|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kancia my mieliśmy kiedyś piękny plan jak w zegarku, potem długo burdel
dopiero po tych ząbkach się unormował w miare sam.ale czy śpi czy nie ja g... mog zrobić... śpi to musze pilnować, bo bez wrzasków zasypia na tapczanie jak polerze z nim... więc musze pilnować żeby się nie obudził i nie spadł. Jak nie śpi to wyjść z pokoju ciężko... jak złodziej wychodze jak się czymś zajmie Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 11:02 |
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
witam
czytam na bieżąco ale nie było weny na pisanie,weekend na wsi u mojej mamy tzn niedziela,Ada spotkała sie z kuzynami.uwielbia jak ten 4,5letni sie wygłupia a ona sie wtedy śmieje i biegała za nim jak piesek za 3dni wyjeżdzamy a mi sie chce płakać,sama nie wiem do końca czy w piątek rano nie zrezygnuje.martwie sie może niepotrzebne ale jakoś tak wczooraj byliśmy u tesciowej z Małą(musimy codziennie żeby sie oswoiła z babcią) i.. babcia np wzieła ją i potkneła sie o piłeczke i prawie by sie przewróciły!!!nie powiem bo jest aż nadopiekuncza ale ... .ona lubi grubo ubierać i nakupiła jej jakiś spodenek w lumku ktore Adzi siegają po szyje musze jej zapowiedzieć ze ma jej nie przegrzewać bo sie rozchoruje jak sie zapoci.ja raczej ubieram chłodniej.od poniedz przechodze na Dukana,bo wyglądam strasznie i nawet ostatnio mi ktoś powiedział ze chyba mi sie powodzi bo taka gruba jestem .k armie już coraz rzadziej,tzn już mineło 29godz od ostatniego karmienia i chyba za kilka gidz musze znów.witam nową mamusie,Maleństwo słodziak castilla trzymam kciuki,ja mam raczej dziecko aniołka i nie wiem ctzn ale pewnie jakbym musiała to tez bympróbowała róznych metod. aldiipoka wózek,nowy? karola ty nas zapraszałas nad to jeziorko co tam auta podpalają? cdn
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo kropka w kropke, musze klaskac, spiewac, robic durne miny, laskotac, podgryzac stopy i w ogole prawie ze tanczyc na rzesach jak klaun w cyrku i tez mnie to okropnie meczy.... Maly sam sie nie zabawi jak to ktoras dziewczyna mnie pytala czy nie moge poczytac ksiazki wolne zarty.... to u mnie pozostaje w sferze poboznych zyczen.Tez chce Go nauczyc samodzielnosci, ale z ta zabawa to narazie udalo mi sie wynegocjowac, ze nie nosze to tak duzo bo jak juz pisalam TYLKO W PIONIE (ciezko tak nosic dziecko caly czas i koszmarnie mnie kregoslup boli - ten bol juz nie mija i w zasadzie juz prawie przywyklam ze mnie piekielnie mrowi pod lewa lopatka od kregoslupa i bola zebra...) Olek tez sam zmienia plan dnia i mimo, ze wychodze ze skory by zachowac rutyne bo dzieci lubia miec porzadek i wrecz nudno i zeby zawsze o tej samej porze to samo sie dzialo bo wtedy czuja sie bezpieczniejsze to Olek czesto wszystko psuje sam na wlasne zyczenie... Nie drzemie o tych samych porach... Roznie sie rano budzi (niby sa to male 30-45 minutowe roznice, ale wszystko sie w czasie przesuwa... Wczoraj naprzyklad mial drzemke o 12:30 a dzisiaj wypadnie kolo 13:30... |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Zebica metafora ze złodziejem genialna
hihi Julka też ma lekki sen w porównaniu do Kubusia ![]() Ja staram się wdążyć plan jak u Kubusia by Julka spała raz dziennie ale tak konkretnie jakieś 2-3h. po po 2-3 drzemkach 20 min....jest marudna jak dziecko które niemoze się doczekać Św. Mikołaja Wczoraj się udało spali oboje od 12:20 do 15 Julka wstała 20 min przed Kubusiem. Mogło by być tak zawsze pracuje nad tym
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Castillia a nie idą mu zęby? Mój był długo taki sam... własnie zanim wyszły te dolne jedynki a w trakcie przebijania sie ząbków chciałam wyskoczyć z okna
teraz jest lepiej. Marudzenie bez zmian oczywiście, bo to taki typ akurat ... marudząco śmiejący się.---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Pysia Zebica |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu wspolczuje uczulenia, u nas narazie spokoj
Castilia przeczytalam dokladnie twoj post.Ok,rozumiem,ze chcesz sobie ulzyc,ale ja takich metod nie pochwalam.Ale skoro ty uwazasz,ze tak bedzie najlepiej dla ciebie i Olka,to ok ![]() Co do pedagogiki na studiach nauczycielskich,to sa to tylko same ogolniki,bez zglebiania tematu,w ktorakolwiek strone ![]() A jak ty sie tak mordujesz z dzieckiem na reku,to co w tym czasie robi twoj maz ? Jak teraz nie pracuje,to niech on go nosi,a ty w koncu odpocznij !!!!!! Karola ja mam taki prysznic,prawie przy kazdym karmieniu Zebra oj tak,Lu tez lubi wymuszac ![]() Mialam kiedys zatruty,niewiele to dalo (kanaly byly zapchane - spieprzona robota innego dentysty boli zdecydowanie mniej Shamanaika a probowalas dzwonic do sprzedawcy ? ja swoj odbieram w piatek Shamanaika,Gosbaj,Filka, taki jak ten http://allegro.pl/rozowy-quinny-buzz...196793067.html Kancia Lu jest tak samo wymagajaca.Stale ma pory posilkow i spania (ale nie zawsze spi tak samo dlugo) |
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Aż sobie cofnęłam
jednak nic mi nie umknęło Castillia wsio przeczytałam. Myślę, że ta cała dyskusja wyniknęła z tego, że napisałaś że nie masz wogóle zamiaru wstawać do małego- nie to miałaś na myślia dokładnie napisane wywołało znowuż dyskusje nie ma o co się kłócićAldii ech i jak sobie z tym wymuszaniem radzisz? Bo mój wpada w starszliwy szał... co do zęba teraz dopiero się boje:F Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 12:17 |
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
fd
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:22 |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Shamanaika, bo to nie z tej aukcji kupiła chyba
mały śpi ide koło niego |
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny poradzcie mi,facet z allegro zwrócił mi tylko za kuriera i krzesełko a obiecał tez za zwrot jak wysyłalam poczta co mam zrobic?
|
#1991 | ||||
|
Rozeznanie
|
ale super chłopak. Jak cudnie siedzi sam. Moja Niunia mała na etapie nauki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj Nasza Majeczka również skończyła 6 miesięcy ![]() Matko to już pół roku ten czas gna jak szalony super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-08-24 o 12:50 |
||||
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
!
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:20 |
|
|
|
#1993 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sliczne rodzinne fotki ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Kancia;21578273]a btw wczoraj skończylismy 6 mcy tata i mama nie umie. Mama to mowi ciągiem jak jest rozzalony QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gosbaj super kapielowe fotki ![]() bydgoszczanka jaki piekny portret castilia kochana trzymam mocno kciuki, zeby kazda nastepna nocka byla lepsza. Dzis juz byl sukces, bo sie nie ugielas i maly zasnal ![]() A tak swoja droga chyba tez musze znowu zaczac uczyc Szymka samodzielnego zasypiania. Juz ladnie sam zasypial a teraz klops. Strasznie sie rozwydrzyl w Pl i teraz tylko lulanie, ale na szczescie w lozeczku. Nooo, czasami na rekach, ale to juz w wyjatkowych przypadkach
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
DLA wszystkich dzieciaczkow za 6 miesiecy gratki
![]() ZEBERKO ja mam tak samo maly jak spi o tez musze siedziec z nim w pokoju bo sie przebudza i placze i musze sie przytulic i usypia dalej boze nie mam jak znadrocib wszytskiego maly wlasnie spi a ja sie spiesze zeby wszytskie inne watki tez ponadrabiac poki ladnie spi a od kad siostra wrocila do PL to nie mam czasu na nic kompletnie nawet dzisiaj obiadu jeszcze nie zrobilam zamiast wykorzystac to poki maly spi to na wizu siedze zla ze mnie zona ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- laski kiedy wasze dzieciaczki zaczely same siadac? aaa i dla chetnych dodalam kilka zdjec Szymka aktualnych do albumu |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Zebcia zawsze jej powtarzam,ze ma nie wymuszac,bo to nic nie da i zeby nie udawala,ze placze (placz bez lez
).Mowie,mozesz dostac zabawke i jej daje.Juz wie,ze na mnie nie za bardzo moze cos wymusic.Za to jak widzi moja mame to od razu jest wrzaski i wyciaganie raczekShamanaika ja nie kupilam od tego sprzedawcy.Kupilam taki sam zestaw z prywatnego ogloszenia i fotelik samochodowy jest juz ten powyzej 9kg.Nie wrzucilam linka do swojego,bo jak tylko dobilam targu,to babka usunela ogloszenie ze stronki Dzwon koniecznie do swojego sprzedawcy Filka zadzwon do niego i zapytaj gdzie jest reszta kasy Kasiorekzeta ![]() Madziulka |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Ale nadajecie ![]() Goraco dyskusja sie zrobila Jak tak czytam, to naprawde Castilia szkoda mi Ciebie, z tym WC mnie rozbawilas, ale wiem, ze nie jest Ci do smiechu ![]() Ale powracajac do tematu nie krytykuje Twoich metod, kazda matka wie chyba co dla jej dziecka najlepsze Kazdemu sie łatwo pisze, ale ja tez pewnie probowalabym wszystkiego majac takiego terroryste Wiadomo, ze krzywdy mu nie zrobisz, ale zycze oby jak najszybciej minał ten czasKancia za 6 miesiecy ![]() Brawurka witamy, zdjecia Aldii za wozeczekKarola to popros szefostwo o wiecej pracy, jak Ci sie tak nudzi My mamy jak dotad plan dnia i mniej wiecej codziennie jest tak samo Bardzo to ułatwia![]() Dałam dzisiaj Sebusiowi troszke rosołku z woda i marchewka- zjadł, ale to nie to samo co słoiczek. Krzywił sie jakbym niewiem co mu tam dawala. Teraz sobie smacznie spi a ja ma troche czasu dla siebie
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
No to wstawiam zdjecia ze spotkanka
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIULKA widac ze dzieciaczki sobie przypadly do gustu
|
|
|
|
#1999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do siadania to tak, teraz Ola mma 5 i pół miesiąca a tak od 2 miesięcy siedziala z pomocą, kiwała sie na boki, trzymaliśmy ją lub standardowo miala poduszeczkę pod pleckami, a od 3 dni zaczęła tak nagle sama siedzieć, świetnie zachowuje równowagę i moge ją w łóżeczku zostawić i siedzi i bawi się nie wiem czy to tak o czasie czy nie?co do planu dnia to mamy ustalony od miesiąca i póki co nie zmienia się(zobaczymy jak zeby bedą wychodzić jak to się zmieni ) więc się ciesze, i jest tak:*między 5 a 7 rano - mleko 220ml *11-12 - mleko 220ml *16-17 - obiadek, cały słoiczek czegoś *w tym miejscu następuje jakiś deserek w zależności o której był obiadek *20-21 - mleko 230ml na noc więc to czy daję deserek zależy od tego jak wcześnie obudzi się rano na jedzienie, badź czasem zamieniam sobie obiadek na mleko i jakoś miedzy czasie dostaje deserek, różnie z tym akurat. Madziulka fajnie takie spotkanka, też bym chciała tak.. bo wszyscy nasi znajomi to...nie mają dzieci i od czasu jak Ola sie urodziła a nawet wcześniej już to nic nie rozumieją, jakoś tak sie odsuneli od nas.. a sami pewnie będą mieli dzieci jak będą o wiele starsi..heh.. tzw późne rodzicielstwo.. aha!!!!miałam dodać że mam 26 lat, teraz we wrześniu będzie 2 rocznica ślubu, mieszkam w Poznaniu i Ola to pierwsze dziciątko me, jak ktoś coś chce jeszcze wiedziec a nie napisałam to pytać!
Edytowane przez brawurkaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 13:50 Powód: skleroza ;) |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
swietne fotki, widac, ze spotkanie sie udało
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
BRAWURKA No wlasnie Szymek nawet nie zanosi sie do siadania a widzialam te dzieciaczki o kilka dni od niego mlodsze juz siedza
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest z poczatku stycznia, podnosi sie ale w lezaczku, nie z lezenia za to pelza jak szalony
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywa ktora z was chodzika?
|
|
|
|
#2004 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() elcia ja jako rehabilitantka mam złe nastawienie do chodzików, ze względu na stawy biodrowe i kolana-jakie później konsekwencje są, ale z drugiej strony nie da się ukryć że sa mega wygodne i w sumie przydatne..
Edytowane przez brawurkaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 14:01 |
||
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka rewelacyjne foty
a chłopaki super no i wyłazi nam ząb prawa dolna jedynka, na twardych wcale nie opuchnietych dziasłach, tak jak u Adriana gorne jedynki tez juz widac krechy więc pewnie niedługo ruszą
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
nie i nie bede
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- [QUOTE=brawurkaaa;21588473]no Ola jak leży to do końca też tak wstać do siedzienia nie potrafi, dopiero jak ja posadzimy to siedzi i siedzi, strasznie jej się to podoba, wcześniej nagminnie chciała stać, najlepiej na ziemi oczywiscie, kwiczała jak szalona wtedy ![]() [QUOTE] no tak, tylko, ze Twoja Ola jest mlodsza ponad 2 miesiace, to moze jeszcze nie siadac, a Sebus chyba jest za ciezki, zeby sie tak podniesc(sama sobie tak tłumacze ), wazy 10 kg i moze cos w tym jest![]() Kancia
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde
Madziulka swietne fotki.Fajne sa takie spotkania live Brawurka ktoras mamuska jest z poznania,wiec moze sie umowicie na spacerek ![]() Elcia my nie uzywamy, z tych powodow, o ktorych napisala Brawurka Kancia ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doskonale Cie rozumiem blonde_hair, elcia, kancia, aldii elcia Szymek siedzial juz bez trzymanki jakos jak skonczyl 5 miesiecy i szybko zaczail jak moze sam sobie usiasc z czworakow. Ale on sie baaardzo szybko rwie do wszystkiego. Teraz do smiga po domu jak odrzutowiec i wstaje przy czym popadnie. Wlasnie tez zastanawiamy sie nad chodzikiem. Myslelismy najpierw o kojcu, ale pozniej stwierdzilismy, ze w kojcu tez bedzie darcie za mama i ze chyba bedzie lepszy chodzik... bedzie sie cos dzialo.... Szymek ma teraz ten lek separacyjny, zreszta widze, ze kilka dzieciaczkow tez Heh, zreszta o chyba od urodzenia ma, a teraz wiekszy ![]() Czytalam tez wlasnie opinie na temat chodzikow, jak napisala brawurkaaa. Chociaz moi siostrzency mieli i nie maja problemow ani z biodrami itd. Wiec chyba jednak kupimy. Kancia zabka
Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-08-24 o 14:17 |
|
|
|
|
#2009 |
|
Przyczajenie
|
hej chciałabym się przyłączyc
![]() można? Edytowane przez mikaaa84 Czas edycji: 2010-08-24 o 14:23 |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze nieszkodzi jak rodzice beda w rozsadnej ilosci sadzac dziecko w chodziku- np. godzine dziennie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

dopiero po tych ząbkach się unormował w miare sam.
babcia np wzieła ją i potkneła sie o piłeczke i prawie by sie przewróciły!!!nie powiem bo jest aż nadopiekuncza ale ...
.ona lubi grubo ubierać i nakupiła jej jakiś spodenek w lumku ktore Adzi siegają po szyje
musze jej zapowiedzieć ze ma jej nie przegrzewać bo sie rozchoruje jak sie zapoci.ja raczej ubieram chłodniej.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tym bardziej, ze mam porównanie z Adrianem i to mnie jeszcze bardziej dobija
Maly sam sie nie zabawi jak to ktoras dziewczyna mnie pytala czy nie moge poczytac ksiazki
boli zdecydowanie mniej 

Wczoraj Nasza Majeczka również skończyła 6 miesięcy 

) więc się ciesze, i jest tak: