|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
#3032 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
to ta, która kupiłam w H&M
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zadomowienie
|
Śliczniutka dziewuszka i mamusia oczywiście również. A opaska też superaśna
![]() MARCELINA, KAMILA I DOMI help ![]() ![]() ![]() ![]() MARCELINA i co z tymi kupami. Mam nadzieje że wszystko ok?? Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-02-24 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() UWAGA UWAGA moje dziecie wypilo 100 ml bebilonu ![]() ![]() ![]() ostatnio caly czas (przez jakies 2 tygodnie)pchal rece do buzi i doil.. i chcial jesc co godzine:/ a dzisiaj jak go dokarmilam mlekiem modyfikwowanym to byl spokoj.. malenstwo biedne glodne bylo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
Kate w ktora strone ci sie wygina?? mojego wyginalo w C ale odkad lezy na brzuchu i nie ma bata swoje odlezec musi jest dobrze.. poza tym zabawki mu pokazywalam z drugiej strony aby cwiczyl
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-24 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zadomowienie
|
ide spac
![]() ![]() ![]() ![]()
#3037 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakich proporcjach się to robi? Cytat:
![]() Nowe zabawki nie od razu muszą się spodobać, mój też się powoli przekonuje ![]() A co do brzuszka to nic na siłę, poza tym są dzieci, które po prostu tego nie lubią i nic nie poradzisz. Sam szaleje na wątku Młodych Mamuś, a my dla niej za stare i mało rozrywkowe widocznie ![]() Cytat:
![]() Taką ma gładką i delikatną buźkę, a w tej opasce wygląda obłędnie ![]() Cytat:
![]() Ja podkładam mu rulonik z pieluszki, ja zaśnie na "złej" stronie to mu przekręcam główkę i wciskam tą pieluszkę, żeby nie mógł się przekręcić. Też się wygina i przesuwa, ale nie zawsze. No i jak leży na macie czy w łóżeczku to go zawsze tak przekręcam, żeby patrzał na mnie na lewo. I przyciskam mu tą głowę jak mi pediatra pokazał, w lewo żeby twarz była bokiem całkiem na podłożu, on się wtedy cały chce wyginać w tę stronę, więc mu lekko bark przytrzymuję. Jutro będę dzwonić do tej rehabilitantki, bo do 15 marca czekać to mi troszkę za długo ![]() I 2-3 razy dziennie z nim "ćwiczę", tak jak pisałam wczoraj, "rowerek", "pływanie" i lewa rączka do prawej strony, prawa do lewej. No i jak Kropka radzi dużo na brzuszku ![]() Tarasiu zrobiłam dzisiaj tartę, bo do sklepu nie miałam jak pójść, a w domu miałam potrzebne składniki i wyszła pyszna ![]() Dzięki ![]() I wiadomość dnia ( nie, nie dostałam @): moje dziecko dzisiaj przed kąpielą, jak leżało na przewijaku i Tatuś go rozbierał, to się rozgadało i powiedziało "mamma" ![]() Tak wyraźnie i dokładnie, sama bym myślała może, że się przesłyszałam, ale TŻ też to usłyszał ![]() ![]()
![]() |
#3038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nic jej nie jest pochłonięta załatwianiem chrztu może dlatego jej nie ma ![]() Brombusia ![]() ![]() Tarasia córeczka w tej sukieneczce ![]() A która strona to ta prawidłowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zadomowienie
|
Nilcia (ach to imie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moj TZ spiewa Mai prawie codziennie "mam mmma ma mammmaaa Majuniaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zebra u nas po Esputiconie juz w pierwsza noc bylo lepiej. dalam wtedy po 2 krople do dwoch ostatnich karmien. wg ulotki : Przy kolkach i wzdęciach brzucha: Dzieci do 12 miesięcy kropla 4xdziennie. a jeszcze jedno- czy Synus ladnie pierdzi i odbija? ![]() ![]() skoro Twoj Synus nie moze sie wysilac na brzuszku, to sprobuj polozyc go sobie (na pleckach) na udach- tak, ze glowka na kolanach, a stopkami oparty o Twoj brzuch. ja wtedy delikatnie unosze nozki i robimy rowerek lub po prostu ma nozki w gorze i ladnie pryka ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-24 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Asioczka mój raz ładnie pierdziocha, innym razem sili się jak na baczka, popłakuje i nic cisza... Odbija ładnie- praktycznie zawsze po karzdym karmieniu... a od wczoraj nawet kilka razy zdarza się podczas jednego karmienia(robie przerwy jak powietrze zassa albo zakaszle, albo jak sam robi przrwe- i odbijam go).
Kurcze nie wiem teraz co wybrać do kupienia pięknie ![]() ![]() Brombusia mój mały śpi na różnych stronach, mam nadziej że na karzdej odpowiednio dużo Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-24 o 20:19 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3042 | |
Rozeznanie
|
Hej laseczki!
Cytat:
Kate u nas hemoglobina to 8,6 tak więc widzisz różowo nie jest. ale będę dawać te leki modląc się, żeby szybko się poprawiły. Teraz kontrola za 3 tyg i znowu kłucie rączki.....masakra. Agusia gratulacje bo słuchy chodzą żeś żoną!!!! No i co do karmienia to wiadomo, że szkoda że nie z cysia. Ale ja sama już w przewadze dokarmiam sztucznym więc nie będę ci doradzać ![]() ![]() Xpresjo to u Ciebie mleczko to naprawdę wypracowana sprawa! Musiałaś się nieźle namęczyć ale jaki efekt ![]() Tarasiu niunia słodka i widzę, że nasi TŻ w podobnych terminach mają urodziny. Też chcę taka opaską i jak pojadę do domu to od razu do H&M się udaję. Jak nie trafię na nie w sklepie ,to zapoluję na all ![]() I wstawiam też fotkę z urodzin mego TŻ-ta
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się wam wcześniej nie pochwaliłam, ale dziś byłam na masażu całego ciała ![]() ![]() .......... aaa... i zapomniałam powiedzieć, że maleństwa Kolanosi i Tarasi to same słodkości ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | ||||
Raczkowanie
|
Trochę nie pisałam... ale i tak nikt nie zauważył
![]() KURCZE TYLE CYTOWAŃ ZAZNACZYŁAM I DOOPA ![]() No u nas tak średnio - TZ od soboty do wczoraj chory (tzn. dzisiaj poszedł do pracy, ale dalej niedomaga), katar i kaszel więc ogólnie strach, a dzisiaj ja coś się padacznie czuję ![]() no i tyle pisania bylo (a zaczełam 5 godzin temu) bo dzidź nie śpi od paru godzin i nie możemy go uśpić, chociaż ogólnie jest mega słodziakiem ![]() tak więc tylko tyle - ZEBERKO, trzymam kciuki za Piotrusia AGUSIA wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]() [ Cytat:
![]() ![]() [ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja daję bobotic, maluch się pręży ale mniej i na pewno mu łatwiej puszcza się bączki... ale i tak codziennie rano walka z kupą jest Lecę, bo mały piska a TZ cos nie wyrabia z usypianiem... zostało nam 15 minut filmu, ciekawe czy trzeci dzień go będziemy oglądać, bo zaczęliśmy wczoraj ![]()
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dzien dobry bo dzis jeszcze sie nie witalam i dobranoc bo uciekam spac .....dzis tylko podczytuje.....jakos nie mam weny .....
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Bella
![]() Madziu powiedz czemu usypiacie psine??
#3047 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
Kolanosia laska z Ciebie
![]() ![]() ![]() Belladonna właśnie też widze, że jakoś mniej cierpi ale jednak nadal zdarzają się akcje bolesności... Ale to pierwszy dzień podaje regularnie... Zobaczymy do jutra jak będą nadal problemy spróbuje Esputiconu albo infacolu. Od kąpieli(odpukać) sobie śpi tylko na jedzonko się obudził ale zaraz padł ![]() Mąż będzie się wściekał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach od razu lepiej po tym masażu pleców ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
![]() Odwala mi ze zmęczenia, popasowałam rzeczy małego i chyba się zrobiło 200 stopni koło mnie padam ![]() Na brzuszek polecają mi jeszcze woreczek z pestkami wiśni podgrzany z mikrofali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wro jest piekny, zapraszamy ![]() Jakieś ćwiczenia? Beze mnie? ![]() Cytat:
Ja podawalam wcześniej, bo teraz mam bioGaję. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na mnie fryzjer też dobrze podziałał ![]() Dołączam sie do zachwytów nad słodziakami Tarasi i Kolanosi, ............a teraz ide sie dołączyć do mojego Tż ![]() ![]()
![]() |
#3052 |
Wtajemniczenie
|
ponieważ Grześ kaszle z powodu alergii - pies jest w domu - ma 15 lat i jest chory - dość duże problemy z nerkami
nie wiem czy on jest przyczyna głowną, moze kurz tez, ale jego obecność małemu nie pomaga - a ja sobie powtarzam, ze juz ma swoj wiek i to ze chory - to mi tak lzej, choc trudno - teraz czekamy do wiosny, mielismy go uspic 3 lata temu właśnie z uwagi na nerki ale jakos tak wyszło i ci agniemy na lekach do dzis wole go usic niz małego faszerowac sterydami - wziewkami ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- jeszcze jedno pytanko do mamus z okresem - z Was tez sie tak lało? bo ze mnie cieknie jak z kranu |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh... skąd ja to znam .... za to córcia - od samego rana strojnisia ![]() ![]() Cytat:
neurolog podpowiedziała mi żeby przestawić jej świat na prawą stronę wiec tak zrobiłam. podchodziłam do niej zawsze z prawej strony, podawałam zabawki z prawej, zmieniłam położenie przewijaka, a po prawej stronie zawiesiłam czarno białe obrazki tak, żeby malutka patrzyła w prawą stronę i wreszcie po karmieniu do odbicia nosiłam tez tak żeby patrzyła w prawą stronę... w nocy obracałam główkę, w dzień blokowałam. po ok 2 tyg mała bez problemu zasypia na jednej i na drugiej stronie ![]() Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa! no jak ja to usłyszałam to mi łzy staneły w oczkach! może i nieświadomie ale "mama" jak nic ![]() boszzz! co za mamusia ![]() dzidziolek OCZYWIŚCIE też ![]() oj przykra sprawa że będziesz musiała się pożegnac z psiorkiem ![]() ale to dla dobra małego. Ja tez się zastanawiałam jak byłam na początku ciązy cz malutka nie bedzie miała uczulenia na moją kotke... niestety kotka ustąpiła miejsca malutkiej. miała raka nerek z calkowitą niewydolnością... Bardzo to przeżywałam, w zasadzie przeżywam do dziś. ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-25 o 07:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Wtajemniczenie
|
no własnie - gratulacje pierwszych słów - mama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Noc taka sobie, dzisiaj znowu z rana mała kupka, jak się powtórzy to chyba sie do lekarza wybierzemy ![]() Kolanosiu ślicznie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój zawsze śpi w łóżeczku ![]() Co do charakteru to szybko się nudzi, głośno domaga się uwagi, często marudzi i denerwuje się jak mu coś nie wychodzi czyli po Mamusi jak nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Super uczucie ![]() ![]() I mamy mały przełom, wczoraj cały dzień zasypiał na lewej stronie ![]() I w nocy też ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-25 o 07:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |||
Zakorzenienie
|
Ostatni raz tak późno idę spać!
![]() Ranne karmienie bardzo trudne z wypuwaniem cycka co chwilę i zapasami z mamą, a teraz zawodnik śpi... zobaczymy jak dlugo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3057 |
Wtajemniczenie
|
ja Grzesiowi cały czas powtarzam - ze pierwsza ma byc mama
wystarczy, ze Iza mnie "zdradziła" dla taty ![]() a tak generalnie to dziecko przeciez juz cwiczy mowe i nie byłabym tak na 100% przekonana, ze to nieświadome ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zadomowienie
|
witam.
Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie mniej wyczerpujacy bo wczoraj czulam sie fatalnie a Tomus mial szybkie spanie ![]() Brombri Tomkowi nie dawalam bo on robi robi obowiazkowo jednego kupsztala dziennie ale przy Kubie pediatra mi doradzila siemie i skutkowalo. Dwie lyzki siemienia zalewalam polowa szklanki przegotowanej wody, ostawialam, zeby wystyglo. Przed podaniem trzeba zamieszac. Nie poisz dziecka siemieniem, tylko ta woda. Mozesz podawac lyzeczka+ ja mieszalam tez z jablkiem lub marchewka. Na pewno mu nie zaszkodzi bo siemie wogole ma bardzo duzo wlasciwosci... |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.