Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 15:53   #3301
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Tylko twoje wlasnosciowe ze spoldzielni, a moi maja cos takiego jak by mieli dom, to jest dom 6 rodzinny, kazdy placi za swoje smieci, prad wode i grunt, kazdy ma swoje ogrzewanie i maja wielkie mieszkanie na poddaszu 120m, po prostu ganiac sie mozna

Bylam u mamy na obiadku, pogadalam sobie troszke i dzionek zlecial, w pracy mialam troszke zajecia i fajnie bylo...umowilam sie z kolezanka ze pojade od niej zobaczyc co ma dla dziecka to mi pozniej da w czerwcu, podgrzewacz, laktator wrazie co itd.
Nie należymy do żadnej spółdzielni. To był kiedyś blok postawiony przez zakład pracy mojej mamy, tam mieszkali od początku a niedawno wykupili na własność i mamy jedną babeczkę - mieszkankę bloku jako administratora.
Ojj z resztą nie ważne Grunt, że za Ciebie nie mają żadnych dodatkowych opłat z tytułu Twojego zameldowania tam. Szkoda by się było wymeldowywać choć nic nie stoi na przeszkodzie bo jeśli nie masz rodzeństwa to pewnie i tak mieszkanie kiedyś zostanie Twoje.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:05   #3302
memphiska
Przyczajenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

hej dziewczyny
będę mamusią lipcową, termin mam na 6 lipca, a w brzuszku rośnie synek.
Nie mogę się doczekać kiedy będę jeździła z wózkiem

pozdrawiam
memphiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:05   #3303
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nie należymy do żadnej spółdzielni. To był kiedyś blok postawiony przez zakład pracy mojej mamy, tam mieszkali od początku a niedawno wykupili na własność i mamy jedną babeczkę - mieszkankę bloku jako administratora.
Ojj z resztą nie ważne Grunt, że za Ciebie nie mają żadnych dodatkowych opłat z tytułu Twojego zameldowania tam. Szkoda by się było wymeldowywać choć nic nie stoi na przeszkodzie bo jeśli nie masz rodzeństwa to pewnie i tak mieszkanie kiedyś zostanie Twoje.
Nie u moich rodzicow nie ma takiego czegos...kazdy sobie, a jak maja cos zrobic dla wszystkich to sie spotykaja i rozmawiaja Nie maja oplat z tytulu ze jestem zameldowana, mam mlodsza siostre, ale moi rodzice maja 44 i 45 lat wiec same rozumiecie, po za tym babcia jeszcze nie przepisala domu tylko ziemie, wiec zasze cos tam sie jakos wymysli jakos to bedzie musi byc wazne by zdrowie dopisywalo....a reszte wykminie mala pewnie oddam do zlobka, jak tata nie dostanie dalej renty
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:45   #3304
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jeszcze Was nie nadrabiałam.

jestem po usg 3d/4d. Wszystko ok Dzidziuś waży 422gramy, dziś rozpoczynamy 22 tydzień. Dziecko jest starsze o 3 dni Serduszko i wszystkie narządy w porządku, łożysko idealnie umiejscowione, jak powiedział lekarz. Niestety dzidziuś nie pokazał nam co ma między nóżkami, ale lekarz powiedział, że penisa nie widzi... czyli alguien, możesz wpisać na liście przy mnie, że niespodzianka
Jestem teraz bardzo bardzo szczęśliwa Później dam jakąś fotkę.
No to świetnie że wszystko ok Niespodzianka niespodzianką ale ja obstawiam dziewczynkę
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:51   #3305
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Hej dziewczynki! Mam w końcu troszkę czasu to Was narobię może.

Znalazłam zalecane ćwiczenia przy bólu pachwin. Należny jak najczęściej leżeć na plecach z uniesionymi biodrami, lub w pozycji kolankowo-łokciowej. Muszę zacząć to ćwiczyć, bo mnie ten ból denerwuję.
Stary 2010-03-23, 16:52   #3306
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez memphiska Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

pozdrawiam
Witamy!!!:roz a:
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:04   #3307
dilarka
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy którąś z Was boli może biodro? Mnie strasznie boli lewe i powiedziałam o tym gineksowi i mi powiedział, że Dzidzia uciska najprawdopodobniej na jakiś nerw i stąd ten ból. A ja jestem kulawa
Co do zgagi, to u mnie się pojawia tylko wtedy jak wypiję sok albo herbatę i się później położę, ale na szczęście po wypiciu wody szybko znika
dilarka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 17:06   #3308
katia_
Raczkowanie

WITAJCIE DZIEWCZYNKI W TEN PIĘKNY MARCOWY DZIONEK
Nie było mnie tutaj prawie miesiąc(tzn czasem zaglądałam ale tyle było zawsze do nadrobienia, że po przeczytaniu paru stron nadal byłam w tyle i już nie wiedziałam co napisać) a dziś postanowiłam, że wreszcie coś napiszę nawet nie zaglądając wstecz bo jak się okazało nie ma szans na nadrobienie bo gdy ostatnio zaglądałam byłyście na 50 którejś stronie 3 części a dziś jak widać dużo dalej
Dziś takie piękne słoneczko było i jakoś tak optymistycznie do świata mnie nastawiło, no więc jestem Mam nadzieje, że mnie jeszcze pamiętacie tak nawiasem mówiąc
U mnie wszystko w normie w sumie. Dziś myłam okna, byłam na spacerku z mężem, a teraz piecze mi się już 2 część ciasta na karpatkę(mama wspominała o wadowickich kremówkach no i musiałam coś podobnego zrobić tak mi się zachciało)
Co do dzidziusia to wyniki miałam OK, cytologie też. Następną wizytę mam 8 kwietnia i dopiero wtedy będę się umawiać na USG dlatego nadal nie wiem co tam w brzuszku siedzi Dziś 20t4dc i od prawie 2 tygodni czuję delikatne ruchy, mocniejsze wieczorami gdy już się położę do łóżka Brzuszek rośnie ładnie i cieszy mnie strasznie fakt, że już nie trzeba tyle ciuchów na siebie zakładać a ta wstrętna zim poszła sobie w dal Od paru dni w sumie codziennie zauważam, że mi cieknie troszkę z piersi, czy wy też macie coś takiego?? Lekarz w zeszłym tygodniu na wizycie zaśmiał się, żeby mnie to nie dziwiło za bardzo bo w końcu "Kasia w ciąży jesteś"Dobrze, że mi przypomniał
Dobra zmykam robić krem do tego mojego "zachcioła"
Całuję Was wszystkie gorąco i wiosennie
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:07   #3309
kociamborek
Raczkowanie

Czesc Kobitki! Dopiero znalazlam czas zeby zajrzec co tam slychac. Dzisiaj bylam u kolezanki pomoc jej troche w porzadkach bo i tak siedze w domku sama calymi dniami a potem na spacerku i tak dzionek zlecial.

papeteria Wszystkiego najlepszego!
pszczółka tutaj w Holandii pełno jest tych żelków najróżniejsze kształty wiec bys miala wyżerkę są też takie cukierki czarne do ssania o tym samym smaku
ola k11 gratuluję!
honolinka gratuluję!
anuszka super ze na wizycie wszystko ok!
itakasia no brawo ciociu, gratuluję!
dilarka, memphiska witam!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:08   #3310
alutka78
Rozeznanie

[QUOTE=dilarka;18083799]Dziewczyny, dziękuję za super przyjęcie mnie do Waszego forum!
Kurcze, ale Wy tu macie fajowy kontakt i w jakim szybkim tempie odpisujecie Super!!!
Ja jeszcze nie znam płci Dzidzi, a już bym chciała wiedzieć. W poniedziałek idę do gineksa, to może się czegoś dowiem, to na pewno dam znać
A jak tam Wasze apetyty, Mamusie?
Mój mąż się ze mnie śmieje, bo ja bym najchętniej jadła tylko lody-najlepiej czekoladowe-i arbuzy A mięsa w ciąży, to ja generalnie nie kocham
Jeszcze raz bardzo dziękuję za milusie przywitanie [/QUO
apetyt mam straszny. Najgorzej jest rano. Lody takze moglabym jesc non stop.
Cytat:
hej dziewczyny

pozdrawiam
No to witaj w naszym gronie.
Stary 2010-03-23, 17:10   #3311
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy którąś z Was boli może biodro? Mnie strasznie boli lewe i powiedziałam o tym gineksowi i mi powiedział, że Dzidzia uciska najprawdopodobniej na jakiś nerw i stąd ten ból. A ja jestem kulawa
Co do zgagi, to u mnie się pojawia tylko wtedy jak wypiję sok albo herbatę i się później położę, ale na szczęście po wypiciu wody szybko znika
Ja mam takie problemy, mialam biodro zwichniete jak bylam mala i tez mnie tak bolalo...dlatego jestem na zwolnieniu bo siedzenie 7h w pracy to dla mnie zabojstwo...ale teraz jakos zyje...czasem tak zaboli ze chodzic nie moge, ale....jak siedze w domu roznie i wogole jest oki, wazne bym nie lezala w dzien za duzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 17:20   #3312
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Mam nadzieje, że zdjęcia sie wyświetlą. Debiut mojego brzuszka w 23 tc i 3 dniu
Jako dodatek moja na razie jedyne zakupy dla małego. Body kupione ze względu na napisy. Dałam za nie całe 3 złote w ciuchu
Stary 2010-03-23, 17:26   #3313
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dzisiaj usg

jestem wściekła, wystawiła mnie prawie połowa osób co mieli być na weselu
niech się wypchają...
Kciuki za usg.
A co do gosci i wesel, potwierdzania...Masz idealna okazje, zeby zweryfikowac, z kim warto utrzymywac kontakt, a z kim nie. My rozdalismy wszystkie zaproszenia w lutym i potwierdzenia mialo byc do polowy marca i myslicie, ze wszyscy odpowiedzieli? Skadze...nie rozumiem niektorych ludzi...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ok skoro stukło mi te 28 latek stawiam wirtualnie torcik i winko
Wszystkiego naj, naj! a najwazniejsze teraz to szybkiego porodu i zdrowej dzidzi

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my sie zbieramy na lotnisko i juz wieczorkiem bedziemy w domu
czekamy na zdjecia...znaczy na Ciebie

Cytat:
Napisane przez dilarka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Jestem tu nowa i dopiero dzisiaj znalazłam Wasze super forum i postanowiłam się przywitać
Ja jestem obecnie w 21 tc i termin mam na 7 sierpnia
Dopiero na teście pojawiły się dwie kreseczki, a tu już połowa ciąży
Pozdrawiam Was serdecznie i pozwolę sobie do Was dołączyć
witaj! opowiedz wiecej o sobie i wyslij na pw dane do listy

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Kobitki jak to jest z tą zgagą? Czy wszystkie ją macie bo ja jak narazie nie mam a to jakby nie patrzeć 25tc się zaczyna.
nie mialam ani razu w ciazy, wiec to kwestia indywidualna

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzis moj tz w dzien kiedy ludzie mieli przyjsci podpisac umowe kupna mieszkania mi oswiadczyl, ze on sie boi i ze za duzo rzeczy na raz chce zrobic, i ze nie damy rady tyle rzeczy ogarnac, ze teraz niedobry moment na sprzedaz i kupno nowego domu i na wykonczenie go, e mam najpierw dziecko urodzic i za dwa lata dopiero zaczniemy cos myslec wiecej Wiec zostajemy tu w 2 pokojoym mieszkaniu na razie, ale powiem wam, ze mi troche ulzylo bo to fakt bylby to duzy ciezar a no i uwielbiam nasze mieszkanko i to miejsce, jeszcze bedzie czas, trudno. Teraz moge myslec jjuz tylko o maciezynstwie
w sumie najwazniejsze teraz dziecko. Czyli juz postanowione, e zostajecie?

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jeszcze Was nie nadrabiałam.

jestem po usg 3d/4d. Wszystko ok Dzidziuś waży 422gramy, dziś rozpoczynamy 22 tydzień. Dziecko jest starsze o 3 dni Serduszko i wszystkie narządy w porządku, łożysko idealnie umiejscowione, jak powiedział lekarz. Niestety dzidziuś nie pokazał nam co ma między nóżkami, ale lekarz powiedział, że penisa nie widzi... czyli alguien, możesz wpisać na liście przy mnie, że niespodzianka
Jestem teraz bardzo bardzo szczęśliwa Później dam jakąś fotkę.
wyjatkowo dopisze, ale prosze o PW zawsze nie daje rady czasem wszystkiego nadrabiac, wiec umknac moga takie posty mi...

Cytat:
hej dziewczyny

pozdrawiam
witaj! powiedz cos wiecej o sobie i wyslij mi na pw dane do listy
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:31   #3314
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis moj tz w dzien kiedy ludzie mieli przyjsci podpisac umowe kupna mieszkania mi oswiadczyl, ze on sie boi i ze za duzo rzeczy na raz chce zrobic, i ze nie damy rady tyle rzeczy ogarnac, ze teraz niedobry moment na sprzedaz i kupno nowego domu i na wykonczenie go, e mam najpierw dziecko urodzic i za dwa lata dopiero zaczniemy cos myslec wiecej Wiec zostajemy tu w 2 pokojoym mieszkaniu na razie, ale powiem wam, ze mi troche ulzylo bo to fakt bylby to duzy ciezar a no i uwielbiam nasze mieszkanko i to miejsce, jeszcze bedzie czas, trudno. Teraz moge myslec jjuz tylko o maciezynstwie
Może to lepiej... będziesz miała czas przezywać ciążę Spadłoby na Twoją głowę bardzo dużo obowiązków, zamieszania itd.
Fakt, miejsce, które wybraliście było bardzo fajne o cena również... ale za dwa lata tez będa fajne oferty

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

Na pocieszenie kupie malej dwa bodziaki, co o nich myslicie?
http://www.allegro.pl/item963756893_...2szt_62cm.html
o ludzie! jakie słodziaki Ten w ptaszki mnie powalił na kolana !!!!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:32   #3315
Alguien
Zadomowienie

marta brzuszek w sam raz jak na ten tydzien

A ja od dzis jestem sama przez tydzien
Maz musial wyjechac, wlasnie go odwiozlam na lotnisko i juz tesknie...Nie rozstawalismy sie ze soba na wiecej niz kilka godzin przez ponad rok...Wiec dzis czeka mnie pierwsza noc bez niego
Stary 2010-03-23, 17:36   #3316
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
marta brzuszek w sam raz jak na ten tydzien

A ja od dzis jestem sama przez tydzien
Maz musial wyjechac, wlasnie go odwiozlam na lotnisko i juz tesknie...Nie rozstawalismy sie ze soba na wiecej niz kilka godzin przez ponad rok...Wiec dzis czeka mnie pierwsza noc bez niego
A dziękuję.
Współczuję Ci, że zostałaś sama. Ja nie znoszę jak męża nie ma szczególnie w nocy. Ale masz nas, więc postaramy Ci sie umilić czas oczekiwania
Stary 2010-03-23, 17:46   #3317
papeteria
Zakorzenienie

memphiska witaj
katia super, że wszystko ok
kociamborek alguien
alguien tydzień jakoś zleci
marta śliczny brzuś i ciuszki urocze szczególnie to zdanie o mamusi
niezawsze świetne body
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 17:50   #3318
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta śliczny brzuś i ciuszki urocze szczególnie to zdanie o mamusi
Mąż je znalzał i kazał kupić? Nie żebym sama była takim narcyzem

Kochana ja jeszcze nie dołączyłam do grona składających życzeń.
Życzę Ci samych szczęśliwych dni, radosnego oczekiwania na maleństwo, pociechy z TŻ, szczerych i kochających ludzi w okół Ciebie, dużo siły i zdrowia na każdy dzień!: roza:
Stary 2010-03-23, 18:04   #3319
Basia84
Rozeznanie

rzeczywiscie ciezko was nadrobic. moze byscie zwolnily troche gratuluje wszystkich chlopcow i dziewczynek!!! witam takze nowe mamusie.
co do kreski ja jej jeszcze nie mam za to mam widoczna strasznie krzywa zyle od piersi do brzucha, wczesniej jej tam nie bylo pepek tez mi nie wystaje chociaz wczesniej mialam bardzo wklesly a teraz widac srodek
sliczne brzuszki ja wrzuce zdjecie moze jutro bo teraz nie ma mi kto zrobic a pozniej to pewnie zapomne.
co do ruchow ja tez czuje tylko po lewej stronie i czasem na srodku ale z prawej strony cisza. raz czuje baaardzo nisko a raz tuz pod pepkiem, nigdy jeszcze nie zdazylo sie chyba nad.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:05   #3320
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta fajnego masz bębenka
A propo ciuszków dużo kupujecie w rozmiarze 56? Bo ja gdzieś wyczytałam żeby tak z 5 par z każdego rodzaju ciuszków mieć w tym rozmiarze na początek.
U mnie krechy na brzuchu jeszcze nie widać, może już nie będzie.
A młody mnie ostatnio kopie jak szalony, całe szczęście, że w nocy śpi razem ze mną

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-03-23 o 18:06
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:10   #3321
karolcia228
Zakorzenienie

Ja was tu poczytuje, brzuszek mam juz okraglutki TZ gra w PS3 wiec nie mam co robic, jutro dentysta na 8, a po tem nie wiem, moze kawa u kolezanki

Co do ciuszkow to mam tyle ze nie wiem gdzie sie pomieszcze Bede zabierac ratami bo sie zagrace

A co myslicie o bujaczkach?? ja mysle ze to fajna sprawa mam juz 2

Stary 2010-03-23, 18:11   #3322
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
co do ruchow ja tez czuje tylko po lewej stronie i czasem na srodku ale z prawej strony cisza. raz czuje baaardzo nisko a raz tuz pod pepkiem, nigdy jeszcze nie zdazylo sie chyba nad.
Ja właśnie dla odmiany czuje ruchy praktycznie tylko z prawej strony i na środku. I raczej dość nisko. Ale zauważyłam, że brzuch też mam dość nisko, więc pewnie mały tak jakoś jest ułożonym

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
marta fajnego masz bębenka
A propo ciuszków dużo kupujecie w rozmiarze 56? Bo ja gdzieś wyczytałam żeby tak z 5 par z każdego rodzaju ciuszków mieć w tym rozmiarze na początek.
U mnie krechy na brzuchu jeszcze nie widać, może już nie będzie.
A młody mnie ostatnio kopie jak szalony, całe szczęście, że w nocy śpi razem ze mną
Dzieki
Dla mnie wszystkie body sa takie malutkie i nie umiem sobie wyobrazić, że maluszek w nie wejdzie.
Stary 2010-03-23, 18:11   #3323
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
...Od paru dni w sumie codziennie zauważam, że mi cieknie troszkę z piersi, czy wy też macie coś takiego?? Lekarz w zeszłym tygodniu na wizycie zaśmiał się, żeby mnie to nie dziwiło za bardzo bo w końcu "Kasia w ciąży jesteś"Dobrze, że mi przypomniał
Ja już miałam 2 razy. Wczoraj wieczorem siedziałam i dyskutowałam z moim po kąpielu i nagle coś mi się mokro pod koszulką zrobiło...patrzę, a tam wieeelka plama .

Dziewczyny, moja dobra koleżanka poszła dziś na genetyczne usg i wyszło jej, że maluch ma za dużą przezierność karkową. Straszą ją amniopunkcją a nikt nie zaproponował testu potrójnego. Biedna ona .
Nie wiem co jej powiedzieć. Ile z Was robiło badania?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:17   #3324
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

marta dla mnie też wszystko takie małe się zdaje, wczoraj pół godziny się zastanawiałam czy wziąć rozmiar 56 czy 62, przykładałam jedne do drugiego, ludzie jak na głupka patrzyli hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:19   #3325
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja już miałam 2 razy. Wczoraj wieczorem siedziałam i dyskutowałam z moim po kąpielu i nagle coś mi się mokro pod koszulką zrobiło...patrzę, a tam wieeelka plama .

Dziewczyny, moja dobra koleżanka poszła dziś na genetyczne usg i wyszło jej, że maluch ma za dużą przezierność karkową. Straszą ją amniopunkcją a nikt nie zaproponował testu potrójnego. Biedna ona .
Nie wiem co jej powiedzieć. Ile z Was robiło badania?
Miałam takie badanie i wszytko oki, pytalam mojej gin czy widzi cos nie pokojacego co musialabym sprawdzic...powiedziala ze wszystko oki
Ale powinna moze to skonultowac jeszcze gdziec??
http://www.naobcasach.pl/a.4634.Prze...c_karkowa.html

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-23 o 18:22
Stary 2010-03-23, 18:20   #3326
pszczolka87
Zadomowienie

haloo!! ja tak tylko na chwilkę bo u rodziców jestem chciałam Wam tylko powiedzieć że dziś babeczka ustapiła mi miejsca w autobusie-w szoku jestem!! zwłaszcza że byłam w grubszym płaszczyku i myslałam że jeszcze tak bardzo ciąży nie widac, a tu taka niespodzianka a jeszcze wchodząc do autobusu nastawiłam się na pół godziny stania bo to godziny szczytu i pełno ludzi
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:24   #3327
vette
Zadomowienie

Jakos nadrobilam jestem po wizycie u ginka...no i niestety nie jest za dobrze ;/ mam celibat i zwolnienie z pracy na 3 tygodnie ;/

Na bole i twardnienie brzucha dostalam nospe i luteine.
Jedyne co mi sie polepszylo to morfologia. W moczu wyszly mi takie kwiatki, ze mam powtorzyc badanie prywatnie. Moze dlatego, ze nie biore uroseptu tak jak zalecil.
Zrobie jeszcze raz to badanie, pojde na kontrole i ide do innego gina na konsultacje. Mozna zwariowac ...

W przyszlym tygodniu kontrola ;/ Usg za 3 tygodnie/polowkowe/
slyszalam serduszko mojego malenstwa
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Vette, wczoraj Ci pozazdrościłam, a tu książkowo- jeden dzień różnicy
suuper

Cytat:
dziewczyny które mają dziś wizyty
dziekuje

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja mam jakby mieszane podejscie: wiem ze jestem w ciazy i musze urodzic, nikt tego nie zrobi za mnie. i wiem ze stane na wysokosci zadania bo do tej pory sytuacje kryzysowe wyciskaly ze mnie ukryte poklady sily. i choc sie boje i do tz mowie ze ja rodzic nie bede to oboje wiemy ze w odpowiednim czasie dam z siebie wszystko. mimo ze na co dzien jestem panikara to w kluczowych momentach zachowuje zimna krew. wierze ze wszystko bedzie dobrze a porod to tylko krotka chwila. jesli sie wspolpracuje i slucha poloznych jest latwiej. oczywiscie nie mamy wplywu na nieprzewidziane trudnosci ale takich nie biore pod uwage
dobre podejscie, pozycze sobie, ok?

marta sliczny brzus

papeteria uroooodzinowo!
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:28   #3328
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia wspolczuje kolezance mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ostatnio ktos pisac ze byly problemu i robil ta aminopunkcje i wszystko wyszlo dobrze wiec niech kolezanka bedzie dobrej mysli

marta
sliczny brzuszek i ubranka

niezawsze sliczne te body
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:35   #3329
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Jakos nadrobilam jestem po wizycie u ginka...no i niestety nie jest za dobrze ;/ mam celibat i zwolnienie z pracy na 3 tygodnie ;/

Na bole i twardnienie brzucha dostalam nospe i luteine.
Jedyne co mi sie polepszylo to morfologia. W moczu wyszly mi takie kwiatki, ze mam powtorzyc badanie prywatnie. Moze dlatego, ze nie biore uroseptu tak jak zalecil.
Zrobie jeszcze raz to badanie, pojde na kontrole i ide do innego gina na konsultacje. Mozna zwariowac ...

W przyszlym tygodniu kontrola ;/ Usg za 3 tygodnie/polowkowe/
slyszalam serduszko mojego malenstwa
suuper

dziekuje

dobre podejscie, pozycze sobie, ok?

marta sliczny brzus

papeteria uroooodzinowo!
Bierz co ci kaza, bo z tym nie ma rzartow, ja kiedys myslalam ze wiem lepiej i zle sie to dla mnie skonczylo, dlatego teraz slucham sie grzecznie

Stary 2010-03-23, 18:43   #3330
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A dziękuję.
Współczuję Ci, że zostałaś sama. Ja nie znoszę jak męża nie ma szczególnie w nocy. Ale masz nas, więc postaramy Ci sie umilić czas oczekiwania
No wlasnie ja tak samo A najciekawszy teraz jest fakt, ze kiedys nie obawialam sie tak bardzo o niego, jak gdzies lecial samolotem sam. A dzisiaj nie bede spokojna, dopoki mi nie da znac, ze dolecial szczesliwie. Caly czas mysle o naszej coreczce w brzuszku i powtarzam sobie, ze bardzo potrzebuje tatusia i zeby tylko nic sie nie stalo zlego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości