|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny wszystkie wasze zdjecia brzuszków i zakupów są super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hehe pisałyście dziś o tych krechach, podchodze do lustra i co..... i ja dzisiaj juz mam
![]() a jeszcze z samego rana jak sie kąpałam to nie było, a teraz taka jasna rudawa ![]() idę bułeczki drożdżowe piec ![]() ![]()
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc naked nie słuchaj mamy, bo wydaje mi się że cesarka na życzenie to kiepski pomysł, jak nie bedziesz mogła urodzić dziecka to napewno sami Ci ją zrobią wiadomo że poród to ciężka sprawa i trezba współpracować z położną bo jak nie to będziemy rodzić dwa dni, ja mam taką położną w SR która nie owija w bawełne i mówi prosto z mostu że jest ciężko, dlatego trzeba się z tym pogodzić i jakoś to przejść, narazie mnie to przeraża ale cieszę się że sobie to już teraz uświadomiłam, teraz się tylko trzeba nastawić psychicznie i robić wszystko żeby na sali porodowej urodzić szybko zdrowego bejbika Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-19 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co to za bułeczki, z czym robisz? daj przepisa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Pomidora trzymam kciuki za wizyte pomysl ze szybko minie
![]() enis84 super ciuszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() naked21 mnie tez tak traktuja... a maz oszala do reszty i niepozwolil mi sie kapac pod jego nieobecnosc w domu myslalam ze go ubije... bo on sie boi ze ja zaslabne... hahahaha ja sie smieje ze dobrze ze chociaz oddychac moge ![]() aaaaa co do porodu to niesluchaj mamy kazdy porod jest inny ![]() jaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
BAN stały
|
też kcem przepisa
![]() naked w sumie sporo ciuszków w przecenie na większe dzieci, na maluchy nie za bardzo... Nowa kolekcja już jest ![]() Ja dzisiaj byłam w tesco i kupiłam sobie 2 super bluzki (białą t-shirtkę i bokserkę khaki z cekinami w tygrysa) oraz majtki koronkowe ecru ( z 16 na 5zł) w sumie za te 3 rzeczy- 20zł ![]() ![]() Robimy obiadka |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zadomowienie
|
mam dylemat a propos zakupu wózka...
okazuje sie, ze nawet mieszkanie w stolicy, nie ułatwaia takiej czynnosci jak zakup pojazdu dla nowego czlonka rodziny. miałam zaisty plan... pojechac, pomac, przejachac sie pare metrów... po czym zamowic przez neta i grzecznie czekac... a wychodzi na to ze to wcale nie takie hop siup... Chyba za bardzo przyzwyczaiłam sie do galerii handlowych, gdzie mozna kupic wszytstko, a okazuje sie, ze niestety galerii z wózkami nie ma, okazuje sie wrecz sklepow jest pare rozrzuconych po calym miescie... Czy kotras z Was kupi/kupiła już wozek nie wymcawszy go najpierw? Ray... ty widze ze jestes Warszawianka, moze podpowiesz, gdzie mozna pojechac, ale w jedno miejsce i sobie poogladac?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-19 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
planowałam kupić tylko jedną wyprawke na 56 a Ty masz dużo na 56? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
Witam was mamusie
![]() po moim ostatnim poscie znow zaczely sie problemy z komputerem ![]() ![]() ![]() Pomidorko prosze Cie o dopisanie na liscie imienia Kubuś bo wkoncu poznalam mojego wstydnisia ![]() rowniez od poczatku lipca trzy razy wyladowalam w szpitalu.. dwa razy z bolami nerek i podczas trzeciego razu z bolesnymi skurczami ktorym towarzyszyly wymioty. dodatkowo dziewczyny mam skróconą szyjke ![]() ![]()
![]() |
#4781 |
BAN stały
|
Czekooladowaa Już się martwiłam, że się nie odzywasz.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
forssiczka, alicia4 - super brzuszki
![]() alicia - pokaż fotki wózka enis - fajniutkie ciuszki ![]() ![]() Ostatnio kupiłam w Biedronce dwupaki body z dł.rękawem na 62 i 68 po 10 zł. Dziś w Realu kupiłam 3-pak body (bez rękawów, kr. i dł.rękaw) za 9 zł W szkole rodzenia do której chodzę większość dziewczyn spodziewa się dziewczynek ![]() ![]() Pokażę mój brzusiaczek 28t.3d.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-19 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
laseczki co do tych bułeczek to ja robię tak w sumie trochę na oko
![]() pół kostki drożdży kruszę i zasypuję łyżką cukru, na to wlewam z 2 łyżki letniego mleka i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia po jakimś czasie przygotowuję 30 dkg mąki, wlewam wyrośniete drożdże, 4 łyżki oleju, 1 jajko, szczyptę soli, można jeszcze troche cukru sypnąć i troszke letniego mleka. Mieszam ręką. Jak za gęste to jeszcze trochę mleka. Wyrobione ciasto odstawiam znów do wyrośnięcia, a później formuję bułeczki z nadzieniem dowolnym ![]() z tych proporcji wychodzi 4-5 bułek, takich troche wiekszych od pączków ![]() a co do ciuszków to ja kupuję od rozm 62 w górę, mam już ok 40 szt różnych ( body, spiochy, pajace, kaftaniki ) i chyba na razie skończę zakupowe szaleństwa ![]()
Julka ![]() Czas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-07-19 o 16:18 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Wtajemniczenie
|
ja tez nie mam krechy
Bylam dzis u ginki. Kazala mi ograniczyc sie z jedzeniem bo 31 tydzien a ja utylam 8 kg, ponic troszke za duzo. Mam jesc o 1/3 mniej kazdego posilku... ![]()
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pochwale się moim, bo nie wiem czy na tym wątku Wam pokazywałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Wtajemniczenie
|
nam polozna powiedzila aby numeru 56 kupic 3 kompleciki i nic wiecej. Mojej kolezance urodzil sie synus 58 cm i nie jest w stanie wogole zalozyc rozmiaru 56.
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- no właśnie dlatego ja tez za bardzo nie kupuje, jak dziecko się urodzi malutkie to wtedy sie dokupi, a teraz kupie jedną góra dwie wyprawki na 56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w 29 t.c. i mam już ok.9 kg na plus Cytat:
![]() Ja nie kupuję ciuszków na 56. Niektóre mam takie mniejsze 62, no i część na 0-3 m-ce, więc coś mniejszego na pierwsze dni na pewno znajdę ![]()
![]() |
#4790 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie urodzi mniejszy i te 62 bedzie duzo za duze to sie dokupi nawet jak bede w szpitalu to maz moze kupic i wyprac juz cos ![]() Cytat:
![]() super brzuchol ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
martucha - dzięki
![]() Kupowałyście może otulaczek? Jeśli tak, proszę o link Nie wiem jakie smoki uspokajające kupić - Lovi, Nuk, Avent? Podpowiedzcie ![]() Nie wiem czy już teraz kupić takie nakładki na brodawki i żelowe okłady na piersi...
#4792 | |
Zadomowienie
|
Witaj, ale daaaaaawno Cię nie było
![]() ![]() O Kubusiu napisz Pomidorce w prywatnej wiadomości, taką mamy zasadę bo łatwiej jej w ten sposób prowadzić listę. Jeśli chodzi o szyjkę to jak bardzo się skróciła? Z tego co wiem, to dziewczyny mają zalecenia leżenia i oszczędzania się. Cytat:
![]()
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam dziś 28w i 2 d ![]() chyba że zdjecie nie jest dziś robione ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
nakładki chyba kupie po porodzie i te okłady żelowe też |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam już 2 buteleczki TT 150ml, zamówię jeszcze 1 Avent 125 ml O smokach TT słyszałam że są niebardzo i myślałam żeby kupić Avent lub Lovi.
![]() |
#4795 |
BAN stały
|
Ja kupiłam 2 butelki TT ze smokami (siora jest z nich bardzo zadowolona, Mała ssała bez problema i chętnie) i jedną avent.
Mi położna mówiła, żeby pokazać mężowi nakładki jak wyglądają, ale nie kupować, bo nie zawsze potrzebne, w razie czego On kupi |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle że ja mam w karcie ciązy wpisany 8 pazdziernika a normalnie wg @ mam 9 pazdziernika, jakaś pomyłka zaszła przy wpisywaniu do karty ![]() jak narazie wg USG wychodzi mi tak 5-7 pazdziernika ciekawe która z Nas pierwsza się rozpakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
ja kupuję zestaw startowy TT
http://allegro.pl/item1122598834_tom...apromocja.html jest tu jeden smoczek, najwyżej jakiś inny dokupię dodatkowo.
#4798 |
Raczkowanie
|
enis super brzuchalek
![]() martucha nie wiem czy bardzo ![]() ![]() Majka co do nakładek na brodawki nie polecam ![]() ![]() Szczęśliwa eh te komputery ![]() ![]() ![]() co do wagi w ciąży to przecież prawidłowo ok 12 kg powinno się przytyć, chociaz ze to zalezy od wagi dziecka, ilosci wod plodowych itp. Kazda z nas indywidualnie tyje . w dodatku to w II trymestrze tyje sie najwiecej wiec nie ma sie czym martwic ![]() ![]()
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-19 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zadomowienie
|
Babeczki znów sie zdołowałam...
Strasznie wam dziś marudze...dziś mam kiepski dzień poprostu ![]() Otóz okazuje się że i moja mama ma uczucia..ale niestety nie dla mnie.. Maja siostra coś dziś się źle poczuła , nie poszła nawet do pracy. juz jest oki..ale moja mamusia ma zamiar jechac do niej..ugotaował jej obiadek..tzn mi kazała usmażyc jej kotlety!!! ma iść do sklepu po jakieś zakupki i jechać z tym całym "jarmakiem" do chorej siostry (tak apropo jej choroby ..to może ciążą??) tylko oczywiście mi nie powiedzą....bo u nas wszystko jest tajemnicą i tematem tabu.... Tak czy siak mi to mama nawet herbaty nie zrobi, a do siostry z obiadkiem jedzie... Ona zawsze była traktowana lepiej i była tą ważniejszą... jej synek tez jest dla mojej mamy ukochanym wnuczusiem, choćby jej szyby w domu powybijał... To jedna sytuacja która mnie zdołowała A dróga?? nie zdołowała tylko rozzłościła na maxa!!! Mija babcia (starutka osoba) ciągle wykłóca się ze swoją sąsiadką.. Ja tam się nie wtrącam bo mnie to nie obchodzi ani nie dotyczła, ale teraz juz dotyczy i mnie. Sąsiadka kupiła swoim wnuczkom psa i nazwała go DOMINIK!!! Na złość miojej babci!! BO ja mam synka Dominisia i żeby babci na złość zrobić to swojega psa nazwała tak ja babcinego prawnuka!! Baba jest nienormalna!! kto nazywa psa Dominik?? MYślał że pójde do tej baby i jej po pysku dam ![]() ![]() Oj dziś lepiej mnie nie draznić! Przepraszam WAS za marudzenie!! obiecałam sobie że od jutra nie będe przejmowała się całym swiatem i będzie mi koło d..y latało co kto powie i zrobi!! ![]() Aha...co do smoczków to Domis ma z AVENT i jest oki.. tyle że nie sa zbyt ładne Może tym razem kupie z NUK..bo TT jakieś twardesą ![]() Jeszcze nie wiem...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.