Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 08:52   #1831
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

To wszystko normalne, po prostu oprócz cycusia świat zaczął ją bardziej interesować. Ja mojego mogę karmić tylko w sypialni, bo w salonie to na tv chce zerkać, albo na żyrandol
Nie mogę do niego mówić jak je, bo zaraz się śmieje i cycek mu wypada, a jak wejdzie Tatuś w trakcie karmienia, to koniec, zapomina że był głodny i wdzięczy się do Tatusia.

Lecę, bo się obudził

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:59   #1832
flowerspower
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Dzięki za wsparcie
Dzisiaj już mam lepszy humor zaraz się biorę za faworki i rogaliki z marmeladą
Widzę, że wy też jesteście na etapie walki z ulubioną strona do spania.
Moje dziecko się budzi 3 razy w nocy i marudzi jak mu podłoże pod głowę poduszkę żeby nie obracało w prawo no ale jakoś damy radę.

Ogólnie powolutku sobie rozszerzamy dietę, na razie jesteśmy na etapie kaszki ryżowej bez mlecznej no i dałam Adikowi spróbować jabłuszka gotowanego ale pluł nim jak nie wiem A zdecydowałam się na to bo on mi bardzo do talerza zagląda i pochłania ogromne ilości mleka a i tak zaraz jest głodny a jak mu sypne trochę kaszki do mleka to ładnie je co 3-4h.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:59   #1833
xpressja
Zadomowienie

domi,
polecam ci taką ksiażke dziecko - cud życia - w ogóle polecam ja wszytskim bo jest super wydana!
opisuje nie tylko "poradnikowo" ale i "naukowo" rozwój fizyczny, emocjonalny i społeczny

jest przepiękna - super zdjecia i rysunki np rozwoju kości i mieśni.
Cena nie jest mała ale moim zdaniem warto!
Szkoda ze nikt mi jej nie sprezentował jak byłam w ciąży - wtedy miałam wiecej czasu na poczytanie!

http://www.allegro.pl/item892771963_...mond_nowa.html

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-02-11 o 09:02
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:11   #1834
minnie
Raczkowanie

Hello
Ale miałam wczoraj fatalny dzień, najpierw pożarłam się z tż a potem młody krzyczał wniebogłosy przy usypianiu.Na szczęście trwało to może jakieś 10minut, nie wiedziałam że moje dziecko potrafi takie dźwięki wydawać, dosłownie jakby go ktoś ze skóry obdzierał.Wogóle to od 3 dni przed spaniem zaczyna jakieś cyrki stroic, chyba się pokapował,że to czas do wyra(dopiero od 1,5tygodnia kładziemy go regularnie o stałej porze, (w czas się za to zabrałam-ale lepiej późno niż wcale).
Z tż też już sytuacja w miarę opanowana.

Brombi,Katarinko,Karenina dzięki za komentarze na nk

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kareniko pokaz ta zabawke
uwielbiam ogladac zabawki a jak kuuje i czekam na przezyslke z allegro to ciesze sie jak glupia. Osttanio tak wyczekiwalismy na naklejki, dywanik i lezaczek

dzikeuje za odpowiedź uspokoilas mnie, zaraz poczytam o tym odruchu Moro

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Brombi u mnie jak sie Malutka czegos wystraszy, to potem lekkie pukniecie i sie wzdryga. Wlasnie wczoraj tak miala. Wczoraj cos sie zatluklo podczas karmienia i potem jak mi lezala na brzuszku to przy najmniejszym zatluczeniu tak sie wzdrygala. A ja myslalam, ze oszaleje
Dzis juz jest spokojnie, ale ruchy takie raczkami ma caly czas. Cala lezy i sie rusza, nie lezy spokojnie. Tz twierdzi, ze to normalne. Poza tym od wczoraj ciagle ssie raczke. Ja oczywiscie myslalam, ze jest głodna, nawet w nocy o 3 obudzila mnie takim cmokaniem i przez to wstalam i mielismy niepotrzebna pobudke o 3 w nocy i watpie, zeby byla glodna. Stwierdzilam, ze karmie ja co 3 h. Nakarmilam ja o 7 rano, idcagnelam 120 ml (przepisowe dla tego wieku i tyle zazwyczaj je jak odciagne, nawet po nocy) i bede karmila ja o 10.
Oczywiscie dzis rano sobie znow wyciagnela smoczka, trzymala go w raczce a wsadzila druga do ssania
Domi to chyba normalne te odruchy u dziecka,mój też jak np. ssie a tż kichnie albo kaszlnie to aż się wzdryga.Ale dzieci chyba tak mają.A sanie rączki-skąd ja to znam-mój robi to od jakiś 3 tygodni.Po prostu odkrywa , że może sobie włozyc łapke do buzi i ją possac. Pytałam nawet lekarza na wizycie czy to normalne czy mały moze jest głodny.Stwierdził że z Mikim jest wszystko oki.Także nic sie nie martw z Polusią na pewno też wszystko w porządku.

A tu masz parę linków o rozwoju dziecka:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79724.html

i ssaniu rączek:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,72850380,,2_5_miesi aca_i_ssanie_raczek.html? v=2
http://www.babyboom.pl/forum/karmien...-do-buzi-7644/

Uciekam piec farówki
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:21   #1835
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
domagam się zdjęcia owej zabawki

a to moja Lenka
Lenka sliczna I imie mi sie strasznie podoba

Cytat:
Kareniko pokaz ta zabawke
uwielbiam ogladac zabawki a jak kuuje i czekam na przezyslke z allegro to ciesze sie jak glupia. Osttanio tak wyczekiwalismy na naklejki, dywanik i lezaczek
Wstawie tylko musze poczekac na tz'ta, zeby aparat z Indii przywiozl...

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
To wszystko normalne, po prostu oprócz cycusia świat zaczął ją bardziej interesować. Ja mojego mogę karmić tylko w sypialni, bo w salonie to na tv chce zerkać, albo na żyrandol
Nie mogę do niego mówić jak je, bo zaraz się śmieje i cycek mu wypada, a jak wejdzie Tatuś w trakcie karmienia, to koniec, zapomina że był głodny i wdzięczy się do Tatusia

Tak samo jak u nas
To teraz sobie wyobraz jak wyglada u nas karmienie od kiedy babcia jest z nami i caly czas do wnusia gada...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:22   #1836
moniam85
Raczkowanie

Witam,
zacznę od tego że dziś jest tłusy czwartek a ja jeszcze nic nie jadłam... JA CHCE PĘCZKA!!!!

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
flowerspower

dla synka, niesamowicie silny chłopczyk

To tylko 2 pobudki jak dla 1,5 miesięcznego malca jak tak dalej pójdzie to za 1,5m-ca bedzie przesypiać całe 12h!
Obyś miała racje, modle się o to
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj
Moje dziecko z racji tego, że nie mogło się obrócić w nocy na swoją ulubioną stronę, obudziło mnie swoim wierceniem i wzdychaniem dzisiaj 4 razy
O 5 dostał cycucha i odłożyłam go do łóżeczka, o 6 mój TŻ wstawał do pracy i o 7.30 jak wychodził to mi mówił że jak wstawał to mały nie spał. To już nie wiem, od tej 5 nie spał i nie płakał, nie wołał
Gratuluje obrotu
a jeśli chodzi o "nie wołanie" to u mnie tez to czesto występuje. Mały budzi siew noci i sobie leży i rękami macha, ale nie zawoła dopiero jak zgłodnieje...

Przyszła wczoraj Mata jest fantastyczna Młody oszalał...
Polecam "las tropikalny" fisher price?? Chyba któraś ma juź tą matę bo od niej odgapiałam
Stary 2010-02-11, 09:38   #1837
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Nooooo....a ja to w ogole jestem z Wroclawia

Gucia mam pytanko - mam ta herbatke (bazylia+owoc anyzu+rutwica+owoc kminku) na laktacje i ile mam jej pic? 1 lyzeczke na kubek??

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Ja jestem z Wrocławia i już sie umawiałam z Xpresja na wiosenne spacerki która jeszcze do nas dołączy??? Zapraszamy Brombusie i Kareninkę jak przyjedzie odwiedzić mamęKareninka tekst super!!!Kurcze mi tez cos wizaz szwankuje, nie wstawia buziek ani nie chce pogrubiac!
ja jestem z trzebnicy 30 km od wroclawia ale we wro jestem co weekend praktycznie w magnoli na zakupach;p a powiedzcie mi czy w pasazu grunwaldzkim tez jest tak jak w magnolii pokoj dla mam gdzie moge nakarmic i przebrac smyka?:P

a co do spotkania we wrocawiu to ja jestem chetna tyyylko blagam nie w okolicy bielaaan;p

Cytat:

U nas owieczka sie nie sprawdzila, niestety. Jedynie te wielorybki naaawet lubi, ale ogólnie najlepsza jest karuzela. To jest evenement, oglada sobie ja zawsze i widac, ze lubi ta muzyke
nie sprawdzila sie owieczka?? hmm a ja sie zastanawiam czy kupic.. hm a skoro sie nie sprawdzila to za ile bys mogla ją odsprzedac??

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Tłuściuchny czwartek dziś!!!!!!!!!!!!!!

A ja na diecie

w pytaniu na sniadanie mowili ze kto dzis nie zje paczka temu nic sie niebedzie wiodlo przez caly rok wiec chesz ryzykowaC? musisz przeciez wciagnac chociaz jednego pączucha!

Cytat:
dziewczyny co kupujecie Tz na walentynki?ja nie mam kompletnie pojecia...
ja pieke torta w ksztalcie serducha bo nie mam pomyslu na prezent ale na allegro widzialam tez takie fajne kubki ktore pod wplywem cieplej wody zmeniaja kolor z czarnego na bialy w serduszka

a ja mam ostatio lenia i nie chce mi sie pisac nic na wizazu;p tylko was szpieguje

moje dziecie od tygodnia budzi sie tylko raz w nocy a reszte nocy zaspokaja sie kciukiem.. no coz juz przezyje tego kciuka byle tylko sie chociaz troche wyspac..;p

tz dzisiaj wraca bo zalatwil sobie zwolnienie bo ten bol co ostatnio pisalam to chyba piasek w nerkachh..

a ja nie wszamalam dzisiaj jeszcze ani jednego paczka bo nie ma mi kto kupic a na dwor na razie nie ide;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:00   #1838
domi7ks
Zakorzenienie

Dziekuje Mamusie nad ksiazka sie zastanawie, byc moze ja zmowie dzis i za linki

Agusia owieczka z wygladu jest sliczna i bardzo przyjemna w dotyku nie sprawdzily sie te melodie, w sensie, ze jakos nie usypiaja Malutkiej i nie reaguje na nie. Zdecydowanie woli jak jej wlacze karuzele i tamtejsze melodie. Wtedy sobie ja oglada i widac pasje w jej oczach
ale wiekszosci dzieciaczkom chyba sie spraedzila. Moze starsze dzieci ja wola, nie wiem ale ja naszej nie sprzedaje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:04   #1839
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
w pytaniu na sniadanie mowili ze kto dzis nie zje paczka temu nic sie niebedzie wiodlo przez caly rok wiec chesz ryzykowaC? musisz przeciez wciagnac chociaz jednego pączucha!
Hehehe....ja nie podjelam nawet cienia ryzyka - juz 2 paczki za mna...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:12   #1840
malina81
Zadomowienie

Cytat:
A ja myslałam ze wczoraj był czwartek i zjadłam 2 pączki a dziś też bym zjadła ale musze poczekać na TZ-ta z dostawą Bo póki co mam tylko takiego pączusia:
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:20   #1841
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A ja myslałam ze wczoraj był czwartek i zjadłam 2 pączki a dziś też bym zjadła ale musze poczekać na TZ-ta z dostawą Bo póki co mam tylko takiego pączusia:
ja dzisiaj nie zjadlam jeszcze ani jednego paczusia wiec moge zjesc twgo twojego slodziuchnego?

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 10:21   #1842
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ słodki pączuś - miód-malina
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:26   #1843
xpressja
Zadomowienie

malinka - pączuś boski!
agusia - w takim razie spotkanie wiosenne teraz jest obowiązkowe !

dziewczyny mam pytanie, jak wasze dzieciaczki reagują na perfumy których używacie ?

p.s. ja tez czekam na tż'tową dostawe paczków i faworków - a co! raz w roku można sobie pozwolić!
czy to ja napisałam raz w roku - ??? - hahahaha !

Stary 2010-02-11, 10:29   #1844
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
dziewczyny mam pytanie, jak wasze dzieciaczki reagują na perfumy których używacie ?
m0j Filip bardzo sie boi nowych zapachow niestety.. osttanio posmaroalam sobie twrz kremem bambino i wzielam Filipa na rece to taaak zaczal plakac ze nie moglam go uspokoic.. musialam krem zmycc.. tak samo jest z perfumami balsamami do ciala szamponami .. a nawet jak napije sie czegos co ma bardzo intensywny zapach i potem gadam do maluszka to od razu placze w nieboglosy..

Fifi

Stary 2010-02-11, 10:32   #1845
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj nie zjadlam jeszcze ani jednego paczusia wiec moge zjesc twgo twojego slodziuchnego?
No to zależy jaką ilość pączków na dzisiaj przewidujesz bo mój słodki pączuś i twój przesłodki pączuś to już są dwa pączusie...
Stary 2010-02-11, 10:32   #1846
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
moja kluska za Chiny nie chce leżec na brzuszku - tzn polezy chwile i zaczyna koncert, nie mówiąc o podnoszeniu główki, ale jak ja biorę do odbijania, albo kłade na piersiach to ładnie podnosi i trzyma sztywno...
co zrobic żeby mała gadzinka robiła tak ładnie na brzuszku ??? czy może poczekać aż zechce robić to sama?
u nas też tak było. Mała protestowała od razu kiedy położyło się ją na brzuszku. na jakiś czas zaprzestaliśmy tych ćwiczeń i po jakimś czasie przewróciliśmy ją na brzuch po kąpieli chcąc wyoliwkować jej plecki. o dziwo nawet nie pisnęła i próbowała unieść główkę. Okazało się, że ona nie cierpiała leżeć na sofie. Najbardziej podoba jej się leżenie na brzuchu na przewijaku.
Może też musicie znaleźć miejsce, które będzie dzidzi odpowiadało. może wybierzcie jakąś inną porę dnia na ćwiczenia.

Domi u nas też ssanie piąstki na całego

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:35   #1847
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ależ słodki pączuś - miód-malina

Cytat:
malinka - pączuś boski!

A jesli chodzi o zapachy to mój Tomuś jest raczej tolerancyjny

długo bedziesz czekałą na tą dostawe paczków??bo ja aż do 16.30
Stary 2010-02-11, 10:36   #1848
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się narazie rozstałam z perfumami właściwie tak na wszelki wypadek bo maluszki najbardziej lubią zapach mamy.

malinko twój pączuszek jest przesłodki

a oto nasze próby podnoszenia głowy

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-02-11 o 10:42
Stary 2010-02-11, 10:37   #1849
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo jak u nas
To teraz sobie wyobraz jak wyglada u nas karmienie od kiedy babcia jest z nami i caly czas do wnusia gada...
No nieźle.
To niech babcia go nakarmi z butelki a Ty się przy tym wygłupiaj i gadaj

Cytat:
Za mną też, a jeszcze trzy czekają

Cytat:
On jest przesłodki, te oczęta ma cudowne

Cytat:
Ja uwielbiam perfumy, ale boję się o mały, wrażliwy nosek.
Przez pierwszy miesiąc w ogóle się nie perfumowałam i używałam antyperspirantu bezzapachowego, potem wróciłam do mojego zapachowego a perfum w domu nie używam, tylko jak gdzieś wyjdę i to tylko za uszkami, dekolt i nadgarstki omijam.
Za to mój TŻ się zawsze zapomina i przed pracą go obściskuje, a potem Młody przez pół dnia pachnie baldessarini del mar
Co do reakcji, to jakoś żadnej nie zauważyłam.

Stary 2010-02-11, 10:43   #1850
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
No to zależy jaką ilość pączków na dzisiaj przewidujesz bo mój słodki pączuś i twój przesłodki pączuś to już są dwa pączusie...
takich slodkich paczusiow to ja bym mogla wszamac... oj wszystkie bym zjadla;p

Fifi

Stary 2010-02-11, 10:45   #1851
brombusia
Zakorzenienie

Aha, Tarasiu i Xpresjo słodkie dziewczątka
Nilcia już sobie całkiem dobrze radzi na brzuszku

Stary 2010-02-11, 10:46   #1852
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja się narazie rozstałam z perfumami właściwie tak na wszelki wypadek bo maluszki najbardziej lubią zapach mamy.

a oto nasze próby podnoszenia głowy
dzielna dziewczynka
Stary 2010-02-11, 10:47   #1853
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej mamusie!!
Tarasia weszłam przypadkiem.. sliczny maluszek!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:50   #1854
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!!
Tarasia weszłam przypadkiem.. sliczny maluszek!!!
a jak ty się czujesz? wszystko już przygotowane?

Stary 2010-02-11, 10:55   #1855
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

oj niee ... znaczy pokupowane wszystko i poprane tez ale mega wielki karton w którym przysłano wózek czeka na parsowanie.. nie mam siły już... Michasia strasznie kopie i nie daje spokojnie postac czy posiedziec nawet teraz ....
Torby do szpitala tez jeszcze nie spakowałam .... a mąz sie martwi że bedzie musiał sam pakowac jak mnie nagle złapie skurcz ... biedactwo...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:56   #1856
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc. nie czytalam nawet co napisalyscie, moze pozniej jak sie jakos ogarne.

u nas panuje przeziebienie. bylam dzis z obydwoma delikwentami u pediatry i nie jest najgorzej tylko musze nawitaminowac chlopakow.
Tomi dostal cebion i wapno bo pokasywal w nocy a Adus ceruwit, syrop prawoslazowy i nurofen.

Pediatra obejrzala zabki Tomka. tzn jeden co juz wyszedl i ta czworke co sie szykuje i powiedziala ze to wcale nie jest takie nienormalne ze zabki tak wczesnie ida..
Tomek oczywiscie sie cieszyl do niej
ja mam taki balagan jak juz dawno nie bylo. wczoraj Adus mial pozwolenie na totalne szalenstwo bo mi go bylo szkoda. zreszta i tak sie mnie w ogole nie sluchal.
za to byla u nas moja przyjaciolka wiec bylo fajnie. nawet szklanke redsa sobie wypilam

zaraz bede musiala skoczyc do sklepu bo nie mam maki wiec nie moge zrobic farowkow dla tz

a to dla was moje mamuski kochane http://www.paczekdlaciebie.pl/117772

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:04   #1857
zebra666
Zakorzenienie

Domi mój mały tak machał ostatnio główką

A ja nie ma m pączków:P może to i lepiej a na weekend mężowi karze kupic desperadosa... zaszaleję sobie

Mały coś spać w nocy nie chciał i dzisiaj od rana też nie:P mały buntownik... a jak chciałąm mu dac witaminki z rumiankiem to nagle usnąłcwaniak mały

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:09   #1858
xpressja
Zadomowienie

aaaaaaaa!
dziewczyny ja tu się żale że mała nie podnosi główki...
oto fotorelacja z małego WIELKIEGO postępu który miał miejsce przed chwilą

mama tu wizażuje a mała robi postępy!
Ależ jestem dumna

Stary 2010-02-11, 11:09   #1859
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

czeeeeeeeeeeeeść
Ale mnie długo nie było... Miałam jakiegoś komputerowego lenia i zaczęłam jeszcze siłownię i jogę, więc czas mi się strasznie skurczył.. A mojej Blance zaczęły się chyba kolki... Tak od 18 do 22 wrzeszczy straasznie, ciężko ją uspokoić, ledwo wtedy je i jest taka nieszczęśliwa, że mi serce pęka Dostaje espumisan, brzuszek jej rozgrzewamy, nosimy ją, ale nic tak na dłużej nie pomaga. Od piątku kupki nie zrobiła, w pon byliśmy u pediatry i kazała się nie przejmować i dawać troszke soczku jabłkowego i ja mam brać debitrat. Wczoraj nie wytrzymałam, dałam jej czopek i nawet on nie pomogł Więc już w ogóle masakra...
A tak poza tym to postaram się Was nadrobić, ale już widze, że będzie baaaardzo ciężko, gaduły!
A i już zjadłam pączka i kilka faworków.... nienawidzę tłustego czwartku, no po prostu nienawidzę!! durne świeto...
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:21   #1860
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
u nas panuje przeziebienie. bylam dzis z obydwoma delikwentami u pediatry i nie jest najgorzej tylko musze nawitaminowac chlopakow.
Tomi dostal cebion i wapno bo pokasywal w nocy a Adus ceruwit, syrop prawoslazowy i nurofen.
Zdrówka dla chłopaków
I dzięki za pączusia

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Mały coś spać w nocy nie chciał i dzisiaj od rana też nie:P mały buntownik... a jak chciałąm mu dac witaminki z rumiankiem to nagle usnąłcwaniak mały
Widocznie mu nie podeszły

Cytat:
aaaaaaaa!
dziewczyny ja tu się żale że mała nie podnosi główki...
oto fotorelacja z małego WIELKIEGO postępu który miał miejsce przed chwilą

mama tu wizażuje a mała robi postępy!
Ależ jestem dumna

Super jej to wychodzi jak na pierwszy raz
I wcale się nie dziwię, że jesteś dumna, ja wczoraj to tak się czułam, jakby co najmniej doktorat obronił

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości