|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Ale ta wyszukiwarka jest popieprzona, nie mogłam znaleźć...
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Wszystkiego naj, naj, naj, naj... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zadomowienie
|
Wszystkiego Najlepszego,100 Lat!!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ratują tutaj ciąży,doświadczyłam tego niestety na własnej skórze... ![]() ![]() ![]() Ja spotkałam się z opiniami,że opieka nad ciężarnymi w UK jest dobra i są zadowolone dziewczyny.... Jeśli wszystko jest w porządku,niemal książkowo to tak,problem zaczyna się kiedy coś złego zaczyna się dziać.... Dla ciekawości powiem Wam,że do tej pory (mój 27 tydzień) krew miałam pobieraną dwa razy.... ![]() ![]() Na ostatniej wizycie położna badała mocz,słuchała bicia dziecka,mierzyła ciśnienie,a! i mierzyła centymetrem brzuch ![]() Ważona byłam jeden raz w 13 tc ![]() Sama kontroluję sobie wagę ![]() Staram się dobrze odżywiać i jem witaminki,mam nadzieję,że hemoglobina nie spadła bardzo.... USG miałam 4,to piąte już robiłam prywatnie...Badania ginekologicznego nie ma.... Tak właśnie wygląda opieka nad ciężarnymi u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Więc żyj nam sto lat i uśmiech miej an twarzy! Niech życie ci da to wszystko o czym marzysz ![]() Cytat:
![]() Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 ![]() ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657]
Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 ![]() ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. [/QUOTE] A tam. Wstyd to kraść i z konia spaść. ![]() Wiecie... ta karta ruchów płodu to jakaś porażka jest. Zaczyna się o 9:30, a kończy o 21ej. Ruchów ma być minimum 10. A większość dzieci bryka przecież wieczorem, w nocy albo rano. ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657] Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję.[/QUOTE] ![]() Co jak co, ale apap, nospę i mg to chyba powinnyśmy mieć cały czas pod ręką. |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Konto usunięte
|
Nospy nie używałam jeszcze nigdy, mg też nie - nic mi nie drętwieje, nie mam skurczy... Apap cały czas miałam, ale akurat 2 dni temu małżowi ostatni dałam
![]() Ale nocą naprawdę zastanawiałam się, czy nie lecieć do szpitala. Dziwnie się czułam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że ja tu mało się udzielam ale potrzebuję jakiegoś uspokojenia albo porady...
Myłam przed chwilą kuchenkę jedną ręką (nie odłączyłam od prądu jak zwykle) a drugą włożyłam pod strumień wody, żeby opłukać i poraził mnie prąd... Czułam jak przeze mnie przelatuje od kuchenki do wody ![]() ![]() ![]() ![]() Poruszył się znów... uff... Może się biedak tylko przestraszył ![]() Powiedzcie że mu nic nie będzie ![]()
#3007 |
Konto usunięte
|
Połóż się, puść brzucholowi jakąś muzyczkę albo popukaj, rozruszaj go. Spokojnie, na pewno nic nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
margo - sto lat, szczęśliwego i bezbolesnego rozwiazania ![]() ja na opiekę w angielskiej służbie zdrowia narzekać nie mogę. Ale fakt, ze przez pierwszy trymestr nikt nawet za bardzo nie chciał ze mną gadać - ani polozna ani lekarz. Zawsze słyszałam, ze to jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek badania. Dopiero kiedy okazało się, ze to bliznieta zaczęło to wszystko mieć ręce i nogi, a potem jak wykryli cholestaze to nie mogłam się od nich opedzic ![]() co do zdjęć - tak, ale jak większość z was tylko dzieciaki. Ja raczej nie będę w nastroju do modelowania. Za kamerę i relacje na żywo jestem w stanie ukatrupic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17521238]Połóż się, puść brzucholowi jakąś muzyczkę albo popukaj, rozruszaj go. Spokojnie, na pewno nic nie jest
![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() Margo wszystkiego co najlepsze ![]() Co do zdjęć to Tz dostanie instrukcję, żeby tylko młodemu fotki pstrykać...
#3010 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Wreszcie nadrobiłam kilkudniowa nieobecność ![]() Przede wszystkim gratulacje dla Eniggmy - jestes bardzo, bardzo dzielna ![]() ![]() Gratulacje dla ujwnionych dzieciaczków ![]() ![]() Mnie dopadło drugie w ciągu dwoch tygodni przeziębienie, ma dość. wogóle ma doła okropnego, mało wyprawki, dla siebie i dla dzidka i to okropne uczicie,że jestem ogromną krową...jakas deprecha mnie dopadła ciązowa... ![]()
#3011 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miałam to samo, tyle ze ja duzo wczesniej, w 14tc u mnie sytuacja była trochę inna, ale tez czułam jak przez rece przeszedł mi prąd, miałam takie uczucie mrowienia jeszcze długo po całym zajsciu... rozmawialam o tym z lekarzem, powiedział, że dziecko jest dobrze chronione w wodach płodowych i nic złego nie powinno sie stac. Niebezpiecznie dla dziecka byłoby poważne porażenie prądem prowadzące do poparzenia albo utraty przytomności. moja kuzynka, studentak medycyny, tez wypytywała jakiegos asystenta o to i potwierdził słowa gina a wiec nie martw sie ![]() moja mala ma sie dobrze i kopie mnie, że hej ![]() i uwazaj na siebie ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-02-28 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 |
Konto usunięte
|
Kasiu, duży brzuch, zmęczenie = po cholerę ci deprecha jeszcze? Weź ją pogoń precz
![]() A miałam napisać - w nocy przy takim koszmarnym bólu głowy moja Agatka dobrą godzinę szalała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez czasami mam takie nastroje ![]() ![]() z wyprawka spokojnie jeszcze zdazysz ![]() ![]() a deprechę pogon precz ![]() co do tyłozgiecia to ja tez mam, a raczej miałam, bo teraz moja macica sięga mi prawie pod nos, wiec tyłozgięcie to raczej nie jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zadomowienie
|
Z tym tyłozgięciem, to też jestem ciekawa, Ja też je mam, ale przy pierwszym porodzie, chyba to nie przeszkadzało, poszło wszystko raczej szybko, bo od takich porządnych skurczy minęły 4 godziny i mała juz była.
Margo, wszystkiego najlepszego ![]()
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maluch już się rozbrykał więc się tak nie martwię. Na nast wizycie pogadam o tym z ginem czy to może mieć jakiś wpływ na małego w przyszłości... Znam osobę która jako dziecko włożyła paluszki do gniazdka i teraz mu się ręce trzęsą jak coś w nich trzyma ![]()
![]() |
#3016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak bedziesz po wizycie to daj znac, co powiedział Twoj gin, bo tez jestem zainteresowana tym tematem ![]() Co do Twojego znajomego, to wydaje mi sie mało prawdopodobne, aby drzenie rak mogło byc spowodowane porazeniem pradem w dziecinstwie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- "Tyłozgięcie macicy jest jedną z odmian jej budowy. Trzon macicy, czyli jej główna, większa część, jest w stosunku do szyjki macicy zgięty ku tyłowi, w stronę kręgosłupa, a nie ku przodowi, jak to bywa zazwyczaj (mówimy wtedy o przodozgięciu). Tyłozgięcie nie jest wadą ani chorobą. Nie ma znaczenia dla przebiegu ciąży i porodu, gdyż wtedy macica zaokrągla się i nie jest już zgięta w żadną stronę. Jeżeli tyłozgięcie jest znaczne, to może utrudniać zajście w ciążę, ale zdarza się to bardzo rzadko." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3018 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie życzenia
![]() co do tyłozgięcia - mój gin mówił, że co 5 kobieta je ma. ciekawe, że nas tu tyle z tym - ja też mam ![]() goście poszli już, więc lecę się przebrać i walnąć na kanapę. miłego wieczoru dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla niektórych facetów, to byłoby nawet lepiej jakby ich tak porządnie trzepnęlo w dzieciństwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Sto lat!! Dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania ![]() ![]() Tutaj coś specjalnie dla Ciebie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0 [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657] Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 ![]() ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję.[/QUOTE] Najważniejsze, że zaliczone ![]() Współczuję bólu ![]() Mnie na szczęście jakoś mocne bóle głowy w ciąży opuściły. Wcześniej miewałam migrenowe, trwające 3 dni. Cytat:
Nic, tylko w dupsko lać ![]() Cytat:
![]() Masz jeszcze czas na wyprawkę, ja dopiero w tym tygodniu mam w planach większość zakupić. Spójrz na siebie inaczej....mam piękny brzuszek, zostanę mamą i jestem szczęśliwą kobietą ![]() Byliśmy dzisiaj u teściów na obiedzie. Ledwo się ruszam ![]()
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam tyłozgięcie
![]() Margo STO LAT !!! ![]() Dziewczyny kupujecie laktatory?? Jesli tak to jakie?? Ja na początku chciałam Medeli elektryczny, ale boję się, że znowu za długo nie pokarmię a na dwa miesiące się nie opłaca takiego drogiego kupować. Zastanawiam się nad ręcznym Tommee Tippee...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-02-28 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17504202]A właśnie - zamierzacie robić fotki/filmiki porodowe? Ja osobiście - nogi z dupy powyrywam temu, kto mi wejdzie z takim ustrojstwem na salę ![]() Absolutnie nie wyobrażam sobie kręcenia swojego porodu czy robienia podczas fotek ![]() ![]() Niuna - współczuję, przeżyłaś koszmar Wszystkiego NAJ margo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | ||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657]
Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 ![]() ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. [/QUOTE] a tam wstyd... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego co najpiękniejsze, uśmiechnięte i słoneczne ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657] Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 ![]() ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję.[/QUOTE] brawo ![]() a z główką łaczę się z Tobą w bólu... też mnie wczoraj bolała wieczorem i całą noc się mordowałam... ![]() Cytat:
a ja całą obolałą jestem, Bruno tak szaleje i robi takie akrobacje, że wszystko mnie w środku boli ![]()
![]() |
#3026 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to serio przezyłas koszmar całe szczescie ze to nic groznego i ze przeszło mam nadzieje ze sie juz nie powtórzy ![]() moja małej w brzuchu sie chyba nudzi kopie szczypie nie weim co jeszcze ale jest strasznie ruchliwa brzuch mi chodzi niemiłosiernie do tego ciagle mi niedobrze (chyba mi nogami o zoładek puka) brzucho mnie swedzi jak sto pierunów a i zauważyłam na lewym sysku rozstep :| masakra mimo iz cały czas czyms je smaruje i nawilzam brzuszek jest ok ale sysek nie ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Dużo radości dnia codziennego, spełnienia marzeń co do jednego. Miłości takiej, że świat nie widział, zdrowia takiego, co nikt nie słyszał. Pieniędzy tyle, że nie wiesz ile, a wszystko to w radosną chwilę. Wszystkiego Najlepszego ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
no ja tez sie zastanawiam nad kupnem czy bede wogóle potrzebowac chyba sie wstrzymam a jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie albo ktos mi z rodziny pojedzie kupic
![]() |
#3027 |
Zakorzenienie
|
Ok dziewczyny, macie racje !
![]() ![]() Laktator to musze koniecznie kupić wcześniej, mam wklęsłe brodawki i pewnie znowu będę miała problemy z karmieniem. Żadna z was nie kupuje ? ![]()
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatek zwykły, ręczny. Jeżeli okaże się że moge karmic piersią to kupię jakis lepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszytskiego najlepszego Margo ![]() Mnie tez wzielo przeziebienie. Mam zatkany nos, pobolewa gardlo i mam lekki kaszel. Bylam w weekend w szkole i jedna laska juz od 2 miesiecy ma kasszel jak stary gruzlik i zamiast siedzec w domu, to przychodzi i rozsiewa zarazki. No i masz ci los-zarazila mnie. Dobrze, ze na zwolnieniu jestem, wiec do pracy chodzic nie musze. Z dobrych wiesci, dowiedzielismy sie ze tesciowa nam prawdopodobnie wozek kupi dla małej. Fajnie. Milenka mi wczoraj w nocy niezle pecherz okopała, chyba musialam jej w czyms podpasc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.