|
|
#1051 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Cytat:
jedyny sposób na lepsze, szybsze działanie to ginekolog prowadzący z tego szpitala... i tu dupa- bo takiego teraz właśnie nie mam. |
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Lea współczucia, słyszałam o tej aferze... Musisz udać się do innego lekarza, nie masz wyjścia...
U nas w szpitalu ostatnio tez afera z aferą. Niedawno dwie matki przez dwa dni opiekowły się i karmiły nie swoje dzieci. Doszło do podmianki i dopiero po tych dwóch dniach zaczęto coś podejrzewać. Teraz robią badania DNA które dziecko czyjej. Teraz znowu jakieś dzieciątko wypadło na podłogę podczas porodu naturalnego na stojąco...
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19681015]Kobiety, zaczerpnęłam info tu i tam... i wyobraźcie sobie, że to moja ginka.
Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? ![]() Oszszsz w morde... ale może jakieś inne giny przejmą jej pacjentów???Albo coś, nie wiem , nawet nie umiem sobie tego wyobrazić... Ale będzie doobrze, szczęscie ze na Ciebie nie trafiło .... Trzymam kciuki za rychłe rozpakowanie mimmo wszystko... khm khm, tak wiesz .... egoistycznie, bo nie smiem sie w kolejkę przed Cię ![]() Hy hy. |
|
|
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19681015]Kobiety, zaczerpnęłam info tu i tam... i wyobraźcie sobie, że to moja ginka.
Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? O cholera no nie ciekawa sytuacja - słyszałam o tym i współczuje Tak na samej koncówce , jednak co innego zmiana gina w trakcie trwania ciaży powiedzmy w połowie czy na początku a tu tak na sam koniec to już dupa . Bo nikt cie tak nie zna jak twój lekarz prowadzący i masz już zaufanie . Kurcze ale teraz to juz jakie zaufanie - nie no porażka - sorry lea ale babe powinni rozstrzelac Nie masz kogoś kto ma zaufanego gina i może ci go polecic na to ostatnie badanie Myśle że było by to lepsze niż szukanie samemu lub czekanie - ty już jesteś przeterminowana
|
|
#1055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lea nie martw się na zapas, po prostu idź do innego lekarza.. W tej sytuacji naprawdę stało się szczęście w nieszczęściu- uwierz- cieszyłabym się, że ta baba nie mogłaby odbierać mojego porodu
|
|
|
#1056 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na wizytę państwową nie ma szans nigdzie- pal to licho... ale umówić z dnia na dzień wizytę prywatna - też nie jest łatwo. ![]() Póki co mam namiary na jednego lekarza, który pracuje w tym szpitalu i przyjmuje prywatnie w Tarnowskich Górach, gabinet ma czynny w poniedziałki popołudni, mam nadzieję, że uda mi się załapać jutro na wizytę. Tego lekarza znam-był przy moim porodzie pierwszym w sumie to dobrych wspomnień nie mam, ale chyba nie mam wyjścia... ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po przeczytaniu tego można schizy dostac - ja mam iśc na porodówke wyluzowana a nie myślec że mi dzieci podmienią .
|
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19679709] Kobiety, słyszałyście o tej pijanej lekarce, która robiła cc w Tarnowskich Górach? Była pod wpływem alkoholu i zraniła noworodka. .. [/QUOTE]Słyszałam i byłam w szoku. lea, kurcze, nie zazdroszczę sytuacji. Cytat:
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to trochę dziwna historia- własnego dziecka nie poznać. Mój pierwszy syn był tak charakterystyczny, że sposród tysiąca noworodków bym go rozpoznała chyba, a miałam cesarkę i widziłam go tylko chwilę po porodzie.
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? O matko ![]() ![]() W szoku jestem...Współczuję Ci kochana |
|
|
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19681848]niestety żadnych innych ginów w tej poradni nie ma... na wizytę państwową nie ma szans nigdzie- pal to licho... ale umówić z dnia na dzień wizytę prywatna - też nie jest łatwo. ![]() Póki co mam namiary na jednego lekarza, który pracuje w tym szpitalu i przyjmuje prywatnie w Tarnowskich Górach, gabinet ma czynny w poniedziałki popołudni, mam nadzieję, że uda mi się załapać jutro na wizytę. Tego lekarza znam-był przy moim porodzie pierwszym w sumie to dobrych wspomnień nie mam, ale chyba nie mam wyjścia... [/QUOTE] Wszystko się ułoży Ja miałam sytuacje na poczatku ciązy - byłam na potwierdzeniu u lekarza (jeszcze nie był moim lekarzem prowadzącym ,ale go rozważałam), którego tydzień później zatrzymali z 2-ma promilami na odzdziale. nic sie nikomu nie stało na szczescie. został zawieszony czy wywalony, ale wiem ze sie nie przejął i znów pracuje. miedzy innymi dlatego zmieniałam i lekarza i miasto i szpital (za co oczywiscie byłam krytykowana. że jak to "nie rodzę w powiatowym?") i teraz to licze na polozne tylko. dziękuję
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Lea- mam nadzieję, że dostaniesz się jutro do tego lekarza
Ja już lecę spać, pokłóciłam się z małżem- super, na pewno zasnę ![]() Dobranoc.
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? O kurcze.Mam nadzieje,ze się jutro dostaniesz do innego ginka i będzie dobrze. Cytat:
To tak jak ja. Z lasu wrócił z kwiatami a na koniec dnia się pokłuciliśmy
|
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się dzieje, ale chyba mi wody odeszły... ok 5 (czyli jakieś 1,5 h temu) nagle ze mnie chlusnęło, ledwo do łazienki doleciałam, a co wstałam z kibelka to znowu ciekło... i to nie mocz, tylko raczej wody, bo z tego co już wyczytałam mają być przezroczyste i pachnące świeżą rybą (moje mają zapach mydlin
).Kręcę się po domu, nie wiem co robić, skurcze są takie leciutkie... a ja oczywiście nie ogolona i nie spakowana... Jakby co, to trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzwon do swojego lekarza albo migiem na porodówke - skurcze można przetrzymac ale z tego co wiem jesli odejda wody ,masz godzine żeby dotrzec do szpitala - co innego sączenie ale ty piszesz że chlusneło - nie czekaj .Trzymam kciuki
|
|
|
#1066 | |
|
Konto usunięte
|
Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? Lea, cholera, współczuję.... Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wciąż w dwupaku, Tymek sobie spokojnie w brzuszku siedzi... A ja o dziwo- zestresowana- a bardzo dobrze spałam, pierwsza pobudka na siku była dopiero po 4:00. ![]() Udało mi się zarejestrować do innego lekarza, który też pracuje w tym szpitalu. |
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19685945]śmigaj do szpitala obadać sytuację. Ja wciąż w dwupaku, Tymek sobie spokojnie w brzuszku siedzi... A ja o dziwo- zestresowana- a bardzo dobrze spałam, pierwsza pobudka na siku była dopiero po 4:00. ![]() Udało mi się zarejestrować do innego lekarza, który też pracuje w tym szpitalu. Fajnie,że udało się z tym lekarzem ![]() A Tymek uparciuch jeden,już go czerwcówki wyprzedzają... ![]() Dzień Dobry Ja również 2w1 (cztery dni do terminu) i nic się nie dzieje...
|
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki zaciśnięte!Dzień dobry dziewczyny ![]() Od wczoraj mi cieknie z nosa a dziś się obudziłam z bolącym gardłem :/ Która mnie zaraziła co? i nic nie mam z leków tylko wapienko xDAle dziś wizyta u gina to może dotrwam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Herbatkę z miodkiem i cytrynką proponuję ![]() Ja Cię na pewno nie zaraziłam,bom zdrowa |
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to zrobiłam sobie z cukrem - miętowo-cytrynową
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
|
#1072 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki
![]() Nie zagladalam tu przez weekend, bo byla ladna pogoda, wiec zrobilam sobie wolne od lezenia i spedzilam dwa dni na lezaczku pod parasolem w ogrodzie ![]() Ale to, co tu zastalam dzis rano budzi trwogę!!! Cytat:
tylko przeczytalam, ze masz opryszczke i juz czuje na ustach swędzenie[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19681015]Kobiety, zaczerpnęłam info tu i tam... i wyobraźcie sobie, że to moja ginka. Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? lea, twoja historia wydaje sie byc wrecz nieprawdopodobna!!! Jak mozna??? najbardziej zal malenstwa. mam nadzieje, ze spotka ja za to odpowiednia kara. Ciesze sie, ze znalazlas innego lekarza. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie mama wczoraj zdolowala. powiedziala mi, ze mam brzuch nisko to dopiero 37 tydzien w toku, wiec chyba za szybko , jak myslicie![]() jak znajde ladowarke do aparatu to cykne fotki, zebyscie mogly ocenic. zestresowalam sie kurcze. niech mloda jeszcze posiedzi troche w swoim M1.
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19685945]śmigaj do szpitala obadać sytuację. Ja wciąż w dwupaku, Tymek sobie spokojnie w brzuszku siedzi... A ja o dziwo- zestresowana- a bardzo dobrze spałam, pierwsza pobudka na siku była dopiero po 4:00. ![]() Udało mi się zarejestrować do innego lekarza, który też pracuje w tym szpitalu. To dobrze, że idziesz do lekarza. W uk jak odejda wody a nie masz skurczy to czekają do 24 na skurcze. Cytat:
no to jutro poznamy Dorotkę.
|
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
37 tydzien to poród już o czasie , dzieciaczek jak najbardziej jest już przystosowany do życia po za brzuszkiem . Ja wczoraj zaczełam 38 tydzien a już w zeszłym tygodniu podczas badania usg wyszło że moja córa ma wymiary dziecka donoszonego i moge rodzic w każdej chwili![]() Swoją drogą nie moge sie już doczekac ![]() A specyfika opadania brzucha u każdej kobiety jest inna - u jednaj opada już kilka tygodni przed porodem u innej kilka dni
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym ja jeszcze sie nie spakowalam
|
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie znasz dnia ani godziny - czytałaś jak znienacka złapało hanjah??![]() Każda może byc nastepna
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak czy siak pójdę i zrobię te ostatnie badania, zeby mieć na wizytę na 14 czerwca. niech looknie do tego ostatni raz. Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1967761 3]aaa, napiszę tutaj, chociaż Angkorcz z rozpędu pochwaliła się jeszcze na starym wątku... [/QUOTE] Gratulacje dla mamy i synka ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19681015]Kobiety, zaczerpnęłam info tu i tam... i wyobraźcie sobie, że to moja ginka. Miałam do niej jechać na wizytę we wtorek... i co teraz mam zrobić? do innego lekarza jechać? Ja nie mam zamiaru jechać do szpitala po terminie i leżeć i czekać... I miałam nadzieje, że na tej wizycie ona mi zrobi jakiś masaż szyjki, cokolwiek, i coś ruszy, a tu dupa. Kurde, czemu mam takiego pecha, przy pierwszym porodzie ginka mi na wczasy uciekła, a teraz druga ginke mi prokuratura zgarnęła- ... -kurde, jestem w szoku, jak można po pijanemu cc robić? Jak można w ogóle do pracy się wstawić? Lea - współczuję. doczytałam już, że masz kogoś w zastępstwie. trzymam kciuki, żeby na sam koniec obyło się bez stresów i problemów. daj znać po wizycie. Cytat:
pewnie małż aż tak Cię tym fotelikiem wczoraj wnerwił ![]() trzymam kciuki! my w dwupaku. wczoraj po raz pierwszy poczułam te skurcze przepowiadające, a przynajmniej myślę, że to było to ![]() wczoraj też po raz pierwszy musiałam zrezygnować na razie z noszenia obrączki. włożyć się da, ale zdjąć już ciężko. i wnioskuję, że wczoraj był dzień kłótni z TŻtami. u nas może nie kłótnia, ale strzelił focha, bo mięsko, które jego matka przygotowała, chciałam zrobić po swojemu i szybciej, a nie tak, jak ona radziła. oczywiście mi nie wyszło, przez co czekanie na obiad się przeciągnęło. usłyszałam jaka to jestem uparta i leniwa (!) i że godzina zmarnowana, a w tym czasie miał w planach coś uprzątnąć na górze, żeby to się wszystko posuwało do przodu... no kurka, nikt mu nie kazał leżeć przed tv, gdy obiad się opóźniał... no i chodził taki naburmuszony, jeszzce dzisiaj go trochę trzymało, ale poza tym ok. przejdzie mu w końcu ![]() a dziś już zdążyłam zakupy zrobić, teraz mama myje kolejne okna, ja wstawiłam pranie, drugie przygotowałam, zaraz też się zabiorę za jakieś sprzątanie i może poprasuję trochę. czas goni. |
|||
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
hanjah, trzymam kciuki i czekamy na córeczkę
marrticzka, pakuj się kobieto, bo nie znasz dnia ani godziny Ja rodziłam w 36 tc, ale byłam już spakowana od paru tygodni
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam spakowana chyba w 33 tygodniu już
A tak, na wszelki wypadek - jak to Kropka napisała, niech sobie torba leży, jeść nie woła |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

no nie ciekawa sytuacja - słyszałam o tym i współczuje 

Tego lekarza znam-był przy moim porodzie pierwszym w sumie to dobrych wspomnień nie mam, ale chyba nie mam wyjścia... 

A ja o dziwo- zestresowana- a bardzo dobrze spałam, pierwsza pobudka na siku była dopiero po 4:00. 
i nic nie mam z leków tylko wapienko xD