|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
ja tez z pałąka prawie w ogóle nie korzystałam. Trochę na początku, teraz tylko zapinam pasy na biodrach i między nogami, szelek juz nie. Pamiętam jak kumpela jezdziła z dzieckiem i w ogóle nie było przypięte, wyskakiwało sobie kiedy chciało
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w dużym mieście nie mieszkam, ruch nieduży, z reguły po osiedlach chodzimy. poza tym Iga jak ulicę widzi to samo mi zwraca uwagę i szuka mojej ręki albo łapie się wózka, na boki rozgląda. no i konwersujemy sobie już tyle miesięcy,że komunikację mamy opanowaną ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Kasiulka moczę sobie 5ml flakonik po odlewce w spirytusie salicylowym - wystarczy by się pozbyć zapachu ? było w nim Insolence, zabójcze fiołki mojej mamy więc trwałe perfumy. no i jak ten atomizer przeczyścić - rurkę i piskacz ? pomóż. chcę zrobić dziewczynie próbkę MDCh eau de printemps bo mi korek do mojej testera Chance podeśle
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio wywaliłam z 30 ml mojego kochanego coco
dostałam 5 lat temu od TZ i tak go szanowałam ze sie przeterminował niestety nie dało sie go juz uzywac wiec wylądował w koszu. Mam nauczkę, teraz uzywam na bieżąco bo wolę pachniec jak do sklepu idę niz wywalic do kosza
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz to pachnę czym innym rano,a czym innym wieczorem przy kompie a Coco jest śliczna. kiedyś kupię |
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
jak kupowałam Mikiemu tę angielską parasolkę, to też sie pytałam czy da radę bez pałąka
ale widać że się sprawdziło rewelacyjnie i nie potrzebowałam nic dopasowywać dodatkowego ja przypinam Mikiego dolnymi pasami, bo u nas wysokie krawężniki, więc się boję że go wykipruję Jowiszku musisz parę razy przepuścić spiryt przez psikanie , może jakoś wywabi sie zapach masakra z wrzaskiem była i u nas 4 razy odkładałam Mikiego spać, ale sie uparł, że nie i nie, tak się bronił że przespał w końcu prawie 4 godziny ps. gdzie jest Poulette masa plastyczna , fajnie wygląda, ale mi się kojarzy amerykańsko ich tort to suchy nasączony biszkopt i oblepienie z masy , ładnie wygląda, ale czy lepiej smakuje od bitej śmietany , po wypadach nad jeziora, miałam lekkie niedyspozycje pęcherza, oraz pokąsania przez jakieś wielgachne muszyska, ( ślepaki, bąki) siedzę i non stop się drapię już któryś dzień, nic nie pomaga do smarowania w końcu ciut chłodniej sie zrobiło u nas w mieszkaniu odpieluchowywanie, zero efektu, a nawet mam doła, bo kasztany muszę potem wybierać ponad 2 tyg. nauki i zero efektu , na nakładce nadal parę sików i dolewka w majtki aż słuchać szum wodospadu, jest koszmarnie, bo Miki non stop się denerwuje, i posikuje podczas wrzasków, więc nie łapię tego za szybko ps. kasztana zapodał w majtasy nad jeziorem to dopiero był hardkor, nie wiedziałam jak sie do tego zabrać jak prysznica zabrakło ![]() pocieszam się wyprawą do janek, bo w czwartek małż siostrzenicę nadaje na samolot
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-07-25 o 16:56 |
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Anka, ja ta mase plastyczna to chce do zrobienia figurek - niekonieczie do jedzenia, bo torcik bedzie z roznymi duperelami kolorowymi, ale dodatkowo chce ulepic jakas ciuchcie ku uciesze mlodego
.Moze zrob jakas przerwe w odpieluchowywaniu.. moze za drugim razem szybciej zalapie? |
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
hello smętnie, niedzielnie
dobrze, że nie pada, zachmurzenie połowiczne więc nawet spacer i lody można było odbębnić ![]() dziecko mi oblepia ciastoliną całą chatę non stop w tym grzebie za to tż dorwał jakąś konsolkę z grami w lidlu (takie stare gry jak na commodore się grało ![]() eee figura nie bez zastrzeżeń kochana...za duże biodra do reszty a przede wszystkim brak cyca ale dzięki za miłe słowa Cytat:
Veronko - super torcik podziwiam umiejętności ![]() Jowisz - ale ci zazdroszczę tej patelni dziś oglądałam jakiś program kulinarny i taaakie fajne rzeczy grillowali więc zapragnęłam mieć tylko kto mi do makro pojedzie a te topy z zary to jakie? nic się nie pochwaliłaś...---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- edit: najlepsze życzenia i buziaki dla naszej ślicznotki Liluni z okazji urodzin |
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kochane
Padam na fejs córa zdarła mnie po 5 a potem miała tylko 30 minut drzemki bo ją obudziły dzwony w kościele ![]() My już po urodzinkach przebiegły bardzo miło ![]() Jowiszkowa kochana super robisz z tym atomizerem zawsze tak samo postępowałam, pomocz go kilka dni najlepiej Mnie się tak marzy Acqua di Gioia ale stałam się takim sknerusem że siebie nie poznaję i mi żal U nas też leje cały dzień masakra! Lilunia 100 lat Kochanie, bądź szczęsliwa i zdrowa. Wszystkiego co najlepsze piękna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Twoje zdrowko A ja zamieszczam parę fotek
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Lilunia ślicznotko... zdrówka, szczęscia, pomyślności
Verona Borys pewnie zachwycony ![]() Kasiulka ale masz uroczą córę konam z zachwytu. Torcik śliczny My dziś cały dzień spędziłyśmy u moich rodziców. Mati poszalała z dziadkiem, pojadła miśków odpustowych i innych słodkości... przymknęłam dziś na to oko, w końcu dziadki są od rozpieszczania Po powrocie oczywiście padła jak kawka... ledwo na oczy patrzyła
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Mała kupowałam najzwyklejsze topy, które Zara ma co roku w letniej kolekcji
taki tylko bordowy (a mam z ub. lat czekoladowy, niebieski, turkus i ecru. świetne na upały, nawet bez stanika ):http://moda.allegro.pl/item115040477...rozmiar_l.html i taki kremowy wzięłam bo bardzo lubię ten dekolt: http://moda.allegro.pl/item115602029...t_l_ideal.html Olcia jak zwykle śliczna ![]() moja poszalała na działce u nas przez te 3 chłodniejsze dni ani jedna kropla deszczu nie spadła |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Pozdrawiam was ze słonecznego świnoujścia Piotrka nie umiem wygonić z morza, ktore jest wyjatkowo cieple ![]() wczoraj biegał jego brzegiem i mimo wiatru i fal, chętnie wbiegał doń i to co, ze woda opryskala go po szyje, chichrał się wtedy jak głupi. Mamusia nie wziela stroju, to przy okazji byla rowniez mokra. Po sztormie morze wczoraj jeszcze niespokojne było, ciekawe jak bedzie dzis. Bo dzis tez okazja do plażowania Pozdrawiam wszystkie moje kochane baby! i do uslyszenia pozniej
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
Dziś córa mnie zdarła po 6 wiec znów mam oczy na zapałkach. Pogoda pod azorem pada i jest pochmurnie. Beznadzieja, ale nic to i tak pójdziemy na spacer. Ola pod folią a ja z parasolem Buziaki kochane, miłego dnia
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Lo matko ale macie wsciekla pogode!!! raz tak raz siak, wczoraj tata mowil, ze 12°..no padlabym!
U nas fajnie sie zrobilo i tez ciut chlodniej, z 40° na jakies 32° Olcia boska!!! ale to ostatnie zdjecie wymiata..zmeczona? wsciekla?? mina mowi za siebie . Kasiulko, Olcia widac ze bedzie miala neisamowity charakter![]() Bylismy wczorja w gospodarstwie agroturystycznym, tak rpzez przypadek na to natrafilismy i bylo bardzo fajnie. Mlody wybiegal sie za wszystkie czasy, naciagals ie kotow i psow za ogony, wytarmosil kure, a potem uderzyl na osla, ale ten zwial . Uraczyli nas pysznym makaronem, przepis prosty a smak niesamowity (ciut oliwy, maselko, bulka tarta, tarty ser parmezan i rozmaryn swiezy... mniammm!), a potem dali skoszgtowac roznych likierow..najlepszy byl likier z oliwek!!!!! naprawde pyszny
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziękuję za komplementy o córci, spuchłam jak zawsze dzięki Wam
My już po spacerku, połaziłam sobie po sklepach, Ola poszalała na autkach ze światełkami tzn. tych na kasiorę. Pogoda dalej brzydka ale póki co tylko chwilami mży nie pada cały czas więc luks Olcia pięknie wołała "psi" w wózku, (dzięki Bogu) tylko raz ją wysadzałam bo u nas 14 stopni a ja ganiałam w poszukiwaniu ustronnego skwerku
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Anie najlepsze życzenia imieninowe
![]() po południu idziemy z tej okazji do mojej cioci
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również naszym Annom składam imieninowe życzenia
u mnie mama świętuje, w sumie na 3 raty się narobi kobita ![]() Kasiu - fajną mieliście imprezkę na ost zdjęciu mina Oli boska a jak prezenciki? pochwalisz się? kochana, mam do ciebie pyt. w sprawie zabawki-autka "ijo, ijo" ![]() Jowisz - fajne te koszulki z Zary ta na szerszych ramiączkach z dekoltem jest super Anisia - witaj kochana niezłe widoki pewnie...wypoczywajcie i bawcie się dobrze
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Mała te topy są z fajnego materiału, nic się z tym nie dzieje po kilku latach prania, i wciąż wygląda jak top a nie bielizna
te na cienkich ramiączkach kosztują 29,90 a te z fajnym dekoltem (i podwójnym materiałem na cyckach) 39,90.a z patelni się cieszę,bo po powrocie do domu zaczynam Dukana, już postanowiłam. tylko najpierw muszę książkę przeczytać będę miała do piersi z kuraka, ryb, wątróbki drobiowej i warzyw (na działce się zajadamy ostatnio grillowaną cukinią z mozarellą )
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-07-26 o 14:51 |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napisz mi jeszcze czy te kolorowe farbują bo to ostatnio strasznie mnie wkurza niby firmowe rzeczy a niektóre trzeba prać ręcznie czego nienawidzeeeei nie nakręcaj mnie tym grillowaniem cukinia, bakłażan i papryka to moje hity i żarłam je jak opętana a z racji tego, że mój tż lubi smażone mięcha (fuuuj) a ja duszone i pieczone wolałabym iść na kompromis i podawać z grilla (akurat to każdy facet uwielbia ) no a przy okazji jest zdrowiej
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
nie farbują.
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Bylam sobie polepszyc humor, bo cos dol mnie jakis lapie.Efekt, jak ktora ma ochote w moim albumie ![]() P.S. Dziękuję za miłe słowka, nt moich wyczynów z tortem hehe
Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2010-07-26 o 18:20 |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Ver_Onka ja też dziś polepszałam sobie humor, bo też mam doła... który coś mi minąć nie chce... ale to długa historia. Kupiłam 100 ml Acqua di Gioia Armaniego, boskie są (dawno już nie miałam aż tak fajnego i pasującego mi zapachu) ale chyba umrę że tyle wydałam poza tym kupiłam lody i zeżarłam kawałek pizzy w Galerii. Faaaaaak!!!!! Malusna kochana jutro Ci dokładnie podam wymiary "ijo ijo" tzn z 20 parę cm ma pewnie, jutro zmierzę dla pewności to się też przekonam czy dobrze strzeliłam oraz normalnymi samochodowymi, kogutowe świecą na fioletowo, normalne na żółto. I na dachu są dwa przyciski i w zależności od tego który się nadepnie autko ma dwa sygnały "ijo ijo" Ola bawi się do dziś dnia, maniaczka ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Maluśna co do prezentów to Ola dostała kasiorę
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Veronka - nie ma jak polepszyć sobie humor
dobrze zrobiłaś kobieto Kasiu - jak wasze autko ma ok. 20cm to nie taki znów wypierdek tż znalazł jakieś na all co ma ok. 16cm i mówi, że ok a dla mnie za małe...ale najważniejsze, żeby jeździł, świecił kogutem i robił "ijo, ijo" bo bez tego nie ma zabawy Majce napewno się spodoba kochana, a co się szczypiesz, że tyle wydałaś na pachnidło należy ci się za matkowanie ja wieczorem skoczyłam z młodą do stonki bo nam się nudziło, a tż w pracy i zachorowałam na dywanik do jej pokoju Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2010-07-26 o 21:58 |
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś niucham truskawki, które rano listonosz doniósł. świetne są, dla mnie to zapach na lato ![]() A lalkę Kasiu polecam a dziś jak się jej pytałam kto ma imieniny to twierdziła,że ciocia (siostra mojej mamy) i Ania (lalka) właśnie ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Mała apropos prezentu od twojej teściowej to Iga dzień później dostała od mojej ciotki torebkę no i nosi w niej teraz korale, swój zegarek, grzebień, wozi na małym wózku, nosi na każdy spacer, i z nią nawet śpi.
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Anie... wszystkiego naj naj naj
![]() Anisia, jak podróż minęła? Piter grzeczny? Podobno remonty co kawałek, moja teściowa już drży bo jedzie za jakiś czas też do Świnoujścia Zazdraszczam ogromnie bo ja już się doczekać nie mogę ![]() Udało się ![]() Jowiszowa, masz jakieś fajne przepisy na żarcie z grillera? Kupiliśmy już jakiś czas temu w TESCO, jest super, ale tylko mięcho jak na razie na nim robię
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia, rekinie, jestem z ciebie dumna
nie mam przepisów przekonuje mnie to,że tłuszczu nie potrzebuję, rzucę kawałek piersi w przyprawach, warzywa i się najem.
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisz - moja córa też obowiązkowo na spacer bierze torebkę albo koszyk
ja teraz obczajam lalki i wózki u mnie oglądałam dziś zwykłe bobasy i cena mnie zmroziła 99zł...i to nie żadna firmowa pogięło ich jutro idę z teściową do hurtowni to obadam wózki ![]() Cestusia - ale ci się udało, ta cena zazdroszczę nieludzko i w dodatku nowiusieńka...super |
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, dzieki za podpis pod zdjeciem, ale to ktore opisalas, to bylo jeszcze przed poprawieniem humoru
![]() Laseczki, dzieki, troche mi pomoglo i przestalam sie dolowac. Nie wiem czy to pogoda czy co... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

dostałam 5 lat temu od TZ i tak go szanowałam ze sie przeterminował
niestety nie dało sie go juz uzywac wiec wylądował w koszu. Mam nauczkę, teraz uzywam na bieżąco bo wolę pachniec jak do sklepu idę niz wywalic do kosza 

figura nie bez zastrzeżeń kochana...za duże biodra do reszty a przede wszystkim brak cyca 
podziwiam umiejętności
więc zapragnęłam mieć 

wiec znów mam oczy na zapałkach. Pogoda pod azorem
niby firmowe rzeczy a niektóre trzeba prać ręcznie czego nienawidzeeee
pogięło ich