|
|
#4861 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moj sposob na pakowanie sie to pakowac sie dopiero pare godzin przed wyjazdem. Co mialam zapomniec to i tak zapomne, a reszte wrzuce do torby, TZ upcha i stresu mniej!Rolki w moim zyciu pozostaly w latach 90-tych i moze niech tam pozostana Ale widze duzo ludzi u nas smiga Moj krolik zzarl moj ulubiony sweterek Sciagnal go skads jak go niepilnowalam i normalnie mam granatowy ser szwajcarski
|
|
#4862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz wszystko na mnie bedzie, tak?!obrazilam sie Tez uwazam, ze trzeba ze soba pomieszkac, poznac sie, zeby zdecydowac, czy sie chce byc ze saba juz na zawsze czy nie, my z Tz mieszkamy razem od 3 lat (wczesniej mieszkalismy tylko jakis tydzien raz na miesiac, bo ja jeszcze studiowalam) nie wiem, czy to dlugo czy krotko w kazdym badz razie nastepna rzecz jaka kupimy dla nas beda obraczki Peorth to sie wam zakupy udaly ![]() a ja dzisiaj na obiado-kolacje leczo robie i sie zastanawiam, czy wrzucic kielbase (mam taka wedzona, ladnie pachnie) czy nie, Wiolqn ekspertko jak sadzisz, kielbasa z 98% porka nadaje sie na diete, czy nie?a do tego jeszcze odstawilam wiekszosc weglowodanow i po 6 dniach (znaczy sie dzisiaj) tak mi sie slodkiego zachcialo, poszlam do sklepu, wynalazlam galaretke bez cukru i zjadlam 3 opakowania (znaczy sie takie male) zaspokoilam swoj glod na slodycze, a to wszytsko lacznie mialo 24 kcalKofika York jest blisko mnie a wiec zapraszam na kaweuciekam gotowac obiadek
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Bellebelle, współczuję utraty sweterka...
wiem co przeżywasz bo mój pies jeszcze w Pl kiedy był malutki jadl wszystko co zdołał dostać w swoje łapki kiedy nikogo nie było w domu, głównie buty.... a jak kiedyś szafa z butami została otwarta, bo wszyscy w pośpiechu wychodzili i zapomnieli to była butowa Sodoma i Gomora ![]() Aniele, ja tam na dietach tak się bardzo nie znam, ale za to troszkę bardziej na leczo i myślę że koniecznie wrzuć kiełbaskę, a jak chcesz coś zdrowszego to chudy boczek (mniej przetworzony choć może być bardziej tłusty), albo chude mięsko. Ja muszę mieć w leczo wkładkę mięsną
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
Poerth chcialam Ci odpowiedziec na temat mlezcykow ale Vedma mnie ubiegla.
Bellebelle zapytam mamy i Ci napisze. W sumie to zalezy od tego co chcecie robic, bo oni jak jezdza to gdzies na koniec swiata gdzie jest cicho i spokojnie. No i nam sie w pracy weekend zaczal, tzn nie wszystkim bo ja pracuje. z jednej strony sie ciesze, bo wiecie, ze ja lubie pracowac, ale z drugiej mialam taki ciezki weekend, ze nie chce mi sie isc jutro. I po co ja powiedzialam, ze przyjde?
|
#4865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooooo to tak jak ja Mój tż czasami tak robi co mnie wkurza ale z jednej strony mu sie nie dziwie bo ja naprawde duzo mówie ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Daj jednego Ja sie tak zbieram do zrobienia i sie zebrac nie moge a chodzą za mna juz miesiac .Bellebelle ja byłam na Teneryfie i potwierdzam , że jestam cudownie
|
|
#4866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka i Anioł niestety z kawki nie skorzystam (ale dziekuje za propozycje my jedziemy tam na jeden dzien i do tego z wycieczka ![]() wiec ciezko byłoby poproscic kierowce autokaru aby zatrzymal sie po drodze, bo kofika chce "kulezanki" odwiedzic ![]() ![]() oby tylko pogoda nam sie udała .... juz buszuje na necie w poszukiwaniu informacji na temat Yorku uwielbiam takie rzeczy Cytat:
a pewnie ja popieram, nie ma co "gnic" w domu przed kompem jak taki piekny tydzien nam sie trafil ..... korzystajcie ile wlezie **** oki mam kilka opcji co by tu dzis robic..... musze sie szybko zdecydowac bo zbyt wiele czasu do konca snia nie zostalo ![]() milego wieczoru
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Robie lazanki i serio - na nic innego juz chyba nie mam sily... a wypadaloby glowe umyc... Maatra, moge przyjechac z wylenialymi wloskami i niezrobionymi paznokciami?
![]() Wkurzylam sie dzisiaj i zarzadzilam od maja 20% podwyzke cen nauczania. Ja sobie flaki wypruwam, a zarazy nie chca sie naumiec... wrrr!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4869 |
|
Raczkowanie
|
Ooo Kofika ale Wam fajnie,że sobie jedziecie na wycieczkę, ja też bardzo lubię takie wypady
zbliża się długi weekend,a my nie mamy żadnych planów. Dobrze,że w Londynie jest tyle parków to będzie można się gdzieś wybrac.A wiecie,że ten weekend ma być piękny i w przyszłym tygodniu nawet ponad 20st super hiper ekstra trzeba korzystać i siedzieć na dworze ile się da.Vedma dzięki za wyjaśnienie zawiłego tematu z mleczami, też nie wiedziałam,że tak to się dzieje A ja w trakcie poszukiwań wycieczki poślubnej. Na razie jeszcze nie jestem na 100% przekonana do Majorki. Marzy mi się coś bardziej egzotycznego,jak np Dominikana lub Barbados (to już wogóle wielkie marzenie moje) |
|
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
Vedma mozesz
![]() Kasienka pogubilam sie z tym paszportem. nie mozesz w uk zlozyc podania i za 6 tyg odebrac,albo pozniej? napisalas,ze bedziesz wtedy w kraju i co juz pozniej tu nie przylatujesz? ja moj odebralam uwaga uwaga po ponad roku Peorth ja jestem mistrzynia w przerywaniu karnetow na silownie ![]() teraz mam kontrakt na rok,wiec nie moge sie wycofac btw place 35, a powinnam 45,ale jak juz wspominalam kiedys... promocja byla ![]() Kofika udanej wyciczki .nie woleliscie sie wybrac pociagiem ? ************************* * padam,doslownie padam. na jutro mam 1000000000000 rzeczy zaplanowanych i nie wiem od czego zaczac syn mi zasadzil salate w aucie,wiec moze zaczne od sprzatnia tego ![]() milego weekendu.moju zapowiada sie baaaaaaaardzo aktywnie
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A JA MAM WOLNE JUTRO!!! Bo mam wizyte u ENT z gardlem.. ale rano bede spac, pozniej sie obijac ![]() Kasienka - niedziela ma byc cudna w Londku, ja tez mam zaplanowane grzanie pleckow w ogrodzie a czemu ty nie masz paszportu? chodzi ci o ten z nowym nazwiskiem? ![]() BB - jak ci ten krolik sweter zjadl? mi zawsze mowili ze kroliki to salate zra a z rolkami tez sie zgodze... moje leza na dnie szafy, wyciagnelam jakies 2 lata temu, zrobilam lekka kaszane w parku niedaleko, i wlozylam spowrotem do szafy ![]() peorth - pochwal sie butami (czerwone - musza byc piekne!) a TZ widocznie tylko na skarpetki zasluzyl...moj ma bana na skarpetki, ma przynajamniej 50 par, wszystkie albo granatowe albo czarne (ktore jak sie spiora sa jak granatowe) i wez czlowieku zloz je do pary po praniu sysunia - jak tam 'groszek' (chlopczyk)? albo 'fasolka' (dziewczynka) teraz masz dobrze - do dzidzi mozesz gadac ![]() maatra - kolezanko od zakwasu, nie kasuj karnetu, w tobie moja nadzieja Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-23 o 00:02 |
|
|
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
Już wyjaśniam z paszportem :P, chodzi o to,że nie mam paszportu,bo stary,który miałam stracił ważność,a że tu mogłam na dowód przylecieć także nie wyrabiałam w Polsce. W związku z tym teraz mam problem,bo jeżeli złożyłabym tutaj papiery w konsulacie to czekałabym 6 tygodni na niego,a ja za 5 tygodni jadę już do Polski na miesiąc przed ślubem. A znowu jak złożę w Polsce to bym czekała 4 tygodnie z tym,że ślub jest u mojego TŻta koło Wawy,a ja mieszkam koło Wrocka,a my po slubie chcemy zaraz wracać do Londka i stąd lecieć,więc nie będę miala juz czasu jechac tyle km,zeby odebrać paszport,a druga sprawa jest taka,że to są tak 4tyg na styk,a to różnie bywa w tych urzędach jak wiadomo. Jest niby powiedziane 4tyg,ale co zrobię jak im zajmie np 5tyg a tu juz będzie czas wyjazdu .. wtedy tylko płacz,bo wycieczka by przepadła..
|
|
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
tyle ze my w przyszlym tygodniu sie wybieramy pociagiem ???? owsze moze i szybko .... bo z przesiadka w Londynie jakies 3godz jazdy ale 130F nie zapłace za bilet ....yyy od osoby, ma sie rozumiec jesli moege w podobnym czasie dojechac tam autokarem za 20F ![]() udanego weekendu z Vedma, bawcie sie dobrze i zdajcie relacje ![]() Cytat:
dobrze wiedziec i zapewne masz racje ... przeciez to dlugi weekend bedzie...musze zaplanowac sobie caly dzien i zobaczymy co nam sie uda zobaczyc ![]() Cytat:
Kasienka ale przeciez jak zlozysz w Londynie, dajmy na to w przyszlym tygodniu to spokojnie mozesz odebrac po slubie .... nie tak ? chyba nie wybieracie sie w podroz poslubna, na drugi dzien po przylocie z PL ?
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-23 o 00:13 |
||
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boze jak ty cos napiszesz.... ale w sumie ja "raka" mialam juz wszedzie ![]() co do planów .... był rower risotto bedzie jutro ![]() a zamiast ksiazki z kompem siedzie w lozku i czekam na tz az wyjdzie z lazienki ![]() i przy okazji czytam o Yorku
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-23 o 00:37 |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój ma skarpetki z różnymi śmiesznymi rzeczami i wzorkami więc bez problemu się je do pary składa. Składanie kilku par identycznych czarnych albo białych skarpetek doprowadza mnie do rozstroju nerwowego, bo później się okazuje ze złożyłam bardziej sprane z takimi mniej spranymi i jak to wygląga no? ![]() Cytat:
|
|
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z paszportem dokladnie to samo mialam na mysli. zlozyc w londynie i po slubie odebrac. pamietaj,ze to jest do 6 tyg. zazwyczaj paszporty sa gotowe 2 tyg wczesniej. my Simonowi juz 2 wyrabialismy i teraz Tz, bo zglubil swoj,a pani byla tak mila,ze nawet nie wziela oplaty za to ze paszport zostal zgubiony ********************* bateryjka dam rade ![]() lece na trening, tym razem do pracy , nie na silownie
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bunt na calej linii, skladaniu skarpetek mowie nie! Reszte skladam normalnie.
|
|
#4880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wtedy bede to w stanie nalezycie ocenic A poza tym nie przesadzaj z ta aktywnoscia, co? Moj TZ jest low maintenance a ja co prawda high, ale to on sie mna zajmuje, wiec nie powinno byc problemu Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#4881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
ja nie mam przeziebien - tylko zapalenia pluc, jak mnie glowa boli to od razu jest rak mozgu, brzuch - marskosc watroby it... najlepiej to sobie pomoc wtedy, wygooglowac symptomy - i rak gotowy ![]() az ty ambitne dziewcze, siedzi po nocach i sie doucza - bakteria dumna z cie |
||
|
|
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm to moj m a chyba malo tych skarpet bo moze z 10 par, wiec to nie jest tak zle.
Ale mam uraz bo mi (i siostrze) mama kazala skladac skarpety taty i 2 braci. A to byla duza ilosc.
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole pranie to jest fascynujacy temat Pamietam, jak przyjechalam do UK i osoba, u ktorej goscilam prosila mnie, zebym osobno prala biale a osobno kolorowe rzeczy i bardzo sie zdziwilam, bo dla mnie to bylo oczywiste. U mnie w domu, przy 6 osobach, pranie w ogole dzielilo sie na kolory tzn czerwone z czerwonymi, zielone z zielonymi itp. A teraz mamy podzial potrojny: biale, czarne i "ani biale ani czarne ale nie reczne" Pranie reczne robi TZ (calosciowo, dla wszystkich), a ostatnio moj brat sie zabral i nawet wypral mi sweterek Mnie odpedzaja, bo ponoc sie nie nadaje
|
|
|
|
#4885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok. Teraz podziele sie z Wami moimi spostrzezeniami. Ta okolica w ktorej mieszkam jest jakas dziwna. Ludzie, tzn mezczyzni (czarnoskorzy) zaczepiaja mnie na ulicy, szczegolnie jak cos niose . Niose mop, zaczepiona, potem nioslam tube z roleta na dwa metry dluga, zaczeplil mnie facet, nioslam dwie siatki, jacys stwierdzili, ze mam silne rece. Jako zaczepienie mam na mysli oddzywke na ktora nie reaguje. Ale dzis miarka sie przebrala. Drugi dzien sprzatania przed kolacja dla gosci, jestem w trakcie, tylko musialam szybko poleciec na poczte oddalona moze o 1km po paczke. Ubrana bylejak, bez makijazu, blada i pryszczata. Ide i sie ciesze jak glupia, ale dzis zle wygladam to mnie w koncu dzis nikt nie zaczepi, bede miec swiety spokoj. ( <--- o to ja). Podchodze do carribean&vegetarian take away sprawidzic co maja, bo moj tz to wegetarianin, a tu facet, (tez czarnoskory) podchodzi i mowi, ze maja dobre jedzenie. Ja na to, dziekuje. Coz mysle pewnie chcial zareklamowac itp. Dalej studiuje menu, a ten wszedl tam, wyszedl i mowi ze jerk chicken jest dobry i ze mam sprobowac. Ja zdezorientowana, czego on chce ode mnie, zdolalam stwierdzic ze juz jadlam i dziekuje, sprobuje na kolacje. Odeszlam, w szoku. Nie rozumiem tego, przysiegam. ![]() Nie chce zebyscie pomyslaly, ze sie moze chwale czy cos, Bog bron, ale opisuje to bo nie wiem czemu tak sie dzieje. I raczej to mnie niepokoi, ze spokojnie sama nie moge ulica chodzic i sie rozgladac, bo przez to juz na nikogo nie patrze, bo sie boje, ze jak zauwaza kontakt wzrokowy to znow mnie zaczepia. Macie jakies rady?
|
|
#4886 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I to jakies 50 tych mini dziurek jest Oj, bedzie siedziec tydzien sa samym sianie to sie jej odechce shredowania wszystkiego ![]() Cytat:
Ze mnie to w ogole gosposia od siedmiu bolesci, dobrze ze TZ sie bardziej poczuwa do bycia housewife bo ze mnie uzytku nie ma Cytat:
Jedyna rada jaka mam to unikaj chodzenia blisko sklepow wlasnie, staraj sie isc drugim krancem chodnika. Ludziom jak sie nudzi to zaczepiaja, tez tego nie cierpie ![]() Ok spadam na lunch na specerem bo piekna pogoda
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Daenerys;
Macie jakies rady?[/QUOTE] Worek na glowe (zartuje oczywiscie). ja tez nie lubie jak mnie zaczepiaja, ignoruje, wogole sie nie obracam, nie odzywam tylko sobie spokojnie przechodze. Pranie widze w temacie, w takim razie ja tez musze dorzucic swoje piec groszy. U nas prania jest od groma. W sumie nawet nie wiem skad nam sie tyle bierze. Ja sobie dziele na biale, czarne, ciemne, jasne, czerwone (mamy sporo czerwonych ciuchow, szczegolnie koszulki TZ- fan Liverpoolu), a skarpetki skladam. Nie ma z tym problemu bo moj TZ ma je ze znaczkami albo z dniami tygodnia (ale nie myslcie sobie, ze jak pisze poniedzialek to tylko wtedy je ubiera). I jeszcze jedno- uwielbiam prasowac, no i myc okna. Wlasnie ide myc okno w salonie i drzwi balkonowe, bo mi pies obslinil.
|
#4888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje pranie to: biale, czerwone, bezowo-szare, czarno-granatowe, posciel, reczniki - jasne, reczniki-ciemne, delikatne i reczne... ![]() powinnam wiecej z domu wychodzic... ![]() vedma- jak ty zmusilas TZ do prania recznego?? jestem pelna podziwu - moj nawet nie wie ze cos takiego istnieje ![]() BB- ja mam pelno wydrukow z karty, moze twoj krolik chcialby zeszredzic ? Moze nie karmisz biedaka i to w ramach zemsty!!! Ja tyz chce zwierza!!!! ![]() Nie wiem czemu ja w takim dobrym humorze wogole, wracajac od doktorow wstapilam do primaniego, niedosc ze nie wiele znalazlam, to jeszcze zgubilam swoj wlasny ulubiony sweter daenerys - po prostu doceniaja piekno urody... moze jacys artysci ale tak na serio uwazaj kochana, nie dawaj sie wmieszac w jakies dyskusje i moze nie chodz za czesto sama---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
!!! aniolku - mam nadzieje ze wrzucilas miesko - dobre miesko nie jezt zle szczegolnie wedzona kielbacha ![]() ja tez sie probuje dietowac ale kielebacha musi byc - predzej tego slodycza nie zjem Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-23 o 18:45 |
||
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Piątek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielam tę radość Ja tylko do kolejnego czwartku,a później tydzień wolnego
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

i stresu mniej!
Ale widze duzo ludzi u nas smiga
Sciagnal go skads jak go niepilnowalam i normalnie mam granatowy ser szwajcarski 

(znaczy sie takie male) zaspokoilam swoj glod na slodycze, a to wszytsko lacznie mialo 24 kcal
a wiec zapraszam na kawe

pora deszczowa sie skonczyla, wiec korzystamy z urokow sloneczka ile sie da 

Mnie odpedzaja, bo ponoc sie nie nadaje