|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Cytat:
![]() Kup sobie też żurawinę i jedź 2 łyżeczki dziennie. Wiem, że przy poważniejszym zapaleniu to nie może być jedyne lekarstwo, bo jednak jest za słabe, ale na pewno nie zaszkodzi. TYlko najpierw sprawdź skąłd. Ja kupiłam żurawine w Biedronce i ona ma ponad 50 % cukru. Teraz mam taka na wagę. Jest troszkę lepsza. Są też specjalne tabletki żurawinowe. Tez je łykałam, przy zapaleniu pęcherza. Dbaj o siebie. Pewnie ten urlop przywróci Ci siły. Dziekuję ![]() Czy wy też chodzicie jak kaczki? Ja sie łąpie na tym, że tak się jakos na boki przechylam jak już jestem zmęczona. Idę jutro do fryzjera. Boje sie. Już wolę do dentysty i ginekologa. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() ![]() Gdy jestem zmęczona lub brzuch mnie boli to właśnie tak chodzę. Bujam się na boki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
Alguien ja widze, że ty to jak aj panikara jesteś mójM raz w roku jeździ z pracy na objazdówkę po firmach współpracujących - najczęściej na Boże Narodzenie z prezentami od firmy i podziękowaniami za współprace i też zawsze myślę, czy coś się nie stanie bo teraz tyle wypadków drogowych a i idiotów za kierwonicą nie brakuje, zresztą jak gdziekolwiek wyjeżdza to mi się musi co chwilę meldować - ale wiem, że nie wolno tak myśleć i tobie też
![]() ![]() marta_d1 a mój M jak zobaczyło ubranko w rozmiarze 56 to stwierdził, że jestem chyba nie poważna, że takie duże ubranko kupiłam bo dzieci takie duże się nie rodzą ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-03-23 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Rozeznanie
|
Misiulka wiesz co cos w tym jest. Bo mnie ubranka 56 wydają sie maciupkie, a mój M powiedział dokładnie to samo co twój, że za duże będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
marta super te body z napisami ,mam slabosc do takich rzeczy. Hehe ,ja tez chodze jak kaczka
![]() niezawsze bodziaki przeslodkie ![]() ![]() papeteria Wszystkiego naj naj ,duzo zdrowka dla Ciebie i dzidziusia ,a i ekspresowego porodu! ![]() Alguien nie martw sie ![]() itakasia masz bardzo dobre podejscie! Ja tez mysle podobnie ,ale nie mam wczesniejszego doswiadczenie ,wiec zobaczymy jak to bedzie.. Ja tez mam taka dluga zyle przez caly brzuszek ,a linii brak (na szczescie). Chyba sobie zaloze jakas klodke na lodowke bo caly dzien cos wcinam i nie mam dosc ![]()
![]() |
#3337 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj podobnie zareagowal, jak mu pokazalam najmniejsze body. Ja mowie, ze to takie maluskie i ze jak mala w to wejdzie, na co on, ze zdziwie sie, jak male dzieci sie rodza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do rozstania to my rozstajemy sie tylko na 8h do pracy, najdluzsze rozstanie od slubu to jak bylam w szpitalu pierwszy raz spalismy sami...masakra...nie lubie spac bez niego...ide sie przytulic do mojego skarba....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie dziś M jak mama. Ciekawy fragment Wam przytocze a propo pracy i ruchu w ciąży. Jak nie ma przeciwwskazań to należy kategorycznie zrezygnować ze stylu kanapowo-komputerowego. Dzidziuś nie lubi stagnacji i bezruchu. Jak chodzimy, rozmawiamy z ludźmi to mały otrzymuje mnóstwo bodźców, dzięki którym lepiej sie rozwija. Usprawnia to jego zmysł równowagi i rozwój ruchowy. Jeśli mało sie ruszamy maluch może nieprawidłowo układać się przed porodem, mieć problem z integracją sensoryczną- później chodzić, pełzać, przewracać się na bok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym urlopem to do du*** nie moge sobie zrobic 3 tyg wolnego, niestety. Bede sie oszczedzac, mniej chodzic ale musze pracowac... Mialam taka sama sytuacje w 1 trymestrze, mialam zagrozenie, ale nie moglam pozwolic sobie na nicnierobienie. Strasznie sie z tym czuje no ale nie moge inaczej ![]() Trzymam kciuki za fryzjera, ja wybieram sie w czwartek ![]() ![]() Cytat:
Miejmy nadzieje, ze przeklamane. Jutro bede wiedziec... Sama nie zdecydowalabym sie raczej na takie samodiagnozowanie sie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do wielkosci ubranek pokaz gazete tam gdzie jest rubryka typu 'witaj na swiecie' i sa zdjecia noworodkow z danymi - dlugosc i waga... to sie zdziwia ze taie duze te dzieciaczki ![]() ja wlasnie wrocilam z USG... a wczesniej od lekarza - konsutacja na patologii ciazy... okazalo sie ze szyjka jest w miare ok - 28mm [alert zaczyna sie od 25mm] ale za to jest miekka i datego przepisal mi luteine. i najwazniejsze... to dziewczynka (stwierdzil ze widzial w badaniu dopochwowym narzady rozrodcze, przy okazji mierzenia szyjki)... ten z prywatnego usg nie byl w stanie potwierdzic plci z badania brzusznego bo stwierdzil ze dziecko poskladalo sie jak scyzoryk i malo bylo widac... raczki i nozki praktycznie razem... nawwet serduszka nie mogl obejrzec bo mala rekami zaslaniala, wiec tylko udalo zbadac sie akcje serduszka - 140 uderzen na minute ![]() zresztą wkrotce wrzuce filmik na YouTube z badania brzusznego to same bedziecie mogly zobaczyc - ja w jej ulozeniu sie pobubilam - gdzie co ma ![]()
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
marta napewno urocza mamuśka z ciebie będzie
![]() dziękuję ![]() ciekawy artykuł ![]() pszczolka a dziś facet na poczcie przepuścił mnie w kolejce ![]() vette to co się dzieje? spinał ci się brzuch? dziękuję ![]() żabka dzieki ![]() i jak kaczka tez czasem chodze mlm gratuluje i najważniejsze że jest w miare dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja jestem zawsze pełna obaw przed fryzjerem. Mam kręcone włosy a co tu dużo mówić fryzjerzy nie potrafią ich obcinac. Dlatego odwiedzam ich bardzo żadko. Teraz juz musze bo mam suche włosy po zimie i sie nie chce układać. Cytat:
Dobrze, że wyniki są lepsze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowo odkrytych płci
![]() Ja jeszcze jak kaczka nie chodzę (przynajmniej nie zauważyłam ![]() alguien dzięki za dopisanie, następnym razem obiecuję poprawę i wyślę info na pw ![]() Zamówiłam pościel do łóżeczka: http://allegro.pl/item956625245_14_c...era_matex.html wzięłam serduszka kremowo-białe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
ja chodze jak kaczucha, brzuszek urósł ostatnio no i plecki mnie bolą i ciężko mi jest znaleźć odpowiednią pozycję do chodzenia, plecy sie wyginają a brzuch ciąży z przodu.. poza tym po schodach ciężko mi sie wchodzi, wtedy chyba najbardziej komicznie wyglądam
![]()
![]() |
#3346 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() hmmmm chyba będzie dziewczynka..... nie wiadomo jeszcze ![]() wierci się oczywiście.... ![]() i wsio ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
MlmFm to dobrze, ze nie ma bezposredniego zagrozenia! iGratuluje Dziewczynki to teraz jak sie spotkamy nastepnym razem to ze mna bedziesz sukieneczki wybierac
![]() Czekamy na filmik. Cytat:
![]() Alguien nie martw sie toz to najbezpieczniejszy srodek transportu, nie mozna tak myslec bo mozna zwariowac, to tak jak nie wychodzic z domu bo moze doniczka spasc z balkonu na glowe ![]() Niestety nie udalo mi sie dzisiaj kupic kamizelki :/, ale za to dla dzidka zakupilam komplecik ![]() Dzis bylam u dentyski mojej i nic nie mialam tylko mi zeby wyczyscila i nic nie placilam jej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a filmik wrzucę w okolicach czwartku...
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Ja znow glodna jestem
![]() I zdjecia kompleciku dla mlodej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
zuziunia super, że wsio ok
A ja dziś ciuchy ciążowe na ślub do kuzynki w sklepach mierzyłam ale nic mi sie nie podoba a jak już coś to ceny... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- niezawsze ładne ciuszki |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
BAN stały
|
Drogie Panie!
Dziękuję za dotychczas wypełnione ankiety i zachęcam pozostałe Panie do jej wypełnienia. Poniżej zamieściłam link do strony internetowej, na której znajduje się ankieta. Pomoże mi to napisać pracę licencjacką. Badanie przeznaczone jest dla kobiet, które są lub były w ciąży powikłanej cukrzycą (ciążową lub przedciążową). http://www.ankietka.pl/ankieta/36604...a-w-ciazy.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmmm kiedy ona w tym wszystkim bedzie chodzic ![]() ![]()
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
Oszalałyście?
![]() ![]() zatem gratuluję dziewczynki i chłopca którzy się Nam pojawili ![]() ![]() przezz te nadrabianie zapomniałam o czym chciałam napisać ![]() ![]() co do kreski to nie mam jeszcze, ale pewnie i tak nie będzie jej widac bo mi strasznie brzuch owłosiło ![]() ![]() ![]() a co do cycków to jak na razie mi się mieszczą w starych staników, ale ostatnio bardziej napuchły, więc może już niedługo ![]() a poza tym dowiedziałam się że mam HBS (żółtaczka typu A ) ![]() EDIT: aha...nie mam apetytu w ogóle, jem żeby jesc. i jeszcze jedno...uzbierałam już tysiąc na dziecko ![]() ![]()
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo ![]() Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-03-23 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Chodzic nie bedzie bo to na 62 dopiero ;P Mi sie wydaje caly czas malo, poza tym rozmiar rozmiarowi nie rowny i roznia sie wszystkie ciuszki i to sporo czasem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
ja juz po
![]() ![]() ![]() ![]() niezawsze komplecik z reala? widzialam dzisiaj i zastanawialam sie czy kupic hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie Nowe Mamusie
![]() Bolalo mnie podbrzusze dosyc mocno przez 2 dni. Cytat:
![]() mlm gratuluje dziewuszki ![]() bedziemy razem lykac luteine aha zapomnialam z tego wszystkiego napisac plus 4 na liczniku, czyli nie jest zle...od ostatniej wizyty 1kg przybyl ...i pomalu zblizam sie do polowki ciazy ![]() Mam zamiar jutro wyrwac sie wczesniej z pracy i troche poogladac sufit ![]() ![]() Dobranoc ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.