|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
macie na poprawę humoru, o "schynięciach", pluciu przez lewe ramie i radach ciotek, babć i prababć
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...o_to_.html?v=2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17388088]
Dzisiaj chyba będą klucze do mieszkania ![]() Chciałam napisać super, ale jak poczytałam dalej..... może jednak warto ? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17388291] moje dziecko nawet wzorki na dywanie traktuje jako palniki, półka w jadalni to grill, a jego szafka to pralka- ma bardzo bujną wyobraźnię, więc taki tekturowy piecyk to już super bajer. ![]() Ale myślę, żeby na Wielkanoc mu sprezentować taką bardziej wypasioną kuchenkę drewnianą- coś jak na poniższych obrazkach- właśnie tworzę projekt. To byłaby fajna zabawka i do domu i latem na taras. ![]() ![]() ![]() Świetny pomysł ....Maksiu będzie szczęśliwy. Gratulacje ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17390253]Łóżeczko przyjechało ![]() Moja kota nie wcina niczego dziwnego, prócz skrzydłokwiatu, który kocha ![]() ![]() W końcu się doczekałaś. Mój piesio też uwielbia słonko. Kładzie się tam, gdzie akurat świeci na podłogę ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetne zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie smoczki też robimy, srebrne, ale u mnie kosztują 130 zł. Wielkość normalnego smoka, też z miejscem na grawerkę i otwierana część do ust, np. na pierwszy ząbek. Właśnie taki wykańczam dla naszej niuni ![]() Cytat:
![]() emerald, to jest najlepsze Kocham Śląsk Cieszyński ![]() Moja była żona stamtąd pochodzi i mimo tego, że "była" cenię Ja ponad wszystko ![]() Tam też mówią zamiast skąpy - "wysrany" i to mi się podobało najbardziej. Piękny kraj... Paweł Z. Wkurzyłam się dzisiaj,aż się poryczałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-02-23 o 19:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
popijam mleko z czosnkiem i jest mi tak gorąco uff..
przeglądam termometry bo mam w domu 2 ale żaden nie mierzy dokładnie temperatury ![]() myśle o zakupie tego:http://www.allegro.pl/item925560753_...520_sklep.html ma któraś z was??warty tej ceny??
#2644 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17393817] Prośbę mam, bo w jednym ciągle się gubię ![]() ![]() ja kupuję: mydełko Bambino, oliwka lub parafina ciekła, Penaten do pupci i Sudokrem malusi lub Bepanthen. ![]() no i oczywiście: chusteczki nawilżane, patyczki, spirytus, gaziki. niestety podobne do Twoich. ![]() śliczne wzorki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() smoczek też stanowczo za drogi, i akurat mnie by taki prezent dla dziecka nie ucieszył. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Rozeznanie
|
A możesz podać model twojego termometru?
jak dla mnie te ubranka które pokazała Silpe śliczne ale stanowczo za drogie...a ten smoczuś-dla snobistycznego dzidziolka ewentualnie ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-23 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17385977]
![]() ![]() A mąż z czasem się przyzwyczai do córci w brzuchu. ![]() ---------- dopisano o 10:51 ---------- poprzedni post napisano o 10:50 ---------- iza, imię dla córeczki już wybrane?[/quote] zuzia:d
#2647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam podobną sutuację na lotnisku.Pytam sie czy kobiety w ciaży mają pierszeństwo w siadaniu do samolotu a pani że NIE, no chyba ze sobie wykupiłam pierszeństwo wejścia na pokład. No nic ale i tak weszłam z dziećmi jako jedna z pierwszych. Cytat:
Oj piękne te ciuszki ![]() Mój maż stwierdził,że 200zł za sukienke do chrztu to nic takiego. Wogóle sie jeszcze nie rozglądałam za takimi ciuchami wiec nie mam porównania. Stronę zapisałam bo mają ładne zaproszenia na chrzest. My zamierzamy chrzcić w kwietniu na świeta. Nie wiem jak to będzie bo ja rozwódka i do kwietnia nie mamy zamiaru brać ślubu. Z kosmetyków ja mam tylko - chusteczki do wycierania - sudokrem i bepanthen jakby co Musze dokupić parę rzeczy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dilayla Nareszcie ktoś z Łodzi ![]() Cytat:
Zaczynam dochodzić do wniosku że naszą narodową chorobą jest jakiś szczególny rodzaj ślepoty - taki w którym nie dostrzega się ciężarnych. Smutne jest to dla mnie, bo zostałam wychowana na osobę, która zawsze ustąpiła miejsca (choć przeważnie nie siadałam w śr komunikacji, bo chwilę później wsiadał ktoś, komu powinno się ustąpić), pomogła wnieść wózek itp....
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Margo, Olivka ciuszki boskie
![]() Jeśli chodzi o kosmetyki to ja jestem minimalistką, im mniej tym lepiej jeśli chodzi o maleństwa. Na początek kupię tylko mokre chusteczki Nivea, krem na odparzenia też z Nivea i Ojlatum do kąpieli. Jeśli skórka będzie ładna to nie będę smarowała niczym. Jeśli będą problemy skórne to kupie krem Ojlatum. Przyda się tez krem z filtrem na lato. Mnie ostatnio zaskoczyła kasjerka w Biedronce. Zobaczyła, że mam tylko jedną rzecz i zawołała mnie do kasy bez kolejki. Oczywiście nie obyło się bez oburzenia ludzi, zwłaszcza jeden młody chlopak się bulwersował najgłośniej. Ogólnie to ludzie nie widzą ciężarnych (nie chcą widzieć), wręcz niektórzy potrafią się jeszcze wepchac przed ciężarną, zwłaszcza faceci! Ostatnio w przychodni się scigalam z jednym na trasie winda- laboratorium. Pan chciał oczywiście za wszelką cenę dotrzeć do laboratorium pierwszy, mało co nie staranował...
#2650 |
Zadomowienie
|
...chodzę do lekarza do CZMP i tam tez zamierzam rodzic,mam pare kolezanek ktore tam rodziły i zadna nie narzeka,pozatym wiem ze w razie czego nie będa mnie tam zmuszać do porodu naturalnego i dostaje znieczulenie a nie ze prosić się trzeba albo płacić..no i np z Salve jak cos się dzieje to i tak przewożą do CZMP bo maja tam najlepszy sprzęt więc nie zamierzam ryzykować..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
niektórzy ludzie to nawet myslą,że specjalnie w te ciąże pozachodziłyśmy,żeby się w kolejki wpychać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Piękne ciuszki pokazujecie, a nie powinnam już patrzeć nawet na takie rzeczy ![]() Jadę zaraz na uczelnię, do biblioteki, aczkolwiek zaopatrzona jest więcej niż marnie ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
witam z rana
![]() mam do Was pytanie możemy pić activie??? bo już w sumie nie wiem - raz piszą że tak raz że nie koniecznie ![]() ![]() no i dodam że jakiś takich strasznych błędów żywieniowych nie popełniam - jem owoce, piję soki, unikam ciężkostrawnych potraw zwłaszcza na noc, nie jem wogle czekolady no chyba że w jakiś ciastkach ale jak widać to za mało ![]() macie jakieś sprawdzone metody?????
#2654 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() A ja mam dobre doświadczenia, jesli chodzi o uprzejmość innych ludzi wobec mnie. Ale ja nie jezdze komunikacja publiczną i bardzo rzadko chodze do marketów ![]() Za to w kolejce do gina jedna babka prawie pokłóciła sie ze mną o to kto następny wchodzi do gabinetu, a ona na ciężarną nie wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mogłybyście się wypowiedzieć? Pracę zaliczeniową piszę, ogólnie jest wściekle teoretyczna, ale chcę ją jakoś wzbogacić wypowiedziami, bo przecież nuuuudyyyy koszmarne ;/
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408245 A co do uprzejmości - NIKT nie ustąpił mi miejsca nigdzie, za to jak miałam awanturę z pijakiem, to nawet kierowca autobusu na moją prośbę nie zainterweniował ![]() A w pracy - mam ubaw, bo dziewczyny z przymrużeniem oka walą tekst: możesz prosić o wszystko, bo inaczej nam myszy zjedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Rozeznanie
|
za chwile na 2-ce bedzie mowa o tym czy ciezarna moze korzystac z laptopa..
#2657 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jak mija dzionek...?Bo u mnie za oknem pochmurno i jakoś nastrój nie za dobry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie. U mnie dzisiaj jest również pochmurno. Miłego dzionka ![]()
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ja wlasnie sciagnelam sie z lózka, zjadlam sniadanko i zajrzalam do kompa... wyjrzalam przez okno, a tu niespodzianka, sloneczko swieci po ponad tygoniowych deszczach ![]() Wpadne tez do ikei obejrzec posciele dzieciece jako , ze maja nowa kolekcje i moze cos ciekawgo znajde. Zycze wam milego dnia i do uslyszenia!!!
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-02-24 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=925780168
wynalazłam coś takiego.Jak myślicie warto? |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Konto usunięte
|
Teraz - dla mnie nie, bo nie wiadomo, czy będę karmiła piersią.
Od rana wnerw mam taki, że hej - pojechałam na uczelnię, a tam - biblioteka zamknięta, na necie zero informacji na ten temat. Po czym po powrocie dowiaduję się, że kominiarz był, stwierdził że piec co źle podpięty (taaaaa, tyle że podpięty w miejsce starego, kaflowego - JEDYNE miejsce, gdzie piec można podpiąć), że nie ma wentylacji w kuchni (a moja mama mu pokazała wentylację, debil jakiś, jest zrobiona!), i dał zakaz palenia. I niestety się nieco wkopał, wg mnie to chęć wyciągnięcia kasy, bo stwierdził, że wystarczy tylko ustawić inaczej piec i dać jeszcze jedną rurkę - powiedzcie mi, JAK jeszcze jedna rurka, taka jakby przedłużka do komina, ma zrobić cud i piec ma być nagle super podpięty? No i to, że napisał "brak wentylacji", która jest i to sprawna! A na matkę jestem wściekła, że to podpisała w ogóle! jak można podpisać ewidentną bzdurę??? ![]() Normalnie się poryczałam. Aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !! |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17413766]Teraz - dla mnie nie, bo nie wiadomo, czy będę karmiła piersią.
Od rana wnerw mam taki, że hej - pojechałam na uczelnię, a tam - biblioteka zamknięta, na necie zero informacji na ten temat. Po czym po powrocie dowiaduję się, że kominiarz był, stwierdził że piec co źle podpięty (taaaaa, tyle że podpięty w miejsce starego, kaflowego - JEDYNE miejsce, gdzie piec można podpiąć), że nie ma wentylacji w kuchni (a moja mama mu pokazała wentylację, debil jakiś, jest zrobiona!), i dał zakaz palenia. I niestety się nieco wkopał, wg mnie to chęć wyciągnięcia kasy, bo stwierdził, że wystarczy tylko ustawić inaczej piec i dać jeszcze jedną rurkę - powiedzcie mi, JAK jeszcze jedna rurka, taka jakby przedłużka do komina, ma zrobić cud i piec ma być nagle super podpięty? No i to, że napisał "brak wentylacji", która jest i to sprawna! A na matkę jestem wściekła, że to podpisała w ogóle! jak można podpisać ewidentną bzdurę??? ![]() Normalnie się poryczałam. Aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !![/QUOTE] Nie stresuj sie nie warto, na Maluszku sie to odbija a co sie stalo to stalo. Tez by mnie pewnie ponioslo na poczatku. Moze da sie to jeszcze wyjasnic? Ja od dwoch dni tez mam sam stres. W domku maly szpital, w pracy gonitwa. Wczoraj wieczorem malz w poduche ryczalam, ze do tego ciezko mi z brzucholkiem, gruba, brzydka jestem...i ech. On oczywiscie mnie pocieszal, ale rano jak juz wstalam 'prosta' i wyspana to mowi, ze smiac mu sie chcialo troche z tych moich wynurzen, bo nigdy przedtem nie przejmowalam sie takimi *******ami. Co te hormony robia z kobita ![]() dzieki za odpowiedzi w sprawie zabobobonisk...nie chce nikogo urazac (zwlaszcza mojej szwagierki), ale to wszystko brzmi co najmniej ciemnogrodzko ![]() KOBITKI PIEKNE ZAKUPKI POROBILYSCIE I CUDNE ZDJECIA BRZUCHOLKOW MACIE. LASKI Z WAS, ZE HEJ!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2665 |
Konto usunięte
|
A w ogóle to przezabawne sny dzisiaj miałam.
Na porodówce leżałam z Kardashi i Cate, jeszcze kilka z was było, ale nie pamiętam, a wiem, że rodziłyśmy ustawiając się w kolejce i Kardashi była zaraz przede mną, a Cate gdzieś obok. I już przed porodem wiedziałam, że 13 godzin będzie to trwało. A Kard w pewnym momencie stwierdziła, że zanim urodzi, koniecznie ślub musi wziąć, kościelny, ale na szybko żadnego księdza nie mogła znaleźć, to pojechałyśmy jej autem do jakiegoś mojego księdza znajomwego, na dodatek obie w sukniach białych, i ona tam ślub brała z jakimś Pawłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Szaja
![]() to na pocieszenie po akcji z kominiarzem [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17414672]A w ogóle to przezabawne sny dzisiaj miałam. Na porodówce leżałam z Kardashi i Cate, jeszcze kilka z was było, ale nie pamiętam, a wiem, że rodziłyśmy ustawiając się w kolejce i Kardashi była zaraz przede mną, a Cate gdzieś obok. I już przed porodem wiedziałam, że 13 godzin będzie to trwało. A Kard w pewnym momencie stwierdziła, że zanim urodzi, koniecznie ślub musi wziąć, kościelny, ale na szybko żadnego księdza nie mogła znaleźć, to pojechałyśmy jej autem do jakiegoś mojego księdza znajomwego, na dodatek obie w sukniach białych, i ona tam ślub brała z jakimś Pawłem ![]() ![]() donoszę, że w biedronie są promocyjne 4-paki chusteczek nawilżanych Dada za 11,99,- nie wiem, jakie mają opinie, ale że chusteczki będą szły jak woda, to wzięliśmy. koło promocji nie da się przejść obojętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17414672]A w ogóle to przezabawne sny dzisiaj miałam.
Na porodówce leżałam z Kardashi i Cate, jeszcze kilka z was było, ale nie pamiętam, a wiem, że rodziłyśmy ustawiając się w kolejce i Kardashi była zaraz przede mną, a Cate gdzieś obok. I już przed porodem wiedziałam, że 13 godzin będzie to trwało. A Kard w pewnym momencie stwierdziła, że zanim urodzi, koniecznie ślub musi wziąć, kościelny, ale na szybko żadnego księdza nie mogła znaleźć, to pojechałyśmy jej autem do jakiegoś mojego księdza znajomwego, na dodatek obie w sukniach białych, i ona tam ślub brała z jakimś Pawłem ![]() ![]() kolejka do porodówki i ślub na szybko ![]() Hmm.. Paweł.. ![]() ![]() niezłe masz sny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zadomowienie
|
Uffff dobrnęłam do końca
![]() Cześć Mamusie Yolanda - nie zamartwiaj się, odpoczywaj. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza a co do leku tego na F słyszałam, że jest bardzo dobry ![]() Lea - super duży brzuś ![]() Iza240 - gratuluję córeczki ![]() Darianna - pięknie wyglądacie we trójkę! Kropka - mi pępuch się w ogóle cały przebarwił i wygląda jakby był brudny ![]() Lea i ona1981 - ale macie pzystojniaków w domu fiu fiu ![]() Olivka gdzie u Ciebie są te kilogramy?? No pytam gdzie!! Wyglądasz bosko po prostu ![]() Szaja- uważam podobnie jak Slipe "rok na remont i to bez czynszu" - moim zdaniem warte poważnego zastanowienia. Roboty kupę, ale jaka satysfakcja później i radość z dużego mieszkanka! Pocieszę Cię ![]() ![]() Myślę, że wspólnymi siłami zdziałacie tam cuda! Margo80 ciuszki ![]() Olivko rozkręciłaś się z zakupami, super ![]() Marta1112 - z pudełeczkiem do posiewu widzę, że dziewczyny już Ci napisały. To ja życze szybkiego wyicia bakterii ![]() Kees26 - ja na szczęście mam zupełnie inne doświadczenia!! Zwykle ktoś mi proponuje ustąpienie miejsca w autobusie, czasem korzystam, czasem nie. W sklepie nie pcham się do kasy tylko stoję spokojnie w kolejce, w dużym sklepie nikt mnie nigdy nie przepuścił, ale też ludzie nie mają oczu z tyłu głowy, ja nigdy nie prosiłam. Wczoraj za to byłam w Rossmanie, spoa kolejka, 2 kasy czynne. Otworzyli trzecią i ludzie zaczęli przechodzić do innej kolejki. Babeczka, która stała przede mną już szła z koszykiem do nowo otwartej kasy, ale się wróciła. Spojrzała na mnie i powiedziała - przepraszam, nie widziałam. Proszę stanąć przede mną. Mi zrobiło się gorąco, ale mówię, nie dziękuję, ja się dobrze czuję. Ona na to, że może i dobrze, ale ciężko mi pewnie jest, że wie coś o tym i żebym stanęła. No to podziękowałam i stanęłam i wtedy para, która stała przede mną odwróciła się i młody chłopak powiedział, że prosi żebym stanęła przed nimi i tam znalazłam się przy kasjerce już ![]() Zawstydziłam się, bo nie lubię robić szumu wokół mojej osoby, ale wracałam do domu z takim uśmiechem. Tak strasznie mi miło bylo. Życzę i Wam tylko takich ludzi na swojej drodze. Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2010-02-24 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17409474]
A co do uprzejmości - NIKT nie ustąpił mi miejsca nigdzie, za to jak miałam awanturę z pijakiem, to nawet kierowca autobusu na moją prośbę nie zainterweniował ![]() [/QUOTE] mi też jeszcze nikt nie ustąpił miejsca ![]() ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-02-24 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.