|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Pisałam już wcześniej, że ma dzisiaj ortopedę. Hmmm, a może to było wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Nie pisałam Wam, że przedwczoraj Maciuś zakrztusił się biszkoptem i to tak, że zrobił się bordowy i zwymiotował Natomiast wczoraj pił wodę i jak to się mówi "wpadła nie w tą dziurkę" i mało nie doszło do reanimacji. Serio, nie przesadzam. Dobrze, że moja mama była, bo bym na zawał zeszła. Nie mógł oddechu złapać Właśnie próbuję usunąć żywicę ze spodni, które ostatnio sobie upaprałam ![]() W sobotę kupiłam sobie kilka rzeczy, bo w ten upał nie mam w czym chodzić, a nago nie będę Muszę je trochę poprawić, bo ciut za duże Tylko z powodu braku czasu poprawki zrobię na następne lato
|
|
|
#392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
A może spróbuj tak jak z gumą do żucia - spodnie do zamrażalnika i wykruszyć? EE, to może szybciej będzie jak przytyjesz
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeny, przestraszyłam się bardzo, po całej akcji zaczęłam się trząść jak osika Chyba nie da rady, bo dużo jest tych kropek z żywicy i są drobne. Raczej w formie plamek.
|
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wode pil z butelki? Dziewczyny czuje sie fatalnie.......mam wyrzuty sumienia bo- zreszta zaczne ze od rana juz mam jakis wisielczy humor a miarka sie przebrala jak chcialam przebrac Wercie na spacer-ta zaczela plakac , wyginac sie na zlosc ze spodni nie moglam jej zalozyc to nerwy mi puscily i nakrzyczalam na nia(oczywiscie jeszcze bardziej sie poplakala) ![]() ![]() ![]() glupia baba ze mnie
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wierz mi, nie zapomnę
Cytat:
![]() Z butelki. Tylko tak już chciał dalej gonić, że dobrze nie przełknął i ruszył z kopyta potykając się i stąd to zakrztuszenie. Mnie też czasmi nerwy puszczają i głośniej coś powiem. Tylko, że Maciek śmiechem reaguje (autorytet ze mnie, że ho, ho ). Czasmi myślę, co będzie za kilka, kilkanaście miesięcy, jak nasze bąble naprawdę zaczną broić
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 raz mi sie zdarzylo na nia nakrzyczec i potwornie sie czuje z tym potem byla juz mega spiaca i ciagle lazila za mna powtarzajac"mama"(teraz juz swiadomie mowi tak do mnie)a ja mialam lzy w oczach ze ja skrzyczalam
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę "mama"
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
mama mowi od 2 mcy ale wczoraj 1 raz swiadomie powiedziala jak mnie zobaczyla, albo jak chce na rece to wola mama
|
#400 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba było go podesłać do mnie bo ja z tych twardych na krewCytat:
Udanego lotu,odezwij się po powrocie Cytat:
Cytat:
teraz zwracam wrócił do zabawy traktorkiem A koleżanka też ani me,ani be![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż zawsze po myciu nakładam różne maski i balsamy W gruncie rzeczy puszą się odkąd pamiętam Jedynie jedwab przynosi jakiś lepszy efektCytat:
dla Kingusi,posiadła nową umiejętność.Ale z niej spryciula
|
|||||||
|
|
|
#401 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super Cytat:
To taki okres,dzieci czują się zagrożone,że mama bierze inne dziecko na ręce.Zuzce na pewno to minieCytat:
Cytat:
dla Tomeczka.Dzielny chłopczyk,przyzwyczai się na nowo---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Najlepiej odrazu przyłożyć coś zimnego za egzaminCytat:
Też używamy 4+ z początku w domu fiksiłam,bo jak przyłożyłam 4 do 4+,to nie widziałam żadnej różnicy,ale już przy zakładaniu oczy mi się otworzyły
|
|||||||
|
|
|
#402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miramejku jak to w końcu z tym ortopedą,wczoraj czy dzś? Cześć Ja też byłam wścieknięta rano .No ale co tam,wreszcie nadrobiłam jeszc ze tylko i aż, mam zaległości w klubie i w albumach w wolnej chwili i tam ponadrabiamApetyt u Bartosza ciut lepszy ale do tego jaki był,to jeszcze daleko .Też zastanawiam się nad butkami,bo Bartosz co raz więcej chodzi .Trzeba nam butków na dwór ![]() Aha,zapomniałabym:brzydal :Kasia ręczniki z imionami,to był trafiony prezent Także,jeszcze razMiłego popołudnia ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- No tak,opisałam się tyle że mnie d****o od siedzenia boli
|
||
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizys
![]() taki zajob dzisiaj w pracy, że nawet nie miałam czasu Was nadrobić ![]() Może uda mi się jutro ![]() Planuję wprowadzić u siebie diete Dukana ![]() Ale najpierw muszę sobie jadłospis przygotować i zakupy porobić a tu nie ma czasu ![]() Kosmos jakiś ostatnio mam 300 % normy
|
|
|
|
#404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusia mi sie podoba ta princeska z camaieu, napewno bedzie pasowac do bucików, a co do żakietu to hmmmm...... specjalista nie jestem ale biały to chyba nie za bardzo
ale moze zrób fote tego żakietu, to lukniemyCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- adaikaka ja tez tak mam ostatnio, w pracy to zapomianam jak sie nazywam, taki meksyk
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Cześc kochane.
wpadlam na chwilke przywitac sie powiedzieć że u nas przygotowania ida pełna parą na sobbotnią imprezę, ale mycha ma dzis marudny dzień i co wezme się za jakąś robote to na ręce chce i tak w kółko a roboty w pip i trochę...przekułam małej uszka i kupłam pare fajnych zabaweczek ktore dziś doszy i malej wpadly w oko z radujkiem chodzi w kółko i się "giba" w rytm muzyki kulka za***iaszcza taka kolorowa a misio wygryfa poważną muzykę mozarta bardzo fajne to juz roczkowe prezenciki
|
|
|
|
#406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ponawiam pytanie, z czego Maćko pił? mi jeszcze z niczym się nie przytrafiła taka akcja.Odpukać... Raz wsadziła do buzi kawałek taśmy klejącej i nogi miałam jak z waty Cytat:
Cytat:
[QUOTE=sylka79;20008138] Aha,zapomniałabym:brzydal :Kasia ręczniki z imionami,to był trafiony prezent Także,jeszcze razCass auto cdn ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- jeszcze o guzach, to nie wiem dlaczego ale mi przykładali nóż, znaczy to metalowe i chłodne i chwile trzymali, dociskając i też nic nie wylaziło.Robili mi tak tylko na czole
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Poczytałam ale na raty i nic nie pamiętam ![]() Czeko sama małą karmiłam i to był naleśnik zamiast obiadku. Wojtusiu dla mnie też ta pierwsza sukienka Magi Ja strasznie boję się takich momentów. Więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#408 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nie mialam dzis czasu nawet od rana zajrzec - ale nikt nie zauwazyl ![]() od rana bylo prostowanko wlosow keratyn, umeczylam sie strasznie, narazie sa proste jak druty, ciekawe jak bedzie po umyciu ![]() i bylam tez na zebraniu w szkole - Eryk bedzie chodzil do Ib ![]() kupilam mu juz mundurek szkolny, w przyszlym miesiacu kupie ksiazki, a w kolejnym wyprawke - zeby nie wszystko naraz aaa i kupilam sobie dzis japonki nike co prawda nie ubieram sie na sportowo ale te sa slodkie - we trojke z koleankami bedziemy miec takie sam ![]() UnholyOne u mnie najlepiej sprawdza sie breef ten w proszku - naprawde jest super, wsypuje go i czekam az sie spieni a potem szoruje i zawsze kamien mi schodzi czekoladka21 eee tam, nie smuc sie, moj Marci juz nawet po lapkach dostal pare razy i ze dwa razy klapsa aannuullaa co tej mojej biednej synowej sie za wysypka przyplatala ![]() p4w ciesze sie, ze Tomus dzis lepiej ![]() Cass wspolczuje Kubusiowego guza wiecej grzechow nie pamietam..... wszystkiego najlepszego dla Bartusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide obierac szparagi dla TZ
|
|
#409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zdazylam sie wykapac zanim mala kapalam , musze isc sie nabalsamowac
mala zasnela ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie chce wyladowywac nerwow na Werci -ale dzisiaj juz nie wytrzymalam -jakos tak wyszlo a dziecko niewinne Cytat:
Cytat:
nie zamierzam tez stosowac klapsow w wychowaniu
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maciek kiedyś zjadł 1/3 ulotki z Biedronki, a ja zastanawiałam się, dlaczego siedzi tak cicho w wózku
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz dzięki Svi
![]() Anula jak Martynka? Bartoszku, rośnij duży i zdrowy ![]() ![]()
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dzieki za pocieszenie ale jakos mnie to doluje dzis, mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kokietka Właśnie, prostujesz tą metodą na keratynę? Czytałam o tym w innym wątku. Sama sobie robisz czy u fryzjera?No i czy jesteś zadowolona. Napisz więcej, bom zainterasowana ![]() Poka
|
|
|
#414 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() dis robilam pierwszy raz - ale strasznie szczypie w oczy i drazni w nos i gardlo - ja robilam na balkonie a i tak bylo strasznie robila mi kolezanka, z wyksztalcenia fryzjerka ale nie pracuje w zawodzie
|
|
|
#415 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() czeko, każdej z nas się zdarzyło pewnie krzyknąć, albo chociaż zdenerwować. Wiem, ze teraz jesteś na siebie zła. Ale Wercia zapomni i nie będzie miała Ci za złe ![]() Jesteśmy zmęczone codzienną rutyną i czasami tak się zdarza magi, kurcze, współczuję ![]() sylko, to żeś nadrobiła Nie dziwie się, że pupusia bolała ![]() Z dobrych butków polecam MRUGAŁA ANTYLOPA VI-GGA-MI lub może z tych z symbolem "zdrowa stopa" inne mają dobre opinie KLIK Dzisiaj miałam najkrótsze usypanie Antosia jakie zdarzyło się w ostatnich czasach. Nie chciał cycy, bo najadł się kaszką, położyłam go na leżaczek i dosłownie 3 razy machnęłam i juz spał. Rączki do gór położył i ululany. Naprawdę 3 razy ![]() Miał tylko jedną drzemkę w ciągu dnia (ale wstał dopiero o 7,30), więc jakoś tak się udało później zrobić pierwszą i druga nie była potrzebna. Pewnie zarz będzie pobudka na cycusia, ale przynajmniej nie będzie męczarni z usypianiem.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-15 o 21:28 |
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo supeer ze zasnal bez walki -zeby jeszcze ladnie nocke przespal
|
|
#417 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bartuś teraz jestw 0 B, także też będzie w 1B ![]() U nas obowiązkowe są mundurki od pierwszej klasy (w zerówce był luz), ale same koszulki (krótki lub dł. rękaw), w następnym roku "produkować" je będzie dla szkoły ZARA, sami je kupujemy wg kodu na dziale dziecięcym ![]() Są chyba po 38 zł. A jakie ceny u Was? Pochwal się efektem *** Dzięki za odpowiedzi o kibelku Miramej, where are you?
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Czytam sobie w czasie drzemek Kuby, ale pisać mi się nie chce , Kubusiowi chyba naprawdę idą ząbki, bo żyć nie daje , nie mogę robić nic swojego, bo stanie i tak płacze, że aż łka , a jak się uspokoi, to aż Go trzęsie potem, jak oddycha . Próbowałam Go przetrzymać, w sensie - robić swoje, ale On płacze aż do skutku, czyli dopóki nie podejdę. Wtedy łapie mnie za szyję i mocno trzyma, a ja nie mam serca Go zostawić, mimo, że boję się, że Mu to wymuszanie zostanie Dziewczynki, dziękuję, że o mnie myślałyście U ortopedy nie byliśmy, chociaż wizytę mieliśmy dzisiaj mieć. Otóż wczoraj zadzwoniła Pani z poradni nefrologicznej, że dziś na 14.40 będziemy mieć USG brzuszka (na które czekaliśmy od stycznia ), powiedziałam, że mam ortopedę umówionego, więc znalazła mi inną godzinę - 16.30. Ale jednak zdecydowaliśmy się przełożyć wizytę u ortopedy, bo ten jest w Sopocie, USG w Gdańsku, niedaleko, ale czas korków ![]() Więc do ortopedy jedziemy 29 czerwca, a na 30 idziemy do innego neurologa, skonsultować diagnozę pierwszego ![]() Szukam pilnie łóżeczka turystycznego (nie kojca), taniego i dobrego , ma może któraś z Was?
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie raz się wypowiadałam w tej kwestii i wcale się tego nie wstydzę. Cytat:
Miamej, obraziłaś się na nas? Bartusiu jeszcze zdążę, wiec wszystkiego najlepszego ![]() Mała miała dziś mnóstwo radości.Byliśmy w odwiedzinkach.Nowe zabawki są suuuper.Ładnie z chłopczykiem się zabawiali.Właściwie każdy sobą,ale grunt że spokój był i nie broiły. W równym czasie zaczęły marudkać więc zawinęliśmy się do domu. Mała spała po drodze jakieś 15min, zamiast porządnej popołudniowej drzemki i marudziła, aż na 20min zeszłam z nią na dwór na łapkach, bo przecież grzechem byłoby kąpiel robić o 17 ![]() Nadjechał wujek chrzestny,potem była kąpiel i zrobiła się 18:30 Wytrąbiła mleczko i nie chciała spać... do 20:20 siedziała ze mną i "koleżanką" Rozbierała się z piżamy-taka luźna z frotki że jak rozciągnęła, to udało jej się rączki wyjąć, a z główką nie było problemu Potem kulała się z kotem po podłodze, patrzę a tam lewa 2 przebita, więc mamy 5zębów i ten przeszła niemal bezobjawowo.Robię gulasz, jeszcze posmażę kotlety i idę do łóżka. Jutro muszę zaliczyć bank i ikea.Brakuje mi blokad w komodzie, 2 szufladach i na szafce do pralki a do tego najbardziej ją ciągnie. do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Natomiast wczoraj pił wodę i jak to się mówi "wpadła nie w tą dziurkę" i mało nie doszło do reanimacji. Serio, nie przesadzam. Dobrze, że moja mama była, bo bym na zawał zeszła. Nie mógł oddechu złapać 
Tylko z powodu braku czasu poprawki zrobię na następne lato
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

(autorytet ze mnie, że ho, ho
). Czasmi myślę, co będzie za kilka, kilkanaście miesięcy, jak nasze bąble naprawdę zaczną broić 

... ja musiałam się odzywać i prosić, zeby mu nie zabierała zabawek jak sama się nimi nie bawi
teraz zwracam

W gruncie rzeczy puszą się odkąd pamiętam

Skąd Ona tego się nauczyła?
za egzamin

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)