|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Witajcie kochane, witam tez nowe mamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dawno mnie nie było, nie raz weszłam tak pod czytać co się u was dzieję, ale nadrobić nie dam rady ![]() W skrócie : Sara przybrała kolejne 200 g w tydzień, waży już 3600 ( waga wyjściowa ze szpitala 2400) Byłyśmy wczoraj u ortopedy, ma lekką dysplazję taką na granicy, wskazania: dużo leżeć na brzuszku nogi na żabkę, a u niej z tym trudno bo się przekręca na boczek:/, nosić w pozycji pionowej i też z nóżkami na żabkę. Za miesiąc kontrolne usg. 9 wrzesnia pierwsze szczepienie ![]() Jeśli chodzi o rozmiar ubranek wyrasta nam już z 56 i już niektóre ubieramy na 62. Mam kłopoty z laktacja ale się nie poddaję. Jaki sliczny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
RODZINNE TEŻ!!! Normalnie siąść i płakać nad tym państwem, chleb z 2 zł podrożał na 2,5 a to dopiero początek bo dopiero mąka zdrożała. ale to tak na marginesie. Nie ma co fajny plan rządu oszczędzać kosztem najuboższych. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wieczoram za to je co 2 godziny z 2 cyców i jeszcze jej mało:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ile waży ? Bo chyba my tez jedne z najmniejszych ![]()
![]() |
#1593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
farminka
sliczna jest, jaka pogodna ![]() eleo nie wiem ile wazy pojade w srode bo konczy miesiac i chce sprawdzic ![]() aniaa dzieki, i zycze wam zdrowka dla Michasia, zeby syrop szybko pomogl ![]()
#1595 |
Zakorzenienie
|
teraz dziecko spokojne jak nigdy.. coś se gada, patrzy, macha łapkami i wywala ozorek
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania mam nadzieje, ze szybciutko Michasiowi sie poprawi! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Siala cieszę się że Sebkowi lepiej ![]() ![]()
![]() |
#1599 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zosia słodziutka i wcale nie widać że takie maleństwo ![]() farminka a u mnie ja sobie chodze do przychodni i sama waże bo nikogo to nie obchodzi ![]() co do pieluch ja narazie dalej używam pampersów 2 i przymierzam się do dada bo leżą mi w szafie tylko troche mnie martwi to, że nie mają rozciągliwych boczków jak pampersy i będą malego uciskać rozmiar myśle, że nosi 62 ( kilka body ma na 56 ) ale to dlatego, że mniejszych nie mamy ![]() aa miałam 2 pajacyki 56 to ubrałam raz i tyle bo on po urodzeniu miał 55 cm i do tego pielucha i nie mógł nóżek prostować Lenka już duża i jak się ślicznie uśmiecha, nie moge sie doczekać aż mój zacznie świadomie ![]() Cytat:
![]() dobrze, że miałam jakiś płyn do prania dywanów haha ![]() z kupką nie wiem niestety entertete pokaż chuste ? kupowałaś ? eleonoremio 5 zł o matko ![]() ![]() ![]() nic tylko rodzić dzieci. a ja chciałabym 3. no ale przy pomocy naszego cudownego państwa będę pewnie musiala poprzestać na 1. ja też nie szczepie bo mnie zwyczajnie na to nie stać. mam nadzieję, że na następnym usg będzie już wporządku. mój też się złości na brzuszku i przekręca ale może spróbuj na śpiocha wtedy mojemu nie przeszkadza ![]() super, że się nie poddajesz i powodzenia z karmieniem dalej ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
my nosimy ubranka na 56 i pieluchy 1
![]() ![]() eleo a nie kazali wam pieluchowac? bo my mamy bioderka w porzadku ale profilaktycznie kazali, ale jakos srednio mi sie to podoba ![]() Siala jak sie ciesze ze Sebus spokojny, niech tak mu zostanie ![]()
#1601 | |
Wtajemniczenie
|
A moja o dziwo nie chciała.Siedziała sobie u mnie,ja czytałam forum i w pewnym momencie patrzę a dziecko śpi
![]() Także Siala cierpliwości,a zostanie Ci to wynagrodzone ![]() Cytat:
![]() My Dady zuzylysmy kilka paczek zanim zaczęły się problemy z przeciekaniem i jeśli chodzi o boczki to nie było problemu,nic nie uciskało ![]() A teraz głupie pytanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
To my
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
niezawsze słodkiego śpiocha masz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pieluche zakladam tak, ze pupa jest pomiedzy wewntrznymi falbankami, bo inaczej by wycieklo a zewnetrzne falbanki nie sciskaja tak pupki to te wewnetrzne zatrzymuja tam kupcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
jak pieknie wygladacie ![]() ![]() Siala no wlasnie ![]() ![]() ![]() ![]()
#1607 | ||
Rozeznanie
|
jak slicznie patrzy z taka uwaga
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- nie dziwie sie ze nie moglas patrzec, czytajac to poplakalam sie, nie wiem czy bym dala rade jakbym musiala patrzec na mojego skrzata ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- bardzo ladnie ![]()
![]() |
#1608 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ważenia ja tez sama co tydzień sobie chodziłam ale juz teraz zacznę co miesiąc. Na rotawirusy dlatego nie szczepimy bo drogie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() a nawet jak znajdziesz to nie masz gwarancji że za rok znowu będziesz bezrobotnym, nawet jak umowe masz na przykładowo 5 lat , to i tak pic na wode. Nie znasz dnia ani godziny co im tam wyżej strzeli i czy nie będą sobie redukowac zatrudnienia, albo nadgodzin ![]() ![]() a co do finansów to nie jest tak że nam brakuje więc nie jest źle z dwójką, ale nie jest tak że mozna poszalec.
![]() |
#1609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym wiedziała to przed porodem bym sobie zaklepała termin. Wizyta najtańsza w okolicy 50zł za minute badania! Inne ceny to 70, 80zł zgroza.. Cytat:
![]() ![]() To gdzieś ty wyemigrowała? Zaaaabierz mnie właśnie tam... gdzie wolniej płyyynie czas... zaaabierz mnie właśnie tamm... ja bardzo ubolewam nad tym, że nie wyjechałam gdziekolwiek! Obwiniałam siebie, że nie znam języka, że się nie nadaję, że sobie nie poradzę itd. Może i po 2 dniach bym wróciła z podkulonym ogonem ale teraz do końca życia będę sobie pluła w brodę, że nie spróbowałam. I kij.. mogłabym całować zmywak albo stare dupy podcierać ale bym jakoś żyła.. teraz będę się martwić czy czasem zarabiając najniższą krajową nie zarabiam jednak za dużo by dostać rodzinne czy płatny wychowawczy ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() A pieluchowanie to nic innego jak wkładanie między nogi pieluchy tetrowej jak za starych czasów kiedy nie było pampersów ![]() Z tym, że wkłada się nie jedną a dwie a nawet 3 pieluchy (jak radził mi lekarz) żeby dziecko leżało z takim rozkrakiem.. tetra w końcu szersza niż pampers ale cienka i łatwo się zgniata udkami dlatego trza więcej.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Wpadam tu z doskoku, żeby zobaczyc co u Was, ale nie jestem jeszcze w stanie Was nadrobić. My jakoś żyjemy. Mała jest ciągle grzeczniutka ![]() Mamy tylko duży problem z kąpielą- płacze, aż się zanosi. Nie wiemy co robić. NIe kąpiemy jej codziennie, ale kiedyś trzeba... Czy któraś z Was używa wiaderka Tummy Tub? Wczoraj go kupiłam, ale nie wiem czy można tak całkiem zamoczyć w nim pępek i jak umyć włoski... Aniaa, mam nadzieję, że Michałek szybko dojdzie do siebie. Niezawsze, ale śpioch fajny! |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
Siala
dzwonilam wlasnie i chcialam sie umowic prywatnie, koszt 190zl, w innym 200zl. podziekowalam ![]() eleo Zosie kladziemy na brzuszek kilka razy dziennie, na krotko, a pieluchowanie to tak jak pisze Siala ![]()
#1612 |
Zadomowienie
|
to koniecznie napisz jak wrażenia
![]() itakasia - słodziutka malutka ![]() aniaa- Pimafucort to steryd, ja bym nie używała dla takiego maluszka, jedynie w ostateczności; używałam i wiem, że ta maść szybko działa, efekt jest prawie natychmiastowy, ale jak się przestaje używać to problem wraca a stosować można tylko kilka dni, Przeczytaj ulotkę sama zdecyduj. |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wiaderku mozna jak juz kikut odpadnie no i ciekawa jestem jak zadziala wiaderko- czekam na relacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba taniej by wyszło jakbyś z tego Torunia do nas przyjechała na to usg ![]() ![]() Dziewczyny.. po tych naszych dzisiejszych perypetiach postanowiłam zmienić mleko. Stresa mam jakbym conajmniej drugi raz za mąż wychodziła ![]() I teraz nie wiem na jakie.. Bebilon.. czy Bebilon Comfort. Mleka drogie ale oddam każdy grosz, chleba nie zjem byle by mu pomóc. Małego tak męczyły kupy. Mimo, że robił raz dziennie, miękkawą to jednak jak mu pomogłam i termometrem i czopkiem to śpi jak aniołek, nawet jak leżał i do mnie zagadywał to nie potrzebował smoczka, do zaśnięcia też nie. Kupa była zielona (niby normalne) strasznie śmierdząca... potem wychodziła już coraz bardziej żółta (jak wyciskana z tubki) aż na końcu poszła normalna żółciutka, nie śmierdząca i rzadka (ale nie sraka). Widocznie zalegało mu i utrudniało żywot. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Trzyma go na rękach i powoli zamacza i wyjmuje.. no tak że najpierw dupka, żeby się przyzwyczaiła do temperatury.. potem coraz niżej, niżej, niżej.. za każdym razem go unosi do góry i kolejnym już wsadza do wody coraz bardziej.. mały się dziwi, czasem zapłacze ale się oswoi i zadowolony rozgląda na boki ![]() Może u Was zadziała ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() jak to mowia raz sie zyje, zaryzykowalam i sie udalo, chociaz nie bylo latwo, moj siedzial 3 miech bez roboty jak do mnie dojechal, i jak znajomi pytaja co robisz w angli odpowiadam szczerze: sprzatam domy i biura, nie wstydze sie tego ze czyszcze kible, przynajmniej moglam pomoc rodzicom, a slyszalam o niektorych jakie to niby ,,fuchy,, maja ![]() ide w koncu cos zrobic, bo w chalpie bajzel obiadu nie ma, to mnie chlop przeswieci ![]() aaa jeszcze jedno pytanie: czy wasze dzieci taz maja niebieskie oczy? czytalam ze zmieniaja sie do kiedys tam, i czekam az moj bedzie mial brazowe, po mamusi ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- a co do kapieli to moj tez bucal ale przestal od kiedy odkrecaly prysznic to lezy grzecznie i slucha szumu wody, lubi tez jak sie go polewa tym prysznicem, nie prosto oczywiscie, ale z reki ![]() jak mnie juz tu nie bedzie to mnie chlop zakatrupil ![]()
![]() |
#1616 |
Rozeznanie
|
Frania to widze ze mamy taka sama prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() my sobie chyba darujemy pneumokoki a zaszczepiny na rotawirusy ostatnio synek znajomych złapał i lekarz powiedział że szczepnienie uratowało go przed szpitalem.. ogolnie jestem zdania, że im mniej szczepień tym lepiej, ale z drugiej człowiek juz głupieje... sama nie wiem co zrobić muszę jeszcze poczytać i pomyśleć.. fajne Wy ![]() ![]() Cytat:
![]() zawijamy w pieluszkę i zaczynamy kąpiel od stopek, po wolutku mówiąc do niej zamaczamy po kawałeczku czasem się dziwi, ale ogólnie mam wrażenie że lubi teraz kąpiele ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mała nie jest leniuszkiem, ssie pięknie, ale moje sutki nie wytrzymują 2 godzin na raz po karmieniu pobudzam laktatorem - i wieczorkiem mam piersi flaczki i ani kropli mleka z nich nie wycisne wysypiam się raczej ![]() Młoda jak się naje od razu zasypia i w nocy spi 4 godziny a w dzień 3 - tylko brzuszek musi byc najedzony mysle, ze macie racje i laktacja musi sie ustabilizowac i cycuchy muszą sie nauczyć ile mają produkować mleczka.. Cytat:
Cytat:
wczoraj po rannym karmieniu ściągnełam jeszcze 50 ml z obu piersi ale wieczorem, zadowolona że Młoda zasneła po cycu zamroziłam... a ona wstała po 40 minutach z płaczem no i rad nie rad na szybko zrobiłam troche sztucznego i poszła grzecznie spać... Cytat:
![]() zaraz męża wyślę do sklepu po jeszcze i zobaczymy jak dziś na mnie podziała ![]() Kasiu widze, ze nasze maluszki maja identyczne fryzurki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
pilotka - nie każdemu dziecku wszystko pasuje. Może Twoja dzidzia go zaakceptuje w pełni
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my mamy jazde caly dzien dobrze ze damian jest to udalo sie obiad ugotowac i pranie nastawic ![]() ![]() ![]() ![]() mlody walnal kupe juz bez pomagania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- ja za usg pacilam 100 prywatnie a kapiele. my mamy wanienke fisher price z lezaczkiem. maly lubi sie kapac. lezy na lezaczku a nie w wodzie. najpierw polewamy nozki potem dupke i dpiero myjemy. robi czasem zdziwiona mine na poczatku ale nie placze. dopiero jak go wyciagniemy ![]() ja kupilam tez esputikon bo espumisan nic nie dawal ale po przejsciach Siali i farminki az sie boje go dac. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.