|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
). Baardzo chciałam mieć brązer Deborah Maxi Terra nr 2, ale nie udało mi się go kupić. Do teraz nie mogę odżałować. Teraz na all pojawił się, ale nr 1. Może jeszcze ktoś go wrzuci na aukcję.
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2010-02-08 o 23:16 |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam matowego diora i glominerals(on ma część matową i taką złotawą, mam go w dwóch egzemplarzach, jeden jest w większej palecie), i jeszcze sypki edm. A Deborah też próbowałam upolować...
We live and we learn. Then we forget and do it again. Edytowane przez sleepy Czas edycji: 2010-02-08 o 23:35 |
|
|
|
|
#4113 |
|
po prostu Em :)
|
Moim ideałem jest właśnie Sunkissed Clinique.
|
|
#4114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A MagJa wyczaiła na Eskulapie 500 mL w tej samej cenie 39,99 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a potem jedna wizażanka miała mi wysłać z Włoch bo podobno były na promocji ale już nie znalazła tego odcienia ![]() A tak w ogóle pozdrowienia z Ostrowca Św.
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Też kocham bronzery
Mogłabym mieć ich z milion Mam Ninę Ricci, Lancome bambusa, i 2 Diory. A przedwczoraj kupiłam sobie mleczko do demakijażu Olay gentle cleansers, nawilżający. I , jak narazie, po dwukrotnym użyciu jestem zaskoczona. Skóra była naprawdę nawilżona, jędrna, zero ściągnięcia.
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam nadzieję że nowości z Sephory okażą się paskudne
![]() Wczoraj Fuksja mi przyniosła pędzel Essence i to jest cudo! on jest taki miękki, że mogłabym się nim miziać bez końca ![]() Jest taki jakby ... gumkowy super się nim pudruje, boski jest ![]() Lubie takie perełki za groszę ![]() Broznerki też lubię, narazie w tej roli używam różu loreala w odcieniu herbatnika Śliczny kolor ma
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, czuję się dziś okropnie, mam dzień paszteta i zły humor (okres ). Niech mnie tylko nikt nie denerwuje, bo rozniosę ![]() Też jestem ciekawa tych brązerków. Ja używam cały czas tego podwójnego z Essence z limitowanki Urban Jungle, ale jednak jest ciut za pomarańczowy dla mnie a strony z drobinkami nawet nie tykam, bo też jestem zwolenniczką matowych Vibesko a jaki ma numerek ma ten L`Oreal? On jest dostępny normalnie czy to jakiś wycofany już odcień?
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam: poszedl za 37 zl + przesyłka http://www.allegro.pl/item903230656_...cy_okazja.html Co do brązerów to używam Maxi Terra nr 2 - ma juz spore dno bo używam niemal codziennie, a nawet 2 razy dziennie, jesli po pracy zmywam makijaż i na wieczór robie nowy. Z drobinkami mam Pierre Rene (to jest chyba nr 16 )- jest śliczny, ma delikatne opalizujące drobinki, kolor też ma ciekawy. Spokojnie nadaje się na cala twarz. W zapasach - Hoola: jest ciut ciemniejsza niż MT nr 2 ale jest jeszcze bardziej neutralna w odcieniu. Miałam: - kuleczki brązujące Christen (czy jakos tak) - to był mój pierwszy brązerek Bardzo go lubilam, ale mi sie znudziły i puściłam w świat i kupiłam:- brązer Max Factor - golden (chyba), ale był dosyć mocny, wpadał w cegiełke i miał dużo drobinek, puściłam go w świat i wtedy kupiłam Pierre Rene - 2 brązery Essence Sun Club - duży matowy i mały z drobinkami, ale wpadały w pomarańczkę wiec też się z nimi pożegnalam. - rozświetlacz + brązer Isa Dora - nie mogłam się przekonać do niego, nie mogłam go opanowa: nierównomiernie się nakładał. W porównaniu do Maxi Terra nr 2 wpadał w pomarańcz. - miałam tez brazer, ale nie pamiętam z jakiej firmy pamiętam, że kupiłam w Rossmannie: Miss Sporty albo Rimmel? Mial byc bez drobinek, a je miał i był pomarańczowy.I to tyle. Zastanawiam się, jak się ma jasniejszy duży brązer Essence Sun Club (z drugiej szafy) do dużego Sun Club który był w limitowance
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-09 o 09:05 |
|
|
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do opalania, koleżanka mojej mamy zawsze jeździ w góry z myślą o opaleniu się, od śniegu świetnie się promienie odbijają i zawsze wraca z takiego urlopu z opalenizną jak z ciepłego kraju ![]() hehe, na pewno teraz to cała wyprawa, jak już tam jadę, to na kilka godzin, bo skoro podróż w obie strony to 3h, a posiedziałabym godzinę, to tak średnio mi się uśmiecha a rzeczywiście czasem lepiej by było wpaść tylko na chwilę Cytat:
boję się pytać, ile płaci się w centrum miasta ![]() jednak z drugiej strony tak jak pisała Hosenka, czasem to najlepsze wyjście Cytat:
tzn. nie aż tak aktualnie mam jeden brązer Chanel i jest świetny - na tyle, że nie rozglądam się za innym, ale jak wejdą kolekcje letnie, to kto wie ![]()
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
A mnie w ogóle nie kręca bronzery ani rozświetlacze.
Cytat:
Ja mam hopla na punkcie idealnie rozczesanych rzęs. No i wpienia mnie niesamowicie jak w kolorowej gazecie prezentują jakiś makijaż i rzęsy są poklejone w nóżki owadzie.
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie pomysle, że rodzice za duze 3-pokojowe mieszkanie w Krakowie zapłacili 100 tys to Co prawda na obrzeżach, ale ładna okolica, dużo zieleni, park zaraz obok, dobre połączenie (przy pętli tramwajowej i autobusowej), do rynku około 35 minut autobusem lub tramwajem, wiec nie najgorzej. Tylko ... to było z 7 lat temu Teraz za tyle ledwo w moim mieście się kupi ![]() Wychodzi tu ta negatywna strona kombinowania przez pracodawców: na papierku dają mniejsze wynagrodzenie, a dodatkowo, "w kopercie" resztę kasy - nie oskładkową. Z jednej strony dobrze dla pracownika bo ma wiecej kasy dla siebie, ale z drugiej - nie dostanie kredytu, bo nie ma zdolności kredytowej Co do kosztów wynajmu mieszkania, to odstępne 500 zł + 270 czynsz (w tym ogrzewanie i woda), po doliczeniu gazu, prądu, śmieci i kablówki wyjdzie niecałe 1000 zwłaszcza, że zużyć dużych nie będzie miał, bo po pracy ma drugą pracę i rzadko jest w domu.
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam brązery!
Mam mus brązujący Maybelline, ale uzywam go na lato głownie, bo ma drobinki -tester Guerlain terracotta 03- ten jest swietny, mimo, że ma jakieś maleńkie drobinki, to w ogole ich nie widać i jest bardzo naturalny na twarzy, nie robi placków - pasiaczek essence- nie za bardzo przypadł mi do gustu bo jest bardzo drobinkowy i miękki, no i kolor miedziany ![]() -Bourjois czekoladka- ma złotawą poświatę i nie wygląda zbyt naturalnie. Podsumowując, oprócz Guerlain reszta nadaje sie na lato, więc chciałabym jeszcze kupic taki bezdrobinkowy naturalny kolor- jak właśnie Maxi terra 2 albo hoola. Hosenko, tanio poszedł ten Deborah, szkoda, ze nie widziałam aukcji...
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że Twój TŻ jest młody, i pewnie jeszcze nie raz zmieni pracę, bo skoro to się liczy do emerytury, to chyba też ze względu na to jednak lepiej zarabiać więcej "oficjalnie"
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMO lepiej dostawać więcej do kieszeni i inwestować w III filar, w fundusz albo odkładać gdzieś na konto niż liczyć na ZUS.
|
|
#4127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dalej coś kombinuje Jeździ na kurs pedagogiczny a w kwietniu zaczyna WF na AWF (tylko nie pełne studia, tylko ... w sumie nie wiem co to jest :yyy i chce zrezygnowac z obecnej pracy na etat i być nauczycielem WF ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
III filar i fundusze to zbyt duże ryzyko Już lepiej miec mniejszy zysk, ale pewniejszy jak np. z obligacji czy lokat. Ale druga sprawa: są ludzie, którzy nie potrafią odłożyć, a później obudza się z ręką w nocniku. Z ZUSu niewiele dostaną, ale niestety obecnie coraz częściej młodzi ludzie nie myślą przyszłościowo, "żyją życiem" wiec bez ZUSu nawet tyle by nie mieli.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-09 o 11:12 |
||
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na ile się zna. Obawiam się że z ZUSem i tak obudzą się z ręką w nocniku bo się okaże że ich kasa się rozeszła na obecnych emerytów, na pensyjki pracowników, budynki i nie wiadomo co jeszcze. Dlatego wolę się zabezpieczyć i lokować kasę w różnych dodatkowych miejscach.
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi tylko o to, że nie każdy tak ładnie umie jak MY Nie każdy myśli o przyszłości a żyje chwilą i gdyby nie nawet ten marny ZUS to nic by nie mieli.
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Wróciłam z Białego wczoraj, wcale nie było tak zimno Szkoda, że nie mogłam się spotkać z Basią drugi raz, ale poniedziałek miałam trochę zalatany no i dosyć wcześnie wracałam... Pozostaje czekać do wiosny na jakiś zlot![]() Kosmetycznie bardzo nie poszalałam - byłam z TŻ więc trudno było dać upust nałogowi Ale to dobrze - przecież ja jestem na odwyku Przywiozłam tylko żel i lakier, o których pisałam wcześniej i... jeszcze dwa lakiery Za to kupiłam jeansy i dwa swetry w Camaieu i bluzkę z bufkami z HM. No i jak wróciłam do domu, to czekały na mnie dwie paczki: z Paula's Choice (wreszcie wypróbuję ten ich słynny żel BHA No i zużyłam jedną próbkę pudru i Effaclar, więc mogę spokojnie zabrać się wieczorem za Paulę. Rzyrafko, piękny makijaż Edycja: Luskap, ale zbiór Niektóre rzeczy mogłabym Ci zabrać Pocieszyłaś mnie swoimi balsamami - myślałam wcześniej, że mam dużo Życzę powodzenia w zużywaniu przed przeprowadzką
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2010-02-09 o 12:48 |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile Ty masz balsamów? Super, że milo spędziłaś czas ![]() Myślałam, że dziś przyjdzie mi już sukienka, ale jeszcze nie przyszła!
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na jakie lakiery jeszcze się skusiłaś? Niedługo będę musiała kupić szampon i tonik i przez kolejny miesiąc spróbuję żyć bez pielęgnacyjnych zakupów Skuszę się tylko na coś kolorówkowego żeby umilić sobie czekanie na wiosnę.
|
|
#4133 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Szkoda, może ja się skuszę na Plante System. Czytałam chyba kiedyś niezłe opinie w KWC. Zobaczę po weekendzie, jak skoczę na zakupy.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 | |
|
|
Cytat:
Przy okazji muszę się pochwalić, bo już 9.02, a ja kupiłam jedynie maskę do włosów i zamówiłam krem do twarzy (jutro mam odebrać). Nawet zużycia ruszyły - zużyłam 5 kosmetyków pielęgnacyjnych i oddałam 1 puder koleżance. Btw. mam ochotę na mega zakupy ciuchowe - wczoraj z Vibeską wypatrzyłam fajną torbę w H&M i zakochałam się w niebotycznie wysokich platformach (tzn. niebotycznie wysokich jak dla mnie ). Tutaj zdjęcie: http://www.ccc.com.pl/#/pl/catalog/p.../3518060000009 |
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam się pochwalić, że zaliczyłam egzamin, byłam niemal pewna, że obleję, a tu taka niespodzianka
strasznie się cieszę, że nie będę musiała tego poprawiać w marcu, uff..Cytat:
za to przybyło dużo pojedynczych Sensibio, których w piątek nie było ![]() Cytat:
mam nadzieję, że mi posłuży choć zapachem nie grzeszy ![]() Fuksjaa, bardzo fajne te buty, czasem można zaszaleć i być dużo wyższą ![]() edit: chyba już nic nie powinnam pisać, żeby zachować tę ładną liczbę postów
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2010-02-09 o 16:27 |
||
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Fuksja: fajne buciki
![]() Mi sie te podobają: http://www.ccc.com.pl/#/pl/catalog/p.../3522050000009 ale nie miałabym za bardzo do czego ubierac butów w takim kolorze.
|
#4137 | ||
|
|
Cytat:
Tzn. chyba, bo nie jestem pewna. ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że mignęły mi też brązowe. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4138 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ojej, przepraszam, nie chciałam Cię zawstydzić
Ja na przykład nie mam żadnego kontaktu z kosmetykami z avonu ani oriflame, to nawet nie mają jak mnie kusić![]() Właśnie policzyłam na szybko - wyszło 14 (w tym 6 w użyciu ) i 3 brązujące (nie wiem, po co mi tyle, nie znoszę zapachu samoopalcza, więc prawie ich nie używam...)... Winą obarczam TBS, przed promocją miałam 6 smarowideł mniejCytat:
![]() Kupiłam jeszcze Bell 420 (czerwony, z malutkimi drobinkami, nie wiem, po co mi kolejny czerwony ) i kolejny holograficzny Eveline 403![]() Bell nie mogę znaleźć w mojej okolicy, a na Eveline była promocja w Naturze... Więc to nie moja wina ![]() Cytat:
Gratuluję minimalizowania zbiorów ![]() Cytat:
![]() Ja chwaliłam, Karolina też jest zadowolona Za to Eli nie bardzo pasował Mam nadzieję, że Tobie się spodoba.Zapach ma "naturalny", w sumie ja go już nie czuję. I lubię, że się nie pieni jakoś mocno (choć dla mnie to i tak dużo). Ostatnio myłam włosy szamponem garniera chyba i potwornie mocno się pienił , już nie wrócę do drogeryjnych, miałam wrażenie, że nic nie spłucze tej ilości piany
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boskie te szpile, chętnie bym takie założyła Na pewno je przymierzę jak się już pojawią w sklepie. W ogóle obcasy tej firmy Jennifer&Jennifer są bardzo wygodne i dobrze wyprofilowane(nie czuć wysokości), mam kilka par i we wszystkich mi się super chodzi.Cytat:
![]() Dostałam dziś maila z BU i Ecospa, że realizują moje zamówienia. Nie mogę się doczekać moich paczuszek ![]() Chcę jeszcze w tym tygodniu wpaść do Natury na małe zakupy. Może jutro mi się uda lub we czwartek, bo będę musiała iść na pocztę z korespondencją firmową, więc wyjdę wcześniej. Wczoraj odebrałam zamówienie z Avonu: mydło w płynie Lagoon i serum nawilżające Solutions(fajną ma tą buteleczkę, jest taka malutka). Serum użyłam na noc, szybko się wchłonęło i nie zapchało, więc jestem dobrej myśli.
|
|
#4140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liczę też te, które zostały w PL. Tutaj mam w użyciu tylko 1 balsam i 1 masło i nie powiem, fajne uczucie ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

A! były jeszcze kulki brązujące TBS. Ale to nie było wszystko na raz
i obecnie na stanie są 3 sztuki. Myślę, żeby jednego się pozbyć(jest w połowie zużyty) i wtedy zakup tej nówki seforowej będzie nawet wskazany
Teraz na all pojawił się, ale nr 1. Może jeszcze ktoś go wrzuci na aukcję.

a potem jedna wizażanka miała mi wysłać z Włoch bo podobno były na promocji ale już nie znalazła tego odcienia 
). Niech mnie tylko nikt nie denerwuje, bo rozniosę 

pamiętam, że kupiłam w Rossmannie: Miss Sporty albo Rimmel? Mial byc bez drobinek, a je miał i był pomarańczowy.
Jak sobie pomysle, że rodzice za duze 3-pokojowe mieszkanie w Krakowie zapłacili 100 tys to
Co prawda na obrzeżach, ale ładna okolica, dużo zieleni, park zaraz obok, dobre połączenie (przy pętli tramwajowej i autobusowej), do rynku około 35 minut autobusem lub tramwajem, wiec nie najgorzej. Tylko ... to było z 7 lat temu 
Ja na przykład nie mam żadnego kontaktu z kosmetykami z avonu ani oriflame, to nawet nie mają jak mnie kusić