Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 21:43   #421
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czuje sie fatalnie.......mam wyrzuty sumienia bo-
zreszta zaczne ze od rana juz mam jakis wisielczy humor a miarka sie przebrala jak chcialam przebrac Wercie na spacer-ta zaczela plakac , wyginac sie na zlosc ze spodni nie moglam jej zalozyc to nerwy mi puscily i nakrzyczalam na nia(oczywiscie jeszcze bardziej sie poplakala)

glupia baba ze mnie
Wiem że źle się z tym czujesz ale to się zdarza, nie jesteśmy robotami i czasem mamy po prostu dość, no a nasze skarby to potrafią doprowadzić człowieka na granice wytrzymałości

Cytat:
mama mowi od 2 mcy ale wczoraj 1 raz swiadomie powiedziala jak mnie zobaczyla, albo jak chce na rece to wola mama

ee i ty dzisiaj dopiero o tym mówisz Ja to bym na cały wizaż grzmiała
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Planuję wprowadzić u siebie diete Dukana
Ale najpierw muszę sobie jadłospis przygotować i zakupy porobić a tu nie ma czasu
kolejna Ile chcesz zgubić?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

i bylam tez na zebraniu w szkole - Eryk bedzie chodzil do Ib
kupilam mu juz mundurek szkolny, w przyszlym miesiacu kupie ksiazki, a w kolejnym wyprawke - zeby nie wszystko naraz

aannuullaa co tej mojej biednej synowej sie za wysypka przyplatala
to już poważne sprawy

nawet nie wsypka..wysypa

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Z

Maciek kiedyś zjadł 1/3 ulotki z Biedronki, a ja zastanawiałam się, dlaczego siedzi tak cicho w wózku
Ostatnio mała bawiła się butelką po wodzie mineralnej, potargała papier na niej i nie wiem czemu, ale TŻ uznał, że chyba coś zjadła Zaglądam do buzi, nic, zaglądał na papier i próbuję dopasować czy coś brakuje a TŻ spokojnym głosem mi mówi: no nic, jak zjadła to pozostaje nam dać jej popić

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Anula jak Martynka?

Bartoszku, rośnij duży i zdrowy
Dziękuję, chwała Bogu w porządku, dałam jej jeszcze przed spaniem wapno ale już całe ciałko ma normalne... kurcze chciałam jej w najbliższych dnach dac jogurt albo maślankę, twarożek a teraz to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Z dobrych butków polecam
MRUGAŁA
ANTYLOPA

VI-GGA-MI
lub może z tych z symbolem "zdrowa stopa" inne mają dobre opinie
KLIK

Dzisiaj miałam najkrótsze usypanie Antosia jakie zdarzyło się w ostatnich czasach. Nie chciał cycy, bo najadł się kaszką, położyłam go na leżaczek i dosłownie 3 razy machnęłam i juz spał. Rączki do gór położył i ululany. Naprawdę 3 razy
Miał tylko jedną drzemkę w ciągu dnia (ale wstał dopiero o 7,30), więc jakoś tak się udało później zrobić pierwszą i druga nie była potrzebna.
Pewnie zarz będzie pobudka na cycusia, ale przynajmniej nie będzie męczarni z usypianiem.
O tych Antylopa właśnie też dzisiaj czytałam, ze super

To chyba w szoku jesteś do teraz Może chciał Ci wynagrodzić ta wysuniętą zmywarkę

Cytat:

Dzięki za odpowiedzi o kibelku wypróbuję wszystkich polecanych specyfików
oby nie wszystkich na raz bo może wybuchnąć

a jeszcze odnośnie zakrztuszenia coś wam opowiem
Jakiś czas temu przyszli do nas moi rodzice i siostra, wygłupiamy się z Martynką i nagle siostra mówi zaaferowanym tonem: "eej, ona coś je!" No i afera, ja staram się spokojnie do buzi zajrzeć, wkładam palucha żeby wyciągnąć co tam ma, rodzice na mnie nie wiedzieć czemu pokrzykują, mała buzi otworzyć nie chce, tata w końcu mówi: "ściśnij ją za szczękę to otworzy" W końcu Martynka buzie otwiera i co? Miała banana z kaszki, którą jadła pół godziny wcześniej gdzie ona go zakamuflowała to nie wiem

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:45   #422
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:

Bartuś teraz jestw 0 B, także też będzie w 1B

U nas obowiązkowe są mundurki od pierwszej klasy (w zerówce był luz), ale same koszulki (krótki lub dł. rękaw), w następnym roku "produkować" je będzie dla szkoły ZARA, sami je kupujemy wg kodu na dziale dziecięcym
Są chyba po 38 zł. A jakie ceny u Was?

Pochwal się efektem
u nas sa koszulki z krotkim rekawem (3 kolory do wyboru), granatowa bluzka z dlugim i granatowa kamizelka z polaru

bluzka z dl i kamizelka ok, normalna rozmiarowka 128, 134 itp ale koszulki z krotkim to masakra - rozmiary od XS do L, przy czym XS jest malutkie a S juz ogromne, zmuszona bylam wziac XS i ma dopasowana bow S by sie utopil, a jak wyrosnie to w ciagu roku kupie mu wieksze

kamizelka - 50zl
bluzka z dl - 25zl
bluzka z kr - 16zl

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a 38zl to strasznie drogo biorac pod uwage, ze musi miec conajmniej dwie z kr i conajmniej dwie z dl

no chyba, ze bedziesz codziennie je prac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:45   #423
katarzynka00
Zakorzenienie

ooo jesteś Miramejku :hejka:
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:49   #424
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć kobiałki

Czytam sobie w czasie drzemek Kuby, ale pisać mi się nie chce , Kubusiowi chyba naprawdę idą ząbki, bo żyć nie daje , nie mogę robić nic swojego, bo stanie i tak płacze, że aż łka , a jak się uspokoi, to aż Go trzęsie potem, jak oddycha . Próbowałam Go przetrzymać, w sensie - robić swoje, ale On płacze aż do skutku, czyli dopóki nie podejdę. Wtedy łapie mnie za szyję i mocno trzyma, a ja nie mam serca Go zostawić, mimo, że boję się, że Mu to wymuszanie zostanie

Dziewczynki, dziękuję, że o mnie myślałyście

U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia ), powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków

Więc do ortopedy jedziemy 29 czerwca, a na 30 idziemy do innego neurologa, skonsultować diagnozę pierwszego

Szukam pilnie łóżeczka turystycznego (nie kojca), taniego i dobrego , ma może któraś z Was?
nooo bo już się martwiłyśmy o Ciebie

Biedny Kubasek, a Ty razem z nim...

Martynka u moich rodziców ma takie, fajne jest i nic się z nim nie dzieje, no ale nie używamy go często

Wszystkiego dobrego dla naszego małego kawalera

Idę, muszę jeszcze pokręcić hula

Stary 2010-06-15, 21:56   #425
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Ostatnio mała bawiła się butelką po wodzie mineralnej, potargała papier na niej i nie wiem czemu, ale TŻ uznał, że chyba coś zjadła Zaglądam do buzi, nic, zaglądał na papier i próbuję dopasować czy coś brakuje a TŻ spokojnym głosem mi mówi: no nic, jak zjadła to pozostaje nam dać jej popić

Dziękuję, chwała Bogu w porządku, dałam jej jeszcze przed spaniem wapno ale już całe ciałko ma normalne... kurcze chciałam jej w najbliższych dnach dac jogurt albo maślankę, twarożek a teraz to nie wiem...

To chyba w szoku jesteś do teraz Może chciał Ci wynagrodzić ta wysuniętą zmywarkę

oby nie wszystkich na raz bo może wybuchnąć

Jakiś czas temu przyszli do nas moi rodzice i siostra, wygłupiamy się z Martynką i nagle siostra mówi zaaferowanym tonem: "eej, ona coś je!" No i afera, ja staram się spokojnie do buzi zajrzeć, wkładam palucha żeby wyciągnąć co tam ma, rodzice na mnie nie wiedzieć czemu pokrzykują, mała buzi otworzyć nie chce, tata w końcu mówi: "ściśnij ją za szczękę to otworzy" W końcu Martynka buzie otwiera i co? Miała banana z kaszki, którą jadła pół godziny wcześniej gdzie ona go zakamuflowała to nie wiem
Antoś też często coś zjada
Jak sama celuloza, to może być

No w szoku jestem , ale pobudka na cycusia już właśnie była. I śpi dalej

Jakby wybuch miał pomóc w usunięciu kamienia....

No to nieźle..."Ściśnij szczękę"...

Cytat:
u nas sa koszulki z krotkim rekawem (3 kolory do wyboru), granatowa bluzka z dlugim i granatowa kamizelka z polaru

bluzka z dl i kamizelka ok, normalna rozmiarowka 128, 134 itp ale koszulki z krotkim to masakra - rozmiary od XS do L, przy czym XS jest malutkie a S juz ogromne, zmuszona bylam wziac XS i ma dopasowana bow S by sie utopil, a jak wyrosnie to w ciagu roku kupie mu wieksze

kamizelka - 50zl
bluzka z dl - 25zl
bluzka z kr - 16zl

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a 38zl to strasznie drogo biorac pod uwage, ze musi miec conajmniej dwie z kr i conajmniej dwie z dl

no chyba, ze bedziesz codziennie je prac
No to spory wybór macie.
Sprawdziłam dokładnie, są po 35,80 zł.
Właśnie zamierzam kupić po 2 szt, czyli 4x35,80=143,20....

Miramej, a byliście na tym usg, czy nie?
Stary 2010-06-15, 21:58   #426
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nooo bo już się martwiłyśmy o Ciebie

Biedny Kubasek, a Ty razem z nim...

Martynka u moich rodziców ma takie, fajne jest i nic się z nim nie dzieje, no ale nie używamy go często

, my właśnie potrzebujemy na wyjazdy, więc też nie będzie jakoś bardzo eksploatowane

A słyszałyście coś o łóżeczku Baby Design Simple, o takim?

Kasiu, zaraz tam obraziłaś

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:58   #427
UnholyOne
Ola-Unhola

Antoś też się tak trzęsie jak Kubuś i też nie mam serca go zostawiac i dać się wypłakać. To nie na nasze nerwy (jego i moje). Po co ma się tak denerwować

Oby ząbki szybko wyszły i fały Wam żyć
Stary 2010-06-15, 22:01   #428
katarzynka00
Zakorzenienie

Miramej, a gdzie się wybieracie? melduj nam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:02   #429
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kobiałki

Czytam sobie w czasie drzemek Kuby, ale pisać mi się nie chce , Kubusiowi chyba naprawdę idą ząbki, bo żyć nie daje , nie mogę robić nic swojego, bo stanie i tak płacze, że aż łka , a jak się uspokoi, to aż Go trzęsie potem, jak oddycha . Próbowałam Go przetrzymać, w sensie - robić swoje, ale On płacze aż do skutku, czyli dopóki nie podejdę. Wtedy łapie mnie za szyję i mocno trzyma, a ja nie mam serca Go zostawić, mimo, że boję się, że Mu to wymuszanie zostanie

U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia ), powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków

Więc do ortopedy jedziemy 29 czerwca, a na 30 idziemy do innego neurologa, skonsultować diagnozę pierwszego

Szukam pilnie łóżeczka turystycznego (nie kojca), taniego i dobrego , ma może któraś z Was?

Biedny Kubasek

Ja z łóżeczkiem nie pomog bo mam kojec

Cytat:
...
...

Cieszę się, że lepiej

Idę stąd bo net mnie wnerwia

Do jutra
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:14   #430
UnholyOne
Ola-Unhola

A tak jeszcze mi się stare rzeczy przypomniały

P4w, na zdjęciach z wesela Antoś jest z Teściową

Miramej, gorgulek
, Ja też byłam na "Próbować...." stała bywalczynią. Od kwietnia 2007 do marca 2008 non stop. Po poronieniu odpuściłam i tylko czasami cos pisałam.
Ale Wy to chyba później

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Fajna promocja, zważywszy, że kupowałam tej firmy panterkę i jest super. Szkoda, że się skończyła
http://allegro.onet.pl/item107670232...mpaign=SGOnet1
Mozę jeszcze wystawią
Jest jeszcze taka, mniej wzorów ale z prześcieradłem
http://allegro.onet.pl/item108139533...0_4czesci.html

i inne:
KLIK

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:

Idę stąd bo net mnie wnerwia

Do jutra
Buziaki
Stary 2010-06-15, 22:15   #431
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, a byliście na tym usg, czy nie?
Byliśmy , lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze (Kubuś ma ładne nereczki ) - opisu nie dał, bo to na NFZ i idzie od razu do lekarza , mówił, że jego zdaniem nefrolog powinien sobie odpuścić badanie CUM.

Cytat:
Antoś też się tak trzęsie jak Kubuś i też nie mam serca go zostawiac i dać się wypłakać. To nie na nasze nerwy (jego i moje). Po co ma się tak denerwować

Oby ząbki szybko wyszły i fały Wam żyć
Ja też Go tulę i siedzę z Nim, wtedy jest szczęśliwy , pocieszam się, że kiedyś z tego wyrośnie (jeśli uczy się właśnie wymuszać )

Na pocieszenie kupiłam Mu dzisiaj takiego żółwika

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Miramej, a gdzie się wybieracie? melduj nam
Na razie chcemy mieć na wyjazdy do teściów , a potem (po sezonie) chcemy jechać do ośrodka uniwersyteckiego

Cytat:

Biedny Kubasek
(...)
Do jutra

Pa

Cytat:
A tak jeszcze mi się stare rzeczy przypomniały

P4w, na zdjęciach z wesela Antoś jest z Teściową

Miramej, gorgulek
, Ja też byłam na "Próbować...." stała bywalczynią. Od kwietnia 2007 do marca 2008 non stop. Po poronieniu odpuściłam i tylko czasami cos pisałam.
Ale Wy to chyba później
Ja dołączyłam we wrześniu 2008, ale podczytywałam już wcześniej, pamiętam jak latałam z laptopem po pokładzie statku, który stał przed portem w Pireusie (bo strajkowali i do portu nie wpuszczali ), żeby złapać net i czytać

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-15, 22:19   #432
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Byliśmy , lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze (Kubuś ma ładne nereczki ) - opisu nie dał, bo to na NFZ i idzie od razu do lekarza , mówił, że jego zdaniem nefrolog powinien sobie odpuścić badanie CUM.

Ja też Go tulę i siedzę z Nim, wtedy jest szczęśliwy , pocieszam się, że kiedyś z tego wyrośnie (jeśli uczy się właśnie wymuszać )

Na razie chcemy mieć na wyjazdy do teściów , a potem (po sezonie) chcemy jechać do ośrodka uniwersyteckiego

Pa

Ja dołączyłam we wrześniu 2008, ale podczytywałam już wcześniej, pamiętam jak latałam z laptopem po pokładzie statku, który stał przed portem w Pireusie (bo strajkowali i do portu nie wpuszczali ), żeby złapać net i czytać
I za to trzymam kciuki

Fajny żółwik. Antoś właśnie zaczyna dopasowywać kształty do dziurek w wiaderku i ślimaku, więc i Kubaskowi powinno się spodobać

No to już mnie nie było. Przed zajściem w ciąże z Antosiem nie zaglądałam, bo tak naprawdę nie próbowaliśmy od poronienia do listopada. A potem w pierwszej próbie się udało

No to śmiesznie to musiało wyglądać
Stary 2010-06-15, 22:26   #433
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
I za to trzymam kciuki

Fajny żółwik. Antoś właśnie zaczyna dopasowywać kształty do dziurek w wiaderku i ślimaku, więc i Kubaskowi powinno się spodobać

No to już mnie nie było. Przed zajściem w ciąże z Antosiem nie zaglądałam, bo tak naprawdę nie próbowaliśmy od poronienia do listopada. A potem w pierwszej próbie się udało

No to śmiesznie to musiało wyglądać
Dzięki

Mnie też się spodobał, prędzej czy później Kuba się nauczy z niego korzystać

A my próbowaliśmy wtedy od czerwca, udało się za piątym razem, czyli szybko, ale wtedy to wiadomo - czarne wizje miałam, jak to ja

Śmiesznie wyglądało, bo marynarze też biegali (to nie był statek pasażerski, tylko typu cargo)

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-15, 22:32   #434
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dzięki

Mnie też się spodobał, prędzej czy później Kuba się nauczy z niego korzystać

A my próbowaliśmy wtedy od czerwca, udało się za piątym razem, czyli szybko, ale wtedy to wiadomo - czarne wizje miałam, jak to ja

Śmiesznie wyglądało, bo marynarze też biegali (to nie był statek pasażerski, tylko typu cargo)
Na pewno

Ja byłam strasznie zdziwiona, że tak szybko się udało, bo o tą ciążę, którą poroniłam staraliśmy się prawie rok. Pewnie brak presji, stresu, ciśnienia z tym związanego tak zadziałał Nie spodziewałam się szybkich efektów i absolutnie nie zaprzątałam sobie myśli - uda się, nie uda...Umowę na czas nieokreślony akurat podpisywałam a tu taka niespodzianka

No to w ogóle komedia
Stary 2010-06-15, 22:38   #435
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam strasznie zdziwiona, że tak szybko się udało, bo o tą ciążę, którą poroniłam staraliśmy się prawie rok. Pewnie brak presji, stresu, ciśnienia z tym związanego tak zadziałał Nie spodziewałam się szybkich efektów i absolutnie nie zaprzątałam sobie myśli - uda się, nie uda...Umowę na czas nieokreślony akurat podpisywałam a tu taka niespodzianka
Myślę, że tak , chociaż ja jestem przykładem, że i zamartwiając się ciągle (taka natura ) można zajść w ciążę . Chociaż mam podejrzenie, że tak wyszło, bo Małż miał iść w grudniu na badanie nasienia, a tu pod koniec listopada 2 kreseczki - pewnie zaklinał los

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-15, 22:43   #436
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześc kochane.
wpadlam na chwilke przywitac sie powiedzieć że u nas przygotowania ida pełna parą na sobbotnią imprezę, ale mycha ma dzis marudny dzień i co wezme się za jakąś robote to na ręce chce i tak w kółko a roboty w pip i trochę...przekułam małej uszka i kupłam pare fajnych zabaweczek ktore dziś doszy i malej wpadly w oko z radujkiem chodzi w kółko i się "giba" w rytm muzyki kulka za***iaszcza taka kolorowa a misio wygryfa poważną muzykę mozarta bardzo fajne to juz roczkowe prezenciki
Fajne te zabawki dla Martynki

Cytat:
a napiszesz mi jakie odżywki/ maski stosujesz?

jeszcze o guzach, to nie wiem dlaczego ale mi przykładali nóż, znaczy to metalowe i chłodne i chwile trzymali, dociskając i też nic nie wylaziło.Robili mi tak tylko na czole
Napiszęmiałam odżywkę i maseczkę z Wella Vivality,balsam regenerujący Mrs's Potters a obecnie od dość dłuższego czasu używam serii GlissKur Shea Cashmere i z tej ostatniej chyba jestem zadowolona,pisze chyba bo nie daje ona jeszcze takiego efektu,o jaki mi chodzi

Też z dzieciństwa pamiętam nóż na czole

Cytat:
wiecej grzechow nie pamietam.....

i przyrzekam poprawę

Cytat:
a ile twoj synus wazy? bo ja tez kupilabym te 4+ ale nie wiem czy za duze nie beda skoro jest roznica

jak go ważyłam ostatnio jakieś 3 tygodnie temu,to ważył 9800
4 u nas już były przyciasnawe,obgniatały bioderka,a 4+ są lepsze jest więcej luzu,ale my na 4+ już dość długo jesteśmy

Cytat:
sylko, to żeś nadrobiła
Nie dziwie się, że pupusia bolała
Z dobrych butków polecam
MRUGAŁA
ANTYLOPA

VI-GGA-MI
lub może z tych z symbolem "zdrowa stopa" inne mają dobre opinie
KLIK

Dzisiaj miałam najkrótsze usypanie Antosia jakie zdarzyło się w ostatnich czasach. Nie chciał cycy, bo najadł się kaszką, położyłam go na leżaczek i dosłownie 3 razy machnęłam i juz spał. Rączki do gór położył i ululany. Naprawdę 3 razy
Miał tylko jedną drzemkę w ciągu dnia (ale wstał dopiero o 7,30), więc jakoś tak się udało później zrobić pierwszą i druga nie była potrzebna.
Pewnie zarz będzie pobudka na cycusia, ale przynajmniej nie będzie męczarni z usypianiem.

Unholy,wiesz co?Kochana jesteś,zawsze coś wykukaszw wolnej chwili przeglądnę

Pięknie uspił się AntośBartoszowi też sie raz zdarzyło,nie usnął na spacerze,był padnięty,włożyłam go do łóżeczka,przytulił się do podusi i moment zasnął

Cytat:
Są chyba po 38 zł. A jakie ceny u Was?
U nas 42 zł,ale to już z 3 lata temu.Ale podobaja mi sie te nasze mundurki,jak widziałam w sąsiedniej szkole,to takie jakieś blee,jak ubrania robocze.

Cytat:
Cześć kobiałki

U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia , powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków

biedny Kubuś,Bartoszkowi też dziąsełka dokuczają,budzi sie w nocy i potrafi paluszki do buzi włożyć i płakać.Biedne te nasze dzieciaczki.

Cytat:
Mała miała dziś mnóstwo radości.Byliśmy w odwiedzinkach.Nowe zabawki są suuuper.Ładnie z chłopczykiem się zabawiali.Właściwie każdy sobą,ale grunt że spokój był i nie broiły.
W równym czasie zaczęły marudkać więc zawinęliśmy się do domu.
Mała spała po drodze jakieś 15min, zamiast porządnej popołudniowej drzemki i marudziła, aż na 20min zeszłam z nią na dwór na łapkach, bo przecież grzechem byłoby kąpiel robić o 17
Nadjechał wujek chrzestny,potem była kąpiel i zrobiła się 18:30
Wytrąbiła mleczko i nie chciała spać... do 20:20 siedziała ze mną i "koleżanką" Rozbierała się z piżamy-taka luźna z frotki że jak rozciągnęła, to udało jej się rączki wyjąć, a z główką nie było problemu Potem kulała się z kotem po podłodze, patrzę a tam lewa 2 przebita, więc mamy 5zębów i ten przeszła niemal bezobjawowo.

Robię gulasz, jeszcze posmażę kotlety i idę do łóżka.
Jutro muszę zaliczyć bank i ikea.Brakuje mi blokad w komodzie, 2 szufladach i na szafce do pralki a do tego najbardziej ją ciągnie.

do jutra
Dzień jak zawsze pełen wrażeń

dobrze,że choć przy tym ząbku Laurka nie odczuła bólu.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ja się już pożegnam,jutro doczytam,bo coś głowa mnie boli
Dobranoc
Spokojnej nocy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:48   #437
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Myślę, że tak , chociaż ja jestem przykładem, że i zamartwiając się ciągle (taka natura ) można zajść w ciążę . Chociaż mam podejrzenie, że tak wyszło, bo Małż miał iść w grudniu na badanie nasienia, a tu pod koniec listopada 2 kreseczki - pewnie zaklinał los
Właśnie tak to bywa. Małża tak wyganiałam przed poronieniem, aż zaszłam w końcu. Nie udało się, ale był znak, ze mozemy

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Unholy,wiesz co?Kochana jesteś,zawsze coś wykukaszw wolnej chwili przeglądnę

Pięknie uspił się AntośBartoszowi też sie raz zdarzyło,nie usnął na spacerze,był padnięty,włożyłam go do łóżeczka,przytulił się do podusi i moment zasnął

U nas 42 zł,ale to już z 3 lata temu.Ale podobaja mi sie te nasze mundurki,jak widziałam w sąsiedniej szkole,to takie jakieś blee,jak ubrania robocze.

biedny Kubuś,Bartoszkowi też dziąsełka dokuczają,budzi sie w nocy i potrafi paluszki do buzi włożyć i płakać.Biedne te nasze dzieciaczki.

Mam nadzieję że pomogłam

Jak nie będzie wstawał o 6, to będę się starała robić tylko jedną drzemkę w ciągu dnia. Może z czasem nocki będę lepsze i to zmęczenie z dnia spowoduje, ze nie będzie się tak często w nocy budził.

U nas sa koszulki w kolorze bluz granatowymi wykończeniami. A teraz z Zary nie wiem jakie uszyją
Mam nadzieję, ze da się je nosić

Biedny Bartuś. Przez te ząbki tyle się nacierpią

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Ja też już idę lulu. Dzieci śpią, Małż wprawdzie kicha, ale może będzie miał siły na małe co nieco. Chociaż pewnie jak się tylko położę, to usnę...
Nakryje uszko i ziuuu

Dobrej nocki, do jutra
Stary 2010-06-15, 22:55   #438
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
, no biedne

Cytat:
Ja też już idę lulu. Dzieci śpią, Małż wprawdzie kicha, ale może będzie miał siły na małe co nieco. Chociaż pewnie jak się tylko położę, to usnę...
Nakryje uszko i ziuuu

Dobrej nocki, do jutra

I ja idę

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-15, 23:44   #439
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny , nie pocytuje bo mi sie juz literki placza . Ide zaraz lulku . Bylam dzisiaj Daniela zarejstrowac do dentysty , no i mamy wizyte dopiero na 1 lipca. Kupilam mu dzisiaj taki niekapek: http://www.tommeetippee.co.uk/products/detail/132

i slicznie z niego pije . Tzn. jak mu podaje bo sam jeszcze nie potrafi , nie czai , ze to trzeba przechylic.

Dobranoc

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 05:38   #440
syla39
Wtajemniczenie

Pierwszaaaa po raz pierwszy
Lena obudzila mnie 3.33 i od tamtej pory nie moge zasnac wiec podnioslam sie i siedze Oczywiscie reszta rodziny smacznie spi a nawet chrapie

Ide kawke robic. Ktos chetny????

Chwale sie Schudlam na Dukanie Moj brzuszek jest bardziej plaski i nie mam az takich boczkow Jestem na drugiej fazie i modle sie o jeszcze 1-2kg

Moja Lena zgrzytala wczoraj zebami, czy to cos oznacza??? Nie w nocy tylko normalnie w dzien. idzie nam 6 zabek i odpukac bezbolesnie

---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------

Kat doczytalam ze wybierasz sie do ikei po zabezpieczenia do szafek. W Pl nie ma problemu z ich kupnem bo tutaj jezdze juz od 2 miesiecy i dostac nie moge bo ciagle brak wiec moze w Pl kupie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 05:58   #441
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Lena obudzila mnie 3.33 i od tamtej pory nie moge zasnac wiec podnioslam sie i siedze Oczywiscie reszta rodziny smacznie spi a nawet chrapie

Chwale sie Schudlam na Dukanie Moj brzuszek jest bardziej plaski i nie mam az takich boczkow Jestem na drugiej fazie i modle sie o jeszcze 1-2kg

Moja Lena zgrzytala wczoraj zebami, czy to cos oznacza??? Nie w nocy tylko normalnie w dzien. idzie nam 6 zabek i odpukac bezbolesnie

gratuluję
na pewno jeszcze zrzucisz, nie zapomnij tylko jeść warzyw w wyznaczone dni - organizmowi brakuje witamin

U nas mała tez przez jakiś czas zgrzytała- jak wyszły jej górne jedynki - myślę, ze to " zafascynowanie" nowymi zębami, czytałam że dzieci często tak robią

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , nie pocytuje bo mi sie juz literki placza . Ide zaraz lulku . Bylam dzisiaj Daniela zarejstrowac do dentysty , no i mamy wizyte dopiero na 1 lipca. Kupilam mu dzisiaj taki niekapek: http://www.tommeetippee.co.uk/products/detail/132

i slicznie z niego pije . Tzn. jak mu podaje bo sam jeszcze nie potrafi , nie czai , ze to trzeba przechylic.

Dobranoc
brawa dla Danielka, nauczył się

Cytat:
Jak nie będzie wstawał o 6, to będę się starała robić tylko jedną drzemkę w ciągu dnia. Może z czasem nocki będę lepsze i to zmęczenie z dnia spowoduje, ze nie będzie się tak często w nocy budził.

Nakryje uszko i ziuuu
no i jak nocka ?

Cześć, wstałysmy tradycyjnie o 5.30 upału nie ma, więc na spacer pójdziemy w południe Aha, cos mi się zdaje, ze jeszcze z rana misja koopa mnie czeka

Stary 2010-06-16, 07:39   #442
frida110
Zakorzenienie

Cześć.
aannuullaa jesteś już po kawie? Bo właśnie piję swoją. O której Martynka zasypia, że wstajecie tak raniutko?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:01   #443
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję
na pewno jeszcze zrzucisz, nie zapomnij tylko jeść warzyw w wyznaczone dni - organizmowi brakuje witamin

U nas mała tez przez jakiś czas zgrzytała- jak wyszły jej górne jedynki - myślę, ze to " zafascynowanie" nowymi zębami, czytałam że dzieci często tak robią
Jem je z checia bo ostatniej abstynencji Czy ja dobrze rozumiem ze np teraz mam jesc 5 dni protein+warzywa a nastepnie znowu 5 dni samych protein i tak do osiagniecia wagi????

U nas od niedawna jedynki wiec byc moze bedzie jak u ciebie

Robie juz drugie pranie, zmywarka chodzi, jeszcze bym poodkurzala ale maz spi wiec nie bede mu przeszkadzac. Niech wie jaka ma dobra zone

Stary 2010-06-16, 08:12   #444
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cześć.
aannuullaa jesteś już po kawie? Bo właśnie piję swoją. O której Martynka zasypia, że wstajecie tak raniutko?
czekam z kawą na drzemkę małej
Wstajemy tak raniutko bez względu na porę zasypiania Martynki Ale zazwyczaj idzie spać tak ok 19.30

Cytat:
Jem je z checia bo ostatniej abstynencji Czy ja dobrze rozumiem ze np teraz mam jesc 5 dni protein+warzywa a nastepnie znowu 5 dni samych protein i tak do osiagniecia wagi????

Robie juz drugie pranie, zmywarka chodzi, jeszcze bym poodkurzala ale maz spi wiec nie bede mu przeszkadzac. Niech wie jaka ma dobra zone
dokładnie tak , ilość dni proteinowych-warzywnych można sobie dowolnie modyfikować, tzn ja np jem pn-czw proteinki, pt-nd warzywa bo tak mi łatwiej i nie gubię się (tzn pomijając fakt ze osatnio to w ogóle się pogubiłam bo niby na diecie a niby nie )

Mała zasnęła, idę zatrzeć buraczka na obiad i mielone do parowana wstawić Dzisiaj mamy z Martynka wspólny obiad

Stary 2010-06-16, 08:25   #445
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc

padlam wczoraj po 23, nawet sie nie umylam ale i tak sie nie wyspalam

syla wyslalam Ci keratyne, info w moim watku

kurcze chcialam Eryka zapisac na polkolonie w jego szkole, trwaja dwa tygodnie od 8 do 16 z jedzeniem i ciekawym programem, koszt 150zl i zapisy sa tylko do dzisiaj
a ja nie mam kasy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:43   #446
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
czekam z kawą na drzemkę małej
Wstajemy tak raniutko bez względu na porę zasypiania Martynki Ale zazwyczaj idzie spać tak ok 19.30

dokładnie tak , ilość dni proteinowych-warzywnych można sobie dowolnie modyfikować, tzn ja np jem pn-czw proteinki, pt-nd warzywa bo tak mi łatwiej i nie gubię się (tzn pomijając fakt ze osatnio to w ogóle się pogubiłam bo niby na diecie a niby nie )

Mała zasnęła, idę zatrzeć buraczka na obiad i mielone do parowana wstawić Dzisiaj mamy z Martynka wspólny obiad
Moja wczoraj zasnela kolo 22

Nie mam jajek i nie wiem co zjecs na sniadanie Moze jakas propozycja

Pyszny obiadek bedzie Moze to jakis pomysl i dla mnie

Cytat:

kurcze chcialam Eryka zapisac na polkolonie w jego szkole, trwaja dwa tygodnie od 8 do 16 z jedzeniem i ciekawym programem, koszt 150zl i zapisy sa tylko do dzisiaj
a ja nie mam kasy
Wiem wczoraj juz przelalam kaske

Uuu, niedobrze bo rzeczywiscie niedrogo. Z checia bym pomogla ale niestety ale wyplukalam sie z kasy. Moge pomoc ale po 21szym

Stary 2010-06-16, 08:55   #447
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

To dobrze,że Martynce przeszło

Właśnie po przejżeniu,poważnie zastanawiam się nad tymi Antylopami

Przechowała jak chomik,na czarną godzinę

Cytat:
Byliśmy , lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze (Kubuś ma ładne nereczki ) - opisu nie dał, bo to na NFZ i idzie od razu do lekarza mówił, że jego zdaniem nefrolog powinien sobie odpuścić badanie CUM.

Bądź dobrej myślimoże badanie CUM nie będzie potrzebne

Żółwik fajowy

Dobra jesteś

Cytat:
Ale miał farta

Cytat:
Mam nadzieję że pomogłam

Biedny Bartuś. Przez te ząbki tyle się nacierpią
Mam w czym wybierać

Cytat:
, no biedne

Cytat:

gratki.1 czy 2kg to już niedużo

Pewnie robi to z ciekawości

Cytat:
Aleś pracowitaranek dopiero a ona już na obiad wstawiaja dopiero myślę,co by tu zrobić dzisiaj

Witajcie
Nocka u nas nienajlepsza,ranek zresztą też chyba zęby,to nocne popłakiwanie,jęki,paluszk i w buzi,jak nie śpi to smoczka nawet nie ciągnie,tylko wkłada do buzi i dziwnie zagryza Dzisiaj od rana też już płacz,ciężko mi było Damiana do szkoły posłać,Bartosz nie dał się zabawić,posadzić,puścić na dywan,nic tylko rączki i płacz Dałam mu Nurofen,teraz drzemieMam nadzieję,że wstanie z lepszym humorkiem,bo to dopiero początek dnia

Miłego

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:00   #448
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Wiem że źle się z tym czujesz ale to się zdarza, nie jesteśmy robotami i czasem mamy po prostu dość, no a nasze skarby to potrafią doprowadzić człowieka na granice wytrzymałości

dzieki

a tak jakos zapomnialam
Cytat:

jak go ważyłam ostatnio jakieś 3 tygodnie temu,to ważył 9800
4 u nas już były przyciasnawe,obgniatały bioderka,a 4+ są lepsze jest więcej luzu,ale my na 4+ już dość długo jesteśmy

chyba kupie paczke najwyzej jak beda za duze to poczekaja

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Dobranoc

zeby Werca chciala z niekapka to nie
ale z butelki juz sama pije -zaczaila ze musi glowe odchylic i butelke

Cytat:

wspooczuje niewyspania

o super ze kg leca

zabek

a tak wogole to dzien dobry

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

Witajcie
Nocka u nas nienajlepsza,ranek zresztą też chyba zęby,to nocne popłakiwanie,jęki,paluszk i w buzi,jak nie śpi to smoczka nawet nie ciągnie,tylko wkłada do buzi i dziwnie zagryza Dzisiaj od rana też już płacz,ciężko mi było Damiana do szkoły posłać,Bartosz nie dał się zabawić,posadzić,puścić na dywan,nic tylko rączki i płacz Dałam mu Nurofen,teraz drzemieMam nadzieję,że wstanie z lepszym humorkiem,bo to dopiero początek dnia

Miłego
a widac cos na dziaselkach?

Wercia tez paluszkiem grzebie w buzi non stop i tez smoczek gryzie
a nic nie widac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:03   #449
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
czesc

padlam wczoraj po 23, nawet sie nie umylam ale i tak sie nie wyspalam

a ja nie mam kasy
U nas też organizują, ale ja nie zapisywałam. Zresztą jak już, to myślałam tylko o pierwszym tygodniu, bo 5 lipca już wyjeżdżamy na d morze.
Kurde ja nie wiem, jak Antoś 4 godziny wytrzyma w foteliku...

No szkoda, a może jakoś wysupłasz

Też bym pomogła, ale i u mnie kicha...

Cytat:
gratuluję

no i jak nocka ?

Cześć, wstałysmy tradycyjnie o 5.30 upału nie ma, więc na spacer pójdziemy w południe Aha, cos mi się zdaje, ze jeszcze z rana misja koopa mnie czeka
Ja znowu muszę zacząć dietkować, bo za niecałe 3 tyg będę nad morzem...

Antek straaasznie zgrzyt, czasami mnie ciarki przechodzą...

Chyba musimy pomyśleć nad zwykłym łóżkiem, tzn piętrowym dla chłopaków, bo Antek najlepiej śpi w normalnym łóżku. Właśnie stwierdziłam, że przez pobyt na działce, gdzie spał na sofie tak mu się poprzestawiało i jego łóżeczko jest dla niego za małe i stąd te pobudki
Dzisiaj budził się 3 razy, ale najdłużej spał ze mną nad ranem w łóżku...
Dzięki, ze pytasz

Szybko wstajecie

Cytat:

A u mnie zmywarka chodziła w nocy i znowu nie odpompowało wody... Ja już nie wiem, boję się, że to wcale nie chodziło o pompę, którą teraz wymienili z serwisu, tylko wąż jest trochę zgnieciony i dlatego. Ale z drugiej strony, wąż był zgnieciony 2 lata, adopiero teraz zaczęły się problemy, wiec sama nie wiem
Stary 2010-06-16, 09:19   #450
Wojtusia
Zakorzenienie

hej
jestem
ide po kawke zaraz
kupiłam sobie wczoraj spodnie w orsay, takie lniane cienkie na lato
a jakie w H&M wyprzedaże, o matko ile ludzi było.
popsul nam sie przegub w samochodzie i trzeba wymienic no kuźwa nie miał kiedy tylko w tym miesiącu....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości