|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obwod z brzuszku jest szerszy juz w 2 ale Tos mial 3550 przy urodzeniu i 1 byly ok uzywalam 2 opakowania potem na 2 przeszlam i mimo iz sa glebsze to nie obciskaja brzuszka lub nie sa pod pepuszkiem tylko ladnie zakrywaja
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do pieluch na razie kupilam paczkę Huggiesów do szpitala Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-18 o 13:14 |
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
a czemu cie nie było tak długo?
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fakt - zielono- niebieskie opakowanie ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Co do rozmiaru to do szpitala mam zamiar wziąć małą paczkę rozm. 1 a do domu kupuję już rozm. 2. |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ogólnie mozna ufac usg czyli jak mi np powiedza ze dziecko urodzi sie np 3500 to faktycznie tak bedzie czy moze urodzic sie np ponizej 3000 lub 4000? Moja sasiadka urodziła w sobote syna pnad 4 kg szok wyglada jakby mial miesiac .
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
trochę się położyłam i poczytałam książkę, wracam, a tu tyle już napisałyście
rzeczywiście chyba pogoda skłania do siedzenia na forum![]() Weronisia, to współczuję a mi się toaleta zapchała
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka, znalazłaś się
Czekamy na fotki.
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Gustawek- ja stosuję na uda jak mi się poobcierają- szczególnie jak chodzę w spódnicach i jest gorąco i po kilkuktotnym posmarowaniu miałam suchą skórę tam i w końcu smarowałam wieczorem S a rano nawilżającym/ natłuszczającym balsamem, żeby skóra się odzywiła,.
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
aliszcze wsyp kreta do wc. i kaz odetkach, bo was zaleje jeszcze i sasiadow do tego.
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pupka i skora malenstwa sam aci podpowie kiedy nalozyc jakby Tosiek mial non stop czerwona pupe od podraznien kupki czy siuskow tez bym za kazdym razem stosowala - kwestia skorki maluszka a jak nie ma potrzeby to nawilzyc skorke i na wieczor po kapaniu nalozyc... moja kolezanka mowila jak kliwia i rozumiem to... bo po co jesli nie ma potrzeby ale taka potrzeba w ciagu roku na bank sie kazdej z nas przydarzy!! i oby tylko raz hehe nie ma mocnych zwlaszcza w zmianach temperatur... czy u tych co beda miec chlodniej w domu i mniej beda wietrzyc ... ale wracajac do kolezanki... - doprowadzila malego do takiego stanu ze w szpitalu wyladowali od wyjscia wali na tyleczek prawie lyzeczke do kawy kremu! przesadzila z jednym i drugim... i doslownie wszystko zalezy od skory maluszka i od tego czy jej nie zepsujemy!
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
no i wazne zeby dac skorze oddcyhac, czyli pozwolic maluchowi polezec z golym tylkiem kilka minut
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
rany ale mnie naszło-bułki ciemne z serem i stertą natki z pietruszki!wcinam ta pietruszkę jakby to było nie wiem co
miła odmiana po fazie na czekoladkę
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Dla porównania odpakowane 2 pampersiaki obok ołówka heh
![]() 1.to Pampers 2.to huggies ![]() Oczywiście oba rozmiary to 2
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-08-18 o 13:26 |
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś tak mi podpasowały te firmy. Ale chciałabym mieć choć z parę dobrych butelek. No i jak od października studia więc mleko będę musiała w czymś przechować żeby TŻ odgrzał małej. Ale skłaniam się bardziej ku Avent. O Dr. Brown tez słyszałam.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-08-18 o 13:38 |
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieluch tez kupie te pomaranczowe NEW BORN a tetrowe to zgadzam sie ze przydadza mi sie do innych celow. Zreszta 20 sztuk ktore mam to nawet jakbym chciala to byloby za malo skoro takiemu noworodkowi to i co godzine albo i czesciej trzeba by bylo zmieniac. A z ty wiezieniem to sie dotyczy kazdego, nie wazne z jakiego kraju czy jakiego wyznania. |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hehe no wlasnie mozna - i znow na sobie - mi powiedziano 25 min przed c.c. przy wykonywaniu usg ze maluch ma grubo ponad 4300 i jest duuuzy a mial 51 cm i 3550 zdziwili sie sami gadali ze to opuchniecia kobiety wody znieksztalcaja i podaja zly obraz... czasem trafia czasem nie... a 2 zawsze bedzie pasowac - a lepiej ewentualnie dokupic 1 niz potem myslec co z nimi zrobic no i cenowo sie w glowe stukac... ISHA ktore sa wg oceny twej dloni twrdsze?? |
|
|
|
|
#79 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja też już mam wszystko poprane i poprasowane i poukładane w szafce juniora Co do kosmetyków Penaten, to się z Tobą nie zgodzę. Ty widocznie żyjesz informacjami z przed kilku lat, kiedy to krążyła informacja, że po oliwce J&J dzieci mają uczulenie. Ishka! To było parę lat temu! Od tamtej pory j&j bardzo dużo straciło przez te informacje, ale poprawili skład, bo chodziło tylko o jeden jedyny składnik kosmetyków. Teraz tego składnika nie ma. Natomiast jeśli chodzi o Penaten, to owszem on teraz patronuje J&J, ale to nie znaczy, że to jest to samo. To się tyczy wszystkich firm kosmetycznych, które robią czy to szampony czy kremy itp. Mają w swojej gamie lepsze i gorsze produkty, ale to nie znaczy, że cała firma jest do bani Penaten jest bardzo dobrą firmą. W Niemczech najlepszą kosmetyczną dla dzieci! Przerabiałam już różne firmy, bo dostawałam mnóstwo kosmetyków od mojej położnej. Tylko Penaten sprawdził się w 100% i nie uczulił żadnego z moich dzieci Więc proszę mi tu źle nie pisać o Penatenie ![]() A co do J&J, to ja byłam zadowolona, ale to było 12 lat temu, gdy urodziła się moja córka. Była alergiczką i J&J jej nie uczulał. Ale to było 12 lat temu, może potem się te kosmetyki pogorszyły... tego nie wiem. Jedno jest pewne, że teraz J&J nie ma składzie tego uczulającego składnika. Cytat:
Ja mojej córce nie dawałam, bo nie widziałam potrzeby i byłam przeciwna smoczkom. Ale jak już miała 2 tygodnie i darła się non stop w niebogłosy, zaczęłam jej dawać smoka. Ale było już za późno. Ona na każdy rodzaj smoczka miała odruch wymiotny. I już nigdy nie wzięła smoczka do ust. Dlatego mojemu synkowi dałam smoczka zaraz po urodzeniu, jeszcze w szpitalu. Bardzo chętnie go ssał. Używał smoczka do 10 m-cy, a potem jakoś mu przeszło... Teraz Pascalowi też dam smoczka już w szpitalu, bo nie chcę przechodzić tego co z Oliwią. Cytat:
![]() Cytat:
Na początek na pewno dam Pampersy, ale później będę używać tych tańszych. A w Polsce najlepsze to są chyba Huggiesy, ale nie te standard, tylko właśnie te z bawełną. Wyobraźcie sobie, że moja córka była uczulona na Pampersy, a na Huggiesy nie. |
||||
|
|
|
#80 | |||
|
Zadomowienie
|
nie nadążam za Wami
![]() Cytat:
:e ek: szok!!!Cytat:
a najpierw przeczytałam "dzień łososia" Cytat:
![]() kreta wpuść, tylko uważaj i nie wdychaj oparów! ![]() a co do pieluch to w auchanie jest promocja i wszystkie rozmiary pampersów są po 39zł jak wczoraj zobaczyłam, że każdy w koszyku ma po kilka paczek to i ja się na jedną skusiłam kupiłam nr1-nie wiem czy dobrze, ale mam nadzieję że zużyję ![]() Anecka dziękuję za link, zaraz się wybiorę po zakupy, tylko muszę się do wyjścia przystosować - zrobic makijaż i włosy poczesać...
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam teraz faze na bulki z serem. Dzisiaj juz trzy pochlonelam. Generalnie mam faze na nabial, chyba organizm potrzebuje wapna. Wczoraj o 10 wieczorem robilam budyn. A juz od dluzszego czasu na sniadanie jem owsianke na mleku (z miodem i cynamonem), kasze manne na mleku lub muesli z jogurtem. I ciagle mi malo!!!!
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Co do kosmetyków dla dzieci- jest taki dział na KWC - warto poczytać.
Fajnie że w Auchan jest promocja to kupię paczuszkę Pamperków. |
|
|
|
#83 |
|
Dragonfly
|
witam dziewczyny,od rana mialam duzo roboty a potem polozylam sie spac i nic mnie nie obudzilo:P z babcia musialam zaczac rozmawiac,tesciowa z niemczech przylatuje w ta niedziele i bedzie robic tu w PL badania,ponadto najprawdopodobniej zacznie sie juz teraz-za tydzien wywozenie graciarni babci na wies, wielkiego segmentu z duzego pokoju,wiec remont chyba bedzie szybciej niz przypuszczalam
![]() Lutien wielkie gratulacje i podoba mi sie rysunek na scianie,jest czadowy ![]() Kootekk szkoda ze mi nikt obiadow nie robi, bo przez to to kurcze moje lezenie w lozku marnie wyglada-malo leze,znowu za malo,ale mam chalupe na glowie,tz calymi dniami w pracy i zero pomocy z zewnatrz ![]() ja wczoraj kupilam trzy bodziaki,bo byly po 5 zl,a mila bawelna i tez musialam szybko stamtad pryskac by nie kupic za duzo
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do tych ktore beda kupowaly lub juz kupily laktator? Jaki polecacie? Ja napalilam sie na Avent ten elektryczny. A ile on w ogole kosztuje w Polsce bo chcialam porownac ceny
|
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle ze jak butelki wlasnie z tej przyczyny to i smoczki tez wtedy skutecznosc lepsza
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
A co sadzicie o kosmetykach Baby dream do pielgnacji dziecka z Rosmana?
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Pelnia powiem tak:
Pampersy wydają sie miększe niz huggiesy ale bardziej szeleszczą tak jakby foliowo i sa o wiele ciensze od huggiesów co wydaje mi sie beznadzieja poniewaz musza byc dosyc chlonne ![]() Huggiesy natomiast troche twardsze ale mysle ze to przez to ze sa grubsze i nie szeleszcza tak jak pampersiaki przy pocieraniu tych materiałow heh czyli widaja mi sie bardziej naturalne ![]() Co do firmy J&J i tak każdy bedzie miał swoja teorie Weronisia ![]() Uczulały córcie mojej kolezanki bo miała ta firme na pcozatku a jej mała ma niecaly rok pozatym mnie tez jeden produkt uczulił i to była oliwka tej firmy i tez niedawno wiec ja wolałam nie ryzykować i kupiłam Hippa wszystko
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-08-18 o 13:47 |
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Tempo macie niezłe, z minuty na minutę przybywa postów ![]() Dopiszecie mnie do listy? myslałam, ze byłam zapisana w 2 poprzednich wątkach, co prawda nie pisze za dużo , ale staram sie być tu na bierząco
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze uciec zaraz pobawic sie z dzieckiem bo juz wyrzuty mam heheMEDEL wg mnie najlepsza - Avent tez ale co do elektr. sprawdzil mi sie MEDEL lecz drogi jest... wejdz na allegro wyskocza ci ceny i porownasz sobie przy okazji... ale czy warto kupowac i tyle kasy wydawac nie wiedzac jak twa laktacja bedzie przbiegac? a odciagajac mozesz zrobic sobie tylko problem zwlaszcza z poczatku ! tak mysle ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
ojj wiecie podsumujmy to nie wazne juz jakie kosmetyki kupujecie wazne by dz. sluzyly ale J&J ma najwiecej uczulen
|
||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko proszę nie pisz więcej, że J&J to jest to samo co Penaten, bo to nie jest to samo! Penaten patronuje, ale to nie to samo. Zresztą jakbyś sama spróbowała, to miałabyś porównanie. Nie lubię jak ktoś coś krytykuje a nie spróbował. A ty penatena nie próbowałaś. Ale OK. Temat zamknięty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

nie mam zamiaru bawic sie w pranie obsranych pieluch - bo pewnie i tak nie bede miała na to czasu i checi
Jednorazowe wywale i problem z glowy
A to sie tyczy wszystkich kobiet czy tylko tych które maja tamtejszych partnerów

:e ek:
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm