|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Bordowa, biedna jesteś z tym kuperkiem. I jeszcze tyle musisz wytrzymać, biedactwo
nigdzie raczej nie chodzę. A jeszcze jutro po miesiącu wojaży (z dwudniową przerwą) wracają moi rodzice, to w końcu w niedzielę sobie z mamą pogadam, bo się stęskniłam jak głupia ![]() Mężuś rzeczywiscie w Radzyniu gra i się śmieje, bo tylko dwa zespoły rockowe grają a reszta to disco z pola Ale koncert jest charytatywny, dla chorej dziewczynki, więc jedzie, zagra godzinkę i szybko wraca do żonki ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Tylko mówiła np. że to ona składała tak samo, a to inaczej, ale nic nie narzucała ani nie komentowała. Ja to będę mieć raj z mamuśką
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ja może się przejadę, ale pewnie na te końcowe koncerty, bo Tż do 18 w pracy i zanim po mnie przyjedzie to też trochę potrwa. Pojadę, postoję pół godziny na niebolącej nodze i spadam do domu
|
|
#3543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
), bez maszynki. Piekę od razu większą ilość, kroję i mrożęale wypoczynkowy za 2010 rok i tak będę musiała wykorzystać. A z 2011 nie mam zamiaru póki co wybierać |
||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
majka w okolicy targowka nie znam zadnego tesco w ktorym byly by ubranka.
za to bardzo fajne tesco jakie znam i sa ubrankadla doroslych id la dzieci full to na ursynowie ul Ken to po drugiej stronie niestety... mieszkalam w tamtej okolicy kiedys i czesto bywalam i malej kupowalam tam ciuszki innego tesco nie znam niestety.gabisun no prosze fajnie tylko sie cieszyc ![]() ja dzis jade kupic sobie jakas sukienke obecnie mam jedna w ktora sie mieszcze nie bedac obcisnieta na wszystkie strony ![]() chleb i ja bym bardzo chciala piec sama, mam nawet automat do pieczenia tylko mi sie nie chce zebrac by zrobic ten rozczyn czy jak to sie zwie.... bo to az 5 dni i boje sie ze mi nic z tego nie wyjdzie, splesnieje itp ale bardzo chetnie bym robila chlebek wlasny tym bardziej ze musze jezdzic po chleb bo mieszkam pod lasem na takim zadupi gdzie jest jeden sklepik i nie smakuje mi ich chleb
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-20 o 11:54 |
|
|
|
#3545 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ale moja mama to teściowa jak z kawałów To znaczy jest świetną kobietą jako koleżanka, super na imprezy, ale jako mama jest męcząca. Ona po prostu wie lepiej ![]() Też w sumie dla mnie dziwne. Jesteśmy dorosłymi kobietami, nie potrzebna nam opieka mamusi - tym bardziej, że same właśnie stajemy się mamusiami więc czas najwyższy nasze pępowiny poodcinać. A jak już jestem przy pępowinie to mi się przypomniało, że ten kikut co odpada to moja teściowa schowała na pamiątkę i kiedyś mnie pytała czy chciałabym zobaczyć kikutek z mojego męża, ale jakoś nie miałam ochoty na widok takiej 30-letniej pępowiny ![]() Gratulacje! Mądra dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego uznaliśmy, że zadzwonimy jak wyjdziemy ze szpitala. Leży się tylko 2 dni więc nie jest to długo ![]() Cytat:
Uwielbiam tez robić ogórki w sezonie i piec ciasta - chociaż teraz nie piekę bo przez cukrzycę nie mogę ich jeść i mi żal tyłek ściska ![]() Cytat:
Cytat:
I właśnie o takie sytuacje jak piszesz - ja mam 30 lat a moja mama mi np. tłumaczy jak się wkłada pranie do pralki, jak się zmywa naczynia ("nie tak, źle to robisz, daj pokażę ci") . A przy dziecku gdy wszystko będzie dla mnie nowe i nie wszystko mi pewnie będzie idealnie wychodzić to już na prawdę mogło by dojść do jakiejś mega awantury... a tego po prostu nie chcę. Zresztą pamiętam jak było z moją bratową - ona też wszystko źle robiła (źle karmiła, źle przewijała, źle dawała pić, źle usypiała...) bo moja mama zrobiłą by to lepiej wg niej samej... Kiedyś jej powiedziałam, żeby przestała tak gadać bo bratowa może ideałem nie jest, ale kocha swoje dziecko i chce dla niego dobrze to mama się obruszyła, że przecież ona też chce dobrze. Po prostu ona nie rozumie tego, że nie tylko jej sposoby i jej metody są dobre, że niekoniecznie są najlepsze na świecie... i że to tak bardzo wkurza gdy niepytana wszystkim radzi co mają zrobić...
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
HEJJ
![]() ja tylko na chwile wrzucam wam dzisiejszego Patryka (fotki robione telefonem wiec przepraszam za jakosc )i uciekamy do rodzicow - pomierze sie powaze i wam napisze co i jak no i bede nadrabiac ![]() ![]() P.S znalezalismy patent na placz naszego syna - nie chcial jesc mial sucho a plakal wiercil sie - pomaga sluchanie muzyki - kukiz o.n.a. grechuta elektryczne gitary dzem.... wprawdzi w ciazy sluchalam tego troche ale to nie jakies moje typowe klimaty wiec nie kumam.. no ale ![]() jak mu pomaga to niech slucha... (nie lubi niemena.. strasznie sie denerwuje.. ehss a szkoda) ale na trzepala zośka dywan czy czlowiek z lisciem na glowie sie usmiecha (tak tylko jednym kacikiem ust jakby cos kabinowal) uspokaja i jest takiiii fajny .. jakis nam indywidualista rosnie
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-08-20 o 12:05 |
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie wiem ... Tż twierdzi, że musiałam sobie naderwać mięsień, albo i kilka, tylko, że ja nie mam pojęcia kiedy to się mogło stać ... A boli niestety mocno.
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - super niespodziankę sprawił Ci maluszek
a już się pewnie przestawiłaś na poród przez cc, a teraz znów trzeba się psychicznie przestawić na sn ![]() Ray - bardzo Ci dziękuję za odp martucha - ale slodki synuś Ja kupiłam komplet płyt z muzyką Mozarta dla dzieci i mam nadzieję, że maluszek będzie lubił tego słuchać
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny jest I już ma swoje gusta muzyczne, szybko ![]() Ja się nie znam, ale wydaje mi się mało prawdopodobne żebyś sobie kilka mięśni nadwyrężyła i nie pamiętała tego...? A boli się w każdej pozycji czy tylko jak chodzisz?
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez wojny toczylam z moja mama jak mi na sile probowalam wmawiac jakies rzeczy ze zle robie przy dziecku.... koszmar
moja tesciowa sie nie wtraca bo mieszka 400 km ode mie iw udja ja dwa razy do roku ale tez jakies glupoe teksciki strzela do tej pory ignorowalam je, jak zacznie mi "fikac" teraz to jej stanowczo powiem co mysle bo mam dosc robic z siebie glupiego zawsze usmiechnietego...
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My naszej nie puszczaliśmy jakichś dzidziusiowych piosenek, wraz z nami słucha heavy metalu i trochę punka, czasem trashu ale też i roka. A jako "usypiacz" to tż ściągnął kiedyś "rockowe kołysanki" - są to popularne utwory w łagodnych aranżacjach (cymbałki, pianino itd.) i to będziemy jej puszczać. Ja bym przy muzyce poważnej zwariowała już po tygodniu (moja mama słucha więc wiem co mówię... ).
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomi, Bordowa, Martynka, Ray, Majka dziękuję
Cytat:
i jeszcze mała dalej się wypycha pod lewymi żebrami ehsss...Cytat:
chociaż wiadomo niektórych rzeczy nie da się przewidzieć, tak jak np. Nika miała rodzić Sn Najważniejsze żeby maleństwo zdrowo przyszło na świat , no i mamusia pozostała w całości
|
||
|
|
|
#3553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym miala kogos takiego w rodzinie, to zabronilabym ze soba kontaku.... strasznie jest dla mnie ze ja musze tego słuchac... a co musza oni znosic tego sobie nawet nie potrafie wyobrazic...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 12:30 |
||
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
mszu
no co ona doswiadczona przeciezi ale tacy ludzie sa straszni to prawda ja tam telefonu nie bede odbierac jak cos i tyle
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa Boli cały czas, ale jak się nie ruszam to już tego nawet nie zauważam. Najbardziej jak chodzę, często, tak jak dziś, promieniuje mi aż do stopy i przechodzą mi przez całą nogę aż do pośladka prądy.
Ja spróbuję puszczać Małej Apocalypticę "Nothing else matters" i inne w ich wykonaniu to nawet jako kołysanka się nadadzą ![]() gabisun Przy ucisku na nerw kulszowy boli od kręgosłupa w stronę tyłka/nogi/pachwiny a mnie kręgosłup nie boli ... Zwyczajnie boli mnie dupa i przechodzi na udo
|
#3556 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() czytam od 10 rano i dopiero skończyłam, a przecież byłam tu wczoraj po 21-ej ![]() Przez Was jestem jeszcze w piżamie Mszu ja robię ulubione przetwory głównie z tego powodu, że moi rodzice mają działkę i dostaję od nich produkty, jak dostanę 2 wiaderka ogórków lub buraczków to po prostu nie mam trochę wyboru. Wiem, że gdybym nie zrobiła to mama zrobiła by dla mnie a nie chcę jej obciążać. Dodatkowo uwielbiam kiszone ogórki swojej roboty, zupa ze swoich jest cudna w porównaniu do tej z kupnych. Robię tylko to co lubimy jeść. Ale wcale się nie dziwię jeśli ktoś nie lubi i nie robi. Na pocieszenie dodam, że i ja i mąż pracujemy do 15, max o 16 (już po zakupach) jesteśmy w domu (mamy dwa auta) i mimo, że gotujemy obiady codziennie to o 17 jesteśmy już z wszystkim wyrobieni, mam więc czas na takie rzeczy kilka razy w roku ![]() Cytat:
współczuję, ja znoszę gości na max 3 dni (2 noce) a i tak to dla mnie masakra, obsługiwanie, gotowanie, dotrzymywanie towarzystwa (nawet bez ciąży).Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że będą chcieli zobaczyć dzieciątko, ale muszę oni zrozumieć, że przyjmowanie i obsługa gości w pierwszych dniach będzie ponad moje siły. Cytat:
![]() Napisz jakie to łóżeczko bo ja się przymierzam do zakupu i nie chcę źle trafić. Cytat:
Ja też nie przepadam za taką "robotą", robię bo jestem praktyczna i lubię to później zajadać, no i mam od rodziców produkty. Cytat:
Niania na pełen etat kosztuje u nas 1000 zł, ale my szukamy na 3 dni w tygodniu (2 dni mąż może zostać i pracować po południu, ma nienormowany czas pracy), mamy już nawet ugadaną wstępnie Panią, która za te 3 dni weźmie tylko 500 zł, to ciocia mojej koleżanki, która w tej chwili bawi u niej synka, i wolna bedzie od września za rok. Do tego czas będziemy kombinować, trochę teściowa, trochę moja mama (na urlopie) itd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie ![]() Cytat:
Słodziak malutki
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest to trudne. A potem wystarczy przechowywać w lodówce i np raz na 2 tygodnie dokarmiać- czyli wyjąć z lodówki i odstawić, żeby się ogrzał trochę, dosypać trochę mąki i wody i znowu do lodówki![]() Odpisali mi z TAKO, że wózek wysłany wczoraj, więc dziś (albo najpóźniej w poniedziałek) powinien być. Ale chyba nie uwierzę jak nie zobaczę |
|
|
|
|
#3558 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też strasznie dużo jem, zwłaszcza że jestem sama w domu i nie mam nic innego do roboty... mój TŻ pracuje w tym tygodniu od 17 do 5 rano, masakra ![]() Na razie przeszło ![]() Cytat:
W końcu pierwsza wymarzona wnuczka, więc się domyślam, że teściowa będzie u nas częstym gościem (dobrze że dużo pracuje!). Nie będzie mi to przeszkadzało, chyba że zacznie dawać złote rady.. zobaczymy. Cytat:
![]() Co do ułożenia, to może zbadać przez pochwę.. Jak byłam w szpitalu w lipcu i miałam skurcze, to lekarka mnie badała właśnie na fotelu i pytała jakie było ułożenie na ostatnim usg, a potem w trakcie badania powiedziała: " o, faktycznie, jest główeczka!" Myślałam że się rozpłaczę, tak się jakoś wzruszyłam wtedy martucha84, śliczny synuś Ale cudna pogoda jest!! (pochmurno i chłodno )A mnie niestety w końcu też dopadła opuchlizna, mam stopy w strasznym stanie, coś można na to poradzić? nie mogę palców u stóp zgiąć
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
gabisun super, ze Malutka sie przekrecila W sama pore, madra z niej dziewczynka ![]() Martucha Patryk przesliczny. Nie moge w to uwierzyc jak szyko zmieniaja sie takie maluszki. Z dnia na dzien coraz ladniejsze ![]() Co do mam i tesciowych to ja nie moge narzekac. Tesciowa jest ok, nalezy do osob, ktore w kazdym znajda cos dobrego i wszystkich lubia a mame mam najlepsza na swiecie. Zaluje, ze jest tak daleko Oczywiscie powiedziala, ze jak tylko urodze to ona bierze wolne, wsiada w samolot i przylatuje ale na samym poczatku chyba rzeczywiscie lepiej bedzie jezeli pobedziemy sami w trojke, przynajmniej przez pierwszy tydzien, moze 2. Tz i tak planuje wziac sobie tatusiowe wiec mysle, ze damy rade Ale i tak jestem jej bardzo wdzieczna i ciesze sie, ze chce jak najszybciej zobaczyc pierwsza wnuczke Od kilku dni meczy mnie potworny bol w mostku polaczony ze straszna zgaga. Mala chyba na cos uciska Wiecie co? Mam takie silne przeczucie, ze urodze sporo przed terminem. Nie wiem dlaczego ale caly czas wydaje mi sie, ze mam jeszcze gora 3 tygodnie Chyba z tych nudow zaczynam swirowac ![]() A co do chlebka to tez pieke sama ale to dlatego, ze tutejsze chleby nam nie smakuja
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
jeśli chodzi o przetwory to w tym roku pierwszy raz próbuję je robić, ale w małych porcyjkach tak że wychodzi mi po kilka słoiczków. klari podziwiam za samodzielne robienie wędlin, u mnie by to nie przeszło, za to przymierzam się do robienia chleba tylko chcę taki automat jak astorianka pisała kupić, bo nie chce mi się pół dnia w kuchni siedzieć ![]() Co to sporu pampki vs tetra to chyba obydwie opcje są "zdrowe" tylko trzeba oczywiście odpowiednio je stosować. Ja wybrałam pampki bo leniwa jestem, a na dodatek do dzisiaj pamiętam ten smród jak mamcia moczyła tetrowe pieluchy mojej młodszej siostry zanim je do pralki wrzuciła. Co do wizyt rodzinki ja już powiedziałam, ze do szpitala ma wstęp tylko mój mąż, a NAJBLIŻSZA rodzinka może pojawić się najwcześniej tydzień po naszym powrocie ze szpitala. Oficjalny sezon wizytowy otwieramy jak mała skończy 4 tygodnie. Ot jaka franca jestem ![]() A z głupich rzeczy to sprzątałam dzisiaj komodę i przywaliłam brzuchem o półłkę no nie wiem jak to się stało. Na szczęście nie mocno, raczej tak się oparłam mocniej,ale potem miałam uczucie jakbym sobie siniaka w środku nabiła. Na szczęście nic złego się nie dzieje,a mała fika radośnie więc jest ok. Ale mały stresik miałam. Oj już brzuchol duży ![]() No to jak mykam na urodzinki, nadrobię was jutro więc nie piszcie za dużo dzisiaj
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Martucha - Patryk śliczny
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
mam wyniki posiewu... i dołaczam do grona zapaciorkowanych... bueee
znowu trza brac jakies piguły... bleh ![]() Lenka... ja tez zabijam czas,wcinajac co popadnie... bo tez siedze sama w domu... fajnie ze niedlugo nam sie towarzytswo powiekszy i bedzie mozna skupic sie na czyms innym
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie rozmawiałam przez telefon z mamą-powiedziała, że chciałaby, żebym urodziła wcześniej, bo chce już zobaczyć malucha
No i jak ją tu przekonać, żeby nie przyjeżdżała np przez pierwsze 2 tygodnie, a już szczególnie jak ja będę na porodówce? ehhh. No ja rozumiem, że to jej pierwszy wnuk i że od pewnego czasu ma nie za ciekawe życie i nie za ciekawą sytuację (mój tata zmarł 1,5 roku temu a ona siedzi w domu z moją niepełnosprawną siostrą; dobrze, że chociaż na weekendy przyjeżdża druga siostra). I rozumiem, że bardzo cieszy się, że będzie babcią. Tyle tylko, że nie rozumie, że czasem męczy mnie to gadanie, narzekanie. I najgorsze właśnie, że nie idzie jej wielu rzeczy przetłumaczyć- bo jak się powie coś co nie jest po jej myśli to albo w ogóle nie bierze tego pod uwagę i dalej robi po swojemu (a potem narzeka z tego powodu), albo się obraża ![]() Już wcześniej mnie to irytowało, ale ostatnio już nie mogę.... |
|
|
|
#3565 |
|
Raczkowanie
|
Ale piszecie dziewczyny! Co wchodzę i czytam i chcę coś napisać to akurat mnie coś wytrąca z rytmu i się gubię.
Dyskusja na temat dwóch imion zrobiła się ciekawa. Ale imiona w naszym wypadku muszą być dwa. Mój Pietrek jest wierzący i to głęboko, a Jagna nie posiada swojej patronki (bo to zdrobnienie albo od Jadwigi albo od Agnieszki), a że dziecko patrona swego posiadać musi, to musi mieć drugie imię. I nie ma zmiłuj. No a Jagienka nam się tak podoba, że nie zmienimy tego na pewno Najwyżej mojej babci i dziadkowi będzie się tłukło do głów, że ona ma imię JA-GNA! A jak nie zrozumieją to prawnuczki za często nie uświadczą Nie będą jej mózgu prali od małego ![]() Myśmy zaczęły 34tydzień i w odróżnieniu od Was chciałabym, żeby Mała posiedziała jak najdłużej, bo termin mam na 8października, a 11 mamy się przeprowadzać z wynajmowanego na własne. A tu gdzie obecnie mieszkamy z dzieckiem słabo, bo to mała kawalerka, a mamy dwa psy. Jest opcja, żebym przemieszkała parę dni u moich rodziców, ale tego nie chcę, bo do wszystko się będą wtrącać. Już teraz słyszę 'kupcie to i tamto, bo to ABSOLUTNIE niezbędne'. Tylko jak ja Was czytam to większość z tych rzeczy nie jest absolutnie niezbędnych, a my na nadmiar kasy nie narzekamy Już się nie mogę doczekać wizyty u gin, a to dopiero w przyszły poniedziałek. Poprzednio jak byliśmy to Mała była już ułożona prawidłowo, ale mam wrażenie, że się przemieściła. Totalnie nie wiem, czy to co teraz nie pozwala mi się zgiąć to dupcia, czy główka Bo przed wizytą latałam do kibelka jak poparzona, ciągle siku i siku, a teraz całą noc spokojnie prześpię i jak o 10 wstanę to bez pośpiechu do łazienki, a wcześniej to musiałam wstawać kilka razy w nocy. No i jak zjem to wieczorem mam taką zgagę i ucisk na mostek, że ledwo dycham![]() Kiedy Wasze Maluchy najbardziej tańcują? Wiadomo, że po jedzonku, oj jak lubimy owoce i słodkie Ale tak poza tym moja to uaktywnia się tak dopiero ok. północy i wierci się jak szalona, akurat jak ja chcę zasnąć i się zastanawiam jakiego ja wampirka w sobie noszę, że w dzień śpi, a nocą wojuje I po kim to ma? Bo mamusia to może spać każdą ilość Tatuś też raczej śpioch
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Świetna wiadomość
![]() martucha84 Urocze dzieciątko ![]() mszu oj to niedobrze z tym paciorkowcem... mam nadzieje,że ja tego nie mam,bo nikt mi nie kazał tego sprawdzać... ![]() Sorki dziewuchy za mojego porannego focha,ale miałam nerwa nadszarpniętego przez teścia i chyba się trochę na was wyżyłam...Wybaczcie ![]() Odnośnie pomocy ze strony mamy czy teściowej,to powiem wam,że ja początkowo zapierałam się przed tym rękami i nogami,a teraz wiem,że będę z tej opcji korzystać ile tylko będzie się dało.Oczywiście jakby coś robiły nie po mojej myśli,to będę zwracać uwagę,ale jak tak obserwuję,to chyba nie będę miała do tego za dużo powodów
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do "nadzei" po pierwsze to znasz powiedzenie... po drugie znasz juz teraz statystyki, podobno prytwanie takie badanie koszuje 70-90zł, wiec wydaje mi sie ze dla swietego spokoju lepiej je samemu zrobic, bo Ci nasze lekarze to tylko ludzie im tez sie mogą pewne rzeczy zapomniec... poza tym na mojej liscie do szpitala jest to badanie wypunktowane, jako dokument kotry trzeba zabrac do porodu. co do fochow kazda ma prawo sobie go czasem strzelic
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Mnie też boli tylko tyłek i kawałek uda ![]() Lenka ból taki mam od niedawna pewnie coś powli się zaczyna rozkręcać, a same spięcia i twardnienie to już dobre parę tygodni Lenka, Ania13.03, Kasienka dziękuję |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
mszu, Miłego wieczorku
Nie robię żadnych przetworów, wędlin, nie piekę sama chlebka. ba! ja to rzadko kiedy obiad zrobię U mnie mąż kocha gotowćc, więc nie będę mu tej przyjemności odbierać Teściowa tylko czasem marudzi, że leń jestem itp, itd, i że mogłabym się w końcu nauczyć gotować. Choć, od czasu do czasu zdarza mi się zrobić naleśniki, racuchy, czy np spaghetti ...z fixu knorra ![]() gabisun, a pisałam kiedyś, że ta Twoja mała się jeszcze przekręci ![]() Super ![]() A ułożenie dziecka ginekolog może bez większego problemu wymacać bordowa, Ty to masz z tym bólem. Idź do lekarza, albo kładź się i nie wstawaj martucha84, jaki pączuszek z tego Waszego Patryka Cudny ![]() ninaad, super, że dostaniesz w końcu ten wózek. Naczekałaś się na niego. cellaris, ![]() Jeśli chodzi o wizytę rodzinki, to nie widzieliśmy się chyba rok i chciałam, żeby przyjechali... ale miesiąc temu... A teraz... eh... Szkoda gadać... Chciałabym pospać do późna, powylegiwać się, puki jeszcze mogę, a tu lipa... Ale, na pocieszenie - mąż zakazał mi cokolwiek ruszać w domu On posprząta dziś po pracy, bo mi "nie wolno" ...kofany mój ![]() Tak w ogóle, to się wczoraj załamałam, mama się ze mnie śmiała... Poszłam sobie do rodziców na obiad. Zazwyczaj zajmowało mi to jakieś 15-20min spacerkiem. Jakiś tydzień temu troszkę dłużej, bo szłam ze 30min. A wczoraj... Porażka. Prawie godzinę człapałam, a jak już doszłam, to musiałam się wciągać po poręczy na to drugie piętro. Zasapałam się i musiałam od razu się położyć... mamcia to miała ze mnie ubaw
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-20 o 14:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

nigdzie raczej nie chodzę. A jeszcze jutro po miesiącu wojaży (z dwudniową przerwą) wracają moi rodzice, to w końcu w niedzielę sobie z mamą pogadam, bo się stęskniłam jak głupia 

Ja może się przejadę, ale pewnie na te końcowe koncerty, bo Tż do 18 w pracy i zanim po mnie przyjedzie to też trochę potrwa. Pojadę, postoję pół godziny na niebolącej nodze i spadam do domu 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak on to robi? moja ginka to bardzo dokładnie sprawdzała na usg gdzie głowa gdzie pupa, bo nawet przez brzuch ciężko sprawdzić.

Jakbym sobie wszystkie możliwe mięśnie naciągnęła i naderwała. Dziś jak doszłam do mamy to już wcale na nogę nie mogłam stanąć, bolało nawet jak dotykałam palcami podłogi
(w co szczerze ani ja ani mój brat, który był świadkiem rozmowy, nie uwierzyliśmy). Fakt, ja się nie zapieram że nie będę jakiejś pomocy potrzebować, ale z umiarem i wyczuciem i kiedy o nią poproszę. No np. wczoraj była u mnie mamusia no i mnie uczyła składać bluzy małego (bo jej sposobem, to więcej mi się zmieści do szuflady), a według mnie to co to za różnica 

Chyba z tych nudow zaczynam swirowac
i była z lekka zdziwiona, że powiedziałam, że nie mam zamiaru tego czytać