|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
castilia, trzymam kciuki
![]() Ta książka, to "Język niemowląt"? Mam ją na kompie, po polsku. Mogę przesłać zainteresowanym na maila. Luizka portretowo - 4miesiące i 7 dni
#1952 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kurcze moj Krzys cos dzisiaj chyba ma lekka goraczke. taki jest caly cieply no i poci sie. dalam mu Nurofen i poszedl teraz spac. Nic innego mu nie jest, zadnego katarku ano kaszelku. moze to na zeby bo zagladalam mu do buzi i gorne 2 i 3 sa juz widoczne pod dziaslami bardzo wyraznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie "język niemowląt" to taki wstęp...dla rodziców z problemami w skali dużej "zaklinaczka" jest dobra tej samej autorki... miałam ją nawet ale sprzedałam, bo mój kłopot sam sie rozwiązał a książka cudu nie uczyniła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Raczkowanie
|
b
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Rozeznanie
|
Bydgoszczanka - Luiza to wykapana Ty. Nie udałoby Ci się wyprzeć pokrewieństwa. Chętnie bym poczytała ten język niemowlaków - a możesz to jakoś zzipować i wysłać mi na maila?
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
castilia niestety nie moge Adriana oddac babciom bo obie sa czynne zawodowo
![]() W kazdym razie gratuluje małego postępu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Shamanaika ja mam sajgon przy tym całym lęku separacyjnym i jak ide choćby do wc i zostaje sam to wrzesczy do upadłego z nosem w dywanie i to jak rozpaczliwie... no dlatego ja sobie nie wyobrażam zostawić go tak do wypłakania...
Bydgoszczanka śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Kancia jak noc ? edit. doczytalam : ]
![]() Gosbaj ![]() Ya zamiast calkowicie odstawic dziecku jedzenie w nocy,mozna je przepoic woda.Jezeli nie bedzie rzeczywiscie glodne to usnie, a jak zacznie sie ryk,to znaczy,ze potrzebuje jeszcze w nocy papusiac Gosbaj ma Lovi 360. Tez nie mam koldry ![]() Karola ![]() Bydgoszczanka moze u was nie bedzie tak zle ![]() ![]() Shamanaika ![]() Bardotka jeszcze z 2 m-ce i bedzie przymierzac ![]() Brawurka witaj ![]() Castilia niestety Bardotka ma racje.I ustalanie dziecku regul i granic,nie polega na pozostawianiu wyjacego dziecka w lozeczku ![]() ![]() Zebra ![]() Kupilam wozek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
no a ja od wczoraj mam jazde z zasypianiem
![]() ![]() i co ja mam zrobić? najłatwiej się mowi, nie zostawiaj ale w takim razie co mam zrobic? nosić go? Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-24 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
ślicznie, jakie ładne oczka ma
![]() ![]() moje dzieciątko śpi więc póki co wkleję jakieś fotki na szybko, takie co pod ręką mam.
#1961 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle przeoczylam 1 strone
![]() Bydgoszczanka slicznoscie ![]() Gosbaj to pewnie na zeby, tak jak i te rzadsze kupy Zebra masz racje co do nocnego odzwyczajania ![]() Karola daj @ na priv i przesle ci jezyk niemowlat |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ząbkowo i dojrzysz jakieś wychodzące kły...to ja nosiłam, tuliłam i znalazłam cierpliwości w sobie tyle co nigdy,,,bo mnie ostatnio nap...ząb, potem trułam, teraz nadal niedotruty, bo pobolewa to ja wiem, że w takich bólach to naprawde dziecko nie wieco zrobić i chce być tulony... jak to tylko albo aż jeden z tych skoków rozwojowych to się pocieszać można, że minie ![]() Castillia jeszcze raz ... moim zdaniem nie możesz nagle nie dać nic jeść, bo on naprawdę będzie głodny w końcu przez dzień zje tyle co zawsze czyli nie tyle co potrzebuje... U nas jedzenie jest takie mniej wiecej: 6-7 130 mleko 9-10 kaszka 14(czasem później zależy od spania) obiadek(pół słoiczka- 3\4 zależy) 16 deserek lub jogurcik- czasem nawet cały duży 19 mleczko z kaszką(na 160-180 wody) i jeszcze w nocy je ok 1-2 mleko- 160 Brawurka ale cudowna mała ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
brawurkaaa witamy cudnego masz szkraba
![]() Gosia może to na zabki ta podwyzszona temp ![]() u nas z uczuleniem lepiej ale tylko na twarzy nawet moglabym zaryzykować stwierdzenie że na twarzy nic nie widać ale za to zeszło niże jjest na klatce piersiowej ![]() Aldii za zakupi i wybór ![]() A ja czekam na kuriera ![]()
#1965 |
Zakorzenienie
|
nie mam kołyski
![]() ![]() castilia popieram Cie we wszystkim co robisz i nie przejmuj się jesli ktoś Cie krytykuje za to co robisz bo miec takiego diabła to dopiero trzeba sie napałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kancia wierz mi ja doskonale Was obie rozumiem! Może i śpi mi w nocy ale nie zawsze tak było i mordowałam się z uspokajaniem i odkładaniem ale przyniosło skutek. Za to w dzień pozostał bestią przez co mam w domu tak, że aż wstyd a nie zawsze mam siłe sprzątać po nocach...Pisze z nim na kolanach, bo ani myśli sam się pobawić... do wc najlepiej żebym go brała! Taki grzeczny jest... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
dobrze, ze pozniej ide sobie buty kupic bo normalnie cisnienie mam ze 190
![]() zebra ja nie mowie, ze ktos mowi o castili ze jest zła matką. Poprostu uwazam, ze gdyby nie musiała to by w ten sposób Olka nie "traktowała" i ona jako matka chce dla niego najlepiej ![]() edit: Tomek zasnął ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-24 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak zasypia w dzien to robie tak jak Gosbaj i chodze do niego, ale zwykle wystarczy ze pojde dwa razy a potem zasypia. Cytat:
![]() Wydalo sie! Chce zameczyc swojego syna ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak ktos nie ma kolyski a dziecko chce tylko w pionie a w poziomie drze sie dokladnie tak samo???? Edytowane przez castilia Czas edycji: 2010-08-24 o 10:43 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Raczkowanie
|
dziękujemy
![]() no mała to faktycznie taka śmieszka..często wybucha śmiechem przez sen, oczywiście śpiąc dalej ![]() generalnie płacze jak jest głodna tylko i przed snem czasem pomarudzi, więc nie wiem jak to będzie z tymi zębami-az się boję, bo z tego co tu piszecie to nieciekawie jest wtedy.. tak się zastanawiam kiedy wyjdzie jakis kiełek bo w sumie już od miesiąca ma takie nabrzmiałe dziąsełka, a teraz ma 5 i pół miesiąca wiec to chyba czas na zęby ![]()
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Kancia w to nie wątpie
![]() ![]() Zazdroszcze... ja wyjde sobie odsapnąć w poniedziałek... na rentgen zęba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
no ja sobie nie odsapne bo dzieciary ida ze mna
![]() ![]() 4.09 zostawiam ich tesciowej i jade z małzem na caly dzien ![]() ps. dentyste mam w czwartek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Castillia chyba jakiś post mi umknął ale już skumałam, że nie chcesz go zostatwić drastycznie
![]() A jak piszesz, że macie lęk separacyjny to może on jest przyczyną... mój jest tagiczny przy tym w dzien,...ciągle wyje, jęczy, wścieka się,mało śpi i lezie do mnie... o właśnie wyje.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Rozeznanie
|
Kancia -
![]() Moja Maja to był diabeł wcielony (nadal jest ![]() Brawurka - śliczności ![]() Nie mam dziś nic specjalnego do roboty w pracy i nudzę się jak mops. Chyba za szybko pracuję, że już wszystko zrobiłam ![]() ![]() Aha, wczoraj Adaś szamał kaszkę manną z owockami z deserku i w pewnym momencie jak nie zacznie pierdzieć buźką pełną żarła. Cały ten klejący kaszkowy prysznic poleciał na mnie: na twarz, na włosy, na ciuchy. Gęba do prania, włosy też (a miałam świeżynki!). Narozrabiał mój łysy, narozrabiał...
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to odpoczniecie:F ![]() Karola tyle, że ja wiem kiedy płacze naprawdę a kiedy wymusza... jak próbuje nie reagować za bardzo to zaczyna się zanosić... i jest tylko gorzej. Ten typ tak ma. A Kancia ma drugiego syna więc naiwna nie jest:F:F:F Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-24 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Raczkowanie
|
l
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zadomowienie
|
Aldii no mam nadzieje ze to na zabki a nie zadna choroba.
gratki za wozek, pokaz fotki ![]() Castilia na twoim miejscu tez bym chyba probowala wszystkiego i wcale nie uwazam cie za wyrodna matke. tak jak pisala ktoras dziewczyna wczesniej, szczesliwa mama to szczesliwe dziecko a nieszczesliwa mama to neiszczesliwe dziecko. tak wiec trzymam kciuki zeby bylo coraz lepiej ![]() Brawurka witaj i faktycznie masz mala smieszke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Miała któraś trutego drugi raz zęba? To boli chociaż mniej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
u nas od rana padało a teraz sie przejania wiec zaraz ich pakuje i idziemy na spacer
![]() karola no własnie ja nie chce bujac, nosić, zabawiac caly czas, chce zeby to dziecko umiało się zając zabawką, polezec na macie, popełzać. Zainteresowac sie czyms a on polezy chwile i juz kwęka, nie jest mobilny więc zaraz jeczy no i musze zgadywac co by mu podpasowało ![]() ma jasny plan dnia ale sam go zmienia, to duzej pospi, to nie da rady po spaniu wytrzymac 1,5 h itd. Cały czas trzeba kombinowac zeby było ok. Meczy mnie to okropnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Raczkowanie
|
Zeberka ja miałam jakieś dwa tyg temu trutego i mial troche poboleć aż sie nie zatruje, a on całą noc bolał - rwał, masakra, nic nie spałam, więc to coś z nigo wydłubałam, bo miałam uczucie żę mi zaraz dzisło eksploduje i pomoglo - ulga była gdy wyjełam, na nastepny dzień jeszcze raz mi truła go ale tym razem dodatkowo wsadziła do niego znieczulenie, a nie sama truciznę i nic juz nie bolał! zatruł się tak sądzę i dopiero we wrześniu bedzie mi go kanałowo czysciła i ostatecznie zamykała, więc w sumie za drugim raziem już nie powinno boleć zatruwanie.
Edytowane przez brawurkaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przedwczoraj ogladalam na youtube jak ludzie zachwalaja ten uspokajacz - jest jesio taki z wodospadem i kilka innych i mialam ochote rozwalic kompa bo u mojego dziecka nic sie nie sprawdza!!!! On nic nie lubi i nic go nie zajmie dluzej niz 10min.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.