![]() |
#4861 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj sposob na pakowanie sie to pakowac sie dopiero pare godzin przed wyjazdem. Co mialam zapomniec to i tak zapomne, a reszte wrzuce do torby, TZ upcha ![]() Rolki w moim zyciu pozostaly w latach 90-tych i moze niech tam pozostana ![]() ![]() Moj krolik zzarl moj ulubiony sweterek ![]() ![]()
![]() |
#4862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz wszystko na mnie bedzie, tak?!obrazilam sie ![]() Tez uwazam, ze trzeba ze soba pomieszkac, poznac sie, zeby zdecydowac, czy sie chce byc ze saba juz na zawsze czy nie, my z Tz mieszkamy razem od 3 lat (wczesniej mieszkalismy tylko jakis tydzien raz na miesiac, bo ja jeszcze studiowalam) nie wiem, czy to dlugo czy krotko w kazdym badz razie nastepna rzecz jaka kupimy dla nas beda obraczki ![]() Peorth to sie wam zakupy udaly ![]() a ja dzisiaj na obiado-kolacje leczo robie i sie zastanawiam, czy wrzucic kielbase (mam taka wedzona, ladnie pachnie) czy nie, Wiolqn ekspertko ![]() a do tego jeszcze odstawilam wiekszosc weglowodanow i po 6 dniach (znaczy sie dzisiaj) tak mi sie slodkiego zachcialo, poszlam do sklepu, wynalazlam galaretke bez cukru i zjadlam 3 opakowania ![]() ![]() Kofika York jest blisko mnie ![]() ![]() uciekam gotowac obiadek ![]()
![]() |
#4863 |
Zadomowienie
|
Bellebelle, współczuję utraty sweterka...
![]() ![]() ![]() Aniele, ja tam na dietach tak się bardzo nie znam, ale za to troszkę bardziej na leczo ![]() ![]()
![]() |
#4864 |
Zadomowienie
|
Poerth chcialam Ci odpowiedziec na temat mlezcykow ale Vedma mnie ubiegla.
Bellebelle zapytam mamy i Ci napisze. W sumie to zalezy od tego co chcecie robic, bo oni jak jezdza to gdzies na koniec swiata gdzie jest cicho i spokojnie. No i nam sie w pracy weekend zaczal, tzn nie wszystkim bo ja pracuje. z jednej strony sie ciesze, bo wiecie, ze ja lubie pracowac, ale z drugiej mialam taki ciezki weekend, ze nie chce mi sie isc jutro. I po co ja powiedzialam, ze przyjde?
#4865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooooo to tak jak ja ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Daj jednego ![]() Bellebelle ja byłam na Teneryfie i potwierdzam , że jestam cudownie
![]() |
#4866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olka i Anioł niestety z kawki nie skorzystam ![]() ![]() my jedziemy tam na jeden dzien i do tego z wycieczka ![]() wiec ciezko byłoby poproscic kierowce autokaru aby zatrzymal sie po drodze, bo kofika chce "kulezanki" odwiedzic ![]() ![]() oby tylko pogoda nam sie udała .... juz buszuje na necie w poszukiwaniu informacji na temat Yorku ![]() uwielbiam takie rzeczy ![]() Cytat:
![]() a pewnie ja popieram, nie ma co "gnic" w domu przed kompem jak taki piekny tydzien nam sie trafil ..... korzystajcie ile wlezie **** oki mam kilka opcji co by tu dzis robic..... musze sie szybko zdecydowac bo zbyt wiele czasu do konca snia nie zostalo ![]() milego wieczoru
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Robie lazanki i serio - na nic innego juz chyba nie mam sily... a wypadaloby glowe umyc... Maatra, moge przyjechac z wylenialymi wloskami i niezrobionymi paznokciami?
![]() Wkurzylam sie dzisiaj i zarzadzilam od maja 20% podwyzke cen nauczania. Ja sobie flaki wypruwam, a zarazy nie chca sie naumiec... wrrr!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4869 |
Raczkowanie
|
Ooo Kofika ale Wam fajnie,że sobie jedziecie na wycieczkę, ja też bardzo lubię takie wypady
![]() A wiecie,że ten weekend ma być piękny i w przyszłym tygodniu nawet ponad 20st ![]() ![]() Vedma dzięki za wyjaśnienie zawiłego tematu z mleczami, też nie wiedziałam,że tak to się dzieje ![]() A ja w trakcie poszukiwań wycieczki poślubnej. Na razie jeszcze nie jestem na 100% przekonana do Majorki. Marzy mi się coś bardziej egzotycznego,jak np Dominikana lub Barbados (to już wogóle wielkie marzenie moje) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Wtajemniczenie
|
Vedma mozesz
![]() ![]() Kasienka pogubilam sie z tym paszportem. nie mozesz w uk zlozyc podania i za 6 tyg odebrac,albo pozniej? napisalas,ze bedziesz wtedy w kraju i co juz pozniej tu nie przylatujesz? ja moj odebralam uwaga uwaga po ponad roku ![]() Peorth ja jestem mistrzynia w przerywaniu karnetow na silownie ![]() teraz mam kontrakt na rok,wiec nie moge sie wycofac ![]() ![]() Kofika udanej wyciczki .nie woleliscie sie wybrac pociagiem ? ************************* * padam,doslownie padam. na jutro mam 1000000000000 rzeczy zaplanowanych i nie wiem od czego zaczac ![]() ![]() milego weekendu.moju zapowiada sie baaaaaaaardzo aktywnie ![]()
#4871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A JA MAM WOLNE JUTRO!!! Bo mam wizyte u ENT z gardlem.. ale rano bede spac, pozniej sie obijac ![]() Kasienka - niedziela ma byc cudna w Londku, ja tez mam zaplanowane grzanie pleckow w ogrodzie ![]() ![]() BB - jak ci ten krolik sweter zjadl? mi zawsze mowili ze kroliki to salate zra ![]() ![]() peorth - pochwal sie butami (czerwone - musza byc piekne!) ![]() moj ma bana na skarpetki, ma przynajamniej 50 par, wszystkie albo granatowe albo czarne (ktore jak sie spiora sa jak granatowe) i wez czlowieku zloz je do pary po praniu ![]() sysunia - jak tam 'groszek' (chlopczyk)? albo 'fasolka' (dziewczynka) teraz masz dobrze - do dzidzi mozesz gadac ![]() maatra - kolezanko od zakwasu, nie kasuj karnetu, w tobie moja nadzieja ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-22 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Raczkowanie
|
Już wyjaśniam z paszportem :P, chodzi o to,że nie mam paszportu,bo stary,który miałam stracił ważność,a że tu mogłam na dowód przylecieć także nie wyrabiałam w Polsce. W związku z tym teraz mam problem,bo jeżeli złożyłabym tutaj papiery w konsulacie to czekałabym 6 tygodni na niego,a ja za 5 tygodni jadę już do Polski na miesiąc przed ślubem. A znowu jak złożę w Polsce to bym czekała 4 tygodnie z tym,że ślub jest u mojego TŻta koło Wawy,a ja mieszkam koło Wrocka,a my po slubie chcemy zaraz wracać do Londka i stąd lecieć,więc nie będę miala juz czasu jechac tyle km,zeby odebrać paszport,a druga sprawa jest taka,że to są tak 4tyg na styk,a to różnie bywa w tych urzędach jak wiadomo. Jest niby powiedziane 4tyg,ale co zrobię jak im zajmie np 5tyg a tu juz będzie czas wyjazdu .. wtedy tylko płacz,bo wycieczka by przepadła..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | ||
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() ![]() pociagiem ???? owsze moze i szybko .... bo z przesiadka w Londynie jakies 3godz jazdy ale 130F nie zapłace za bilet ....yyy od osoby, ma sie rozumiec jesli moege w podobnym czasie dojechac tam autokarem za 20F ![]() udanego weekendu z Vedma, bawcie sie dobrze i zdajcie relacje ![]() Cytat:
![]() musze zaplanowac sobie caly dzien i zobaczymy co nam sie uda zobaczyc ![]() Cytat:
![]() Kasienka ale przeciez jak zlozysz w Londynie, dajmy na to w przyszlym tygodniu to spokojnie mozesz odebrac po slubie .... nie tak ? chyba nie wybieracie sie w podroz poslubna, na drugi dzien po przylocie z PL ?
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-22 o 23:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boze jak ty cos napiszesz.... ale w sumie ja "raka" mialam juz wszedzie ![]() co do planów .... był rower ![]() risotto bedzie jutro ![]() a zamiast ksiazki z kompem siedzie w lozku i czekam na tz ![]() ![]() i przy okazji czytam o Yorku ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-22 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój ma skarpetki z różnymi śmiesznymi rzeczami i wzorkami więc bez problemu się je do pary składa. Składanie kilku par identycznych czarnych albo białych skarpetek doprowadza mnie do rozstroju nerwowego, bo później się okazuje ze złożyłam bardziej sprane z takimi mniej spranymi i jak to wygląga no? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z paszportem dokladnie to samo mialam na mysli. zlozyc w londynie i po slubie odebrac. pamietaj,ze to jest do 6 tyg. zazwyczaj paszporty sa gotowe 2 tyg wczesniej. my Simonowi juz 2 wyrabialismy i teraz Tz, bo zglubil swoj,a pani byla tak mila,ze nawet nie wziela oplaty za to ze paszport zostal zgubiony ![]() ********************* bateryjka dam rade ![]() lece na trening, tym razem do pracy , nie na silownie ![]()
![]() |
#4879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4880 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A poza tym nie przesadzaj z ta aktywnoscia, co? Moj TZ jest low maintenance a ja co prawda high, ale to on sie mna zajmuje, wiec nie powinno byc problemu ![]() Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ja nie mam przeziebien - tylko zapalenia pluc, jak mnie glowa boli to od razu jest rak mozgu, brzuch - marskosc watroby it... najlepiej to sobie pomoc wtedy, wygooglowac symptomy - i rak gotowy ![]() az ty ambitne dziewcze, siedzi po nocach i sie doucza - bakteria dumna z cie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Wtajemniczenie
|
Hm to moj m a chyba malo tych skarpet bo moze z 10 par, wiec to nie jest tak zle.
![]() ![]()
#4883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogole pranie to jest fascynujacy temat ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok. Teraz podziele sie z Wami moimi spostrzezeniami. Ta okolica w ktorej mieszkam jest jakas dziwna. ![]() ![]() Niose mop, zaczepiona, potem nioslam tube z roleta na dwa metry dluga, zaczeplil mnie facet, nioslam dwie siatki, jacys stwierdzili, ze mam silne rece. ![]() Ale dzis miarka sie przebrala. Drugi dzien sprzatania przed kolacja dla gosci, jestem w trakcie, tylko musialam szybko poleciec na poczte oddalona moze o 1km po paczke. Ubrana bylejak, bez makijazu, blada i pryszczata. Ide i sie ciesze jak glupia, ale dzis zle wygladam to mnie w koncu dzis nikt nie zaczepi, bede miec swiety spokoj. ( ![]() ![]() ![]() Nie chce zebyscie pomyslaly, ze sie moze chwale czy cos, Bog bron, ale opisuje to bo nie wiem czemu tak sie dzieje. I raczej to mnie niepokoi, ze spokojnie sama nie moge ulica chodzic i sie rozgladac, bo przez to juz na nikogo nie patrze, bo sie boje, ze jak zauwaza kontakt wzrokowy to znow mnie zaczepia. Macie jakies rady?
![]() |
#4886 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedyna rada jaka mam to unikaj chodzenia blisko sklepow wlasnie, staraj sie isc drugim krancem chodnika. Ludziom jak sie nudzi to zaczepiaja, tez tego nie cierpie ![]() Ok spadam na lunch na specerem bo piekna pogoda ![]()
![]() |
#4887 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Daenerys;
Macie jakies rady?[/QUOTE] Worek na glowe (zartuje oczywiscie). ja tez nie lubie jak mnie zaczepiaja, ignoruje, wogole sie nie obracam, nie odzywam tylko sobie spokojnie przechodze. Pranie widze w temacie, w takim razie ja tez musze dorzucic swoje piec groszy. U nas prania jest od groma. W sumie nawet nie wiem skad nam sie tyle bierze. Ja sobie dziele na biale, czarne, ciemne, jasne, czerwone (mamy sporo czerwonych ciuchow, szczegolnie koszulki TZ- fan Liverpoolu), a skarpetki skladam. Nie ma z tym problemu bo moj TZ ma je ze znaczkami albo z dniami tygodnia (ale nie myslcie sobie, ze jak pisze poniedzialek to tylko wtedy je ubiera). I jeszcze jedno- uwielbiam prasowac, no i myc okna. Wlasnie ide myc okno w salonie i drzwi balkonowe, bo mi pies obslinil.
![]() |
#4888 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje pranie to: biale, czerwone, bezowo-szare, czarno-granatowe, posciel, reczniki - jasne, reczniki-ciemne, delikatne i reczne... ![]() powinnam wiecej z domu wychodzic... ![]() vedma- jak ty zmusilas TZ do prania recznego?? jestem pelna podziwu ![]() ![]() BB- ja mam pelno wydrukow z karty, moze twoj krolik chcialby zeszredzic ![]() ![]() Ja tyz chce zwierza!!!! ![]() Nie wiem czemu ja w takim dobrym humorze wogole, wracajac od doktorow wstapilam do primaniego, niedosc ze nie wiele znalazlam, to jeszcze zgubilam swoj wlasny ulubiony sweter ![]() daenerys - po prostu doceniaja piekno urody... moze jacys artysci ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja tez sie probuje dietowac ale kielebacha musi byc - predzej tego slodycza nie zjem ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-23 o 17:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Piątek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4890 |
Zakorzenienie
|
Podzielam tę radość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tylko do kolejnego czwartku,a później tydzień wolnego ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.