Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 14:14   #2881
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

anuszka - oby z Igą nic się nie działo

Farminka
- wiem, ze byla dlatego kupilam, choc uzywam na zmiane z lidlowskimi

Czekam na ten okres...niech juz przyjdzie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 14:17   #2882
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

karolcia ale by były jaja jakbyś była w ciąży Cieszyłabyś się??
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 14:24   #2883
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
karolcia ale by były jaja jakbyś była w ciąży Cieszyłabyś się??
OJ nic nie mow...chyba bym sie zabila...ja mialam problem z zajsciem w ta ciaze...to nie mozliwe...uwazalismy z TZ mam nadzieje ze sie zaraz pojawi

Stary 2010-08-27, 14:35   #2884
Linka24
Wtajemniczenie

Dziś kończymy 7 tygodni
wazymy 5 i pół kilo i mierzymy 58 cm

Karolcia ale jaja ale moze po ciąży to mormalne ze okres nie przychodzi z zegarkiem w ręku??
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 14:37   #2885
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
OJ nic nie mow...chyba bym sie zabila...ja mialam problem z zajsciem w ta ciaze...to nie mozliwe...uwazalismy z TZ mam nadzieje ze sie zaraz pojawi
Możliwe możliwe
Ale w takim razie jak nie chcesz to nie życzę
Ja też bym nie była zadowolona gdyby tak się zdarzyło.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

linka jaki radosny bąbelek Wszystkiego najlepszego
Stary 2010-08-27, 14:37   #2886
Alguien
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Ale mamy fajne dzieciaczki na watku

agravka smierc lozeczkowa dotyczy dzieci do 1 roku zycia
papeteria za miesiac
FraniaPirania ale potrafia cieszyc takie pierwsze slowka prawda?
Xawmeli Twoja Nadinka przypomina mi moja Milenke !!! przesliczna jest jak sie czujesz??

Przyszlam sie pochwalic fotkami z wesela (aniaa pytalas chyba nawet )
Ostrzegam, ze jest ich mnostwo
Przygotowania:
Kosciol:
Wesele:
Plener:
Jakosc zdjec zmniejszylam, bo inaczej ladowalabym do albumow kilka dni Moje ulubione sa z pleneru

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-08-28 o 17:39
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 14:46   #2887
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

alguien na razie obejrzałam tylko kilka z kościoła, bo iga się obudziła. Ślicznie! Jakaś Ty chudziutkaaaaaaaaaa!!!!!! !!!!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

edit: te nad Motławą też super

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

To kościół na Przymorzu???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 14:49   #2888
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 7 tygodni
wazymy 5 i pół kilo i mierzymy 58 cm

Karolcia ale jaja ale moze po ciąży to mormalne ze okres nie przychodzi z zegarkiem w ręku??
nie no wiem, mam nadzieje ze przyjdzie

alguien - slicznie

Mala wstala po 5,5h je i ladnie nosek sie oczyscił

Stary 2010-08-27, 15:02   #2889
olakola
Zadomowienie

alguien - objeżałam z pleneru SUPER cudne
zdjęcie "tytanik" fajowe , w ogóle wszystkie udane, dobrego mieliście fotografa
a chudzinka z Ciebie, nikt by nie powiedział, że jesteś młodą mamusią
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:10   #2890
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hej,

czy do neurologa trzeba skierowanie jak się chce na nfz, czy chodzicie prywatnie? mojemu drży nóżka przy jedzeniu, może by sprawdził (usg główki było w szpitalu, jak miał spowolnione odruchy przy żółtaczce)

:
do neurologa trzeba mieć skierowanie od lekarza z przychodni w której zarejestrowane jest maleństwo wiem bo my mamy i do poradni neonatologicznej i do neurologa - 9 punktów przy urodzeniu i nieznaczne zmiany w usg główki( Nice skoczyło ciśnienie), mamy być pod kontolą poradni neonatologicznej.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
karmie tylko piersia ...+ od kilku dni herbatka hippa ale to maks 50ml diete mam okrojona , predzej te jego kolki sa od niedojrzalego ukladu pokarmowego a juz najpewniej od łykania powietrza bo nie raz tak łapczywie je ze szok i nie zawsze mu sie odbija

nie zmuszam go ...jak placze coraz bardziej to go obracam na plecki choc juz sam to potrafi zrobic

wczoraj nie dało sie też po jedzonku ... ale dziś po karmieniu TZ wzial go do odbicia i zasnał u niego na rekach i polozyl go na brzuszku i uwaga uwaga.... zasnal w takiej pozycji

Moj mial duzo w porównaniu do twojego bo 8/7/9 ( w drugiej minucie przestał oddychac ) ale nie jest jakos specjalnie traktowany.W szpitalu standardowo zrobili mu usg glowki i bioderka no i badanie sluchu
a teraz gdy mial ta przepuklinke operowana i lezał w klinice to ponownie mial usg glowki , brzuszka, serduszka (wyszła mu uogólniona hyperkineza ( dziecko bardzo niespokojne) ponoc nerwusek z niego niezły...kompleksowo go wybadali i zlecili jeszcze kontrole w poradni preluksacyjnej, kardiologicznej, audiologicznej(badanie sluchu mu zle wyszlo ale tlumaczyli to tym ze na badaniu byl ruchliwy a antybiotyki ktore dostawal tez mogly spowodowac oslabienie sluchu ale na bank dobrze slyszy bo byle trzask go potrafi czasem wystraszyc )i chirurgicznej...

to masc na blizny mam od szwagierki a pharmaceris tocoreduct koncze drugie opakowanie zaczelam zaraz jak tylko sie pojawily czyli koncem 8 miesiaca i nie widze zadnej poprawy nadal sa czerwone i duze

sama blizna to bylo zgrubienie ale nad blizna nie

agravka tez musze sobie sprawic pas na mojego flaka
na blizny polecam dermatix + pioru}sko drogi ale skutecyny - wiem bo mi sporo blizn z twarzy usuwał- po szyciu

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Basia - u nas jest 15 do 17 stopni, wiec ubieram cieplej, ale moja jak jej zimno to placze.
Miala rajstopki, cienkie polspiochy body na dlugi rekaw i bluze z misiakiem, nakryta kocykiem i sprawdzalam czy nie jest mokra, ale nie...mi samej nie bylo za cieplo...wiec mysle ze oki. a dzis jej tez 15, pada i wieje.
moja płacze jak jej za ciepło))
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
znalazlam ubranko do chrztu dla malego takie jakie chcialam, sliczne w rozsadnej cenie i bedzaie mozna zalozyc na inne wyjscia
http://allegro.pl/komplecik-dla-chlo...203804178.html
my mamy chrzest 26 września a jeszcze nic nie mamy)

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
fajowe
ja wpadlam na pomysl ze zrobie komplet na drutach, mam nawet piekna biala wluczke z bialymi jakby perelkami, ale potem stwierdzialm ze nie dam rady wiec wluczka jedzie do pl do pra babci, ona wydzierga

ja robie teraz sweterek, jak mi sie uda to pokaze
podziwiam....)jak skończysz to wklej zdjęcia)

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Dzis mały ma równy miesiac
Nika też ma dziś Miesiąc )))))

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co mi sie stalo. odkad sie maly urodzil to staralam sie lekko go ubierac nie przegrzewac itd. a teraz to tylko go przykrywam co chwile ubieram cieplo. moze dlatego ze mi zimno to wydaje mi sie ze jemu tez? nie wiem sama ale damian na szczescie troche mnie stopuje z tym wszystkim. musze sie przelamac z tymi spacerami bo nie wiem co to bedzie. dzis pada wiec nie da rady. ale jak pisalam wczesniej maly troche na balkonie pospal. tak z godzinke wiec zawsze to juz cos

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

myśmy były dziś na spacerku w nosidle ( na ramiana) bo wózka nie wolno mi dźwigać i jak wróciłyśmy to mała zrobiła Taaką kupkę że musiałam ją wykąpać))a na spacerku caaały czas spała) u nas 23 stopnie ubrałam małą w dres butki skarpetki koszulkę z długim rękawkiem i bluzę dresową. i opaskę na uszy- jakoś nie mogę się po tym zapaleniu uszu pozbyć manii i ciągle jej wciskam coś na uszy. Nika była Bardzo zadowolona ze spaceru - dowodem była mega kupka na którą czkałam 27 godzin))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:19   #2891
caprica6
Wtajemniczenie

Witam, ja juz tez jestem po Moja dzidzia juz 2 tyg jest na swiecie, przyszla na swiat 12.08, opisalam wszystko na mamach lipcowo-speirpiowych
Tez jestescie takie niewyspane? Jak Wasze maluchy w nocy sie zachowuja? Bo moja niunia 2 razy mnie budzi, ale czasem musze posiedziec z godz zeby przestala marudzic i zasnela Chce jest co 2-3h przez cala dobe I non stop robi kupy A dzis kupka az jej wyszla z pieluchy na kocyk
Jak u Was z waga? U mnie jeszcze 7kg na plusie, nie przeszkadza mi to jakos starsznie, ale wkurza mnie brzuch ktory wyglada na 5 miesiac Nie mam w co sie ubrac!

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-08-27 o 15:21
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 15:30   #2892
żabka19
Raczkowanie

My juz po szczepionce.. tylko podczas samego szczepienie maly darl sie bardzo , pozniej troszke kwekal jak polozylam go na stole,ale zabawialam go jakims zabawkami tam dostepnymi i nie bylo zle...po 10 minutach noszenia na rekach zasnal wrocilismy do domu ,obudzil sie ,nakarmilam go i teraz dalej spi Bylismy tam godzinke ,glownie pogadanka ,nic nowego sie nie dowiedzialam .Zmierzyla tez glowke i stwierdzila ,ze wszystko ok. Maly wazy 4725 i mierzy 58 cm. Dzis skonczyl 7 tygodni

papeteria to twoj mial b.duzo badan ,moj z tego co napisalas mial tylko badanie sluchu w szpitalu ,ale to przeciez jak kazdy noworodek. /Wszystkiego najlepszego dla malego! Super Ci sie rozwija jak zaczal sie usmiechac jeszcze przed skonczeniem 1 miesiaca.
scoobs w No maja takie samo podejscie
Linka wszystkiego najlepszego dla synka!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

niezawsze mozliwe ,ze zmiana koloru tej kupki to przez zatwardzenie..Wczesniej czytalam troche o tych kolorach jak maly dostal lekkiej biegunki ,ale juz nie pamietam dokladnie. Musze Ci powiedziec ,ze ja wprowadzilam 1 butle modyfikowanego przed snem zeby moc troche dluzej pospac(egoistka) i ..nic nie pomoglo.. maly tak samo budzi sie co 3-4 godziny ,a o godz. 2.30/3.30 to juz obowiazkowo ,nie wazne o ktorej by zasnal. Dzis koncze z mod. bo Szymon juz 3 dzien nie moze zrobic kupki :/
Alguien jaaa ale piekne zdjecia!!! Poprosze namiary na fotografa na pw.!

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-08-27 o 15:41
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:32   #2893
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hej,

czy do neurologa trzeba skierowanie jak się chce na nfz, czy chodzicie prywatnie? mojemu drży nóżka przy jedzeniu, może by sprawdził (usg główki było w szpitalu, jak miał spowolnione odruchy przy żółtaczce)
nie wiem, ja ide prywatnie, bo terminy sa koszmarne u nas ja chce juz bo boje sie nadmiernego napiecia miesniowego, bo malapodnosi bardzo wysoko glowke i opiera sie na rekach i w ogole jest silna i wole skontrolowac ja czy wszystko ok. 3 wrzesnia mamy wizyte
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

nie jem nic, co zawiera mleko, jaja zaraz sie zwaze
tez juz przestalam jest te produkty, najgorzej z chlebem , ale pocieszajacy jest fakt, ze szybciej schudne
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
anuszka-mam nadzieje, ze uda Ci sie dostac dzis do lekarza. Mierzylas Idze goraczke?\
tak przegladam na all te ubranka do chrztu i niestety nie widze nic, co by mnie zachwycilo dla dziewczynki. Dla chlopcow jest pelno jakichs fajnych garniturkow, a dla dziewczynek tylko jakies beznadziejne sukienki ze swiecacego materialu...
dokladnie same wsiowe falbanki i blyszczace tiule czy co tam z czego oni to robia

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dzisiaj okazało się,że bebilon 1 jest towarem deficytowym u mnie w mieście.Zjechałam pół miasta żeby kupić i już myślałam,że mała bez mleka w końcu zostanie,bo nigdzie nie było.W dodatku spóźniłam się na promocję pampersów w rossmannie.Była do wczoraj Na szczęście wpadłam na pomysł żeby zajrzeć do niedużej taniej drogerii i kupilismy tam za 45zł zamiast za 55zł jak kosztują np.w tesco.

a Ty nie karmisz juz swoim mlekiem? Czy mieszanie karmisz?
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Przyszlam sie pochwalic fotkami z wesela (aniaa pytalas chyba nawet
przeslicznie wygladalas i super suknia!!!

A ja sie wam musze pochwalic a raczej moja core! Maja zrobila drugiego kupsztala!!!!!! Od razu inne dziecko!!!! i znow nie wiem czy moja dieta czy bebilon comfort czy po prostu
Dobra znikam na zakupy a tz przejmuje mala czas relaxu dla mnie miedzy polkami sklepowymi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:51   #2894
kardia14
Przyczajenie

Hej Dziewczyny . Tak sobie podczytuje Wasze forum od prawie 3 miesięcy – najpierw poczekalnię - z wypiekami na twarzy czytałam relacje z przychodzenia na świat waszych bobasów i masując się po brzusiu zastanawiałam się kiedy na nas przyjdzie pora , a teraz odchowalnię – podziwiam maleństwa i staram się wykorzystywać wasze sposoby na okiełznanie mojej Zosi, która przyszła na świat, po średnio ciężkim porodzie, 13 lipca o 15.40. Nie wiem czy można się do Was przyłączyć, jeśli tak to będzie mi bardzo milo od czasu do czasu pochwalić się moją córcią, a czasem troszkę pożalić, no bo w końcu kto mnie lepiej zrozumie jak nie Wy drogie lipcowo – sierpniowe (a może nie tylko) Mamuśki...
kardia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:19   #2895
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
nie wiem, ja ide prywatnie, bo terminy sa koszmarne u nas ja chce juz bo boje sie nadmiernego napiecia miesniowego, bo malapodnosi bardzo wysoko glowke i opiera sie na rekach i w ogole jest silna i wole skontrolowac ja czy wszystko ok. 3 wrzesnia mamy wizyte
no mój też się opiera na przedramionkach, wysoko główkę zadziera i ostatnio nawet (pisałam) trzy razy z rzędu na przewijaku przekręcił się z brzuszka na plecki. Wczoraj bylismy na szczepieniu i był badany przez lekarkę, wspominałam o jego osiągnięciach i nie okazała jakiegoś niepokoju, tylko pochwaliła, że silny chłopak i że bardzo ładnie się rozwija.
nie martwiłam się tym, dumna z synka byłam a teraz już mi mina zrzedła i sama nie wiem co robić
no i jeszcze z tą nóżką.. też mu się zdarza, że czasem mu zadrży jedna stópka albo druga ale też się tym nie martwiłam.. teraz wychodzi na to, że wyrodna jestem i się dzieckiem nie przejmuję

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-27 o 16:20
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:22   #2896
FraniaPirania
Rozeznanie

kardia14 witaj
mozesz pisac, zalic sie, chwalic... etc

prawda dziewczyny?
prosze opis porodu

Siala

Edytowane przez FraniaPirania
Czas edycji: 2010-08-27 o 16:24
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:30   #2897
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszlam sie pochwalic fotkami z wesela (aniaa pytalas chyba nawet )
pytalam i to nie raz
zdjecia naprawde super a ty slicznie wygladalas no i Milenka tez

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Witam, ja juz tez jestem po Moja dzidzia juz 2 tyg jest na swiecie, przyszla na swiat 12.08, opisalam wszystko na mamach lipcowo-speirpiowych
Tez jestescie takie niewyspane? Jak Wasze maluchy w nocy sie zachowuja? Bo moja niunia 2 razy mnie budzi, ale czasem musze posiedziec z godz zeby przestala marudzic i zasnela Chce jest co 2-3h przez cala dobe I non stop robi kupy A dzis kupka az jej wyszla z pieluchy na kocyk
Jak u Was z waga? U mnie jeszcze 7kg na plusie, nie przeszkadza mi to jakos starsznie, ale wkurza mnie brzuch ktory wyglada na 5 miesiac Nie mam w co sie ubrac!
witaj niewyspanie na poczatku to chyba norma

Cytat:
Napisane przez kardia14 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny . Tak sobie podczytuje Wasze forum od prawie 3 miesięcy – najpierw poczekalnię - z wypiekami na twarzy czytałam relacje z przychodzenia na świat waszych bobasów i masując się po brzusiu zastanawiałam się kiedy na nas przyjdzie pora , a teraz odchowalnię – podziwiam maleństwa i staram się wykorzystywać wasze sposoby na okiełznanie mojej Zosi, która przyszła na świat, po średnio ciężkim porodzie, 13 lipca o 15.40. Nie wiem czy można się do Was przyłączyć, jeśli tak to będzie mi bardzo milo od czasu do czasu pochwalić się moją córcią, a czasem troszkę pożalić, no bo w końcu kto mnie lepiej zrozumie jak nie Wy drogie lipcowo – sierpniowe (a może nie tylko) Mamuśki...
witaj pewnie ze mozna zapraszamy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:31   #2898
Alguien
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny

Cytat:
alguien na razie obejrzałam tylko kilka z kościoła, bo iga się obudziła. Ślicznie! Jakaś Ty chudziutkaaaaaaaaaa!!!!!! !!!!
edit: te nad Motławą też super
To kościół na Przymorzu???
nie Pruszcz Gd

zabka serio chcesz namiary? bo facet jest naprawde niesamowity!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:38   #2899
żabka19
Raczkowanie

kardi14 witaj ! Zapraszamy!
Siala, niezawsze ostatnio czytalam co na temat napiecia miesniowego ma do powiedzenia P.Zawitkowski (jak znajde to wkleje) i on bardzo madrze sie o tym wypowiadal ,ze rodzice zamiast byc dumni ze swoich dzieci ,ze szybciej sie rozwijaja niz inne to chodza po lekarza ,a tamci rehabilituja nie raz zdrowe dzieci i teraz prawie kazde dziecko na zbyt slabe lub zbyt duze napiecie miesniowe,a te naprawde chore czekaja w kolejce. Moim zdaniem nie ma co przesadzac. U nas jest problem .. bo maly ciagle wygina sie do tylu i to moze byc jakis powod do obaw ,ale narazie konsultuje wszystko z lekarzem i baczniej go obserwuje i tyle. Znacie mnie jakbym byla w Polsce to przebadalabym malego szczegolowo ,tu jezeli nie ma wskazan to nie mam takiej mozliwosci ..wiec nie neguje tego ,ze ktos chce jednak zbadac dziecko bo wiem jak dobrze odetchnac po takiej wizycie ,ale tak jak mowie moim zdaniem powinnyscie sie cieszyc ,ze wasze dzieci tak szybko i ladnie sie rozwijaja!

Alguien serio,serio Tez kiedys chyba mnie to czeka znaczy sie slub

Matko ,ale to moje dziecko spi po tej szczepionce ,chyba jak nigdy az z odkurzaczem moglam troche polatac

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-08-27 o 16:43
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:54   #2900
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

kardia witaj
Stary 2010-08-27, 16:55   #2901
eleonoremio
Rozeznanie

Hej kochane dziekuję za odpowiedzi w sprawie @. sama nie wiem czy to @ czy nie bo dalej plamie delikatnie.

Kurcze dziewczyny Sara chyba skazy dostała, tak nagle, wstała teraz o 17 i ma całą buźkę wysypana, wcześniej miała tylko potówki jakieś gdzieniegdzie, ale to co teraz ma to na bank skaza. Masakra.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:55   #2902
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dzieki dziewczyny
nie Pruszcz Gd
Byłaś tak blisko mnie

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

eleo tak nagle??? A może to jednak potówki? Kurcze...
Stary 2010-08-27, 17:05   #2903
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Moje dwa Robaki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 17:14   #2904
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Hej kochane dziekuję za odpowiedzi w sprawie @. sama nie wiem czy to @ czy nie bo dalej plamie delikatnie.

Kurcze dziewczyny Sara chyba skazy dostała, tak nagle, wstała teraz o 17 i ma całą buźkę wysypana, wcześniej miała tylko potówki jakieś gdzieniegdzie, ale to co teraz ma to na bank skaza. Masakra.
oj to niefajnie. moze to jednak nie skaza. oby

Cytat:
Moje dwa Robaki
jak sobie spia razem sliczna jest Igusia
Stary 2010-08-27, 17:15   #2905
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Matko ,ale to moje dziecko spi po tej szczepionce ,chyba jak nigdy az z odkurzaczem moglam troche polatac
Ja tam nie straszę ale wczoraj po szczepieniu mały też spał jak zabity a dziś cały dzień marudzenia i darcia :/

A co do tych rehabilitacji to ja jeśli już to pognam do neurologa, nie wiem jak wyglądają kolejki na NFZ ale jak nie tak to prywatnie i będę miała sumienie czyste, może rehabilitacja żadna nie jest potrzebna więc nie będę naciskać. Lekarka go badała i nie miała zastrzeżeń ale kazała rączkami pracować co mnie dziwi nieco bo chwilę potem zachwalała jak sam ładnie prostuje ręce i nogi.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:25   #2906
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Moje dwa Robaki
ale słodko

Kurde no same zobaczcie:
Załącznik 3365432

Załącznik 3365433

Załącznik 3365434
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-08-27, 17:27   #2907
eleonoremio
Rozeznanie

Na zdjęciach i tak jakieś blade wyszły w rzeczywistości są bardziej czerwone.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-08-27, 17:34   #2908
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
ale słodko

Kurde no same zobaczcie:
Załącznik 3365432

Załącznik 3365433

Załącznik 3365434
nie jestem lekarzem ale jak dla mnie to podobne krostki co u mojego michala i to nie skaza. ale nie znam sie zbytnio
Stary 2010-08-27, 18:07   #2909
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie jestem lekarzem ale jak dla mnie to podobne krostki co u mojego michala i to nie skaza. ale nie znam sie zbytnio
Hmmm czyli co twój Misio ma z tymi krostkami?
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-08-27, 18:19   #2910
kardia14
Przyczajenie

to moze ja w skrocie (bez polskich liter bo mala wisi na cycu) opisze porod - no coz chcialam przetrzymac do 14 ale mala sie uparla i 13tego o 3rano poczulam meeega skorcz i juz wtedy wiedzialam ze na pewno dzidzia sama niespodziewanie nie wyskoczy spod sukienki (a nie ukrywam troszke na to liczylam ), pozniej zaczely sie skorcze mniej bolesne ale coraz bardziej regularne, o 8 z minutami bylismy w szpitalu (krakow, ujastek), badanie, pizamka i do sali przed porodowej. podpieta pod oxy "umilalam" sobie czas tanczac na pilce, przesiadujac w worku i szorujac sie pod prysznicem. przy 5 cm, wjechala pani anestezjolog z asysta i grozac mi paralizem kazali wygiac sie w pałąk i siedziec nieruchomo , no coz wlasnie podczas wkłucia nastal mega skorcz i chyba troche nie wyszlo bo znieczulenie wlazlo tylko w jedna noge ale lepszy rydz niz nic. i tak w polowicznym znieczuleniu doczekalismy slawetnych 10 cm. szybki marsz na porodowke, choc ja mialam wrazenie ze raczej powinnam sie udac do wc, bo zaraz mnie rozsadzi. 40 min na porodowce w 40 stopniowym upale, zakonczylo sie sukcesem i na swiat przyszla moja kochana coreczka oj nie powiem, ze ta ostatnia faza przyszla mi z latwoscia, no ale - bylo warto

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

aha wielkie dzieki za powitanie mnie (i Zochy) na forum.
kardia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości