Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 13:03   #1681
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

olakola - współczuję, że synek jest chory ale to niekoniecznie od szczepionki.
Popatrz ile z nas - mamuś i tatusiów (i naszych rodziców) było szczepionymi tymi szczepionkami podstawowymi z niby dużą ilością rtęci i nie słyszy się o jakichś adhd czy innych powikłaniach.. te coraz młodsze pokolenia co i rusz na coś chorują.. może właśnie dlatego, że ich rodzice zaczęli szczepić jakimiś wynalazkami? Nie wiem, tak tylko pitolę ale wydaje mi się, że to w miarę logiczne.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 13:36   #1682
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Siala
dzwonilam wlasnie i chcialam sie umowic prywatnie, koszt 190zl, w innym 200zl. podziekowalam
eleo
Zosie kladziemy na brzuszek kilka razy dziennie, na krotko, a pieluchowanie to tak jak pisze Siala
aaaaa to u mnie około 100 kosztuje ale od razu z jakimiś tam innymi badaniami coś z przełykiem nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
karolciu,a ty karmisz jeszcze troche piersia? bo dzis tz zaproponowal mi wlasnie kieliszek wina,ale sie boje, choc gdzies slysalam ze kieliszek nie zaszkodzi... co sadzicie?
no ja pytałam o to dziewczyny w bardzo obszernym poście ale nie dostałam odpowiedzi po ilu z organizmu alko znika więc pewnie nikt nie ma z tym doświadczen

violisia tak jak dziewczyny pisały wszystko przychodzi samo ja też myślałam, że to ściema ale jak mały się pojawił to wiedziałam jak go brać, jak przewijać z kąpielą też nie było problemów mimo, że nigdy wcześniej nie miałam kontaktu z dziećmi
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 14:23   #1683
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

termometr nie pomaga probowalam wczoraj i nic dopiero czopek pomogl

no ja nie wiem co z tym szczepieniem robic. mamy 17. pediatra polecala 6w1 i pneumokoki a rotawirusy ze jesli nas stac to mozna ale mozna tez odpuscic. ja sie wcale na tym nie znam a tez o tym autyzmie slyszalam
a ruszalas tym termometrem w pupce? bo moj mlody robi dopiero jak poruszam w kolko albo gora dol

ja chyba odpuszcze te skojarzone zobacze jeszcze co pediatra pwoei ale ten co w szpitalu z nim rozmawialam powiedzial ze rotawirus i pneumokoki jesli zamierzam malego wyslac do zlobka a te laczone mowil ze co maja powiedziec rodzice ktorych na to nie stac? i ze wedlug niego zbedny wydatek

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nasza pediatra jak informowała o tych szczepieniach 5w1, 6w1, wszystko w jednym i o tych rota, pneumo i cośtam to na końcu skwitowała, że to bez sensu ale jak nas stać to proszę bardzo
Ja tam nie kombinuję.. tyle ludzi żyje na tych podstawowych szczepionkach to i Sebek może.. kłucia więcej ale takie dziecko kwęknie przy ukłuciu a potem szybko zapomni i koniec historii
Ja musiałam co miesiąc na kłucie chodzić to mały szczepionki wytrzyma poza tym i tak już mam powyżej wszystkiego jego płaczu to mi różnicy nie zrobi xD
A tak poważnie, to nie ma co szaleć moim zdaniem. NFZtowe obowiązkowe to starczą w zupełności.
podobnie jak ja i tutaj mi nie chodzi o pieniadze bo stac mnie na to

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
my tez bedziemy szczepic malego NFZowskimi. Po prostu boje sie tych skojarzonych....rozmawial am z moja ciocią, ktora jest lekarzem, i w tych nowych stezenie tych wszystkich "chorób"skladnikow jest tak duze, ze sp0kojnie moznaby zaszczepic doroslego faceta, a my mowimy o malutkich dzieciach. Poza tym kazdy pediatra poleca inną szczepionke, innej firmy, jeden poleca Hexę, drugi srekse, kazdy zapewnia ze na pewno nie bedzie powiklan, nawet gorączki,. Mówia tak, bo przychodnia ma profity od firm farmaceutycznych za kazda taka sprzedaną i poleconą szczepionkę. Ja w takie polecane cuda nie wierze.

I pytanko ile godzin na dobe spia Wassze dzieci??/ Bo ja zwątpie niedlugo... Piotrus w nocy spal jakies pięć godzin, w tym 1,5 godz na mojej klacie, od 7 nie spal i padl dopiero teraz. ale wiem ze nie pospi dluzej jak 2 godziny. Potem bedzie szalenstwo do 19 i znowu padnie na dwie godz. To chyba troche za malo jak 1,5 miesieczne dziecię?? Ja padam na twarz a on szaleje, jest nie do zajechania...
o i tez sie z toba zgadzam
moj maly potrafi calymi dniami nie spac dzisiaj spal wczesniej 20 min i teraz spi od 15 zobaczymy jak dlugo

Cytat:
olakola - współczuję, że synek jest chory ale to niekoniecznie od szczepionki.
Popatrz ile z nas - mamuś i tatusiów (i naszych rodziców) było szczepionymi tymi szczepionkami podstawowymi z niby dużą ilością rtęci i nie słyszy się o jakichś adhd czy innych powikłaniach.. te coraz młodsze pokolenia co i rusz na coś chorują.. może właśnie dlatego, że ich rodzice zaczęli szczepić jakimiś wynalazkami? Nie wiem, tak tylko pitolę ale wydaje mi się, że to w miarę logiczne.
doslownie o tym samym pomyslalam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 14:26   #1684
Basia84
Rozeznanie

siala ja mam podobne zdanie co Ty odnosnie szczespien i chorob. nasi rodzice i my bylismy szczepieni na wszystko a wydaje mi sie ze teraz wszystkie szczepionki maja mniej substancji chemicznych niz te kiedys, medycyna idzie z postepem. ja szczepie na wszystko po kolei.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 14:33   #1685
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

UWAGA AKCJA !!!

Dziewczyny, matki z dziećmi takimi jak NASZE w Bogatyni i okolicach zostały bez dachu nad głową (na stałe lub na jakiś czas), mieszkają z nimi w szkołach i u obcych ludzi, bądź kątem u rodziny. Dzieciaki potrzebują środków higienicznych, pampersów i żywności dla maluszków. Każda z nas idąc do sklepu nie zbiednieje jak kupi 2-3 słoiczki więcej, lub kartonik małego mleka, czy chusteczek, kremiku i wyśle na adres szkoły w której mieszkają te matki, lub chodzą po pomoc.
Oto adres szkoły w Bogatyni:

Szkoła Podstawowa nr 3
59-920 Bogatynia
ul. Wyczółkowskiego 42 a

Ja z siostrą wysyłamy paczkę ze środkami czystości, rękawicami roboczymi i słoiczkami dla maluszków, których i tak mamy w domu pod dostatkiem, zagadamy jeszcze znajomych, aby się dorzucili i wysyłamy. Wiemy tylko co znaczy przeżyć zagrożenie powodziowe, całe szczęście nie przekonałyśmy się co znaczy stracić wszystko i to nam wystarczy, by coś robić.
Was proszę o to samo....
Na razie tylko grzecznie proszę...
Stary 2010-08-14, 14:59   #1686
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
niezawsze - ślicznie razem wyglądacie

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Szymek od wczoraj robi zielona kupe
Zakładam, że to normalne. Czy mi sie wydaje czy SIALA pisała o zielonych pupach??
Moja lekarka mowila ze kupki zielone, z lekkim sluzem, nawet brunatnym to wynik roznych fosforanow wiec nic zlego, ja sprawdzilam juz u lekarza.

Cytat:
Nasza pediatra jak informowała o tych szczepieniach 5w1, 6w1, wszystko w jednym i o tych rota, pneumo i cośtam to na końcu skwitowała, że to bez sensu ale jak nas stać to proszę bardzo
Ja tam nie kombinuję.. tyle ludzi żyje na tych podstawowych szczepionkach to i Sebek może.. kłucia więcej ale takie dziecko kwęknie przy ukłuciu a potem szybko zapomni i koniec historii
Ja musiałam co miesiąc na kłucie chodzić to mały szczepionki wytrzyma poza tym i tak już mam powyżej wszystkiego jego płaczu to mi różnicy nie zrobi xD
A tak poważnie, to nie ma co szaleć moim zdaniem. NFZtowe obowiązkowe to starczą w zupełności.
Ja sie zastanawialam i wkoncu bede szczepic na NZF tylko dodatkowe na rota i pneumokoki bede szczepic bo 1 kucie w ta czy we wewta, a bede miala kase na szczepionki dodtkowe, my bylismy szczepieni normalnie i zyjemy.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 15:16   #1687
anoxa
Zakorzenienie

Siala na jak dlugo zostawiasz Sebkowi ta pieluche na buzce?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

jesli chodzi o datki dla Bogatyni to ja mam czyste sumienie bo u nas w kazdym sklepie wiekszym harcerze zbierali datki dla nich zrobilam zakupy i im zostawilam a jaka bylam z siebie dumna
Stary 2010-08-14, 15:34   #1688
entertete
Rozeznanie

Ola, Wiolek chusta uprana, jutro testuję (więcej czasu na naukę wiązania u babci opiszę wrażenia, i może wkleję fotę.

Ja szczepię NFZ, a potem ewentualnie jak będzie szedł do żłobka (a raczej biorę to pod uwagę, ale zobaczymy kiedy).

Bioderka wyszły okej, rozbieżność w granicach normy w jednym, a lekarz stwierdził, że gościu będzie wysoki, bo ma długie stopy (coś chyba w tych stopach jest), bo jak go zobaczyła pierwszy raz teściowa to stwierdziła, że jakieś duże i ciekawe po kim i popatrzyła na moje a potem na małża. No raczej nie po mnie

Dziś po południu dzidek śpi jak zabity, nie budzę więc, pewnie i tak wieczorem przed kąpielą się pomocujemy Dobrze mu się śpi przy RMF classic, więc słucham ostatnio głównie tego i mnie samą też to jakby uspokaja

A i chyba dziś się pierwszy raz do mnie uśmiechnął, i może nie był to przypadek jak dotąd
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:00   #1689
karolcia228
Zakorzenienie

Moja dzis kweka, ale to dlatego, ze nie bylysmy na dworze bo pada i nie lubi spac nie u siebie ale wkoncu zasnela, bo spala tak jakos dzi z 1h musze kupic jej karuzele nad lozeczko bo ja zaczelo to interosowac a czy macie taka...http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. bo chcem taka kupic

Stary 2010-08-14, 16:01   #1690
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
Siala na jak dlugo zostawiasz Sebkowi ta pieluche na buzce?
Dopóki nie wstanie

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:54   #1691
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Ola, Wiolek chusta uprana, jutro testuję (więcej czasu na naukę wiązania u babci opiszę wrażenia, i może wkleję fotę.

Ja szczepię NFZ, a potem ewentualnie jak będzie szedł do żłobka (a raczej biorę to pod uwagę, ale zobaczymy kiedy).

Bioderka wyszły okej, rozbieżność w granicach normy w jednym, a lekarz stwierdził, że gościu będzie wysoki, bo ma długie stopy (coś chyba w tych stopach jest), bo jak go zobaczyła pierwszy raz teściowa to stwierdziła, że jakieś duże i ciekawe po kim i popatrzyła na moje a potem na małża. No raczej nie po mnie

Dziś po południu dzidek śpi jak zabity, nie budzę więc, pewnie i tak wieczorem przed kąpielą się pomocujemy Dobrze mu się śpi przy RMF classic, więc słucham ostatnio głównie tego i mnie samą też to jakby uspokaja

A i chyba dziś się pierwszy raz do mnie uśmiechnął, i może nie był to przypadek jak dotąd
mi Micho tez wczoaj zapodal pierwszego usmiecha no i karuzela dzis go zainteresowala. na chwile zawiesil oko
troche marudzi troche spi. raz na brzuchu raz na plecach
farminko chwyt kolkowy pomogl na chwile przy histerii poszly pierdki nawet wiec mu sie ulzylo. kupy nie ma ale licze ze zrobi bez naszej pomocy
heh my to tylko o kupach gadamy

a to my
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:08   #1692
pilotka f16
Rozeznanie

a ja muszę się pochwalić, ze wczoraj wieczorem udało sie nie dokarmiać sztucznym
za rada Oli piję karmi i dziala
oby tak zostalo

dziewczyny powiedzcie mi jakich wkladek laktacyjnych uzywacie?
ja mam penathen i belle i spod kazdej bluzki przeswituja mi dwa wielkie placki na piersiach
bielizne mam taka:
http://allegro.pl/item1181084458_biu...ubana_75f.html
wydawalo mi sie ze porzadne te staniki, ale kurcze odznaczaja sie w nich strasznie wkladki...
doradzcie mi moze jakis stanik albo wkladki takie, zebym mogla jeszcze w cienkich letnich bluzeczkach pochodzic - bo narazie zostaja mi bawelniane koszulki meza
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 17:24   #1693
muminek88
Zadomowienie

chcialam wam tylko napisac ze jestem od tyg w pl, nie mam neta,odezwe sie za 2 tyg i troszke was podczytam...poki co maly dosc suzo spi, jutro konczymy miesiac i nie ma zadnych problemow oprocz mojej bliny ktora w 3 msc nie chce sie złapac i z jednego miejsca zaczyna mi ropa leciec :/
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 18:51   #1694
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Szymek śpi po 3-4 godziny.
Rano ma "okres szaleństwa". Np. budzi sie o 7 czy 8 i ie śpi do 11 -12tej. potem pada i mam spokój do 15.

Koło 19-20tej też ma okres "chcę siedzieć z Wami i wcale mi sie nie chce spać"
widze ze nasze dzieci maja identyczne pory czuwania

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moja dzis kweka, ale to dlatego, ze nie bylysmy na dworze bo pada i nie lubi spac nie u siebie ale wkoncu zasnela, bo spala tak jakos dzi z 1h musze kupic jej karuzele nad lozeczko bo ja zaczelo to interosowac a czy macie taka...http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. bo chcem taka kupic
ja mam ta karuzelke, ale jeszcze nie sprawdzalam jak mloda na nia reaguje bo jeszcze za mala... wizualnie jest sliczna... ale mnie np irytuja te melodyjki ciekawe jak bedzie z mloda...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 19:34   #1695
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

wpadłam tylko na chwilę, bo mój K. robi na moim kompie jakiś projekt..

od kiedy można podawac herbatkę koperkową i rumiankową ??? i jakie są najlepsze ????
albo jakie są dobre środki / zioła, czy coś jak dziecko się wierci, spina i płacze ??? co to znaczy w ogóle...

Ana ma w poniedziałek 2 tygodnie, a dzisiaj zaczęła marudzić i sie spinać... Kupy robi, ale czy ja wiem, czy to wystarczajaca ilość ...

nadrobię Was jutro, tymczasem weźcie coś doradźcie
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 19:47   #1696
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość

od kiedy można podawac herbatkę koperkową i rumiankową ??? i jakie są najlepsze ????
albo jakie są dobre środki / zioła, czy coś jak dziecko się wierci, spina i płacze ??? co to znaczy w ogóle...

Ana ma w poniedziałek 2 tygodnie, a dzisiaj zaczęła marudzić i sie spinać... Kupy robi, ale czy ja wiem, czy to wystarczajaca ilość ...

herbatki z Hipp sa po 1 tygodniu. koperkowa i rumiankowa ale wg mnie nic nie daja a po koperkowej maly chyba jeszcze bardziej sie meczyl. mozesz sprobowac kropli. dziewczyny jakies niemieckie polecaly sab simplex czy jakos tak. ja probowalam espumisan ale tez nie dzial. mam esputikon ale po doswiadczeniach Siali i farminki tez sie go boje Micho ma ponad 6 tygodni i nie znalaslam jak narazie sposobu na prezenie i placze z powodu wzdec
jest jeszcze herbatka Plantex dostepna w aptekach. w sumie to chyba lepsza jest od Hipp. ona jest na wzdecia i kolki
Stary 2010-08-14, 19:58   #1697
Xawmeli
Rozeznanie

spelniam swoje marzenia......
UWAGA!! MELDUJE SIE NA ODCHOWALNI
JUHUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 20:22   #1698
itakasia
Zakorzenienie

Morganaja chyba nie pomoge bo nie mam doswiadczenia w dziedzinie, ale to chyba i tak trzeba sie samemu przekonac bo kazde dziecko inaczej bedzie reagowac
Xaw
witaj sloneczko, co u WAS?
Stary 2010-08-14, 20:50   #1699
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wreszcie

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

micho zjadl o 19.30 i zasnal. chcielismy wykapac go o 22 zeby potem dluzej pospac a on spi jak kamien no i boje sie ze walnal juz sobie dlugi nocny sen a jest niewykapany i w samym pampersie i koszulce. boje sie ze jak obudzimy go na kapanie to nam potem pol nocy bedzie marudzil
Stary 2010-08-14, 20:50   #1700
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Nareszcie WITAJ

Cytat:
a to my
Ale ślicznie a Misio jaki już duży

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 21:03   #1701
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
wreszcie

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

micho zjadl o 19.30 i zasnal. chcielismy wykapac go o 22 zeby potem dluzej pospac a on spi jak kamien no i boje sie ze walnal juz sobie dlugi nocny sen a jest niewykapany i w samym pampersie i koszulce. boje sie ze jak obudzimy go na kapanie to nam potem pol nocy bedzie marudzil
hehehe, mialam dzis dokładnie to samo i tez się zastanawiałam czy go budzić
Ale zaryzykowałam, wykapałam zjadł i śpiiii Spróbuj
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 21:15   #1702
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość

z hippa koperkowa jest po pierwszym tyg zycia z bobovity koperkowa po mc zycia w sumie moj maly fajnie pierdzi po tej z hippa ale co drugi dzien daje mu tez ten plantex jesli chodzi o kolki ja malemu daje lefax to sa niemieckie krople i odpukac kolek nie ma

Cytat:
witaj kochana

Cytat:

ja bym go chyba nie budzila i nie kapala jeden dzien bez kapieli przezyje a zdjecia sliczne juz na nk komentowalam a na tym ostatnim tak slodko spi

biedne te maluszki wycierpia sie kochane na poczatku kupki srupki pierdziawki pozniej zeby jak wychodza biedne malenstwa ledwo przyszly na swiat a co chwile cos

wogole musze z ginka o zabezpieczeniach porozmawiac w srode jak u niej bede bo spotkalam wczoraj kolezanke ma synka ktory ma 8mc a ona juz w 5 mc nastepnej ciazy a ja nie chce tak szybko bo poprostu nie dam sama rady z dwojka takich maluchow
Stary 2010-08-14, 21:36   #1703
itakasia
Zakorzenienie

aniaa
slicznie wygladacie, ty kwitniesz a Micho slodziak

dobranoc
Stary 2010-08-14, 21:45   #1704
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki SIALA

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

jakie szczepionki wybrałyście??? 5w1 ? 6w1?
ile płaciłyście?
ja juz sama nie wiem ale bierzemy te skojazone chcialam 5 w 1, ale teraz Ola postraszyla wiec musze poczytac jeszcze, rota wirusy bierzemy na pewno a pneumokoki przed zlobkiem bierzemy tez

Cytat:

Anie super zdjecia i bardzo ladnie wygladacie
Ja dzis sie nie odwazylam na kapiel, mala tak ladnie spala teraz sie obudzila mam nadzieje, ze na karmienie tylko juz sie boje spala od 18

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wogole musze z ginka o zabezpieczeniach porozmawiac w srode jak u niej bede bo spotkalam wczoraj kolezanke ma synka ktory ma 8mc a ona juz w 5 mc nastepnej ciazy a ja nie chce tak szybko bo poprostu nie dam sama rady z dwojka takich maluchow
no to prawie jak miec blizniaki Ja jesli drugie dzidzi to jak mala podrosnie, chce dac cala siebie jej na razie aczkolwiek mala roznica wieku jest fajna w pozniejszych latach

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 21:51   #1705
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
a ja muszę się pochwalić, ze wczoraj wieczorem udało sie nie dokarmiać sztucznym
za rada Oli piję karmi i dziala
oby tak zostalo

dziewczyny powiedzcie mi jakich wkladek laktacyjnych uzywacie?
ja mam penathen i belle i spod kazdej bluzki przeswituja mi dwa wielkie placki na piersiach
bielizne mam taka:
http://allegro.pl/item1181084458_biu...ubana_75f.html
wydawalo mi sie ze porzadne te staniki, ale kurcze odznaczaja sie w nich strasznie wkladki...
doradzcie mi moze jakis stanik albo wkladki takie, zebym mogla jeszcze w cienkich letnich bluzeczkach pochodzic - bo narazie zostaja mi bawelniane koszulki meza
ja tez mam te penaten i belle tez mialam i problem mam ten sam...

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
super!!! witamy!!!
kochane, ile placicie za ta szczepionke infanrix hexa i gdzie kupujecie?macie do polecenia jakies tanie apteki? wiem, ze zamawialyscie jakos przez neta i odbieralyscie w aptece.czy w przypadku szczepien tez tak mozna?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 23:37   #1706
papeteria
Zakorzenienie

Wlasnie zostawiłam małego w szpitalu juz nie mam sily ryczec chodze jak nacpana...Dzis o 19:00 Arek go kapal i jak przyszlo do wycierania maly w bek.....gdy przystawiłam go do jedzonka on nie bardzo chcial i nadal plakal..wygladalo tak jakby cos go bolalo...tz zaczal masowac brzuch a on jeszcze bardziej...jak zobaczylismy jego jaderko to normalnie sie wystraszylismy wielkosci sliwki!(chwile wczesniej, przy kapieli jeszcze miał normalne )pedem do dyzurujacej przychodni a z przychodni prosto na ostry dyżur do Ligoty do Katowic .Diagnoza :przepuklina (choc maly od ur mial wodniaczki wiec sie zastanawiali czy to nie to ) konieczna operacja jeszcze dziś.Ja nie mogłam przy nim zostać z braku pokoi dla matek z dziecmi.Mamy tam 20km dziś chyba nie bede spała ...pomódlcie się za moje dziecko , tak bardzo sie boje...Tż tez miał w podobnym czasie operacje.Cos nam sie wydaje ze maly mial to juz wrodzone...od kilku dni te jelitka jakby go bolały bo przy karmieniu sie prezyl.Podpisalam dzis stos papierow, operacja, znieczulenie, mały ledwo przytomny z bólu nawet jesc ode mnie nie chciał No a potem podlaczyli go pod 1000 kabelków . okropny widok, myslałam ze mi serce peknie pobrali mi tez krew.Jutro sie dowiemy co i jak jezeli sie uda wyprowadzic przepukline to za kilka dni wyjdzie a jak nie to troche dluzej zostanie.Boje się i nie moge przestac myslec o małym ze tam jest sam bez nas i znow bedzie wylekniony no ale przede wszystkim mysle o tym zeby wszystko z nasza kruszynka bylo dobrze

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-08-14 o 23:52
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 23:58   #1707
jaszczka
Zadomowienie

Ojej Papeteria bardzo ci współczuję kochana będę o was myśleć, wszystko musi być dobrze... mały jest na pewno w dobrych rękach

Aniaa - bardzo fajne zdjęcia, ślicznie wyglądasz a Michałek przystojniacha
Xawmeli - witaj!
Stary 2010-08-15, 07:11   #1708
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wlasnie zostawiłam małego w szpitalu juz nie mam sily ryczec chodze jak nacpana...Dzis o 19:00 Arek go kapal i jak przyszlo do wycierania maly w bek.....gdy przystawiłam go do jedzonka on nie bardzo chcial i nadal plakal..wygladalo tak jakby cos go bolalo...tz zaczal masowac brzuch a on jeszcze bardziej...jak zobaczylismy jego jaderko to normalnie sie wystraszylismy wielkosci sliwki!(chwile wczesniej, przy kapieli jeszcze miał normalne )pedem do dyzurujacej przychodni a z przychodni prosto na ostry dyżur do Ligoty do Katowic .Diagnoza :przepuklina (choc maly od ur mial wodniaczki wiec sie zastanawiali czy to nie to ) konieczna operacja jeszcze dziś.Ja nie mogłam przy nim zostać z braku pokoi dla matek z dziecmi.Mamy tam 20km dziś chyba nie bede spała ...pomódlcie się za moje dziecko , tak bardzo sie boje...Tż tez miał w podobnym czasie operacje.Cos nam sie wydaje ze maly mial to juz wrodzone...od kilku dni te jelitka jakby go bolały bo przy karmieniu sie prezyl.Podpisalam dzis stos papierow, operacja, znieczulenie, mały ledwo przytomny z bólu nawet jesc ode mnie nie chciał No a potem podlaczyli go pod 1000 kabelków . okropny widok, myslałam ze mi serce peknie pobrali mi tez krew.Jutro sie dowiemy co i jak jezeli sie uda wyprowadzic przepukline to za kilka dni wyjdzie a jak nie to troche dluzej zostanie.Boje się i nie moge przestac myslec o małym ze tam jest sam bez nas i znow bedzie wylekniony no ale przede wszystkim mysle o tym zeby wszystko z nasza kruszynka bylo dobrze
Oj bardzo wspolczuje, modle sie by bylo wszystko oki i napewno bedzie wierze w to gleboko

A my dzis mamy chrzciny na 11 mam nadzieje ze mala bedzie grzeczna, narazie drzemala w bujaczku
Dzis noc minela spoko, obudzila sie po 8h a po tem 4h30minutach co raz lepiej

Stary 2010-08-15, 07:46   #1709
agravka
Wtajemniczenie

papi-napewno wszystko bedzie dobrze!trzymaj sie! obiecuje sie pomodlic za zdrowko malego
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 08:44   #1710
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

papi trzymaj sie kochana
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości