Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 15:11   #391
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
...
Pochwale sie co Kuba dostanie od mojego brata na urodzinki
Taki sterowany samochów na akumulator.
Juz sie nie moge doczekac reakcji Kuby jak do niego wsiadzie. Mały ostatnio bardzo polubił auta, TŻ codziennie jak wraca do domu siada z Kuba za kierownice a on taki podekscytowany siedzi i kręci kierownica.
Cos tam przyciska, zmienia kierunki...usmiac sie mozna.
W domu ma kilka samochodow to ostatnio jego ulubiona zabawka. Bierze je i z nimi chodzi, i cały czas mowi bruuum.
W tej chwili inne zabawki moga nie istniec tylko samochody i ksiazeczki.

, ze obyło sie bez mleczka, moze juz tak zostanie.

...
Nie no, auto pierwsza klasa Może drugi Kubica Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
....
gdzie jest Miramej?
Pisałam już wcześniej, że ma dzisiaj ortopedę. Hmmm, a może to było wczoraj Zgłupiałam

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Nie pisałam Wam, że przedwczoraj Maciuś zakrztusił się biszkoptem i to tak, że zrobił się bordowy i zwymiotował Natomiast wczoraj pił wodę i jak to się mówi "wpadła nie w tą dziurkę" i mało nie doszło do reanimacji. Serio, nie przesadzam. Dobrze, że moja mama była, bo bym na zawał zeszła. Nie mógł oddechu złapać

Właśnie próbuję usunąć żywicę ze spodni, które ostatnio sobie upaprałam
W sobotę kupiłam sobie kilka rzeczy, bo w ten upał nie mam w czym chodzić, a nago nie będę Muszę je trochę poprawić, bo ciut za duże Tylko z powodu braku czasu poprawki zrobię na następne lato

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 15:15   #392
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Nie pisałam Wam, że przedwczoraj Maciuś zakrztusił się biszkoptem i to tak, że zrobił się bordowy i zwymiotował Natomiast wczoraj pił wodę i jak to się mówi "wpadła nie w tą dziurkę" i mało nie doszło do reanimacji. Serio, nie przesadzam. Dobrze, że moja mama była, bo bym na zawał zeszła. Nie mógł oddechu złapać

W sobotę kupiłam sobie kilka rzeczy, bo w ten upał nie mam w czym chodzić, a nago nie będę Muszę je trochę poprawić, bo ciut za duże Tylko z powodu braku czasu poprawki zrobię na następne lato
ranyyyy, biedaczek...ale musiałaś się nerwów najeść Niestety takie rzeczy mogą się w każdej chwili przytrafić..

A może spróbuj tak jak z gumą do żucia - spodnie do zamrażalnika i wykruszyć?

EE, to może szybciej będzie jak przytyjesz

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 15:20   #393
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ranyyyy, biedaczek...ale musiałaś się nerwów najeść Niestety takie rzeczy mogą się w każdej chwili przytrafić..

A może spróbuj tak jak z gumą do żucia - spodnie do zamrażalnika i wykruszyć?

EE, to może szybciej będzie jak przytyjesz
Wiem, to była chwila Jeny, przestraszyłam się bardzo, po całej akcji zaczęłam się trząść jak osika

Chyba nie da rady, bo dużo jest tych kropek z żywicy i są drobne. Raczej w formie plamek.

Dzieki, nie wpadłam na to

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-15, 15:22   #394
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzieki, nie wpadłam na to
zawsze do usług

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 15:25   #395
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

skad ja to znam........i boje sie panicznie powtorki
a wode pil z butelki?

Dziewczyny czuje sie fatalnie.......mam wyrzuty sumienia bo-
zreszta zaczne ze od rana juz mam jakis wisielczy humor a miarka sie przebrala jak chcialam przebrac Wercie na spacer-ta zaczela plakac , wyginac sie na zlosc ze spodni nie moglam jej zalozyc to nerwy mi puscily i nakrzyczalam na nia(oczywiscie jeszcze bardziej sie poplakala)

glupia baba ze mnie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 15:40   #396
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
zawsze do usług
Wierz mi, nie zapomnę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
skad ja to znam........i boje sie panicznie powtorki
a wode pil z butelki?

zreszta zaczne ze od rana juz mam jakis wisielczy humor a miarka sie przebrala jak chcialam przebrac Wercie na spacer-ta zaczela plakac , wyginac sie na zlosc ze spodni nie moglam jej zalozyc to nerwy mi puscily i nakrzyczalam na nia(oczywiscie jeszcze bardziej sie poplakala)

glupia baba ze mnie

Z butelki. Tylko tak już chciał dalej gonić, że dobrze nie przełknął i ruszył z kopyta potykając się i stąd to zakrztuszenie.

Mnie też czasmi nerwy puszczają i głośniej coś powiem. Tylko, że Maciek śmiechem reaguje (autorytet ze mnie, że ho, ho ). Czasmi myślę, co będzie za kilka, kilkanaście miesięcy, jak nasze bąble naprawdę zaczną broić

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-15, 15:56   #397
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Wierz mi, nie zapomnę

Z butelki. Tylko tak już chciał dalej gonić, że dobrze nie przełknął i ruszył z kopyta potykając się i stąd to zakrztuszenie.

Mnie też czasmi nerwy puszczają i głośniej coś powiem. Tylko, że Maciek śmiechem reaguje (autorytet ze mnie, że ho, ho ). Czasmi myślę, co będzie za kilka, kilkanaście miesięcy, jak nasze bąble naprawdę zaczną broić
to Wercia je biszkopty i raczkuje -nie usiadzie na dupce tylko z ciastkiem w buzi goni i tez sie boje ze jej wpadnie nie tam gdzie powinno

1 raz mi sie zdarzylo na nia nakrzyczec i potwornie sie czuje z tym
potem byla juz mega spiaca i ciagle lazila za mna powtarzajac"mama"(teraz juz swiadomie mowi tak do mnie)a ja mialam lzy w oczach ze ja skrzyczalam

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-15, 16:03   #398
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
to Wercia je biszkopty i raczkuje -nie usiadzie na dupce tylko z ciastkiem w buzi goni i tez sie boje ze jej wpadnie nie tam gdzie powinno

potem byla juz mega spiaca i ciagle lazila za mna powtarzajac"mama"(teraz juz swiadomie mowi tak do mnie)a ja mialam lzy w oczach ze ja skrzyczalam
Te nasze małe istotki
Zazdroszczę "mama"

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-15, 16:07   #399
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Te nasze małe istotki
Zazdroszczę "mama"
mama mowi od 2 mcy ale wczoraj 1 raz swiadomie powiedziala jak mnie zobaczyla, albo jak chce na rece to wola mama

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-15, 16:33   #400
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc

Melduję się, zę żyję. Zmywarka działa, właśnie robię "pranie".
Ale oczywiście musiało się coś wydarzyć...
Technik o blachę poharatał sobie palucha. Obkrwawił mi pół kuchni, zlew, blaty, podłogę. Sikało jakby palec uciął.Przeciął sobie na zgięciu i taki był efekt. Ja bez plastrów w domu (a Bartek prosił, żebym ostatnio kupiła z Kubusiem ). Znalazłam bandaże i po 15 min (nie mógł tego zatamować) mu owinęłam. Ręce mi się trzęsły, bo ja najchętniej bym tam zeszła na widok krwi, a on do mnie : "śmiało Pani zawija", a ja ledwo na nogach stałam....

Teraz idę odkurzyć i umyć podłogi bo czekałam z tą naprawą na tego typu porządki.

Odezwę się później
I nadrobię

Trzeba było go podesłać do mniebo ja z tych twardych na krew

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, ja sie tylko szybko melduje na nowym watku

wczoraj wieczorem wrocilismy z wesela, super bylo, ale 3 dni bez Adasia byly ciezkie i wydaje mi sie ze wogole za mna nie tesknil ledwo sie usmiechanl jak mnie zobaczyl ,a jak potem babcia wyszla to sie poplakal az

zmykam teraz na zakupy, jakies porzadne buciki adasiowi kupic, i dokupic pare innych rzeczy bo juz w srode do grecji lecimy

milego dnia
Fajnie,że się dobrze bawiliście

Udanego lotu,odezwij się po powrocieNa jak długo lecicie?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki jogurt naturalny dajecie swoim dzieciom?
ja jeszcze nie dawalam ale mam zamiar

moj Marci to glownie sloiki je a tam sa z jogurtem, czy twarozkiem

ale teraz jak swierze owoce mozna dostac to bym mu dawala
Ja na razie dawałam tylko Dr.Oetkera,ale z czasem pewnie spróbujemy też innych

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
od 10 do 13 miałam wizytacje ulubionej koleżanki
Przyszła z 3 letnią Basią ... na początku ładnie się bawiła z Bartekim, ale potem zabierała mu wszystko co On wziął do rączki ... bawił się piłką - zabrała mu, wziął samochód i pchał po pokoju - znów mu zabrała i położyła na huśtawce mówiąc "tam juz nie dostaniesz" ... a jej mamusia ani słowa ... ja musiałam się odzywać i prosić, zeby mu nie zabierała zabawek jak sama się nimi nie bawi
Też mam koleżankę,która ma dwuletniego syna i on robi to samo:zabiera wszystko co Bartosz akurat ma w rękach,kiedyś nie zwracałam na to uwagiteraz zwracam.Ostatnio była taka sytuacja,że Bartosz siedział na dywanie i bawił się traktorkiem z przyczepą,Piotruś podszedł do niego,zabrał mu zabawkę.Bartosz ostro zaprotestował,ale dałam mu samochodzik i było ok.Po chwili Piotrek znowu podszedł i wydarł mu z rączek samochód.Wtedy zareagowałam mówiąc:Piotruś nie zabieraj Bartoszowi zabawki z rączek,kiedy się nią bawi,weź sobie jakąś inną(leżało ich multum na dywanie) a tą się pobawisz,jak Bartosz ją zostawi.Mówię mu jeszcze:chyba że przyniesiesz traktorek którym się bawisz,to może Bartoszek odda Ci samochodzik.Ale Piotrusiowi się nie widziałowrócił do zabawy traktorkiemA koleżanka też ani me,ani be

Cytat:
to pewnie dlatego, ze teraz więcej się rusza

Zważyłam małą na wadze łazienkowej...po orientacyjnym odjęciu pampka i ubrania wychodzi myślę gdzieś 9300-9400. Byłam pewna, ze będzie więcej

?
Fajnie Martynka waży

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
to od nieprawidłowej pięlęgnacji

Byłaś na wątku jak pisałam jakie metamorfozy zafundowałam moim włosom? już się nie puszą, a pielęgnacja,odżywianie i nawilżanie nadal trwa.Odwiodło mnie to od ścięcia.
Jak będziesz mieć chwilę wskocz na forum pozytywnie zakręconych włosów.Mnóstwo porad, masek,odżywek itp

?
Bardzo możliwechociaż zawsze po myciu nakładam różne maski i balsamyW gruncie rzeczy puszą się odkąd pamiętamJedynie jedwab przynosi jakiś lepszy efekt

Dzięki za radę,zajrzę na to forum

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Właśnie kończę kawkę i czas zabierać się do pracy.
Kinga wczoraj znów mnie zaskoczyła - nauczyła się wchodzić na łóżko I wczorajsze zasypianie polegało na tym, że wchodziła na łóżko, kładła główkę na poduszce, chwilkę poleżała, siadała, zchodziła z łóżka i znów wchodziła - i tak w kółko.
No i kolejny sukces - pierwszy raz podniosła się bez podtrzymywania czegokolwiek z kolan do stania.
dla Kingusi,posiadła nową umiejętność.Ale z niej spryciula

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 17:21   #401
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Także, nie wiem kiedy wsunie ją z powrotem... Sam stwierdził, że nie wie kiedy, bo mu się nie che i tak mam ją na środku...
Osłabia mnie ten debil...

?
Cóż mogę rzec?Dużo spokoju Ci życzę

Cytat:
Dzisiaj też nie było mleczka w nocy , ale
Super

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wiecie co... Ale Zuzka jest zazdrosna. Wczoraj poszłam do mamy i była tam moja siostrzenica.... (mieszka w Krakowie ale prze 2 msce będzie tu u nas) Usiadłam sobie na kanapie i przyszła do mnie ta mała i tak między nogami moimi stała, jak to tylko Zuzia zobaczyła to szybko przyszła, wepchnęła się i tą mała zaczęła odpychać żeby sobie poszła Skąd Ona tego się nauczyła?
Niby się cieszyła, że jest dziewczynka mała ale jak tylko widziała, że ją wołam albo biorę małą na ręce to koniec...
Czasem też popychała ją i nie wiem dlaczego Jak spotykamy się z innymi dziećmi to Zuza tak nie reaguje, może dlatego, że ja tych dzieci nie całuję i nie przytulam?

Mam nadzieję, że to się zmieni bo chcę tą siostrzenicę czasem zabierać do siebie.

Jedzeniem się dzieliły. Zabawkami już nie. Miały dwie identyczne paczki chusteczek mokrych a i tak ta "dziewczynki" była fajniejsza, tak samo z butelkami z makaronem...
Często się tak zdarzaale chyba nie znam dziecka,które by z tego nie wyrosło.Mój Damian też był zazdrosny o inne dzieci jak był mały-później z tego wyrósłTo taki okres,dzieci czują się zagrożone,że mama bierze inne dziecko na ręce.Zuzce na pewno to miniew końcu zrozumie,załapie że mama trzyma kogoś innego na rękach i nie ma w tym nic złego,bo to i tak ją mama kocha najbardziej pod słońcem

Cytat:
Dziewczyny może wicie w czym mogłabym wykapać małą, żeby jej ulżyć? Straszne uczulenie dostała, dałam wapno i trochę lepiej już jest, jak nie będzie przechodzić to jyknepo południu do lekarza ale teraz? Mąka ziemniaczana?
Pewnie spróbowałabym w Oilatum lub Emolium

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no i zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś dziś dużo lepiej się zachowuje i zasnął normalnie
za ok 2 godziny go odbiorę
dla Tomeczka.Dzielny chłopczyk,przyzwyczai się na nowo

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Kurcze, Dziewczyny. Czym usunąć kamień z muszli w kiblu?
Tam gdzie woda stoi mam całe ujście brązowe, kurde jak w szalecie miejskim....
Myję codziennie domestosem, na noc wrzucam tabletki takie specjalne i cholera i się taka zrobiła....
Ja używam Cilitu kamień i rdza i u nas daje radę

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Ale dzisiaj sie popłakałam...
Kuba został z moja mama. Podobno ładnie sie bawił, chodził z garnkami, durszlakiem i w nie stukał. I potknał sie, uderzajac czółkiem w futryne drzwi. Siniaka ma nieziemskiego
Wielki guz mu wyskoczył i zaczyna siniec. Wiem, ze jeszcze nie jednego guza bedzie miał ale tak mi go było szkoda Jak wrociłam do domu to słodko sobie spał, spojrzałam na twarzyczke a tam taki guz

Co mozna zastosowac na siniaki u takich małych dzieci?
Gdzies czytałam, ze masc z arniki? Ktos cos wie na ten temat??

biedny Kubuś.
Najlepiej odrazu przyłożyć coś zimnegonp.kostki lodu przez ściereczkę,ale ta maść z arniki też ponoć jest dobra

za egzamin

Cytat:
strasznie wam Kochane dziękuje za szybka pomoc...jak to dobrze jest mieć na kogo liczyć Małej nie zdążyłam wykąpać, wypiła mleczko i padła, buzię ma już normalną tylko na ciałku jeszcze placki wszędzie czerwone i bąble...ale nie swędzi ją, to najważniejsze. Chodzę co chwila patrzeć czy nie spuchał i czy oddycha

Jak pojadę po receptę na mleko to poproszę, żeby mi wypisała na ten zyrtec receptę, kupie i niech leży w domu
Dobrze,że już lepiej Martynce

Cytat:
My używany 4+, sa znacznie lepsze niż 4
Też używamy 4+z początku w domu fiksiłam,bo jak przyłożyłam 4 do 4+,to nie widziałam żadnej różnicy,ale już przy zakładaniu oczy mi się otworzyły

Stary 2010-06-15, 17:52   #402
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

współczuję Ci kochana,też się boję takich sytuacji

Cytat:

glupia baba ze mnie
nie wyrzucaj sobie,jesteśmy tylko ludźmi,nie robotami ze stali,tak się czasem przydarzy.Wercia szybko zapomni

Miramejku jak to w końcu z tym ortopedą,wczoraj czy dzś?

Sto lat i dużo buziaków dla Bartusia

Cześć
Ja też byłam wścieknięta ranoa mianowicie:poczytałam,poc ytowałam,nie zdążyłam wysłać i wyłączyli mi prądale po co?Po to,żeby po sekundzie włączyć spowrotemŻeby na godzinę,czy dwie pewnie jakoś bym strawiła,a oni sobie próby przeprowadzali.No ale co tam,wreszcie nadrobiłamjeszc ze tylko i aż, mam zaległości w klubie i w albumachw wolnej chwili i tam ponadrabiam
Apetyt u Bartosza ciut lepszy ale do tego jaki był,to jeszcze daleko.
Też zastanawiam się nad butkami,bo Bartosz co raz więcej chodzipo domu to już bez skarpet chodzi,bo co mu założę,to drabciu ściąga.
Trzeba nam butków na dwór ma sandałki i adidaski,ale one nie trzymają za dobrze kostkiW sobotę muszę skoczyć do miasta,rozejrzeć się-myślałam o Bartku,ale skoro mówicie że ciężkie
Aha,zapomniałabym:brzydal :Kasia ręczniki z imionami,to był trafiony prezentpani była zachwycona.Dzisiaj dzieci złożyły pani życzenia i podarowały prezent(ślub był w sobotę),album też się podobał.Pani poczęstowała ich weselnym plackiem i Damian mówi,że była cała happyTakże,jeszcze razza pomysł.

Miłego popołudnia

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

No tak,opisałam się tyle że mnie d****o od siedzenia boli

Stary 2010-06-15, 18:23   #403
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dżizys
taki zajob dzisiaj w pracy, że nawet nie miałam czasu Was nadrobić

Może uda mi się jutro

Planuję wprowadzić u siebie diete Dukana
Ale najpierw muszę sobie jadłospis przygotować i zakupy porobić a tu nie ma czasu

Kosmos jakiś ostatnio mam 300 % normy
Stary 2010-06-15, 18:50   #404
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Wojtusia mi sie podoba ta princeska z camaieu, napewno bedzie pasowac do bucików, a co do żakietu to hmmmm...... specjalista nie jestem ale biały to chyba nie za bardzo ale moze zrób fote tego żakietu, to lukniemy

Cytat:

glupia baba ze mnie
kazdej z nas sie na pewno zdarzyło cos takiego, ja tez tak miałam. Byłam tak zła ze miałam ochote małej lutnac ale lutłam sobie
Cytat:
mama mowi od 2 mcy ale wczoraj 1 raz swiadomie powiedziala jak mnie zobaczyla, albo jak chce na rece to wola mama
Zuza tez jak chce na rece albo sie przytulic to woła mam lub mama (rzadziej) a tak to wcale

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

adaikaka ja tez tak mam ostatnio, w pracy to zapomianam jak sie nazywam, taki meksyk
Stary 2010-06-15, 19:05   #405
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cześc kochane.
wpadlam na chwilke przywitac sie powiedzieć że u nas przygotowania ida pełna parą na sobbotnią imprezę, ale mycha ma dzis marudny dzień i co wezme się za jakąś robote to na ręce chce i tak w kółko a roboty w pip i trochę...przekułam małej uszka i kupłam pare fajnych zabaweczek ktore dziś doszy i malej wpadly w oko z radujkiem chodzi w kółko i się "giba" w rytm muzyki kulka za***iaszcza taka kolorowa a misio wygryfa poważną muzykę mozarta bardzo fajne to juz roczkowe prezenciki
Stary 2010-06-15, 20:22   #406
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, Dziewczyny. Czym usunąć kamień z muszli w kiblu?
Tam gdzie woda stoi mam całe ujście brązowe, kurde jak w szalecie miejskim....
Myję codziennie domestosem, na noc wrzucam tabletki takie specjalne i cholera i się taka zrobiła....
no właśnie też bym poleciła cilit żel

Cytat:

ponawiam pytanie, z czego Maćko pił?
mi jeszcze z niczym się nie przytrafiła taka akcja.Odpukać...
Raz wsadziła do buzi kawałek taśmy klejącej i nogi miałam jak z waty
Cytat:

glupia baba ze mnie
mnie jeszcze nie zjadły wyrzuty sumienia, a zdarzyło mi się ze 2x klapnąc ją przez nóżki-delikatnie, ale jednak -jak świrowała przy ubieraniu.Najpierw był meeega płacz a za chwile cisza jak makiem zasiał

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Bardzo możliwechociaż zawsze po myciu nakładam różne maski i balsamyW gruncie rzeczy puszą się odkąd pamiętamJedynie jedwab przynosi jakiś lepszy efekt
a napiszesz mi jakie odżywki/ maski stosujesz?
[QUOTE=sylka79;20008138]

Aha,zapomniałabym:brzydal :Kasia ręczniki z imionami,to był trafiony prezentpani była zachwycona.Dzisiaj dzieci złożyły pani życzenia i podarowały prezent(ślub był w sobotę),album też się podobał.Pani poczęstowała ich weselnym plackiem i Damian mówi,że była cała happyTakże,jeszcze razza pomysł.

Cass auto ale cudo

cdn

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

jeszcze o guzach, to nie wiem dlaczego ale mi przykładali nóż, znaczy to metalowe i chłodne i chwile trzymali, dociskając i też nic nie wylaziło.Robili mi tak tylko na czole
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:02   #407
gorgulek
Zakorzenienie

Witam wieczornie

Poczytałam ale na raty i nic nie pamiętam

Czeko sama małą karmiłam i to był naleśnik zamiast obiadku.

Wojtusiu dla mnie też ta pierwsza sukienka

Magi
Ja strasznie boję się takich momentów.

Więcej nie pamiętam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:04   #408
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
nie mialam dzis czasu nawet od rana zajrzec - ale nikt nie zauwazyl

od rana bylo prostowanko wlosow keratyn, umeczylam sie strasznie, narazie sa proste jak druty, ciekawe jak bedzie po umyciu

i bylam tez na zebraniu w szkole - Eryk bedzie chodzil do Ib
kupilam mu juz mundurek szkolny, w przyszlym miesiacu kupie ksiazki, a w kolejnym wyprawke - zeby nie wszystko naraz

aaa i kupilam sobie dzis japonki nike co prawda nie ubieram sie na sportowo ale te sa slodkie - we trojke z koleankami bedziemy miec takie sam

UnholyOne u mnie najlepiej sprawdza sie breef ten w proszku - naprawde jest super, wsypuje go i czekam az sie spieni a potem szoruje i zawsze kamien mi schodzi

czekoladka21 eee tam, nie smuc sie, moj Marci juz nawet po lapkach dostal pare razy i ze dwa razy klapsa

aannuullaa co tej mojej biednej synowej sie za wysypka przyplatala

p4w ciesze sie, ze Tomus dzis lepiej

Cass wspolczuje Kubusiowego guza

wiecej grzechow nie pamietam.....

wszystkiego najlepszego dla Bartusia

ide obierac szparagi dla TZ
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:07   #409
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zdazylam sie wykapac zanim mala kapalam , musze isc sie nabalsamowac
mala zasnela

Cytat:

Też używamy 4+z początku w domu fiksiłam,bo jak przyłożyłam 4 do 4+,to nie widziałam żadnej różnicy,ale już przy zakładaniu oczy mi się otworzyły
a ile twoj synus wazy? bo ja tez kupilabym te 4+ ale nie wiem czy za duze nie beda skoro jest roznica

Cytat:

nie wyrzucaj sobie,jesteśmy tylko ludźmi,nie robotami ze stali,tak się czasem przydarzy.Wercia szybko zapomni

mam nadzieje
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

kazdej z nas sie na pewno zdarzyło cos takiego, ja tez tak miałam. Byłam tak zła ze miałam ochote małej lutnac ale lutłam sobie

Zuza tez jak chce na rece albo sie przytulic to woła mam lub mama (rzadziej) a tak to wcale

ja nie chce wyladowywac nerwow na Werci -ale dzisiaj juz nie wytrzymalam -jakos tak wyszlo a dziecko niewinne
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Cześc kochane.
wpadlam na chwilke przywitac sie powiedzieć że u nas przygotowania ida pełna parą na sobbotnią imprezę, ale mycha ma dzis marudny dzień i co wezme się za jakąś robote to na ręce chce i tak w kółko a roboty w pip i trochę...przekułam małej uszka i kupłam pare fajnych zabaweczek ktore dziś doszy i malej wpadly w oko z radujkiem chodzi w kółko i się "giba" w rytm muzyki kulka za***iaszcza taka kolorowa a misio wygryfa poważną muzykę mozarta bardzo fajne to juz roczkowe prezenciki
super zabawki

Cytat:
mnie jeszcze nie zjadły wyrzuty sumienia, a zdarzyło mi się ze 2x klapnąc ją przez nóżki-delikatnie, ale jednak -jak świrowała przy ubieraniu.Najpierw był meeega płacz a za chwile cisza jak makiem zasiał

nie no zeby klapnac to nie mam nawet mysli takich
nie zamierzam tez stosowac klapsow w wychowaniu

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-15, 21:07   #410
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...ponawiam pytanie, z czego Maćko pił?
mi jeszcze z niczym się nie przytrafiła taka akcja.Odpukać...
Raz wsadziła do buzi kawałek taśmy klejącej i nogi miałam jak z waty
...
Z butelki. Tylko tak Mu się bardzo spieszyło do babci, która była w kuchni, że dobrze nie przełknął i ruszył z kopyta potykając się.

Maciek kiedyś zjadł 1/3 ulotki z Biedronki, a ja zastanawiałam się, dlaczego siedzi tak cicho w wózku

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-15, 21:08   #411
gorgulek
Zakorzenienie

Teraz dzięki Svi mi się przypomniało

Anula jak Martynka?

Bartoszku, rośnij duży i zdrowy
Stary 2010-06-15, 21:09   #412
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Czeko sama małą karmiłam i to był naleśnik zamiast obiadku.

Cytat:
aaa i kupilam sobie dzis japonki nike co prawda nie ubieram sie na sportowo ale te sa slodkie - we trojke z koleankami bedziemy miec takie sam

czekoladka21 eee tam, nie smuc sie, moj Marci juz nawet po lapkach dostal pare razy i ze dwa razy klapsa
a fotka gdzie?

dzieki za pocieszenie ale jakos mnie to doluje dzis, mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-15, 21:11   #413
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
witam

od rana bylo prostowanko wlosow keratyn, umeczylam sie strasznie, narazie sa proste jak druty, ciekawe jak bedzie po umyciu
...
...

Kokietka

Właśnie, prostujesz tą metodą na keratynę? Czytałam o tym w innym wątku. Sama sobie robisz czy u fryzjera?No i czy jesteś zadowolona. Napisz więcej, bom zainterasowana

Poka

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-06-15, 21:15   #414
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Kokietka

Właśnie, prostujesz tą metodą na keratynę? Czytałam o tym w innym wątku. Sama sobie robisz czy u fryzjera?No i czy jesteś zadowolona. Napisz więcej, bom zainterasowana

Poka
pokaze jak umyje i dalej beda proste

dis robilam pierwszy raz - ale strasznie szczypie w oczy i drazni w nos i gardlo - ja robilam na balkonie a i tak bylo strasznie

robila mi kolezanka, z wyksztalcenia fryzjerka ale nie pracuje w zawodzie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:17   #415
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Kasiu, tu wyzej magi napisała

czeko,
każdej z nas się zdarzyło pewnie krzyknąć, albo chociaż zdenerwować. Wiem, ze teraz jesteś na siebie zła. Ale Wercia zapomni i nie będzie miała Ci za złe
Jesteśmy zmęczone codzienną rutyną i czasami tak się zdarza

magi, kurcze, współczuję . Ja przyznam się czasami nie patrzę na Antosia jak je chlebek czy np. biszkopty, ale wiem, że taka sytuacja może się zdarzyć niespodziewanie, mimo iż wydaje nam się, ze dzieci radzą sobie i nic się nie stanie

sylko, to żeś nadrobiła
Nie dziwie się, że pupusia bolała
Z dobrych butków polecam
MRUGAŁA
ANTYLOPA

VI-GGA-MI
lub może z tych z symbolem "zdrowa stopa" inne mają dobre opinie
KLIK

Dzisiaj miałam najkrótsze usypanie Antosia jakie zdarzyło się w ostatnich czasach. Nie chciał cycy, bo najadł się kaszką, położyłam go na leżaczek i dosłownie 3 razy machnęłam i juz spał. Rączki do gór położył i ululany. Naprawdę 3 razy
Miał tylko jedną drzemkę w ciągu dnia (ale wstał dopiero o 7,30), więc jakoś tak się udało później zrobić pierwszą i druga nie była potrzebna.
Pewnie zarz będzie pobudka na cycusia, ale przynajmniej nie będzie męczarni z usypianiem.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-06-15 o 21:28
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:21   #416
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czeko,
każdej z nas się zdarzyło pewnie krzyknąć, albo chociaż zdenerwować. Wiem, ze teraz jesteś na siebie zła. Ale Wercia zapomni i nie będzie miała Ci za złe
Jesteśmy zmęczone codzienną rutyną i czasami tak się zdarza

Dzisiaj miałam najkrótsze usypanie Antosia jakie zdarzyło się w ostatnich czasach. Nie chciał cycy, bo najadł się kaszką, położyłam go na leżaczek i dosłownie 3 razy machnęłam i juz spał. Rączki do gór położył i ululany. Naprawdę 3 razy
Miał tylko jedną drzemkę w ciągu dnia (ale wstał dopiero o 7,30), więc jakoś tak się udało później zrobić pierwszą i druga nie była potrzebna.
Pewnie zarz będzie pobudka na cycusia, ale przynajmniej nie będzie męczarni z usypianiem.

oo supeer ze zasnal bez walki -zeby jeszcze ladnie nocke przespal

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-15, 21:25   #417
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

jeszcze o guzach, to nie wiem dlaczego ale mi przykładali nóż, znaczy to metalowe i chłodne i chwile trzymali, dociskając i też nic nie wylaziło.Robili mi tak tylko na czole
Mi też przykładali nóż. Ja Bartkowi jak był mniejszy zimną łyżkę przykładałam, ale nóż lepiej "działa" bo płaski, tyle, że przy małych dzieciach, to niebezpieczne

Cytat:
witam

i bylam tez na zebraniu w szkole - Eryk bedzie chodzil do Ib
kupilam mu juz mundurek szkolny, w przyszlym miesiacu kupie ksiazki, a w kolejnym wyprawke - zeby nie wszystko naraz

UnholyOne u mnie najlepiej sprawdza sie breef ten w proszku - naprawde jest super, wsypuje go i czekam az sie spieni a potem szoruje i zawsze kamien mi schodzi

aannuullaa co tej mojej biednej synowej sie za wysypka przyplatala

p4w ciesze sie, ze Tomus dzis lepiej

Cass wspolczuje Kubusiowego guza

wiecej grzechow nie pamietam.....

wszystkiego najlepszego dla Bartusia

ide obierac szparagi dla TZ

Bartuś teraz jestw 0 B, także też będzie w 1B

U nas obowiązkowe są mundurki od pierwszej klasy (w zerówce był luz), ale same koszulki (krótki lub dł. rękaw), w następnym roku "produkować" je będzie dla szkoły ZARA, sami je kupujemy wg kodu na dziale dziecięcym
Są chyba po 38 zł. A jakie ceny u Was?

Pochwal się efektem

Dzięki za odpowiedzi o kibelku wypróbuję wszystkich polecanych specyfików

Miramej, where are you?
Stary 2010-06-15, 21:26   #418
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za pocieszenie ale jakos mnie to doluje dzis, mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie
Tobie przejdzie do jutra a Weronika szybko zapomni

Cytat:
No to pięknie
Stary 2010-06-15, 21:36   #419
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kobiałki

Czytam sobie w czasie drzemek Kuby, ale pisać mi się nie chce , Kubusiowi chyba naprawdę idą ząbki, bo żyć nie daje , nie mogę robić nic swojego, bo stanie i tak płacze, że aż łka , a jak się uspokoi, to aż Go trzęsie potem, jak oddycha . Próbowałam Go przetrzymać, w sensie - robić swoje, ale On płacze aż do skutku, czyli dopóki nie podejdę. Wtedy łapie mnie za szyję i mocno trzyma, a ja nie mam serca Go zostawić, mimo, że boję się, że Mu to wymuszanie zostanie

Dziewczynki, dziękuję, że o mnie myślałyście

U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia ), powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków

Więc do ortopedy jedziemy 29 czerwca, a na 30 idziemy do innego neurologa, skonsultować diagnozę pierwszego

Szukam pilnie łóżeczka turystycznego (nie kojca), taniego i dobrego , ma może któraś z Was?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:43   #420
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

nie no zeby klapnac to nie mam nawet mysli takich
nie zamierzam tez stosowac klapsow w wychowaniu
a ja będę
już nie raz się wypowiadałam w tej kwestii i wcale się tego nie wstydzę.

Cytat:

Maciek kiedyś zjadł 1/3 ulotki z Biedronki, a ja zastanawiałam się, dlaczego siedzi tak cicho w wózku

Miamej, obraziłaś się na nas?

Bartusiu jeszcze zdążę, wiec wszystkiego najlepszego

Mała miała dziś mnóstwo radości.Byliśmy w odwiedzinkach.Nowe zabawki są suuuper.Ładnie z chłopczykiem się zabawiali.Właściwie każdy sobą,ale grunt że spokój był i nie broiły.
W równym czasie zaczęły marudkać więc zawinęliśmy się do domu.
Mała spała po drodze jakieś 15min, zamiast porządnej popołudniowej drzemki i marudziła, aż na 20min zeszłam z nią na dwór na łapkach, bo przecież grzechem byłoby kąpiel robić o 17
Nadjechał wujek chrzestny,potem była kąpiel i zrobiła się 18:30
Wytrąbiła mleczko i nie chciała spać... do 20:20 siedziała ze mną i "koleżanką" Rozbierała się z piżamy-taka luźna z frotki że jak rozciągnęła, to udało jej się rączki wyjąć, a z główką nie było problemu Potem kulała się z kotem po podłodze, patrzę a tam lewa 2 przebita, więc mamy 5zębów i ten przeszła niemal bezobjawowo.

Robię gulasz, jeszcze posmażę kotlety i idę do łóżka.
Jutro muszę zaliczyć bank i ikea.Brakuje mi blokad w komodzie, 2 szufladach i na szafce do pralki a do tego najbardziej ją ciągnie.

do jutra
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości