Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 22:54   #4531
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczynki... tylko nie krzyczcie ma mnie...
obejrzałam przed chwilą filmik z normalnego porodu naturalnego... nie róbcie tego. Po prostu nie róbcie.

Ja to lepiej sobie sprawdzę czy puls wogóle mam bo chyba umarłam.
nie oglądałam nigdy i nie mam zamiaru moja koleżanka czasem sobie ogląda i potem gada że ona nie chce mieć dziecka
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wczoraj cały dzień spędziłam na malowaniu. Dzisiaj siedzę na wizazu...
Nic konkretnego nie zrobiłam Wizaz jest jak narkotyk
Cały czas zaglądam co, kto pisze

A wczoraj rozłożyłam moje szalone farby, pędzle itp.
Natchniona ciążą skupiłam się na misiach Czuję, że teraz będzie więcej takich prac

Kilka zdjęć. Prace nie są jeszcze skończone ale już widać jak to będzie wyglądało
Załącznik 2913864Załącznik 2913865Załącznik 2913866Załącznik 2913873
śliczne misie fajnie mieć taki talent
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja robie zapiekanke
Dzis zaczynamy 20 tydzien
gratuluje 20 tygodnia
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Nie nadrobiłam jeszcze... bo co chwile mi sie komputer wyłącza. Na szybkiego wrzucę kilka zdjęć z wczoraj, plus na smaka deserki
zabiłas mnie tymi deserkami ja też chceeeee takiiiii
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
czesc

ja wpadlam sie pochwlic ze od niedzieli leze w szpitalu zonk lekki bo pojawily sie plamienia, seria badan i okazalo sie łożysko nachodzi mi czesciowo na szyjke macicy i to jest przyczyna.... jutro moze wyjde ale ile ja sie nawkurzlam..... neta nie mam, mężuś przyjechal w odwiedziny i przywiozl bezprzewodowego ale tylko na jeden dzien bo nie leze u siebie tylko w rodzinnym miescie.

tak wiec buziaki i do uslyszenia
wracaj do nas szybko
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja kiedys mialam duze, a teraz takie wieksze niz jak schudlam ale nie do przesady
Zapiekanka:
Pomysl na zapiekanke z szynka winary
1 smietana
10 plastrow szynki konserwowej
250g pieczarek
250g makaronu
ser zolty
podsmażam pieczarki i szynke mieszam z makaronem zalewam sosem i serek zolty na wierzch

Ja mam do ikei 400km Poznań
mój tz tak uwielbia ta zapiekanke ze czasem sam je całą jak ja nie mam ochoty tylko ja robie najzwyklejsza bez pieczarek

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Idę do sklepu, kupię sobie coś słodkiego i coś pikantnego na kolację
uwielbiam wszytsko co pikantne ale właśnie tak mam że ogólnie po czymś normalnym a zwłaszcza pikantnym mam ochote na coś słodkiego

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
nie uwierzycie jaka jestem zdenerwowana, do tego stopnia ze caly czas placze i sie trzese i nie moge sie opanowac az mnie brzuc rozbolal.. bylam na tej wizycie, lekarz nawet nie spytal jak sie czuje ale ja sama mu powiedzialam ze jestem oslabiona, ze zaslablam w autobusie pare dni temu, jestem zmeczona itd i ze chcialabym odpoczac pare dni tym bardziej ze polowa firmy chodzi przeziebiona i nie chce sie zaziebic a on nato z ironicznym usmiechem "pani nie jest oslabiona tylko jest pani w ciąży!" a ja na to no wiem przeciez ale nie prosze o zwolnienei dlugoterminowe tylko wystarczy ok7 dni zeby organizm odpoczal, bo naprawde czuje sie zmeczona, pracuje 8h przed komputerem i mam od tego zawroty glowy i wydaje mi sie ze powinnam chociaz pare dni odpoczac a on "jeszcze raz powtarzam - pani nie jest oslabiona tylko w ciazy a ciaza to nie choroba" do teg zmierzyl mi wczesniej cisnienie i bylo bardzo wysokie, wiec ja na to ze tym bardziej ze mam wysokie cisnienie co tez swiadczy o tym ze moze powinnam odpoczac, bo w sumie mam nerwowa prace itd. a on sie zaczal smiac "jaka nerwowa prace, przeciez pani nie pracuje w policji i nie lapie bandytow"..
wyszlam trzaskajac drzwiami i postanowilam ze zmienie lekarza...
tylko nie wiem gdzie isc bo nie mam nikogo z polecenia a jak znow trafie na takiego...
strasznie sie splakalam, nawet teraz sie jeszcze trzese
co za ham w głowie się nie mieści łaske będzie robić ;/ i tym bardziej że prywatnie ma za to płacone no naprawde jak się słyszy o takich lekarzach to aż ........ koniecznie wystaw opinie http://www.znanylekarz.pl/
Cytat:
Własnie wróciłam od ginka
Z dzidzią wszystko w porządku - 26cm długości.. jakoś strasznie długaśne mi się zdaje jak na 21 tydzien. 330g wagi.
No i mojej kochanej dziewczynce wyrosły jajeczka i sisiolek i postanowiła na złość wszystkiemu a najbardziej mamie zostać chłopcem ;(
Powoli się oswajam ale po wyjściu z gabinetu ryk i szloch i tragizm.
Moja mantra jest o kant dupy roztrzaść
no nie ja to bym chyba z fotela spadła ale to musiał być szok dla ciebie
Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilam z wizyty i.... najwazniejsze: bedzie jednakchłopiec, przeczucia się nie sprawdziły. W rodzince tez wszyscy zdziwieni bo byli pewni ze bedzie dziewczynka. Lekarz przekonany juz na 100%, złapał takie ujęcie, że nie było żadnych wątpliwości.
Maluszek zdrowiutki, jak na razie wszystko w najlepszym porządku. Kolejna wizyta 6 kwietnia.
gratulacje i Pilotka tobie równiez gratulacje

a swoją drogą dziewczyny zauwazyłyście że naprawde bardzo mało z nas ma to co "przeczuwały" i co by chciały
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:01   #4532
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem wymyśliłam, że pod koniec marca skoczymy do Rzymu; ja nigdy nie byłam, TŻ się wstępnie zgodził. Dzisiaj znalazłam loty od nas z Wrocławia, w sumie 540zł w 2 strony za 2 osoby. Noclegi jakieś znajdę, już mam kilka opcji. Tylko żeby się gin zgodził, bo chyba będę musiała mieć zgodę pisemną - bo co jak mnie do samolotu nie wpuszczą?
A jak teraz nie pojedziemy, to potem nie wiem kiedy - z maluszkiem (i dużą marudą) nie ma szans, a tak to syn teraz u babci będzie - w końcu musi do szkoły chodzić, a my na dłuższy weekend
Wpuszcza Cie Od 8 miesiaca trzeba miec zgode lekarza i wtedy nie wskazane jest latanie chyba, ze konieczne

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ale fajnie. tez bym chciala zobaczyc Rzym a z tym zaswiadczeniem to zalezy od lini. Ryanair np po 28 tc wymaga zaswiadczenia
O losie to pewnie zabezpieczaja sie przed ladowaniem przymusowym na innym lotnisku w razie czego niezle nawet nie wiedzialam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:07   #4533
olakola
Zadomowienie

Cytat:
nie uwierzycie jaka jestem zdenerwowana, do tego stopnia ze caly czas placze i sie trzese i nie moge sie opanowac az mnie brzuc rozbolal.. bylam na tej wizycie, lekarz nawet nie spytal jak sie czuje ale ja sama mu powiedzialam ze jestem oslabiona, ze zaslablam w autobusie pare dni temu, jestem zmeczona itd i ze chcialabym odpoczac pare dni tym bardziej ze polowa firmy chodzi przeziebiona i nie chce sie zaziebic a on nato z ironicznym usmiechem "pani nie jest oslabiona tylko jest pani w ciąży!" a ja na to no wiem przeciez ale nie prosze o zwolnienei dlugoterminowe tylko wystarczy ok7 dni zeby organizm odpoczal, bo naprawde czuje sie zmeczona, pracuje 8h przed komputerem i mam od tego zawroty glowy i wydaje mi sie ze powinnam chociaz pare dni odpoczac a on "jeszcze raz powtarzam - pani nie jest oslabiona tylko w ciazy a ciaza to nie choroba" do teg zmierzyl mi wczesniej cisnienie i bylo bardzo wysokie, wiec ja na to ze tym bardziej ze mam wysokie cisnienie co tez swiadczy o tym ze moze powinnam odpoczac, bo w sumie mam nerwowa prace itd. a on sie zaczal smiac "jaka nerwowa prace, przeciez pani nie pracuje w policji i nie lapie bandytow"..
tylko nie wiem gdzie isc bo nie mam nikogo z polecenia a jak znow trafie na takiego...
ja miałam podobną sytuację - tylko "delikatniej". Na ostatniej wizycie spytałam czy mogę dostać 5 dni zwolnienia, bo mam napiętą sytuację w pracy, jestem przemęczona i chciałabym odpocząć. Gin powiedział, że może mi dać ale na dłużej - na miesiąc i że jeśli potrzebuję na kilka dni to do internisty.
No i to była prywatna wizyta, a lekarz bardzo ceniony (na znanylekarz.pl ma 95%).
Mam wrażenie, że oni nie mogą dawać w ciąży krótkich zwolnień, bo ZUS może się czepiać - że jaka to jednostka chorobowa, ale może jestem w błędzie.
Byłam u internisty, powiedziałam, że mam katar i zatoki, dostałam na 4 dni (do końca tygodnia) bez mrugnięcia okiem.

Ale ja jestem "zwierzę pracowe" - lubię moją pracę i z przyjemnością do niej wróciłam w poniedziałek

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-03-02 o 23:11
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:12   #4534
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wpuszcza Cie Od 8 miesiaca trzeba miec zgode lekarza i wtedy nie wskazane jest latanie chyba, ze konieczne

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

O losie to pewnie zabezpieczaja sie przed ladowaniem przymusowym na innym lotnisku w razie czego niezle nawet nie wiedzialam
ja sie dowiedzialam wczoraj bo lecimy tymi liniami do Londynu. ja na szczescie sie zalapie przed
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:15   #4535
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
o rany znowu tyle nadrabiania już nie wiem co komu miałam napisać
kociamborek - gratuluję chłopczyka
siala no ty nie strasz bo ja mam w piątek wizytę, mój gin powiedział, że dziewczynka jak bła w 18tc teraz bedzie 22tc i mam nadzieję że dalej jest dziewczynka
a lazurowa jak zwykle nie wierzy w komplementy no już naprawdę nie wiem jak do niej mówić
papeteria co do naszych brzuszków to właściwie trudno je było dostrzec chociaż bassienkiw brzusio się fajnie eksponował.
ola zmień mi tego lekarza ale już
i już dalej nie pamiętam co komu i dlaczego miałam napisać
No trzymam kciuki żeby Tobie się spełniło

Cytat:
no głupia jestem i tyle zawsze mi wszyscy mówią, że jestem naiwna to moja pierwsza ciąża i też nie wiem w sumie jak to powinno być, on w sumie był zawsze miły i się nabrałam dziś niby też był miły ale taki ironiczny i dlatego się zdenerwowałam...

wiecie co - chyba mi sie dzidzi zdenerwowala i mnie skopala nie jestem pewna czy to to, bo czulam cos tak delikatnie, od srodka jakby mnie ktos 3 razy puknal ale widac nie bylo i tak bardzo delikatnie ze moze sie myle i to nie to, sama nie wiem. na pewno bym tego nie zaklasyfikowala jako kopniaka ale taki delikatny ruch, moze cos poczulam...

jutro zaczynamy 18tc

tak wiec ja ciężarna, nie chora ale potwornie zmęczona idę spać i wszystkim dzidziom i mamusiom mówię dobranoc
Ja bym powiedziała, że to na pewno to
Też w pierwszy dzień czułam takie coś ciężkie do opisania.. i własciwie to takie popukiwanie było ale też myślałam, że mi się wydawało Następnego dnia się powtórzyło i kolejnego też.. przeważnie ok 20:30 moja dzidzia się uaktywnia

A lekarza to zmieniaj i nie patrz na nic. Ja teraz chodzę do drugiego z kolei a mam w planach zmienić na takiego co mnie już do porodu poprowadzi - mam już upatrzonego i tylko czyham na odpowiedni moment

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Siala - ale jaja
ale najwazniejsze ze zdrowe! bedziesz miala swojego Synusia - bo to zawsze jest tak ze cora lgnie to taty a synus mamusi jest

Ola to przegięcie z tym lekarzem!! Nie placz i nie martw sie - na szczescie lekarzy jest wielu
moze zapisz sie do takiego, ktory ma dyzury na oddziale gdzie bedziesz rodzic? zawsze to jakas znajoma twarz bedzie a moze i pomoze

gratulacje! bedzie kolejny chlopaczek

ja wlasnie wrocilam do domku, jutro Was poczytam dokladniej bo dzis juz padam ze zmeczenia.. a jutro wolne i fryzjer
no i najwazniejsze... na 80% bedziemy miec nasza wymarzona dziewczynkę!!
jeszcze w to nie wierze
zmykam do spania - dobranoc Kobietki
Gratuluję kolejnej dziewczynki
Pkradłyście mi normalnie dziewuszki i dlatego mi chłopiec kiełkuje w brzuchu :P
Synuś mamuni.. ale zaś mi się pobeczało jak uświadomiłam sobie, że nie pobawię się już nigdy lalkami Barbie xD

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
ola nawet nie zastanawiaj sie, tylko zmieniaj lekarza od razu. Nikt nie zasluguje na takie traktowanie
siala to mamy pierwsza przemiane plci w watku gratuluje wiec chlopca tym razem Tak to wlasnie jest czasem, jak lekarze zbyt wczesnie okreslaja plec i potem dziewczynkom rosna siusiaki Pewnie, ze niektorym da sie trafic, bo szanse sa 50/50, ale coraz bardziej rozumiem lekarzy, ktorzy nie sa sklonni wczesniej niz standardowo okreslac plec dziecka
kociamborek gratulacje!
pilotka Tobie z kolei rozowe gratulacje!
Dziękuję szkoda, że to na moje dziecko padło miano pierwszego "transseksualisty" na wątku xD

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
nie oglądałam nigdy i nie mam zamiaru moja koleżanka czasem sobie ogląda i potem gada że ona nie chce mieć dziecka

śliczne misie fajnie mieć taki talent

gratuluje 20 tygodnia

zabiłas mnie tymi deserkami ja też chceeeee takiiiii

wracaj do nas szybko

mój tz tak uwielbia ta zapiekanke ze czasem sam je całą jak ja nie mam ochoty tylko ja robie najzwyklejsza bez pieczarek

uwielbiam wszytsko co pikantne ale właśnie tak mam że ogólnie po czymś normalnym a zwłaszcza pikantnym mam ochote na coś słodkiego

co za ham w głowie się nie mieści łaske będzie robić ;/ i tym bardziej że prywatnie ma za to płacone no naprawde jak się słyszy o takich lekarzach to aż ........ koniecznie wystaw opinie http://www.znanylekarz.pl/

no nie ja to bym chyba z fotela spadła ale to musiał być szok dla ciebie

a swoją drogą dziewczyny zauwazyłyście że naprawde bardzo mało z nas ma to co "przeczuwały" i co by chciały
No ja prawie spadłam xD
Jak tylko włączył USG to ja już widziałam sisiola i do niego "niech mi pan powie, że to nie jest siusiak"... a on "no jest, z całą pewnością jest"
I wtedy zaczął zbliżać i pokazał jak jajca i siura widać xD
A mój tż choć już nastawił się na córcię to aż się uniósł 3cm nad krzesełko.. tak się napuszył z dumy ;]

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:28   #4536
olakola
Zadomowienie

Cytat:
O losie to pewnie zabezpi-eczaja sie przed ladowaniem przymusowym na innym lotnisku w razie czego niezle nawet nie wiedzialam
Pod koniec marca będę na koniec 6tego/początek 7go miesiąca - 26 tydz, ale brzucholek spory, więc wolę mieć papier od lekarza.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dzisiaj mnie złapał po raz pierwszy "ból dupny", to było w pracy i masakra, nie wiedziałam co zrobić. Chodziłam to do wc, to do kuchni herbatkę zrobić, to okno otworzyć, to zamknąć, byle nie siedzieć.
Jest jakiś sposób na ten ból ?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

przeczytałam ten artykuł o karmieniu piersią (nie pamiętam która z was go dała) http://ciazaporod.pl/polog_karmienie...8.html?print=1 i uważam, że jest bardzo fajny i taki rzeczowy
Stary 2010-03-02, 23:29   #4537
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam podobną sytuację - tylko "delikatniej". Na ostatniej wizycie spytałam czy mogę dostać 5 dni zwolnienia, bo mam napiętą sytuację w pracy, jestem przemęczona i chciałabym odpocząć. Gin powiedział, że może mi dać ale na dłużej - na miesiąc i że jeśli potrzebuję na kilka dni to do internisty.
No i to była prywatna wizyta, a lekarz bardzo ceniony (na znanylekarz.pl ma 95%).
Mam wrażenie, że oni nie mogą dawać w ciąży krótkich zwolnień, bo ZUS może się czepiać - że jaka to jednostka chorobowa, ale może jestem w błędzie.
Byłam u internisty, powiedziałam, że mam katar i zatoki, dostałam na 4 dni (do końca tygodnia) bez mrugnięcia okiem.

Ale ja jestem "zwierzę pracowe" - lubię moją pracę i z przyjemnością do niej wróciłam w poniedziałek
A mój mi dał już drugie L4 - oba na 2 tygodnie, razem czyni miesiąc
Mówiłam mu, ze może na dłużej by dał... a on, że teraz da takie i na następną wizytę mam przyjść do niego na NFZ 16 marca - ostatniego dnia zwolnienia.. i chyba wtedy znowu mi da nowe.
Tak to wogóle bym do niego już nie szła tylko do tego nowego Gina ale ponoć się miesiąc czeka na termin wizyty.
Zadzwonię na dniach do niego i zapytam na kiedy sie moge umówić i wtedy zdecyduję chyba do którego iść.

Na ile maksymalnie lekarz Gin może wypisać L4?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 23:34   #4538
olakola
Zadomowienie

mi też cycuchy wychodzą ze stanika; pod koniec 3ciego miesiąca kupiłam sobie 3sztuki (w H&M, uwielbiam ich staniki) o rozmiar większe, myślałam, że będę je miała na rok, a tu kurde zonk, bo chyba powinnam teraz kupić jeszcze o rozmiar więcej ....
ale ja się cieszę, bo kiedyś było B, a teraz z C "wylewam się", są uroki bycia w ciąży

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

mi się wydaje, że maks L4 może być na 1 miesiąc a potem trzeba następne
Stary 2010-03-02, 23:36   #4539
kasandra82
Wtajemniczenie

Kurcze staram was sie podczytywac w ciagu dnia ale i tak sie nie da nadazyc mam teraz troche biegania po lekarzach i robienie zakupow dla dzidzi, dzisiaj kupilam wanienke i kilka kosmetykow i ubranek

Cytat:
tak pobieznie przejrzalam, co pisalyscie przez ostatnie 2 dni

A wiec najwazniejsze, to trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty I jak tylko wrocicie, to piszcie, co i jak!
kasandra chyba mialas miec wizyte wczoraj - jak tam poszlo?
anoxa twardy brzuch zdarza sie w ciazy, wiecej trzeba lezec i odpoczywac
bajka zycze jak najszybszego powrotu do domu!

witam nowe mamuski, bo chyba nam przybylo dziewczyn

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

A jak robimy z III czescia watku dziewczyny? W tym tempie to naprodukujemy z 6 Dajemy ten sam tytul? Bo w sumie jeszcze wiosny nie ma, mnie osobiscie tytul bardzo sie podoba
Alguien witaj ty to masz pamiec, rzeczywiscie bylam na wizycie, to byla taka bardziej kontrolna, bo lekarz sie bal ze z moja nadczynnoscia i nadcisnieniem cos sie moglo stac dzidziolkowi, ale na szczescie jest wszystko w porzadku plec poznam prawdopodobnie w czwartek jak bede miala usg "porzadne" z mierzeniem wszystkch parametrow itd.
A co u ciebie, przestawilas sie juz na czas NY?

Cytat:
ja wlasnie wrocilam do domku, jutro Was poczytam dokladniej bo dzis juz padam ze zmeczenia.. a jutro wolne i fryzjer
no i najwazniejsze... na 80% bedziemy miec nasza wymarzona dziewczynkę!!
jeszcze w to nie wierze
zmykam do spania - dobranoc Kobietki
Coraz wiecej mamus poznaje plec, suuper

Cytat:

No ja prawie spadłam xD
Jak tylko włączył USG to ja już widziałam sisiola i do niego "niech mi pan powie, że to nie jest siusiak"... a on "no jest, z całą pewnością jest"
I wtedy zaczął zbliżać i pokazał jak jajca i siura widać xD
A mój tż choć już nastawił się na córcię to aż się uniósł 3cm nad krzesełko.. tak się napuszył z dumy ;]
Ojej to dopiero musialo byc zaskoczenie, dziewczynce wyrosl siusiak no ale najwazniejsze ze tatus dumny i zadowolony z przemiany

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 00:33   #4540
Alguien
Zadomowienie

wiolek dokladnie tak jest! Juz mowilam ktorejs z dziewczyn, jak podawala zmiany do listy, ze w wiekszosci nasze przypuszczenia i pragnienia co do plci sie nie sprawdzily...no ale najwazniejsze, ze wszystkie dzieciaczki mamy tutaj zdrowe

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ----------

aniaa to super, ze lecisz do Londynu. Na jak dlugo? Zwiedzanie czy odwiedzinki u kogos?

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Alguien witaj ty to masz pamiec, rzeczywiscie bylam na wizycie, to byla taka bardziej kontrolna, bo lekarz sie bal ze z moja nadczynnoscia i nadcisnieniem cos sie moglo stac dzidziolkowi, ale na szczescie jest wszystko w porzadku plec poznam prawdopodobnie w czwartek jak bede miala usg "porzadne" z mierzeniem wszystkch parametrow itd.
To trzymam kciuki za czwartkowe usg! Z przestawianiem sie na nowy czas, to mysle ze juz jutro bede funkcjonowac w pelni normalnie. Dzis np wstalam juz o 7 rano, bo nie moglam zasnac z powrotem. Zdecydowanie latwiej jest sie przestawic z czasu polskiego na nowojorski niz odwrotnie.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 06:58   #4541
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Hd zobacz co znalazlam dla porownania ;P Twoj wieszaczek z misiami o niebo ladniejszy, ale mimo wszystko jakie ceny sa niektorych rzeczy a Ty bedziesz mialam jedyne w swoim rodzaju do tego http://www.mebledladziecka.pl//index...t&prod_id=1391
ludzie! 339 zł za wieszaczek ??????? Oszaleli. Nic tylko robić wieszaki
Moje miśki pewnie u mnie nie zostaną Pójdą w świat, jak reszta.

Założyłam, że jak poznamy płeć, jak przywiozę łóżeczko i wyposażenie to wymyślę jakieś "dekoracje" dla maluszka.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Dziewczyny wrocilam z wizyty i.... najwazniejsze: bedzie jednakchłopiec, przeczucia się nie sprawdziły. W rodzince tez wszyscy zdziwieni bo byli pewni ze bedzie dziewczynka. Lekarz przekonany juz na 100%, złapał takie ujęcie, że nie było żadnych wątpliwości.
Maluszek zdrowiutki, jak na razie wszystko w najlepszym porządku. Kolejna wizyta 6 kwietnia.

Gratuluję!! Czas schować różowe wdzianka ))

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Dziewczyny,
przeczytałam wczorajsze 3 strony , ufff
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa o "misiach". Pokaże zdjęcia jak skończę

Wczoraj wieczorem złapał mnie ból dupny. Trzymał całą noc i teraz. Dosłownie nie mogłam chodzić. Co za choooleeeraaaa!!! Musze poczytać jak to złagodzić bo tak się nie da żyć ...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 07:12   #4542
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Nawet sie ne zastanawiaj tylko zmieniaj tego lekarza. Ja jak ide do mojego gin to za kazdym razem moge liczyc na cieple slowa. Po prostu lekarz z powolania.

Cytat:
Własnie wróciłam od ginka
Z dzidzią wszystko w porządku - 26cm długości.. jakoś strasznie długaśne mi się zdaje jak na 21 tydzien. 330g wagi.
No i mojej kochanej dziewczynce wyrosły jajeczka i sisiolek i postanowiła na złość wszystkiemu a najbardziej mamie zostać chłopcem ;(
Powoli się oswajam ale po wyjściu z gabinetu ryk i szloch i tragizm.
Moja mantra jest o kant dupy roztrzaść
Jak czlowiek sie na cos nastawi to doznaje ciezkiego szoku gdy okaze sie, ze rzeczywistosc jest inna. Gdyby moj maz sie dowiedzial, ze bedziemy miec synusia to skakal by pod sufit. Chociaz mowi mi, ze plec jest mu obojetna byle by wszystko bylo w porzadku. Glowa do gory.
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
oooooo to może mi też już zdradzą płeć, ale nie będę się sugerować bo też bym chciała dziewuszkę, a później jej sisiol wyrośnie i będę musiała nazwać go Zosiek
Tez myslalam o Zosi albo Nataszy - Nastce.

Cytat:

Założyłam, że jak poznamy płeć, jak przywiozę łóżeczko i wyposażenie to wymyślę jakieś "dekoracje" dla maluszka.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Gratuluję!! Czas schować różowe wdzianka ))

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Dziewczyny,
przeczytałam wczorajsze 3 strony , ufff
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa o "misiach". Pokaże zdjęcia jak skończę

Wczoraj wieczorem złapał mnie ból dupny. Trzymał całą noc i teraz. Dosłownie nie mogłam chodzić. Co za choooleeeraaaa!!! Musze poczytać jak to złagodzić bo tak się nie da żyć ...
Fajnie, ze masz taki talent.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Nie spie od 5. Jak sie obudzilam to mialam takie uczucie jakbym nie mogla zlapac oddechu i balam sie zasnac. Jak bede u gin w przyszlym tyg musze zapytac o moja dolegliwosc. Znajome mowia mi, ze powinnam spac na lewym boku i miec mala poduszke pod nogami.
Stary 2010-03-03, 07:22   #4543
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

pilotka gratulacje

hd wiem co to ból dupny(choc od jakiegoś czasu nie miałam)
A szwagierki dwie co w ciąży nie miały tego problemu i patrzyły na mnie jak z kosmosu

Ide szykować się do lekarza.Mam na 9:15
Już zaliczyłam dziś kibelek(zawsze w dzień wizyty idzie jak po maśle )
Mam nadzieje, ze wszystko ok.Kopa juz rano dostałam.
A pojutrze połówkowe.
Nie rozpisujcie się za bardzo jak mnie nie będzie.
Możecie napisać co gotujecie bo nie mam pomysłu
Może leczo zrobie

alutka no tak pisza , że tlen wtedy bardziej do dziecka dociera itp..a mnie ostatnio zle sie oddychało właśnie na lewym boku i zmieniłam na prawy bo było wygodniej.
Jak to juz ktoś pisał na wątku, najlepiej słuchać własnego ciała i spać tak jak najwygodniej.

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-03 o 07:25
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 07:30   #4544
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Nie spie od 5. Jak sie obudzilam to mialam takie uczucie jakbym nie mogla zlapac oddechu i balam sie zasnac. Jak bede u gin w przyszlym tyg musze zapytac o moja dolegliwosc. Znajome mowia mi, ze powinnam spac na lewym boku i miec mala poduszke pod nogami.
Ja niestety mam czasem kłucie w klatce piersiowej właśnie przed snem, jak leżę na prawym boku. Gin zlecił wizytę u internisty, który pewnie da mi skierowanie na jakieś badania. Teraz byłam przeziębiona więc sobie odpuściłam ale w przyszłym tygodniu na pewno odwiedzę internistę.

Pamiętaj, że teraz Twoje serce jest teraz bardziej obciążone (jak cały organizm) i dlatego może w ten sposób reagować. Oczywiście najważniejsza jest opinia gin na ten temat.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd wiem co to ból dupny(choc od jakiegoś czasu nie miałam)
A szwagierki dwie co w ciąży nie miały tego problemu i patrzyły na mnie jak z kosmosu
to jest masakra. Chodze jak kaleka. Do wczoraj nie wiedziałam co to znaczy...
Wypiłam już dwie szklanki soku jabłkowego, za chwilę otręby itd.
Coś mi się wydaje, ze to przez moją ostatnią miłość do ogórków Jadłam jak szalona zielone ogórki a niestety długo się trawią ...

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-03-03 o 07:26
Stary 2010-03-03, 07:31   #4545
magdzia33
Zakorzenienie

czesc dziewczyny! szalejecie, nie jestem w stanie tego nadrobic, wieczorem czytam, czytam i czytam i potem wybija godzina 21 a ja jestem ledwo zywa, oczy mi sie kleja i padam jak mucha, dzisiaj musze sie zrehabilitowac! koniecznie! a teraz koncze sniadanie i zmykam do pracy, milego dnia

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 07:58   #4546
Abeta
Raczkowanie

Dziewczyny czy ten ból dupny to od zatwardzenia jest??
Abeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:19   #4547
kassate1203
Rozeznanie

Witam środowo

Siala i Pilotka gratuluję Coraz więcej dziewczyn poznaje płeć, no powiem tak że mi się też moje przypuszczena nie sprawdziły, a byłam święcie przekonana że to chłopiec, a tu hop i dziewuszka. Teraz nie chciałabym żeby znowu okazało się że to chłopiec No i co najważniejsze wybraliśmy imię dla naszej panienki i co sądzicie o imieniu K I N G A ?

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość

bo lekarz sie bal ze z moja nadczynnoscia i nadcisnieniem cos sie moglo stac dzidziolkowi, ale na szczescie jest wszystko w porzadku plec poznam prawdopodobnie w czwartek jak bede miala usg "porzadne" z mierzeniem wszystkch parametrow itd.

C
Kassandro a co ci lekarz powiedział odnośnie tego nadciśnienia, czym go można ustabilizować? Bo ja coś ostatnio co jakiś czas podwyższa mi się ciśnienie, niby nie często i w granicach normy (140/80) ale martwie się a do ginka dopiero za 3 tyg mam

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:41   #4548
żabka19
Raczkowanie

kociamborek gratuluje chlopca!
pilotka gratuluje dziewcznyki!
hd2005 swietne te prace! Jestem pod duzym wrazeniem i wlasnie o takich dodatkach myslalam do pokoju mojego malucha . Jezeli chcialabys sprzedac te wieszaczki z misiami to ja juz jestem chetna do kupienia
kashha dobrze ,ze wybierasz sie do tego psychologa. Ja sama tez bym sie wybrala bo mam problem.. z zbyt duzym przejmowaniem sie o mojego dzidziusia. Zamiast sie cieszyc z czasu ciazy to ja sie ciagle czyms przejmuje,a w przerwach sie ciesze. Mysle ,ze do drugiej ciazy podejde inaczej
abeta watpie
ola Bydlak ten lekarz! Oj juz czuje jak bym sie tam wkurzyla! Tylko wlasnie tutaj nerwy sa niepotrzebne ,a zmiana lekarza bedzie najlepszym rozwiazaniem. W ogole co to za wielkie problemy z tym wystawianiem zwolnien:/
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:45   #4549
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

Ja też będę miała Zosię (o ile będzie dziewczynka )

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Abeta Pokaż wiadomość
To rwa kulszowa.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

A jeśli chodzi o różne bóle, to poza żołądkiem nic mnie nie boli tylko ręce mi w nocy drętwieją :/
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:49   #4550
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Nie spie od 5. Jak sie obudzilam to mialam takie uczucie jakbym nie mogla zlapac oddechu i balam sie zasnac. Jak bede u gin w przyszlym tyg musze zapytac o moja dolegliwosc.
zapytaj koniecznie. A jak masz ciśnieniomierz to zmierz ciśnienie po takiej akcji, bo może to być gwałtowny i duży wzrost ciśnienie właśnie (kiedyś taki objaw miałam kilka razy, ale wcześniej przed ciążą, też w nocy).

kociamborek, pilotka
gratuluję poznanych płci, ja coraz częściej myślę o tym by poczekać jednak do porodu. Wczoraj obejrzałam filmik "poród w polsce" (pewnie to nie ten, o którym piszecie, bo w ogóle mnie nie przeraził) i co najciekawsze, mówią pani "dziewczynka" a tu zdziwko bo miał być chłopak

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-03-03 o 08:51
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:51   #4551
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ja tez lubie swoja prace ale chcialam odpoczac pare dni bo miałam duzo pracy i czułam się osłabiona...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala
Ja bym powiedziała, że to na pewno to
Też w pierwszy dzień czułam takie coś ciężkie do opisania.. i własciwie to takie popukiwanie było ale też myślałam, że mi się wydawało Następnego dnia się powtórzyło i kolejnego też.. przeważnie ok 20:30 moja dzidzia się uaktywnia

A lekarza to zmieniaj i nie patrz na nic. Ja teraz chodzę do drugiego z kolei a mam w planach zmienić na takiego co mnie już do porodu poprowadzi - mam już upatrzonego i tylko czyham na odpowiedni moment
no mam nadzieje ze to to lekarza zmieniam, w poniedzialek ide do takiego co mi kolezanka poleca, tym bardziej ze ja teraz chce normalnie pracowac ale zalezy mi na tym zeby tak kolo 7 msc miec mozliwosc zadecydowania czy jestem na silac czy nie tym bardziej ze zaczna sie upaly... a juz wiem ze ten by mi kazal do porodu siedziec w pracy
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:54   #4552
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

dziewczyny dziękuję! ale to na razie na 80% gratulacje - te prawdziwe będe przyjmowała dopiero za 3 tygodnie po USG połówkowym - bo będą robić mi na super wypasionym sprzęcie gdzie na 100% będzie płeć maluszka..
mam nadzieje, ze nie będzie ze mną tak jak z Sialą - choć ja juz sama nie wiem - mąż mowi, ze powinien mi bliźniaki zrobić bo ja raz chce chłopca raz dziewczynkę
ale tak naprawdę, w głębi serca marzyłam o dziewczynce...

Cytat:
no ja wczoraj bez mrugnięcia okiem dostalam 1,5 tygodnia..
a wiesz, ze od internisty tez masz 100% płatne?

Cytat:
Gratuluję kolejnej dziewczynki
Pkradłyście mi normalnie dziewuszki i dlatego mi chłopiec kiełkuje w brzuchu :P
Synuś mamuni.. ale zaś mi się pobeczało jak uświadomiłam sobie, że nie pobawię się już nigdy lalkami Barbie xD

dzieki hehe moj maz sie smieje, ze otworzy u nas w domy prywatna klinike i bedzie dziewczynki robil
ja mu dam!!!!!

nie becz kobieto!!
moja starsza siorka jak dowiedziala sie, ze u niej chlopak to tez ryczala, bo tak bardzo dziewczynke chciala... a teraz - synus pieszczoszek mamusi
i na prawde fajnie go wychowuje - taki mały 2,5 letni gentelmen
jesienia jak bylam z nim na spacerze nazrywal mi stokrotek i wreczyl ze slodkim: "plosze ciociu" sam z siebie ma takie pomysly
zobacz jak to fajowo miec chlopaczka

aaa i co do lalek - to chyba nie wiesz, o tym że kazdy maly chlopiec poza traktorami musi miec w swoich zabawkach lalę, zeby uczyc się nią opiekować
no i nasz Mlody wozi ja traktorem ale na prawde wbrew pozorom czesto sie nia bawi

Cytat:
Na ile maksymalnie lekarz Gin może wypisać L4?
http://zus-l4.zwolnienielekarskie.pl...arskie-w-ciazy

poczytaj - tu jest napisane, ze teoretycznie moze na cala ciaze wystawic od razu
http://zus-l4.zwolnienielekarskie.pl...arskie-w-ciazy

"Mam pytanie czy lekarz może wypisać mi l4 na 270 dni od razu - że się tak wyrażę ?! ... To l4 potrzebne będzie mi do Urzędu Pracy ...
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!

Lekarz raczej nie jest prorokiem, aby ocenić stan zdrowia kogokolwiek na 9 miesięcy do przodu !! Pięć minut po zajściu w ciążę,
Ale bardzo teoretycznie to może, a raczej ma takie prawo jeżeli uzna, że następna kontrola stanu zdrowia ma być za 9 miesięcy."

Cytat:
wiolek dokladnie tak jest! Juz mowilam ktorejs z dziewczyn, jak podawala zmiany do listy, ze w wiekszosci nasze przypuszczenia i pragnienia co do plci sie nie sprawdzily...no ale najwazniejsze, ze wszystkie dzieciaczki mamy tutaj zdrowe
to prawda! najważniejsze, ze wszystkie są zdrowe

Cytat:
a co z nimi robisz? wystawiasz na allegro? kurcze naprawde fajne te Twoje rzeczy

Cytat:
echh a my mamy straszny klopot z imieniem dla dziewczynki - dla chlopca mielismy jedno wspolne od razu.. a tu ZERO kompromisu... mezowi nie podobaja sie moje a mi jego typy buuuuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

pilotka gratulacje

Ide szykować się do lekarza.Mam na 9:15
Już zaliczyłam dziś kibelek(zawsze w dzień wizyty idzie jak po maśle )
Mam nadzieje, ze wszystko ok.Kopa juz rano dostałam.
A pojutrze połówkowe.
Nie rozpisujcie się za bardzo jak mnie nie będzie.
Możecie napisać co gotujecie bo nie mam pomysłu
Może leczo zrobie
dziekuje!
na pewno bedzie wszystko OK!!

ja mam wczorajsza ogórkową (mąż ugotował )
a na drugie marzą mi sie roladki wołowe.... wiecie - takie zrazy zawijane...
milion lat nie jadlam, a mam niska hemoglobine i w sumie powinnam czerwone mieso jesc...
jak mi sie uda kupic ładną wołowinkę to dziś właśnie zrobię

Cytat:
to jest masakra. Chodze jak kaleka. Do wczoraj nie wiedziałam co to znaczy...
Wypiłam już dwie szklanki soku jabłkowego, za chwilę otręby itd.
Coś mi się wydaje, ze to przez moją ostatnią miłość do ogórków Jadłam jak szalona zielone ogórki a niestety długo się trawią ...
qurcze strasznie Ci wspolczuje ja ODPUKAĆ nie wiem na razie co to znaczy...

Cytat:
Napisane przez Abeta Pokaż wiadomość
nie chyba nie - nie wiem skad to cholerstwo sie bierze..
moze ktos sie natknął na jakies 'naukowe' wytlumaczenie???

uciekam do fryzjera i na zakupki
kurcze jak to fajnie byc na wolnym hehe
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:01   #4553
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
hd2005 swietne te prace! Jestem pod duzym wrazeniem i wlasnie o takich dodatkach myslalam do pokoju mojego malucha . Jezeli chcialabys sprzedac te wieszaczki z misiami to ja juz jestem chetna do kupienia
dziękuję Wysłałam info na pw

Stary 2010-03-03, 09:04   #4554
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Witajcie dziewczynki!! Przepraszam, że dopiero dzisiaj piszę, ale wczoraj już nie miałam czasu.

Wzmacniam grupę mam chłopczyków! Moja dzidzia mi pisiorka Niby chciałam dziewczynkę, ale czułam, że będzie chłopiec, no i jest. cIESZĘ SIĘ BO MAŁY ZDROWY ALE I UPARTY. tAK SIĘ CHOLERA MAŁA OBRÓCIŁA, ŻE SERDUSZKA NIE MOZNA BYŁO ZBADAĆ I BUŹKI NIE WIDZIAŁAM. tAK WIĘC WE WTOREK POWTÓRKA usg.

Tak w ogóle to moje 1 USG normalne i 1 raz widziałam dzidzię. Mąż się wzruszył. Nie robiliśmy Usg u mojej ginki, tylko dała nam namiary na pana doktora który ma super sprzęt. Więc zapłaciłam 150 zł. Ciekawe czy we wtorek tez tyle weźmie. Ale trudno, są rzeczy ważniejsze niż kasa.

Wróciłam do swojej wago sprzed ciąży. Dzidzia waży ok 0,5 kg. Kawał chłopa

Gratuluje wszystkim mamusiom, które się dowiedziały o płci wczoraj. Siala tylko bez łez proszę
Stary 2010-03-03, 09:05   #4555
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wzrostu i wagi też mamy prawie tyle samo, więc możemy się porównywać . Ja mam 163 i w tej chwili 76,5 kilo.
dziewczyny bez zalamek b0o ja mam 80

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Żeby tylko Lenka nie zmieniła zdania i nie postanowiła zostać chłopcem Jakbym się o tym dowiedziała na usg w 30 tygodniu to by mi ciężko było się przestawić...
a mi po porodzie wyszlo nie to co mialo i cio??ale ja sie cieszylam strasznie zmiany bo mysmy oboje chcieli syna pierwszego i sie udalo,cala ciaze czulam ze syn i nie wierzylam w dziewczynke i koniec, moje serducho wiedzialo lepiej. Strasznie balam sie miec dziewczynke, trudniej sie ja czysci jak jest mala, trudniej wychowoowuje wedlug mnie...a pozatym syn pierworodny tak fajnie brzmi :P

Cytat:
wiecie co - chyba mi sie dzidzi zdenerwowala i mnie skopala nie jestem pewna czy to to, bo czulam cos tak delikatnie, od srodka jakby mnie ktos 3 razy puknal ale widac nie bylo i tak bardzo delikatnie ze moze sie myle i to nie to, sama nie wiem. na pewno bym tego nie zaklasyfikowala jako kopniaka ale taki delikatny ruch, moze cos poczulam...
mi tez sie z now wczoraj wydawalo ale nadal czekam na cos mocnego

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze nie będzie ze mną tak jak z Sialą - choć ja juz sama nie wiem - mąż mowi, ze powinien mi bliźniaki zrobić bo ja raz chce chłopca raz dziewczynkę
ale tak naprawdę, w głębi serca marzyłam o dziewczynce...
moj tez chce blizniaki bo on by chcial 3 dzieci a wiecej nie mozemy miec , tak wiec po porodzie mialabym blizniaki i dziecko 20 msc :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:13   #4556
hd2005
Zakorzenienie

pilotka - a co z nimi robisz? wystawiasz na allegro? kurcze naprawde fajne te Twoje rzeczy

Na allegro bardzo rzadko ... Większość prezentuję na moim blogu.
Wysłałam Ci info na pw

Teraz cześć umieszczam również na wątkach na wizażu (linki w mojej stopce)

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

marta_d1 gratuluję chłopczyka!

Stary 2010-03-03, 09:13   #4557
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
ja tez lubie swoja prace ale chcialam odpoczac pare dni bo miałam duzo pracy i czułam się osłabiona...

no mam nadzieje ze to to lekarza zmieniam, w poniedzialek ide do takiego co mi kolezanka poleca, tym bardziej ze ja teraz chce normalnie pracowac ale zalezy mi na tym zeby tak kolo 7 msc miec mozliwosc zadecydowania czy jestem na silac czy nie tym bardziej ze zaczna sie upaly... a juz wiem ze ten by mi kazal do porodu siedziec w pracy
doklanie tak samo o swojej pracy mysle ja... i tez mnie te upaly przerazaja w pracy..
zobaczymy jak bedzie - ale bardzo dobrze, ze zmieniasz tego lekarza!!

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
kociamborek, pilotka[/B] [/B]gratuluję poznanych płci,
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
pilotka gratuluje dziewcznyki!
dzieki

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Witam środowo

Siala i Pilotka gratuluję Coraz więcej dziewczyn poznaje płeć, no powiem tak że mi się też moje przypuszczena nie sprawdziły, a byłam święcie przekonana że to chłopiec, a tu hop i dziewuszka. Teraz nie chciałabym żeby znowu okazało się że to chłopiec No i co najważniejsze wybraliśmy imię dla naszej panienki i co sądzicie o imieniu K I N G A ?
dzieki!!

Kinga bardzo fajnie - mi sie tez bardzo podoba odpowiednik - Inga

kobiety teraz znikam do tego fryzjera! nie piszcie 100 stron bo nie nadrobie
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:21   #4558
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!! Przepraszam, że dopiero dzisiaj piszę, ale wczoraj już nie miałam czasu.

Wzmacniam grupę mam chłopczyków! Moja dzidzia mi pisiorka Niby chciałam dziewczynkę, ale czułam, że będzie chłopiec, no i jest. cIESZĘ SIĘ BO MAŁY ZDROWY ALE I UPARTY. tAK SIĘ CHOLERA MAŁA OBRÓCIŁA, ŻE SERDUSZKA NIE MOZNA BYŁO ZBADAĆ I BUŹKI NIE WIDZIAŁAM. tAK WIĘC WE WTOREK POWTÓRKA usg.

Tak w ogóle to moje 1 USG normalne i 1 raz widziałam dzidzię. Mąż się wzruszył. Nie robiliśmy Usg u mojej ginki, tylko dała nam namiary na pana doktora który ma super sprzęt. Więc zapłaciłam 150 zł. Ciekawe czy we wtorek tez tyle weźmie. Ale trudno, są rzeczy ważniejsze niż kasa.

Wróciłam do swojej wago sprzed ciąży. Dzidzia waży ok 0,5 kg. Kawał chłopa

Gratuluje wszystkim mamusiom, które się dowiedziały o płci wczoraj. Siala tylko bez łez proszę
Gratulacje Kochana

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:21   #4559
agravka
Wtajemniczenie

hej dziewczynki moje kochane!!!juz jestem! tesknilyscie choc troche?
olakola ja wlasnie wrocilam z rzymu. jesli chcesz moge dac Ci namiary na extra apartament w samym centrum rzymu -wszedzie blisko nawet na piechotke i niedrogi w dodatku.
hd a czy bylaby mozliwosc zamowienia u CIebie zdobienie lozeczka? i np paru dodatkow dla dzidzi? bo wlasnie mam sypialnie w stylu ktory robisz (a przynajmniej planuje miec w takim stylu chodzi mi o lozeczko, albo np sama szuflada. Myslalas o zdobieniu ,zyrandoli?
kochane moje nie dam rady Was nadrobic, wiec napiszcie mi prosze co sie dzialo z grubsza, a ja wzamian wysle Wam foto z Rzymu.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:22   #4560
agravka
Wtajemniczenie

aaaa!!! wymyslilam imie dla mojej kruszynki- ADA-co myslicie?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości