|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
No właśnie
Cytat:
A z innej beczki,teraz jak mam malucha szwagierki w domu to co chwilę mam kosz na smieci pieluchami zapełniony,przed domem stoi kosz Mpo i dopiero był wymieniany,a już prawie zapełniony(przyjechała tylko na 2 tygodnie)...Chyba musimy opracować jakiś plan z Tżtem co z pieluchami zuzytymi będziemy robić,bo raczej nie zakopiemy pod orzechem...
|
|
#3482 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Właśnie wyszły koleżanki- dostałam od jednej bardzo dużo ciuszków po jej synku, więc nie muszę już nic dokupować. W przyszłym tygodniu ruszam z praniem.
Wszystkim gratuluje udanych wizyt u lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To całkiem niedługo Fajnie. Pamiętaj mysl tylko o dobrych stronach. Grunt że maluch przyjdzie cały, zdrowy i bezpieczny na świat. Tylko to się liczy. Cała reszta się ułoży Teraz odpoczywaj i zbieraj siły na noweCytat:
W słoiki: gulasz w sosie, zupki wszelkie możliwe ale bez śmietany, leczo, bitki w sosie lub cebuli ![]() Ja na czas po porodzie nie przygotowuje obiadów, kiedy nie będę w stanie gotować będzie mąż. Cytat:
Cytat:
Owoce też mrożę do ciast. I też robię przetwory: ogórki, buraczki, marchewkę w kostkę (do sałatek), i dżemy ulubione
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-19 o 21:39 |
||||||||
|
|
|
#3483 | ||
|
Zadomowienie
|
Pomidora, będzie dobrze
na oswojenie się z myślą, że w końcu zobaczysz Tymka i z tym, w jaki sposób przyjdzie mu się pojawić po tej stronie brzuszka.Super, że Nika daje radę. A ból po cesarce, niestety jest chyba nieodłączny (przy takim chlaśnięciu) i każda babeczka będzie, mniej lub bardziej, cierpiała z tego powodu. Ale, na pocieszenie, po sn, też nie jest wesoło ![]() Maggie1983, hehe. Też mam nadzieję, że karmienie pomoże mi schudnąć A ile będę karmić, nie jestem w stanie przewidzieć. Będę chciała po nowym roku szukać pracy i jeśli znajdę coś odpowiedniego, to pewnie powoli odstawię dzieciaczka od cyca, ale jeśli dalej będę siedziała w domu, to kto wie. Wiem tylko, że nie chcę karmić dwa lata, bo to przesada. Rok to, sądzę, takie maximum.Cytat:
podrzucajcie sąsiadom ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że mój połóg będzie ekspresowy i mało krwawy to jakoś dam radę z podpaskami.
|
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka
ze ile wydaja na mleko i pieluchy?????? !!!albo ci bajek naopowiadali albo nie wiem ile oni tego kupuje i za jaka kwote... moze jakies super s;prowadzane te mleko? ja karmilam sztucznie od 3 mc i w zyciu mi taka kwota nie wyszla chobym nie wiel co kupowac musiala.... pieluchy kupowalam pamersy wychodzilo 200 zl pieluchy plus mleko drugie tyle na mc.... wiec max 500 zl wyjdzie ale nie 12000!!! daj spokoj to co ci co musza sztucznym karmic to nie sadze ze wszyscy zarabiaja kokosy i co zeby w sciane?? dla mnie bajka ![]() ale fakt faktem na pewno ekonomiczniej jest karmic niz kupowac butelki, smoczki i mieszanki to na pewno sie zgodze ![]() no naked ja tez normalnie jak widze twoj brzuch to mnie az wszystko boli moj to mikrus w porownaniu do twojego no ale co zrobic taki urok juz niedlugo sie pozbedziesz w ogole dziewczyny o tamponach zapomnijcie, zreszta same nie bedziecie ich chcialy tam sie ledwo da rade umyc bo takie napuchniete wsio i szwy a co dopiero tampona se ladowac ![]() ja to nawet nie chcialam tego ogladac mylam sie na czuja i dopiero po tyg od zdjecia szwow z ciekawosci zerknelam ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- my w koncu wybralismy imie tz sie zgodzil i bedzie Oliwia ![]() tylko nie wiem jak corka sie przestawi bo ona sobie ubzdurala zuzia i chodzi wola ze jej siostrzyczka zuzia bedzie
|
#3485 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja właśnie skończyłam piec ciasto (cynamonowo-bezowe) na urodzinki siostry. No robiłam ja 3 razy dłużej niż zazwyczaj. Przy mieszaniu zadyszki dostałam i plecy mnie bolą jak po pracy w kamieniołomach
|
|
#3486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3487 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe życie się staram być dla innych ludzi nieupierdliwa i wymagam tego samego od innych. To, że ktoś nie cierpi palenia potrafię zrozumieć, ale całkowity zakaz to ograniczanie innych ludzi. Jak ktoś nie lubi - niech nie pali i nie idzie tam gdzie palą. I w drugą stronę jak ktoś lubi i pali powinien to robić tak, żeby nie przeszkadzać niepalącym. I to się robić da, wystarczy chcieć Problem w tym, że nie wszyscy chcą... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
klarissa no moze popularne ale juz wole Oliwia niz Zuzia i Julka. Nie powiem tez ladne ale co ide slysze Zuzia, Zuzia az zygnac mozna
![]() tz sie zgodzil i koniec kropka nic innego nie wmyslam juz. ma tak byc i koniec
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Szczęsliwa... normalnie jestes niesamowita... !
Normalnie masz moj pełen podziw, a Twojemu męzowi zazroszcze takiej żony! Naprawde robisz przetwory?! Krucze, kiedy Ty na to masz czas?! Nasi znajomi, on lekarz, ona pracuje w banku na jakims kierowniczym stanowisku od wrzesnia 2009 maja dziecko. Od stycznia 2010, dziewczyna mimo tego ze nie pracowowala wynajeła pomoc domową. (dodam ze ich Mały od kwietnia 2010 chodzi do żłobka) Wrociła do pracy w ostatni poniedziałek... jakbym jej zapytala czy robi jakies weki to chyba by mnie obsmiala , ja niestety pasuje w tej kwestii. A przygotowywac nic na zapas nie mam zamiaru, bo ja np nie cierpie odgrzewanych kotletow (kojarza mi sie z wałowa na studia ![]() kasienka kochana... 1200zł... to naprawde cholernie duzo... wiesz co... wydaje mi sie niektorzy mają skłonnosci do wyolbrzymiania pewnych spraw, coby tylko innym cos obrzydzic, albo zepsuc humor... ![]() Klarissa... ale dym papierosowy jest trujacy, dla biernego palacza rowniez, czy chcialabys zeby ktoś truł Cie, bo ma akurat taka ochote w tej chwili... szczerze wątpię Co wiecej ja dla palaczy podniosłabym składki zdrowotne, bo niby dlaczego osoba strająca sie prowadzic zdrowy zycia tryb ma płacic tyle samo co palacz kotry swiadomie igra ze wlasnym zdrowiem a nawet zyciem. Brrr... zreszta na sama mysl o zapachu dymu papierosowego mnie skreca... wiec zamykam temat.edit: Ja tez zaczełam dzis 38tc ![]() Pomidora... nie sugerowalabym sie tym, jak inne kobiety znosza rekonwalescencje po CC... doskonale wiesz ze kazda z nas ma inny prog odczuwania bolu, nie martwilabym sie na zaspas... sama widzisz, ze Ray, Aaneczka1984, pozbierały sie bardzo szybko po cesarce, i nie zebym chciala ublizyc Monice, ale moim zdaniem niepotrzebnie tak dobitnie to opisuje i Cie straszy, ona nie jest jedyną dziewczyną kotra to przeszła wiec nie patrzylabym na CC tylko przez jej pryzmat. Wygladasz na silną babkę i moim zdaniem dasz, sobie szybko radę! Zreszta musisz worcic w pelni sil przed wrzesniem do nas, bo kto bedzie prowadził liste
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 08:01 |
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa...zapomniałam powiedzieć, że dziś zaczynamy 38 tc
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
mszu ja tez robie przetwory
a co tam trudnego jest samo sie robi tylko potem sie do sloika daje i zamyka i juz ![]() ja nie robilam nigdy zaczelam robic jak mam corke bo chcialam by jadla zdrowe rzeczy, wole jej dac konfiture wlasnej roboty niz sklepowy dzem ![]() ja zaczelam 34 tydz i 12,5 kg :/ kurde nie wem skad te kg sie biora... bo ja jem normalnie co tydzien kurde kg wiecej to jakos nienormalne jest chyba... brrr w kwesti palenia popieram mszu ja nie palilam i nie pale tz tez, nie znosze dymu.. ten zapach od razu wyczaje... a jak chodzilam ze znajomymi do pubu gdzie bylo wiecej dymu zaraz piekly mnie oczy, dla mnie ble ble i ble i szkoda by mi kasy bylo
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-20 o 08:04 |
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Kochana Ray, no OK, ale z tego co pamietam nie pracujesz zawodowo, prawda?
a Szczesliwa owszem. Wiem, ze zrobic przetwoy to nic trudnego, ale wychodzi sie do pracy z domu przed siodma rano i wraca najwczesniej po 17, plus gotowanie obiadu, conajmniej co trzy dni... to wybacz... ale mi sił nie starcza na robienie dzemikow ani innych wekowych smakołykow.![]() Teraz od kiedy jestem w domu na L4, po 4 latach udało mi sie zrobic knedle z truskawkami na obiad. ale bylam happy
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 08:12 |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
haha mszu no nie pracuje ale wiedz ze mam corke urwisa przy ktorej ledwo czasem sie moge umyc
a przetwory robie w weekend to kwestia czy ktos lubi to robic i ma checi bo mowie to sie samo w wiekszosci robi wrzuczasz do gara gotuje sie i tylko dogladasz ![]() dobra corka spi jeszcze to ide moze sie ogarne czy zjem sniadanie (tak mi sie nie chce) tesciowa jutro przyjezdza heh wiec musze troche dom ogarnac.... zastanawiam sie jak ja wytrzymam ten tydzien heh...... wolalbym uciec do pracy na pol dnia jak tz i ich tylko wieczorami widziec a sie nie da brr
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
Coś spać nie mogę ![]() Martynko, jak tam dziś samopoczucie? Oby dzień mniej marudny był Naked, ślicznie wyglądasz Lenka, nic się nie rozkręciło? Jak bóle brzuszka? Ilonko, z tego co się orientuję, to możesz do samego końca chodzić spokojnie na basen - rozciąga mięśnie dna miednicy, a to jest podobno cudowne na poród sn Gabisun, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę - ciekawe, kiedy ty będziesz miała cc ![]() Dra, to tylko do końca sierpnia nóżki zaciskać, a potem rodzić ![]() Zuziczko, to kciuki za dzisiejsze mierzenie i ważenie Olka Kasienko, gdzieś ty wyczytała, że tetra jest zdrowsza dla dziecka? Jest bardziej ekologiczna, oszczędzasz, ale dla dziecka zdrowsza nie jest - na pupie częściej dochodzi do odparzeń, bo tetra niema możliwości wchłaniania siuśków i kupki tak, jak robią to pampki.Szczesliwa, ale miałaś udaną wizyte koleżanek - nic, tylko się cieszyć ![]() Cellaris, ja przed ciążą miałam 105cm w biodrach, więc cię zaginam ![]() Mszu, gratuluję 38tc Co do Niki - ja sama pytałam co i jak, więc napisała, jak czuje. Wiem, że każdy ma inny próg odczuwania bólu, a ja mam bardzo niski (a Ray rodziła sn, ze zzo - też bym tak chciała!). Ja też robie przetwory (jak pracowałam też robiła ). Ale ja to lubię!Ninaad, gratuluję 38tc - to nam się kobietki posypią jak nic ![]() Jakoś tak układam sobie wszystko, minął pierwszy szok. Stwierdziłam, ze najbardziej boję się nie bólu, tylko tego, że wszystko będzie zupelnie inne niż planowaliśmy. Nie zobaczę miny P. kiedy po raz pierwszy ujrzy syna, nie będziemy mogli tego razem przeżywać, bo nie zostanie wpuszczony na salę operacyjną, a ni na pooperacyjną. Synek tez długo będzie sam, beze mnie... A ja potem kaleka i będę potrzebować pomocy przy opiece. To mnie najbardziej chyba przeraża. Ale już się nastawiam, ze to tylko kilka najgorszych dni i z każdym dniem będzie lepiej, z każdym dniem więcej zrobię i mniej będzie bolało. No, i tyle w tej kwestii i tak sobie wmawiam
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje odwiedzin tesciowej
|
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
I na tym się skupiam
Przynajmniej się staram ![]() A najśmieszniejsze jest to, że mój mąż uważa, że jestem czarownicą. Bo w połowie ciąży jechaliśmy z moimi rodzicami do Gdańska. I słuchaliśmy radia, gdzie jacyś mądrale mówili, że najwięcej Noblistów rodzi się 25 sierpnia. No i ja wtedy powiedziałam, że urodzę 25 sierpnia |
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslalam ze tato dzidziusia moze byc na sali operacyjnej przy CC, chyba w USA tak jest. I nie wiem jak to sie praktykuje w PL, ale w Stanach tez jest tak ze kobieta jest znieczulana od pasa w doł, i tuz po porodzie, podaje sie jej dziecko do piersi... tak przynajmniej miala znajoma, mojej znajomej... hmmm! ![]() Ty sie nie wymadrzaj z tymi wekami, bo mi by sie tez MOŻE
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuchatki
Niesamowitego lenia mam dziś i najchętniej nic bym nie robiła, ale jutro z rana przyjeżdża szwagierka z mężem i synem i muszę cały dom wysprzątać Tzn, tyle, ile będę w stanie Resztą zajmie się mąż jak wróci, tylko też zmęczony będzie bo zachrzania teraz fizycznie... A jutro z rana biegiem do sklepu, bo mąż przygotuje śniadanko i obiad. Kurna, lubię ich i daaawno się nie widzieliśmy, ale żeby akurat teraz przyjeżdżać... Eh... A! I muszę dziś w końcu spakować torby do szpitala, bo goście zostają do końca sierpnia i nie będę miała kiedy, a nóż mnie coś dopadnie w tym czasie ![]() Nie wiem, czy będę miała czas zaglądać do Was, więc jak coś to się proszę nie martwić Gdybym zaczęła rodzić to, oczywiście, dam znać |
|
|
|
#3501 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Noblistów to nic tylko się cieszyć.. A basen to dla mnie wielkie ukojenie Nie czuje w nim nadmiaru kilogramów, nie bolą mnie plecy i czuje się po dużo lepiej więc chyba do 38tc jak wszytko będzie ok to pochodzę. Wiecie że mi od 2 dni się super sypia Budzę się góra dwa razy co zawsze kończyło się nawet na 5 . W poniedziałm pierwsze zajęcia na szkole rodzenia ja już 33 tc a dopiero zaczynam Ale skończę tuż przed porodem.
|
|||
|
|
|
#3502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie stąd te 18 kg i cały czas dobry humor
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu, no właśnie na zachodzie obecność męża przy cc i podawanie dziecka do piersi od razu jest czymś normalnym. Ale nie u nas
Mąż może być obecny przy ktg przed cc i przy przygotowaniach, a potem zostaje przed salą operacyjną. Znieczulenie będę miała już na sali podane. Dziecko mi pokażą z daleka, jak będą mieli humor to będę mogła stopeczkę ucałować i zabierają (będę widziała, jak go mierzą, ważą i szczepią, ale na drugim końcu sali). Potem mnie dają na pooperacyjną (gdzie nie może być męża), a dziecko na noworodki. To trwa jakieś 6-8 godzin. Potem ja muszę wstać, wyciągają cewnik i przynoszą dziecko. Dopiero! Wtedy juz tatuś może być. Pewnie znajdą się szpitale w PL, w których jest inaczej, ale norma wygląda, niestety, w ten sposób. Ale to też da sie przetrwać - będę miała całe życie, zeby poznać Tymka A co do weków to ja ci tylko jedno pokażę A one lubią mnie rozpieszczać Ech, ale mam dobrze ![]() Ycnan, czy ja dobrze zrozumiałam - gości przyjeżdżają i zostają do konca sierpnia?Na 2 tygodnie do ciężarnej się wepchnęli? Nawet gdybym bardzo lubiła tych gości, to by mi nie w smak to było. Trzymaj się i nie przemęczaj - oni tez muszą zrozumieć, w jakim jesteś stanie Ilonko Ja mam taki charakterek, że najpierw panika o przerażenie, a potem dopiero racjonalne myślenie A co do pływania, to ostatnio na basenie ratownik mówił mi, ze jego żona pływała do końca ciąży i maleństwo wylazło w ciągu 2 godzin! Tego tobie życzę Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-08-20 o 09:19 |
|
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, ze są takie chore procedury a moze udaloby sie jakos twojego TŻta przemycic na sale operacyjna, dobrze zgadac z ordynatorem, albo nie wiem.... Powiem Ci tylko, ze moj brat student polibudy poznanskiej, pisze prace haczacą o temat medyczny, bo jego praca dotyczy konstrukcji i dzialania ginekologicznego fotela zabiegowego i wyobraz sobie, ze on asystowal jednego dnia przy 6 czy nawet 10 zabiegach (i teraz nie chce sklamac), ale chyba zwiazanych z podwiazaniem wypadajacej macicy, wiec skoro na sale wpuscili jakiegos szczawia (mojego brata ![]() A jesli chodzi o weki to mam Ci do powiedzenia... tfu do pokazania to samo
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 09:25 |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
mszu nie obrazilam sie wiem o co ci chodzi
![]() ycnan ludzie to czasem ja nie wiem rozumu nie maja.... moja tesciowa tez miala przyjechac teraz (przyjezdza) ale pierw w tyg sobie wymyslila ze ona sobie pozniej przyjedzie nawet nas nie informujac ha! tz sie wkurzyl i powiedzial ze pozniej nie ma kiedy bo on ma delgacje a przed porodem my nie chcemy zadnyc odwiedzin i "pomocy" luzie sa na prawde malo kumaci wedlug mnie.... mysla ze niby pomoga, a prawda jest taka ze z tewj pomocy nie wiele jest a wiecej zamieszania, i czlowiek nie czuje sie swobodnie we wlasnym domu. ja mam nadzieje ze jakos ten tydzien przetrwam... pocieszma sie ze dlugo ich ponownie nie zobacze ot taka wredna synowa jestem
|
#3506 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no no. Szczerze to ja znam wiecej Oliwek i Julek Cytat:
i lubie to (inaczej bym nie robila Pichce od dziecka, a przetwory i ciasta dopiero od jakis paru lat (w ciastach i tak nie dorownam mamie). No ale rodzina teraz daaaleko, a moj TZ uwielbia slodkie. Co mam mu zalowac ![]() Cytat:
Choc w sumie troche szkoda, ze lekarz nie bedzie czekal z cc na skurcze porodowe, nie? I tak dasz rade, wszystkie damy!
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu, będę oczywiście rozmawiać z moim lekarzem, może uda się mężusia przemycić do porodowej, a jak nie, to niech posiedzi chociaż te 8 godzin ze mną w pooperacyjnej, bo mi się nudzić będzie
I pewnie boleć, to niech mnie wspiera Zobaczymy, wszystkiego dopiero się pewnie na miejscu dowiem. Wolę nastawić się na normalne w tym szpitalu procedury, a potem miło się zdziwić ![]() To sobie żeśmy dużo powiedziały i pokazały |
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Pomi - dzięki , wczoraj to jakiś taki nijaki dzień był, Tż też jakiś taki przybity wczoraj wrócił, ale dziś od rana cały w skowronkach i mi kazał się zastanowić czy nam coś jeszcze dla małego nie trzeba albo dla mnie, to jak coś to na zakupki pojedziemy . Chyba też do niego dotarło że to już niewiele ponad 3 tygodnie, a w zasadzie to już w każdej chwili może być. A z tym 25.08 to fajnie wykrakałaś Lepiej żeby jednak mały poczekał do pon, aż skończymy ten 37 tc .---Co do weków - to ja jakoś nie mam serca do tego , choć w tym roku zrobiłam 20 słoików ogórasów po żydowsku, bo lubię a inne mama zrobiła to napewno coś nam skapnie ![]() Naked - fajny brzusio , my w ogóle mamy termin koło siebie ja na 12, ty na 13 i będzie dwóch Filipków ![]()
|
|
|
|
#3509 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze tak jest, że są mniej i bardziej popularne imiona w danych rocznikach. Jak chodziłam do szkoły miałam w klasie chyba z 8 Anek i chyba z 6 Kasiek I jakoś wszystkie przeżyłyśmy ![]() Cytat:
Ja nie wiem czy takie postępowanie jest rozsądne. Jednak w jakimś tam stopniu dom tworzymy my - kobiety. Oczywiście wraz z naszymi partnerami, ale nie ma co się oszukiwać, że oni by tak samo żyli bez nas jak z nami No i jeśli taka kobieta nie robi w domu kompletnie niczego to facet po jakimś czasie zauważy, że w zasadzie to ona mu jest do niczego niepotrzebna... Oczywiście nie mówię tutaj o emocjonalnych potrzebach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcesz by tobie coś narzucano, nie narzucaj innym Koniec tematu bo to faktycznie bez sensu, są całe wątki o paleniu ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem wszystko jest kwestią organizacji czasu. Cytat:
). Wg mojej mamy jest dokładnie odwrotnie - w tetrze dziecko się nie odparza i nie przegadasz jej, że jest inaczej ![]() Cytat:
Może jeszcze zapytaj o takie szczegóły, bo niewykluczone, że może być nieco inaczej niż sobie do tej pory wyobrażałaś. Będziesz miała cc w uśpieniu czy w znieczuleniu miejscowym? Cytat:
Więc w niektórych szpitalach można. Niestety nie wiem od czego to zależy bo są szpitale, gdzie kobieta np. przez 2 doby po CC w ogóle nie widzi dziecka... --------------------- Ja wczoraj byłam w kinie na Shreku i utwierdziłam się w tym, że moje dziecko boi się kina i chyba już do porodu się nie wybiorę na żaden film. Łącznie byłam 3 razy i za każdym razem mała niespokojnie fikała, ale wczoraj to już była jakaś straszna panika... Chyba jest dla niej zbyt głośno. Miałam w lipcu jechać na koncert i nie pojechałam i tak sobie teraz myślę, że dobrze, bo dopiero by się dziecko zestresowało wtedy... No i tż kupił nam nowe żelazko
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Dziś w nocy było tak zimno, że zmarzłam śpiąc przy uchylonym oknie , ale jakie powietrze jest rześkie mszu, ninaad - początek 38 tygodnia - super ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które maja Tesco w swoim mieście - czy są już nowe kolekcje ubranek tzn. jesienno-zimowe czy na razie tylko przebrane wyprzedażowe ubranka letnie? A teraz pytanko do warszawianek - do którego Tesco warto zajechać (najlepsze zaopatrzenie w ciuszki niemowlęce)? Będę jutro w Ikei i chciałabym wskoczyć do Tesco, jest jakieś niedaleko Targówka?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Ja jak dłużej poleżę to taki mnie ból łapie, no masakra jakaś. W nocy to nie tyle na siku co na "rozchodzenie" tego bólu wstaję. Dzisiaj aż 4 razy 

ze ile wydaja na mleko i pieluchy?????? !!!

myslalam ze tato dzidziusia moze byc na sali operacyjnej przy CC, chyba w USA tak jest. I nie wiem jak to sie praktykuje w PL, ale w Stanach tez jest tak ze kobieta jest znieczulana od pasa w doł, i tuz po porodzie, podaje sie jej dziecko do piersi... tak przynajmniej miala znajoma, mojej znajomej... hmmm!
Tzn, tyle, ile będę w stanie 
no no. Szczerze to ja znam wiecej Oliwek i Julek 
Lepiej żeby jednak mały poczekał do pon, aż skończymy ten 37 tc
a inne mama zrobiła to napewno coś nam skapnie