Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 15:03   #4771
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Tak na marginesie: dopiero teraz pojawiła mi się brązowawa krecha na brzuchu Dojrzałam ją w piątek. Jest bardzo jasna, ale widoczna. I ciągnie się do połowy drogi między pępkiem a cycuchami
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja tez mam od niedawna, mam ją przez cały brzych, nie jest jeszcze bardzo ciemna ale widoczna i strasznie krzywa nie przechodzi przez pępek tylko obok niego też tak macie?
U mnie jak pojawiła się ta kreska na brzuchu to najpierw była bardzo delikatna i jasna i nad pępkiem a pod pępkiem prawie niewidoczna a teraz jest już ciemna i dobrze widoczna na całym brzuchu. U mnie też nie jest prosta

Dziewczyny wszystkie wasze zdjecia brzuszków i zakupów są super

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:22   #4772
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hehe pisałyście dziś o tych krechach, podchodze do lustra i co..... i ja dzisiaj juz mam
a jeszcze z samego rana jak sie kąpałam to nie było, a teraz taka jasna rudawa

idę bułeczki drożdżowe piec zapraszam jak macie ochotę

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:24   #4773
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
A mama moja bardziej się tą ciążą stresuje niż ja. Zwłaszcza porodem Tyle że zamiast mnie pocieszać to namawia na cesrakę "na żądanie" (z autopsjii, bo miała 2 ciężkie porody sn) Ostatnio nawet stwierdziła, że rodzić naturalnie to jak znaleźć się jedną nogą po drugiej stronie ale staram się jej nie słuchać
Ostatnio jak były u mnie mama i teściowa to podszeptywały między sobą o porodzie.... jaka była maskara, jak bardzo popękały i co było potem.... myślały że nie słyszę hehe ale ja gumowe ucho, i usłyszałam za dużo staram się nie myśleć o porodzie, ale czasami jak ktoś coś opowie to.....

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:31   #4774
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ostatnio jak były u mnie mama i teściowa to podszeptywały między sobą o porodzie.... jaka była maskara, jak bardzo popękały i co było potem.... myślały że nie słyszę hehe ale ja gumowe ucho, i usłyszałam za dużo staram się nie myśleć o porodzie, ale czasami jak ktoś coś opowie to.....
no ja odkąd chodze do SR zaczełam się stresować porodem, prawie każda dziewczyna jest nacinana przy pierwszym porodzie, też boje się jak to będzie, z drugiej strony wydaje mi się że cesarskie cięcie wcale nie jest lepsze, noi napewno dłużej się goi, są wieksze problemy z laktacją no i dłużej po cc dochodzimy do siebie,

więc naked nie słuchaj mamy, bo wydaje mi się że cesarka na życzenie to kiepski pomysł, jak nie bedziesz mogła urodzić dziecka to napewno sami Ci ją zrobią

wiadomo że poród to ciężka sprawa i trezba współpracować z położną bo jak nie to będziemy rodzić dwa dni, ja mam taką położną w SR która nie owija w bawełne i mówi prosto z mostu że jest ciężko, dlatego trzeba się z tym pogodzić i jakoś to przejść, narazie mnie to przeraża ale cieszę się że sobie to już teraz uświadomiłam, teraz się tylko trzeba nastawić psychicznie i robić wszystko żeby na sali porodowej urodzić szybko zdrowego bejbika

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-07-19 o 15:42
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 15:47   #4775
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe pisałyście dziś o tych krechach, podchodze do lustra i co..... i ja dzisiaj juz mam
a jeszcze z samego rana jak sie kąpałam to nie było, a teraz taka jasna rudawa

a ja nie mam krechy - 32tc5d

a co to za bułeczki, z czym robisz? daj przepisa
Stary 2010-07-19, 15:59   #4776
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora trzymam kciuki za wizyte pomysl ze szybko minie

enis84 super ciuszki na poczatek mysle ze wystarczy, ja wychodze z zalozenia ze potem lepiej dokupic cos szybko niz wogole tego nie uzyc same do konca nie wiemy jak duze urodza sie nasze dzieci i co i ile dostaniemy "od gosci" wprawdzie na to sie nienstawiam no ale jak pomysle ze mam kupic np 100 ciuchow w rozmiarze 56 i potem wiekszosc raz zalozyc to mi sie noz otwiera wole na goraco sprawdzic przeca teraz w kazdym sklepie dostaniesz tyle fajnych ciuchow ze nietrzeba sie wyglupiac

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Pomidorową ugotowałam Zgrzałam sie przy tym jak nie wiem,ale całkiem niezła wyszla,bo dwie michy opyliłam
juz myslalam ze nasza Pomidorke

naked21 mnie tez tak traktuja... a maz oszala do reszty i niepozwolil mi sie kapac pod jego nieobecnosc w domu myslalam ze go ubije... bo on sie boi ze ja zaslabne... hahahaha ja sie smieje ze dobrze ze chociaz oddychac moge
aaaaa co do porodu to niesluchaj mamy kazdy porod jest inny

Cytat:
jaaaaaaaaaa zabije cie dwaj przepis
Stary 2010-07-19, 16:07   #4777
NIKaP-n
BAN stały

też kcem przepisa

naked w sumie sporo ciuszków w przecenie na większe dzieci, na maluchy nie za bardzo... Nowa kolekcja już jest
Ja dzisiaj byłam w tesco i kupiłam sobie 2 super bluzki (białą t-shirtkę i bokserkę khaki z cekinami w tygrysa) oraz majtki koronkowe ecru ( z 16 na 5zł) w sumie za te 3 rzeczy- 20zł Lubię te z firmy F&F, są dobre gatunkowo
Robimy obiadka
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:07   #4778
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

mam dylemat a propos zakupu wózka...
okazuje sie, ze nawet mieszkanie w stolicy, nie ułatwaia takiej czynnosci jak zakup pojazdu dla nowego czlonka rodziny.
miałam zaisty plan... pojechac, pomac, przejachac sie pare metrów... po czym zamowic przez neta i grzecznie czekac... a wychodzi na to ze to wcale nie takie hop siup...
Chyba za bardzo przyzwyczaiłam sie do galerii handlowych, gdzie mozna kupic wszytstko, a okazuje sie, ze niestety galerii z wózkami nie ma, okazuje sie wrecz sklepow jest pare rozrzuconych po calym miescie...

Czy kotras z Was kupi/kupiła już wozek nie wymcawszy go najpierw?

Ray
... ty widze ze jestes Warszawianka, moze podpowiesz, gdzie mozna pojechac, ale w jedno miejsce i sobie poogladac?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-07-19 o 16:10
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:08   #4779
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
enis84 super ciuszki na poczatek mysle ze wystarczy, ja wychodze z zalozenia ze potem lepiej dokupic cos szybko niz wogole tego nie uzyc same do konca nie wiemy jak duze urodza sie nasze dzieci i co i ile dostaniemy "od gosci" wprawdzie na to sie nienstawiam no ale jak pomysle ze mam kupic np 100 ciuchow w rozmiarze 56 i potem wiekszosc raz zalozyc to mi sie noz otwiera wole na goraco sprawdzic przeca teraz w kazdym sklepie dostaniesz tyle fajnych ciuchow ze nietrzeba sie wyglupiac
tez tak myśle, szczerze to ja na 56 prawie nic nie mam, bo właśnie nie wiem czy mam coś kupować, dziecko urodzi mi się 58 cm i nic z tego nie założe,
planowałam kupić tylko jedną wyprawke na 56
a Ty masz dużo na 56?
Stary 2010-07-19, 16:10   #4780
Czekooladowaa
Raczkowanie

Witam was mamusie
po moim ostatnim poscie znow zaczely sie problemy z komputerem nie moglam pisac ale teraz mam nowo zakupiony i mysle ze bede juz na bierzaco niestety nie jestem w stanie nadrobic tych wszystkich moich zaleglosci wiec z gory przepraszam jezeli rozwine temat ktory juz sie pojawil pod moja nieobecnosc

Pomidorko prosze Cie o dopisanie na liscie imienia Kubuś bo wkoncu poznalam mojego wstydnisia

rowniez od poczatku lipca trzy razy wyladowalam w szpitalu.. dwa razy z bolami nerek i podczas trzeciego razu z bolesnymi skurczami ktorym towarzyszyly wymioty.

dodatkowo dziewczyny mam skróconą szyjke nie wiem do konca co to oznacza i czy w zwiazku z tym czegos mi nie wolno ?

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:13   #4781
NIKaP-n
BAN stały

Czekooladowaa Już się martwiłam, że się nie odzywasz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 16:16   #4782
Majka232
Zakorzenienie

forssiczka, alicia4 - super brzuszki
alicia - pokaż fotki wózka

enis - fajniutkie ciuszki Część mam podobnych np. bodziaki z Lidla i Biedronki, skarpetki z Lidla, śpiworek do spania

Ostatnio kupiłam w Biedronce dwupaki body z dł.rękawem na 62 i 68 po 10 zł. Dziś w Realu kupiłam 3-pak body (bez rękawów, kr. i dł.rękaw) za 9 zł

W szkole rodzenia do której chodzę większość dziewczyn spodziewa się dziewczynek U naszych znajomych różnie: i chłopcy i dziewczynki

Pokażę mój brzusiaczek 28t.3d.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-07-19 o 16:17
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:16   #4783
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

laseczki co do tych bułeczek to ja robię tak w sumie trochę na oko

pół kostki drożdży kruszę i zasypuję łyżką cukru, na to wlewam z 2 łyżki letniego mleka i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
po jakimś czasie przygotowuję 30 dkg mąki, wlewam wyrośniete drożdże, 4 łyżki oleju, 1 jajko, szczyptę soli, można jeszcze troche cukru sypnąć i troszke letniego mleka. Mieszam ręką. Jak za gęste to jeszcze trochę mleka. Wyrobione ciasto odstawiam znów do wyrośnięcia, a później formuję bułeczki z nadzieniem dowolnym na koniec mozna żółtkiem posmarować, ale ja często zapominam o nim. No i do piekarnika, od 30 min 170 stopni.
z tych proporcji wychodzi 4-5 bułek, takich troche wiekszych od pączków

a co do ciuszków to ja kupuję od rozm 62 w górę, mam już ok 40 szt różnych ( body, spiochy, pajace, kaftaniki ) i chyba na razie skończę zakupowe szaleństwa

Czas zacząć nowe, lepsze życie...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2010-07-19 o 16:18 Powód: dopisek
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:20   #4784
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
Witam was mamusie
po moim ostatnim poscie znow zaczely sie problemy z komputerem nie moglam pisac ale teraz mam nowo zakupiony i mysle ze bede juz na bierzaco niestety nie jestem w stanie nadrobic tych wszystkich moich zaleglosci wiec z gory przepraszam jezeli rozwine temat ktory juz sie pojawil pod moja nieobecnosc

Pomidorko prosze Cie o dopisanie na liscie imienia Kubuś bo wkoncu poznalam mojego wstydnisia

rowniez od poczatku lipca trzy razy wyladowalam w szpitalu.. dwa razy z bolami nerek i podczas trzeciego razu z bolesnymi skurczami ktorym towarzyszyly wymioty.

dodatkowo dziewczyny mam skróconą szyjke nie wiem do konca co to oznacza i czy w zwiazku z tym czegos mi nie wolno ?
Pomidorka prosiła żeby jej wysyłać na priva zmiany jakie ma dokonac na naszej liście więc napisz jej o Kubusiu na priva
Stary 2010-07-19, 16:37   #4785
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a ja nie mam krechy - 32tc5d
ja tez nie mam krechy

Bylam dzis u ginki. Kazala mi ograniczyc sie z jedzeniem bo 31 tydzien a ja utylam 8 kg, ponic troszke za duzo. Mam jesc o 1/3 mniej kazdego posilku...
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:40   #4786
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

enis - fajniutkie ciuszki Część mam podobnych np. bodziaki z Lidla i Biedronki, skarpetki z Lidla, śpiworek do spania

Ostatnio kupiłam w Biedronce dwupaki body z dł.rękawem na 62 i 68 po 10 zł. Dziś w Realu kupiłam 3-pak body (bez rękawów, kr. i dł.rękaw) za 9 zł

śliczny ale ja mam chyba troszkę wiekszy
pochwale się moim, bo nie wiem czy na tym wątku Wam pokazywałam
Stary 2010-07-19, 16:41   #4787
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
t
a Ty masz dużo na 56?
nam polozna powiedzila aby numeru 56 kupic 3 kompleciki i nic wiecej. Mojej kolezance urodzil sie synus 58 cm i nie jest w stanie wogole zalozyc rozmiaru 56.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:46   #4788
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam krechy

Bylam dzis u ginki. Kazala mi ograniczyc sie z jedzeniem bo 31 tydzien a ja utylam 8 kg, ponic troszke za duzo. Mam jesc o 1/3 mniej kazdego posilku...
wydaje mi się że jest oki, z tego co słyszałam to należało by przytyć 1,5 kilograma w miesiącu

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
nam polozna powiedzila aby numeru 56 kupic 3 kompleciki i nic wiecej. Mojej kolezance urodzil sie synus 58 cm i nie jest w stanie wogole zalozyc rozmiaru 56.
no właśnie dlatego ja tez za bardzo nie kupuje, jak dziecko się urodzi malutkie to wtedy sie dokupi, a teraz kupie jedną góra dwie wyprawki na 56
Stary 2010-07-19, 16:48   #4789
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie mam krechy

Za dużo?
Ja jestem w 29 t.c. i mam już ok.9 kg na plus

Cytat:
Śliczny, okrąglutki (mój jest jakiś spiczasty ) i faktycznie troszkę większy od mojego.

Ja nie kupuję ciuszków na 56. Niektóre mam takie mniejsze 62, no i część na 0-3 m-ce, więc coś mniejszego na pierwsze dni na pewno znajdę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 16:50   #4790
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak myśle, szczerze to ja na 56 prawie nic nie mam, bo właśnie nie wiem czy mam coś kupować, dziecko urodzi mi się 58 cm i nic z tego nie założe,
a Ty masz dużo na 56?
nie duzo max 5 bodziakow, 3 pajace, 3 spodenki 3 kaftaniki, reszta to 62
jak sie urodzi mniejszy i te 62 bedzie duzo za duze to sie dokupi nawet jak bede w szpitalu to maz moze kupic i wyprac juz cos

Cytat:
witaj a bardzo masz skrocona? co mowil lekarz? moze tylko wystarczy zebys odpoczywala...

Cytat:
super brzuchol

Cytat:
laseczki co do tych bułeczek to ja robię tak w sumie trochę na oko

pół kostki drożdży kruszę i zasypuję łyżką cukru, na to wlewam z 2 łyżki letniego mleka i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
po jakimś czasie przygotowuję 30 dkg mąki, wlewam wyrośniete drożdże, 4 łyżki oleju, 1 jajko, szczyptę soli, można jeszcze troche cukru sypnąć i troszke letniego mleka. Mieszam ręką. Jak za gęste to jeszcze trochę mleka. Wyrobione ciasto odstawiam znów do wyrośnięcia, a później formuję bułeczki z nadzieniem dowolnym na koniec mozna żółtkiem posmarować, ale ja często zapominam o nim. No i do piekarnika, od 30 min 170 stopni.
z tych proporcji wychodzi 4-5 bułek, takich troche wiekszych od pączków
dziekuje zrobie niedlugo

Cytat:
ja tez nie mam krechy

aaa dzieckiem ok? jak tak to nie wiem czym sie marwic.. 8 kg w 31 niewydaje mi sie duzo.. ja w 36 mialam 12 i to normalne wiec ty miesiac mniej i 4kg mniej ... wg jest ok..

Cytat:
slodkiii

Cytat:
no dokladnie
Stary 2010-07-19, 16:55   #4791
Majka232
Zakorzenienie

martucha - dzięki

Kupowałyście może otulaczek? Jeśli tak, proszę o link

Nie wiem jakie smoki uspokajające kupić - Lovi, Nuk, Avent?
Podpowiedzcie
Nie wiem czy już teraz kupić takie nakładki na brodawki i żelowe okłady na piersi...
Stary 2010-07-19, 16:57   #4792
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Witam was mamusie
Witaj, ale daaaaaawno Cię nie było Współczuję szpitala
O Kubusiu napisz Pomidorce w prywatnej wiadomości, taką mamy zasadę bo łatwiej jej w ten sposób prowadzić listę.
Jeśli chodzi o szyjkę to jak bardzo się skróciła? Z tego co wiem, to dziewczyny mają zalecenia leżenia i oszczędzania się.

Cytat:

Ja w 29 miałam 9 kg i też powiedział, że o 2 mniej byłoby lepiej jak narazie minął tydzień i stoi waga w miejscu.

Stary 2010-07-19, 17:00   #4793
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Za dużo?
Ja jestem w 29 t.c. i mam już ok.9 kg na plus

Śliczny, okrąglutki (mój jest jakiś spiczasty ) i faktycznie troszkę większy od mojego.

Ja nie kupuję ciuszków na 56. Niektóre mam takie mniejsze 62, no i część na 0-3 m-ce, więc coś mniejszego na pierwsze dni na pewno znajdę
a Ty na kiedy masz termin, bo z tego co widzę to masz dziś 28w i 3 d
a ja mam dziś 28w i 2 d
chyba że zdjecie nie jest dziś robione

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
martucha - dzięki

Kupowałyście może otulaczek? Jeśli tak, proszę o link

Nie wiem jakie smoki uspokajające kupić - Lovi, Nuk, Avent?
Podpowiedzcie
Nie wiem czy już teraz kupić takie nakładki na brodawki i żelowe okłady na piersi...
z Aventa sobie chwalą, a TT odradzają, ponoć sa twarde i dziecko nie chce ssać, ja kupuje butelki TT a smoczki kupie Avent

nakładki chyba kupie po porodzie i te okłady żelowe też

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 17:07   #4794
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty na kiedy masz termin, bo z tego co widzę to masz dziś 28w i 3 d
a ja mam dziś 28w i 2 d
chyba że zdjecie nie jest dziś robione

z Aventa sobie chwalą, a TT odradzają, ponoć sa twarde i dziecko nie chce ssać, ja kupuje butelki TT a smoczki kupie Avent

nakładki chyba kupie po porodzie i te okłady żelowe też
Termin mam na 09.10

Zamówiłam już 2 buteleczki TT 150ml, zamówię jeszcze 1 Avent 125 ml

O smokach TT słyszałam że są niebardzo i myślałam żeby kupić Avent lub Lovi.
Stary 2010-07-19, 17:08   #4795
NIKaP-n
BAN stały

Ja kupiłam 2 butelki TT ze smokami (siora jest z nich bardzo zadowolona, Mała ssała bez problema i chętnie) i jedną avent.
Mi położna mówiła, żeby pokazać mężowi nakładki jak wyglądają, ale nie kupować, bo nie zawsze potrzebne, w razie czego On kupi
Stary 2010-07-19, 17:09   #4796
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Termin mam na 09.10

Zamówiłam już 2 buteleczki TT 150ml, zamówię jeszcze 1 Avent 125 ml

O smokach TT słyszałam że są niebardzo i myślałam żeby kupić Avent lub Lovi.
no to tak jak ja
tyle że ja mam w karcie ciązy wpisany 8 pazdziernika a normalnie wg @ mam 9 pazdziernika, jakaś pomyłka zaszła przy wpisywaniu do karty

jak narazie wg USG wychodzi mi tak 5-7 pazdziernika

ciekawe która z Nas pierwsza się rozpakuje
Stary 2010-07-19, 17:14   #4797
Szczęśliwa
Zadomowienie

ja kupuję zestaw startowy TT
http://allegro.pl/item1122598834_tom...apromocja.html

jest tu jeden smoczek, najwyżej jakiś inny dokupię dodatkowo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 17:14   #4798
Czekooladowaa
Raczkowanie

enis super brzuchalek
martucha nie wiem czy bardzo powiedzial mi to lekarz w szpitalu i potwierdzila ginka na wizycie ale nic wiecej nie uslyszalam
Majka co do nakładek na brodawki nie polecam z tego co wiem to przez te nakładki pokarm słabo przepływa i dzieciaczek sie bardziej meczy pijac mleko z piersi w dodatku nie najada sie zbytnio
Szczęśliwa eh te komputery juz napisalam pomidorce z ta szyjka to nie mam zielonego pojecia jutro mam wizyte bo po wyjsciu ze szpitala mialam przyjsc wiec sie dopytam co i jak..

co do wagi w ciąży to przecież prawidłowo ok 12 kg powinno się przytyć, chociaz ze to zalezy od wagi dziecka, ilosci wod plodowych itp. Kazda z nas indywidualnie tyje . w dodatku to w II trymestrze tyje sie najwiecej wiec nie ma sie czym martwic a my juz mamy to za sobą

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:18   #4799
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
ja kupuję zestaw startowy TT
http://allegro.pl/item1122598834_tom...apromocja.html

jest tu jeden smoczek, najwyżej jakiś inny dokupię dodatkowo.
ja tez kupuje ten zestawik, bardzo się opłaca, wogóle robie u tego sprzedawcy duże zakupy na początku sierpnia

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-07-19 o 17:20
Stary 2010-07-19, 17:23   #4800
aaneczka1984
Zadomowienie

Babeczki znów sie zdołowałam...
Strasznie wam dziś marudze...dziś mam kiepski dzień poprostu

Otóz okazuje się że i moja mama ma uczucia..ale niestety nie dla mnie..
Maja siostra coś dziś się źle poczuła , nie poszła nawet do pracy.
juz jest oki..ale moja mamusia ma zamiar jechac do niej..ugotaował jej obiadek..tzn mi kazała usmażyc jej kotlety!!! ma iść do sklepu po jakieś zakupki i jechać z tym całym "jarmakiem" do chorej siostry (tak apropo jej choroby ..to może ciążą??)
tylko oczywiście mi nie powiedzą....bo u nas wszystko jest tajemnicą i tematem tabu....
Tak czy siak mi to mama nawet herbaty nie zrobi, a do siostry z obiadkiem jedzie...
Ona zawsze była traktowana lepiej i była tą ważniejszą...
jej synek tez jest dla mojej mamy ukochanym wnuczusiem, choćby jej szyby w domu powybijał...
To jedna sytuacja która mnie zdołowała

A dróga??
nie zdołowała tylko rozzłościła na maxa!!!
Mija babcia (starutka osoba) ciągle wykłóca się ze swoją sąsiadką..
Ja tam się nie wtrącam bo mnie to nie obchodzi ani nie dotyczła, ale teraz juz dotyczy i mnie.
Sąsiadka kupiła swoim wnuczkom psa i nazwała go DOMINIK!!!
Na złość miojej babci!! BO ja mam synka Dominisia i żeby babci na złość zrobić to swojega psa nazwała tak ja babcinego prawnuka!!
Baba jest nienormalna!! kto nazywa psa Dominik??
MYślał że pójde do tej baby i jej po pysku dam

Oj dziś lepiej mnie nie draznić!

Przepraszam WAS za marudzenie!! obiecałam sobie że od jutra nie będe przejmowała się całym swiatem i będzie mi koło d..y latało co kto powie i zrobi!!

Aha...co do smoczków to Domis ma z AVENT i jest oki.. tyle że nie sa zbyt ładne
Może tym razem kupie z NUK..bo TT jakieś twardesą
Jeszcze nie wiem...

aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości