|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
moja koleżanka czasem sobie ogląda i potem gada że ona nie chce mieć dziecka ![]() Cytat:
fajnie mieć taki talent ![]() gratuluje 20 tygodnia Cytat:
ja też chceeeee takiiiii Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i Pilotka tobie równiez gratulacje ![]() a swoją drogą dziewczyny zauwazyłyście że naprawde bardzo mało z nas ma to co "przeczuwały" i co by chciały |
|||||||||
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Od 8 miesiaca trzeba miec zgode lekarza i wtedy nie wskazane jest latanie chyba, ze konieczne---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i to była prywatna wizyta, a lekarz bardzo ceniony (na znanylekarz.pl ma 95%). Mam wrażenie, że oni nie mogą dawać w ciąży krótkich zwolnień, bo ZUS może się czepiać - że jaka to jednostka chorobowa, ale może jestem w błędzie. Byłam u internisty, powiedziałam, że mam katar i zatoki, dostałam na 4 dni (do końca tygodnia) bez mrugnięcia okiem. Ale ja jestem "zwierzę pracowe" - lubię moją pracę i z przyjemnością do niej wróciłam w poniedziałek
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-03-02 o 23:11 |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4535 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też w pierwszy dzień czułam takie coś ciężkie do opisania.. i własciwie to takie popukiwanie było ale też myślałam, że mi się wydawało Następnego dnia się powtórzyło i kolejnego też.. przeważnie ok 20:30 moja dzidzia się uaktywnia A lekarza to zmieniaj i nie patrz na nic. Ja teraz chodzę do drugiego z kolei a mam w planach zmienić na takiego co mnie już do porodu poprowadzi - mam już upatrzonego i tylko czyham na odpowiedni moment Cytat:
Pkradłyście mi normalnie dziewuszki i dlatego mi chłopiec kiełkuje w brzuchu :P Synuś mamuni.. ale zaś mi się pobeczało jak uświadomiłam sobie, że nie pobawię się już nigdy lalkami Barbie xD Cytat:
szkoda, że to na moje dziecko padło miano pierwszego "transseksualisty" na wątku xDCytat:
Jak tylko włączył USG to ja już widziałam sisiola i do niego "niech mi pan powie, że to nie jest siusiak"... a on "no jest, z całą pewnością jest" I wtedy zaczął zbliżać i pokazał jak jajca i siura widać xD A mój tż choć już nastawił się na córcię to aż się uniósł 3cm nad krzesełko.. tak się napuszył z dumy ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dzisiaj mnie złapał po raz pierwszy "ból dupny", to było w pracy i masakra, nie wiedziałam co zrobić. Chodziłam to do wc, to do kuchni herbatkę zrobić, to okno otworzyć, to zamknąć, byle nie siedzieć. Jest jakiś sposób na ten ból ? ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- przeczytałam ten artykuł o karmieniu piersią (nie pamiętam która z was go dała) http://ciazaporod.pl/polog_karmienie...8.html?print=1 i uważam, że jest bardzo fajny i taki rzeczowy |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówiłam mu, ze może na dłużej by dał... a on, że teraz da takie i na następną wizytę mam przyjść do niego na NFZ 16 marca - ostatniego dnia zwolnienia.. i chyba wtedy znowu mi da nowe. Tak to wogóle bym do niego już nie szła tylko do tego nowego Gina ale ponoć się miesiąc czeka na termin wizyty. Zadzwonię na dniach do niego i zapytam na kiedy sie moge umówić i wtedy zdecyduję chyba do którego iść. Na ile maksymalnie lekarz Gin może wypisać L4?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
mi też cycuchy wychodzą ze stanika; pod koniec 3ciego miesiąca kupiłam sobie 3sztuki (w H&M, uwielbiam ich staniki) o rozmiar większe, myślałam, że będę je miała na rok, a tu kurde zonk, bo chyba powinnam teraz kupić jeszcze o rozmiar więcej ....
ale ja się cieszę, bo kiedyś było B, a teraz z C "wylewam się", są uroki bycia w ciąży ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- mi się wydaje, że maks L4 może być na 1 miesiąc a potem trzeba następne |
|
|
|
#4539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze staram was sie podczytywac w ciagu dnia ale i tak sie nie da nadazyc
Cytat:
plec poznam prawdopodobnie w czwartek jak bede miala usg "porzadne" z mierzeniem wszystkch parametrow itd. A co u ciebie, przestawilas sie juz na czas NY? Cytat:
![]() Cytat:
no ale najwazniejsze ze tatus dumny i zadowolony z przemiany
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
wiolek dokladnie tak jest! Juz mowilam ktorejs z dziewczyn, jak podawala zmiany do listy, ze w wiekszosci nasze przypuszczenia i pragnienia co do plci sie nie sprawdzily...no ale najwazniejsze, ze wszystkie dzieciaczki mamy tutaj zdrowe
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ---------- aniaa to super, ze lecisz do Londynu. Na jak dlugo? Zwiedzanie czy odwiedzinki u kogos? Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje miśki pewnie u mnie nie zostaną Pójdą w świat, jak reszta. Założyłam, że jak poznamy płeć, jak przywiozę łóżeczko i wyposażenie to wymyślę jakieś "dekoracje" dla maluszka. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
Gratuluję!! Czas schować różowe wdzianka ))---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Dziewczyny, przeczytałam wczorajsze 3 strony , ufff Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa o "misiach". Pokaże zdjęcia jak skończę ![]() Wczoraj wieczorem złapał mnie ból dupny. Trzymał całą noc i teraz. Dosłownie nie mogłam chodzić. Co za choooleeeraaaa!!! Musze poczytać jak to złagodzić bo tak się nie da żyć ... |
||
|
|
|
#4542 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Nie spie od 5. Jak sie obudzilam to mialam takie uczucie jakbym nie mogla zlapac oddechu i balam sie zasnac. Jak bede u gin w przyszlym tyg musze zapytac o moja dolegliwosc. Znajome mowia mi, ze powinnam spac na lewym boku i miec mala poduszke pod nogami.
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() pilotka gratulacje hd wiem co to ból dupny(choc od jakiegoś czasu nie miałam) A szwagierki dwie co w ciąży nie miały tego problemu i patrzyły na mnie jak z kosmosu ![]() Ide szykować się do lekarza.Mam na 9:15 Już zaliczyłam dziś kibelek(zawsze w dzień wizyty idzie jak po maśle )Mam nadzieje, ze wszystko ok.Kopa juz rano dostałam. A pojutrze połówkowe. Nie rozpisujcie się za bardzo jak mnie nie będzie. Możecie napisać co gotujecie bo nie mam pomysłu Może leczo zrobie ![]() alutka no tak pisza , że tlen wtedy bardziej do dziecka dociera itp..a mnie ostatnio zle sie oddychało właśnie na lewym boku i zmieniłam na prawy bo było wygodniej. Jak to juz ktoś pisał na wątku, najlepiej słuchać własnego ciała i spać tak jak najwygodniej. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-03 o 07:25 |
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że teraz Twoje serce jest teraz bardziej obciążone (jak cały organizm) i dlatego może w ten sposób reagować. Oczywiście najważniejsza jest opinia gin na ten temat. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Wypiłam już dwie szklanki soku jabłkowego, za chwilę otręby itd. Coś mi się wydaje, ze to przez moją ostatnią miłość do ogórków Jadłam jak szalona zielone ogórki a niestety długo się trawią ...
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-03 o 07:26 |
||
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny! szalejecie, nie jestem w stanie tego nadrobic, wieczorem czytam, czytam i czytam i potem wybija godzina 21 a ja jestem ledwo zywa, oczy mi sie kleja i padam jak mucha, dzisiaj musze sie zrehabilitowac! koniecznie! a teraz koncze sniadanie i zmykam do pracy, milego dnia
|
|
|
|
#4546 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ten ból dupny to od zatwardzenia jest??
|
|
|
|
#4547 | |
|
Rozeznanie
|
Witam środowo
Siala i Pilotka gratuluję No i co najważniejsze wybraliśmy imię dla naszej panienki i co sądzicie o imieniu K I N G A ? Cytat:
|
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
kociamborek gratuluje chlopca!
pilotka gratuluje dziewcznyki! hd2005 swietne te prace! Jestem pod duzym wrazeniem i wlasnie o takich dodatkach myslalam do pokoju mojego malucha . Jezeli chcialabys sprzedac te wieszaczki z misiami to ja juz jestem chetna do kupienia ![]() kashha dobrze ,ze wybierasz sie do tego psychologa. Ja sama tez bym sie wybrala bo mam problem.. z zbyt duzym przejmowaniem sie o mojego dzidziusia. Zamiast sie cieszyc z czasu ciazy to ja sie ciagle czyms przejmuje,a w przerwach sie ciesze. Mysle ,ze do drugiej ciazy podejde inaczej ![]() abeta watpie ola Bydlak ten lekarz! Oj juz czuje jak bym sie tam wkurzyla! Tylko wlasnie tutaj nerwy sa niepotrzebne ,a zmiana lekarza bedzie najlepszym rozwiazaniem. W ogole co to za wielkie problemy z tym wystawianiem zwolnien:/ |
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę miała Zosię (o ile będzie dziewczynka
)---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- A jeśli chodzi o różne bóle, to poza żołądkiem nic mnie nie boli tylko ręce mi w nocy drętwieją :/ |
|
|
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kociamborek, pilotka gratuluję poznanych płci, ja coraz częściej myślę o tym by poczekać jednak do porodu. Wczoraj obejrzałam filmik "poród w polsce" (pewnie to nie ten, o którym piszecie, bo w ogóle mnie nie przeraził) i co najciekawsze, mówią pani "dziewczynka" a tu zdziwko bo miał być chłopak
Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-03-03 o 08:51 |
|
|
|
|
#4551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
lekarza zmieniam, w poniedzialek ide do takiego co mi kolezanka poleca, tym bardziej ze ja teraz chce normalnie pracowac ale zalezy mi na tym zeby tak kolo 7 msc miec mozliwosc zadecydowania czy jestem na silac czy nie tym bardziej ze zaczna sie upaly... a juz wiem ze ten by mi kazal do porodu siedziec w pracy
|
||
|
|
|
#4552 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny dziękuję! ale to na razie na 80% gratulacje - te prawdziwe będe przyjmowała dopiero za 3 tygodnie po USG połówkowym - bo będą robić mi na super wypasionym sprzęcie gdzie na 100% będzie płeć maluszka.. mam nadzieje, ze nie będzie ze mną tak jak z Sialą - choć ja juz sama nie wiem - mąż mowi, ze powinien mi bliźniaki zrobić bo ja raz chce chłopca raz dziewczynkę ![]() ale tak naprawdę, w głębi serca marzyłam o dziewczynce... ![]() Cytat:
a wiesz, ze od internisty tez masz 100% płatne? ![]() Cytat:
dzieki hehe moj maz sie smieje, ze otworzy u nas w domy prywatna klinike i bedzie dziewczynki robil ![]() ja mu dam!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() nie becz kobieto!! ![]() moja starsza siorka jak dowiedziala sie, ze u niej chlopak to tez ryczala, bo tak bardzo dziewczynke chciala... a teraz - synus pieszczoszek mamusi i na prawde fajnie go wychowuje - taki mały 2,5 letni gentelmen ![]() jesienia jak bylam z nim na spacerze nazrywal mi stokrotek i wreczyl ze slodkim: "plosze ciociu" zobacz jak to fajowo miec chlopaczka ![]() aaa i co do lalek - to chyba nie wiesz, o tym że kazdy maly chlopiec poza traktorami musi miec w swoich zabawkach lalę, zeby uczyc się nią opiekować ![]() no i nasz Mlody wozi ja traktorem ale na prawde wbrew pozorom czesto sie nia bawi ![]() http://zus-l4.zwolnienielekarskie.pl...arskie-w-ciazy poczytaj - tu jest napisane, ze teoretycznie moze na cala ciaze wystawic od razu http://zus-l4.zwolnienielekarskie.pl...arskie-w-ciazy "Mam pytanie czy lekarz może wypisać mi l4 na 270 dni od razu - że się tak wyrażę ?! ... To l4 potrzebne będzie mi do Urzędu Pracy ... Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam! Lekarz raczej nie jest prorokiem, aby ocenić stan zdrowia kogokolwiek na 9 miesięcy do przodu !! Pięć minut po zajściu w ciążę, Ale bardzo teoretycznie to może, a raczej ma takie prawo jeżeli uzna, że następna kontrola stanu zdrowia ma być za 9 miesięcy." Cytat:
Cytat:
![]() echh a my mamy straszny klopot z imieniem dla dziewczynki - dla chlopca mielismy jedno wspolne od razu.. a tu ZERO kompromisu... mezowi nie podobaja sie moje a mi jego typy buuuuuuuuuu Cytat:
![]() na pewno bedzie wszystko OK!! ja mam wczorajsza ogórkową (mąż ugotował )a na drugie marzą mi sie roladki wołowe.... wiecie - takie zrazy zawijane... milion lat nie jadlam, a mam niska hemoglobine i w sumie powinnam czerwone mieso jesc... jak mi sie uda kupic ładną wołowinkę to dziś właśnie zrobię Cytat:
ja ODPUKAĆ nie wiem na razie co to znaczy...nie chyba nie - nie wiem skad to cholerstwo sie bierze.. moze ktos sie natknął na jakies 'naukowe' wytlumaczenie??? uciekam do fryzjera i na zakupki ![]() kurcze jak to fajnie byc na wolnym hehe |
|||||||
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam info na pw
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki!! Przepraszam, że dopiero dzisiaj piszę, ale wczoraj już nie miałam czasu.
Wzmacniam grupę mam chłopczyków! Moja dzidzia mi pisiorka Niby chciałam dziewczynkę, ale czułam, że będzie chłopiec, no i jest. cIESZĘ SIĘ BO MAŁY ZDROWY ALE I UPARTY. tAK SIĘ CHOLERA MAŁA OBRÓCIŁA, ŻE SERDUSZKA NIE MOZNA BYŁO ZBADAĆ I BUŹKI NIE WIDZIAŁAM. tAK WIĘC WE WTOREK POWTÓRKA usg. Tak w ogóle to moje 1 USG normalne i 1 raz widziałam dzidzię. Mąż się wzruszył. Nie robiliśmy Usg u mojej ginki, tylko dała nam namiary na pana doktora który ma super sprzęt. Więc zapłaciłam 150 zł. Ciekawe czy we wtorek tez tyle weźmie. Ale trudno, są rzeczy ważniejsze niż kasa. Wróciłam do swojej wago sprzed ciąży. Dzidzia waży ok 0,5 kg. Kawał chłopa ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom, które się dowiedziały o płci wczoraj. Siala tylko bez łez proszę
|
|
|
|
#4555 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj tez chce blizniaki bo on by chcial 3 dzieci a wiecej nie mozemy miec , tak wiec po porodzie mialabym blizniaki i dziecko 20 msc :P |
|||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka - a co z nimi robisz? wystawiasz na allegro? kurcze naprawde fajne te Twoje rzeczy
![]() Na allegro bardzo rzadko ... Większość prezentuję na moim blogu. Wysłałam Ci info na pw Teraz cześć umieszczam również na wątkach na wizażu (linki w mojej stopce) ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- marta_d1 gratuluję chłopczyka! |
|
|
|
#4557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy jak bedzie - ale bardzo dobrze, ze zmieniasz tego lekarza!! dzieki Cytat:
![]() Kinga bardzo fajnie - mi sie tez bardzo podoba odpowiednik - Inga ![]() kobiety teraz znikam do tego fryzjera! nie piszcie 100 stron bo nie nadrobie
|
||
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki moje kochane!!!juz jestem! tesknilyscie choc troche?
olakola ja wlasnie wrocilam z rzymu. jesli chcesz moge dac Ci namiary na extra apartament w samym centrum rzymu -wszedzie blisko nawet na piechotke i niedrogi w dodatku. hd a czy bylaby mozliwosc zamowienia u CIebie zdobienie lozeczka? i np paru dodatkow dla dzidzi? bo wlasnie mam sypialnie w stylu ktory robisz (a przynajmniej planuje miec w takim stylu chodzi mi o lozeczko, albo np sama szuflada. Myslalas o zdobieniu ,zyrandoli?kochane moje nie dam rady Was nadrobic, wiec napiszcie mi prosze co sie dzialo z grubsza, a ja wzamian wysle Wam foto z Rzymu. |
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa!!! wymyslilam imie dla mojej kruszynki- ADA-co myslicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

moja koleżanka czasem sobie ogląda i potem gada że ona nie chce mieć dziecka
Czuję, że teraz będzie więcej takich prac 
ja też chceeeee takiiiii 

bo ja mam w piątek wizytę, mój gin powiedział, że dziewczynka jak bła w 18tc teraz bedzie 22tc i mam nadzieję że dalej jest dziewczynka
zawsze mi wszyscy mówią, że jestem naiwna 

Dajemy ten sam tytul? Bo w sumie jeszcze wiosny nie ma, mnie osobiscie tytul bardzo sie podoba 

Jakbym się o tym dowiedziała na usg w 30 tygodniu to by mi ciężko było się przestawić...