|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Cytat:
ee i ty dzisiaj dopiero o tym mówisz Ja to bym na cały wizaż grzmiała Cytat:
Ile chcesz zgubić?Cytat:
![]() nawet nie wsypka..wysypa ![]() Cytat:
Zaglądam do buzi, nic, zaglądał na papier i próbuję dopasować czy coś brakuje a TŻ spokojnym głosem mi mówi: no nic, jak zjadła to pozostaje nam dać jej popić ![]() Dziękuję, chwała Bogu w porządku, dałam jej jeszcze przed spaniem wapno ale już całe ciałko ma normalne... kurcze chciałam jej w najbliższych dnach dac jogurt albo maślankę, twarożek a teraz to nie wiem... Cytat:
To chyba w szoku jesteś do teraz Może chciał Ci wynagrodzić ta wysuniętą zmywarkę ![]() Cytat:
![]() a jeszcze odnośnie zakrztuszenia coś wam opowiem Jakiś czas temu przyszli do nas moi rodzice i siostra, wygłupiamy się z Martynką i nagle siostra mówi zaaferowanym tonem: "eej, ona coś je!" No i afera, ja staram się spokojnie do buzi zajrzeć, wkładam palucha żeby wyciągnąć co tam ma, rodzice na mnie nie wiedzieć czemu pokrzykują, mała buzi otworzyć nie chce, tata w końcu mówi: "ściśnij ją za szczękę to otworzy" gdzie ona go zakamuflowała to nie wiem
|
|
#422 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
bluzka z dl i kamizelka ok, normalna rozmiarowka 128, 134 itp ale koszulki z krotkim to masakra - rozmiary od XS do L, przy czym XS jest malutkie a S juz ogromne, zmuszona bylam wziac XS i ma dopasowana bow S by sie utopil, a jak wyrosnie to w ciagu roku kupie mu wieksze kamizelka - 50zl bluzka z dl - 25zl bluzka z kr - 16zl ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- a 38zl to strasznie drogo biorac pod uwage, ze musi miec conajmniej dwie z kr i conajmniej dwie z dlno chyba, ze bedziesz codziennie je prac
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
ooo jesteś Miramejku :hejka:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedny Kubasek, a Ty razem z nim... Martynka u moich rodziców ma takie, fajne jest i nic się z nim nie dzieje, no ale nie używamy go często Wszystkiego dobrego dla naszego małego kawalera Idę, muszę jeszcze pokręcić hula ![]()
|
|
#425 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jak sama celuloza, to może być ![]() No w szoku jestem , ale pobudka na cycusia już właśnie była. I śpi dalej ![]() Jakby wybuch miał pomóc w usunięciu kamienia.... ![]() No to nieźle..."Ściśnij szczękę"... Cytat:
Sprawdziłam dokładnie, są po 35,80 zł. Właśnie zamierzam kupić po 2 szt, czyli 4x35,80=143,20.... Miramej, a byliście na tym usg, czy nie?
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, my właśnie potrzebujemy na wyjazdy, więc też nie będzie jakoś bardzo eksploatowane ![]() A słyszałyście coś o łóżeczku Baby Design Simple, o takim? Kasiu, zaraz tam obraziłaś
|
|
|
#427 |
|
Ola-Unhola
|
Antoś też się tak trzęsie jak Kubuś i też nie mam serca go zostawiac i dać się wypłakać. To nie na nasze nerwy (jego i moje). Po co ma się tak denerwować
![]() Oby ząbki szybko wyszły i fały Wam żyć
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, a gdzie się wybieracie?
melduj nam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Kubasek ![]() Ja z łóżeczkiem nie pomog bo mam kojec ![]() Cytat:
Cieszę się, że lepiej Idę stąd bo net mnie wnerwia Do jutra |
||
|
|
|
#430 |
|
Ola-Unhola
|
A tak jeszcze mi się stare rzeczy przypomniały
![]() P4w, na zdjęciach z wesela Antoś jest z Teściową ![]() Miramej, gorgulek, Ja też byłam na "Próbować...." stała bywalczynią. Od kwietnia 2007 do marca 2008 non stop. Po poronieniu odpuściłam i tylko czasami cos pisałam. Ale Wy to chyba później ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Fajna promocja, zważywszy, że kupowałam tej firmy panterkę i jest super. Szkoda, że się skończyła ![]() http://allegro.onet.pl/item107670232...mpaign=SGOnet1 Mozę jeszcze wystawią ![]() Jest jeszcze taka, mniej wzorów ale z prześcieradłem http://allegro.onet.pl/item108139533...0_4czesci.html i inne: KLIK ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Buziaki
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy
) - opisu nie dał, bo to na NFZ i idzie od razu do lekarza , mówił, że jego zdaniem nefrolog powinien sobie odpuścić badanie CUM.Cytat:
, pocieszam się, że kiedyś z tego wyrośnie (jeśli uczy się właśnie wymuszać )Na pocieszenie kupiłam Mu dzisiaj takiego żółwika ![]() Na razie chcemy mieć na wyjazdy do teściów , a potem (po sezonie) chcemy jechać do ośrodka uniwersyteckiego ![]() Pa ![]() Cytat:
), żeby złapać net i czytać
|
|
|
#432 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Fajny żółwik. Antoś właśnie zaczyna dopasowywać kształty do dziurek w wiaderku i ślimaku, więc i Kubaskowi powinno się spodobać No to już mnie nie było. Przed zajściem w ciąże z Antosiem nie zaglądałam, bo tak naprawdę nie próbowaliśmy od poronienia do listopada. A potem w pierwszej próbie się udało ![]() No to śmiesznie to musiało wyglądać
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też się spodobał, prędzej czy później Kuba się nauczy z niego korzystać ![]() A my próbowaliśmy wtedy od czerwca, udało się za piątym razem, czyli szybko, ale wtedy to wiadomo - czarne wizje miałam, jak to ja ![]() Śmiesznie wyglądało, bo marynarze też biegali (to nie był statek pasażerski, tylko typu cargo)
|
|
|
#434 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja byłam strasznie zdziwiona, że tak szybko się udało, bo o tą ciążę, którą poroniłam staraliśmy się prawie rok. Pewnie brak presji, stresu, ciśnienia z tym związanego tak zadziałał Nie spodziewałam się szybkich efektów i absolutnie nie zaprzątałam sobie myśli - uda się, nie uda...Umowę na czas nieokreślony akurat podpisywałam a tu taka niespodzianka ![]() No to w ogóle komedia
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) można zajść w ciążę . Chociaż mam podejrzenie, że tak wyszło, bo Małż miał iść w grudniu na badanie nasienia, a tu pod koniec listopada 2 kreseczki - pewnie zaklinał los
|
|
|
#436 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
miałam odżywkę i maseczkę z Wella Vivality,balsam regenerujący Mrs's Potters a obecnie od dość dłuższego czasu używam serii GlissKur Shea Cashmere i z tej ostatniej chyba jestem zadowolona,pisze chyba bo nie daje ona jeszcze takiego efektu,o jaki mi chodziTeż z dzieciństwa pamiętam nóż na czole ![]() i przyrzekam poprawę ![]() Cytat:
![]() 4 u nas już były przyciasnawe,obgniatały bioderka,a 4+ są lepsze jest więcej luzu Cytat:
![]() Unholy,wiesz co?Kochana jesteś Pięknie uspił się Antoś Bartoszowi też sie raz zdarzyło,nie usnął na spacerze,był padnięty,włożyłam go do łóżeczka,przytulił się do podusi i moment zasnąłU nas 42 zł,ale to już z 3 lata temu.Ale podobaja mi sie te nasze mundurki Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ja się już pożegnam,jutro doczytam,bo coś głowa mnie boli ![]() Dobranoc Spokojnej nocy |
||||||
|
|
|
#437 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że pomogłam ![]() Jak nie będzie wstawał o 6, to będę się starała robić tylko jedną drzemkę w ciągu dnia. Może z czasem nocki będę lepsze i to zmęczenie z dnia spowoduje, ze nie będzie się tak często w nocy budził. ![]() U nas sa koszulki w kolorze bluz granatowymi wykończeniami. A teraz z Zary nie wiem jakie uszyją Mam nadzieję, ze da się je nosić ![]() Biedny Bartuś. Przez te ząbki tyle się nacierpią ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Ja też już idę lulu. Dzieci śpią, Małż wprawdzie kicha, ale może będzie miał siły na małe co nieco. Chociaż pewnie jak się tylko położę, to usnę... ![]() Nakryje uszko i ziuuu Dobrej nocki, do jutra
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** I ja idę
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny , nie pocytuje bo mi sie juz literki placza
. Ide zaraz lulku . Bylam dzisiaj Daniela zarejstrowac do dentysty , no i mamy wizyte dopiero na 1 lipca. Kupilam mu dzisiaj taki niekapek: http://www.tommeetippee.co.uk/products/detail/132i slicznie z niego pije . Tzn. jak mu podaje bo sam jeszcze nie potrafi , nie czai , ze to trzeba przechylic. Dobranoc
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszaaaa
po raz pierwszy![]() Lena obudzila mnie 3.33 i od tamtej pory nie moge zasnac wiec podnioslam sie i siedze Oczywiscie reszta rodziny smacznie spi a nawet chrapie![]() Ide kawke robic. Ktos chetny???? Chwale sie Schudlam na Dukanie Jestem na drugiej fazie i modle sie o jeszcze 1-2kg Moja Lena zgrzytala wczoraj zebami, czy to cos oznacza??? Nie w nocy tylko normalnie w dzien. idzie nam 6 zabek i odpukac bezbolesnie![]() ---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Kat doczytalam ze wybierasz sie do ikei po zabezpieczenia do szafek. W Pl nie ma problemu z ich kupnem bo tutaj jezdze juz od 2 miesiecy i dostac nie moge bo ciagle brak wiec moze w Pl kupie
|
#441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na pewno jeszcze zrzucisz, nie zapomnij tylko jeść warzyw w wyznaczone dni - organizmowi brakuje witamin U nas mała tez przez jakiś czas zgrzytała- jak wyszły jej górne jedynki - myślę, ze to " zafascynowanie" nowymi zębami, czytałam że dzieci często tak robią Cytat:
![]() Cytat:
?Cześć, wstałysmy tradycyjnie o 5.30 upału nie ma, więc na spacer pójdziemy w południe
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
aannuullaa jesteś już po kawie? Bo właśnie piję swoją. O której Martynka zasypia, że wstajecie tak raniutko? |
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jem je z checia bo ostatniej abstynencji Czy ja dobrze rozumiem ze np teraz mam jesc 5 dni protein+warzywa a nastepnie znowu 5 dni samych protein i tak do osiagniecia wagi????U nas od niedawna jedynki wiec byc moze bedzie jak u ciebie ![]() Robie juz drugie pranie, zmywarka chodzi, jeszcze bym poodkurzala ale maz spi wiec nie bede mu przeszkadzac. Niech wie jaka ma dobra zone
|
|
#444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wstajemy tak raniutko bez względu na porę zasypiania Martynki Ale zazwyczaj idzie spać tak ok 19.30 Cytat:
)Mała zasnęła, idę zatrzeć buraczka na obiad i mielone do parowana wstawić
|
|
#445 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc
![]() padlam wczoraj po 23, nawet sie nie umylam ale i tak sie nie wyspalam ![]() syla wyslalam Ci keratyne, info w moim watku ![]() kurcze chcialam Eryka zapisac na polkolonie w jego szkole, trwaja dwa tygodnie od 8 do 16 z jedzeniem i ciekawym programem, koszt 150zl i zapisy sa tylko do dzisiaj a ja nie mam kasy
|
|
#446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam jajek i nie wiem co zjecs na sniadanie Moze jakas propozycja![]() Pyszny obiadek bedzie Moze to jakis pomysl i dla mnie![]() Cytat:
Uuu, niedobrze bo rzeczywiscie niedrogo. Z checia bym pomogla ale niestety ale wyplukalam sie z kasy . Moge pomoc ale po 21szym
|
|
#447 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dobrze,że Martynce przeszło Właśnie po przejżeniu,poważnie zastanawiam się nad tymi Antylopami ![]() Cytat:
![]() Żółwik fajowy Dobra jesteś Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratki.1 czy 2kg to już niedużoPewnie robi to z ciekawości Cytat:
ranek dopiero a ona już na obiad wstawia ja dopiero myślę,co by tu zrobić dzisiajWitajcie Nocka u nas nienajlepsza,ranek zresztą też chyba zęby,to nocne popłakiwanie,jęki,paluszk i w buzi,jak nie śpi to smoczka nawet nie ciągnie,tylko wkłada do buzi i dziwnie zagryza Dzisiaj od rana też już płacz,ciężko mi było Damiana do szkoły posłać,Bartosz nie dał się zabawić,posadzić,puścić na dywan,nic tylko rączki i płacz Dałam mu Nurofen,teraz drzemie Mam nadzieję,że wstanie z lepszym humorkiem,bo to dopiero początek dnia![]() Miłego |
||||||
|
|
|
#448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak jakos zapomnialam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zeby Werca chciala z niekapka to nie ale z butelki juz sama pije -zaczaila ze musi glowe odchylic i butelke ![]() Cytat:
o super ze kg leca ![]() zabek a tak wogole to dzien dobry ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Wercia tez paluszkiem grzebie w buzi non stop i tez smoczek gryzie a nic nie widac
|
|
#449 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Kurde ja nie wiem, jak Antoś 4 godziny wytrzyma w foteliku... No szkoda, a może jakoś wysupłasz ![]() Też bym pomogła, ale i u mnie kicha... Cytat:
Antek straaasznie zgrzyt, czasami mnie ciarki przechodzą... Chyba musimy pomyśleć nad zwykłym łóżkiem, tzn piętrowym dla chłopaków, bo Antek najlepiej śpi w normalnym łóżku. Właśnie stwierdziłam, że przez pobyt na działce, gdzie spał na sofie tak mu się poprzestawiało i jego łóżeczko jest dla niego za małe i stąd te pobudki ![]() Dzisiaj budził się 3 razy, ale najdłużej spał ze mną nad ranem w łóżku... Dzięki, ze pytasz Szybko wstajecie ![]() Cytat:
A u mnie zmywarka chodziła w nocy i znowu nie odpompowało wody... Ja już nie wiem, boję się, że to wcale nie chodziło o pompę, którą teraz wymienili z serwisu, tylko wąż jest trochę zgnieciony i dlatego. Ale z drugiej strony, wąż był zgnieciony 2 lata, adopiero teraz zaczęły się problemy, wiec sama nie wiem
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem ide po kawke zaraz kupiłam sobie wczoraj spodnie w orsay, takie lniane cienkie na lato a jakie w H&M wyprzedaże, o matko ile ludzi było. popsul nam sie przegub w samochodzie i trzeba wymienic no kuźwa nie miał kiedy tylko w tym miesiącu....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

Ja to bym na cały wizaż grzmiała 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, my właśnie potrzebujemy na wyjazdy, więc też nie będzie jakoś bardzo eksploatowane

melduj nam 

Bartoszowi też sie raz zdarzyło,nie usnął na spacerze,był padnięty,włożyłam go do łóżeczka,przytulił się do podusi i moment zasnął
Moze jakas propozycja
Moze to jakis pomysl i dla mnie
no kuźwa nie miał kiedy tylko w tym miesiącu....