Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 13:08   #61
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
właśnie nie wiem jak to jest z tym sudocremem bo niektóre mamy stosują go własnie non-stop, w sensie przy kazdej zmianie pieluchy
Ja już pisałam, że przy młodej używałam go przy każdej zmianie pieluszki ale w minimalnych ilościach i nigdy nie miała odparzonej pupki - no ale wiadomo ile mam tyle opinii - jak ze wszystkim zresztą
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:11   #62
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A kiedy sie podaje dziecku smoka ??? jest jakis wiek okreslony bo nie za bardzo sie orientuje w tej kwestii . Od urodzenia czy pozniej......

I jakie pieluchy kupujecie bo wiem ze np pampersy uczulaja ale nie wiem czy kazde czy jakies konkretne z tej firmy bo tak patrze to firma pampers ma kilka
ja kupuje na początek pampersy, później mam zamiar eksperymentować z tańszymi

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
W poprzedniej części pytałaś o szampon - zależy czy dzidzia będzie "kudłata" czy "łysa" i trzeba patrzeć na etykietki - jeśli pisze, że jest od pierwszych dni życia to można używać od razu ale sa i takie, które są np. dopiero od 3 miesiaca.
mhm czyli jeśli szampon też można wciągnąć na listę. Zauważyłam, że często jest że od pierwszego miesiąca czy właśnie o trzeciego. Ciekawe czy będzie kudłaty

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:11   #63
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Też sobie kupiłam ale raczej do innych celów nie mam zamiaru bawic sie w pranie obsranych pieluch - bo pewnie i tak nie bede miała na to czasu i checi Jednorazowe wywale i problem z glowy

O matko to ładne jaja A to sie tyczy wszystkich kobiet czy tylko tych które maja tamtejszych partnerów

Kotek81 zielone mówisz - popatrze ja to ostatnio w sklepie zdebiałam bo patrze a tu sa pieluchy firmy pampers w rozmiarach 0,1,2 wszystkie niby dla maluszków po ur tylko rózna waga
1 np 0d 3kgt- 5 kg a
2 np od 3kg do 6 kg no i nie wiem czy one sa uniwersalne czy dziecko mi sie w tym utopi
no wlasnie
obwod z brzuszku jest szerszy juz w 2
ale Tos mial 3550 przy urodzeniu i 1 byly ok uzywalam 2 opakowania potem na 2 przeszlam
i mimo iz sa glebsze to nie obciskaja brzuszka lub nie sa pod pepuszkiem tylko ladnie zakrywaja
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:12   #64
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gustawek ja bym sudocremu na kazda zmiane pieluchy nie polecala. no way.
ja też myslę go używać jakby jakieś zaczerwienienie się pokazało czy cuś a tak na codzien to nie wiem, może bepanthen? ale on strasznie drogo wychodzi
co do pieluch na razie kupilam paczkę Huggiesów do szpitala

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:14
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:13   #65
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc

no, no ale lecicie u mnie nic ciekawego... badania kiepsko powyłaziły szczególnie wapń i zajadam sie mserem i jogurtami
poźniej wstawie fotki bebzolka
milego dnia
a czemu cie nie było tak długo?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:16   #66
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Ja mam te Pampersy w tym zielonym opakowaniu ale i tez mam pake huggiesów z bawełną heh
No to ja widocznie na nie nie natrafiłam - no ale jakos szczególnie się jeszcze nie rozglądałam... Ale dobrze wiedzieć, ze są nadal to będę szukać
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
a sa w zielonym?? jeszczed nie widzialam u nas:/ ciekawa wiesc
no fakt - zielono- niebieskie opakowanie

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Co do rozmiaru to do szpitala mam zamiar wziąć małą paczkę rozm. 1 a do domu kupuję już rozm. 2.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:16   #67
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie
obwod z brzuszku jest szerszy juz w 2
ale Tos mial 3550 przy urodzeniu i 1 byly ok uzywalam 2 opakowania potem na 2 przeszlam
i mimo iz sa glebsze to nie obciskaja brzuszka lub nie sa pod pepuszkiem tylko ladnie zakrywaja
czyli co radzisz , żeby na poczatek kupic Rozmiar 1 ?? Bo te 0 to chyba sa dla dzieci ponizej 3 Kg.

A czy ogólnie mozna ufac usg czyli jak mi np powiedza ze dziecko urodzi sie np 3500 to faktycznie tak bedzie czy moze urodzic sie np ponizej 3000 lub 4000?

Moja sasiadka urodziła w sobote syna pnad 4 kg szok wyglada jakby mial miesiac .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:16   #68
Aliszcze
Zakorzenienie

trochę się położyłam i poczytałam książkę, wracam, a tu tyle już napisałyście rzeczywiście chyba pogoda skłania do siedzenia na forum

Weronisia, to współczuję leż sobie jak najwięcej

a mi się toaleta zapchała woda odchodzi ale wolniej masakra

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:16   #69
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, znalazłaś się
Czekamy na fotki.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:18   #70
Beata_Batumi
Zadomowienie

Gustawek- ja stosuję na uda jak mi się poobcierają- szczególnie jak chodzę w spódnicach i jest gorąco i po kilkuktotnym posmarowaniu miałam suchą skórę tam i w końcu smarowałam wieczorem S a rano nawilżającym/ natłuszczającym balsamem, żeby skóra się odzywiła,.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:18   #71
kliwia
Zakorzenienie

aliszcze wsyp kreta do wc. i kaz odetkach, bo was zaleje jeszcze i sasiadow do tego.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:19   #72
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
właśnie nie wiem jak to jest z tym sudocremem bo niektóre mamy stosują go własnie non-stop, w sensie przy kazdej zmianie pieluchy
zrobisz dobrza jak kupisz go i z glowa rozsadnej mamy bedziesz uzywac
pupka i skora malenstwa sam aci podpowie kiedy nalozyc

jakby Tosiek mial non stop czerwona pupe od podraznien kupki czy siuskow tez bym za kazdym razem stosowala - kwestia skorki maluszka

a jak nie ma potrzeby to nawilzyc skorke i na wieczor po kapaniu nalozyc...

moja kolezanka mowila jak kliwia i rozumiem to... bo po co jesli nie ma potrzeby ale taka potrzeba w ciagu roku na bank sie kazdej z nas przydarzy!! i oby tylko raz hehe nie ma mocnych zwlaszcza w zmianach temperatur... czy u tych co beda miec chlodniej w domu i mniej beda wietrzyc ... ale wracajac do kolezanki... - doprowadzila malego do takiego stanu ze w szpitalu wyladowali od wyjscia wali na tyleczek prawie lyzeczke do kawy kremu! przesadzila z jednym i drugim... i doslownie wszystko zalezy od skory maluszka i od tego czy jej nie zepsujemy!
Stary 2010-08-18, 13:21   #73
kliwia
Zakorzenienie

no i wazne zeby dac skorze oddcyhac, czyli pozwolic maluchowi polezec z golym tylkiem kilka minut
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:21   #74
EdziaO
Zakorzenienie

rany ale mnie naszło-bułki ciemne z serem i stertą natki z pietruszki!wcinam ta pietruszkę jakby to było nie wiem comiła odmiana po fazie na czekoladkę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:21   #75
Ishka
Zadomowienie

Dla porównania odpakowane 2 pampersiaki obok ołówka heh

1.to Pampers
2.to huggies

Oczywiście oba rozmiary to 2

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:26
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:28   #76
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
DLACZEGO CHCESZ AVENT LUB TT kupowac????
Jakoś tak mi podpasowały te firmy. Ale chciałabym mieć choć z parę dobrych butelek. No i jak od października studia więc mleko będę musiała w czymś przechować żeby TŻ odgrzał małej. Ale skłaniam się bardziej ku Avent. O Dr. Brown tez słyszałam.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:38
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:29   #77
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Też sobie kupiłam ale raczej do innych celów nie mam zamiaru bawic sie w pranie obsranych pieluch - bo pewnie i tak nie bede miała na to czasu i checi Jednorazowe wywale i problem z glowy

O matko to ładne jaja A to sie tyczy wszystkich kobiet czy tylko tych które maja tamtejszych partnerów

Kotek81 zielone mówisz - popatrze ja to ostatnio w sklepie zdebiałam bo patrze a tu sa pieluchy firmy pampers w rozmiarach 0,1,2 wszystkie niby dla maluszków po ur tylko rózna waga
1 np 0d 3kgt- 5 kg a
2 np od 3kg do 6 kg no i nie wiem czy one sa uniwersalne czy dziecko mi sie w tym utopi

Co do pieluch tez kupie te pomaranczowe NEW BORN a tetrowe to zgadzam sie ze przydadza mi sie do innych celow. Zreszta 20 sztuk ktore mam to nawet jakbym chciala to byloby za malo skoro takiemu noworodkowi to i co godzine albo i czesciej trzeba by bylo zmieniac.

A z ty wiezieniem to sie dotyczy kazdego, nie wazne z jakiego kraju czy jakiego wyznania.
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:29   #78
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
czyli co radzisz , żeby na poczatek kupic Rozmiar 1 ?? Bo te 0 to chyba sa dla dzieci ponizej 3 Kg.

A czy ogólnie mozna ufac usg czyli jak mi np powiedza ze dziecko urodzi sie np 3500 to faktycznie tak bedzie czy moze urodzic sie np ponizej 3000 lub 4000?

Moja sasiadka urodziła w sobote syna pnad 4 kg szok wyglada jakby mial miesiac .
tak 1 i 2 juz wiecej

hehe no wlasnie mozna - i znow na sobie - mi powiedziano 25 min przed c.c. przy wykonywaniu usg ze maluch ma grubo ponad 4300 i jest duuuzy
a mial 51 cm i 3550 zdziwili sie sami gadali ze to opuchniecia kobiety wody znieksztalcaja i podaja zly obraz... czasem trafia czasem nie... a 2 zawsze bedzie pasowac - a lepiej ewentualnie dokupic 1 niz potem myslec co z nimi zrobic no i cenowo sie w glowe stukac...

ISHA ktore sa wg oceny twej dloni twrdsze??
Stary 2010-08-18, 13:30   #79
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Pare dziewczyn juz nie pamietam ktore mówiły że bez przesady ale 3 miesiące wcześniej prac i prasowac ubranka dla dzidzi to głupota...

Wiec ja to prostuje

Mi pozostało dziś dokladnie 68dni do rozwiązania!!! Wiec to napewno nie sa 3 miechy a i wiem że wczesniej urodze niz tego 25-go
Ale i tak kazdy robi według swojego uznania
(...)
Penaten to tez firma (ta niezbyt lubiana przez nas bo czesto uczula i nas i dzieci) J&J zobaczcie sobie na ktorymś opakowaniu w sklepie np albo jeśli ktoraś ma w domu

Wiec napewno ja tego nie kupie mojemu dziecku zreszta ja juz mam zakupione kosmetyki dla Mojego juniora heh załączam fotke poniżej sa to kosmetyki z Hippa
Ishka co do prania, to nie jesteś sama bo ja też już mam wszystko poprane i poprasowane i poukładane w szafce juniora i cieszę się, że wszystko już gotowe, bo wiadomo, że z każdym dniem będzie mi coraz ciężej cokolwiek robić. A tak jest już gotowe.

Co do kosmetyków Penaten, to się z Tobą nie zgodzę. Ty widocznie żyjesz informacjami z przed kilku lat, kiedy to krążyła informacja, że po oliwce J&J dzieci mają uczulenie. Ishka! To było parę lat temu! Od tamtej pory j&j bardzo dużo straciło przez te informacje, ale poprawili skład, bo chodziło tylko o jeden jedyny składnik kosmetyków. Teraz tego składnika nie ma.
Natomiast jeśli chodzi o Penaten, to owszem on teraz patronuje J&J, ale to nie znaczy, że to jest to samo. To się tyczy wszystkich firm kosmetycznych, które robią czy to szampony czy kremy itp. Mają w swojej gamie lepsze i gorsze produkty, ale to nie znaczy, że cała firma jest do bani
Penaten jest bardzo dobrą firmą. W Niemczech najlepszą kosmetyczną dla dzieci!
Przerabiałam już różne firmy, bo dostawałam mnóstwo kosmetyków od mojej położnej. Tylko Penaten sprawdził się w 100% i nie uczulił żadnego z moich dzieci
Więc proszę mi tu źle nie pisać o Penatenie
A co do J&J, to ja byłam zadowolona, ale to było 12 lat temu, gdy urodziła się moja córka. Była alergiczką i J&J jej nie uczulał. Ale to było 12 lat temu, może potem się te kosmetyki pogorszyły... tego nie wiem. Jedno jest pewne, że teraz J&J nie ma składzie tego uczulającego składnika.
Cytat:
A kiedy sie podaje dziecku smoka ??? jest jakis wiek okreslony bo nie za bardzo sie orientuje w tej kwestii . Od urodzenia czy pozniej......

jakie pieluchy kupujecie bo wiem ze np pampersy uczulaja ale nie wiem czy kazde czy jakies konkretne z tej firmy bo tak patrze to firma pampers ma kilka
Sysunia jeśli chcesz, żeby dziecko korzystało ze smoka, to musisz go dać jak najwcześniej.
Ja mojej córce nie dawałam, bo nie widziałam potrzeby i byłam przeciwna smoczkom. Ale jak już miała 2 tygodnie i darła się non stop w niebogłosy, zaczęłam jej dawać smoka. Ale było już za późno. Ona na każdy rodzaj smoczka miała odruch wymiotny. I już nigdy nie wzięła smoczka do ust.
Dlatego mojemu synkowi dałam smoczka zaraz po urodzeniu, jeszcze w szpitalu. Bardzo chętnie go ssał. Używał smoczka do 10 m-cy, a potem jakoś mu przeszło...
Teraz Pascalowi też dam smoczka już w szpitalu, bo nie chcę przechodzić tego co z Oliwią.
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy tez ta macie, ze np w ciagu 5 sekund macie bardzo szybkie ruchy dziecka? Teraz zjadlam pierogi i polezalam, patrze na brzuch a z boku tak duzo razy brzuch zaczal skakac :P cos jakbysie palcem w noge sobie pukaly tak szybko.. krotko to trwalo ale dziwne to bylo
Anecka, ja też tak mam. Nieraz jakby nagle mały zaczął biegać
Cytat:
Ja mam te Pampersy w tym zielonym opakowaniu ale i tez mam pake huggiesów z bawełną heh
Ja kupiłam Pampersy New Born, te żółte, ona są od 2-5 kg. Drugie pieluchy, kupiłam niemieckiej firmy Babylove, dostępne tylko w sklepach 'dm' i wczoraj otworzyłam jedne i drugie, żeby porównać i powiem Wam, że... to jest to samo A więc nie warto przepłacać.
Na początek na pewno dam Pampersy, ale później będę używać tych tańszych.
A w Polsce najlepsze to są chyba Huggiesy, ale nie te standard, tylko właśnie te z bawełną.
Wyobraźcie sobie, że moja córka była uczulona na Pampersy, a na Huggiesy nie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:31   #80
mallinka
Zadomowienie

nie nadążam za Wami

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Ja sie wam przyznam ze my wzielismy slub dopiero dwa miesiace temu. tutaj jak niezamezna kobieta urodzi dziecko to trafia z maluszkiem po porodzie do wiezienia a potem jest deportowana...
:e ek: szok!!!

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

marta
nawet nie mow, ja dzisiaj mam dzien łosia, czyli nie zrobiłam makijazu a zawsze i w domu sie maluje, wlosy niepoczesane i tłuste zwiazane w kucyk plus rozciagniety drech nie mam dzisiaj ochoty zeby cos z siebie zrobic
niezła nazwa a najpierw przeczytałam "dzień łososia"

Cytat:

ja słyszałam że pomiar usg należy liczyć +/- 400g

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a mi się toaleta zapchała woda odchodzi ale wolniej masakra
kreta wpuść, tylko uważaj i nie wdychaj oparów!

a co do pieluch to w auchanie jest promocja i wszystkie rozmiary pampersów są po 39zł jak wczoraj zobaczyłam, że każdy w koszyku ma po kilka paczek to i ja się na jedną skusiłam kupiłam nr1-nie wiem czy dobrze, ale mam nadzieję że zużyję

Anecka dziękuję za link, zaraz się wybiorę po zakupy, tylko muszę się do wyjścia przystosować - zrobic makijaż i włosy poczesać...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:33   #81
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
rany ale mnie naszło-bułki ciemne z serem i stertą natki z pietruszki!wcinam ta pietruszkę jakby to było nie wiem comiła odmiana po fazie na czekoladkę
ja mam teraz faze na bulki z serem. Dzisiaj juz trzy pochlonelam. Generalnie mam faze na nabial, chyba organizm potrzebuje wapna. Wczoraj o 10 wieczorem robilam budyn. A juz od dluzszego czasu na sniadanie jem owsianke na mleku (z miodem i cynamonem), kasze manne na mleku lub muesli z jogurtem. I ciagle mi malo!!!!
Stary 2010-08-18, 13:35   #82
Beata_Batumi
Zadomowienie

Co do kosmetyków dla dzieci- jest taki dział na KWC - warto poczytać.

Fajnie że w Auchan jest promocja to kupię paczuszkę Pamperków.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:35   #83
Artystka23
Dragonfly

witam dziewczyny,od rana mialam duzo roboty a potem polozylam sie spac i nic mnie nie obudzilo:P z babcia musialam zaczac rozmawiac,tesciowa z niemczech przylatuje w ta niedziele i bedzie robic tu w PL badania,ponadto najprawdopodobniej zacznie sie juz teraz-za tydzien wywozenie graciarni babci na wies, wielkiego segmentu z duzego pokoju,wiec remont chyba bedzie szybciej niz przypuszczalamz tego powodu jestem szczesliwa i troche nie dowierzam

Lutien wielkie gratulacje i podoba mi sie rysunek na scianie,jest czadowy

Kootekk szkoda ze mi nikt obiadow nie robi, bo przez to to kurcze moje lezenie w lozku marnie wyglada-malo leze,znowu za malo,ale mam chalupe na glowie,tz calymi dniami w pracy i zero pomocy z zewnatrz

ja wczoraj kupilam trzy bodziaki,bo byly po 5 zl,a mila bawelna i tez musialam szybko stamtad pryskac by nie kupic za duzo
Stary 2010-08-18, 13:38   #84
monana27
Raczkowanie

Mam pytanie do tych ktore beda kupowaly lub juz kupily laktator? Jaki polecacie? Ja napalilam sie na Avent ten elektryczny. A ile on w ogole kosztuje w Polsce bo chcialam porownac ceny
Stary 2010-08-18, 13:41   #85
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Jakoś tak mi podrasowały te firmy. Ale chciałabym mieć choć z parę dobrych butelek. No i jak od października studia więc mleko będę musiała w czymś przechować żeby TŻ odgrzał małej. Ale skłaniam się bardziej ku Avent. O Dr. Brown tez słyszałam.
a tak pytalam z ciekawosci
tyle ze jak butelki wlasnie z tej przyczyny to i smoczki tez wtedy skutecznosc lepsza w opakowaniu sa na ogol po 2 szt wiec starczaja spokojnie
Stary 2010-08-18, 13:43   #86
gimikis
Rozeznanie

A co sadzicie o kosmetykach Baby dream do pielgnacji dziecka z Rosmana?

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:44   #87
Ishka
Zadomowienie

Pelnia powiem tak:

Pampersy wydają sie miększe niz huggiesy ale bardziej szeleszczą tak jakby foliowo i sa o wiele ciensze od huggiesów co wydaje mi sie beznadzieja poniewaz musza byc dosyc chlonne

Huggiesy natomiast troche twardsze ale mysle ze to przez to ze sa grubsze i nie szeleszcza tak jak pampersiaki przy pocieraniu tych materiałow heh czyli widaja mi sie bardziej naturalne

Co do firmy J&J i tak każdy bedzie miał swoja teorie Weronisia

Uczulały córcie mojej kolezanki bo miała ta firme na pcozatku a jej mała ma niecaly rok pozatym mnie tez jeden produkt uczulił i to była oliwka tej firmy i tez niedawno wiec ja wolałam nie ryzykować i kupiłam Hippa wszystko

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-08-18 o 13:47
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:46   #88
Martinixxx
Zadomowienie

Hej.
Tempo macie niezłe, z minuty na minutę przybywa postów
Dopiszecie mnie do listy? myslałam, ze byłam zapisana w 2 poprzednich wątkach, co prawda nie pisze za dużo , ale staram sie być tu na bierząco

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:52   #89
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych ktore beda kupowaly lub juz kupily laktator? Jaki polecacie? Ja napalilam sie na Avent ten elektryczny. A ile on w ogole kosztuje w Polsce bo chcialam porownac ceny
rzeczywiscie sie rozpisalysmy musze uciec zaraz pobawic sie z dzieckiem bo juz wyrzuty mam hehe

MEDEL wg mnie najlepsza -
Avent tez ale co do elektr. sprawdzil mi sie MEDEL lecz drogi jest...

wejdz na allegro wyskocza ci ceny i porownasz sobie przy okazji...
ale czy warto kupowac i tyle kasy wydawac nie wiedzac jak twa laktacja bedzie przbiegac? a odciagajac mozesz zrobic sobie tylko problem zwlaszcza z poczatku ! tak mysle

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Pelnia powiem tak:

Pampersy wydają sie miększe niz huggiesy ale bardziej szeleszczą tak jakby foliowo i sa o wiele ciensze od huggiesów co wydaje mi sie beznadzieja poniewaz musza byc dosyc chlonne

Huggiesy natomiast troche twardsze ale mysle ze to przez to ze sa grubsze i nie szeleszcza tak jak pampersiaki przy pocieraniu tych materiałow heh czyli widaja mi sie bardziej naturalne

Uczulały córcie mojej kolezanki bo miała ta firme na pcozatku a jej mała ma niecaly rok pozatym mnie tez jeden produkt uczulił i to była oliwka tej firmy i tez niedawno wiec ja wolałam nie ryzykować i kupiłam Hippa wszystko
jako pierworodka listopadowa dasz znac jak sie wiec sprawuja : )

ojj wiecie podsumujmy to
nie wazne juz jakie kosmetyki kupujecie wazne by dz. sluzyly
ale J&J ma najwiecej uczulen
Stary 2010-08-18, 13:53   #90
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

Ishka nie będę się z Tobą kłocić, bo widzę, że uparta jesteś w tym temacie. Więc nie kłóćmy się
Tylko proszę nie pisz więcej, że J&J to jest to samo co Penaten, bo to nie jest to samo! Penaten patronuje, ale to nie to samo. Zresztą jakbyś sama spróbowała, to miałabyś porównanie. Nie lubię jak ktoś coś krytykuje a nie spróbował. A ty penatena nie próbowałaś.
Ale OK. Temat zamknięty
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości