Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 11:16   #4411
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Na zimną wodę wrzucam 3/4 szklanki grochu łuskanego, włoszczyznę i skrzydełka (2). Dość długo gotuję (aż groch się zrobi miękki i częściowo rozpadnie), potem dodaję ziemniaki w kostkę i boczek (czasami normalny, czasami podsmażony z cebulką na patelni). Dodaję kostkę knorr bulion na wędzonym boczku i czasami 1/5 torebki grochówki (winiary), rozpuszczonej w zimniej wodzie.
Doprawiam i fatit
dziekowac
zrobic w przyszlym tyg

to grochu nie trzeba moczyc jak fasoli?

Karola zaraz wysle Ci zaproszenie do naszego klubu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:16   #4412
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Co to znaczy? Mało zasądzili?

Klub tylko dla nas, żeby nikt "obcy" nie mógł czytać o naszych sekretach, zaproszenia rozdaje Svinecka
I nie mam jeszcze zaproszenia? Svinecka!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Właśnie nie raz chciałam coś napisać ale powstrzymywałam się, bo nie wiadomo kto to może czytać...więc poproszę zaproszenie
Stary 2010-04-23, 11:18   #4413
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Staram się wypaełniać misję jak tylko mogę... dobrze mi tutaj

Sprawa o ali skończyła się po drugiej rozprawie, ale jak to w polskich sądach bywa...najważniejsze zeby Tatuś nie musiał się narobić

Ciężka sprawa z Twoim mężem...sama męża nie mam więc nie wiem co doradzić...jednak mogę coś powiedzieć od strony "samodzielnej mamy" jeśli poprawi Ci to humor

A w ogole to co to za klub?????????? Nie wiem o co chodzi a już któryś raz o nim słyszę...tyle czasu mnie nie było że jestem zielona

P4W ale masz przystojniaka w domu

P.S. Dodałam zdjęcia Zuzki najnowsze do albumu...dla mam z nk znane, ale i tak zapraszam
Każde słowo mile widziane
Jasne

O klubie Miramej już odpisała

Niestety sądy....

Cytat:

No to kup Mu szybko

Trzymam żeby się udało.

Pamiętam z Poczekalni, że marzyły Ci się jasne włoski u Zosi i ciemne oczy

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Co to znaczy? Mało zasądzili?

Klub tylko dla nas, żeby nikt "obcy" nie mógł czytać o naszych sekretach, zaproszenia rozdaje Svinecka

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziekowac
zrobic w przyszlym tyg

to grochu nie trzeba moczyc jak fasoli?

Karola zaraz wysle Ci zaproszenie do naszego klubu
Ja nie moczę, tylko długo gotuję (kupuję taki w połówkach) Ale jak lubisz bardziej rozpływający się w ustach to mozesz spróbować lub np zmiksować wszystko po zagotowaniu na krem
Stary 2010-04-23, 11:19   #4414
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Dołączam garniturek mojego synka i na karuzeli
Ale słodziak!!

I mamusia niczego sobie...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:21   #4415
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ja nie moczę, tylko długo gotuję (kupuję taki w połówkach) Ale jak lubisz bardziej rozpływający się w ustach to mozesz spróbować lub np zmiksować wszystko po zagotowaniu na krem
eee ja kremu nie lubie wole czuc co jem zrobie tak jak Ty

magi Macius super a jakie zebole - pelna szczena no no
Stary 2010-04-23, 11:26   #4416
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja tez tak zawsze mówię Ale to prawda, Zośka tez ma jaśniutkie. Prawdziwa białogłowa mi rośnie

hehe, bo to prawda
ale będziesz miała księżniczkę... tzn już masz

Cytat:

No to kup Mu szybko
jeszcze poczekam z tym rozpieszczaniem

Cytat:

Ale fajny ten Twój Tomcio

---

wow, ale dużo zębów

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:28   #4417
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w pewnie nie czytalas wczoraj - przyszedl mi fotelik i kolor natalie zamiast natasha (niewiele sie roznia) i jest fajny i nie wyglada jak KOOPA i zostawiam go wrzucalam fotki

a ten material to taki jak mam na kanapie
ale ten fotelik ciezki jest
Stary 2010-04-23, 11:32   #4418
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Wszystko wiem i próbuję to stosować, ale każdy jest jakiś i nie na każdego to samo "działa". Poza tym inaczej mówi się z boku (wiem, bo sama radzę, albo mówię, że ja bym robiła tak czy siak), a inaczej jak się jest "w tym" bezpośrednio i to zrozumiałe. Z każdą sytuacją (dobrą, złą) tak jest.
Najważniejsze jest wtedy wsparcie i za to Wam dziękuję
...
doskonale Cię rozumiem, ja też wstaję 100 razy...
Zawsze i o każdej porze możesz na nas liczyć

Siostro

Cytat:
Ale masz pamięć
Z włosami wyszło, z oczami już nie Ale nie żałuję, bo ma prawdziwe lazury-utonąć można
Miramej ma pamięć jakby w jakiś służbach pracowała

Cytat:
Ale słodziak!!

I mamusia niczego sobie...

He, he dobre

Cytat:
eee ja kremu nie lubie wole czuc co jem zrobie tak jak Ty

magi Macius super a jakie zebole - pelna szczena no no

A szczena pełna, masz racje. Teraz jak je ciasteczko, to rozdrabnia sobie tymi ząbkami i wygląda to przesłodko.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-04-23 o 11:34
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:33   #4419
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaa
Zapomniałam napisać, że wczoraj Amelka przeszła sama dwa kroczki

Zrobiła to pod moją nieobecność jak z babcią została więc nie widziałam

Super. Wlasnie najgorzej boje sie ze cos takiego mnie ominie

Cytat:
A ja Wam zapomniałam napisać, ze Antoś nauczył się mówić AM.
Jak chodzi ze mną po kuchni, to tak woła i jak banana mu ciapkałam dzisiaj to też mówił AM i buźką mlaskał
Brawa dla Antosia. Lena narazie tylko baba i grrr, wrrr

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ale modnisia w tych koralach

Tak mysle jak sie wam udaje utrzymac takie muzeum w domu
Ja mimo ze codzien wycieram podlogi i jade odkurzaczem to mloda jest poprostu umorusana
Obiecuje wam ze wstawie fotke po calym dniu, gdzie bedzie przekroj jedzenia,picia itp na rzeczach
Przebieram ją najczesciej 2x dziennie
Dziekujemy. Ja odkurzam codziennie lub co drugi dzien. Podloge w kuchni myje 2 razy dziennie

Cytat:
dziewczyny znalazlam tansza wersje tego smoby, to jest II
http://allegro.pl/item1009914253_smo...i_berchet.html
bo tamten drozszy to III
http://allegro.pl/item1000579899_smo...ii_gratis.html

jak myslicie - lepiej doplacic i wziac III? czy lepsza II?
Ja wybralabym ten drozszy.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Slodkosci
Ania jeszcze spi, wiec mam chwile ciszy z kawa. Nareszcie piatek, jakos po tym tygodniu jestem zmordowana.
Wczoraj pierwszy raz dalam Ani awokado. Alez smakowalo
Dziekujemy

Tak normalnie surowe, lyzeczka??? Tez bym chciala dac.

Cytat:
Kubuś dziś rano stanął w łóżeczku na nóżki , oczywiście wygięty jak pałąk i na paluszkach, a na dodatek uciekły Mu te kochane nóżki za chwilę pomiędzy szczebelki, ale i tak zdążył się ucieszyć .
Poza tym całymi dniami marudzi, ile wlezie
Brawo Teraz bedzie stawal wszedzie gdzie sie da i stal jak dlugo da rade/ Lena jak jest juz zmeczona staniem przy lawie to opiera sobie glowke na raczkach i dalej stoi. jakby ja ktos tam wmurowal

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
jak o postępach waszych dzieci czytam to sama nie wiem co o mojej małej myśleć...o guganiu już pisałam, pięknie i szybko pełza i przyjmuje pozycję do raczkowania ale do przodu nic, nie opiera się na nóżkach w ogóle, nawet kiedy ją trzymam na rękach, nie stara się podnieść do góry, nie sprężynuje... zaczynam się wkręcać ze może coś nie tak, chociaż z drugiej strony synek mojego kuzyna w jej wieku nawet jeszcze nie pełzał a teraz śmiga no nie wiem, martwię się trochę ale dam jej jeszcze nieco czasu, pewnie prtzesadzam

Kochana Martynko, Amelko, Zosiu i Stasiu - rośnijcie, uśmiechajcie się jak najwięcej i bądźcie pociechą dla rodziców

Wszystkiego dobrego także dla Majeczki i Jaśminki, których mamy nas zaniedbały
Dolaczam sie do zyczen i duzo zdrowka dla naszych dzieciaczko

Ja nie przejmuje sie tym co moja krolewna umie a czego nie. No chyba ze naprawde odbiegalaby od normy. A tak, uwazam ze na wszystko przyjdzie czas i pora. Np wydaje mi sie ze za malo gaworzy w porownaniu z innymi dzieciaczkami ale za to szybko zaczela turlac sie, pelzac, siadac, raczkowac i stawac na nozki. dzisiaj nawet szlysmy sobie za raczki bo potrafi stawiac kroczki. W jednym jest dobra w drugim gorsza Ogolnie dajemy rade

Cytat:

Syla córeńka cud, miód i orzeszki Te korale mnie rozbroiły Ale ja to chyba chłopczycę wychowam... Nie lubię sukienek u mojej Zosi

Witam sie piątkowo
Dzisiaj noc lepsza-Zosia spała już w swoim łóżeczku i tylko dwa razy wstawałam do niej. Ale... Słuchajcie kicha prawie non stop, nie ma 5 minut, żeby nie kichnęła, i cały czas ma czerwone i załzawione oczka... Słychać, że ma zakitowany nos, ale nie idzie tego niczym wyciągnąć, chociaz psikam wodą i co jakiś czas nasivin, ale już z niego zrezygnuję, bo za długo go już używam. I mam pewną teorię: może Zosia jest na coś uczulona??Na jakieś pyłki, albo coś, w każdym razie coś z powietrza. Coraz bardziej się skłaniam do tej koncepcji. To już prawie 3 tygodnie z tym katarem. Poczekam jeszcze parę dni i jak jej nie przejdzie to pójde do lekarza.
Do tego przestała praktycznie jeść wszystko poza mlekiem. Obiadki są ble, owocki sa ble, w ogóle jak widzi łyżeczkę to od razu zaciska usta. Więc zęby też dają znać o sobie

Oj troche zmartwień mi przysparza ostatnio to moje dziecko...

Napiszcie pliss co myślicie o tej alergii-to może być to?
Dziekujemy Kurale sa babci

Ja tez jak dziewczyny obstawialabym alergie

Cytat:
Oj ja taką oazą spokoju nie jestem, też się potrafię wydrzeć i awanturować, ale mój Mąż nie umie się kłócić z szacunkiem, od razu padają ostre i obraźliwe słowa, nawet jak ja mam rację, bo On mało rozumie....
Staram się "robić swoje" na co dzień, żeby był spokój i tylko od czasu do czasu mam różne przemyślenia i jest mi źle
Tzn, często mi jest źle, ale nie myślę o tym, zajmuję się obowiązkami, układam sobie wszystko tak, że jakby to napisać..., robię wszystko tak jakbym to tylko ja mogła zrobić, nie czepiając się, nie prosząc, po prostu robię i wtedy jest "ok"
Mezowi naleza sie baty A tobie szacunek ze tak swietnie dajesz sobie rade Podziwiam za umiejetnosc organizacji. Juz nawet grochowke ugotowalas a ja nawet nie wymyslilam co zrobie na obiad

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Unholy, dla Ciebie (i dla innych mamuś też )

na razie jak go posadzę to wstaje i idzie, ale jak rozłożę te części i postawię go to pcha a nie idzie za tym
Jaki duzy kawaler z Tomusia Zastanawiam sie ile teraz wazy bo widac ze troszku cialka ma

Od rana was nadrabiam. Juz pewnie dopisalyscie kolejnych 20 nowch postow

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:39   #4420
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Trudna sytacja Rzeczywiście, wynika z tego, że Twój Małż jest osobą złośliwą Więcej nie będę tutaj pisać, bo nie wiadomo kto czyta

Zapytam jeszcze, możesz nie pisać jak nie chcesz, a jaki ma kontakt z chłopakami? Pomaga Ci chociaż przy dzieciakach?

Zawijam kiece i lece Na grochówkę ma się rozumieć

Kontakt zabawowy ma ok, spędzanie czasu itp, ale gorzej z obowiązkami (pielucha, jedzenie)
Jest fajnie, jak za dużo nie trzeba robić...

Ostatnio chciałam jechać na pocztę i miał zostać z Antosiem i Bartkiem, to powiedział mi, że co by ludzie powiedzieli, jakbym zostawiła takie małe dziecko na 2 godziny...
I nie wiem, czy to było udawane/wymyślone, bo nie chciało mu się siedzieć czy On tak naprawdę myśli...
Nie dociera do niego, ze Antek nie je co 30 min cyca i spokojnie by sobie poradził i że inni tak robią. W tym wypadku sam pojechał za mnie na pocztę...

Grochówka jeszcze ciepła

Ale cudo i ile zęboli
Na buty Twoje zwróciłam już wcześniej uwagę, super są, choć mało widzę

No i kicha, skrzynia w samoch. do wymiany...3 tys , przeciez z głodu umrzemy w przyszłym miesiącu ...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Zawsze i o każdej porze możesz na nas liczyć

Siostro

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Mezowi naleza sie baty A tobie szacunek ze tak swietnie dajesz sobie rade Podziwiam za umiejetnosc organizacji. Juz nawet grochowke ugotowalas a ja nawet nie wymyslilam co zrobie na obiad

Ale nie przesadzajcie z tą organizacją, bywam bałaganiarą i często mi się nie chce
Stary 2010-04-23, 11:41   #4421
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

Kontakt zabawowy ma ok, spędzanie czasu itp, ale gorzej z obowiązkami (pielucha, jedzenie)
Jest fajnie, jak za dużo nie trzeba robić...

Ostatnio chciałam jechać na pocztę i miał zostać z Antosiem i Bartkiem, to powiedział mi, że co by ludzie powiedzieli, jakbym zostawiła takie małe dziecko na 2 godziny...
I nie wiem, czy to było udawane/wymyślone, bo nie chciało mu się siedzieć czy On tak naprawdę myśli...
Nie dociera do niego, ze Antek nie je co 30 min cyca i spokojnie by sobie poradził i że inni tak robią. W tym wypadku sam pojechał za mnie na pocztę...

Grochówka jeszcze ciepła

Ale cudo i ile zęboli
Na buty Twoje zwróciłam już wcześniej uwagę, super są, choć mało widzę

No i kicha, skrzynia w samoch. do wymiany...3 tys , przeciez z głodu umrzemy w przyszłym miesiącu ...
No tak

Nie rozumiem tego tłumaczenia? No bo, co by takiego powiedzieli ehh...

To się nazywa spostrzegawcza babka Z Allegro, wylicytowałam, jak dobrze pamiętam, za czterdzieści kilka zł. Wygodne, tylko na co dzień za wysokie.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-23, 11:44   #4422
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
---

Ło matko ile ma zabkow. Slodki jest

Lena ma jednego widocznego i dwa prawie widoczne i juz gryzie flipsy. Nie ssie ich i nie memla tylko odgryza i dopiero trzyma w buzi zeby sie rozpuscily

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:45   #4423
mariolasl
Zakorzenienie

Karola swietnie, ze u zuzinki wszystko dobrze

Cytat:
Unholy, dla Ciebie (i dla innych mamuś też )

na razie jak go posadzę to wstaje i idzie, ale jak rozłożę te części i postawię go to pcha a nie idzie za tym
Wow Jaki sliczny Tomaszek
Cytat:
Normalnie padlam Ile zeboli i jakie duze
Sliczny Twoj synus
Ty sama wygladasz swietnie i jak szczupla jestes
Normalnie w depresje kolejna wpadne, tutaj kazdy jest duzo szczuplejszy ode mnie...
Stary 2010-04-23, 11:49   #4424
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w pewnie nie czytalas wczoraj - przyszedl mi fotelik i kolor natalie zamiast natasha (niewiele sie roznia) i jest fajny i nie wyglada jak KOOPA i zostawiam go wrzucalam fotki

a ten material to taki jak mam na kanapie
ale ten fotelik ciezki jest
nie doczytałam, bo wróciłam zmasakrowana z pracy

pewnie ktoś kto pakował nawet nie wiedział, ze to są dwa różne kolory
ale najważniejsze, ze Ci sie podoba
przecież pisałam, ze to alkantara nieplamiąca jak w meblach
tylko wtedy się pewnie skupiłaś na mojej "wymianie zdań" z morską zamiast na tresci

zaraz odszukam fotki

Cytat:

Jaki duzy kawaler z Tomusia Zastanawiam sie ile teraz wazy bo widac ze troszku cialka ma

Od rana was nadrabiam. Juz pewnie dopisalyscie kolejnych 20 nowch postow
nie wiem ile waży, jak go ostatnio ważyłam to było 11 teraz pewnie z 13 już
ale ogólnie jest duży - ciuszki na 80 i 86 nosi

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-23, 11:50   #4425
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie przejmuje sie tym co moja krolewna umie a czego nie. No chyba ze naprawde odbiegalaby od normy. A tak, uwazam ze na wszystko przyjdzie czas i pora. Np wydaje mi sie ze za malo gaworzy w porownaniu z innymi dzieciaczkami ale za to szybko zaczela turlac sie, pelzac, siadac, raczkowac i stawac na nozki. dzisiaj nawet szlysmy sobie za raczki bo potrafi stawiac kroczki. W jednym jest dobra w drugim gorsza Ogolnie dajemy rade
Zośka nie raczkuje, ale kroczki i owszem Nie podoba mi się to. Ale ciocia-nainia jest tak zachwycona tą nową umiejętnością, że jak wczoraj wróciłam z pracy, to mała miała butki na nogachMuszę przeprowadzić z nianią poważną rozmowę Ale co mnie zastanawia, że stawia całe stópki, a nie na paluszkach. Zosia, nie niania

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 11:51   #4426
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No tak

Nie rozumiem tego tłumaczenia? No bo, co by takiego powiedzieli ehh...

To się nazywa spostrzegawcza babka Z Allegro, wylicytowałam, jak dobrze pamiętam, za czterdzieści kilka zł. Wygodne, tylko na co dzień za wysokie.

Że jaką ja jestem Matką, że zostawiam takie małe dziecko...To jego myślenie...(Ale do pracy mogłabym pójść i zostawić Antosia komukolwiek). Jak mówiłam, z nianie drogie, to mówi, poszukaj kogoś w okolicznych domkach (tu są takie "domki"-czworaki z rodzinami na skraju ubóstwa i patologii)
On chyba czasami dobrze nie pomyśli zanim coś powie....Bo aż tak "głupi" to nie jest

Allegro zawsze wypatrzę, a to platformy czy takie?
http://moda.allegro.pl/item995495578...tformy_35.html
Stary 2010-04-23, 11:53   #4427
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym jeszcze mu sie tysiac razy odmieni, raz bedzie bardziej za tata a raz za mama, z Erykiem tak bylo

sluchajcie dostalam wlasnie fotelik i nie zgadniecie co
przyslali mi natalie zamiast natashe

ale powiem Wam, ze na zywo jest bardzo ladny, nie wpada w czerwien tak jak na zdjeciu - ja bym zostawila ale poczekam na TZ zeby poznac jego opinie

p4w u Ciebie tez tak jest, ze z zaglowka idzie w dol taki material, ktory swobodnie opada na oparcie, tak, ze mozna go podniesc reka do gory i jest plastik pod spodem? tak ma byc? czy moze mam jakas podrobe
bo ja ich nie widzialam na zywo tylko TZ
już pewnie wiesz, ale to jest szybka regulacja zagłówka bez wyciągania fotelika z samochodu, a ten materiał to zapas żeby nic nie było odsłonięte przy max wysokości

Cytat:
wrzucam fotki bez lampy i z lampa

co myslicie?

(ten material to taki jak mam na kanapie , ala zamsz, jak reka przejedziesz to taka smuga zostaje)
Cytat:
Tobie sie obydwa podobaly

ale podoba mi sie ten kolor - ja bym zostawila, ale musze poczekac na TZ i zobacze co on powie, podejrzewam, ze tez mu sie spodoba

no i najwazniejsze - WCALE NIE WYGLADA JAK KUPA
fajowy ten kolor i ogólnie ... fajny masz fotelik

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-23, 11:59   #4428
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Ło matko ile ma zabkow. Slodki jest

Lena ma jednego widocznego i dwa prawie widoczne i juz gryzie flipsy. Nie ssie ich i nie memla tylko odgryza i dopiero trzyma w buzi zeby sie rozpuscily

Słodko to wygląda, nieprawdaż?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
...Normalnie padlam Ile zeboli i jakie duze
Sliczny Twoj synus
Ty sama wygladasz swietnie i jak szczupla jestes
Normalnie w depresje kolejna wpadne, tutaj kazdy jest duzo szczuplejszy ode mnie...
Oj duże i ostre Jak złapie mnie za palec, to z bólu siadam

Zawsze byłam drobna, ale brakuje mi jakieś 3kg do wagi sprzed ciąży, co mi bardzo nie ciąży
Jesteś śliczną, pogodną kobietką o wielkim sercu Mariolko i nie waga o tym świadczy więc uśmiechnij się A na marginesie, co Ty chcesz od siebie? Naprawdę ładnie wyglądasz

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-23, 12:01   #4429
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie doczytałam, bo wróciłam zmasakrowana z pracy

pewnie ktoś kto pakował nawet nie wiedział, ze to są dwa różne kolory
ale najważniejsze, ze Ci sie podoba
przecież pisałam, ze to alkantara nieplamiąca jak w meblach
tylko wtedy się pewnie skupiłaś na mojej "wymianie zdań" z morską zamiast na tresci
oj tam po prostu nie wiedzialam dopoki nie zobaczylam na zywo, ale domyslalam sie, ze to podobny material

ale zeby on byl nieplamiacy sie to bym nie powiedziala
Cytat:
już pewnie wiesz, ale to jest szybka regulacja zagłówka bez wyciągania fotelika z samochodu, a ten materiał to zapas żeby nic nie było odsłonięte przy max wysokości

fajowy ten kolor i ogólnie ... fajny masz fotelik
nie wiem - wlasnie jak sie reguluje zaglowek? bo nie wiem jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 12:02   #4430
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Że jaką ja jestem Matką, że zostawiam takie małe dziecko...To jego myślenie...(Ale do pracy mogłabym pójść i zostawić Antosia komukolwiek). Jak mówiłam, z nianie drogie, to mówi, poszukaj kogoś w okolicznych domkach (tu są takie "domki"-czworaki z rodzinami na skraju ubóstwa i patologii)
On chyba czasami dobrze nie pomyśli zanim coś powie....Bo aż tak "głupi" to nie jest

Allegro zawsze wypatrzę, a to platformy czy takie?
http://moda.allegro.pl/item995495578...tformy_35.html
no comments

Ty to jesteś Wyszukiwarka nic Ci nie umknie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-23, 12:05   #4431
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
no comments

Ty to jesteś Wyszukiwarka nic Ci nie umknie
Trafiłam?
Stary 2010-04-23, 12:13   #4432
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Trafiłam?
W 10.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-23, 12:15   #4433
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
W 10.

Yeah
Allegro nie ma przede mną tajemnic
Żartuję, to dlatego, że też o nich myślałam, a mają takie charakterystyczne wykończenie (ten wałeczek/przeszycie)
Stary 2010-04-23, 12:15   #4434
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam po prostu nie wiedzialam dopoki nie zobaczylam na zywo, ale domyslalam sie, ze to podobny material

ale zeby on byl nieplamiacy sie to bym nie powiedziala

nie wiem - wlasnie jak sie reguluje zaglowek? bo nie wiem jeszcze
wiesz, pewnie dla naszych Małych Łobuziaków coś takiego jak nieplamiący materiał to nie istnieje

osobiście tego nie robiłam tylko patrzyłam jak małż to robi
ale trzeba troche odchylić górną częśc i pociagnąć - powinnaś uslyszeć takie przeskakiwanie
i się przesuwa razem z pasami, więc pasów nie trzeba przekładać
i oczywiście Marcelka nie może być w foteliku jak podnosisz zagłówek i pasy
można też jakoś od tyłu podnosić zagłówek, ale nie wiem jak i jaka jest różnica z przodu i z tyłu, jakbyś była zainteresowana to zapytam go

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-23, 12:20   #4435
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też się nad tym zastanawiam i jakoś nie mogę tej sytuacji z niczym połączyć

To czekam na kolejny etap u Maćka, który wreszcie padł
(...)
Oby chociaż minęło z wiekiem

Być może to już jutro

Ale ma piękne ząbki i cały jest śliczny , po Mamusi zapewne

Cytat:
Ale masz pamięć
Z włosami wyszło, z oczami już nie Ale nie żałuję, bo ma prawdziwe lazury-utonąć można
, widziałam te lazury, widziałam

Cytat:
Miramej ma pamięć jakby w jakiś służbach pracowała
(...)
A szczena pełna, masz racje. Teraz jak je ciasteczko, to rozdrabnia sobie tymi ząbkami i wygląda to przesłodko.
, a mówiłam, że ja z CBŚ

, a Wy już po ekspozycji na gluten?

Cytat:
Brawo Teraz bedzie stawal wszedzie gdzie sie da i stal jak dlugo da rade/ Lena jak jest juz zmeczona staniem przy lawie to opiera sobie glowke na raczkach i dalej stoi. jakby ja ktos tam wmurowal

Hehe

Cytat:
, niedobrze

Cytat:
A czy Wasze dzieci też gniotą już rozpuszczone w buzi chrupki w rączkach?

Cytat:
Zośka nie raczkuje, ale kroczki i owszem Nie podoba mi się to. Ale ciocia-nainia jest tak zachwycona tą nową umiejętnością, że jak wczoraj wróciłam z pracy, to mała miała butki na nogachMuszę przeprowadzić z nianią poważną rozmowę Ale co mnie zastanawia, że stawia całe stópki, a nie na paluszkach. Zosia, nie niania
, a niania?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:20   #4436
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Yeah
Allegro nie ma przede mną tajemnic
Żartuję, to dlatego, że też o nich myślałam, a mają takie charakterystyczne wykończenie (ten wałeczek/przeszycie)

Jak Ty dopatrzyłaś się tego na zdjęciu
Nawiasem mówiąc, te buty podobają mi się do spodni, do spódnicy nie.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-23, 12:25   #4437
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w dzieki

przeciez mam instrukcje
Stary 2010-04-23, 12:28   #4438
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w dzieki

przeciez mam instrukcje
no ba, ale w instrukcji nie zawsze jest jasno napisane, a poza tym jak kupiłaś przez allegro to instrukcja może być po chińsku

żartuję oczywiście chyba sama go zapytam, bo się jakaś ciekawska zrobiłam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-23, 12:32   #4439
magi77
Wtajemniczenie

Idziemy na spacer.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-23, 12:45   #4440
Miramej
Zakorzenienie

magi fajnego spacerku

Ja idę coś zjeść

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości