Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 19:14   #3541
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

[QUOTE=belunia1985;1745129 5]
Gdzie byłam? Byłam utajona hehe

no pięknie!!!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:17   #3542
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

misiulka współczuje tej historii z samochodem.Bidulo musiałaś się stresu najeść.Pies ma fryzjera w moje urodziny
z tym dalmatańczykiem i jak wyglądał
anoxa my kupiliśmy coś takiego 3 lata temu w kolorze beżowym właśnie z takiego zamszu alcantara i faktycznie mozna na nim palcem"rysowac" i tak plam nie znac, bo się wydaje, że to cień.
http://www.allegro.pl/item935434577_...2010_roku.html
Jestesmy zadowoleni, ale wyobrażasz sobie teraz ten kolor przy dziecku
Dobrze pomyslalas z tymi kolorami
vette ja też w lato sam krem + różyk( to moja słabość) jakiś delikatny

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:23   #3543
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
itakasia zdjecia nie mam ale jest super (sprawdzony bo znajomi maja) czarny dol i kremowe poduchy generalnie wybralam bym poduchy ciemniejsze bo w standardzie sa nie zdejmowane poszewki ale jest to sklep mojego kuzyna i on ma mi zalatwic tak ze one beda na zamek bo i tak szyja mi go na zamowienie no i bede miala na niego rabat w wysokosci 400zl nie ma to jak rodzinka
a material jest taki troche jak by zamsz czy plusz zalezy jak sie przetrze ma rozne odcienie i jest fajnny bo nie zostaja plamy na nim wystarczy przetrzec a przy dziecku to wazne
Wtrącę bezczelnie
O czym mowa? O wózku? Chyba przegapiłam jakieś posty nadrabiając 7 stron ;] Jak o wózku to i ja posłucham, jaki, co itd.

Ja zaś wynalazłam nowy, ten widziałam na żywo i jest super, w sklepie kosztuje 1200zł i ma wszystkie chyba bajery ;]

http://allegro.pl/item933336879_woze...a_fotelik.html

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:27   #3544
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Wtrącę bezczelnie
O czym mowa? O wózku? Chyba przegapiłam jakieś posty nadrabiając 7 stron ;] Jak o wózku to i ja posłucham, jaki, co itd.

Ja zaś wynalazłam nowy, ten widziałam na żywo i jest super, w sklepie kosztuje 1200zł i ma wszystkie chyba bajery ;]

http://allegro.pl/item933336879_woze...a_fotelik.html
Bo spadnę z łóżka... : cojest:
Chodziło o narożnik
Stary 2010-02-25, 19:27   #3545
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Papeteria oj najadłam sie strachu, najadłam. To będę pamietać o urodzinach, ja tak to głowy do dat nie mam zawsze musze je z czymś skojarzyć a ten wypoczynek jest świetny i materiał wygląda na milutki.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:33   #3546
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Bez takich. Kazdy ciazowy brzuszek jest sliczny.
Ciążowy? No jasne!!! Już się nie mogę doczekać. Tylko, że ja mam 163 cm i jakieś 76 kilo. Nic tu po ciąży :/
Jak się położę na podłodze, z wyprostowanymi nogami, na płasko, to czuję macicę. Jak lekko uniosę głowę, to się skubana chowa i już nic nie czuję.

A brzuch księżycowaty- tak, przez macicę podwójną
Ciekawe jak będę wyglądać .

Mój Ł. dzisiaj szukał artykułów o tatusiach ciążowych .
Chyba jednak go ruszyło, cieszę się ogromnie.
I mnie ochrzanił, że tylko 6 bodziaków w realu kupiłam. Mówi, że sam by kupił 2 razy tyle

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Właśnie- wózki.
Powiedzcie, ale takimi poradami, na co zwrócić uwagę wybierając?
Nie chcę przykładowych wózków.
Powiedzcie tylko co jest istotne, czym się kierować wybierając?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:36   #3547
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ciążowy? No jasne!!! Już się nie mogę doczekać. Tylko, że ja mam 163 cm i jakieś 76 kilo. Nic tu po ciąży :/
Jak się położę na podłodze, z wyprostowanymi nogami, na płasko, to czuję macicę. Jak lekko uniosę głowę, to się skubana chowa i już nic nie czuję.

Ciekawe jak będę wyglądać .

Mój Ł. dzisiaj szukał artykułów o tatusiach ciążowych .
I mnie ochrzanił, że tylko 6 bodziaków w realu kupiłam. Mówi, że sam by kupił 2 razy tyle

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Właśnie- wózki.
a właśnie- w jakich cenach są te body w naszym galaxowym realu?? Bo jutro wypłatka i postanowiłam coś w końcu dla dzidziusia kupić

ja wózeczek będę miała taki: http://allegro.pl/item930418278_woze...k_wys_0zl.html
w takim kolorze jak na tych pierwszych zdjęciach-niebiesko-biały... Wózka nie wybierałam bo będę go miała po siostrzeńcu ale wydaje mi się fajny Sama bym pewnie coś w tym stylu wybrała i w podobnej cenie bo na wózek za 3000 raczej by nas stać nie było.. Ważne że jest gondolka ze spacerówką no i krzesełko To krzesełko jest takie bujane jak kołyska, pamiętam jak w nim bujałam mojego małego siostrzeńca który teraz już 5 lat ma, strasznie to lubił

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-02-25 o 19:40
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:36   #3548
vette
Zadomowienie

farminko mam dla Ciebie niespodzianke, zaraz wkleje
dzidzia zawsze tyle wazylas? fajnie, ze Twoj sie tak przejal! moj dalej woli samochody niz lekture nt ciezowych tatusiow
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:47   #3549
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie?? ojej,a co?
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:47   #3550
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
a właśnie- w jakich cenach są te body w naszym galaxowym realu?? Bo jutro wypłatka i postanowiłam coś w końcu dla dzidziusia kupić

ja wózeczek będę miała taki: http://allegro.pl/item930418278_woze...k_wys_0zl.html
w takim kolorze jak na tych pierwszych zdjęciach-niebiesko-biały... Wózka nie wybierałam bo będę go miała po siostrzeńcu ale wydaje mi się fajny Sama bym pewnie coś w tym stylu wybrała i w podobnej cenie bo na wózek za 3000 raczej by nas stać nie było.. Ważne że jest gondolka ze spacerówką no i krzesełko To krzesełko jest takie bujane jak kołyska, pamiętam jak w nim bujałam mojego małego siostrzeńca który teraz już 5 lat ma, strasznie to lubił
Wózeczek fajny.
Jak dla mnie ważna jest duża gondola żeby bobo się mieściło wygodnie no i spore kółka, te małe wydają mi się takie chybotliwe. Widziałam kiedyś babeczkę jak brnęła przez śnieg i strasznie wyglądała tak się męcząc.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Bo spadnę z łóżka... : cojest:
Chodziło o narożnik
O przepraszam
Mówiłam, że coś pominęłam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:52   #3551
vette
Zadomowienie

Nam tez bardzoo podoba sie imie Lena dla dziewczynki
ochrzcilismy nawet tak nasza lodke to taki zeglarski zwyczaj...

tak mi sie przypomnialo bo z papeteria o wakacjach gadalysmy zatesknilam

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-02-25 o 21:19
Stary 2010-02-25, 19:52   #3552
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam tylko te za 3zł, bo nie wiem ile dostanę po psiapsióle, ani jaka jest płeć, a nie chcę za dużo byle jakich kolorów.

Cytat:
dzidzia zawsze tyle wazylas? fajnie, ze Twoj sie tak przejal! moj dalej woli samochody niz lekture nt ciezowych tatusiow
Hm.. Po drugim poronieniu przytyłam sporo.
Schudłam 4 lata temu 20 kilo, ale dużo mnie to zdrowia kosztowało.
Wtedy ważyłam około 60 i było mi z tym dobrze.
Ale zarzuciłam dietę i powolutku, powolutku do przodu.
Zanim zaszłam po raz pierwszy ważyłam z powrotem 67, przytyłam do 72.
Gdy straciłam dziecko, niewiele przybrałam. Po drugiej stracie wzrosło sporo. Stanęło na 80. I wtedy miałam dość.
Przed obecną ciążą zrzuciłam 8 kilo, ale około 4 już wróciło.

Niemniej wiem, że potrafię schudnąć i nie kosztuje mnie to wiele wysiłku ( Dieta MM.). Dlatego od marca chcę wrócić do mojej ukochanej dietki i zapanować chociaż nad wzrostem wagi .

A co do tatusiowania w ciąży- przypominam, że awantura była ostra!!! Ryczałam cały dzień po kłótni, kilka dni temu. I nagle okazało się, że jednak coś go rusza...Tylko chyba chciał to zostawić mnie. A ja sama nie chcę. O!
I udało się. W końcu to NASZE dziecko.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-02-25 o 19:54
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:57   #3553
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam tez bardzoo podoba sie imie Lena dla dziewczynki
ochrzcilismy nawet tak nasza lodke to taki zeglarski zwyczaj...

tak mi sie przypomnialo bo z papeteria o wakacjach gadalysmy zatesknilam

*to akurat foto z wodowania
Aaa Fajna łódka.To kiedyś się z Lenką wprosimy pożeglować
Stary 2010-02-25, 19:58   #3554
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane wczesniej zdjecia mojej slicznotki z usg 3d To byl 22 tydz i 3 dni. Wazyla kruszynka wowczas 550g
Cudowna.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Uff laseczki ledwo Was nadrobilam, Tyle spłodzilyście od rana.
Tak wogóle dzień dobry, ja dziś rano trochę lataniny miałam najpierw skarbowy z pietm tak stwierdziły ze jest zel wypełniony i wogóle ze wypełniony jest pit z pracy wiec do pracy do kadr zeby poprawiły pit wiec laski w kadrach ze pit jest dobrze wypełnionu bo zmieniły sie w ciągu roku jakieś tam ustawy dot. rozliczania wczasów pod grusza, wiec znowu do skarbówi a tak kobitki ze rzeczywiści tak było ale one nie doinformowane i takie mamy panie w urzedach.
Sliczne brzuszki mamusie i śliczne ubrania
alguien - przesłodka dzidzia
Z do tego co powiedziały ni mamy dzieciaczków to najlepsze gatunkowo ciuszki są w H&M, Kapphal, i kurcze zapomniałam gdzie jeszcze w smyku mają zaniżoną numerację a w 5 10 15 podobno bardzo na szwach się przekrecaj na wszystkie strony.
hd - ale duży brzucio
Poniżej mój z 21tc a i nie rozlewa się a ma być dziewczynka
Piekny. W sumie to chyba nie ma reguly z tymi brzuszkami.

Cytat:
jak dzisiaj jest dzień wrzucania zdjęć brzuszków to ja też się pochwalę moim gigantem, tylko nie przestraszcie się jak patrzę na Wasze brzuszki to zastanawiam się czy ja aby napewno jestem w 17 tygodniu... jak tak dalej pujdzie to w 9 miesiącu w drzwiach się nie zmieszczę..... pierwsza fotka była robiona tydzień temu a brzusio dzisiaj i to było jeszcze przed obiadkiem na takiego lekkiego głodniaka- po jedzeniu robi się jeszcze większy!

acha... tak, to co widzicie w tle to choinka!! hehe- zbieram się od miesiąca żeby ją rozebrać, ale straaasznie mi się nie chce
Pewnie wszystko idzie Ci w brzuszek.

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedzieć pozdrawiam
Serdecznie witamy!!!
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Siala hehe, mi się Zuzia podoba, ale jak będę miała córkę to też jej tak nie dam na imię, bo mój miał kiedyś psa Zuzię
Ja mam siostrzenice Zuzię. Cudowna dziewczynka.
Stary 2010-02-25, 20:02   #3555
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dzisiaj jest dzień wrzucania zdjęć brzuszków to ja też się pochwalę moim gigantem, tylko nie przestraszcie się jak patrzę na Wasze brzuszki to zastanawiam się czy ja aby napewno jestem w 17 tygodniu... jak tak dalej pujdzie to w 9 miesiącu w drzwiach się nie zmieszczę..... pierwsza fotka była robiona tydzień temu a brzusio dzisiaj i to było jeszcze przed obiadkiem na takiego lekkiego głodniaka- po jedzeniu robi się jeszcze większy!

acha... tak, to co widzicie w tle to choinka!! hehe- zbieram się od miesiąca żeby ją rozebrać, ale straaasznie mi się nie chce
Niezle, juz masz spory brzuszek!
Cytat:
cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedzieć pozdrawiam
Witaj
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
mój pierwszy był KOSZMAREM - wtedy powiedziałam "NIGDY WIĘCEJ, no chyba że za 10 lat", no i minęło 12 od tego czasu...
BÓLE KRZYŻOWE powodują, że nie czujesz nic innego, masz wrażenie, że ci plecy rozerwie, skurcze porodowe to pikuś
no i druga sprawa - można znieść ból przez godzinę, dwie, ale ból przez 18 godzin??, a przecież na filmie widać tylko ileś minut

ja szykuję się do cc - będę miała skierowanie od okulisty i dziękuję za to Bogu
Troche mi sie lepiej zrobilo Ja tez bede miec od okulisty, z jakiego masz powodu?
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
witaj

nie boj sie
ja bede w 22t 1d, to jeszcze tydzien nie doczekam sie chyba

a skoro dzis dzien brzuszkowy to prosze oto moj z perspektywy bocznej i mojej pelne 21 tygodni
Sliczny brzuszek i bluzeczka
Cytat:
Misiulka i farminka macie zabójcze te brzuszki, wyglądają jakbyście się przejadły, pozazdrościć takich figurek.
Basia z tej Twojej córy to niezła aparatka, przynajmniej nigdy nie masz nudno.
Co do kupowania ubranek to ja nic jeszcze nie mam i na razie nie kupuję, zacznę może po 20 tygodniu coś gromadzić.
vette tak się domagasz brzuszków to wstawiam mojego tłuściocha bo już sama nie wiem czy mi go tak wywaliło, czy to sadło15 tydzień i 2 dni
Sadlo od razu Bardzo ladny, maly ciazowy brzuszek

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:04   #3556
papeteria
Zakorzenienie

misiulka
Za jakiś czas będziesz się pewnie śmiać z tej historii Przerażająca tylko ta olewka ludzi wokół
To ja będę pamiętać, że twój pies ma wizytę u fryzjera
ten wypoczynek kupiliśmy na allegro i najpierw byłam przerażona, że taki wielki, ale na szczęście mamy duży duży pokoj i już się przyzwyczaiłam.
Fajnie, że można dowolnie ustawiać i faktycznie milutki, ale kolor ...już widzę te łapki z czekolady odbite na tym beżu W zasadzie to już nie mogę się ich doczekać
pszczolka super, że z wózkiem tak ci się trafiło.
Ja napewno będę chciała używany kupić, ale jakiś fajny i zadbany oczywiście.
siala tez bym chciała duze kółka i gondole ale jak to będzie zobaczymy.
vette jak fajnie z tą łódką

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:14   #3557
żabka19
Raczkowanie

Belunia ten piesek w avatarku to nie shih-tzu? Slodki jest strasznie.
niezawsze to ja sie chyba wybiore tam gdzie ty na to USG 3d. Wole jednak sprawdzonych lekarzy./ Juz pewnie po USG ,jak tam ?
Misiulka ale mialas przygode z tym samochodem ,dobrze ,ze poradzilas sobie dzielnie Ja pewnie bym spanikowala
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:16   #3558
anoxa
Zakorzenienie

papateria no dokladnie my tez zamowilismy z alcantary ten naroznik jest troche mniejszy ale tez duzy bo ma 2.86cm dlugosci i powierzchnia spania tzn szerokosc to 1,56cm wiec jest duzy i taki chcielismy bo jest wygodny a salon mamy spory

siala bala
heh dobre to bylo z tym wozkiem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:21   #3559
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Pewnie wszystko idzie Ci w brzuszek.

.
tylko nie wiem za bardzo co mi w ten brzuszek idzie bo przytyłam jak narazie niecałe 1,5 kg od początku ciąży,a brzuszek rośnie jak szalony
papeteria z wózeczkiem faktycznie trafiło nam się ale nie tylko z wózkiem, od drugiej siostry będę miała łóżeczko, no i pełno ciuszków ręczniczków, pościelki i różne różniaste akcesoria itp itd... moja siostra kazała mi skombinować auto z duużym bagażnikiem jak będę do niej jechać bo do sedana może się wszystko nie zmieścić hehe

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-02-25 o 20:27
Stary 2010-02-25, 20:25   #3560
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ten wypoczynek kupiliśmy na allegro i najpierw byłam przerażona, że taki wielki, ale na szczęście mamy duży duży pokoj i już się przyzwyczaiłam.
Fajnie, że można dowolnie ustawiać i faktycznie milutki, ale kolor ...już widzę te łapki z czekolady odbite na tym beżu W zasadzie to już nie mogę się ich doczekać
zawsze mozna kanape przykryc kocykiem lub narzuta
ja mam ciemny braz i bym chyba nie wyrobila z lapkami mojego psiaka bez koca. caly czas pelno piachu i te jej kostki do gryzienia straszne slady zostawialy. wiec teraz jest kocyk rozlozony w kolorze kanapy i nie ma problemu bo wrzuce do pralki i juz czysty
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:26   #3561
vette
Zadomowienie

Cytat:
Niemniej wiem, że potrafię schudnąć i nie kosztuje mnie to wiele wysiłku ( Dieta MM.). Dlatego od marca chcę wrócić do mojej ukochanej dietki i zapanować chociaż nad wzrostem wagi .

A co do tatusiowania w ciąży- przypominam, że awantura była ostra!!! Ryczałam cały dzień po kłótni, kilka dni temu. I nagle okazało się, że jednak coś go rusza...Tylko chyba chciał to zostawić mnie. A ja sama nie chcę. O!
I udało się. W końcu to NASZE dziecko.
Pamietam jak pisalas o diecie. Popieram w 100% w koncu dieta to nie znaczy glodowka...dieta to tez 6 pelnowartosciowych posilkow dziennie Ja tak wlasnie staram sie odzywiac, wg 10 przykazan zywieniowych. W jednej kwestii zawalam... moja silna wola poszla sie pasc i niestety pochlaniam slodycze w ilosciach....eeee szkoda gadac.
Dlatego od marca chce troche z tym powalczyc i ograniczyc spozywanie slodkosci. W koncu to nic dobrego....

Musze chyba z moim malzem pogadac...bo cos nie bardzo chce sie edukowac w kierunku przyszlego tacierzynstwa...owszem stara sie, pomaga mi, ale edukacje ma w glebokim powazaniu.
Dobrze, ze choc pomysl ze szkola rodzenia potraktowal bardzo powaznie... i juz nie moze sie doczekac kiedy zaczniemy chodzic.

Cytat:
vette jak fajnie z tą łódką
plywalas kiedys? wpadaj... beda plywajace ciezarowki na lodce

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Niezle, juz masz spory brzuszek!
Kiedy Twoj caprica ?

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Aaa Fajna łódka.To kiedyś się z Lenką wprosimy pożeglować
zapraszam serdecznie!
Kto wymyslil u Was to imie?
Stary 2010-02-25, 20:32   #3562
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kto wymyslil u Was to imie?
Pierwsza chyba ja wymyśliłam,ale potem się jeszcze wahałam,bo podobały mi się też Blanka,Iga i Laura,ale TŻtowi tak się Lena spodobała,że już została.Czyli ja wymyśliłam,a on zdecydował? Sama nie wiem jak to zaklasyfikować
Stary 2010-02-25, 20:36   #3563
caprica6
Wtajemniczenie

Vette skoro nalegasz... Dzis robilam - 14t6d - cos tam chyba juz uroslo

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:37   #3564
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

wiecie co ja robiłam, podkradałam mamie i wsadzałam skarpety i potem dumnie się prężyłam
No tak, ale chyba nie w wieku 2 lat?

Cytat:
Misiulka i farminka macie zabójcze te brzuszki, wyglądają jakbyście się przejadły, pozazdrościć takich figurek.
Basia z tej Twojej córy to niezła aparatka, przynajmniej nigdy nie masz nudno.
Co do kupowania ubranek to ja nic jeszcze nie mam i na razie nie kupuję, zacznę może po 20 tygodniu coś gromadzić.
vette tak się domagasz brzuszków to wstawiam mojego tłuściocha bo już sama nie wiem czy mi go tak wywaliło, czy to sadło15 tydzień i 2 dni
To prawda, nawet jak bym chciała to nie ma takiej opcji by się przy niej nudzić, jej głowa jest pełna pomysłów, a hasła ma po prostu odlotowe nieraz... no i ogólnie wszędzie jej pełno i jest ciekawska, i nie usiedzi na dupce.

Cytat:
Lilka to chyba możesz dołączyć do nas,bo ja tu żadnego wywalenia nie widzę ;P Mój chyba jednak największy z tych ostatnich,ale w końcu to 6 miesiąc-miałam prawo sie objeść
bassienkaw to Ty nie wiedziałaś,że każda szanująca się dwulatka nosi stanik?
No teraz już wiem, i wiesz, że w sklepie cały czas mi o tym staniku gadała!

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,ale macie malutkie brzuszki ,wow Taki to ja mialam w 12 tc ,zreszta u mnie ciaze bylo bardzo szybko widac ,a teraz to wygladam na 8 miesiac ,hehe
Dzis robilam porzadki w szafie i popakowalam 3 torby ubran ,w ktore sie juz nie mieszcze i pewnie predko w nie nie wejde. Okazalo sie ,ze mam teraz 5 szuflad wolnych na ubranka maluszka ,takze moze sie obejdzie bez kupowania dodatkowej komody.
basienka Super ta twoja coreczka
pilotka fajne ciuszki wyrwalas na all
Tak sie zastanawiam nad tym USG 3d ..Czy oprocz zdjec i podgladania maluszka ,lekarz sprawdza tez jego stan zdrowia ,narzady itp. W Norwegii mamy niestety tylko 1 (zwykle) USG ok.20 tc.
No dziękuje za miłe słowa apropo córeczki... Co do USG to lekarz sprawdza też narządy i różne inne pierdoły, by wykluczyć jakieś tam niewłaściwości

Cytat:

Dla mnie a za mnie szczuplutka jesteś, serio serio śliczny brzuszek, zgrabny i malutki

Cytat:
basienkaw ale macie wesoło z tą małą
zuziunia ja tez tak robiłam i buty na szpilkach i kosmetyki... a jak zmieniała firanki to owijałam się nimi, że suknia ślubna
lilka ja tu nie widzę żadnego tłuściocha tylko zgrabny brzusio
żabka ja będę miała usg 3d(połówkowe) właśnie po to by sprawdzić czy wszystko ok .narzady, buzke, pepowine etc.. a przy okazji filmik
pszczolka ślicznie wygladasz, ja mam większy a jestem niższa i grubsza także relax

Mały właśnie kopie Coraz czesciej mu sie zdarza, a raczej ja coraz bardziej czuje
Oj daj spokój szaleństwo normalnie... jak wychodzi z domu to 10 razy sie przejrzy, a co będzie za kilka lat aaaa

Cytat:
cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedziećpozdrawiam
WItam serdecznie, mam nadzieję, że dużo będziesz na wątku

Cytat:
witaj
nie boj sie
ja bede w 22t 1d, to jeszcze tydzien nie doczekam sie chyba

a skoro dzis dzien brzuszkowy to prosze oto moj z perspektywy bocznej i mojej pelne 21 tygodni
Chudzino ty ale brzuszek sweet

Cytat:

Ciekawe jak będę wyglądać

Mój Ł. dzisiaj szukał artykułów o tatusiach ciążowych

Właśnie- wózki.
Kochana nie martw się, ja przy 167cm mam 82kg mniej więcej, niestety startowałam z wysokiej wagi... ale nie ma co sie martwic na zapas, zrzuci sie, a jakzeby nie teraz najwazniejsze malenstwo!

A tak wogóle, to byliśmy na zakupach... ja przechodząc koło stoiska z łososiami wędzonymi przeszłam i coś czuję, wróciłam się i Damian już widział, że muszę go zjeść hahaha no i wzieliśmy. Przy okazji on kupił sobie buty na halę, bo mu się ostatnio rozwaliły... ja chodziłam za butami, ale nic nie znalazłam. Małej kupiliśmy nowe gumowce, bo stare już maławe... teraz ma czerwone, wyglądające jak trampki i super legginsy Ja za to dostałam kaskę na buty, jutro sobie może kupię. Jadę rano na targ, dziecko podrzucam do prababci, podjeżdżam po moją Marysię i sru... tam sobie pochodzimy, może jakąś kurtkę znajdę dla siebie... potem do nowego ciuchlandu, do Urzędu Skarbowego, i obiad szykować... Marysia spędzi ze mną cały dzień. Już się doczekać nie moge.

A dzisiaj... a dzisiaj byłam na dworze w krótkim rękawku, i sweterkowym płaszczu długim brązowym na jeden guzik zapinany, co jakiś czas temu w ciuchlandzie kupiłam i w półbutach na obcasie... ale było ślicznie przez dzień i z dzieckiem od razu inaczej się chodzi jak tak lżej ubrane jest

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-02-25 o 20:41
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:48   #3565
vette
Zadomowienie

Cytat:
ooooo wreszcie brzuszek podobny do mojego zauwazyli juz wszyscy, ktorzy nie wiedzieli?
bo u mnie nie
ile jestes na plusie?

Cytat:
Pierwsza chyba ja wymyśliłam,ale potem się jeszcze wahałam,bo podobały mi się też Blanka,Iga i Laura,ale TŻtowi tak się Lena spodobała,że już została.Czyli ja wymyśliłam,a on zdecydował? Sama nie wiem jak to zaklasyfikować
Lena to piekne imie. W rodzinie mojego meza byla Lena, niesamowicie inteligentna i fantastyczna kobieta. Stad u nas ten pomysl...ale my nie jestesmy pewni na 100% pewnie zdecydujemy dopiero jak zobaczymy malenstwo
Stary 2010-02-25, 20:49   #3566
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
no uroslo uroslo i widze ze rosnie ci podobnie jak moj tak spod piersi sie zaczyna. ja mam tak samo. moja mama mowi ze to na chlopaka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:56   #3567
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
oooooooo 25 cm to już sporo, w takim razie to ja też nie wiem gdzie się ona u Ciebie mieści hehe
itakasia a ile masz hemoglobiny? Bo ja też już mam mało 11,4, ale lekarz powiedział, że jeszcze ok, chociaż w ciągu miesiąca spadła mi o jeden. jutro idę na badania i aż się boję.
Ja miałam na ostatnich wynikach 11,6 a po miesiącu na następnej wizycie 11,5 hemoglobiny i kazała mi lekarka brać żelazo- a tak nie chciałam ...
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:58   #3568
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
no uroslo uroslo i widze ze rosnie ci podobnie jak moj tak spod piersi sie zaczyna. ja mam tak samo. moja mama mowi ze to na chlopaka
oby oby na chłopaka!!! bo mój też tak wygląda!! ponoć jak brzuch się rozlewa to dziewczynka, a jak rośnie wprzód piłeczka to chłopczyk
ale niestety żadko się sprawdza, moja koleżanka 2 tyg temu urodziła córcię- w ciąży miała śliczną piłeczkę z przodu... ponoć jak cera się psuje, włosy wypadają i przetłuszczają i generalnie jak się źle wygląda to będzie dziewczynka, a jak na odwrót to chłopak..moja siostra wyglądała w ciąży koszmarnie, naprawdę, tak że z domu nie wychodziła bo się strasznie źle z tym czuła a urodził się Michałek
Stary 2010-02-25, 20:59   #3569
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Witamy
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:06   #3570
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja w sumie ciekawa jestem co tam pod moim serduszkiem drzemie... w każdym bądź razie pierwsze ruchy zanotowane w sumie tak pierwszy raz 20ego... i się powtarzają trochę inaczej je odczuwam niż w pierwszej ciąży. Wg pierwszych ruchów powinnam urodzić w połowie lipca. Zobaczymy jak to będzie, w poprzedniej ciąży urodziła miesiąc wcześniej wg terminu z OM, ale wg pierwszych ruchów był tylko dzień różnicy

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości