|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pochwale sie jeszcze miom synalkiem
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Witam mamusie
No i miałam Was przelecieć a się mały obudził i zaś będę do tyłu
|
|
|
|
#3423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja stwierdziłam, że wolałabym żeby był gejem Nie wiem dlaczego tak powiedziałam, sama się zdziwiłam ![]() A tak na serio, to nic mi do tego kim będzie, sam wybierze ![]() Super Cytat:
).Ale to będziesz sama gotowała? Bo w słoiczkach jednoskładnikowych nie widziałam samego ziemniaka czy dyni. Ja chcę zacząć od jednoskładnikowych słoiczków, a potem jak juz przyjdzie czas na zupki to będę sama gotować. Cytat:
Ja o przełożeniu do spacerówki myślę w kwietniu, maju, ale na razie będziemy korzystać z tej co mamy, bo jest duża, wygodna dla maluszka i oparcie rozkłada się do pozycji leżącej. Potem w czerwcu/lipcu chcę kupić parasolkę, podoba mi się taka jak ma Ela i Madzia czyli Graco Mosaic, albo Hauck Speedy sun candy. Kachula ale z Matiego słodki ziomal Ale z Was poliglotki dziewczyny
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-01 o 13:35 |
|||
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
chyba u Olki zaczyna się skok rozwojowy, płacze bez powodu, śpi mi tylko na rękach, ruszyć sie dziś z kanapy nie mogę.
Biedactwo tak płakała,że oddychać prawie nie mogła,strasznie łkała. W końcu usnęła moja foczka. a ja szukam strój kąpielowy na all, ale jakoś nic mi się nie podoba.. |
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pl ![]() "Tylko"..? ![]() Cytat:
E tam podziwiac nie ma co... Przyloz sobie cos cieplego, rozmasuj i odciagnij mleczko... Nie wczesniej niz 6 miesiac ![]() Kachula maly swietnie wyglada w tej czapce
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Elalank ja tam nie wiem kiedy mój ma skoki rozwojowe, a kiedy to dolegliwości jeszcze od żelaza... A taki skok po jakim czasie ustępuje? Dzieciaczki śliczne!!! A to kolega Piotrusia- przyszedł rano Nie było mnie tak wogóle, bo umarł net więc posprzątałam w domuEdytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-01 o 13:51 |
||
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Victoria Secret - ja tylko te stroje kupuje
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak Piterkowi bedzie sie konik podobał,mojemu Matikowi konik baaaaardzo podpasował jak zasypia to zawsze z konikiem i spiewa do niego jak ten mu gra ![]() :brz ydal:Oj tez polecam firma swietna i baaaardzo fajna bielizne maja
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam dzis w pracy - i uzgodnilismy, ze wracam 6 kwietnia - to zaraz po swiętach
przyszedł rachunek za tel kom. i nadzwoniłam 120 zł a razem do zapłacenia - 350 zł - TZ przyjął to wiadomosci - na swoje uesprawiedliwienie mam to ze bylismy wtedy z Grzesiem w szpitalu ale teraz moze zmieni mi taryfe o co go prosiłam juz tyle razy dzieciaczki piekne Karenina pozazdroscic tylko tylu jezyków - ja słabo tylko po angielsku - niemieckiego praktycznie nie pamietam a o rosyjskim to szkoda gadac, TZ mowi swietnie po rosyjsku, nawet stwierdziąłm, ze musze sie go nauczyc bo jak bedzie mnie robil w trabe to nie bede wiedziaął |
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie melduje
dzis mialam bardzo duzo do zalatwienia-przedszkole dla Adusia -podbic legitymacje ubezieczeniowe -zapisac sie do lekarki rodzinnej (po skierowanie do ortopedy i na rentgen stopy) -zakupy teraz jeste w domu z chlopcami i powiem wam ze jest duzo sprzatania po tym jak tz zajal sie chlopcami przez 3h ![]() poza tym Tomasz chce byc tylko na rekach a jak udalo mi sie go uspic 2 razy to Adus wtedy wlasnie mial malemu cos waznego do powiedzenia albo np. upadala mu ciezarowka co do jezykow i tego rozwoju dzieci watpie w to ze dzieci sa zagubione i maja problemy z osobowoscia. to akurat wedlug mnie jest zalezne od relacji jakie panuja w rodzinie i od sposobu wychowania. jesl dziecko jest wychowywane w kochajacym domu gdzie panuje poczucie bezpieczenstwa i maly czlowiek jest szanowany wtedy nie powinno byc problemow z akceptacja siebiedzieci dwu- i wielojezyczne ucza sie szybciej. Adi zacza mowic w wieku 2 lat i teraz fakt-miesza mu sie polski z angielskim.. czasem pol zdania powie po polsku, pol po angielsku ale rozumie obydwa, rozumie roznice pomiedzy polskim a ang. do tz mowi tylko po ang a do mnie po polsku i ang. gdyz ja mowie w obydwu jezykach.
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ok 6 m-cy. Wychodzę z zalożenia ze nie ma co sie spieszyc bo i tak spacerowka dłuzej sie jeździ i jeszcze nam sie znudzi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kachulka, ale masz fajnego chlopaka A jaki już duzy w takich ubrankach! Ja ubralam raz swojego w koszulkę i dżiny to wyglądał o wiele powazniej niż w śpiochach Ale jednak wole spiochy. Wygodnie Ci tak w tych spodniach pieluszki zmieniac?Idę jednak na spacer. Przejdziemy sie chociaz do apteki, porownam ceny z doz.
|
|
|
#3432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mialam kosmiczny rachunek jak lezalam w szpitalu na podtrzymaniu... ![]() Dlatego ciesze sie, ze znam portugalski i bede wiedziala co tam chlopaki miedzy soba mowia... Kurcze, zawsze chcialam umiec mowic po rosysku... ![]() Cytat:
No mialas faktycznie niezly dzien... ![]() Ja znam dziewczynke, ktora ma teraz 7 latek i mowi plynnie po niemiecku, angielsku, portugalsku oraz chinsku. Jest calkiem normalna, jedynie w szkole stara sie nie pokazywac swoich umiejetnosci, bo nauczyciele za bardzo ja faforyzuja... Cytat:
Ja tez chce na spacer....tylko ze u nas leb urywa i jeszcze deszcze lada chwila... A ja mojemu lubie zakladac ogrodniczki....ma rozne - jeansowe, sztruksowe i z materialu.... ![]()
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
ja dlatego z pozycją siedzącą chcę się wstrzymać do momentu aż mała nie będzie siadać sama, tylko jak będzie ciepło to chciałabym już przerzucić się na spacerówkę (na płasko) bo znoszenie z 3 piętra i Sandry i gondoli jest nieco uciążliwe. Dodatkowo mam obawy, że zlecę, bo mamy bardzo wąską klatkę schodową.
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!
Zazdroszcze wam tych języków i choć jakiś wielkich przemyśleń nie mam to sądzę, że dla waszych dzieci to będzie super, że od razu poznają kilka języków. Olalicious trzymaj się kochana, opiekuj się Blanką i nie przejmuj się "personelem". Zawsze jak człowiek robi coś więcej to sie na niego dziwnie patrzą, a najażniejsze żeby Blanka się dobrze czuła bo szybciej wróci do zdrówka! Malina cudne te Twoje chłopy! Zebra ale Piotruś śmieszne miny robi! I dzielny chłopak z niego, da sobie radę i z tym żelazem! Kachula Twój synuś to naprawdę niezły ziomal! Domi ja jestem po wymrażaniu nadżerki, to naprawdę mały zabieg i w ciąże zaszłam więc się na zapas nie martw! Brombi super że Filusiowi już lepiej. Jednak Twoja intuicja Cie nie zawiodła! Ela foczka cudna i te oczka! Widać że jej się podobało! Szkoda że u nas nie ma warunków żeby pójść z mała na basen.... Jeszcze miałam coś komuś odpisać ale nie pamiętam.....ogólnie ostatnio jakaś przemęczona jestem choć 2 noce z rzędu spałam bez Lenki żeby się jakoś zregenerować. Nic to nie dało.....do tego cosik mnie w gardle drapie....albo przeziębienie albo przesilenie. Byłam z Leną na przeszło godzinnym spacerze....tylko mnie nerwa brała takie te chodniki upaćkane....jak nie błoto to gówna, albo w ogóle chodnika po tej zimie brak...masakra! Ale maruda mi się włączyła! Zrobiłyście mi ochotę na nowy strój kąpielowy więc i ja lecę na all. Buziaki!
|
#3435 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie napisałam że gorszy
Po prostu na TiR i nie trzeba uczyć się Matematyki, Analizy Finansowej, Statystyki, Ekonometrii i innych pochodnych tych dziedzin. A jeśli ktoś już za młodu za matematyką nie przepadał (jak mój tżt naprzykład) to ja go raczej na uczelni ekonomicznej nie widzę.MAGDALENO prosimy o instruktaż jak ustawiać rączki do przewrotu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Piotruś widac zadowolony z kolegi Ite jego minkiZapodaj jakis link jakmasz pewnego sprzedawce Cytat:
|
||||
|
|
|
#3436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Madziu to az szkoda wracac do pracy ja wracam ok 17 maja tak sobie obliczylam włacznie z zaległym urlopem ale bede jeszcze musiala do kadr zadzwonic i niech mi dokladnie powiedza kiedy tam mi sie wszystko konczy Cytat:
![]() a tak powaznie to my na codzien tez wolimy spiochy,rajtki itp takie kompleciki to zakladam mu przewaznie jak gdzies wychodzimy No i wczoraj szoku doznalam bo ten komplecik co Matik ma na zdjeciu jest na 6-9 mcy,w szafkach mam wszystko posegregowane miesiacami wiec widze ze bede musiala wszystko przebrac bo wczoraj przypadkowo siegnełam po ten ciuszek a on w sam raz.ale te rozmiarówki dziwne sa Cytat:
Ja tez lubie ogrodniczki ale tak jak pisalam wyzej bardziej na jakies wyjscia w domku raczej spiochy spodenki dresowe itp Cytat:
A jak Twoje zdrowko?Jak z nerkami? Moj Mati maruda dzis straszny bo spaceru nie ma wiec ja oszukalam dziecko,w zwiazku z okropna pogoda dzisiejszy spacer odwolany ale ze dziecko marudne jak na spacer nie pojdzie to matka załozyla mu czape.kombinezon,smoka dala w gondole wsadzila i okno otworzyla,pobujała pobujała w gondoli(ręce zaraz mi odpadna tyle ten klocek juz waży) i dziecie spi zadowolone ![]() ![]() __________________No i czy moge prosic o kliki na kolezanke Kachule
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-03-01 o 15:27 |
||||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co się dziś stało z moim dzieckiem. Sandra by dziś tylko jadła i spała i nie mam pojęcia o co chodzi, czy to ciąg dalszy skoku, czy coś jeszcze innego
Mam nadzieję, że to nie jest powód do niepokoju ![]() No i oczywiście zapomniałam wcześniej powiedzieć, że chłopaki Maliny i Kachuli cud miód ![]()
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guciu taka pogoda moze i na maluszki tez tak wpływa ze tylko by spały,moj maly od rana dzis marudny i tez tylko do spania go dzis ciagnie ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- W sumie to taka pierwsza przymiarka nowej czapeczki była a mamcia oczywiscie focie musiała cyknać
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Malinko chłopcy śliczni
Cytat:
Widzę, że mu nowy kolega przypasował ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też pediatra kazał zacząć od jabłuszka
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego boisz sie wizyty?? Ja zamawiam bezposrednio ze strony VS... Cytat:
Ja dalam mojemu 4 lyzki soczku jablkowego i myslalam, ze bedzie kupka a tu nic....dlaczego??:confuse d: teraz dam soczek jablkowy z herbatka koperkowa...
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez zaczęłam od jabłka i stopniowo dodaje nowy składnik. Kachula mi tez sie konczy urlop 17 maja ale chyba bede cos jeszcze kombinowac do czerwca- no a potem wakacje Musze jeszcze z dyrekcja pogadac jak ona to widzi...
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie ja tylko na chwile
![]() Moja Niunia dzis zrobila juz dwa razy takie zielone galaretowate kupki zazwyczaj robi mozna powiedziec, ze bezzapachowe a dzis mialy dziwny zapach![]() jak myslicie, co to moze byc??? czytalam na necie, ze to moze byc nietolerancja białka...byc moze za duzo jadlam wczoraj i dzis
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez zaczelismy od jablka ale samym jabłkiem pluł dalej niz widział a juz jabłko z marchewka mu smakowało ![]() Tez bym sobie troszke jeszcze posiedziala z dzieckiem ale niestety musze wracac do pracy i zarabiac pieniazki jak sie chce wieksze mieszkanie lub domek to trzeba niestety
|
|
#3445 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupiłam chustę ale jakoś leży od 2 tygodni i nie mam jak się zabrać za ćwiczenia z "instalowaniem" Michasia. Chcę go znosić na dół do wózka ja idziemy na spacer bo mieszkam na 3 piętrze bez windy a nosidełko samochodowe tez swoje waży. Cytat:
|
||
|
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
KOLANOSIA, ZATOKA wy podajecie dzieciaczkom FERRUM LEK i jak go podajecie z łyżeczki czy razem z mleczkiem?
moja Agusia jest tak dziś zmierzła, właściwie tak od dwóch trzech dni ale dziś wyjatkowo. nigdy niezwróciłam uwagi kiedy pisałyście o tych skokach rozwojowych w jakim czasie one występują. moja niunia ma 8,5tygodnia wiec jest to moze ten skok? i odkąd podaje jej żelazo to niepuszcza bączków
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
Uspokaja małego i nawet moge coś zrobić np. zjeśćKatekatee ja się boję i szczepienia, że mały będzie bardzo krzyczał... i płakał... i co dalej z żelazem... a to był horror odkąd to dostawał... I ortopedy,że sie i on do czegoś doczepi Magdawikp jak byłam te pare razy w szpitalach to również poszałałam z telefonem... To normalne ![]() A właśnie Elalank fotka z basenu Aniulka i to jest najgorsze Mój tez przestał bączki puszczać i jak się nzabierało to zaczęły się jazdy takie, ze te przy kupci to był pikuś. Myślałam, że ma kolki! Nie podaje od paru dni i kupe zrobił wczoraj normalna pierwszą rzadzą i puszcza sam bączki i nie płacze już przy tym Przedtem zachowywał się jakby chciał bączkowac a nic nie szło i płakał straszliwie![]() Powinno pisać na ulotce jak podawać... tak mi się wydaje Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-01 o 16:28 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy Ty nie deklarowałaś, że wprowadzasz nowe pokarmy później? ![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia Cytat:
![]() Niestety nie ma tak dobrze i trza wracać w kierat ![]() A 10 maja coraz bliżej Cytat:
Przecież my też, raz jesteśmy bardziej głodni, raz mniej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Ja mogę sie pochwalić tylko płynną znajomością polskiego, angielskiego i niemieckiego, po hiszpańsku gadam średnio, ale rozumiem, no i dzięki hiszpańskiemu rozumiem dość sporo włoskiego
dostawała przez 2-3 dni po 2,5ml. Całą dawkę dostaje wieczorem około godz 18, ale mozna podawać po troszku przez cały dzień. Od samego początku nie było żadnych efektów ubocznych poza ciemniejszym kolorem kupy. 

chcialabym miniaturki, bo probka to za malo