|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Ale ta wyszukiwarka jest popieprzona, nie mogłam znaleźć...
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Wszystkiego naj, naj, naj, naj... |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego Najlepszego,100 Lat!!!!
Cytat:
Ja też uważam,że "na zachodzie" jest więcej poronień.... Niemal każdy z mojej pracy ma takie doświadczenia....Nie ratują tutaj ciąży,doświadczyłam tego niestety na własnej skórze... ![]() Ja spotkałam się z opiniami,że opieka nad ciężarnymi w UK jest dobra i są zadowolone dziewczyny.... Jeśli wszystko jest w porządku,niemal książkowo to tak,problem zaczyna się kiedy coś złego zaczyna się dziać.... Dla ciekawości powiem Wam,że do tej pory (mój 27 tydzień) krew miałam pobieraną dwa razy.... Raz w 9 tc kiedy wylądowałam w szpitalu po krwawieniu i w 16 tc....I tyle...Na ostatniej wizycie położna badała mocz,słuchała bicia dziecka,mierzyła ciśnienie,a! i mierzyła centymetrem brzuch Tyle....Ważona byłam jeden raz w 13 tc Sama kontroluję sobie wagę ![]() Staram się dobrze odżywiać i jem witaminki,mam nadzieję,że hemoglobina nie spadła bardzo.... USG miałam 4,to piąte już robiłam prywatnie...Badania ginekologicznego nie ma.... Tak właśnie wygląda opieka nad ciężarnymi u mnie
|
|
|
|
|
#3003 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więc żyj nam sto lat i uśmiech miej an twarzy! Niech życie ci da to wszystko o czym marzysz Cytat:
![]() Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 Egzaminator spojrzał na mój brzuch, powiedział z rezygnacją: pani Agnieszko.... zlituję się ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję. |
||||
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657]
Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 Egzaminator spojrzał na mój brzuch, powiedział z rezygnacją: pani Agnieszko.... zlituję się ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. [/QUOTE] A tam. Wstyd to kraść i z konia spaść. Wiecie... ta karta ruchów płodu to jakaś porażka jest. Zaczyna się o 9:30, a kończy o 21ej. Ruchów ma być minimum 10. A większość dzieci bryka przecież wieczorem, w nocy albo rano. I na co komu taka karta?---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657] Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję.[/QUOTE] Co jak co, ale apap, nospę i mg to chyba powinnyśmy mieć cały czas pod ręką. |
|
|
|
#3005 |
|
Konto usunięte
|
Nospy nie używałam jeszcze nigdy, mg też nie - nic mi nie drętwieje, nie mam skurczy... Apap cały czas miałam, ale akurat 2 dni temu małżowi ostatni dałam
Ale nocą naprawdę zastanawiałam się, czy nie lecieć do szpitala. Dziwnie się czułam. |
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że ja tu mało się udzielam ale potrzebuję jakiegoś uspokojenia albo porady...
Myłam przed chwilą kuchenkę jedną ręką (nie odłączyłam od prądu jak zwykle) a drugą włożyłam pod strumień wody, żeby opłukać i poraził mnie prąd... Czułam jak przeze mnie przelatuje od kuchenki do wody Przed chwilą poczułam że się ruszył ale tylko raz Niby w necie piszą że musiało by być takie konkretne porażenie, żeby dziecku zagroziło... Nie wiem co robić![]() Poruszył się znów... uff... Może się biedak tylko przestraszył Powiedzcie że mu nic nie będzie
|
#3007 |
|
Konto usunięte
|
Połóż się, puść brzucholowi jakąś muzyczkę albo popukaj, rozruszaj go. Spokojnie, na pewno nic nie jest
|
|
|
|
#3008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
margo - sto lat, szczęśliwego i bezbolesnego rozwiazania ![]() ja na opiekę w angielskiej służbie zdrowia narzekać nie mogę. Ale fakt, ze przez pierwszy trymestr nikt nawet za bardzo nie chciał ze mną gadać - ani polozna ani lekarz. Zawsze słyszałam, ze to jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek badania. Dopiero kiedy okazało się, ze to bliznieta zaczęło to wszystko mieć ręce i nogi, a potem jak wykryli cholestaze to nie mogłam się od nich opedzic ![]() co do zdjęć - tak, ale jak większość z was tylko dzieciaki. Ja raczej nie będę w nastroju do modelowania. Za kamerę i relacje na żywo jestem w stanie ukatrupic |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17521238]Połóż się, puść brzucholowi jakąś muzyczkę albo popukaj, rozruszaj go. Spokojnie, na pewno nic nie jest
Dzięki dziewczyny ![]() Margo wszystkiego co najlepsze Co do zdjęć to Tz dostanie instrukcję, żeby tylko młodemu fotki pstrykać...
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Wreszcie nadrobiłam kilkudniowa nieobecność ![]() Przede wszystkim gratulacje dla Eniggmy - jestes bardzo, bardzo dzielna super,że dzieciaczki są juz z Tobą ![]() Gratulacje dla ujwnionych dzieciaczków pieknych ciuszków i zdjątek ![]() Mnie dopadło drugie w ciągu dwoch tygodni przeziębienie, ma dość. wogóle ma doła okropnego, mało wyprawki, dla siebie i dla dzidka i to okropne uczicie,że jestem ogromną krową...jakas deprecha mnie dopadła ciązowa...
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam to samo, tyle ze ja duzo wczesniej, w 14tc u mnie sytuacja była trochę inna, ale tez czułam jak przez rece przeszedł mi prąd, miałam takie uczucie mrowienia jeszcze długo po całym zajsciu... rozmawialam o tym z lekarzem, powiedział, że dziecko jest dobrze chronione w wodach płodowych i nic złego nie powinno sie stac. Niebezpiecznie dla dziecka byłoby poważne porażenie prądem prowadzące do poparzenia albo utraty przytomności. moja kuzynka, studentak medycyny, tez wypytywała jakiegos asystenta o to i potwierdził słowa gina a wiec nie martw sie moja mala ma sie dobrze i kopie mnie, że hej ![]() i uwazaj na siebie Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-02-28 o 18:08 |
|
|
|
|
#3012 |
|
Konto usunięte
|
Kasiu, duży brzuch, zmęczenie = po cholerę ci deprecha jeszcze? Weź ją pogoń precz
A miałam napisać - w nocy przy takim koszmarnym bólu głowy moja Agatka dobrą godzinę szalała I teraz zastanawiam się - czy była zdenerwowana moim bólem, czy ot, tak ją naszło?
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez czasami mam takie nastroje na dodatek jeszcze bardzo puchną mi dlonie, wiec juz wogole czuje sie jak ogromny balon ![]() z wyprawka spokojnie jeszcze zdazysz ![]() a deprechę pogon precz co do tyłozgiecia to ja tez mam, a raczej miałam, bo teraz moja macica sięga mi prawie pod nos, wiec tyłozgięcie to raczej nie jest Z tego tez względu nie wydaje mi sie zeby to miało jakies znaczenie przy porodzie, choc z ciekawości zapytam o to na najbliższych zajeciach w szkole rodzenia |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Z tym tyłozgięciem, to też jestem ciekawa, Ja też je mam, ale przy pierwszym porodzie, chyba to nie przeszkadzało, poszło wszystko raczej szybko, bo od takich porządnych skurczy minęły 4 godziny i mała juz była.
Margo, wszystkiego najlepszego
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch już się rozbrykał więc się tak nie martwię. Na nast wizycie pogadam o tym z ginem czy to może mieć jakiś wpływ na małego w przyszłości... Znam osobę która jako dziecko włożyła paluszki do gniazdka i teraz mu się ręce trzęsą jak coś w nich trzyma
|
|
#3016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bedziesz po wizycie to daj znac, co powiedział Twoj gin, bo tez jestem zainteresowana tym tematem Co do Twojego znajomego, to wydaje mi sie mało prawdopodobne, aby drzenie rak mogło byc spowodowane porazeniem pradem w dziecinstwie no chyba, że to było jakies powazne porazenie, które doprowadziło do uszkodzenia nerwów w dłoni ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- "Tyłozgięcie macicy jest jedną z odmian jej budowy. Trzon macicy, czyli jej główna, większa część, jest w stosunku do szyjki macicy zgięty ku tyłowi, w stronę kręgosłupa, a nie ku przodowi, jak to bywa zazwyczaj (mówimy wtedy o przodozgięciu). Tyłozgięcie nie jest wadą ani chorobą. Nie ma znaczenia dla przebiegu ciąży i porodu, gdyż wtedy macica zaokrągla się i nie jest już zgięta w żadną stronę. Jeżeli tyłozgięcie jest znaczne, to może utrudniać zajście w ciążę, ale zdarza się to bardzo rzadko." |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie życzenia
co do tyłozgięcia - mój gin mówił, że co 5 kobieta je ma. ciekawe, że nas tu tyle z tym - ja też mam ![]() goście poszli już, więc lecę się przebrać i walnąć na kanapę. miłego wieczoru dla wszystkich. |
|
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla niektórych facetów, to byłoby nawet lepiej jakby ich tak porządnie trzepnęlo w dzieciństwie
|
|
|
|
|
#3020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat!! Dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania Tutaj coś specjalnie dla Ciebie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0 [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657] Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 Egzaminator spojrzał na mój brzuch, powiedział z rezygnacją: pani Agnieszko.... zlituję się ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję.[/QUOTE] Najważniejsze, że zaliczone Współczuję bólu Mnie na szczęście jakoś mocne bóle głowy w ciąży opuściły. Wcześniej miewałam migrenowe, trwające 3 dni. Cytat:
Nic, tylko w dupsko lać ![]() Cytat:
![]() Masz jeszcze czas na wyprawkę, ja dopiero w tym tygodniu mam w planach większość zakupić. Spójrz na siebie inaczej....mam piękny brzuszek, zostanę mamą i jestem szczęśliwą kobietą Byliśmy dzisiaj u teściów na obiedzie. Ledwo się ruszam
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam tyłozgięcie
W pierwszej ciąży jakoś pod koniec juz go nie miałam, pewnie tak będzie i tym razem.Margo STO LAT !!! ![]() Dziewczyny kupujecie laktatory?? Jesli tak to jakie?? Ja na początku chciałam Medeli elektryczny, ale boję się, że znowu za długo nie pokarmię a na dwa miesiące się nie opłaca takiego drogiego kupować. Zastanawiam się nad ręcznym Tommee Tippee...
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-02-28 o 19:43 |
|
|
|
#3023 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17504202]A właśnie - zamierzacie robić fotki/filmiki porodowe? Ja osobiście - nogi z dupy powyrywam temu, kto mi wejdzie z takim ustrojstwem na salę [/QUOTE]Absolutnie nie wyobrażam sobie kręcenia swojego porodu czy robienia podczas fotek Niuna - współczuję, przeżyłaś koszmar Wszystkiego NAJ margo Cytat:
|
||
|
|
|
#3024 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657]
Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 Egzaminator spojrzał na mój brzuch, powiedział z rezygnacją: pani Agnieszko.... zlituję się ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. [/QUOTE] a tam wstyd... grunt, że zaliczone. ![]() Cytat:
Cytat:
więc taka widać norma. Wygnaj chandrę nim całkiem Cię przytłoczy.
|
||
|
|
|
#3025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkiego co najpiękniejsze, uśmiechnięte i słoneczne [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17517657] Zaliczyłam egz. z rehabilitacji kompleksowej. 3,5. Sama sobie dałabym 2 Egzaminator spojrzał na mój brzuch, powiedział z rezygnacją: pani Agnieszko.... zlituję się ![]() Szczerze mówiąc wstyd mi. Noc koszmarna, o 2 się obudziłam, ból głowy potworny, dziwny taki, aż się poryczałam, małż szedł do nocnej apteki po apap :/ teraz jak zombie się czuję.[/QUOTE] brawo gratki zaliczenia a z główką łaczę się z Tobą w bólu... też mnie wczoraj bolała wieczorem i całą noc się mordowałam... Cytat:
a ja całą obolałą jestem, Bruno tak szaleje i robi takie akrobacje, że wszystko mnie w środku boli czuję się jakbym walkę bokserską stoczyła
|
|
#3026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to serio przezyłas koszmar całe szczescie ze to nic groznego i ze przeszło mam nadzieje ze sie juz nie powtórzy moja małej w brzuchu sie chyba nudzi kopie szczypie nie weim co jeszcze ale jest strasznie ruchliwa brzuch mi chodzi niemiłosiernie do tego ciagle mi niedobrze (chyba mi nogami o zoładek puka) brzucho mnie swedzi jak sto pierunów a i zauważyłam na lewym sysku rozstep :| masakra mimo iz cały czas czyms je smaruje i nawilzam brzuszek jest ok ale sysek nie ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Dużo radości dnia codziennego, spełnienia marzeń co do jednego. Miłości takiej, że świat nie widział, zdrowia takiego, co nikt nie słyszał. Pieniędzy tyle, że nie wiesz ile, a wszystko to w radosną chwilę. Wszystkiego Najlepszego ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
no ja tez sie zastanawiam nad kupnem czy bede wogóle potrzebowac chyba sie wstrzymam a jak bedzie potrzebny to najwyzej kupie albo ktos mi z rodziny pojedzie kupic
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Ok dziewczyny, macie racje !
Ja też nie narzekam na system opieki nad ciężarną, mam super lekarza i jestem w stu procentach z niego zadowolona. Ale w tej drugiej sprawie podtrzymuje swoje stanowisko, może i pomagają nam rodzić, pomagają zwiększyć wzrost naturalny, ale na tym pomoc się kończy. Potem tylko doją kasę, płatne szczepionki, makabrycznie drogie pampersy ( w stosunku do zarobków), drogie zabawki, akcesoria niemowlęce. Znajomy przywozi nam pampersiaki Norweskie i tam wychodzą dwa razy taniej niż u nas w przeliczeniu na złotowki. Ok, już nie marudzę ![]() Laktator to musze koniecznie kupić wcześniej, mam wklęsłe brodawki i pewnie znowu będę miała problemy z karmieniem. Żadna z was nie kupuje ?
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatek zwykły, ręczny. Jeżeli okaże się że moge karmic piersią to kupię jakis lepszy
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W razie potrzeby kupię elektryczny, choć wolałabym uniknąć takiego wydatku. Moje kolezanki sciagają pokarm recznie, bez użycia laktatora, ale nie wiem czy ja bede tak umiała
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszytskiego najlepszego Margo Mnie tez wzielo przeziebienie. Mam zatkany nos, pobolewa gardlo i mam lekki kaszel. Bylam w weekend w szkole i jedna laska juz od 2 miesiecy ma kasszel jak stary gruzlik i zamiast siedzec w domu, to przychodzi i rozsiewa zarazki. No i masz ci los-zarazila mnie. Dobrze, ze na zwolnieniu jestem, wiec do pracy chodzic nie musze. Z dobrych wiesci, dowiedzielismy sie ze tesciowa nam prawdopodobnie wozek kupi dla małej. Fajnie. Milenka mi wczoraj w nocy niezle pecherz okopała, chyba musialam jej w czyms podpasc Lece, klasc sie i kurowac, zeby sie na antybiotykach nie skonczylo.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Ja też uważam,że "na zachodzie" jest więcej poronień....
Tyle....
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przed chwilą poczułam że się ruszył ale tylko raz
Niby w necie piszą że musiało by być takie konkretne porażenie, żeby dziecku zagroziło... Nie wiem co robić

gratki zaliczenia
W razie potrzeby kupię elektryczny, choć wolałabym uniknąć takiego wydatku. Moje kolezanki sciagają pokarm recznie, bez użycia laktatora, ale nie wiem czy ja bede tak umiała