Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 08:04   #3061
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja Grzesiowi cały czas powtarzam - ze pierwsza ma byc mama
wystarczy, ze Iza mnie "zdradziła" dla taty
a tak generalnie to dziecko przeciez juz cwiczy mowe i nie byłabym tak na 100% przekonana, ze to nieświadome
Podobno córeczki często mówią najpierw "tata"

Przed chwilą Mały zaczął marudzić na macie, więc go zaniosłam do łóżeczka i zanim wsadziłam mu smoczka, to złożył w ciup te swoje usteczka i powiedział " mmmm mammma muuu", może miał na myśli
" mama daj mleka"
Ale zasnął w try miga, więc chyba aż taki głodny nie był

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:16   #3062
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Piękna Nilcia
Taką ma gładką i delikatną buźkę, a w tej opasce wygląda obłędnie

wrescie zeszła ta okropna wysypka od niewiadomoczego

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Nilcia (ach to imie) i Mamusia po prostu obledne

.
oj nie słodźcie nie słodźcie ja tam nie uważam, że w piżamie wyglądam atrakcyjnie
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem teraz co wybrać do kupienia pięknie drogi ten esputicon, infacol? Najgorsze jest to, że często na jedno dziecko coś działa na drugie nie... Nie umiem stwierdzić czy ten Bobotic pomaga... daje go od dzisiaj regularnie po 8 kropelek jak na ulotce pisze... Plus ta herbatka dzisiaj (do mleka mu dałam, bo pisało że można z wodą lub mlekiem)-Plantex.
u nas zadziałał espimisan
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Tarasiu niunia słodka i widzę, że nasi TŻ w podobnych terminach mają urodziny. Też chcę taka opaską i jak pojadę do domu to od razu do H&M się udaję. Jak nie trafię na nie w sklepie ,to zapoluję na all

I wstawiam też fotkę z urodzin mego TŻ-ta
jaka elegancka mamusia! i córunia słodziutka!
a opaska była tania jak barszcz. (mniej niż 10 zl
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jaca główką i zasypia albo na jednej albo na drugiej stronie.

A ja się wam wcześniej nie pochwaliłam, ale dziś byłam na masażu całego ciała Wizytę dostałam w prezencie od teściów. Cały zabieg trwał 1,5h i były momenty, że myślałam iż kobieta chce mi włosy wyrwać, albo wyciągnąć uszy. No i się okazało, że jestem nieźle spięta między łopatkami, bo bolało jak cholera i miałam wrażenie jakby mi łopatki wyciągano. Ale tak to było przyjemnie i jestem zrelaksowana. Może zacznę sobie takie coś raz na jakiś czas fundować

..........
aaa... i zapomniałam powiedzieć, że maleństwa Kolanosi i Tarasi to same słodkości
ale zazdroszczę. Mój tż jest masażysta ale mnie nigdy nie masuje bo ma dość po pracy

a ja dzisiaj planuję zrobić to twoje Rösti,

Brombi gratuluję wyróżnienia przez synka

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:25
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:17   #3063
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Agusia gratulacje bo słuchy chodzą żeś żoną!!!!

No i co do karmienia to wiadomo, że szkoda że nie z cysia. Ale ja sama już w przewadze dokarmiam sztucznym więc nie będę ci doradzaćMyślę, że możesz jeszcze zawalczyć o cysia, tylko trzeba dostawiać, dostawiać itp. A jak nie to 4 miesiące to też niezły wynik i trzeba o tym pamiętać
hihi a no jest żem żoną Walcze caly czas o mleko w cyckach pije te herbatki na laktacje i ciagle przystawiam malego i odciagam kiedy tylko moge chociaz jest ni wiele zawsze jeszcze cos tam jest wiec mlody skorzysta chocby z tak malej ilosci mojego mleczka

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość

AGUSIA wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
dziamkuje dziamkuje

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
P

Aga, ale przeciez to ze bierze raczki do buzi nie znaczy że jest glodny!
ztn on bardzo czesto pcha raczki do buzi ale w ostatnim czasie inaczej je pchal tak doil wszytski epaluchy, koc i wszytsko co mial pod reka i jak mu rozrobilam swoje mleko z bebilonem to wychlal wszytsko ani sie nie obejzalam i pozniej byl fajny spokojny i usmiechniety i nawet raczek nie doil wiec raczej byl glodny ale juz jest dobrze koarmie na zmiane bebilonem i swoim mleczkiem i jakos daje rade.. i caly czas prubuje odbudowac laktacje a moja tescowa moiwla ze moj tz jak mial 3 miesiace to mleko z cycka tez mu nie wystarczal i musiala dokarmiac .. ja od poczatku bylam na bebiko ale to inna historia;] Moje dziecko bo bebilonie jest spokojniejsze bo najedzone i to mnie cieszy

wlasnie zjadl 100 ml potem dostal jeszcze cyca i poszedl spac a jak sie obudzi to idziemy na spacer i do opieki po 1000zl z racji tego ze moj tz jak zaczal teraz pracowac w policji to na razie ma niskie zarobki wiec nam przysluguje 1000zl i 60 zl rodzinego:d ale nie dlugo tzciorowi pozwyzsza zarobki i sie skonczy kasa za darmo.. ale chociaz tyle dobrze ze przrz kilka miesiecy podoimy kasy z budzetu panstwa a co.. jak sie nalezy to trza kozystac:P

aa i gratuluje slowek "Mama" moj Filipcio caly zas mowi Mammmuuuu:P

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-02-25 o 08:19
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:49   #3064
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
hihi a no jest żem żoną Walcze caly czas o mleko w cyckach pije te herbatki na laktacje i ciagle przystawiam malego i odciagam kiedy tylko moge chociaz jest ni wiele zawsze jeszcze cos tam jest wiec mlody skorzysta chocby z tak malej ilosci mojego mleczka
ja nigdy nie wierzyłam w skuteczniść karmi ale mnie pomogło. zawsze jak się napiję to jeszcze tej samej nocy mam mega nawał pokarmu

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:52   #3065
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

MARCELINA, KAMILA I DOMI
help jak Wam się udało przestawić dzieciaczki na dobre strony. Bo mnie już ręce opadają. Przekładam go podkładam ręczniki, misie, pieluchy a po 5 minutach ten cały wykrzywiony leży ale głowa oczywiście tam gdzie być nie powinna. Bardzo proszę o jakieś rady bo boje się że będzie Nas czekał ten kask Kamila ty ciągle podkładasz tą poduszkę z tymi pestkami Bo ja ją chyba zamówię bo już nie wiem co robić z tym moim upartym maluczkiem

Odwracaj glowke malego we snie, wtedy nie bedzie nic wiedzial i sie nie przekreci
Ja czesto tez jak sie z nim bawilam to stawalam po tej stronie, na ktora chcialam, zeby patrzyl i musial glowke ladnie tam przekrecic, zeby mnie widziec...

Ja juz od dawna nic nie podkladam, bo zauwazylismy i zaczelismy dosc wczesnie z ta glowka - juz kolo 7 tygodnia

Cytat:
UWAGA UWAGA

moje dziecie wypilo 100 ml bebilonu i nie stawialo oporow i poszlo grzecznie spac

Cytat:
Sam szaleje na wątku Młodych Mamuś, a my dla niej za stare i mało rozrywkowe widocznie

I wiadomość dnia ( nie, nie dostałam @):
moje dziecko dzisiaj przed kąpielą, jak leżało na przewijaku i Tatuś go rozbierał, to się rozgadało i powiedziało "mamma"
Tak wyraźnie i dokładnie, sama bym myślała może, że się przesłyszałam, ale TŻ też to usłyszał Zdaję sobie sprawę, że mu wyszło przypadkiem i wcale nie chodziło pewnie o mnie, ale i tak mnie to cieszy

No to ladnie z jej strony...

Suuuuper!

Cytat:
Sliczne jestescie obie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja się wam wcześniej nie pochwaliłam, ale dziś byłam na masażu całego ciała Wizytę dostałam w prezencie od teściów. Cały zabieg trwał 1,5h i były momenty, że myślałam iż kobieta chce mi włosy wyrwać, albo wyciągnąć uszy. No i się okazało, że jestem nieźle spięta między łopatkami, bo bolało jak cholera i miałam wrażenie jakby mi łopatki wyciągano. Ale tak to było przyjemnie i jestem zrelaksowana. Może zacznę sobie takie coś raz na jakiś czas fundować
Ja bylam w tamtym tyg na chinskim masazu stop....tez faaaaaajnie bylo...

Cytat:
Mąż będzie się wściekałspacja dziwnie chodzi, bo zalałam dziś klawiature colą- niezdara ze mnie.
Nie przyznawaj sie....

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Jakieś ćwiczenia? Beze mnie?

To dawaj - cwiczenia Tamilee Web...

Bry bry tak w ogole...

moj syn nie spal dzisiaj od 5 rano...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 08:58   #3066
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a ja własnie sie dowiedziałam, ze chyba wrocę szybciej do pracy - szef miał zawał
to pewnie zaraz po macierzyńskim bede musiała
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:11   #3067
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc z rana

u nas pobudka o 4 na karmienie ale ja nie moglam sie dobudzic i tz zajal sie Tomaszkiem

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 09:16   #3068
aniulka8204
Wtajemniczenie

[QUOTE=xpressja;17435680]takie leki jak sab simplex infacol itp działają tylko wtedy kiedy je podajesz a nie na zapas... nie kumulują sie w organizmie takze są całkowicie bezpieczne - co powoduje ze mozna je stosowac czysto profilaktycznie

XPRESSJA ja ten infacol mam w zapasie jakby mi brakło sab simplex i nieumiałabym go dostać na czas chociaz ostatnio odstawiłam na chwile ten sab simplex bo mała dostaje już tyle lekarstw ze chce też sprawdzic jak bedzie reagowac na brak tego sab simplexu, narazie jest ok
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:20   #3069
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
alez proszę
na pierwszym ja jestem nieco niewyjściowa ale to było z samego rana w urodziny tatusia (22.02), drugie z dzisiaj a trzecie sprzed kilku dni

Cytat:
...

UWAGA UWAGA

moje dziecie wypilo 100 ml bebilonu i nie stawialo oporow i poszlo grzecznie spac

...

Cytat:
...

Ja podkładam mu rulonik z pieluszki, ja zaśnie na "złej" stronie to mu przekręcam główkę i wciskam tą pieluszkę, żeby nie mógł się przekręcić. Też się wygina i przesuwa, ale nie zawsze. No i jak leży na macie czy w łóżeczku to go zawsze tak przekręcam, żeby patrzał na mnie na lewo. I przyciskam mu tą głowę jak mi pediatra pokazał, w lewo żeby twarz była bokiem całkiem na podłożu, on się wtedy cały chce wyginać w tę stronę, więc mu lekko bark przytrzymuję. Jutro będę dzwonić do tej rehabilitantki, bo do 15 marca czekać to mi troszkę za długo
I 2-3 razy dziennie z nim "ćwiczę", tak jak pisałam wczoraj, "rowerek", "pływanie" i lewa rączka do prawej strony, prawa do lewej. No i jak Kropka radzi dużo na brzuszku

Tarasiu zrobiłam dzisiaj tartę, bo do sklepu nie miałam jak pójść, a w domu miałam potrzebne składniki i wyszła pyszna
Dzięki

I wiadomość dnia ( nie, nie dostałam @):
moje dziecko dzisiaj przed kąpielą, jak leżało na przewijaku i Tatuś go rozbierał, to się rozgadało i powiedziało "mamma"
Tak wyraźnie i dokładnie, sama bym myślała może, że się przesłyszałam, ale TŻ też to usłyszał Zdaję sobie sprawę, że mu wyszło przypadkiem i wcale nie chodziło pewnie o mnie, ale i tak mnie to cieszy

Cytat:
Hej laseczki!

...

Xpresjo to u Ciebie mleczko to naprawdę wypracowana sprawa! Musiałaś się nieźle namęczyć ale jaki efekt

Tarasiu niunia słodka i widzę, że nasi TŻ w podobnych terminach mają urodziny. Też chcę taka opaską i jak pojadę do domu to od razu do H&M się udaję. Jak nie trafię na nie w sklepie ,to zapoluję na all

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
...
brombi, miałam to samo, wczoraj przyszła zamówiona wanienka delfinek z fishera - no i mała w niebowzieta kąpielą (po raz pierwszy kąpiel z uśmiechem na buzi ) a jak była przewijana to oczywiscie skrzeczy sobie w niebogłosy... i nagle... ma...mmma

aaaaaaaaaaaaaaaaaa! no jak ja to usłyszałam to mi łzy staneły w oczkach! może i nieświadomie ale "mama" jak nic

...

oj przykra sprawa że będziesz musiała się pożegnac z psiorkiem
ale to dla dobra małego. Ja tez się zastanawiałam jak byłam na początku ciązy cz malutka nie bedzie miała uczulenia na moją kotke... niestety kotka ustąpiła miejsca malutkiej. miała raka nerek z calkowitą niewydolnością... Bardzo to przeżywałam, w zasadzie przeżywam do dziś.

Cytat:
Hej
...

I mamy mały przełom, wczoraj cały dzień zasypiał na lewej stronie
I w nocy też
Brawo
Cytat:
a ja własnie sie dowiedziałam, ze chyba wrocę szybciej do pracy - szef miał zawał
Oj, nie zazdroszczę...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:23   #3070
xpressja
Zadomowienie

no nieeeee,
roztopy i u mnie się pojawiły

a było tak pięknie!

na razie delikatna "odwilż" ale czuje że to cisza przed burza bo jak opisujecie to leje się litrami...

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-02-25 o 09:24
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:26   #3071
moniam85
Raczkowanie

Cytat:

aa i gratuluje slowek "Mama" moj Filipcio caly zas mowi Mammmuuuu:P

zaraz doda "sia" ,

Fajnie że wasze bączki już tak dużo potrafią mój nic ani wysoko głowy podnosić, ani mmm wydusić, jesteśmy na etapie uczenia chwytania, ale tu też kiepsko. Smutno mi ze mam takie leniwe dziecko ...

DZiś w nocy tylko jedna pobudka o 4.40 ale spać poszedł o 22.

Mam problem z jego uszkami bo robią się odstające, gdzie mogę kupić cieniutką opaskę na główkę, bo kiedyś zrobiłam z czapki ale oderazu mu się potówki z tyłu głowki zrobiły...

Musze coś szybkiego na obiad zrobić macie pomysły????

Miłego Dnia

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

A Wy te kropelki sab dajecie zeby dzieciaczki pierdziały czy zeby nie pierdziały???
Stary 2010-02-25, 09:27   #3072
aniulka8204
Wtajemniczenie

i wróciliśmy od lekarza musze podawać małej żelazo 2razy dziennie i furagin 2 razy dziennie po 1/4 tabletki ponieważ w moczu pokazały się leukocyty

co chwile coś

buziaczki dla wszystkich dzieciaczków aby były zdrowe i silne i jak najmniej chorowały

a zdjęcia powstawiałyście superaśne

aha i mała dostała mleko ISOMIL, strasznie niedobre i lekko śmierdzi bo jest to mleko sojowe na szczęscie jedną flachę już wytrąbiła i chyba niebedzie problemu z piciem tego mleka

a dziś ją karmił zaspany tatuś haha już tym nowym mlekiem
Stary 2010-02-25, 09:28   #3073
moniam85
Raczkowanie

No i kolejne pytanie: Czy na tym watku tylko ja daje TYLKO MODYFIKOWANE???? Jeśli jest ktoś jeszcze to czym dopaja maleństwo bo mi się pomysły kończą???
Stary 2010-02-25, 09:31   #3074
kolanosia
Rozeznanie

Hej mmusie!

Podgoniłam Was odciągając się laktatorem....trzeba wykorzystywać każdą wolna chwilę bo produkujecie, że hej

U nas dobra noc, oby tak było to nie będę narzekać tylko jedzenie małej mnie męczy. Jeszcze do niedawna wciągała 100-130 ml bez problemu przy każdym karmieniu a teraz przez godzine walczymy o 60-80 ml. Czy to z powodu tej niedokrwistości czy po prostu tak czasem dzieci mają? Dla mnie to dziwne bo powinna coraz więcej jeść a tu takie niespodzianki....

No nic poobserwuję jeszcze Lenkę. A z nowości to powiem, że w sumie dopiero od niedzieli tak ładnie unosi główkę i już zaraz będzie następny sukces bo wczoraj ewidentnie ćwiczyła już przekręcanie z brzuszka na plecki. Najpierw długo, długo nic a potem szybko nadrabia. Dumna jestem z Lenki tak że nie mam słów

No dobra, czas się troszkę ogarnąć
Miłego dnia!
Stary 2010-02-25, 09:34   #3075
magdawikp
Wtajemniczenie

Moniam ja daje modyfikowane - dopajam koperkiem, jabłko z melisą i to jego ulubiona, rumiankiem nie lubi i mam jeszcze jakąś uspokajającą
a czym Ty dopajasz?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
jedzenie małej mnie męczy. Jeszcze do niedawna wciągała 100-130 ml bez problemu przy każdym karmieniu a teraz przez godzine walczymy o 60-80 ml. Czy to z powodu tej niedokrwistości czy po prostu tak czasem dzieci mają? Dla mnie to dziwne bo powinna coraz więcej jeść a tu takie niespodzianki....

tak ładnie unosi główkę i już zaraz będzie następny sukces bo wczoraj ewidentnie ćwiczyła już przekręcanie z brzuszka na plecki. Najpierw długo, długo nic a potem szybko nadrabia. Dumna jestem z Lenki tak że nie mam słów
czasem tak mają - Grzes zjada z regułuy około 150 kaszy lub kleiku a czasem koszmar bo 60

i dla Lenki klask i:
Stary 2010-02-25, 09:35   #3076
aniulka8204
Wtajemniczenie

konspiracja a czemu zmieniłaś dicoflor na biogaję?
niespasowało czy jest lepsza? bo mi polecił lekarz
Stary 2010-02-25, 09:36   #3077
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość

Mam problem z jego uszkami bo robią się odstające, gdzie mogę kupić cieniutką opaskę na główkę, bo kiedyś zrobiłam z czapki ale oderazu mu się potówki z tyłu głowki zrobiły...

A Wy te kropelki sab dajecie zeby dzieciaczki pierdziały czy zeby nie pierdziały???
opaski takie ( tylko dla dziewczynek ) widzialam w hm
a sab simplex jest na pierdzioszkanie!
jak dzidziuś pierdzioszka to dobrze bo pecherzyki powietrza nie zalegają i nie powodują kolek
także jak dużo i głośno tzn ze wszo ok
a jak dużo i cicho to tez wszo ok

Cytat:
No i kolejne pytanie: Czy na tym watku tylko ja daje TYLKO MODYFIKOWANE???? Jeśli jest ktoś jeszcze to czym dopaja maleństwo bo mi się pomysły kończą???
ja od czasu do czasu daje herbatke rumiankowa z hippa
mała ją bardzo lubi

Stary 2010-02-25, 09:36   #3078
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:

Moniam no Ty chyba żartujesz???? Pewnie, że jest nas więcej ale na moją kreatywnośc to raczej nie można liczyć. Moja Lenka dostaje herbatke koperkową, ewentualnie taką uspokajającą z Hippa i bardzo często zwyklą przegotowaną wodę np na czkawkę. Ja i tak ledwo się mieszczę w czasie z tym przepajaniem, bo zanim mała zje mleko trochę odpocznie to później herbatka, podanie leków i zanim się obejrzę znowu czas karmienia.

Buziaki!
Stary 2010-02-25, 09:37   #3079
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Aniulko mam nadzieje ze bedzie lepiej po tym mleku.. z teg co wiem dzieciaki ktore maja nietolerancje mleka krowiego z soja tez nie bardzo

ja robie tz frytki i schabowego na obiad bo mial takie zyczenie.. na surowke nie mam pomyslu

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 09:37   #3080
karenina19
Zakorzenienie

A tak mi sie jeszcze skojarzylo tylko, ze ostatnia taka normalna @ to mialam okolo 19-20 miesiecy temu...

Stary 2010-02-25, 09:37   #3081
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
H

Dumna jestem z Lenki tak że nie mam słów
brawo dla małej !

te Lenki to fajne dziewuchy

Stary 2010-02-25, 09:43   #3082
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
widać wie jak lubisz

Odwala mi ze zmęczenia, popasowałam rzeczy małego i chyba się zrobiło 200 stopni koło mnie padam

Na brzuszek polecają mi jeszcze woreczek z pestkami wiśni podgrzany z mikrofali
a ja nie prasuje - tylko nowe rzeczy po pierwszym praniu. podobno wcale nie trzeba! wazniejsze jest podwojne plukanie. a jak mam 2h wolne w ciagu dnia to wole cos inszego porobic. taka ze mnie wyrodna matka.

Cytat:

katee, ja tez miałam problem z malutką bo do ok 6 tyg cały czas wszytsko na lewą strone robiła, spała patrzyła...
neurolog podpowiedziała mi żeby przestawić jej świat na prawą stronę wiec tak zrobiłam.
podchodziłam do niej zawsze z prawej strony, podawałam zabawki z prawej, zmieniłam położenie przewijaka, a po prawej stronie zawiesiłam czarno białe obrazki tak, żeby malutka patrzyła w prawą stronę i wreszcie po karmieniu do odbicia nosiłam tez tak żeby patrzyła w prawą stronę... w nocy obracałam główkę, w dzień blokowałam.
po ok 2 tyg mała bez problemu zasypia na jednej i na drugiej stronie
no to ja tez mam lewostronnicowca delikatnie go ukierunkowuje, bo na razie nie ma dramatu, ale jak to nie zaskutkuje to skorzystam z twojej metody odwrcania kierunkow swiata

a co do smierci kota - to od smierci mojej minelo 7 lat, sasiadka najprawdopodobniej s...ka wrzucila mi trutke na podworko... nigdy nie zapomne płaczu mojej kici... ech od razu plakac sie chce...

Agusia, jk chcesz utrzymac laktacje to zawsze najpierw dawaj piers a potem dokarmiaj sztucznym.

Cytat:
o to głupio... a co zrobisz z Grzesiem?

Aniulka, Zacharia - jakie mialyscie objawy u córeczek, ze stwierdzili lekarze u nich skazę białkową?
Bo bardzo często podobno zbyt pochopnie to się dzieciom przypisuje. Z tego co pamiętam, to Aniulka pisałaś tylko o zaparciach czy też o wysypce? To na pewno nie wystarczy żeby stwierdzić skazę! to się podobno zdarza tak naprawdę u około co 500tnego dziecka. A stwierdzają 10x częściej albo i lepiej.

A ja stwierdziłam, że moje dziecko mało śpi, bo on nie umie się od bodźców odciąć sam, dlatego potrzebuje mamy do tego - i np. teraz (znowu wyrodna matka) pisałam większość posta z nim na kolanach przy kompie... i chyba go ten szum ukoił i zasnął

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:46   #3083
magdawikp
Wtajemniczenie

Bella ja mam opiekunkę, która miała do nas przyjść w połowie marca, ale teraz bedzie musiałą wczesniej
opiekunka jest ta sama co u Izy wiec znam kobitke - spoko babka
Stary 2010-02-25, 09:54   #3084
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Bella ja mam opiekunkę, która miała do nas przyjść w połowie marca, ale teraz bedzie musiałą wczesniej
opiekunka jest ta sama co u Izy wiec znam kobitke - spoko babka
No to dobrze, że masz zaufaną osobę, sprawdzoną - to najważniejsze! A od razu na cały etat wracasz? Oj to się Grzesiu wytęskni totalnie...

A pytam o skazę dziewczyny, bo się zastanawiam nad pójściem do dermatologa. Bo niby Bartusiowi wysypka mija, ma coraz mniej tej kaszki, ale skóra tak sucha że szok, zwłaszcza na buźce... i się zastanawiam co to może być i co powinnam zrobić. Oczywiście go smaruję ale efekty jak dla mnie są niezadowalające. Przymierzam się do kupna kosmetyków Aderma, ale są naprawdę drogie (po kilkadziesiąt zł. każdy a wiadomo, trzeba już wtedy serię - coś do mycia, smarowania...) i jak mu nie przypasują to będzie glupio... ale chyba kupię i tak. najwyżej sama zużyję, bo podobno są świetne, a ja też mam suchą skórę, a po porodzie to mi się zrobila jak papier po prostu

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:56   #3085
magdawikp
Wtajemniczenie

Bella a czy smarujesz mu buzię - Iza miała robioną maść w aptece - recepte dawał nam pediatra - taka bardzo tłusta była i jej pomagała, a grosze kosztowała
Stary 2010-02-25, 09:57   #3086
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Moniam ja daje modyfikowane - dopajam koperkiem, jabłko z melisą i to jego ulubiona, rumiankiem nie lubi i mam jeszcze jakąś uspokajającą
a czym Ty dopajasz?
mam z hippa na trawienie i bobovita rumiankowa-łagodna Mały ją uwielbia, daje je codziennie ale tak jak pisze po 100ml każda no i wody mineralnej niegazowanej przegotowanej z odrobinką glukozy...

Cytat:
opaski takie ( tylko dla dziewczynek ) widzialam w hm
a sab simplex jest na pierdzioszkanie!
jak dzidziuś pierdzioszka to dobrze bo pecherzyki powietrza nie zalegają i nie powodują kolek
także jak dużo i głośno tzn ze wszo ok
a jak dużo i cicho to tez wszo ok

ja od czasu do czasu daje herbatke rumiankowa z hippa
mała ją bardzo lubi
No to dobrze myśląłam bo mi się już ostatnio wszytsko pomyliło...naszczescie po zmianie mleka mały pierdzi jak szalony a kupki nawet 2 razy dziennie, chodz dziś jeszcze nie było...
a opaskę kupie nawet dla dziewczynek po domu będzie w nich chodził..
tzn leżał
Cytat:
Moniam no Ty chyba żartujesz???? Pewnie, że jest nas więcej ale na moją kreatywnośc to raczej nie można liczyć. Moja Lenka dostaje herbatke koperkową, ewentualnie taką uspokajającą z Hippa i bardzo często zwyklą przegotowaną wodę np na czkawkę. Ja i tak ledwo się mieszczę w czasie z tym przepajaniem, bo zanim mała zje mleko trochę odpocznie to później herbatka, podanie leków i zanim się obejrzę znowu czas karmienia.

Buziaki!
U mnie karmienie co 3 h czasami 4h zależy ile wypił bo różnie pije a na siłe mu się nic nie da wcisnąć...
A ta herbatka uspakajająca to od którego miesiąca??? bo mój skończył dopiero 2 kilka dni temu...
Ale chyba za dużo herbatek co nie???

Właśnie ile płynów muszę dać Małemu poza mlekiem i to jest jakiś harmonogram???

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi
Stary 2010-02-25, 10:00   #3087
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dzień dobry
Brombi - mamam mee - ehehehe,moja Blanka jak jej źle to krzyczy meememe :P

Kolanosia i Tarasia - ale laleczki! Moja też w opasce z h&m chodzi...

Mimo choroby noc spokojna, spala od 22 do 6, ale kaszel i katar ciagle ma. Iść do lekarza? Przeciez we wtorek była osłuchiwana i mimo kaszlu było w płucach i oskrzelach ok, gardło też ok

I fotkA -nasze nowe odlotowe trampki!!!

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:01
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:08   #3088
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
mam z hippa na trawienie i bobovita rumiankowa-łagodna Mały ją uwielbia, daje je codziennie ale tak jak pisze po 100ml każda no i wody mineralnej niegazowanej przegotowanej z odrobinką glukozy...

A ta herbatka uspakajająca to od którego miesiąca??? bo mój skończył dopiero 2 kilka dni temu...

Właśnie ile płynów muszę dać Małemu poza mlekiem i to jest jakiś harmonogram???
po co glukoza - one sa słodkie

ta herbatka uspakajająca jest po 1 miesiącu

ja daję kiedy chce pić - nic nie wiem o harmonogramie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

u mnie to nie roztopy a powodz - trzy pary spodni sie moczą i krzesło muszę prac
a miaąłm z nim nie wychodzic na miasto - podpaski mi sie kończą a miałam rano paczke podwojną zanim TZ wroci z pracy to pewnie zacznę uzywac pieluch Grzesia
Stary 2010-02-25, 10:09   #3089
moniam85
Raczkowanie

Mój Kurczeczek zasnął ciekawe co będzie na spacerku, pewnie płacz
a z pozytywnych spraw to właśnie włozyłam sobie kolczyk do pępka, myślałam ze mi dziurka zarosła i bede musiała znów przebić, albo blizna zostanie więc jestem
Stary 2010-02-25, 10:11   #3090
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Mimo choroby noc spokojna, spala od 22 do 6, ale kaszel i katar ciagle ma. Iść do lekarza? Przeciez we wtorek była osłuchiwana i mimo kaszlu było w płucach i oskrzelach ok, gardło też ok

I fotkA -nasze nowe odlotowe trampki!!!

Jaka ona sliczna! i ta sukienusia...

A jaki ten kaszel jest? Mokry? Suchy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości