|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
niedlugo trzeba bedzie zakladac nowy watek
![]()
#4353 |
Zakorzenienie
|
Miramej, dziekuje
![]() Svi, podobaja mi sie obydwa jezdziki, ale ten drozszy bardziej ![]()
#4354 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa Amelko! ![]() Cytat:
![]() I jak tam dzisiaj ta wysypka? Dzien dobry mamusie! Ania jeszcze spi, wiec mam chwile ciszy z kawa. Nareszcie piatek, jakos po tym tygodniu jestem zmordowana. Wczoraj pierwszy raz dalam Ani awokado. Alez smakowalo ![]()
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() Cytat:
Nie ma za co ![]() Cytat:
![]() *** Kubuś dziś rano stanął w łóżeczku na nóżki ![]() ![]() Poza tym całymi dniami marudzi, ile wlezie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak o postępach waszych dzieci czytam to sama nie wiem co o mojej małej myśleć...o guganiu już pisałam, pięknie i szybko pełza i przyjmuje pozycję do raczkowania ale do przodu nic, nie opiera się na nóżkach w ogóle, nawet kiedy ją trzymam na rękach, nie stara się podnieść do góry, nie sprężynuje... zaczynam się wkręcać ze może coś nie tak, chociaż z drugiej strony synek mojego kuzyna w jej wieku nawet jeszcze nie pełzał a teraz śmiga ![]() Dzień dobry ![]() Jak nocki naszych marudków minęły? Unholly jak Antoś? Svinecka ma rację, trzeba o nowej części pomyśleć, Cass -Papo Smerfie? ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Kochana Martynko, Amelko, Zosiu i Stasiu - rośnijcie, uśmiechajcie się jak najwięcej i bądźcie pociechą dla rodziców ![]() Wszystkiego dobrego także dla Majeczki i Jaśminki, których mamy nas zaniedbały ![]()
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co Ty Anula, Kubuś w zasadzie idzie "łeb w łeb" z Martynką ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-04-23 o 07:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
BAN stały
|
hej mamusie
![]() ![]() Unholy, jak Antoś? co do netu to tu miało wszystko ruszyć od maja ale nie ma szans dół w rozsypce i jak ruszy po wakacjach to będzie dobrze - nie wiem myslę że jeszcze tyle czasu zejdzie. Miramej ![]() Syla Lenka cudna ![]() Megi dla Amelki ![]() najlepsza zabawa Amelki teraz to stawanie na głowie... jak stoi np na łóżku to pochyla się tak że ma dupkę w górze a głowę na dole i się cieszy ![]() ![]() czekam na fotelik, może dziś będzie. babcia Amelki obiecała kaskę na niego ale w maju lub czerwcu a w maju jedziemy znów do domu bo męża bratowa urodziła i na koniec maja chrzciny i chce żeby Amelka jechała w większym foteliku. zastanawiam sie co Amelce kupić za tą kasę od babci... za jakieś 300 zł i myslę o tych jeździkach co wstawiacie ![]() ten fotelik wzięliśmy http://www.babytop.pl/produkty/info/...ck_red-08.html Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-04-23 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Tutaj jeszcze coś, co powinno Cię uspokoić
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Mówisz, że Amelka staje na głowie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przyłączam się do życzeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry! Średnio się wyspałam. Zasnęłam może o 1.30 a pobudka dziś o 6.30 ![]() ![]() ![]() Unholy jak Antoś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anula Ty tez mi pomogłas w wózkowym temacie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wcześniejsze posty mi zżarło ![]() Unholy trzymam kciuki, żeby Antosiowi szybko przeszła ta wysypka ![]() Syla córeńka cud, miód i orzeszki ![]() ![]() ![]() Tuli witaj ![]() Witam sie piątkowo ![]() Dzisiaj noc lepsza-Zosia spała już w swoim łóżeczku i tylko dwa razy wstawałam do niej. Ale... Słuchajcie kicha prawie non stop, nie ma 5 minut, żeby nie kichnęła, i cały czas ma czerwone i załzawione oczka... Słychać, że ma zakitowany nos, ale nie idzie tego niczym wyciągnąć, chociaz psikam wodą i co jakiś czas nasivin, ale już z niego zrezygnuję, bo za długo go już używam. I mam pewną teorię: może Zosia jest na coś uczulona?? ![]() Do tego przestała praktycznie jeść wszystko poza mlekiem. Obiadki są ble, owocki sa ble, w ogóle jak widzi łyżeczkę to od razu zaciska usta. Więc zęby też dają znać o sobie ![]() Oj troche zmartwień mi przysparza ostatnio to moje dziecko... Ps. Zdecydowałam się na X-landera na 99,9% ![]() ![]() ![]() Napiszcie pliss co myślicie o tej alergii-to może być to? ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
DZIEKUJĘ ![]() ![]() ![]() Gorgulku ![]() I oczywiście przyłączam się do życzeń dla: Martynki ![]() Amelki ![]() Stasia ![]() Majeczki ![]() Jaśminki ![]() Svi zpomniałam- mi się podoba fotelik, i "forma" i kolor ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-04-23 o 08:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
ja na 2 slowa bo dziecko dobralo mi sie do kosza z mąkami
Unholy, jak dzis? Skierko, Laura tez mi staje na glowie ![]() czasem sie rozjezdza i upada na nos i jest placz musze leciec bo pies wkroczyl do akcji pa bede pozniej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dolaczam do zyczen dla naszych kochanych solenizantow ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Masz rację, skonsultuj to z innym lekarzem ![]() Ja zawsze zbieram mocz do woreczka ![]() Sprawę przegrzewania znam, ale czy od body ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Maciuś dalej nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, ciekawe dlaczego spadł Jej apetyt??? Też u ważam, że najlepiej przymierzyć Małą do wózeczka i wypróbować w sklepie ![]() Przyłączam się do życzeń dla małych jubilatów ![]() ![]() ![]() --- Witajcie ![]() U nas nocka jak zwykle - do kitu, a nawet bardziej niż do kitu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Cytat:
![]() a widzisz - znpowu cie zaskoczyl ![]() Cytat:
![]() O wlasnie, rowniez musze sprobowac dac mu awocado w przyszlym tygodniu Cytat:
Na pewno wszystko jest w porzadku ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Malutkiej za stanie na glowie ![]() ![]() Moze znajdzies zjakis fajny jezdzik niekoniecznie w zabojczej cenie Cytat:
![]() Podoba mi sie szczegolnie dlatego, ze z niej wynika, ze moj wczesniaczek jest aktualnie do przodu ze wszystkim, a niedawno mial przestoj ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez mam wozkowy zawrot glowy. Bardzo podoba mi sie x-lander XA, ale u mnei nie do dostania, musialabym sciagac z Polski. A to juz wychodzi prawie tak samo jak okazyjne kupno Concorda Fusion u mnie... ![]() A tak w ogole to bardzo chcialabym Baby Jogger City Elite na wypady po wertepach, piachach i pagorkach, ktorych u mnie nie brakuje - na ten jestem zdecydowana prawie na 100%. Po glowie mi jednak chodzi, ze moze chcialabym tez duza, wygodna spacerowke z 4 kolami... Wiem, jestem glupia... Moj maz powiedzial, ze ok, ale pozbywamy sie wtedy Maclarena, bo nie bedziemy zakladac wozkarni... Szczerze mowiac lubie Maclarena, ale mam duzy bagaznik w samochodzie, wiec to nie jest kwestia wielkosci wozka... Raczej mojego widzimisie i checi na inny wozek. Plan jest taki, ze kupuje Baby Jogger i mamy nadzieje, ze odechce mi sie innego wozka ![]() ---------- Nocka byla znacznie lepsza od poprzedniej ![]() a dzis Antos zrobil mi juz porzadek na polce z butami i przymierzal sie do kuwety, ale go w pore powstrzymalam ![]() ![]()
![]() |
#4368 | ||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1009876053_pos..._panterka.html Cytat:
![]() To taki łupież na ciele, tylko z plamami czerw., ale to chyba nie to... ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81u...%BCowy_Giberta Łapałam dzisiaj do woreczka, ale i tak doopa z tego..., ale o tym niżej Cytat:
![]() Bardzo zdziwiony był? ![]() Niby pieluchy robią przewiewne, ale bawełna przecież też zdrowa i naturalna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przesadzasz ![]() ![]() Wszystko jest jak należy i każde z dzieci ma swoje tempo ![]() Dzięki Dziewczyny za gratulacje dla Antosia i kciuki za zdrówko. Niestety plamki a nawet plamy nie ustąpiły ![]() Mocz dzisiaj godzinę pobierałam - tzn czekaliśmy z naklejonym woreczkiem i udało się, ale łamaga mój mąż w drodze do przychodni rozlał połowę, zaniósł babce taki w samym worku - nie miałam pojemniczka, a ta go wysłała do Apteki po ten pojemnik. Tam kolejka długaśna, on się spieszy do pracy i pojechał. Ona chyba na niego czeka, (zostawił też u niej skierowanie). Zadzwoniłam do taty, może jeszcze zdąży z tym pojemnikiem podjechać i pojedzie w dzisiejszym transporcie... Udało się, choć punkt pobrań był zamknięty Tata jakos znalazł pielęgniarkę. Może okazać się, że moczu za mało przez to wylanie i trzeba będzie powtórzyć, ale może się uda... Wyniki w poniedziałek, proszę o trzymanie kciuków ![]() ![]() Kurcze, powiem Wam, ze męczy mnie to...Wszędzie gdzie go wyślę, ma coś do załatwienia, to zawsze coś. Albo muszę odkręcać za niego, albo coś pomyli, albo spierniczy.... I na dłuższą metę, to nie jest tylko śmieszne, ale naprawdę uciążliwe...Powoduje, że mam wrażenie, że wszystkie sprawy do załatwienia są na mojej głowie i obciążam się tym wszystkim, bo nie widzę zaangażowania, wsparcia ... Może głupi przykład z moczem, ale akurat taka sytuacja dzisiaj wyszła. I może nie chodzi i to, ze ciapa z niego, bo swoje sprawy załatwia, a inne to tak właśnie jakby mu nie zależało, bez zainteresowania. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi... A nieważne... A tak w ogóle to Dzień Dobry ![]() Idę na inkę, bo po zwykłej kawie odkryłam, że mam zgagę ![]()
![]() |
#4369 | ||
Zakorzenienie
|
maggi77 wspolczuje nocki
![]() ![]() Unholy jak Antos? Edit: doczytalam ![]() ![]() ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-23 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Katarek pewnie też ma wpływ na apetyt ![]()
![]() |
#4371 | |||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ładny fotelik ![]() Cytat:
latem gorzej, bo ogólnie ciepło,więc trzeba zapewniać przewiew. Koszulki i spodenki, albo luźne rampersy ![]() Antoś już właśnie ma pierwszą drzemkę, a ja idę się wykąpać i dzwonię do dr, pewnie popołudniu będzie mógł dopiero przyjść ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że to mozę być uczuleniowe, np. pyłki lub przez ten pył wulkaniczny, jeżeli Mała może mieć skłonności uczuleniowe. Piszą i mówią właśnie, ze dużo ludzi przez ten pył ma reakcje alergiczne bardzo różne ![]() A Wy jesteście Alergikami? Cytat:
Antoś na razie dobiera się do ziemi w doniczkach ![]() Cytat:
A co się stało z tym wózkiem poprzednim, w którym gondola się popsuła? On był 3w1? Zwróciłaś go? Oj te wózki nam mącą w głowach. Jeszcze raz wielkie BUZI dla Was za troskę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4372 | |||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Oj ja taką oazą spokoju nie jestem, też się potrafię wydrzeć i awanturować, ale mój Mąż nie umie się kłócić z szacunkiem, od razu padają ostre i obraźliwe słowa, nawet jak ja mam rację, bo On mało rozumie.... Staram się "robić swoje" na co dzień, żeby był spokój i tylko od czasu do czasu mam różne przemyślenia i jest mi źle ![]() Tzn, często mi jest źle, ale nie myślę o tym, zajmuję się obowiązkami, układam sobie wszystko tak, że jakby to napisać..., robię wszystko tak jakbym to tylko ja mogła zrobić, nie czepiając się, nie prosząc, po prostu robię i wtedy jest "ok"
![]() |
#4373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak zaczęłam czytać opis, to od razu też pomyślałam o alergii na jakieś pyłki itp. rzeczy. A któreś z Was jest alergikiem? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie też się ta stronka podoba ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wezwiesz dziś tego osiedlowego lekarza? Ciekawe, co to może być? ![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję Ci zachowania Małża ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
u nas kolejna nocka do
![]() nie wiem co się dzieję - mój Smerfik spał już tak dobrze, a tu od ok 2 tygodni jakaś masakra Unholy... a skąd by sie wziął u Antosia łupież Gilberta skoro to zakaźne ![]() Mariolu pędzę obejrzeć Twój wymarzony wózek ![]() właśnie przyszedł jeździko-pchacz, ciekawe czy Tomuś będzie wiedział do czego to służy ![]() na razie ogląda go z poziomu podłogi ![]()
![]() |
#4376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
nie mam czasu popisac bo maruda rzadzi ![]() Unholy kurcze co jest z tym Antosiem? ![]() a co do malza....brak slow ![]() wszystkiego najlepszego dla Martynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4378 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No własnie z tym jedzeniem tez sie martwię, bo nigdy wcześniej nie miała z tym problemu. Wciągała aż miło. A co się w nocy działo? ![]() Cytat:
![]() ![]() A zachowania męża nie komentuje, bo ja sobie nie wyobrażam mieć wszystkiego na swojej głowie. Muszę mieć oparcie i poczucie, że ta osoba obok angażuje się we wszystko tak samo jak ja. Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie napisałam, że też myślę o tym pyle. A alergikami absolutnie nie jesteśmy ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-04-23 o 09:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zaraz chyba padnę
![]() ![]()
![]() |
#4380 | ||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
Na jedzenie, tak jak piszesz - powinno znikać, anie się codziennie inaczej układać na ciele... Tak, dzwonię po niego, ale nie odbiera - pewnie w pracy. ![]() Mam taką nadzieję ![]() Cytat:
![]() Właśnie doczytałam, że nie zakaźne. Także znikąd się przypałętało, jeżeli to to ![]() Poprosimy o jakieś fotki Tomeczka z nowym sprzętem ![]() ![]() Nooo, chyba tak ![]() Cytat:
![]() Chciałabym wiedzieć coś na 100%. Mam nadzieję, ze ten lekarz coś powie, a nie np.odeśle nas o dermatologa... Cytat:
![]() To odczekaj kilka dni, a jak nie przejdzie to najlepiej iść do lekarza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.