![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Lek na pracoholizm Margota
ekhm...
moze najpierw wytlumacze sie z tytulu watku. Otoz bylo tak, ze: 1) moj maz twierdzil, ze za duzo mysle o pracy bo nie mam zadnego dlubaninowego hobby 2) kiedys poprosilam mego M. o naszyjnik z jednej z galerii. Filcowy byl. Nie podobal sie mezowi. Stwierdzil, ze lepiej, zebym sobie juz sama cos zrobila, bo on mi materialu na gumofilce kupowac nie bedzie... ... w ten sposob kupilismy razem koraliki pierwsze w empiku. Przyznaje, straszne opory mialam, bo dotychczas bizuteria recznie robiona kojarzyla mi sie z tandeta z Chin, a to co mozna zobaczyc w galeriach artystycznych kojarzylo mi sie z nadludzmi, ktorzy zajmuja sie bizu profesjonalnie. Sprawy nie ulatwia fakt, ze ja prawie bizu nie nosze... a skoro nie nosze, i nie zamierzam z niej czerpac korzysci ekonomicznych, to chce chociaz pokazac ![]() i tak doszlismy do zdjec ponizszych. to moje prawie-pierwsze kolczyki (z szacunku dla Waszych uczuc mogacych wezbrac po wizycie tutaj - odpuszcze pierwszy wisior i pierwsza pare kolczykow...). najpierw maly meksyk. szklane koraliki - zachwycilam sie kolorami; metalowe sztyfty. potem noc na niebie. Swarki + kuleczki srebrne. a na koncu lad i porzadek - kostki hematytu i karneolu (tak, wiem, drucik jest wygiety... litosci prosze). kazda uwage przyjme chetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lek na pracoholizm Margota
dobry pomysł miał ten Twój Mąż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W pierwszych trochę brakuje mi przekładek pomiędzy koralikami, albo chociaż jakiejś kuleczki na samej górze, ale poza tym są fajne
![]() ![]() Do drugich nie mam żadnych uwag - są po prostu super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
o rany, szybkie strasznie jestescie
![]() bardzo dziekuje za komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
No i chwała Twojemu Mężowi
![]() W pierwszych brakuje mi przekładek między koralikami - fajnie by wyglądały takie płaskie srebne kółka, tak tylko żeby oddzielić od siebie koraliki. Drugie super - fajny pomysł i ładne wykonanie. W trzecich rzeczywiście ten drucik razi - ale poza tym jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziekuje Tsu
![]() * * * och, dodam tylko ze siedze teraz przed laptopem normalnie jak uczennica pierwszej klasy, lub jak aktor-amator na swoim pierwszym przedstawieniu ![]() Edytowane przez margot4 Czas edycji: 2010-06-14 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Coz tu duzo pisac.Pierwsze ladne kolorystycznie(sliczne polaczenie kolorow),drugie bardzo eleganckie.Maz wiedzial co robi mobilizujac Cie do pracy tworczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Pierwsze świetne kolorystycznie, drugie eleganckie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
No świetny początek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Gratuluję początków i męża też gratuluję
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Bardzo ładny debiut. Najbardziej podobają mi się pary 1 i 2. Pierwsza z uwagi na odważne połączenie kolorów w minimalistycznej formie, druga ze względu na starannie wykonaną plecionkę w stonowanych barwach. Co do trzeciej pary - może w przyszłości zamiast drucika mogłabyś zacząć używać żyłki lub nici? Byłyby mniej widoczne
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hmmm...przeczytałam to co napisałaś i zadumałam się na chwilę ....wątek psychologiczny - jeżeli nie nosisz i nie zamierzasz czerpać korzyści ekonomicznych ... to co będziesz z tym robić?
Niezależnie od tego - ładne ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mąż miał świetny pomysł bo rewelacyjni Ci wychodzi taka dłubanina
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
witam i już cię chwale
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mężowi należy się nagroda
![]() Bardzo ładny debiut, mimo małych niedociągnięć ( ale o tym już pisały Wizażanki ). Z racji bycia plecionkoholikiem, przyjrzałam się drugiej parze kolczyków i powiem - oby tak dalej! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No i super. A drugie po prostu rewela za to cieniowanie kolorów.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Drugie. Bo niebieskie i cieniowane i ładny projekt i ogólnie są już takie bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobrze Twój mąż postąpił! Bardzo ładne kolczyki. Szczególnie podoba mi się pierwsza para, ostatnia i.. no wszystkie mi się szczególnie podobają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Witaj. Bardzo udany debiut
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
witaj serdecznie na Wizażu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Bardzo udany debiut , druga plecionka jak dla mnie najfajniejsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
bardzo ładne plecionki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
...że mężczyźni czasem mają tak dobre pomysły;] bardzo fajne zaplatanki
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja również uważam, że drugie są najładniejsze
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
mamahania,
tolinka83, viktorej, franio, zuteria, bojaboja, reverie1, ak_pinki, MadiSilk, agata.za, naila, Halucynacja, gabii86, Karolka326, kasia_kati, 101Milka, MeereenRee, gfjadek, slicznie, bardzo, mocno dziekuje ![]() ![]() co do watku psychologicznego - te drobiazgi bizuteryjne rozdaje, najczesciej (prawie wylacznie) rodzinie (mame to rozbestwilam juz do granic mozliwosci, ale o tym kiedy indziej). Przyjemnie jest zrobic cos wlasnymi paluchami, cos, co innym takze sprawia radosc ![]() Maz zrobil furore ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Tylko uważaj! Robienie biżuterii i zagłębianie się w tym bardzo wciąga. Tak co Twój mąż czasem tego pomysłu nie pożałuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Wrzucam kilka dalszych prac. To wrzut pod tytulem "co sie odwlecze to nie uciecze" - ze wzgledu na Panią Cytrynę i Wachlarze
![]() 1. Pani Cytryna. Szklo, Swarki, srebro. Z nimi to bylo tak: zobaczylam te szklane koraliki w jakims sklepie internetowym, i zachwycona - znow - kolorem, kupilam. A potem przyszly, i okazaly sie duze (no, oczywiscie ze w sklepie byl podany wymiar, ale jakos nie wyobrazilam sobie tego w pore), i takie jakies o dziwnym ksztalcie, i w ogole nie wiedzialam co z nimi zrobic. I po paru tygodniach przyszlo Natchnienie w postaci krysztalkow. Lubie w nich to, ze sa takie lekkie strasznie (chociaz to jak sie nosza na uchu to dla mnie wielka tajemnica), i dla mnie bardzo rzeskie. 2. Bezchmurne Bezkresy. Nefryt, kamien ksiezycowy (gratisik z Bukowca), srebro. Tu nie ma takiej porywajacej historii ![]() 3. Wachlarze. Srebro, bursztyn, zylka. Oj, co ja sie z nimi mialam... Najpierw pojawil sie pomysl na plecione ze srebrnych kuleczek dluzsze kolczyki, w miedzyczasie zrobily sie z tego kwadraty. Potem chcialam sprawdzic, jak beda one wygladaly po usztywnieniu drucikiem. Na ich tle miala byc jedna kropla bursztynu, ale jakos zupelnie nie-tak to wygladalo - bursztyn odstawal jak glupi i w ogole do d... to bylo. A potem byla wersja ze Swarkami - duzym baroque. I znow jakos pusto. Lezaly same kwadraciki znow ze 2 tygodnie. I wreszcie przyszedl mi do glowy ten uklad, jaki jest na zdjeciach. No i juz tak zostalo. Feel free to criticize ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ŁaŁ! cały wrzut bardzo elegancki i "czysty"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Pierwsze i ostatnie rewelacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
o ja...wszystko prześliczne
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.