|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
To wszystko normalne, po prostu oprócz cycusia świat zaczął ją bardziej interesować. Ja mojego mogę karmić tylko w sypialni, bo w salonie to na tv chce zerkać, albo na żyrandol
![]() Nie mogę do niego mówić jak je, bo zaraz się śmieje i cycek mu wypada, a jak wejdzie Tatuś w trakcie karmienia, to koniec, zapomina że był głodny i wdzięczy się do Tatusia. Lecę, bo się obudził
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Dzięki za wsparcie
Dzisiaj już mam lepszy humor zaraz się biorę za faworki i rogaliki z marmeladą ![]() Widzę, że wy też jesteście na etapie walki z ulubioną strona do spania. Moje dziecko się budzi 3 razy w nocy i marudzi jak mu podłoże pod głowę poduszkę żeby nie obracało w prawo no ale jakoś damy radę. Ogólnie powolutku sobie rozszerzamy dietę, na razie jesteśmy na etapie kaszki ryżowej bez mlecznej no i dałam Adikowi spróbować jabłuszka gotowanego ale pluł nim jak nie wiem |
|
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
domi,
polecam ci taką ksiażke dziecko - cud życia - w ogóle polecam ja wszytskim bo jest super wydana! opisuje nie tylko "poradnikowo" ale i "naukowo" rozwój fizyczny, emocjonalny i społeczny ![]() jest przepiękna - super zdjecia i rysunki np rozwoju kości i mieśni. Cena nie jest mała ale moim zdaniem warto! Szkoda ze nikt mi jej nie sprezentował jak byłam w ciąży - wtedy miałam wiecej czasu na poczytanie! http://www.allegro.pl/item892771963_...mond_nowa.html Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-11 o 09:02 |
|
|
|
#1834 | |
|
Raczkowanie
|
Hello
Ale miałam wczoraj fatalny dzień, najpierw pożarłam się z tż a potem młody krzyczał wniebogłosy przy usypianiu.Na szczęście trwało to może jakieś 10minut, nie wiedziałam że moje dziecko potrafi takie dźwięki wydawać, dosłownie jakby go ktoś ze skóry obdzierał.Wogóle to od 3 dni przed spaniem zaczyna jakieś cyrki stroic, chyba się pokapował,że to czas do wyra(dopiero od 1,5tygodnia kładziemy go regularnie o stałej porze, (w czas się za to zabrałam-ale lepiej późno niż wcale ).Z tż też już sytuacja w miarę opanowana. Brombi,Katarinko,Karenina dzięki za komentarze na nk Cytat:
A tu masz parę linków o rozwoju dziecka: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79724.html i ssaniu rączek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,72850380,,2_5_miesi aca_i_ssanie_raczek.html? v=2 http://www.babyboom.pl/forum/karmien...-do-buzi-7644/ Uciekam piec farówki
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lenka sliczna
Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo jak u nas ![]() To teraz sobie wyobraz jak wyglada u nas karmienie od kiedy babcia jest z nami i caly czas do wnusia gada...
|
|
#1836 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
zacznę od tego że dziś jest tłusy czwartek a ja jeszcze nic nie jadłam... JA CHCE PĘCZKA!!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o "nie wołanie" to u mnie tez to czesto występuje. Mały budzi siew noci i sobie leży i rękami macha, ale nie zawoła dopiero jak zgłodnieje... Przyszła wczoraj Mata jest fantastyczna Młody oszalał... Polecam "las tropikalny" fisher price?? Chyba któraś ma juź tą matę bo od niej odgapiałam
|
||
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do spotkania we wrocawiu to ja jestem chetna tyyylko blagam nie w okolicy bielaaan;pCytat:
![]() ![]() w pytaniu na sniadanie mowili ze kto dzis nie zje paczka temu nic sie niebedzie wiodlo przez caly rok wiec chesz ryzykowaC? musisz przeciez wciagnac chociaz jednego pączucha! ![]() Cytat:
ale na allegro widzialam tez takie fajne kubki ktore pod wplywem cieplej wody zmeniaja kolor z czarnego na bialy w serduszka![]() a ja mam ostatio lenia i nie chce mi sie pisac nic na wizazu;p tylko was szpieguje moje dziecie od tygodnia budzi sie tylko raz w nocy a reszte nocy zaspokaja sie kciukiem.. no coz juz przezyje tego kciuka byle tylko sie chociaz troche wyspac..;ptz dzisiaj wraca bo zalatwil sobie zwolnienie bo ten bol co ostatnio pisalam to chyba piasek w nerkachh..a ja nie wszamalam dzisiaj jeszcze ani jednego paczka bo nie ma mi kto kupic a na dwor na razie nie ide;p
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Mamusie
nad ksiazka sie zastanawie, byc moze ja zmowie dzis i za linki![]() Agusia owieczka z wygladu jest sliczna i bardzo przyjemna w dotyku nie sprawdzily sie te melodie, w sensie, ze jakos nie usypiaja Malutkiej i nie reaguje na nie. Zdecydowanie woli jak jej wlacze karuzele i tamtejsze melodie. Wtedy sobie ja oglada i widac pasje w jej oczachale wiekszosci dzieciaczkom chyba sie spraedzila. Moze starsze dzieci ja wola, nie wiem ale ja naszej nie sprzedaje
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
malinka - pączuś boski!
agusia - w takim razie spotkanie wiosenne teraz jest obowiązkowe ! dziewczyny mam pytanie, jak wasze dzieciaczki reagują na perfumy których używacie ? p.s. ja tez czekam na tż'tową dostawe paczków i faworków - a co! raz w roku można sobie pozwolić! czy to ja napisałam raz w roku - ??? - hahahaha ! |
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
m0j Filip bardzo sie boi nowych zapachow niestety.. osttanio posmaroalam sobie twrz kremem bambino i wzielam Filipa na rece to taaak zaczal plakac ze nie moglam go uspokoic.. musialam krem zmycc.. tak samo jest z perfumami balsamami do ciala szamponami .. a nawet jak napije sie czegos co ma bardzo intensywny zapach i potem gadam do maluszka to od razu placze w nieboglosy..
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może też musicie znaleźć miejsce, które będzie dzidzi odpowiadało. może wybierzcie jakąś inną porę dnia na ćwiczenia. Domi u nas też ssanie piąstki na całego
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właściwie tak na wszelki wypadek bo maluszki najbardziej lubią zapach mamy.malinko twój pączuszek jest przesłodki a oto nasze próby podnoszenia głowy Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-11 o 10:42 |
|
|
|
|
#1849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niech babcia go nakarmi z butelki a Ty się przy tym wygłupiaj i gadaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przez pierwszy miesiąc w ogóle się nie perfumowałam i używałam antyperspirantu bezzapachowego, potem wróciłam do mojego zapachowego a perfum w domu nie używam, tylko jak gdzieś wyjdę i to tylko za uszkami, dekolt i nadgarstki omijam. Za to mój TŻ się zawsze zapomina i przed pracą go obściskuje, a potem Młody przez pół dnia pachnie baldessarini del mar ![]() Co do reakcji, to jakoś żadnej nie zauważyłam.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
takich slodkich paczusiow to ja bym mogla wszamac... oj wszystkie bym zjadla;p
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, Tarasiu i Xpresjo słodkie dziewczątka
Nilcia już sobie całkiem dobrze radzi na brzuszku
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie!!
Tarasia weszłam przypadkiem.. sliczny maluszek!!!
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
oj niee ... znaczy pokupowane wszystko i poprane tez ale mega wielki karton w którym przysłano wózek czeka na parsowanie.. nie mam siły już... Michasia strasznie kopie i nie daje spokojnie postac czy posiedziec nawet teraz ....
Torby do szpitala tez jeszcze nie spakowałam .... a mąz sie martwi że bedzie musiał sam pakowac jak mnie nagle złapie skurcz ... biedactwo...
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
czesc. nie czytalam nawet co napisalyscie, moze pozniej jak sie jakos ogarne.
u nas panuje przeziebienie. bylam dzis z obydwoma delikwentami u pediatry i nie jest najgorzej tylko musze nawitaminowac chlopakow. Tomi dostal cebion i wapno bo pokasywal w nocy a Adus ceruwit, syrop prawoslazowy i nurofen. Pediatra obejrzala zabki Tomka. tzn jeden co juz wyszedl i ta czworke co sie szykuje i powiedziala ze to wcale nie jest takie nienormalne ze zabki tak wczesnie ida.. Tomek oczywiscie sie cieszyl do niej ja mam taki balagan jak juz dawno nie bylo. wczoraj Adus mial pozwolenie na totalne szalenstwo bo mi go bylo szkoda. zreszta i tak sie mnie w ogole nie sluchal. za to byla u nas moja przyjaciolka wiec bylo fajnie. nawet szklanke redsa sobie wypilam ![]() zaraz bede musiala skoczyc do sklepu bo nie mam maki wiec nie moge zrobic farowkow dla tz ![]() a to dla was moje mamuski kochane http://www.paczekdlaciebie.pl/117772
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mój mały tak machał ostatnio główką
![]() A ja nie ma m pączków:P może to i lepiej a na weekend mężowi karze kupic desperadosa... zaszaleję sobieMały coś spać w nocy nie chciał i dzisiaj od rana też nie:P mały buntownik... a jak chciałąm mu dac witaminki z rumiankiem to nagle usnął |
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaa!
dziewczyny ja tu się żale że mała nie podnosi główki... oto fotorelacja z małego WIELKIEGO postępu który miał miejsce przed chwilą mama tu wizażuje a mała robi postępy! Ależ jestem dumna
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
czeeeeeeeeeeeeść
Ale mnie długo nie było... Miałam jakiegoś komputerowego lenia i zaczęłam jeszcze siłownię i jogę, więc czas mi się strasznie skurczył.. A mojej Blance zaczęły się chyba kolki... Dostaje espumisan, brzuszek jej rozgrzewamy, nosimy ją, ale nic tak na dłużej nie pomaga. Od piątku kupki nie zrobiła, w pon byliśmy u pediatry i kazała się nie przejmować i dawać troszke soczku jabłkowego i ja mam brać debitrat. Wczoraj nie wytrzymałam, dałam jej czopek i nawet on nie pomogł Więc już w ogóle masakra...A tak poza tym to postaram się Was nadrobić, ale już widze, że będzie baaaardzo ciężko, gaduły! A i już zjadłam pączka i kilka faworków.... nienawidzę tłustego czwartku, no po prostu nienawidzę!! durne świeto...
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dzięki za pączusia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super jej to wychodzi jak na pierwszy raz ![]() I wcale się nie dziwię, że jesteś dumna, ja wczoraj to tak się czułam, jakby co najmniej doktorat obronił
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

zaraz się biorę za 

uspokoilas mnie, zaraz poczytam o tym odruchu Moro

dla synka, niesamowicie silny chłopczyk 

właściwie tak na wszelki wypadek bo maluszki najbardziej lubią zapach mamy.