|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19282983]
masło? to jakieś konkretne? ![]() Myślę, że do 24 maja nie donosisz. dla Luizki- duża z niej już panna. ![]() Ja będę szczepić- ale tylko obowiązkowe. A jeśli się nie chce szczepić, o chyba tylko wystarczy podpisać stosowne oświadczenie. No a w szpitalu nie była Luizka szczepiona? - tak mi coś świta, że pierwsze szczepienie to jeszcze w szpitalu. [/QUOTE] Masło z Ziajki Mamma Mia ![]() I oobyyś miała racje że nie donosze do 24 ]Ale ogólnie jakoś jestem 'spokojniejsza' jak na razie i nie wypatruje żadnych czopów itp, bo uświadomiłam sobie że przecież kiedyś urodzę ![]() A o co chodzi z tymi szczepieniami, oświećcie mniee ?Bydgoś czemu nie chcesz szczepić Luizki ?? Cytat:
![]() Cytat:
To chyba normalna faza, tez ją niedawno miałam.. Zwłaszcza jak sie ciepło zrobiło.. dziewczyny pozakładały spódniczki, bluzeczki, super odpacykowane a ja z brzuucheem... ![]() Ale teraz mi minęło i to ja się 'lansuje' dumnie z brzuszkiem A rureczki dziś założyłam.. i coś mi się gdzieś spruło ale nie wiem gdzie.. Cytat:
![]() A jak ładnie coś tam obserwuje sobie ![]()
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-13 o 22:51 |
|||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A córeczka rzeczywiście seksi laska fiu fiuu
|
|
|
|
|
#3873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dwa tyg. chlałam maliny, od 8 miesiąca łażę godzinami, podłogi myję i nic do teraz. Takie uparciuchy mamy. Potrzymam może co dadzą. Cytat:
Cytat:
__________ Mnie kolejny pas czopa odszedł, już porządnie brunatny taki. Tyle że dziecię się wierci mocno nadal, więc chyba w kanale łepetyną nie siedzi jeszcze... Idę się podgolić na wszelki wypadek tu i tam. I spać.
|
|||
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuuuuuuuuuuuper ![]() Amelka jest śliczna Cytat:
|
||
|
|
|
#3875 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19282983] czyli coś się dzieje. ![]() [/QUOTE] No w końcu.. ale na razie nic więcej.. ![]() w sumie.. dobre i to.. ![]() Cytat:
Cytat:
a córcia słodka.. mniam..
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i napięłam mięśnie brzucha na maxa na chwilę a mama do mnie "co ty robisz?!" a ja "przytulam go" No bo jak inaczej jak siedzi w brzuszku ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę patrzeć na te Wasze skarbeczki to i mojego zaczaruję by był taki słodziuśki ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() My zaczynamy 32 tydzień Jeszcze w lesie jesteśmy z porodem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Hej tam po nocy..
u mnie nic nie ruszyło, jednak to sprzątanie nie pomogło za wiele, no chyba że dziś zadziała dopiero.. ![]() bóle tylko były leciutkie, nic poza tym.. Chyba Kropka pisała że jej się bobas strasznie wierci.. U mnie to samo!! Tak świruje jak nigdy, jakbym miała obcego w brzuchu..
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
a to podobno może zwiastować nadciągający poród
![]() [choć niektóre źródła podają coś przeciwnego... i bądź tu mądry...] |
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3880 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie.. i dalej nic nie wiadomo..
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- To niech sobie szybciej celnie.. hihihi..
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Ja juz po sniadaniu, zrobilam ostatnie dzieciowe pranie i troche poprasowalam a teraz odpoczywam Ciekawa jestem bardzo ile wazy teraz moja córa i jak tam sie maja pozostałe sprawy ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Malutka jaka śliczna jest Witam laseczki U mnie znów brzydka pogoda...Nie doczekam się ciepełka w tym roku ![]() Do tego jeszcze siąpi deszcz... Trzeba się znów za jakąś robotę brać ![]() Kończymy dziś 37 tydzień Które dziś się rozpakowują? A może w nocy już się coś działo... Do roboty kobietki |
||
|
|
|
#3883 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fajnie w domciu, co? Jak Ty się czujesz? Wróciłaś już do formy sprzed? A Maluszek jak sie miewa? Spokojny? Cytat:
Choć 10kg na minusie to też dobre wieści. ![]() Amelka Cytat:
kiedyś na pewno. gdzieś się spruło...? gratki za kolejny tydzień. ![]() przeleci te 8 tygodni raz-dwa, ani się obejrzysz. My dziś zaczynamy 39tc. i cisza wciąż, brzusio ani drgnie... a raczej drga mocno, bo mały od kilku dni jest niesamowicie aktywny. Od rana leje jak z cebra, to nie nastraja optymistycznie.
|
|||
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Lea - za każdym razem, jak widzę rano, że coś napisałaś, to myślę, że masz wieści o nowych rozpakowanych... a tu nic
![]() ps. u mnie też leje... jedyny plus jest taki, że ogrodu podlewać nie trzeba ![]() właśnie sobie kisiel robię, może to Ewcię rozrusza, bo jakaś leniwa dzisiaj.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-14 o 09:39 |
|
|
|
#3885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się melduję w dwupaku z rana bardzo zaspana dziś. Ciekawe do kiedy będzie ten dwupak?? ![]() A pogoda jak pod psem a w weekend ma być jeszcze gorzej... |
||
|
|
|
#3886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale moze lepiej nie znac dokladnej daty... mam tyle znowu do zrobienia, a energie gdzies zgubilam. Od wczoraj ciagle zmeczona jestem, zupelna zmiana...przez cala ciaze mialam powera, a teraz nicccccccccccc mi sie nie chce
|
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19282983]
dla Luizki- duża z niej już panna. ![]() Ja będę szczepić- ale tylko obowiązkowe. A jeśli się nie chce szczepić, o chyba tylko wystarczy podpisać stosowne oświadczenie. No a w szpitalu nie była Luizka szczepiona? - tak mi coś świta, że pierwsze szczepienie to jeszcze w szpitalu. ![/QUOTE] Była szczepiona na WZW B i gruźlicę. Na żółtaczkę chcemy dalej kontynuować, ale inne nie wiemy. Dużo dzieci po szczepionkach zapada na autyzm, to jest straszne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaka fajna pyza z Waszej córeczki ![]() Napisałam wyżej ![]() Dzień dobry Znowu buro i ponuro na dworze ![]() Wiecie, zauważyłam, że mi cellulit prawie zniknął
|
|
#3888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czop chyba się skończył, bo teraz tylko plamię. W nocy na brunatno, a teraz na czerwono... tzn. nie krew, a takie nitki i mini skrzepiki czerwone. Podobno to z rozwieranej szyjki... tak przynajmniej wyczytałam w necie. Ale chyba zaraz zadzwonię na położniczy i spytam... Skurczy czy większych bóli niet. Cytat:
Cytat:
Ano ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Fuksiara. U mnie ogarnął cały organizm. I ciągle się mnoży.
|
||||
|
|
|
#3889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do szczepien, to jak wszystko ma swoje plusy i minusy...jakby tak poczytac o dzialaniu lekow jakie przyjmujemy, czy pozywieniu to chyab nic bysmy nie jedli i na nic sie nie leczyli Ja postanawiam wykonac wszysktie podstawowe szczepienia plus pneumokoki i rotawirusy . Kazdy jednak ma swoje przkeonania, ja np nigdy nie szczepilam sie na grype i juz od kilku lat nie chorowalam na nia, takze nie wiadomo w sumie. Szczepic nie szczepic oto jest pytanie
|
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za utratę wagi---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
zeby u nas wszystkich zdażył się taki cud![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
czyżbyś była następna?
|
|
#3891 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). Moja szwagierka na szczepienia dla obecnie 10-miesiecznego synka wydała dotychczas około 1500zł. ![]() bydgosia, jak widać cuda się zdarzają. ![]() Cytat:
Mówię Ci, przyszła Twoja kolej.
|
||
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
#3893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli widzę rozkręciło się na całego.. ![]() pewnie niedługo będziesz na porodówce, ale Ci dobrze..
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam absolutnie nic przeciwko.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19291620] teraz to już musi być to... Mówię Ci, przyszła Twoja kolej. [/QUOTE]Obyś miała rację, czarowniczko. A dziękuję, przyda się. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Na razie to się boję, że mi to jeszcze minie...
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
kropko....trzymam kciuki ...to chyba juz
)))))))
|
|
|
|
#3897 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do pogrubionego, no ja się domyśłam ![]() Cytat:
![]() no to jeszcze raz gratuluję, a mała śliczna a co do 10 kg mniej... pozazdrościć, też tak chcę ![]() Cytat:
co nie znaczy że ja w to wierzę, ja nie wiem w co mam wierzyć ![]() a dziecko pewnie zaszczepię tylko na te podstawowe, obowiązkowe. szczepić na ospę to już przesada moim zdaniem... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam szczepić na wszystko po kolei muszę o tym poczytać dokładniej A jakie to sa szczepionki skojarzone ??Myślałam by zaszczepić tez przeciw kleszczom. Mamy dom pod lasem, a wiadomo ile tego paskudztwa jest. A teraz ostatnio słyszałam ze tyle ludzi u nas miało jakieś powikłania po kleszczach. Ale to chyba nie dla takich maleństw ?? Muszę poczytać. Ooch mam nadzieje że i u mnie zniknie te paskudztwo ![]() Chociaż ostatnio, jak zaczęłam śmigac po dworzu, to zauważyłam że już mi się trochę zmiejszył ![]() A wogole mam pytanko ![]() Jak ubierasz Luizkę na dwór ?Cytat:
![]() Trzymam kciuki byś się dziś tam znalazła ![]() A u mnie ciiszaa.. W nocy budziłam się co 1,5 godz na siku. już mialam tego dosyć, pierwszy raz się tyle nachodziłam.. ![]() Rano tylko brzuch mi stwardniał pare razy przy czym bylo parcie na bożenkę i na doooopskoo.. ![]() I mała mi się dziś mało rusza Stopki pare razy tylko wypchała..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-14 o 10:44 |
||
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19291910]dzwoniłaś do swojego lekarza lub na oddział spytać czy to "to"?
A może podjedź, podepną Cię pod ktg... Wrrr... zła jestem. Zadzwoniłam na porodówkę. Kobita stwierdziła, że jeśli nie mam absolutnej pewności, że nie sączą mi się wody (co pół godz. chodzę siku) to powinnam podjechać do szpitala (z torbą) albo choć do gina upewnić się, że to tylko plamienie z rozwieranej szyjki... Moje to wczorajsze stwierdziła, że czop. Plamienie też jej się zgadza. Tylko nie jest pewna, czy przy okazji mi wody nie uciekają, skoro tak sikam... Ja to mam szczęście. Nawet nie dane mi spokojnie czekać w domu. A nie mam jak jechać... Mąż w pracy - mogę go ściągać na poród, ale nie na badanie, potem drugi raz się nie zamieni jak mnie dziś wypuszczą. Sąsiadka, którą miałam pod tel. jakby co, wyjechała na kilka dni na staż. Koleżanka, która była w zapasie rano wybyła na weekend do rodziców. No jak nie urok...Przyjdzie mi wsiąść w busa i jechać do swojego gina... Tylko jakoś się boję busa plamiąc... bo jakby faktycznie wody odeszły, albo jakby krwawienie się zaczęło... |
|
|
|
#3900 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

dla Luizki- duża z niej już panna. 

?? 

może co dadzą. 
. Ja chcę go już przytulić. Mam dość samotności.
Brzucha sobie nie przytulę.

zeby u nas wszystkich zdażył się taki cud![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)