|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Pomidora, no to ja trzymam kciuki! za obecnosc meża przy Tobie!!!! to sie musi udac! i kropka Zuziczka, Baby... dosc! kurde no powiedz moze ze jeszcze w wolnej chwili robisz na drutach i dziergasz chusteczki... no way! ![]() poza tym ja dzemikow nie robie, bo moj mąz nie lubi dzemow w ogole wiec dla mnie jednej sie to troche nie opyla...Zmieniajac temat, to chcialam sie pochwalic, ze dzis wieczorem wyrywam sie w koncu z domowego wiezienia JEEEEAAAAH! co prawda, oczywiscie bede kierowca, ale swiadomosc pojscia do ludzi mnie bardzo pozytwnie nastraja!:d az lece po produkty i zrobie sernik na zimno z owocami
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 09:49 |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Martynko, cieszę się, ze humor i twój i TŻta lepszy
A owoców nie dostałam, bo teściowi powódź działkę zalała i ani gruszek, ani śliweczek nie będzie A co do terminu porodu, to lepiej rzeczywiście, żeby mały poczekał do tego 37tc Klarissa, podobno mam mieć cc w miejscowym znieczuleniu. I z tego, co się dowiadywałam, to w tym szpitalu wygląda to własnie tak, jak opisałam. ale jeszcze w poniedziałek pogadam z moim ginem, może da się ubłagać. Będę się czuła jakoś pewniej, jak maż będzie mógł mnie za rękę potrzymać A co do kina - całkiem możliwe, ze mała boi się hałasu.Tymek to samo, dlatego dziś, mimo, ze mój maz gra koncert, to ja siedzę w domu - już nie dla nas takie hałaśliwe imprezy Fajnie, ze dostałaś żelazko - ja z nowego cieszyłam się jak głupia
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam taki problem z moją mamą, która koniecznie chce do nas przyjechać przed moim porodem, żeby "pomagać". Kiedyś już tż powiedział mamie wprost, że nie i że nie zadzwonimy do niej z informacją, że rodzę (bo pewnie wtedy by na siłę przyjechała a wiadomo, że za drzwi się jej nie wyrzuci) i zaprosimy naszych rodziców jak już się odnajdziemy w nowej sytuacji (w praktyce to pewnie będzie kilka dni po porodzie bo dłużej to oni i tak nie wytrzymają i na pewno przyjadą) - to się mama śmiertelnie obraziła, bo ona nam "wszystko pokarze i wytłumaczy przy dziecku" i nie może tego pojąć, że my chcemy wtedy być SAMI WE 3 żeby móc uczyć się siebie a nie mieć gości - gary, zmywanie, sprzątanie i gotowanie...
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadążam z czytaniem zaległości
a nie mam czasu siedzieć pół dnia przed kompem. Ech... Za dużo ostatnio się dzieje.Wczoraj miałam bardzo dziwny dzień, pierdoła doprowadziła mnie po raz pierwszy w ciąży do płaczu i niemal histerii. Po dwóch godzinach mi przeszło, ale ryczałam za wszystkie czasy.... A potem poszłam do lekarza. Wiedziałam, że ostatnio sobie pofologwałam z jedzonkiem, ale jak zobaczyłam 2 kg na plusie przez 2 tygodnie (co daje 9 kg na całość ciąży) to się niemal załamałam. Babka mnie zbadała, pokręciła głową i zrobiła usg sama z siebie. Okazuje się, ze Kluska waży już ponad 3200 g, a do porodu 4-5 tygodni. Przekręciła się, stąd ostatnio koszmarne bóle żeber, kręgosłupa, a kopy wyjątkowo bolesne. Szyjka zamknięta na amen, łożysko nadal 2 stopień, więc nic nie wskazuje, że będzie wcześniej. Za to wszystko wskazuje, że będzie to duże dziecko... Przyszło mi też łóżeczko turystyczne. Jakaś masakra. Powinno się to ustrojstwo łatwo uruchamiać, tymczasem, trzy ściany są fajnie naprężone, jedna nie działa. Postanowiłam to odesłać w ramach gwarancji i poprosić o wymianę na takie same ale sprawne. No i klops. Jednej ściany za cholerę nie mogę złożyć A zawsze myślałam, że takie łóżeczka to pikuś. Rozkłada się to jak parasolkę i tyle... Chciałam inne, ale to było fajne pod względem kolorów i mam za swoje ![]() A tak w ramach odpowiedzi na inne wątki ![]() Klarissa, ja piekę własny chleb. Bajka, nie da się tego porównać z tym co kupujemy w sklepach. Jest dłużej świeży, w domu pachnie niebiańsko i rodzinka wsuwa równo.Poza tym zawsze wiem co jest w środku i o wszelkiej maści konserwantach, rozpulchniaczach itp nie ma mowy. Polecam każdemu ![]() No to idę czytac dalej... |
|
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z żelazka się cieszę bo poprzednie to było jeszcze moje panieńskie żelazko, które dostałam gratis jak kupowałam lodówkę (lodówka była dla mamy, ale żelazko sobie zachachmęciłam ) także miało już swoje lata.Cytat:
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
no no teraz to mnie dobilyscie...
matko, wlascwie, matki...wasi partnerzy, to powinni isc do czestochowy na kolanach w podzięce ze maja takie kobiety obok siebie...mi sie wydawało, ze robie naprawde duzo...ale widac, ze bylam w wielkim błedzie Ja na szczescie nie mam problemow, z tym ze jakas przyszla babcia Nadii chce sie wbic do nas w ramach "pomocy". Za to wszytskie koleznaki dokooła pytaja mnie -"a kto Ci przyjedzie pomoc po porodzie, tesciowa czy mama?" - nikt - jak to nikt?! ( z pełnym zdziwieniem, a czesto i towarzyszacym oburzeniem) moze rzeczywiscie, jestem taka do niczego, nie robie wekow, wedlin ani chleba... wiec jestem trakowana jako jakas sobie nie radząca... bueeee!!! humor mi sie zepsuł Klarissa... jeszcze propos pomocy domowej naszych znajomych (do kotrych zreszta dzis jedziemy), tez wydaje mi sie to zbytek nieslychany.... zreszta ja nie wyobrazam sobie obcej baby krzatajacej mi sie po mieszkaniu i gotujacej obiady... ale moze tak dzis wyglada "zycie na poziomie" w stolYcy... ![]() Majka232.... ja niestety mieszkam zupelnie po przeciwnej stronie Wisły i na Targówku, nie bywam, ale Ray chyba jest z tamych stron (ona wiecznie taka tajemnicza:P) wiec ona moze Ci cos doradzi
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 10:31 |
|
|
|
#3517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z ta datą nieźle "wyczarowałaś" ![]() Cytat:
Aaa i nawet, gdy nie pozwolą na rodzinny poród CC, to nie mogą Ci zabronić pierwszego kontaktu z dzieckiem. Cytat:
--- Ale mnie męczy zgaga
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znajomi na szczescie wpadaja dosc czesto Milej imprezki zycze ci Kobitko!Co do drutow-Raz w zyciu zrobilam swemu exowi czapke na drutach, wystarczy. Co do wekow- wiadomo,ze gotowanie czegokolwiek w duzych ilosciach jest fajniejsze w wiekszym gronie. Lubilam pomagac mamie, zawsze tez wpadala babcia, czasem ciocia i siedzialy baby nad tymi konfiturami, ogorkami czy innym licho i czas lecial na wspominkach i rozmowach. Skonczylo sie niestety, ale brakuje mi. Moj dom rodzinny zawsze pachnial drozdzowym i kazdy byl mile widziany, wpadali znajomi, przyjaciele rodzicow, moi czy moich braci. Taki dom otwarty plus koty, psy i patyczaki Chcialabym by i u mnie tak bylo, po czesci jest, nikt nigdy glodny z mego domu nie wyszedl a i drozdzowe mi wreszcie wychodzi Bo ja to jestem pomieszanie wytrawnego domatora z szalonym podroznikiem ![]() Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to gratuluję ![]() No wybacz,ale w pampersie to się dupa dziecku paruje i często są odparzenia.Dla chłopów to na jajka jest niezdrowe takie grzanie, a w tetrze to jak się dziecko zsika,to od razu mokro i trzeba zmienić,więc nie ma nawet czasu się odparzyć... Zreszta dobra,nie zabieram więcej głosu,bo co bym ku.. nie powiedziała to źle...Widać trafiłam na forum samych ekspertek...
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Mszu jeżeli idzie o chleb to zajmuje mi to dokładnie 10 minut
![]() Bo piekę w automacie, a wymieszanie mąki czy dorzucenie drożdży to przecież mało czasu. Potem tylko pstryczek i reszta robi się sama ![]() Był moment, ze chciałam robić wszystko ręcznie i w piecu. Raz, że faktycznie zajmie to długo, dwa - zeżre za dużo prądu, trzy - nie mogłabym nastawić pieca że np. ma się włączyć o 5 rano, tak żeby na 7 był chleb A w automacie mogę I jak wstajemy cały dom pachnie..Właśnie dzwoniłam z reklamacją mojego łóżeczka. Facet twierdzi, że tak zawsze jest na początku, że to kwestia nauczenia się rozkładania itd. Skoro 4 dorosłe osoby nie poradziły sobie z tym, to chyba coś jest nie halo.... ech... |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikaw, bardzo dobry pomysł z tą własną firmą
![]() Mszu, zaraz dostaniesz No i co, że nie robisz weków, nie pieczesz chleba (ja też nie Ale jakby nie miała takiej możliwości, to też bym sobie poradziła, bo bym musiała i tyle! Po prostu to luksus, którego ty nie będziesz miała. Będziesz musiała być dzielniejsza, ale dasz sobie spokojnie radę. Dziecko nie będzie patrzeć, czy weki robisz Astorianka, biedactwo, to rzeczywiście nerwowy dzień miałaś. Mam nadzieję, że łóżeczko da się jednak zwrócić (i że je najpierw złożysz ![]() Klarissa, ale masz upierdliwców w rodzinie |
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Mszu - nie łam się
Ja też nie robię chlebów, wędlin, nio pierogi to czasem zrobie... A moja matula przyjechała 25lipca i będzie do 23 września. Masz racje, ciężko czasem wytrzymać, bo ciągle o coś pyta, chce z Nami spędzać czas, bo w sumie widzi nas raz na rok ale jak narazie jeszcze nie jest źle. Dziś wzieła się za malowanie drzwi i siedzi na klatce schodowej i maluje mieszkamy w kamienicy i mamy 1 sąsiadów, wiec nikomu nie przeszkadza![]() Wczesniej jak się zle czułam, to poprała mi wszystkie ciuszki dla Milenki, poprasowała.. Więc dużo pomaga, ale faktycznie czasem juz mam dosc, bo trzeba ją zawieśc to tu, to tam.. bo autobusem wszedzie daleko a i lekarzy teraz chce obskoczyć bo i sama się źle czuje a w grecji gdzie przebywa od 5 lat troche drogo ta opieka... ![]() ![]() A ja dziś średnio się czuje,, brzusio bolał całą noc, zgaga nie ziemska, renni zjedzone w nocy a nad ranem biegunka... ale moja mama też się tak czuła, więc to raczej nic złego, POPROSTU coś nam chyba zaszkodziło... OBY bo jutro ide na wesele przyjaciólki i nie chce jej robić Konkurencji heheh
|
|
#3523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym pieluszki wielorazowe to nie tylko tetra, to też wkłady z mikrofibry, bambus i inne cuda i ja też czytałam o tym, że są zdrowsze dla dzieci. A dzieci z odparzeniami pupy przy tetrze jeszcze nie spotkałam, pod warunkiem, że mamy zmieniają ją częściej niż raz na 12 godzin... Ja zamierzam w każdym razie spróbować i nie będzie to oznaczać wcale gotowania pieluch i prasowania (a do tego jest najwięcej zarzutów i mitów wokół), nie będzie odparzeń i nie będzie niewygody ![]() Nie denerwuj się, bo nie warto w ciązy
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze wychodziłam z założenia, że każda mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej i czy ty będziesz używać tetrowych, ekologicznych czy plastikowych, to wiem, że z chęcią zapewnienia dziecku tego, co najlepsze. I proszę mi się tu nie unosić, bo to piękności szkodzi |
|
|
|
|
#3525 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak by mi 5 lat temu ktoś powiedział, że będę takie rzeczy robiła to bym go śmiechem zabiła. Zanim poznałam tż-ta mieszkałam sama, nigdy nie robiłam zakupów bo jadłam wszystkie posiłki na mieście, do domu przychodziłam prać i spać, nie miałam totalnie żadnych obowiązków i wiesz co? Na NIC nie miałam czasu. Na prawdę, brakowało mi dnia na najprostsze rzeczy. Nie wyobrażałam sobie mieć dom, rodzinę, dziecko, pracę i znaleźć czas na to wszystko, wydawało mi się to niemożliwe. Ugotować to umiałam tylko rosół z kostki rosołowej albo zupę z torebki A z czasem się okazało, że nie tylko można znaleźć czas na to wszystko ale jeszcze zdarza się nawet ponudzić - wszystko jest kwestią organizacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No przynajmniej ja to tak widziałam - że bez trudu (a pracowałam akurat w takich domach, gdzie "panie domu" nie były aktywne zawodowo a i tak sobie nie radziły...). Cytat:
). W ramach mojej pracy mogę świadczyć usługi w ograniczonym zakresie nawet z domu. Dlatego coś tam sobie będę mogła dorabiać nawet z małą na rękach. Mąż zmienił pracę na mniej absorbującą i lepiej płatną i na razie zamiast realizować się zawodowo myślimy realizować się jako rodzice. No chyba, że nie wytrzymamy ![]() Apropos dziecka "na rękach" - wczoraj mówili w radiu, że jakaś kobieta wpadła na pomysł wieszania prania z dzieckiem na rękach i dziecko jej wypadło z balkonu z 3 piętra... Maluch walczy o życie. Ile razy słyszę coś takiego zastanawiam się gdzie kobiety mają głowę? Cytat:
Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-20 o 10:36 |
||||||
|
|
|
#3526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogarnij sie i nie miaucz Zartuje, moze rzeczywiscie taki macie poziom w Stolycy Ciekawe co twoja znajoma powiedzialaby na to, ze moj TZ prasuje, gotuje (jka trzeba), sprzata, myje okna, podlogi, robi zakupy i masuje mi plecki Grunt to sie dobrze dogadac i wypracowac obupolny kompromis. Jesli tobie i Tz jest dobrze jak jest, to przeciez wszystko jest OK. Nie musisz byc Nigela, badz soba, przeciez o to tylko chodzi. ![]() Cytat:
A jaka firme chcialabys zalozyc, jakies plany?
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps.Tylko jeszcze dobry pomysł na biznes trzeba mieć ![]() kasienka1701 - ja też zamierzałam używać tetry, ale jej pranie i prasowanie to dla mnie koszmar.... Lepsze już chyba będą te wielorazowe pieluszki, o których ostatnio tak głośno.
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasze dupska, przynjamniej moja wyrosła na tetrach i wszytsko z nia OK a odpazenia sa byly i beda, chyba ze dziecko pusci od pasa gołe tak jak biegaly nasze babcie i dziadkowie. Ja Cie podziwiam, ze myslisz o uzywaniu tetry, bo ja jestem na to zbyt wygodnicka (dzis juz wyszlo jaka beznadziejna gospodni jestem, to co sie bede ukrywac ![]() btw... Garbysi wyrosł susiak???? o jakim tu chłopcu piszesz??? ![]() Klarissa, nic nie robilam, obie babcie po pierwsze sa pracujace, po drugie maja daleko po trzecie, tesciowa jest taka, ze jak sie jej nie zaprosi to nie przyjdzie (i to sobie bardzo chwale ( i to sobie też chwale), ale mnie denerwuje to oburzenie kolezanek... "ze jak to nikt mi nie przyjdzie pomoc, co ja mam za mame albo tesciowa?!" Nie czaje tego ![]() angelikaw... super pomysl z tym wlasnym biznesem... tez bym tak chciala... nawet mialabym pewnien pomysl, ale nie mam jaj zeby go w zycie wprowadzic... bo cierpie na totalny brak automarekingu.... ;/ Zuzi... z tym ze jej meża nie ma prawie w ogole w domu, bo albo na dyrzyze (jak fajnie ze w specjalizacji mojego meza nie ma dyzurow) albo pracuje gdzie w prywatnej klinice... dla mnie to byl tez troch szok, jak spotaklismy sie z nimi w ostatnia niedziele po prawie polrocznej przerwie i nam to obwiescili... no nic, jak ich stac i im to pasuje... to przeciez co mnie do tego
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-20 o 11:04 |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Żłobek prywatny to też jest wyjście, ale ja i tak nie mam dokąd wracać. Niby firma istnieje (nie wiadomo, jak długo) i mogłabym złożyć podanie o skrócenie czasu pracy, którego wiadomo nie mogą mi odmówić, ale nie chcę się z nimi szarpać.
Musiałabym poszukać nowej pracy, a tym tak łatwo już nie jest. Poza tym większość pracodawców oferuje umowę z wyn. minimalnym, a do ręki max. 1200zł. A opiekunka poniżej 800zł nie weźmie (nie dziwię się, ona też chce zarobić), dojazdy to min. 200zł. Do tego jakies ubranie (wiadomo do pracy i w domu ubiór jest nieco inny) i inne wydatki. Narazie planów żadnych. Tzn. mam kilka pomysłów, ale zobaczymy, jak będzie z ich realizacją... Myślałam o sprzedaży internetowej.
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
nie zgadniecie co się stało, Kinia się obróciła ginka mało nie spasdła z krzesełka jak robiła usg, a dzisiaj jest 38+2, nie wiem jak ona to zrobiła i kiedy bo wód mało, miejsca mało, no akrobatka normalnie. A ja w ogóle nie zauważyłam zmiany, jak macałam brzuch to wydawało mi się że jest wszystko jak było Więc Pomi , Bordowa jeszcze macie szansę ![]() Pomi twój gin bada ułożenie przez pochwę jak on to robi? moja ginka to bardzo dokładnie sprawdzała na usg gdzie głowa gdzie pupa, bo nawet przez brzuch ciężko sprawdzić.A jeszcze jadąc do ginki, mówili w radiu, że kobieta która zapłaciła za znieczulenie podczas porodu i ma rachunek, ma prawo żądać zwrotu pieniędzy. Znieczulenie jest bezpłatne ze względów medycznych i na życzenie także |
|
|
|
#3531 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest kochana, ale muszę mieć siły na obcowanie z nią ![]() Cytat:
Zaleca się żeby maluszkowi zmieniać ok. 10 razy na dobę pieluszkę. Natomiast co do przegrzewania to wydaje mi się to nierealne, żeby się dziecki w pampersach gotowały - tak samo musi być ciepło w szmacie jak i w wacie. Nawet mi się zrymowało ![]() Ja sama myślałam o tetrze i trochę pieluch takich dla małej kupiłam, ale na pewno nie będzie całkiem na nich ponieważ nie będę miała w zimie gdzie ich suszyć. Poza tym nie ma się co oszukiwać - pampersy są wygodniejsze i dla dziecka, i dla matki. I nie ma się co unosić, żadna z nas tutaj nie jest ekspertką, ale też nie można zamykać się na różne rozwiązania. Wszystko ma wady i zalety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet jak ja mówię, że nie chcę jej pomocy to ona i tak wie, że mi ta pomoc jest potrzebna Właśnie przez ten jej charakter nie chcę tej pomocy. Bo często mam z tego więcej nerwów niż pożytku. Moja mam uważa, że lepiej ode mnie wie co mi smakuje, jak się mam ubrać, co lubi jeść mój mąż itd. No i na pewno lepiej ode mnie będzie wiedziała jak zajmować się moim dzieckiem - tego jestem pewna. Dlatego ustaliliśmy z tż-tem, że zadzwonimy do rodziców jak już sami uznamy za stosowne
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałaś mi nadzieję ![]() i jeszcze ja
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
GABISUN!!!!! o mamo!!!!!!!!!!!! trza to koniecznie opic... gabisun funduje PICCOLO dla wszytskich!!!!!
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
jak moja mała dała radę wykonać w tak ciasnym mieszkanku obrót o 90 stopni to Twoja też da radę wykonać pół obrotu ( jak Chuck Norris
) Ginka mi mówiła, że z poprzecznego ułożenia jest łatwiej |
|
|
|
#3535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje obie mamusie, nie narzucaja sie, nie obdzielaja radami (moja mama ma uraz, bo z kolei jej mama jest podobna do Twojej). Patrza obserwuja, dziela sie spostrzezeniami i pomagaja gdy trzeba. I trzeba im oddac, ze szanuja nasze podejscie do zycia, mieszkania i mam nadzieje, wychowywania dzieci tez. ![]() Mama jest pielegniarka, wiec i tak pewnie bede do niej dzwonic czesto. Choc znajac ją - ona bedzie czesciej ![]() Wlasnie zadzwonila i musialam jej o tym woblerze powiedziec, dobrze ze wczoraj nie dzwonila, jak siedzialam zaryczana i przykuta do kanapy
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() he he to zimne napoje dla wszystkich
|
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabisun, gratulacje Mój gin naciska delikatnie na brzuch i jednocześnie baaaaaaardzo głęboko wkłada mi paluchy (ja mam wrażenie, ze całą rękę) i tak bada. Do tej pory zawsze miał rację, co potem potwierdzało usg. ale może młody rzeczywiście się jeszcze dowróci ![]() Cytat:
Nie śpię od 6 rano, a ciągle siedzę w piżamie
|
||
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, że u Niki coraz lepiej
Chociaż zaczynam się bać tej cesarki ...mszu Nie przesadzaj z tymi składkami zdrowotnymi W takim razie podnieść je też dla tych, co wieczorem piwo wypiją, bo sobie szkodzą i tym, co lubią do barów chodzić, bo wdychają tam dym z papierosów i tym, co śmieci wypalają, bo wciągają te szkodliwe substancje, pijącym kawę, jedzącym fast-foody ... Mam wymieniać dalej? ![]() Moja mama ma nas 3 i pracuje zawodowo i jak byłyśmy małe też zawsze robiła przetwory Pomidora Ja przed ciążą miałam w biodrach 115 cm czy coś takiego i też się Tż podobają Ale u mnie to też kwestia wystającego tyłka, ale też go uwielbiam, bo zgrabny jest, a co! Też mnie boli, że nie będę z Tż przy porodzie ... Tak nam zależało ![]() A gdzie Twój mąż gra koncert? Czyżby w Radzyniu? ![]() A my to się chyba po porodzie spotkamy dopiero Ty trochę "niechodliwa", ja nie chodzę prawie wcale przez ten naderwany mięsień, a przy schodzeniu ze schodów łzy mi z oczu lecą a u Ciebie z 4 piętra to bym wolała przez okno wylecieć niż schodzić Klarissa Ja też mam zamiar piec własny chlebek Ale ja leniwa jestem, więc zobaczymy, jak to będzie ![]() angelikaw Racja, nie mogą zabronić pierwszego kontaktu z dzieckiem, ale nie sądzę, że będzie nam się chciało z rozpłatanym brzuchem domagać swoich praw ![]() gabisun Aż mi szczęka opadła! Super, że się obróciła Czyli co, sn? ![]() Jak moja mama rodziła siostrę (22 lata temu) to też lekarz wyczuł przez pochwę, że ułożenie pośladkowe, więc da się Z moim kuperkiem jest coraz gorzej ... Jakbym sobie wszystkie możliwe mięśnie naciągnęła i naderwała. Dziś jak doszłam do mamy to już wcale na nogę nie mogłam stanąć, bolało nawet jak dotykałam palcami podłogi A jak schodzę ze schodów to trzymam się kurczowo poręczy bo lewa noga sama się zgina, jakby bezwładna była i lecę na łeb
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
Gabisun - brawka
i słowa uznania dla Twojej akrobatki :jup i:. Fajnie że Kinia zmieniła jednak zdanie . Także Pomi, Bordowa, angelika - może i wasze pociechy zmienią zdanie ![]() ---->Co do Mam i ich złotych rad, to u mnie to samo, moja mówi że sobie urlop zaklepała tak na mój termin porodu, ale rzekomo nie będzie u nas przesiadywać (w co szczerze ani ja ani mój brat, który był świadkiem rozmowy, nie uwierzyliśmy). Fakt, ja się nie zapieram że nie będę jakiejś pomocy potrzebować, ale z umiarem i wyczuciem i kiedy o nią poproszę. No np. wczoraj była u mnie mamusia no i mnie uczyła składać bluzy małego (bo jej sposobem, to więcej mi się zmieści do szuflady), a według mnie to co to za różnica ....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

I pewnie boleć, to niech mnie wspiera
Zobaczymy, wszystkiego dopiero się pewnie na miejscu dowiem. Wolę nastawić się na normalne w tym szpitalu procedury, a potem miło się zdziwić
kurde no
wiec dla mnie jednej sie to troche nie opyla...
JEEEEAAAAH! co prawda, oczywiscie bede kierowca, ale swiadomosc pojscia do ludzi mnie bardzo pozytwnie nastraja!:d

A co do terminu porodu, to lepiej rzeczywiście, żeby mały poczekał do tego 37tc
Tzn, tyle, ile będę w stanie

ze ile wydaja na mleko i pieluchy?????? !!!
ogarnij sie i nie miaucz
o jakim tu chłopcu piszesz??? 

he he to zimne napoje dla wszystkich
:jup i:. Fajnie że Kinia zmieniła jednak zdanie