Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 22:05   #3661
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja nie o takim popuszczaniu ale okej
Opowiem Wam coś
kobieto bo my tu wszystkie popuscimy przy tobie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:06   #3662
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Jaaa musze to zobaczyć jak ty z bębnem będziesz szorowac wykładzinę i skakac na piłce
na piłce już skaczę, od wczoraj to taka duża piłka jak na porodówkach mają (rehabilitacyjna), a wykładzinę też się da bo też już się przymierzałam na kolana, brzuch między nogi i szorować

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hehe czyli akcja *poród* będzie się toczyć pełną parą W takim razie trzymam kciuki za szybkie i lekkie rozwiązanie i przede wszytskim żeby maluszek już chciał mamusie posłuchać bo na pewno mu dobrze w maminym brzuszku
dziękuję do t.p zostało mi 18 dni, leci mi już 38 tydzień to właściwie malutek może już wychodzić

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no dobra ale ja od wtorku mam plana zeby meza wykorzystac tylo nie wiem czy dam rade bo on sie boi ze cos sie malemu stanie... no i czy ja emerytka podolam wezme go pod wlos ze w urodziny mi nie moze odmowic [COLOR="Silver"]
ja też bym chciała mojego wykorzystać, ale nie łudzę się, że się zlituje... tak samo jak twój, boi się że coś nam się stanie... a ja emerytka ostatnim razem naciągnęłam sobie jakieś mięśnie w brzuchu, no i troszkę krwawiłam po... chyba sobie mogę pomarzyć.. albo lepiej pośnić, tak jak to się dzieje do tej pory

Niezawsze - ja też pewnie bym lubiła ten z migdałami, ale nie lubię czekolady więc zostaje mi tylko biały
Stary 2010-06-19, 22:07   #3663
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Widzicie ja znalazłam swoje i życzę innym samotnym mamusiom żeby znalazły swoje szczęście. Ja od razu powiedziałam że mam dziecko. A jak zapytał czy możemy być razem to od razu powiedziałam że jak chce być ze mną to z moim synem też. Kocham ich i teraz już nie wyobrażam sobie innego życia.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:09   #3664
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ja też bym chciała mojego wykorzystać, ale nie łudzę się, że się zlituje... tak samo jak twój, boi się że coś nam się stanie... a ja emerytka ostatnim razem naciągnęłam sobie jakieś mięśnie w brzuchu, no i troszkę krwawiłam po... chyba sobie mogę pomarzyć.. albo lepiej pośnić, tak jak to się dzieje do tej pory
a mi sny jakos minely ostatnio ale damian mowi ze chyba na niego przeszly
Stary 2010-06-19, 22:10   #3665
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Ide na gołąbki może już sie ugotowały - mamusia robiła

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:10   #3666
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ładny... ale te gaaaacie... matko

ide w kime, bo młoda urzadzila sobie w brzuchu disco i wali mnie juz od ladnych paru godzin.

brej nocki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:11   #3667
jaszczka
Zadomowienie

Siala - hahaha nieźle dałaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 22:12   #3668
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

http://nasza-klasa.pl/profile/19389265
jak ktoś nie ma mnie w znajomych to zapraszam

Stary 2010-06-19, 22:12   #3669
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
tak sie cieszylam ze syncio poszedl spac i przestal sie rozpychac, a minelo tylko pol godziny i juz znowu ta dupke swoja wypina ja juz nie moge dziewczyny. lzy mi w oczach staja juz z bolu
tez się moja tak rozpycha jak by wyjść chciała nie tą stroną
Cytat:
Ze co słucham??? skąd ta teoria
jak mi się w 7 miesiącu rozwarcie roiło w poprzedniej ciąży to tak miej więcej pamietam że bolało.

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
ze środy, a w legnicy podobno macie całkiem dobry szpital tak coś od kolegi słyszałam - jego żona 2 razy tam rodziła
Rodziłam w Legnicy bo mam niecałe 20 km ale teraz zamierzam w Wałbrzychu, niby mają dobry sprzęt na piekarach ale lekarzy nie ma teraz z tego co wiem.

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Tak więc to było tak miałam 18 lat(świeżo po szkole i dopiero zaczęłam pracę) i chłopaka no i pewnego razu dowiedziałam się że jestem w ciąży.Na początku było ok, ale potem zaczęły się schody on wolał imprezki z kolegami ,a do pracy jakoś mu się nie paliło.Jonatan się urodził i jego mama stwierdziła że razem ze chrzcinami to musi być ślub ale się nie dałam bo jakoś się okazało że ja do niego czuję już tylko odrazę no i wywaliłam darmozjada z domu. Potem myślałam że już zawsze będziemy tylko ja mój mały mężczyzna. A "tatuś" odwiedzał synka czasem. Oczywiście pracę miałam tylko do porodu ,potem zasiłek macierzyński a jak to się skończyło to zostałam z zapomogą 175zł dla matki samotnie wych. Mama mi pomagała a jak Jonatan miał 10 miesięcy przyszedł czas kiedy całe nasze życie sie przewróciło do góry nogami.Kasy nie było więc zdecydował loś i moja mama zajęłą się małym a ja pojechałam do Holandii( Najtrudniejsze 6 tyg. mojego życia)Tam w drodze busem do NL wpadliśmy sobie w oko,ale ja byłam zdania że niemam już szans na miłość i liczył się tylko Jonuś.Potem okazało się że Krzysiu stał się moim przyjacielem pracowaliśmy razem a i czasem po pracy mnie odwiedzał po 2 tyg i zrzuceniu 10 kg z tęsknoty byłam już na skraju załamania nerwowego.Chociaż wiedziałam że mój syn ma się dobrz i nic mu nie jest to ta rozłąka robiła swoje.No i gdyby nie Krzyś i jego wsparcie to chyba bym nie dała rady.Pamiętam jak wracałam to obiecał mi że w PL się spotkamy, że odwiedzi mnie i małogo.Szczerze to jakoś w to wątpiłam. Ale ja wróciłam na początku lipca a on miesiąc później. No i przyjechał, z kwiatami perfumem ,a ja czułam się jak księżniczka.Niezapomnę jak mały usiedł miedzy nami i siedział tak długo aż zasnął, był zazdrosny o mamusię. Potem jakoś samo się potoczyło.Jak Jonatan miał 17 miesięcy to jego "tatuś" już zapomniał że ma syna,a ja postanowiłam że skoro nie chce się interesować dzieckiem to nie ja go niebęde zmuszała. Gdy jonatan miał 2i pół roku pozbawiłam go praw i na drugiej sprawie zobaczyłam z kim miałam do czynienia bo do śądu dotarły jego akta.Byłam w szoku z kim ja byłam , on miał wyrok w zawieszeniu za kradzież.Teraz to nawet niewiem co się z nim dzieje.A krzysiu okazał się kochanym ojcem i tak już jesteśmy 5 lat po cywilnym a w tym roku ( nie ze względu na ciążę) 12 czerwca powiedzieliśmy sobie tak przed bogiem a Jonatanek ma kochającego tatusia i czeka na swoją upragnioną siostrzyczkę. Sory że tak chaotycznie ale chciałam wszystko na raz.
Wieże że tobie też się ułoży że poznasz tego który pokocha nie tylko ciebie ale i dziecko. Może to nie będzie już ale wierz mi że warto czekać.
No i się wzruszyłam
Piękna historia, życzę dużo szczęścia już do końca

Cytat:
idę spać.... i nie martwic się! Do rana nie urodzę!!! Dobranoc brzuszki i mamuśki!!!!
Dobranoc

Cytat:
Opowiem Wam coś
W czwartek po szkole rodzenia pojechaliśmy z męzem do Makro pooglądać lodówki bo mamcia mi mówiła, że jest jakaś okazja.. wchodzimy i mąż mówi że musi siku.. no to że ja też skierowaliśmy się wo toalet..
wchodzę do kabiny, zdejmuję spodnie.. a że dresy nieco ciasnawe to się z nimi szamotałam bo mi z doopki zleźć nie chciały.. i podczas tej szamotaniny sobie kaszlnęłam.. a tu czuję mokrość
jak nie szarpnę tymi gaciami w dół, razem z majtami, szybko tyłkiem wcelowałam na klozet i sikam... patrzę a tu majty osikane.. spodnie osikane lekka konsternacja i chichram się do siebie w tej kabinie ... ludzi nie było bo już po 20:00, odsiknęłam do końca, spodnie i osuszyłam papierem, majty do torebki, zasłoniłam się torebką i wychodzę.. Damian już czeka. Mówię mi i pokazję te mokre spodnie, ten się smieje.. umówiliśmy się że odwalimy akcję na jasia fasolę
On miał stuknąc w drzwi jakby ktoś nadchodził... a ja, japierdzielę... wchodzę i jak są suszarki do rąk.. nadstawiam pipę najwyżej jak mogę i macham ręką coby się ta suszara włączyła.. pobuczała trochę ale do spodni ledwo co doleciało.. i tak się gimnastykowałam dobrą chwilę.. wychodzę, plamy już nie widać.. patrzę a Damian na drzwi przykleił kartkę "przepraszamy, toaleta nieczynna"
Nawet nie wiem skąd on ją wytrzasnął Obejrzeliśmy lodówki na sklepie i czem prędzej do domu bo ja przecie bez majtek.
No akcja gruba xD
: hahaha:grubo!!!!
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:21   #3670
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie nie wiem. niby w 33 tc byl sredniaczkiem raczej. moze dlatego ze moj brzuch nie jest jakis bardzo duzy, ale farminka miala jeszcze mniejszy a jej Lenka tak bolesnie sie nie wypychala. on poprostu sie odgrywa na mamie za to ze do 21 tc mowila do niego Igunia
ja jutro ani pojutrze nie rodze
Hahaha moze i masz racje i "iguń" sie msci
Nie to nie a widzisz tak dobrze chcialam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ładny... ale te gaaaacie... matko
Nie no bez gaci mam swoje do nich sexi siateczki poporodowe ;P

Siala niemozliwa jestes a dla tz

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Bardzo ladna rodzinka jestescie a synus bardzo podobny do Ciebie.
Ja na nk nie zapraszam nikogo(niezapraszam bo mi sie pomiesza wsio i wole miec znajomych ze szkoly tylko) tylko sobie ogladam wiec to ja w razie czego.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:24   #3671
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wyslalam zaproszenie. moje inicjaly w podpisie
Stary 2010-06-19, 22:25   #3672
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Opowiem Wam coś ..
uwielbiam twoje historie
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:32   #3673
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Opowiem Wam coś
W czwartek po szkole rodzenia pojechaliśmy z męzem do Makro pooglądać lodówki bo mamcia mi mówiła, że jest jakaś okazja.. wchodzimy i mąż mówi że musi siku.. no to że ja też skierowaliśmy się wo toalet..
wchodzę do kabiny, zdejmuję spodnie.. a że dresy nieco ciasnawe to się z nimi szamotałam bo mi z doopki zleźć nie chciały.. i podczas tej szamotaniny sobie kaszlnęłam.. a tu czuję mokrość
jak nie szarpnę tymi gaciami w dół, razem z majtami, szybko tyłkiem wcelowałam na klozet i sikam... patrzę a tu majty osikane.. spodnie osikane lekka konsternacja i chichram się do siebie w tej kabinie ... ludzi nie było bo już po 20:00, odsiknęłam do końca, spodnie i osuszyłam papierem, majty do torebki, zasłoniłam się torebką i wychodzę.. Damian już czeka. Mówię mi i pokazję te mokre spodnie, ten się smieje.. umówiliśmy się że odwalimy akcję na jasia fasolę
On miał stuknąc w drzwi jakby ktoś nadchodził... a ja, japierdzielę... wchodzę i jak są suszarki do rąk.. nadstawiam pipę najwyżej jak mogę i macham ręką coby się ta suszara włączyła.. pobuczała trochę ale do spodni ledwo co doleciało.. i tak się gimnastykowałam dobrą chwilę.. wychodzę, plamy już nie widać.. patrzę a Damian na drzwi przykleił kartkę "przepraszamy, toaleta nieczynna"
Nawet nie wiem skąd on ją wytrzasnął Obejrzeliśmy lodówki na sklepie i czem prędzej do domu bo ja przecie bez majtek.
No akcja gruba xD
no poprostu ..))))) nie mam słów ty to jesteś))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:34   #3674
ola_k11
Zadomowienie

Dziś na SR mięliśmy wizualizaję dziecka przez brzuch - TŻ mięli rozpoznać, wyczuwać gdzie jaka część ciała a potem polożna podchodzila i sprawdzała.
Tak mi wygniotła brzuch, że aż bolało i do tej pory boli. Wzięłam nospę i magnez, bo brzuch strasznie stwardniał.
Do tego mały zaczął mocno kopać.

Idę spać. Może mi przejdzie.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:38   #3675
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

dobranoc mamuśki ja też już uciekam spać.
Dziękuję za zaproszenia, ja mało się udzielam ale często tu jestem, może teraz uda mi się częściej pisać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 22:38   #3676
Bajka9
Raczkowanie

Idę spać dziewczynki. Dobranoc i spokojnej nocy

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:39   #3677
sylviasol
Rozeznanie

ja też już idę spać bawcie się dobrze )) jutro nie przyjdę bo mężuś będzie w domku ) papapa
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:40   #3678
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

na all kupilas? duzo kosztowal?
ja kupowalam reczny, w szpitaluz\a 60a kupilam reczny,w szpitalu za 60
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
ja podczytuję od miesiąca majowo-czerwcowe, coby więcej o objawach porodu i samych porodach wiedzieć zawczasu
a jak im idzie rozpakowywanie??duzo w dwupakach nadal??

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
a WASI zadeklarowali pomoc przy przewijaniu?
moj na poczatku sie ociagal a potem jakos sam zaczal,chyba jak poszlam do pracy bo takiego calkiem malego sie bal...

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
A drewniane zabawki są piękne... tylko ich ceny... szok
u nas sa takie targi z uzywanymi rzeczami ze czasem cos i za pare centow dostaniemy,ostatnio kupilismy mu taka kaczke do pchania http://www.allegro.pl/item1072315728...bawki_hit.html za 1 euro,markowe ubranka strasznie tanie i wgole rozne rzeczy...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

usg jeszcze nie mialam za to mialam wiele innych przeboi rano na ktg wyszly mi skurcze ale nie bardzo silne z tym ze regularne po jakichs dwuch godzinach zaczelo mi sie robic duszno slabo i mialam wrazenie ze dretwieje mi noga poszlam do poloznej a ona mi mowi ze przenosza mnie na patologie ciazy i ze tam sprawdza tutaj potraktowali mnie jak kretynke powiedzieli ze jestem poddenerwowana i to dlatego i ze mam sie polozyc teraz czuje ze mam skurcze ze az bola mnie plecy i brzuch mieli mi powtorzyc ktg ale powiedziala ze jak na dole mi nie powtorzyli to ona tez nie bedzie robila tak wiec siedze i czekam na usg i mam juz dosyc wyplakalam sie teraz mi troche przeszlo jestem juz spokojniejsza

i zamowilismy wozek http://allegro.pl/item1084569427_woz..._10_grati.html kolor olympic
biedactwo,nacierpisz sie tam,ale masz fachowa opieke w razie w i juz troszke i bedzie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
agravka pytałaś wczoraj o te wkładki laktacyjne.Chyba zależy indywidualnie od tego kto ile ma mleka, widzisz Basia pisała że na noc nie używa a ja nie mogłam spać bez wkładek bo mi mleko wyciekało, zreszta jak pamiętam to dość mocno mi się lało przy karmieniu to wtedy nawet wkładki nic nie dawały tylko podkładałam pieluchę tetrową, np lewą piersią karmiłam a z prawej lało się strumieniem.Bywało nawet że zamiast wkładek po prostu wkładałam do biustonosza pieluchę, ale to chyba zależy już od każdej z nas.
to naprawde roznie bywa...ja to podczas karmienia moglam podkladac butelke pod drugą

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy Wy nosicie siatki? bo ja ogolnie nic nie nosze ale poszlam dzis do sklepu i potrzebowalam i soku i wody gazowanej i niegazowanej. bylo troche ciezko... zastanawiam sie w sklepie czy brac wszystko, ale nie chcialo mi sie drugi raz iscjak jest u Was?
siatki, czasem malego a ma12kg...

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Ja z wyborem chrzestnej mialam wielki problem... bo mam 3 siostry i za cholere nie mialam pojęcia którą wybrać Ale wybralam ta siostrzyczkę od której Marcinek ma już tyle rzeczy... i wózeczek i ciuszki, pościelki i wiele innych rzeczy... Stwierdziłam że już to dzieciątko zanim się urodziło ma od tej cioci dużo pomocy no i wypada zrobić ją chrzestną A co do reszty siostrzyczek to i tak przyjdzie ich kolej bo planujemy z mężem 3 dzieci mieć
a maz nie ma siostr??

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do doświadczonych mamuś - co mogę kupić na 2 urodziny chrześniaka?? Na roczek kupiłam mu taką ciuchcię popychacza z chicco. Teraz chciałabym wydać nie więcej niż 100zł. Wydaje mi się, że to wystarczy.
http://www.allegro.pl/item1051420204...piewa_rzy.html cos podobnego moj dosatal na rocxzek i jest bardzo zadowolony do dzis
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Ja tez cały czas miałam nisko, ale teraz mam jeszcze niżej, jak się schylę to czuję jak wciska mi się między nogi
u nas glowka u gory nadal a jak ide do wc to mam wrazenie ze dzidzia zaraz wypadnie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:49   #3679
aniaa22
Zakorzenienie

no to i ja sie zegnam. spijcie dobrze mamusie. do jutra
Stary 2010-06-19, 22:54   #3680
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
a pilotka chyba sie dawno nie odzywala co?
dziekuje kochana za troske
podczytuje Was caly czas i dopiero odpisuje..
weekend z 3 siostrzencow to masakra, na dokladke ciagle prasuje i sprzatam.. jak to Vette mowila - syndrom gniazda?
/po niedzieli chce namowic meza na sprzatanie piwnicy - bo juz tylko ona zostala haha/

Cytat:
no na szczęście już tylko kilka tygodni ) ja na początku leżałam 4 miesiące więc dla mnie to już żadna nowość ) tyle że teraz już nic nie możemy a wyczytałyśmy już wszystkie książki )) nawet e-booki

obiecałam sobie ze jak zobacze tą położną kiedy pójdę rodzić to poczekam na 2 zmianę i dopiero urodze
czesc!
ech straszne to lezenie.. ale w sumie dla swojego maluszka kazda mama zrobilaby wszystko, zeby zdrowy byl

a gdzie to takie okropne polozne sa? w jakim szpitalu?
ja tez dolnoslaskie i nie chcialabym trafic na taka jędze na porodowce

Cytat:
Dziewczyny widziałam się dziś z M. treść rozmowy szkoda przytaczać...
W każdym razie moja mama wysnuła teorię, że Wojtek może źle reagować na M. ze względu na to, że jego obecność, bliskość, rozmowy, w zasadzie wszystkie które się odbyły, były przykre, stresujące i zwykle toczone podniesionym głosem... ciekawe...
Ale tak szczerze mówiąc M. to jedyna osoba która uprzykrzała mi ciąże, bo reszta była przynajmniej ok
wiesz co no co za koles! ja to bym mu powiedziala, ze jak nie daj Boze z dzieckiem cos bedzie nie tak, jakies nerwowe będzie albo cokolwiek to bedzie JEGO wina, ze Ciebie tak w ciazy stresowal i wtedy Ty mu dasz popalic!! porazka - wogle bez wyobrazni koles...

Cytat:
Wieże że tobie też się ułoży że poznasz tego który pokocha nie tylko ciebie ale i dziecko. Może to nie będzie już ale wierz mi że warto czekać.
No i się wzruszyłam
piekna historia!
wierze, ze od swojego przeznaczenia nikt nie ucieknie
dlatego kashha i lazurka - co Wam pisane to Was nie minie kazdej kobiecie jest gdzies zapisany jej wlasciwy mezczyzna, tylko czasem trzeba na niego cierpliwie poczekac

Cytat:
fajny ja juz mam dwa miekkie i chce jeden lepszy dokupic na poczatek ale sie nie moge zdecydowac hehe
polozna w SR mowila zeby miec min 3 na poczatek
ja bede walczyc o to, zeby miec pokarm a ze cycuchy mam spore to musze jakies lepsze karminiki mieć, co by nie skończyc jak murzyńska matka karmiąca :P

Cytat:
idę spać.... i nie martwic się! Do rana nie urodzę!!! Dobranoc brzuszki i mamuśki!!!!
nie obiecuj nie obiecuj hehehe

Cytat:
Opowiem Wam coś
No akcja gruba xD
Siala przysięgam, powinnaś ksiązki pisać, albo co najmniej jakiegoś bloga, zeby w razie czego kazdy mogl sobie humor poprawić

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Rodziłam w Legnicy bo mam niecałe 20 km ale teraz zamierzam w Wałbrzychu, niby mają dobry sprzęt na piekarach ale lekarzy nie ma teraz z tego co wiem.
w Wałbrzychu ponoc super jest! i masz pelna game znieczulen do wyboru...
tez namawialam meza zeby tam rodzic, ale ja mam nisko lozysko polozone i mam juz przykazane, że jesli tylko się akcja porodowa zacznie mam jak najszybciej do szpitala jechać i ani chwili w domku nie czekać - a do wałbrzycha mam dobra godzine jazdy..
o ile wogole sie Mloda odwroci glowa w dol, bo jak narazie nie ma tego w planach chyba...

Karolcia przykro mi z powodu teścia

Dzidzia - caly czas pamietam o fotce dla Ciebie!

dobrej nocki Kochane

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-06-19 o 22:58
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 23:28   #3681
muminek88
Zadomowienie

karolcia wsopolczuje wam,musisz wspierac meza....
Cytat:
Jaką mam zgagę od rana szok!! wziełam już renie ale nie pomaga... a migdałów nie znalazłam zwariuje za chwilę
moze imbir??

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety, ja dzisiaj myślałam, że w szpitalu wyląduje... ale jest ok. ....
nie zazdroszcze...uwazaj na siebie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
No to super. Moja dzidzia tydzien temu czyli w 31 tygodniu wazyla 1658g.
moja w 32 i 5 miala 2,050

Cytat:
Cześć mamusie, serdrdecznie witamy, możemy dołączyć???
zapraszamy

Cytat:
Ja nie liczę na niespodziankę, ja będę miała niespodziankę, bo NIE ZNAM PŁCI
dz\idzia nie chce pokazac czy nie chcecie wiedziec??

gdzie ty masz brzus??

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Dokładnie to ma 2 lata i 9 miesięcy we wrześniu 3 latka
moj w grudniu 2 bedzie mial
Cytat:
Tak więc to było tak ...
duzo przeszlas wiec teraz nalezy ci sie juz samo szczescie...ty lazurku tez spotkasz kogos godnego twojej milosci. Niedawno moja znajoma co ma 3letniego synka tez za maz wyszla...wszystko przed tobą

Cytat:
no to bajki mają taki sam termin 04.08 ale fajnie
ja nie bajka ale tez mialam miec na 4.08. Synka mam z 12.12 wiec liczylam ze przeczekam do8,08 ale musze miec cc wiec teraz licze na 26.07

Cytat:
Muminku ja wychodze z zalozenia, ze az tak to nie ma co oszczedzac bo po to sie zarabia aby miec i na przyjemnosci
tez nad tym ubolewam,reodzice zawsze uczyli ns oszczednosci i teraz to czasem jest straszne

nadrobilam was od 46 strony ale brzuchmam twardy jakby zaraz mial pęknac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 23:35   #3682
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Mam też całą furę ubranek do prasowania i pościel taką zapasową też do wyprasowania i nie mam siły tego zrobić, bo po pół godziny stania nie jestem w stanie już więcej wyprasować...
ja prasuję na siedząco - daję deskę do prasowania na najniżej, bo stać to bym nie dała rady;
a bratu to faktycznie przydałby się kopniak w dupsko

Cytat:
Ja na nk nie zapraszam nikogo(niezapraszam bo mi sie pomiesza wsio i wole miec znajomych ze szkoly tylko) tylko sobie ogladam wiec to ja w razie czego.
ja tak samo

mam bardzo twardy brzuch i Kuba bardzo kopie, trochę mnie to denerwuje, myślicie, że powinnam wziąć nospe ? (bo brzuch mnie nie boli, tylko jest twardy)
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 00:26   #3683
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
mam bardzo twardy brzuch i Kuba bardzo kopie, trochę mnie to denerwuje, myślicie, że powinnam wziąć nospe ? (bo brzuch mnie nie boli, tylko jest twardy)
Jak wezmiesz prewencyjnie to sie nic nie stanie raczej

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 04:03   #3684
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
jak zwykle 3:30 pobudka, WC i koniec marzeń o śnie
Mój organizm chyba chce mnie przygotować do roli matki przyzwyczaja mnie do kilku godzin snu na dobę

Cytat:
Zazdrosc mnie zzera!!!!!!!!!! przepiekny
Nie zgadniesz kogo dzis spotkalam ... Znow dresikow ze SR tym razem w M1 chyba gdzies blisko mnie mieszkaja
dziękuję
Dresik - ha ha ha, chłop się rzuca w oczy

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ----------

Cytat:
Najbliższych sąsiadów mam w sumie spoko, ale te stare pseudoreligijne ropuchy, które zamiast amen mówią ament a zamiast hosanna osanna żywcem do piekła by mnie wtrąciły
ha ha ha : hahaha::h ahaha:

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a ja fotek nie umiem otworzyc....

Muminek – już usunełam zdjęcia Nie chcę aby długo wisiały. Na pocieszenie - w sobotę powinniśmy dostać płytę ze wszystkimi zdjęciami i na pewno się pochwalę

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

Cytat:
Hd za przepiękny album i kwiatuszek od Wojtusia
najważniejsze, że Ci/Wam się podoba Jeszcze raz przyznam nieskromnie, że jestem z niego zadowolona

Na tylu kartkach będziesz miała co wklejać i wpisywać.
Myślę, że to może być niezły pamiętnik dla malucha
Przytaczanie śmiesznych historyjek np. jaką pierwszą zabawkę postanowił rzucić i którą ścianę pomalował jako pierwszą.
Miejsca na te wszystkie rzeczy jest sporo

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

A wczoraj zrobiłam fotki brzucholkowi:
Załącznik 3195928

Załącznik 3195929
Lazurka - ładnie wyglądasz, brzusio wystaje tylko z przodu,nic się nie rozlewa na boki. Serio - bardzo ładny brzusio.

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ----------

Cytat:
Tak więc to było ta
piękna i optymistyczna historia.Gratuluję! Jak widać zawsze, na każdym etapie naszego życia możemy spotkać ukochana osobę.

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

Cytat:

hd album jest przesliczny i jak fajnie pomysllaas o tym srodku... jestem pod wrazeniem
dziękuję
czasem takie pomysły rodzą sięw niespodziewanym momencie

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Kociamborek, madziorek026, anoxa- dziękuję za miłe słowa

Siala – piękna historia z tymi majtami Chciałabym zobaczyć jak sie wyginałaś przy tej suszarce Ha ha ha ha ha

Wikimi – zabiję za te gołąbki Chodzą za mną od miesiąca...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 04:19   #3685
Basia84
Rozeznanie

dziekuje za mile komentarze niestety nie jestem w stanie was nadrobic, czasu troszke mniej.... czekam az sie przynajmniej polowa z was rozpakuje to przynajmniej watek troche zwolni i bede mogla znowu aktywnie uczestniczyc
co do piersi to rzeczywiscie urosly, w ciazy tego nie bylo tak widac bo brzuch byl wielki ale za to po zmniejszeniu brzuszka zaczely sie ladnie eksponowac ku uciesze meza

siala normalnie sie posikac mozna z Twoich historii
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 06:15   #3686
Bajka9
Raczkowanie

Witam
Papeteria Ty też nie możesz spać ?
Ja prawie w ogóle dziś nie spałam, jakoś nie mogłam zasnąć, zresztą Mała była dość aktywna no i miała co jakiś czas czkawkę o dziwo nie czuję się (na razie) zmęczona.
Zapowiada się ładny dzionek

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 06:29   #3687
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
poszalalyscie ...od poludnia 10 stron mialam do nadrobienia a w sobote to nie lada wyczyn ...
Bylismy na tym koncercie i dalej mnie cmilo w krzyzu i z przodu, do tego pachwiny, maly mi chyba tez ucisnal jakis nerw bo po raz pierwszy mi paralizowalo noge ,ale przeszlo ...dziś nic nie boli, poza kopami małego .
Dziś równiutko 37tc ...do tp zostało 21 dni
Cytat:
ja też mam sny erotyczne a to wszystko z tego że mój TŻ też się boi i mamy celibat "na Jego życzenie"...
no może ze 3-4 razy coś bylo w czasie calej ciąży, ostatnio to chyba ze 2 msc temu się zdarzyło...
a ja czuję oooooooooogroooooooomnąąą ąą chęć!!! i już sie nie moge doczekać 38tc - wtedy na Niego wsiąde, choćby siłą
tez tak miałam ... kilka razy budził mnie własny orgazm a jestesmy nieruszani od listopada ale mam cudowny plan jak ty ..w koncu masaz szyki jest potrzebny nie zobacze po srodowej wizycie jak to bedzie ...
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Nie spinam sie tylko po drabinach, choc mnie korci zeby sciagnac wszystko z gornych szafek kuchennych ...
miałam taką akcję miesiąc temu a na drabine wchodził TŻ a teraz jaki spokój wewnętrzny jak jest wszystko na cacy
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
moze bedziesz ta szczesciara ktora pojedzie do szpitala z 8cm rozwarcia, dwa parte i po wszystkim
he he jak moja szwagierka pisałam kiedys ze czop odszedł jej jak bylismy u nich na wieczór miała lekkie skurcze a akcja rozkręciła się o 24:00 przy czym o 4:00 dopiero pojechali na porodówkę jak szwagier nakrzyczał na nią ze juz bardziej regularne nie mogą być. ...ale wczoraj dowiedziałam się , że w aucie gryzła zagłówki tak bolało także nie było tak kolorowo jak myslałam i chyba nie przegapimy własnego porodu ale i tak chciałabym taki poród jak ona bo przyjechała z 8 cm rozwarciem a o 5:00 mały juz był na świecie
Cytat:
Ja mialam om. 09.10 i termin mi wychodzi 16.07 cyke mialam krociotkie 25 zawsze wiec moze cos tam wczesniej wyjdzie mala
ja om miałam 23.09 wiec termin wg. om mam 30.06 ale pisałam juz ze mój ost cykl miał 39 dni wiec moj gin liczy wg. usg 11.07 jest to najbardziej wiarygodne
Cytat:
podaj linka do tych z all
no i Zakopane też uwielbiam... byliśmy tam w podróży poślubnej hehe
TU kupiłam, tylko patrz na wymiary bo to chinszczyzna ja wziełam xxl i sa dobre, zreszta to geterki wiec zadne na mnie nie beda za duze Troche kulki jz mi sie porobiły w kroku, ale i tak uwazam ze warto, bo kulki łatwo się sciaga.Zreszta i tak planuje trzy pary zakupic aby na ten sezon miec tylko.
Ja byłam w Zakopanem tez tuz po slubie, nie mielimy podróży poślubnej ale weekendzik poślubny Tż mi zrobił niespodzianke i zarezerwował romantyczny weekend we dwoje w Belvederze..w pakiecie był apartament , romantyczne kolacje i zabiegi na ciało ...nie spodziewałam się, ale było cudownie.
karolcia
linka sliczny brzus
basia jaki cudowny widok ..ty zgrabniutka a maly wykapana mamusia zreszta od razu to bylo widac
sylviasol mój Tż też ma urodziny 25 lipca , ale ja mam termin na 11 lipca i raczej licze ze urodze wczesniej niz przenosze
anuszka brzus faktycznie urósł sporo w krótkim czasie
hd ty nasza artystko!!! allaszki dla Ciebie
zuziunia super ze wszystko ok i jaka duza dziewczynka juz
misiulka super ze wszystko ok i mała rośnie ładnie i fajny gin
basienka dobrze ze przeszło ja czasami mam takie pulsowanie w szyi ale trwa chwilke i przechodzi, czytałam ze moze sie zdazyc cos takiego
xawmeli super ze wio ok, moze sie pochwalisz fotkami malenstwa i gratuluje finału remontu
alguien dobrze, ze juz lepiej

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ----------

Cytat:
Witam
Papeteria Ty też nie możesz spać ?
Ja prawie w ogóle dziś nie spałam, jakoś nie mogłam zasnąć, zresztą Mała była dość aktywna no i miała co jakiś czas czkawkę o dziwo nie czuję się (na razie) zmęczona.
Zapowiada się ładny dzionek
ja jeszcze was nadrabiam pisareczki zostały 3 strony wstałam z budzikiem Tżta 5:30

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 07:04   #3688
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
karolcia wspolczuje ale tak sobie mysle czy nie lepiej by bylo gdy by maz wszystko pozalatwial? bo tobnie nie jest wskazane chodzic a pisalas ze od poniedzialku bedziesz cos jeszcze zalatwiala
Wiesz my to takie specyficzne malzenstwo 4 lata temu chowlismy jego mame, teraz ojca, nie moge go zostawic i nie chce...po za tym wierzymy ze nasza corcia to zrozumie i pomorze nam przez ten jeden dzien
Naszczescie wszedzie autem wiec nie bede duzo chodzic itp.

Jem wlasnie snaidanie, nie moglam w nocy spac...ach...
Zycie tak jakos nas ciagle doswiadcza...mamy tylko 24 lata a przeszlismy tyle razem od smierci rodzicow TZ po chorobe mojego taty i strate dziecka, juz nic nas nie zdzwi...ale jedno wiemy, ze bez siebie nie umiemy zyc i ze kazde dla drugiego jest tlenem by zyc...

Wiecie nie moje sie CC szwow itp. tylko tego ze 4 doby bede spac bez TZ

HD
- najlepszego w dniu urodzin
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-20 o 07:13
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 07:34   #3689
entertete
Rozeznanie

muminek88, no właśnie na oko chyba z 10 nierozpakowanych tylko z majowo-czerwcowych. Najbardziej lubię czytać jak przeżywają czy to już, a potem okazuje się, że już. No i to że przekonują, że mimo bólu potem jest już tylko lepiej i w ogóle się o tym nie pamięta.

Ja teraz jednak "postanowiłam" rodzić w terminie (czyli jakoś od 5 lipca), bo się okazało, że małż ma wcześniej urlop niż mu się wydawało, że zaplanował i tak bym bez stresu go miała w domu w razie czego.

Karolcia współczuję sytuacji.

Aniaa moje dziecko też czasami mnie boli, często wręcz sobie muszę powiedzieć "ała", teoretycznie jest średniakiem, no ale jakoś się tak wypina..... plus jeździ chyba girkami po bokach, a najgorzej jak naciska na szyjkę - to chodzić nie mogę. Ale już niedługo

Moja koleżanka twierdzi, że brzuch mi się obniżył, ale chyba jestem ślepa na takie rzeczy, bo nic nie widzę. No i obowiązkowo pachwiny muszą mnie boleć (więc się solidaryzuję z tymi, co ich bolą), tak jakbym miała zakwasy od siedzenia okrakiem na czymś (niby to się ma częściej w drugiej ciąży objawiać, ale jak widać w teorii). Idę w pon do gina - może co ciekawego powie

madziorek niezła historia, tak więc kasha i lazurowa życie przed Wami (te znam podobne z różnymi wariacjami, z najświeższych dziewczyna po 7 latach ma zamiar poślubić jednak ojca dziecka, którego uważała za palanta 7 lat temu, więc bywa różnie)

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-06-20 o 07:43
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 07:34   #3690
papeteria
Zakorzenienie

hd wszystkiego najlepszego
madziorek piekna historia
siala
lazurowa sliczny brzus i to jasne ze bedziesz super mama
karolcia dacie rade
muminek
anoxa
Cytat:
Ja nie liczę na niespodziankę, ja będę miała niespodziankę, bo NIE ZNAM PŁCI
nie wiem czemu caly czas mysle ze to ona
Cytat:
Linka a jak nie będzie mocno bolało- jak byłam w szpitalu to była dziewczyna która prawie nie miała bóli a urodziła dopiero na samym końcu dostała tak 20 min przed porodem
fajnie
Cytat:
POjade jak bedzie mooocno bolało, nie chcę robić paniki, bo wiem ze i tak mnie odeślą...
chyba tez bym tak zrobiła...chyba
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale az mi sie myslec nie chce jak ten łepek chce przeze mnie przecisnac
nie mysl bo i ja mysle
Cytat:
w sieci czy normalnym sklepie jaki rozmiar wziełaś ? Koniecznie daj znac jak lezy . Ja zamówiłam ale przez neta TAKI , ciekawa jestem jak trafie z rozmiarem chce jeszcze z dwa bo ten miekki bazarkowy co kupilam jakis czas temu, jest do niczego .Mysle jeszcze o zwyklym sportowym bezszwowym topie do spania ale na moje cycuchy nie wiem czy to dobry pomysl i raczej nie praktyczne to to

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-20 o 07:41
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości