![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krzywdzące stereotypy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem, czy bardziej rozwala mnie pierwsze, czy ostatnie, ale ogólnie idzie zwymiotować... pierwsze to trajkotanie naszych babć, ciotek i mam ostatnie to idiotyzm wszech czasów, tez pierwszy i jedyny raz zauważony przeze mnei na wizażu a środkowe godne Freuda ![]() Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-10 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Moze nie tak, ale zdaje sie sa okreslone roznice w zachowaniu jedynakow i niejedynakow, czy nie? Dla mnie to szybciej podpada pod "zenujace pozerstwo", nie wiem na ile stereotyp prawdziwy, ale jakos tak odbieram tych wszystkich emo. Cytat:
Kundle maja sila rzeczy wieksza pule genow. Takie rasy jak rottweilery maja uwarunkowania do bycia np. psami strozujacymi. Nie powiedzialbym, ze to stereotyp. A gdzie tu stereotyp? Pewnie, ze sa przypadki, ze pies z kotem zyja razem, ale jak zwykle psy reaguja na koty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopiero od stosnukowo niedawna zrobily sie powszechne. Bardziej denerwujace juz jest (a) bezmyslne robienie tatuazy bez zapoznania sie z ich znaczeniem (b) robienie sztampowych tatuazy - jak kiedys masa dziewczyn biegala z tribalami na ledzwiach, a teraz jest np. moda na znaki w kanji i durnowate gwiazdki na karku. Cytat:
![]() Rozumiem, ze znasz doskonale 100% tych wszystkich osob, ze sie mozesz wypowiedziec o 90% z nich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak to mowi przyslowie - milczacy glupiec moze uchodzic za medrca ![]() ![]() Nie, ale pani profesor powinna wiedziec, co wypada, a co niewypada na jej stanowisku.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() oj tam ;p To czego nie nosi się w pracy, zakłada się na imprezę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
to działa też w drugą stronę niestety.. jak ktoś się tnie, to też od razu wszyscy mówią, że jest emo. swego czasu mając 16 lat też się okaleczałam i to dość poważnie (mam borderline i depresje) w związku z czym często słyszę, że jestem emo, keidy ktoś zobaczy moje blizny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Taaa...
![]() O i stereotyp harcerz=nudziarz... Sama swego czasu "propagowałam" takie teksty. Dawno, dawno temu, jeszcze w podstawówce. Potem poznałam bardziej towarzystwo i no zmieniłam zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
A, i jeszcze: jeżeli po urodzeniu dziecka nie podporządkowałaś mi absolutnie całego życia, nie karmisz piersią, chcesz wrócić do pracy albo nie daj Boże zabierzesz małego na wakacje za granicą zamiast jechać gdzieś na wieś żeby dziecka nie męczyć (to autentyk, komentarze heroicznych ciotek mojej kuzynki, matki trójki dzieci - najstarsze 15, najmłodsze dwa, która z całą rodziną wybrała się do Chorwacji) to jesteś złą matką. To samo jeśli nie szprycujesz żarciem, żeby wyglądało jak "pączek w maśle", nie dajesz dziecku słodyczy, albo chciałabyś, żeby w pewnym wieku sprzątało po sobie samo. W ogóle, jeżeli Twój świat nie kręci się wokół dzieciątka to coś z Tobą definitywnie nie tak.
Podobnie z mężusiem. Nie ma obiadu na stole? Na pewno niedługo rzuci cię dla takiej co mu i poda i ugotuje. I koszule uprasuje. Każda inna to zła żona. Edytowane przez Sinobroda Czas edycji: 2010-05-10 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
![]()
Takie w sumie najbardziej denerwujące mnie:
- że mężczyzna to duże dziecko - że ludzie po ślubie to są ze sobą już tylko z przymusu - że brak ślubu = szczęśliwe życie, ślub = śmierć miłości - kobieta nie może znać się na niczym związanym z samochodem - z definicji nie może się znać (często mam to w pracy i tych pożal się boże "ekspertów" którzy czasem mi tak bredzą... ![]() - pracujesz w biurze to znaczy, że się nigdy nie męczysz wpracy bo przecież twoja praca polega na siedzeniu i "nic nie robieniu" - że seks z więcej niż jednym partnerem w życiu to puszczalstwo - że dom należy do kobiety więc ona ma obowiązek o niego dbać (a mężczyzna to ewentualnie łaskawie może coś pomagać...) - że jak ktoś jest starszy to na pewno wie lepiej - że wprowadzanie ulepszeń to "nowoczesne fanaberie" bo "dawniej było lepiej" - jak czegoś nie zrobiłaś/doświadczyłaś osobiście to na pewno nic o tym nie wiesz i tym samym nie masz prawa się wypowiadać wiarygodnie - jak myjesz włosy często (np. codziennie) to ci się one będą przetłuszczać lub wypadać - jak się nie golisz cała to pewnie jesteś zapuszczona jak małpa - jak nie nosisz stringów czy innej "modnej" bielizny to pewnie nosisz babcine gacie (no bo wiadomo, innych alternatyw to nie ma) - motocyklista to potencjalny dawca nerki i na 100% jeździ po 300km/h i jeszcze wiele, wiele innych ![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
mnie najbardziej denerwuje BLONDYNKA - CHODZĄCA GŁUPOTA... przecież to nie kolor włosów decyduje o inteligencji. Na starość wszystkie będą siwe - i co wtedy??? jak dokonać podziału inteligencji??? bezsens
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
od jednej z babć usłyszałam, że żona musi jeść i być postawna, ze mną się nikt nie ożeni, bom za chuda i za mało jem Cytat:
Cytat:
![]() i do kompletu wypadki powoduja wylacznie mlodzi ludzie w samochodach pozyczonych od rodzicow tu bardzo ciekawy artykul na ten tenat: http://wyborcza.pl/1,100503,6828746,...uja_media.html Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-10 o 18:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to oczywiście żart ![]()
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej chłop zbulwersowany opowiadał "durne te babska, nie rozumieją że nie mogą jeść niektórych rzeczy w ciąży i karmiąc piersią... kretynki KRETYNKI, myślą tylko o sobie, egoistki!!! egoistki po prostu, bo tylko się nażreć najważniejsze, a dziecko to o pff" Ciekawe jakby zareagował gdyby jego kobieta stwierdziła że piersią karmić nie będzie ![]() Oj może nawet do rękoczynu by doszło :| ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wczoraj to on robił obiad a ja zmywałam ![]() A ze stereotypów to jeszcze mi się przypomniało: - prace domowe są niemęskie - facet który woli iść z żoną na spacer zamiast z kumplem na piwo to pantoflarz - jesteś kobietą to twoje zainteresowania na pewno ograniczają się do zakupów w centrum handlowym, seriali a twoim głównym zmartwieniem jest to, jaką ugotować zupę
![]() |
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A, no i jeszcze: jeśli był przy porodzie to już nigdy mu nie stanie przy tobie. Zawsze go będziesz brzydziła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() W ogóle kiedyś uważano, że siwe włosy to oznaka "oleju w głowie"... O, jeszcze mi się coś przypomniało: jak jesteś młoda to na pewno nie jesteś chora, a przynajmniej nie aż tak bardzo jak ta pani (pan) którzy są w kolejce za tobą do lekarza (lub gdziekolwiek indziej) albo chcieli by usiąść w tramwaju/autobusie na miejscu, które zajęłaś...
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
pisalam to juz kiedys, ale powtorze
wracalam ze szkoly, to byla pierwsza liceum, podroz godzinna i jesli nie zajelam miejsca na krancowce, na ktora darlam specjalnie po to, to stalam godzine jakas gruba babka w futrze w panterke (utkwil mi ten obraz) usiadła na mnie, kiedy nie wstałam na jej zyczenie a ze wazyla odpowiednio, to nie mialam nawet sily sie wygramolić spod niej (nie musze dodawac, ze jechala gora 2 przystanki? ![]() inna sytuacja, kiedy wracałam majac ze 16 lat tramwajem ze skręconym kulosem i jakis smierdzacy dziadek, ktory mial nie po kolei w glowie plul mi sie nad uchem, ze musi usiasc na moim miejscu nie powiedzial, ze prosi, tylko mu sie nalezy bo on weteran, a te gowniarze.. i dawaj na caly tramwaj reakcja pasazerow - wyrzucic z tramwaju, wolali motorniczego, zeby zatrzymał tramwaj, a on im odkrzykiwał, ze to ku*wa siedzi i sie pie*dolila caly dzien, to sily wstac nie ma myslicie, ze ktos uwierzyl dzieciakowi, ze go cos boli? gdzie tam, ku*wa jechała ![]() a propos jeszcze sedziwych 30stek na modowym czesto pojawiaja sie wątki "czy w moim wieku wypada jeszcze nosic mini?" zakladane przez 23-26 latki Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-10 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
mimi
|
Osobiście denerwuje mnie stereotyp, że jeśli jestem szczupła = mam anoreksję. Do tego te okrzyki przerażenia na mój widok, bo przecież dla innych to niedopuszczalne jak można tak wyglądać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
oo właśnie. często w tych programach typu "jak się nie ubierać" prowadzące strasznie jadą po kobietach po trzydziestce, które noszą krótkie spódniczki. ja rozumiem, że to już nie wypada latać z gołym tyłkiem (ale to właściwie w każdym wieku ![]() ![]() ![]() ja mam 19 lat i często śmigam w miniówach (ale zasłaniających to co trzeba ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-05-10 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos anorektyczek to powszechne jest jeszcze przekonanie, że ta choroba to wymysł głupich panienek, bo przecież co to za problem wyjść z anoreksji, wystarczy "zacząć żreć"...
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-05-10 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ad. 1 Dziewczyna w ciąży-jej wina (jakby była wiatropylna ![]() Ad. 5 teraz uciera się takie przekonanie, że jeśli jakaś młoda dziewczyna nie jest dziewicą to na pewno się puszcza. jakby nie było tego złotego środka. Ad. 6 to myślenie powoli staje się przestarzałe ![]() jakie stereotypy mnie denerwują? -Jak już jesteś z chłopakiem dłużej niż rok, to na pewno jest przyzwyczajenie i na pewno, nawet jesli wymordowałby całą twoją rodzinę, Ty i tak z nim będziesz, bo przecież to zwykłe przyzwyczajenie -Jesli Twój misiu-Pysiu wyjechał na studia na odleglośc większą niż 20 kilometrów i nie widujecie się za często to NA PEWNO musi Cię zdradzać (ni nie wierzę kochaniutka, że Ciebie nie zdradza ![]() - że jak chłopak wyjdzie z kolegami na piwo to zdradza - że w ogóle jak chłopak może sam oddychać i sam myśleć to zdradza - że w ogóle jak ma penisa to zdradza. - studenci informatyki=ofiary losu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no z tym wyjściem na piwo to akurat się zgadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
mimi
|
Cytat:
- o to, to, to.... ![]() Edytowane przez Lady_Anomalia Czas edycji: 2010-05-10 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
ale to z tym zdradzaniem widac na wizazu, gdzie sie nie wejdzie, dziewczyna opisuje problem, a pod spodem 40 wpisow "rzuc go, zdradza cie", nawet jesli to dotyczy rozmow przez telefon z kobieta (nie wazne, ze jest jego zwierzchniczka i rozmawiają o przygotowaniu materialow do druku, o 22 sie takich spraw nie załatwia, pewnie posuwa ją na boku, kij, że ona ma 45 lat, meza i trojke dzieci, zdraza, a jak nie z nia, to z sasiadka, albo z była, a na chlanei z kolegami tez zapewne idzie, zeby zdradzac, z toaleta na przykład o 4 rano
![]() Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-10 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
- rodzisz dziecko i automatycznie głupiejesz, potrafisz mówic tylko o kupkach i zupkach
- zaniedbujesz się z automatu, chodzisz w dresie a od dziecka nie oderwie cie nawet granat. - jesli nie chcesz faceta przy porodzie to on nie będzie miał dobrej więzi z dzieckiem, pozbawiasz go czegos bardzo istotnego i on ci tego nie wybaczy - masz jedno dziecko to je krzywdzisz, bo będzie kiedys samo - masz wiecej dzieci to tez niedobrze, bo będa sie ze sobą żarły, szczególnie o spadek - masz dzieci, koniec życia normalnie, imprezy nie dla ciebie, wyjazdy nie dla ciebie, kino, restauracje, puby nie dla ciebie - tylko osoby bezdzietne mają ciekawe życie, moga szaleć do późnej starości, zwiedzac świat i używać ile wlezie, osoby dzieciate sa godne pożałowania
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.