|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pochwale sie jeszcze miom synalkiem
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Witam mamusie
![]() No i miałam Was przelecieć a się mały obudził i zaś będę do tyłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja stwierdziłam, że wolałabym żeby był gejem ![]() Nie wiem dlaczego tak powiedziałam, sama się zdziwiłam ![]() A tak na serio, to nic mi do tego kim będzie, sam wybierze ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Ale to będziesz sama gotowała? Bo w słoiczkach jednoskładnikowych nie widziałam samego ziemniaka czy dyni. Ja chcę zacząć od jednoskładnikowych słoiczków, a potem jak juz przyjdzie czas na zupki to będę sama gotować. Cytat:
![]() Ja o przełożeniu do spacerówki myślę w kwietniu, maju, ale na razie będziemy korzystać z tej co mamy, bo jest duża, wygodna dla maluszka i oparcie rozkłada się do pozycji leżącej. Potem w czerwcu/lipcu chcę kupić parasolkę, podoba mi się taka jak ma Ela i Madzia czyli Graco Mosaic, albo Hauck Speedy sun candy. Kachula ale z Matiego słodki ziomal ![]() ![]() Ale z Was poliglotki dziewczyny ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-01 o 12:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
chyba u Olki zaczyna się skok rozwojowy, płacze bez powodu, śpi mi tylko na rękach, ruszyć sie dziś z kanapy nie mogę.
Biedactwo tak płakała,że oddychać prawie nie mogła,strasznie łkała. W końcu usnęła moja foczka. a ja szukam strój kąpielowy na all, ale jakoś nic mi się nie podoba.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pl ![]() "Tylko"..? ![]() Cytat:
E tam podziwiac nie ma co... ![]() ![]() Przyloz sobie cos cieplego, rozmasuj i odciagnij mleczko... ![]() ![]() Nie wczesniej niz 6 miesiac ![]() Kachula maly swietnie wyglada w tej czapce ![]()
![]() |
#3426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Elalank ja tam nie wiem kiedy mój ma skoki rozwojowe, a kiedy to dolegliwości jeszcze od żelaza... A taki skok po jakim czasie ustępuje? Dzieciaczki śliczne!!! A to kolega Piotrusia- przyszedł rano ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-01 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Polecam Victoria Secret - ja tylko te stroje kupuje
![]()
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak Piterkowi bedzie sie konik podobał,mojemu Matikowi konik baaaaardzo podpasował jak zasypia to zawsze z konikiem i spiewa do niego jak ten mu gra ![]() ![]() Oj tez polecam firma swietna i baaaardzo fajna bielizne maja
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Wtajemniczenie
|
byłam dzis w pracy - i uzgodnilismy, ze wracam 6 kwietnia - to zaraz po swiętach
przyszedł rachunek za tel kom. i nadzwoniłam 120 zł a razem do zapłacenia - 350 zł - TZ przyjął to wiadomosci - na swoje uesprawiedliwienie mam to ze bylismy wtedy z Grzesiem w szpitalu ale teraz moze zmieni mi taryfe o co go prosiłam juz tyle razy dzieciaczki piekne Karenina pozazdroscic tylko tylu jezyków - ja słabo tylko po angielsku - niemieckiego praktycznie nie pamietam a o rosyjskim to szkoda gadac, TZ mowi swietnie po rosyjsku, nawet stwierdziąłm, ze musze sie go nauczyc bo jak bedzie mnie robil w trabe to nie bede wiedziaął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
ja sie melduje
![]() -przedszkole dla Adusia -podbic legitymacje ubezieczeniowe -zapisac sie do lekarki rodzinnej (po skierowanie do ortopedy i na rentgen stopy) -zakupy teraz jeste w domu z chlopcami i powiem wam ze jest duzo sprzatania po tym jak tz zajal sie chlopcami przez 3h ![]() poza tym Tomasz chce byc tylko na rekach a jak udalo mi sie go uspic 2 razy to Adus wtedy wlasnie mial malemu cos waznego do powiedzenia albo np. upadala mu ciezarowka ![]() co do jezykow i tego rozwoju dzieci ![]() dzieci dwu- i wielojezyczne ucza sie szybciej. Adi zacza mowic w wieku 2 lat i teraz fakt-miesza mu sie polski z angielskim.. czasem pol zdania powie po polsku, pol po angielsku ale rozumie obydwa, rozumie roznice pomiedzy polskim a ang. do tz mowi tylko po ang a do mnie po polsku i ang. gdyz ja mowie w obydwu jezykach.
#3431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ok 6 m-cy. Wychodzę z zalożenia ze nie ma co sie spieszyc bo i tak spacerowka dłuzej sie jeździ i jeszcze nam sie znudzi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kachulka, ale masz fajnego chlopaka ![]() A jaki już duzy w takich ubrankach! Ja ubralam raz swojego w koszulkę i dżiny to wyglądał o wiele powazniej niż w śpiochach ![]() Idę jednak na spacer. Przejdziemy sie chociaz do apteki, porownam ceny z doz.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mialam kosmiczny rachunek jak lezalam w szpitalu na podtrzymaniu... ![]() Dlatego ciesze sie, ze znam portugalski i bede wiedziala co tam chlopaki miedzy soba mowia... ![]() Kurcze, zawsze chcialam umiec mowic po rosysku... ![]() Cytat:
No mialas faktycznie niezly dzien... ![]() Ja znam dziewczynke, ktora ma teraz 7 latek i mowi plynnie po niemiecku, angielsku, portugalsku oraz chinsku. Jest calkiem normalna, jedynie w szkole stara sie nie pokazywac swoich umiejetnosci, bo nauczyciele za bardzo ja faforyzuja... Cytat:
Ja tez chce na spacer....tylko ze u nas leb urywa i jeszcze deszcze lada chwila... ![]() A ja mojemu lubie zakladac ogrodniczki....ma rozne - jeansowe, sztruksowe i z materialu.... ![]()
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
ja dlatego z pozycją siedzącą chcę się wstrzymać do momentu aż mała nie będzie siadać sama, tylko jak będzie ciepło to chciałabym już przerzucić się na spacerówkę (na płasko) bo znoszenie z 3 piętra i Sandry i gondoli jest nieco uciążliwe. Dodatkowo mam obawy, że zlecę, bo mamy bardzo wąską klatkę schodową.
#3434 |
Rozeznanie
|
Hej laski!
Zazdroszcze wam tych języków i choć jakiś wielkich przemyśleń nie mam to sądzę, że dla waszych dzieci to będzie super, że od razu poznają kilka języków. Olalicious trzymaj się kochana, opiekuj się Blanką i nie przejmuj się "personelem". Zawsze jak człowiek robi coś więcej to sie na niego dziwnie patrzą, a najażniejsze żeby Blanka się dobrze czuła bo szybciej wróci do zdrówka! Malina cudne te Twoje chłopy! Zebra ale Piotruś śmieszne miny robi! I dzielny chłopak z niego, da sobie radę i z tym żelazem! Kachula Twój synuś to naprawdę niezły ziomal! Domi ja jestem po wymrażaniu nadżerki, to naprawdę mały zabieg i w ciąże zaszłam więc się na zapas nie martw! Brombi super że Filusiowi już lepiej. Jednak Twoja intuicja Cie nie zawiodła! Ela foczka cudna i te oczka! Widać że jej się podobało! Szkoda że u nas nie ma warunków żeby pójść z mała na basen.... Jeszcze miałam coś komuś odpisać ale nie pamiętam.....ogólnie ostatnio jakaś przemęczona jestem choć 2 noce z rzędu spałam bez Lenki żeby się jakoś zregenerować. Nic to nie dało.....do tego cosik mnie w gardle drapie....albo przeziębienie albo przesilenie. Byłam z Leną na przeszło godzinnym spacerze....tylko mnie nerwa brała takie te chodniki upaćkane....jak nie błoto to gówna, albo w ogóle chodnika po tej zimie brak...masakra! Ale maruda mi się włączyła! Zrobiłyście mi ochotę na nowy strój kąpielowy więc i ja lecę na all. Buziaki!
#3435 | ||||
Zadomowienie
|
Nie napisałam że gorszy
![]() MAGDALENO prosimy o instruktaż jak ustawiać rączki do przewrotu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piotruś widac zadowolony z kolegi ![]() ![]() Zapodaj jakis link jakmasz pewnego sprzedawce Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Madziu to az szkoda wracac do pracy ja wracam ok 17 maja tak sobie obliczylam włacznie z zaległym urlopem ale bede jeszcze musiala do kadr zadzwonic i niech mi dokladnie powiedza kiedy tam mi sie wszystko konczy Cytat:
![]() ![]() No i wczoraj szoku doznalam bo ten komplecik co Matik ma na zdjeciu jest na 6-9 mcy,w szafkach mam wszystko posegregowane miesiacami wiec widze ze bede musiala wszystko przebrac bo wczoraj przypadkowo siegnełam po ten ciuszek a on w sam raz.ale te rozmiarówki dziwne sa ![]() ![]() Cytat:
Ja tez lubie ogrodniczki ale tak jak pisalam wyzej bardziej na jakies wyjscia w domku raczej spiochy spodenki dresowe itp Cytat:
A jak Twoje zdrowko?Jak z nerkami? Moj Mati maruda dzis straszny bo spaceru nie ma wiec ja oszukalam dziecko,w zwiazku z okropna pogoda dzisiejszy spacer odwolany ale ze dziecko marudne jak na spacer nie pojdzie to matka załozyla mu czape.kombinezon,smoka dala w gondole wsadzila i okno otworzyla,pobujała pobujała w gondoli(ręce zaraz mi odpadna tyle ten klocek juz waży) i dziecie spi zadowolone ![]() ![]() ![]() No i czy moge prosic o kliki na kolezanke Kachule ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-03-01 o 14:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co się dziś stało z moim dzieckiem. Sandra by dziś tylko jadła i spała i nie mam pojęcia o co chodzi, czy to ciąg dalszy skoku, czy coś jeszcze innego
![]() ![]() No i oczywiście zapomniałam wcześniej powiedzieć, że chłopaki Maliny i Kachuli cud miód ![]()
#3438 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Guciu taka pogoda moze i na maluszki tez tak wpływa ze tylko by spały,moj maly od rana dzis marudny i tez tylko do spania go dzis ciagnie ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- W sumie to taka pierwsza przymiarka nowej czapeczki była a mamcia oczywiscie focie musiała cyknać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |||
Zakorzenienie
|
Malinko chłopcy śliczni
![]() Cytat:
![]() Widzę, że mu nowy kolega przypasował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też pediatra kazał zacząć od jabłuszka ![]()
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego boisz sie wizyty?? Ja zamawiam bezposrednio ze strony VS... ![]() Cytat:
![]() Ja dalam mojemu 4 lyzki soczku jablkowego i myslalam, ze bedzie kupka a tu nic....dlaczego??:confuse d: teraz dam soczek jablkowy z herbatka koperkowa...
![]() |
#3442 |
Zadomowienie
|
![]() Ja tez zaczęłam od jabłka i stopniowo dodaje nowy składnik. Kachula mi tez sie konczy urlop 17 maja ale chyba bede cos jeszcze kombinowac do czerwca- no a potem wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Mamusie ja tylko na chwile
![]() Moja Niunia dzis zrobila juz dwa razy takie zielone galaretowate kupki ![]() ![]() jak myslicie, co to moze byc??? czytalam na necie, ze to moze byc nietolerancja białka...byc moze za duzo jadlam wczoraj i dzis ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez zaczelismy od jablka ale samym jabłkiem pluł dalej niz widział a juz jabłko z marchewka mu smakowało ![]() Tez bym sobie troszke jeszcze posiedziala z dzieckiem ale niestety musze wracac do pracy i zarabiac pieniazki jak sie chce wieksze mieszkanie lub domek to trzeba niestety ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam chustę ale jakoś leży od 2 tygodni i nie mam jak się zabrać za ćwiczenia z "instalowaniem" Michasia. Chcę go znosić na dół do wózka ja idziemy na spacer bo mieszkam na 3 piętrze bez windy a nosidełko samochodowe tez swoje waży. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Wtajemniczenie
|
KOLANOSIA, ZATOKA wy podajecie dzieciaczkom FERRUM LEK i jak go podajecie z łyżeczki czy razem z mleczkiem?
moja Agusia jest tak dziś zmierzła, właściwie tak od dwóch trzech dni ale dziś wyjatkowo. nigdy niezwróciłam uwagi kiedy pisałyście o tych skokach rozwojowych w jakim czasie one występują. moja niunia ma 8,5tygodnia wiec jest to moze ten skok? i odkąd podaje jej żelazo to niepuszcza bączków ![]()
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
![]() ![]() ![]() Katekatee ja się boję i szczepienia, że mały będzie bardzo krzyczał... i płakał... i co dalej z żelazem... a to był horror odkąd to dostawał... I ortopedy,że sie i on do czegoś doczepi ![]() Magdawikp jak byłam te pare razy w szpitalach to również poszałałam z telefonem... To normalne ![]() A właśnie Elalank fotka z basenu ![]() Aniulka i to jest najgorsze ![]() ![]() ![]() Powinno pisać na ulotce jak podawać... tak mi się wydaje Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-01 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy Ty nie deklarowałaś, że wprowadzasz nowe pokarmy później? ![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia ![]() Cytat:
![]() Niestety nie ma tak dobrze i trza wracać w kierat ![]() A 10 maja coraz bliżej ![]() Cytat:
Przecież my też, raz jesteśmy bardziej głodni, raz mniej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.