![]() |
#4891 |
Konto usunięte
|
Dot.: Anglia cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Winko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
![]() ![]() ![]() najlepiej smakuje w piatek i wcale nie jestem "vinopijaczka" ![]() po prostu czasem można sie wyluzowac ![]()
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego luuuuzooowania ![]() Z radości, ze weekend energii mi przybyło i już większość jutrzejszych porządków zrobione ![]() Oby jutro pogoda dopisała ![]()
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
senkju ![]() ja zdolalam risotto ugotowac na kolacje .... "roboty domowe" zostawiam na jutro ![]() chyba.... no chyba ze wybiore sie do fryzjera i na silownie ![]() to takimi przyziemymi sprawami jak sprzatenie nie bede sobie glowy zawracac ![]()
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
Już kilka dni podczytuję sobie Wasz wątek i chichram się przed komputerem, takie macie teksty ![]() Ja od prawie 7 lat mieszkam w Londynie, razem z Tż i teraz jeszcze dwójką dzieciaczków. Na temat prania chyba nie powinnam się wypowiadać, bo codziennie przynajmniej jedno, i kategorii wiele, w tym różowe (dla córki) i niebieskie (dla synka)... Winko jak najbardziej ![]() Na siłownię, a właściwie to basen to już się chyba rok planuję zapisać... może jeszcze do wakacji się zmobilizuję ![]() Życzę udanego weekendu, pogoda zapowiada się fantastyczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zadomowienie
|
Witaj Ola
![]() A ja myslalam ze mam winko, tak sie cieszylam wracajac z pracy zagladam do lodowki i nie ma ![]() ![]() ![]() Wiecie co rozleniwia mnie to mieszkanie nad morzem... nigdzie sie czlekowi nie chce jezdzic zwiedzac czy ogladac bo na codzien ma morze i jest fajnie... Trzeba by gdzies wyruszyc zwiedzic kawalek Anglii ![]() ![]() Ja tez musze jutro posprzatac bo TZ juz sie ten... zlosci ![]() I musze skoczyc do LUSHa uzupelnic zakupy. Poza tym za miesiac jade do Cmabridge (znowu) i nie moge sie doczekac ![]() Chyba wszystkie wywialo, coz nie bede sama do siebie gadac ![]()
#4897 | ||
Rozeznanie
|
tyyyle wypowiedzi chcialam zacytowac, ale nie nadazam za wami
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a pogoda na pewno dopisze ![]() Cytat:
![]() A ja mialam dzisiaj przypal na poczcie. Poszlam tam "sluzbowo" wyslac list specjalna przesylka. Juz przy okienku cos mnie tknelo, ze moze mam za malo kasy przy sobie, dostalam w pracy 5 funtow, a portfela ze soba nie wzielam. I slysze: 5.50. Yyyy, zaczelam wiec udawac i szukac po kieszeniach, choc dobrze wiedzialam, ze nie mam ani grosika wiecej. Nie mialam wyjscia, musialam sie przyznac. Powiedzialam, ze mi brakuje 50p. ![]() ![]() Przynajmniej przekonalam sie, ze mam cos takiego jak intuicja (bo jak juz bylam przy okienku to naprawde czulam, ze moze mi zabraknac ![]() Tylko cos kiepsko u mnie dziala, z opoznieniem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z moim i tz nie nadazam ...... i zawsze pelno w koszyku !!!! Cytat:
eeee to lipa z tym winem ![]() ja Cambridge uwielbiam, bywam tam srednio raz na miesiac ![]() u znajomch i na zakupach, a czasem nawet w pracy ![]() uwielbiam to miejsce ....... kiedys uczac sie z ksiazek Cambridge University Press nawet nie przypuszczalam ze to miejsce bede miala na wyciagniecie reki ![]() a nad morze bym sie wybrala ..... moze w maju ..... ![]()
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Witaj ola.
Blubelle ja jestem, chwila przerwy w porządkach ![]() ![]()
#4900 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kofika juz Ci sie widze osoby placa - ja zadnych dzieci nie mam i Ola tez sie nie nazywam ![]() Luno niebieska tez nie jestem ale moge byc i blue belle ![]() Zapraszam nad morze, fajnie jest, jest morze.... i.... no morze jest i plaza nie ![]() Nie no mamy bardzo duzo fajnych sklepikow, pelno jest takich retro i vintage ktore kocham ![]() Tez uwielbiam Cambridge, zawsze jakos tam czuje sie zrelaksowana. Fajnie ze masz tak blisko! My w pracy na poczatku maja mamy jakis firmowy "day out" i bedziemy zwiedzac nasze oddzialy w Buckinghamshire - fun, nie ma co ![]() Ostatnio jestem zakochana w tych sukienkach ![]() http://www.vivienofholloway.com/1950...-Polkadot.html poluje na eBayu ale znowu mnie dzis ubiegli o £1. Kupilam dwie dla moich druhen ale jak byla wyprzedaz i byly po £35 to nie pomyslalam zeby kupic tez dla siebie ![]()
![]() |
#4901 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie ogólne tylko: wogóle na nich nie patrz a szczególnie w oczy i wogóle nie zwracaj uwagi, no i zachowuj się jakbyś się spieszyla i byla zajęta. Pomagają też słuchawki w uszach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
bellebelle ups ...... faktycznie cos namieszalam
![]() ale wniosek z tego ze chyba sie ...............starzejeee eeeeeeeeeeeee ![]() ludzie nawet calej lampki wina nie wypilam a juz mam dosyc ![]() eeeeeee kofika jestes załosna rusz 4 litery i sie rozruszaj ![]() matko i do tego sama do siebie zaczynam gadac :/ oki lepiej koncze i ide pod prysznic
#4903 |
Zakorzenienie
|
bellbell wybacz,
to nie wino, tylko ciążowa amnezja ![]() co do sukienek to ja aktualnie poluję na tę http://www.picchumaternity.com/uk/ac...ift_dress.html
#4904 | ||
Zadomowienie
|
Peorth dzieki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz juz termin? Znasz plec? Jak samopoczucie? Fioletowa sukienka przepiekna ![]() O i widze ze znowu cos sie udalo przekrecic, moze juz odloz ta butelke czy cokolwiek tam twierdzisz ze nie "pijesz" ![]() Dobra ja tez ide, moze cos obejrze... za pozno juz na sprzatanie ![]() EDIT: wlasnie dostalam email od EasyJet ze oferuja £10 ASHBACK na nastepny lot ![]() ![]()
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-04-23 o 21:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
bellbell terminu jeszcze nie mam, może we wtorek z położną dojdziemy do porozumienia moje obliczenia to 7 grudzień).
Płci nie znam, za wcześnie. Wina nie piję, kawy nie piję, tylko czasami się czuję jakby pierwsza faza demncji uderzała, mamnadzieję, ze to tymczasowe. ![]()
#4906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zycze powodzenia w bojach z polozna ![]() Nie martw sie, ja wczoraj w pracy wypisywalam koperte zeby wyslac do klienta cos tam i wpisalam swoj domowy adres! Dobrze ze sie zorientowalam zanim wyslalam bo byloby smiesznie ![]() Dobranoc, juz Wam nie przynudzam ![]()
![]() |
#4907 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Goscie poszli, pierogi smakowaly, tz wegetarianin zrobil pysznego kurczaka oraz cannelloni z ricota i szpinakiem, ja tylko zrobilam saladke. ![]() Co mam jutro robic nie wiem, ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4908 |
Wtajemniczenie
|
wrocila wlasnie do domu...
![]() ![]() ku sprostowaniu - az tak dlugo nie siedzialysmy, tylko nam TZ popadaly pilnujac babla ktory spal - i nie chcieli wstac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehhehe bakteria dobra jestes..... co ty masz wizaz do &^^%%^%$$ podłączony ![]() tak czy inaczej fajnie ze piatkowy wieczor ci sie udal! ja w sumie niedawno wstałam i wcale nie czuje sie, jak "nowonarodzona" chociaz przespalam 12 godzin ![]() zaczynam podejszewac ze te moje dolegliwosci to faktycznie jakas alergia.... juz od 3 tygodni czuje sie jakas ospała do tego meczy mnie kaszel, na ktory zadne syropy ani tabletki na gardlo nie pomagaja :/ chyba poslucham rad Bakterii i kupie sobie zyrtec, jak myslicie nie powinien mi chyba zaszkodzic? ja nigdy takich problemów nie mialam....... ok ponarzekalam sobie troche ... pije kaweke, wcinam kanapki wezme prysznic moze sie obudze na dobre i zmykam do fryzjera i na warzywny targ ![]() udanej soboty ale ieknie nie ![]()
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!!! I jaka śliczna sukienka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |||
Zadomowienie
|
O widze ze pranie na tapecie
![]() ![]() ![]() U nie raczej jest podzial na bialo-szare, kolorowe-czarne i delikatne. Skarpetki TZ najczesciej sklada sobie sam. Zreszta cale pranie sklada, ja (znaczy pralka ![]() Cytat:
Widzial facet ze ogladasz menu - no to pomyslal ze chcesz kupic jedzenie. Przeciez nie czyta w twoich myslach ![]() Jak bylismy na Lanzarote to tam 'lapanie' klientow przyjelo kuriozalna forme. Kelnerzy doslownie urzadzali lapanke na ulicy ![]() ![]() W Kornwali tego typu zaczepiania obserwuje nieczesto. Pare razy sie zdarzylo w kebabach, ale ogolnie spokoj. Moze sie przeprowadz ![]() ![]() Co nie znaczy ze nie wiem o co ci chodzi i zgadzam sie ze moze to byc denerwujace i stresujace. Jak ostatnio bylam w Londynie i (doslownie) bieglam ulica bo chcialam zlapac pociag, pewnien pan o ciemnym kolorze skory beszczelnie patrzyl sie na moj biust ![]() W ich kulturach inaczej traktuje sie kobiety i niewiele sie na to poradzi. Cytat:
![]() Ola a ty nie z okolic Krakowa czasem? Cytat:
![]() Oby ci tylko 5 kilo pylu nie zaoferowali ![]() Kofi - to moze byc cos na tle alergicznym, szczegolnie ze dawno nie padalo i pelno pylkow w powietrzu. Ja mam z tym problemy niestety. Glownie objawia sie oslabieniem zdolnosci myslenia ![]() Moze sprobuj najpierw naturalnie tabletki np. Pollenna, bo te Zyrteki maja troche dzialan ubocznych. Melduje ze moj polpasiec coraz mniej widoczny,jeszcze kilka dni i powinno wszystko zniknac ![]() Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2010-04-24 o 13:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() lori - gon tego pasca, gon, dobrze ze juz przechodzi ![]() Czesc Ola! ![]() ![]() ![]() BB - ty ![]() ![]() ![]() OGLASZAM TERAZ KONKURS NA PRASOWANIE ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-24 o 13:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie wieczorem przed telewizorem. Kiedyś prasowałam tylko wyjściowe ciuchy, ale jak się pojawiły dzieci, to prawie wszystko(bez bielizny oczywiście). Poza tym przy takiej ilości prania to nieuniknione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Bije Was z praniem! 4 dzisiaj ![]() Okna pomyte, podłoga błyszczy, narobiłam się jak nie wiem co... A człowiek na wakacje przyjechał ![]() W życiu bym nie uwierzyła, że ten caly pył z wulkanu będzie można zobaczyć. TZ na moj przyjazd auto umył. I deszcz zaraz po tym spadł. Auto lepi się niesamowicie i zamiast prawdiłowego koloru jest.... szare
#4915 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wklejam zdjecie ile u nas dzisiaj ludu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zawsze kupuje 5/6 sztuk ubran (np. mam 6 sukienek do pracy, takich garsonkowych, no shift dresses coby musiec robic tylko raz w tygodniu ![]()
![]() |
#4916 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic kochana tylko sie przyzwyczaic ![]() kazdy teraz o klienta zabiega co nie znaczy ze nie wpaslas mu w oko ![]() Cytat:
![]() ![]() a jeszcze jak bieglas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aha i radzila wybrac sie do lekarza... jak jej powiedzialam ze niby po co? to powiedziala ze po antybiotyki ![]() zasmialam sie tylko .... w sumie to czuje sie juz lepiej i duzo nie kaszlalm dzisiaj zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehhe nie dziwie sie pewnie zrobilabym to samo ![]() ***** a ja niedawno powrocilam z miasta kupilam warzywka i owoce i swieze rybki (odkrylismy z tz nowy sklep niedaleko od nas,facet wykrawa dzwonki lososia na miejscu ze swiezej rybki ![]() ![]() do tego na bazarku kupilismy pyszna i pachnaca (wlasnie smakuje) cynamonowo-orzechowa kawke no i mialam w palnach fryzjera tak .... kolezanka polecila mi jeden salon ale jak tam przyszlam to byla kolejka i pani powiedzia ze trzeba bedzie "troche" poczekac.... wiec zapytalam czy dobrze bedzie jak wroce za jakas godzinke ... pani sie zgodzila ... i zgadnicje co ... wracam za godzine, a ona mi mowi ze mnie juz nie przymie ( nikt nie czeka, dwie panie siedza na fotelach z polozaona farba,wiec nic kolo nich poki co robic nie trzeba ..... ![]() nie chcialam sie z nia klocic wiec delikatnie mowie ze ja tylko, odswiezenie fryzu chcialabym zrobic ... a ta dalej swoje ...wiec pytam czy jutro otwarci i czy moge umowic sie na dana godzine bo mi bardzo zalezy na tym zcieciu.... a ona na to ... ze nie zapisuja na godzine ![]() aha to sie wkurzylam i se poszlam zla jak osa .... na szczesie przypomnialam soebie, ze widzialam na polskiej stronie internetowej ze gdzies tu otwarli polski salon .... oczszedzajac wam szcegolow jestem zachwycona ..... pani swietnie mnie zciela i do tego zrobila regulacje i henne brwi (perfect btw) za jedyne 26F wszytsko ![]() nie dosc ze niedaleko ode mnie to jeszcze jestem happy ![]() musze wygladac dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() teraz jeszcze ta silownia i juz w ogole zawladne miastem ![]()
![]() |
#4917 |
Rozeznanie
|
Nienawidze prasowac i nie prasuje prawie wcale, a koszule to juz czarna magia, oddaje do pralni, bo nie moge pojac jak je wyprasowac, zrobie jedna strone to druga wygnieciona i tak w kolka, a kolnierzyk zawsze mi sie zle zagina
Luna - Gratulacje!!! Kofi - Niedaleko mnie tez ostatnio wyczailam noey Polski salon, fajnie wyglada, napewno sie wybiore A my dzisiaj zakupowo i u Chrzesniaka bylam, a teraz TZ mnie zostawil i poszedl do pracy, bo ma pelno rezerwacji, rozpakowalam zakupy i siedze, udalo mi sie wreszcie kupic ladna firanke, myslalam ze mi sie juz to w Anglii nie uda, ciekawe kiedy sie doczekam jej zawieszenia ![]()
#4918 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tam prasuje jak zachodzi potrzeba, nie zaraz po praniu. Tz praktycznie nosi tylko koszule i zawsze twierdzi, ze sie zabierze za nie i je wszystkie na raz wyprasuje, ale cos mu to kiepsko idzie, trzy lata minely i jeszcze sie za to nie wzial. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis bylam poszukac czegos do ubrania na komunie siostrzenicy tz, ktora odbedzie sie za dwa tygodnie. Obeszlam cala Oxfors Street wzdluz i wszerz i nic nie znalazlam. ![]() ![]() ![]() Pogoda piekna i ogolnie sobota minela dobrze, nie liczac porazki zakupowej.
![]() |
#4919 |
Rozeznanie
|
Nienawidze prasowac i nie prasuje prawie wcale, a koszule to juz czarna magia, oddaje do pralni, bo nie moge pojac jak je wyprasowac, zrobie jedna strone to druga wygnieciona i tak w kolka, a kolnierzyk zawsze mi sie zle zagina
Luna - Gratulacje!!! Kofi - Niedaleko mnie tez ostatnio wyczailam noey Polski salon, fajnie wyglada, napewno sie wybiore A my dzisiaj zakupowo i u Chrzesniaka bylam, a teraz TZ mnie zostawil i poszedl do pracy, bo ma pelno rezerwacji, rozpakowalam zakupy i siedze, udalo mi sie wreszcie kupic ladna firanke, myslalam ze mi sie juz to w Anglii nie uda, ciekawe kiedy sie doczekam jej zawieszenia ![]()
#4920 |
Zadomowienie
|
Olka 4 prania to u mnie norma i to bez firanek i poscieli. Dzisiaj tez zrobilam 4, jutro zrobie jeszcze 3.Ale w zeszlym tygodniu wypralam tylko czarne to dlatego. Ja nie wiem skad nam sie tyle ciuchow bierze, bo sie przeciez nie przebieram codziennie. Ja prasuje kazde pranie, a najbardziej lubie prasowac koszule (Sweety takze jak cos zawsze mozesz do mnie podeslac). TZ nosi koszule do pracy. Ja musze miec wszystko wyprasowane, bo nidgy nie wiem w czym pojde do pracy a rano nie chce mi sie prasowac.
A wogole to pochwale sie, ze bylam dzisaj na zakupach i kupilam sobie sukienke, sweterek i kolejna pare butow. TZ stwierdzil, ze musze isc na odwyk i jeszcze troche to wprowadzi mi szlaban na buty i torebki (mam 18par butow na obsasach +adidasy i japonki i 20 par torebek). Ja wcale nie uwazam, ze mam ich az tak duzo- on ma ze 30 par koszul. Dobra, czas isc lulu. TZ juz spi, a ja mu klikam nad uchem. Dobranoc dziewczynki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.