Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 18:47   #3331
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
marta dla mnie też wszystko takie małe się zdaje, wczoraj pół godziny się zastanawiałam czy wziąć rozmiar 56 czy 62, przykładałam jedne do drugiego, ludzie jak na głupka patrzyli hehe
No dokładnie. A 56 to już w ogóle maleństwa.
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Jakos nadrobilam jestem po wizycie u ginka...no i niestety nie jest za dobrze ;/ mam celibat i zwolnienie z pracy na 3 tygodnie ;/

Na bole i twardnienie brzucha dostalam nospe i luteine.
Jedyne co mi sie polepszylo to morfologia. W moczu wyszly mi takie kwiatki, ze mam powtorzyc badanie prywatnie. Moze dlatego, ze nie biore uroseptu tak jak zalecil.
Zrobie jeszcze raz to badanie, pojde na kontrole i ide do innego gina na konsultacje. Mozna zwariowac ...

W przyszlym tygodniu kontrola ;/ Usg za 3 tygodnie/polowkowe/
slyszalam serduszko mojego malenstwa
suuper

marta sliczny brzus

!
Dziekuję
Kup sobie też żurawinę i jedź 2 łyżeczki dziennie. Wiem, że przy poważniejszym zapaleniu to nie może być jedyne lekarstwo, bo jednak jest za słabe, ale na pewno nie zaszkodzi. TYlko najpierw sprawdź skąłd. Ja kupiłam żurawine w Biedronce i ona ma ponad 50 % cukru. Teraz mam taka na wagę. Jest troszkę lepsza. Są też specjalne tabletki żurawinowe. Tez je łykałam, przy zapaleniu pęcherza. Dbaj o siebie. Pewnie ten urlop przywróci Ci siły.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

marta
sliczny brzuszek i ubranka
Dziekuję

Czy wy też chodzicie jak kaczki? Ja sie łąpie na tym, że tak się jakos na boki przechylam jak już jestem zmęczona.

Idę jutro do fryzjera. Boje sie. Już wolę do dentysty i ginekologa.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tak samo A najciekawszy teraz jest fakt, ze kiedys nie obawialam sie tak bardzo o niego, jak gdzies lecial samolotem sam. A dzisiaj nie bede spokojna, dopoki mi nie da znac, ze dolecial szczesliwie. Caly czas mysle o naszej coreczce w brzuszku i powtarzam sobie, ze bardzo potrzebuje tatusia i zeby tylko nic sie nie stalo zlego
JA sie o mojego boje jak jedzie autem do pracy ( czyli codziennie). O samolocie mi nawet nie mów, ja mam potworny lek przed lataniem, i nawet nie wiem skąd się to wzięło. To gdzie Twój mąż wybywa?
Stary 2010-03-23, 18:50   #3332
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Czy wy też chodzicie jak kaczki? Ja sie łąpie na tym, że tak się jakos na boki przechylam jak już jestem zmęczona.
o tak nie wiedziałam jak to nazwać
Gdy jestem zmęczona lub brzuch mnie boli to właśnie tak chodzę. Bujam się na boki

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:51   #3333
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Alguien ja widze, że ty to jak aj panikara jesteś mójM raz w roku jeździ z pracy na objazdówkę po firmach współpracujących - najczęściej na Boże Narodzenie z prezentami od firmy i podziękowaniami za współprace i też zawsze myślę, czy coś się nie stanie bo teraz tyle wypadków drogowych a i idiotów za kierwonicą nie brakuje, zresztą jak gdziekolwiek wyjeżdza to mi się musi co chwilę meldować - ale wiem, że nie wolno tak myśleć i tobie też wszystko będzie dobrze i zanim się obejrzysz to będzie obok swoich kobitek.
marta_d1 a mój M jak zobaczyło ubranko w rozmiarze 56 to stwierdził, że jestem chyba nie poważna, że takie duże ubranko kupiłam bo dzieci takie duże się nie rodzą

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-03-23 o 18:55
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:57   #3334
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Misiulka wiesz co cos w tym jest. Bo mnie ubranka 56 wydają sie maciupkie, a mój M powiedział dokładnie to samo co twój, że za duże będzie
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:58   #3335
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
o tak nie wiedziałam jak to nazwać
Gdy jestem zmęczona lub brzuch mnie boli to właśnie tak chodzę. Bujam się na boki
Pierwszy zauważył to mój mąż, który stwierdził, że chodzę jak kobieta w ciąży

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
marta_d1 a mój M jak zobaczyło ubranko w rozmiarze 56 to stwierdził, że jestem chyba nie poważna, że takie duże ubranko kupiłam bo dzieci takie duże się nie rodzą
Chłopy to sa spostrzegawcze Znawcy nie? A na pewno, (przynajmniej mój) nie wiedzieli co to body przed naszymi ciążami
Stary 2010-03-23, 19:14   #3336
żabka19
Raczkowanie

marta super te body z napisami ,mam slabosc do takich rzeczy. Hehe ,ja tez chodze jak kaczka
niezawsze bodziaki przeslodkie Co sie odwlecze to... zawsze bedziecie mogli jeszcze kupic dom
papeteria Wszystkiego naj naj ,duzo zdrowka dla Ciebie i dzidziusia ,a i ekspresowego porodu!
Alguien nie martw sie
itakasia masz bardzo dobre podejscie! Ja tez mysle podobnie ,ale nie mam wczesniejszego doswiadczenie ,wiec zobaczymy jak to bedzie..

Ja tez mam taka dluga zyle przez caly brzuszek ,a linii brak (na szczescie).
Chyba sobie zaloze jakas klodke na lodowke bo caly dzien cos wcinam i nie mam dosc

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:17   #3337
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
JA sie o mojego boje jak jedzie autem do pracy ( czyli codziennie). O samolocie mi nawet nie mów, ja mam potworny lek przed lataniem, i nawet nie wiem skąd się to wzięło. To gdzie Twój mąż wybywa?
Na drugie wybrzeze Stanow, czyli 6h lot samolotem Jak lecielismy razem do Polski, co calkiem dobrze to znioslam, tylko teraz jak musial wsiasc do samolotu sam, to jakis dziwny lek mnie dopadl, ze zostaje tu sama z dzieckiem w drodze...

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Alguien ja widze, że ty to jak aj panikara jesteś mójM raz w roku jeździ z pracy na objazdówkę po firmach współpracujących - najczęściej na Boże Narodzenie z prezentami od firmy i podziękowaniami za współprace i też zawsze myślę, czy coś się nie stanie bo teraz tyle wypadków drogowych a i idiotów za kierwonicą nie brakuje, zresztą jak gdziekolwiek wyjeżdza to mi się musi co chwilę meldować - ale wiem, że nie wolno tak myśleć i tobie też wszystko będzie dobrze i zanim się obejrzysz to będzie obok swoich kobitek.
Dzieki
Moj podobnie zareagowal, jak mu pokazalam najmniejsze body. Ja mowie, ze to takie maluskie i ze jak mala w to wejdzie, na co on, ze zdziwie sie, jak male dzieci sie rodza
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:26   #3338
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
No wlasnie ja tak samo A najciekawszy teraz jest fakt, ze kiedys nie obawialam sie tak bardzo o niego, jak gdzies lecial samolotem sam. A dzisiaj nie bede spokojna, dopoki mi nie da znac, ze dolecial szczesliwie. Caly czas mysle o naszej coreczce w brzuszku i powtarzam sobie, ze bardzo potrzebuje tatusia i zeby tylko nic sie nie stalo zlego
Mysl pozytywnie, napewno doleci i wroci szczesliwie do was
A co do rozstania to my rozstajemy sie tylko na 8h do pracy, najdluzsze rozstanie od slubu to jak bylam w szpitalu pierwszy raz spalismy sami...masakra...nie lubie spac bez niego...ide sie przytulic do mojego skarba....
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:35   #3339
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Na drugie wybrzeze Stanow, czyli 6h lot samolotem Jak lecielismy razem do Polski, co calkiem dobrze to znioslam, tylko teraz jak musial wsiasc do samolotu sam, to jakis dziwny lek mnie dopadl, ze zostaje tu sama z dzieckiem w drodze...
Trzeba się czymś zająć. To najlepszy sposób na zabicie stresu. Ja tak zawsze robię. Jak masz jakieś smutki to pisz, tyle nas tutaj to na pewno znajdziesz pocieszenie

Kupiłam sobie dziś M jak mama. Ciekawy fragment Wam przytocze a propo pracy i ruchu w ciąży. Jak nie ma przeciwwskazań to należy kategorycznie zrezygnować ze stylu kanapowo-komputerowego. Dzidziuś nie lubi stagnacji i bezruchu. Jak chodzimy, rozmawiamy z ludźmi to mały otrzymuje mnóstwo bodźców, dzięki którym lepiej sie rozwija. Usprawnia to jego zmysł równowagi i rozwój ruchowy. Jeśli mało sie ruszamy maluch może nieprawidłowo układać się przed porodem, mieć problem z integracją sensoryczną- później chodzić, pełzać, przewracać się na bok.
Stary 2010-03-23, 19:36   #3340
vette
Zadomowienie

Cytat:
Kup sobie też żurawinę i jedź 2 łyżeczki dziennie. Wiem, że przy poważniejszym zapaleniu to nie może być jedyne lekarstwo, bo jednak jest za słabe, ale na pewno nie zaszkodzi. TYlko najpierw sprawdź skąłd. Ja kupiłam żurawine w Biedronce i ona ma ponad 50 % cukru. Teraz mam taka na wagę. Jest troszkę lepsza. Są też specjalne tabletki żurawinowe. Tez je łykałam, przy zapaleniu pęcherza. Dbaj o siebie. Pewnie ten urlop przywróci Ci siły.
Idę jutro do fryzjera. Boje sie. Już wolę do dentysty i ginekologa.
Dzieki Marta za radyjutro bede wiedziala, czy faktycznie mam lykac zurawit czy urosept.
A z tym urlopem to do du*** nie moge sobie zrobic 3 tyg wolnego, niestety. Bede sie oszczedzac, mniej chodzic ale musze pracowac...
Mialam taka sama sytuacje w 1 trymestrze, mialam zagrozenie, ale nie moglam pozwolic sobie na nicnierobienie. Strasznie sie z tym czuje no ale nie moge inaczej
Trzymam kciuki za fryzjera, ja wybieram sie w czwartek moze nie bedzie tak zle, co?

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Bierz co ci kaza, bo z tym nie ma rzartow, ja kiedys myslalam ze wiem lepiej i zle sie to dla mnie skonczylo, dlatego teraz slucham sie grzecznie
Nie kazal mi brac uroseptu inny gin na konsultacjach ... a teraz wrocilam do mojego prowadzacego, do ktorego przyszly wyniki badan.
Miejmy nadzieje, ze przeklamane. Jutro bede wiedziec...

Sama nie zdecydowalabym sie raczej na takie samodiagnozowanie sie
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:36   #3341
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Pierwszy zauważył to mój mąż, który stwierdził, że chodzę jak kobieta w ciąży

Chłopy to sa spostrzegawcze Znawcy nie? A na pewno, (przynajmniej mój) nie wiedzieli co to body przed naszymi ciążami
moja kuzynka tez tak chodzila i to zanim bylo widac brzuszek... hmm ja chyb zawsze tak chodzilam... pozatym ja kuleje na jedna noge wiec to tez inaczej widac

a co do wielkosci ubranek pokaz gazete tam gdzie jest rubryka typu 'witaj na swiecie' i sa zdjecia noworodkow z danymi - dlugosc i waga...
to sie zdziwia ze taie duze te dzieciaczki [hormony wzrostu w jedzeniu przetworzonym robia swoje]

ja wlasnie wrocilam z USG... a wczesniej od lekarza - konsutacja na patologii ciazy... okazalo sie ze szyjka jest w miare ok - 28mm [alert zaczyna sie od 25mm] ale za to jest miekka i datego przepisal mi luteine.

i najwazniejsze... to dziewczynka (stwierdzil ze widzial w badaniu dopochwowym narzady rozrodcze, przy okazji mierzenia szyjki)... ten z prywatnego usg nie byl w stanie potwierdzic plci z badania brzusznego bo stwierdzil ze dziecko poskladalo sie jak scyzoryk i malo bylo widac... raczki i nozki praktycznie razem... nawwet serduszka nie mogl obejrzec bo mala rekami zaslaniala, wiec tylko udalo zbadac sie akcje serduszka - 140 uderzen na minute

zresztą wkrotce wrzuce filmik na YouTube z badania brzusznego to same bedziecie mogly zobaczyc - ja w jej ulozeniu sie pobubilam - gdzie co ma
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 19:45   #3342
papeteria
Zakorzenienie

marta napewno urocza mamuśka z ciebie będzie
dziękuję
ciekawy artykuł
pszczolka
a dziś facet na poczcie przepuścił mnie w kolejce miłe to
vette to co się dzieje? spinał ci się brzuch?
dziękuję
żabka dzieki żyłe to i ja mam z jednej strony teraz a i linie tez mam
i jak kaczka tez czasem chodze
mlm gratuluje i najważniejsze że jest w miare dobrze
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:51   #3343
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dzieki Marta za radyjutro bede wiedziala, czy faktycznie mam lykac zurawit czy urosept.
A z tym urlopem to do du*** nie moge sobie zrobic 3 tyg wolnego, niestety. Bede sie oszczedzac, mniej chodzic ale musze pracowac...
Mialam taka sama sytuacje w 1 trymestrze, mialam zagrozenie, ale nie moglam pozwolic sobie na nicnierobienie. Strasznie sie z tym czuje no ale nie moge inaczej
Trzymam kciuki za fryzjera, ja wybieram sie w czwartek moze nie bedzie tak zle, co?

Nie kazal mi brac uroseptu inny gin na konsultacjach ... a teraz wrocilam do mojego prowadzacego, do ktorego przyszly wyniki badan.
Miejmy nadzieje, ze przeklamane. Jutro bede wiedziec...

Sama nie zdecydowalabym sie raczej na takie samodiagnozowanie sie
Bedzie dobrze.
Powiem Ci, że ja jestem zawsze pełna obaw przed fryzjerem. Mam kręcone włosy a co tu dużo mówić fryzjerzy nie potrafią ich obcinac. Dlatego odwiedzam ich bardzo żadko. Teraz juz musze bo mam suche włosy po zimie i sie nie chce układać.

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
moja kuzynka tez tak chodzila i to zanim bylo widac brzuszek... hmm ja chyb zawsze tak chodzilam... pozatym ja kuleje na jedna noge wiec to tez inaczej widac

ja wlasnie wrocilam z USG... a wczesniej od lekarza - konsutacja na patologii ciazy... okazalo sie ze szyjka jest w miare ok - 28mm [alert zaczyna sie od 25mm] ale za to jest miekka i datego przepisal mi luteine.

i najwazniejsze... to dziewczynka (stwierdzil ze widzial w badaniu dopochwowym narzady rozrodcze, przy okazji mierzenia szyjki)... ten z prywatnego usg nie byl w stanie potwierdzic plci z badania brzusznego bo stwierdzil ze dziecko poskladalo sie jak scyzoryk i malo bylo widac... raczki i nozki praktycznie razem... nawwet serduszka nie mogl obejrzec bo mala rekami zaslaniala, wiec tylko udalo zbadac sie akcje serduszka - 140 uderzen na minute

zresztą wkrotce wrzuce filmik na YouTube z badania brzusznego to same bedziecie mogly zobaczyc - ja w jej ulozeniu sie pobubilam - gdzie co ma
GRATULACJE!!
Dobrze, że wyniki są lepsze!
Stary 2010-03-23, 19:58   #3344
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Gratuluję nowo odkrytych płci
Ja jeszcze jak kaczka nie chodzę (przynajmniej nie zauważyłam )
alguien dzięki za dopisanie, następnym razem obiecuję poprawę i wyślę info na pw A o tż się nie martw, na pewno będzie dobrze!

Zamówiłam pościel do łóżeczka:

http://allegro.pl/item956625245_14_c...era_matex.html

wzięłam serduszka kremowo-białe
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:06   #3345
pszczolka87
Zadomowienie

ja chodze jak kaczucha, brzuszek urósł ostatnio no i plecki mnie bolą i ciężko mi jest znaleźć odpowiednią pozycję do chodzenia, plecy sie wyginają a brzuch ciąży z przodu.. poza tym po schodach ciężko mi sie wchodzi, wtedy chyba najbardziej komicznie wyglądam
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:11   #3346
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

śliczna

hmmmm chyba będzie dziewczynka..... nie wiadomo jeszcze

wierci się oczywiście....

i wsio ok.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:15   #3347
niezawsze
Zakorzenienie

MlmFm to dobrze, ze nie ma bezposredniego zagrozenia! iGratuluje Dziewczynki to teraz jak sie spotkamy nastepnym razem to ze mna bedziesz sukieneczki wybierac
Czekamy na filmik.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Bardzo ladna

Alguien nie martw sie toz to najbezpieczniejszy srodek transportu, nie mozna tak myslec bo mozna zwariowac, to tak jak nie wychodzic z domu bo moze doniczka spasc z balkonu na glowe

Niestety nie udalo mi sie dzisiaj kupic kamizelki :/, ale za to dla dzidka zakupilam komplecik zaraz wam wkleje.
Dzis bylam u dentyski mojej i nic nie mialam tylko mi zeby wyczyscila i nic nie placilam jej a jutro na pedicure sie zapisalam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:15   #3348
dilarka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez memphiska Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
będę mamusią lipcową, termin mam na 6 lipca, a w brzuszku rośnie synek.
Nie mogę się doczekać kiedy będę jeździła z wózkiem

pozdrawiam
Witamy kolejną mamuśkę
dilarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:20   #3349
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
śliczna

hmmmm chyba będzie dziewczynka..... nie wiadomo jeszcze

wierci się oczywiście....

i wsio ok.
No to tak jak u mnie Super, że wszystko ok
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:25   #3350
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
MlmFm to dobrze, ze nie ma bezposredniego zagrozenia! iGratuluje Dziewczynki to teraz jak sie spotkamy nastepnym razem to ze mna bedziesz sukieneczki wybierac
Czekamy na filmik.
niop... ale to po 12.04 - jutro jadę do ZD Woli i będę tam do 12.04.. w 10.04 ślub
a filmik wrzucę w okolicach czwartku...
Stary 2010-03-23, 20:28   #3351
niezawsze
Zakorzenienie

Ja znow glodna jestem Na szczescie paelle szybko wrzucilam na patelnie i zaraz bede jesc.

I zdjecia kompleciku dla mlodej.

Maciuś
Stary 2010-03-23, 20:29   #3352
papeteria
Zakorzenienie

zuziunia super, że wsio ok

A ja dziś ciuchy ciążowe na ślub do kuzynki w sklepach mierzyłam ale nic mi sie nie podoba a jak już coś to ceny... Podobała mi się jedna kiecka ale 189,- a potem juz jej nie założe do niczego.Nic może na all znajde cos co mierzyłam połowe taniej może po prostu tunika i spodnie

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

niezawsze ładne ciuszki
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:30   #3353
jpatala
BAN stały

Drogie Panie!
Dziękuję za dotychczas wypełnione ankiety i zachęcam pozostałe Panie do jej wypełnienia. Poniżej zamieściłam link do strony internetowej, na której znajduje się ankieta. Pomoże mi to napisać pracę licencjacką. Badanie przeznaczone jest dla kobiet, które są lub były w ciąży powikłanej cukrzycą (ciążową lub przedciążową).

http://www.ankietka.pl/ankieta/36604...a-w-ciazy.html
jpatala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:34   #3354
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
zuziunia super, że wsio ok

A ja dziś ciuchy ciążowe na ślub do kuzynki w sklepach mierzyłam ale nic mi sie nie podoba a jak już coś to ceny... Podobała mi się jedna kiecka ale 189,- a potem juz jej nie założe do niczego.Nic może na all znajde cos co mierzyłam połowe taniej może po prostu tunika i spodnie
i
Też ide na slub w kwietniu i maju. Ostatnio wpadłam na pomysł przerobienie mojej sukienki. Mam taką czekoladową, odcinaną pod biustem, na ramiączkach. Krój ma ciążowy, ale oczywiście w biuście za mała. Więc kombinowałyśmy z babcią co by tu zrobić. Więc ja utniemy, bo ma beznadziejną długość do połowy łydki i wszyjemy klin. Mam nadzieję, że nie będzie to żle wyglądało. Tez mi szkoda kasy na typowo ciążowa kieckę.
Stary 2010-03-23, 20:36   #3355
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja znow glodna jestem Na szczescie paelle szybko wrzucilam na patelnie i zaraz bede jesc.

I zdjecia kompleciku dla mlodej.
urocze
hmmm kiedy ona w tym wszystkim bedzie chodzic
Stary 2010-03-23, 20:46   #3356
Carmena_
Raczkowanie

Oszalałyście? wytrwałam czytaniem do połowy zaległości później już nie miałam siły

zatem gratuluję dziewczynki i chłopca którzy się Nam pojawili (no chyba że przez ostatnie 3strony mnie ominęło jakieś dzieciątko )

przezz te nadrabianie zapomniałam o czym chciałam napisać a. jak będzie dziewczynka to na bank będzie jednak Amelka

co do kreski to nie mam jeszcze, ale pewnie i tak nie będzie jej widac bo mi strasznie brzuch owłosiło czy którejś też?

a co do cycków to jak na razie mi się mieszczą w starych staników, ale ostatnio bardziej napuchły, więc może już niedługo

a poza tym dowiedziałam się że mam HBS (żółtaczka typu A ) wyniki też nie mam za dobrych....dalej mam zapelnie pęcherza i reszta wyników np białko i leukocyty są złe. ale to 2 mam wizytę u starego ginekologa, wiec musi mi coś przepisac

EDIT: aha...nie mam apetytu w ogóle, jem żeby jesc. i jeszcze jedno...uzbierałam już tysiąc na dziecko więc do narodzin jak dobrze pójdzie to 2000 lub co lepsza 3000 będzie

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-23 o 20:47
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:48   #3357
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
urocze
hmmm kiedy ona w tym wszystkim bedzie chodzic
Chodzic nie bedzie bo to na 62 dopiero ;P Mi sie wydaje caly czas malo, poza tym rozmiar rozmiarowi nie rowny i roznia sie wszystkie ciuszki i to sporo czasem.

Maciuś
Stary 2010-03-23, 20:52   #3358
bajka1807
Zakorzenienie

ja juz po moja córka nadal jest córka, na szczescie nic tam miedzy nozkami jej nie wyroslo ogolnie jest zdrowa jak rybka, wazy 414 g ile ma cm niestety nie wiem bo lekarz zakrecony jak paczka dropsow, tak nagrywal mi filmik ze w koncu sie nie nagral musze isc jeszcze raz w piatek. ogolnie dzidzia miesci sie w normach, tylko na 4d tak sie zgiela ze kolanka miala przy buzi hehe i slabo bylo widac... mam nadzieje ze w piatek bedzie lepiej

niezawsze komplecik z reala? widzialam dzisiaj i zastanawialam sie czy kupic hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:01   #3359
vette
Zadomowienie

Witam serdecznie Nowe Mamusie
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
to co się dzieje? spinał ci się brzuch?
Bolalo mnie podbrzusze dosyc mocno przez 2 dni.

Cytat:
Bedzie dobrze.
Powiem Ci, że ja jestem zawsze pełna obaw przed fryzjerem. Mam kręcone włosy a co tu dużo mówić fryzjerzy nie potrafią ich obcinac. Dlatego odwiedzam ich bardzo żadko. Teraz juz musze bo mam suche włosy po zimie i sie nie chce układać.
Tez nigdy z fryzjera nie bylam zadowolona...moze tym razem

mlm gratuluje dziewuszki
bedziemy razem lykac luteine

aha zapomnialam z tego wszystkiego napisac plus 4 na liczniku, czyli nie jest zle...od ostatniej wizyty 1kg przybyl ...i pomalu zblizam sie do polowki ciazy
Mam zamiar jutro wyrwac sie wczesniej z pracy i troche poogladac sufit w sensie odpoczac ... wiec piszcie duuuzo, bede zawziecie nadrabiac
Dobranoc !
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:14   #3360
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja juz po moja córka nadal jest córka, na szczescie nic tam miedzy nozkami jej nie wyroslo ogolnie jest zdrowa jak rybka, wazy 414 g ile ma cm niestety nie wiem bo lekarz zakrecony jak paczka dropsow, tak nagrywal mi filmik ze w koncu sie nie nagral musze isc jeszcze raz w piatek. ogolnie dzidzia miesci sie w normach, tylko na 4d tak sie zgiela ze kolanka miala przy buzi hehe i slabo bylo widac... mam nadzieje ze w piatek bedzie lepiej
Spora dziewuszka. Najważniejsze, że zdrowa i ruchliwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości