Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 08:00   #2821
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

dzien doberek!!! dzis przyjezdza do mnie mama, co prawda tylko na jedna noc, ale i tak sie ciesze!!!
Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
A to moje skarby wczoraj z rana
Załącznik 3363542
pieknosci!!!maja takie same oczka

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

mala wlasnie uwalila kupe odkad zmienilam diete, to zauwazylam, ze nie ma problemow ani z kupka, ani z baczkami, ani z kolka(dajemy tez od tej pory espumisan)!!! bardzo sie ciesze!!!!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

a i wczoraj byli u nas znajomi i dowiedzialam sie (nie wiem czy to prawda) ze jak kupa wycieka gora czy dolem pieluchy, to znaczy ze jest ona za mala. to prawda? do tej pory uzywalismy 1 ,ale wczoraj za jej rada przeszlismy na 2, ktore sa nie wiele wieksze. zaraz zobaczymy, bo to pierwsza kupa od zmiany pieluch
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:07   #2822
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a i wczoraj byli u nas znajomi i dowiedzialam sie (nie wiem czy to prawda) ze jak kupa wycieka gora czy dolem pieluchy, to znaczy ze jest ona za mala. to prawda? do tej pory uzywalismy 1 ,ale wczoraj za jej rada przeszlismy na 2, ktore sa nie wiele wieksze. zaraz zobaczymy, bo to pierwsza kupa od zmiany pieluch
niekoniecznie, mój jak zwali kupę to nieraz i pielucha dla dorosłych by była za mała bardziej bym zwróciła uwagę czy ściągacze nie obciskają nóżek za bardzo.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:10   #2823
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
dzien doberek!!! dzis przyjezdza do mnie mama, co prawda tylko na jedna noc, ale i tak sie ciesze!!!

pieknosci!!!maja takie same oczka

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

mala wlasnie uwalila kupe odkad zmienilam diete, to zauwazylam, ze nie ma problemow ani z kupka, ani z baczkami, ani z kolka(dajemy tez od tej pory espumisan)!!! bardzo sie ciesze!!!!

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

A no w ogóle są do siebie podobni Bastuś tak samo wyglądał jak ona jak się urodził tylko włoski inne.

Super że malutka się nie męczy kolkami.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:27   #2824
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie
u nas nocka gooooood, teraz jakies marudzenie lekkie, ale karmien bylo kilka wiec mam nadzieje czas na sen.......
ale leje u mnie od rana nie pada poprostu leje masakra......
a co do maty ja mam taka, ale jeszcze w pudelku stoi bo Nadin 2 tyg wczoraj skonczyla i tak wsumie nie kapuje jeszcze swiadomie o co chodzi
siala---ja nie wiem co mi odpisalas na te litry piwka co ja Ci winna jestem aaaaaa tenkiu!!

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pr...191475384.html

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

a i dzis mala spala cala noc z respisense pierwszy raz i o dziwo moj sen byl spokojniejszy o nia........ale tylko lekko tak
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:37   #2825
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak u was dziewczyny ( te co dostały już @) to wyglądało. Dziś rano na wkładce zauwazyłam śluz taki brazowy później wkładka była taka zabrudzona czarna krwią a teraz tak plamie ciemną krwią ale taką ze śluzem , i nie obficie ale plamy są na wkładce . A te takie plamienia poporodowe skończyły mi się 3 tyg temu.
Hmm nie wiem co to może być. Przy karmieniu piersią niby jest wstrzymana @.
Ale w sumie po Bastku tez jakos dostałam 2 miesiące po porodzie. i mleko zaczęło mi zanikac w 5 miesiącu. Ale nie wiem czy to ma się jakoś do siebie.
ja wczoraj dostalam (chyba) i wlasnie tylko lekko plamie taka ciemna krwia

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Meldujemy, że już po pępuszku .
szybko poszlo

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Anoxa a Ty podajesz Hubciowi jakie mleko mod., bo podajesz oprocz swego i tez odciagasz jak ja?

Ja po wizycie od hematologa i zasztrzyki welcome znowu dodatkowo dopler zyl i skierowanie do instytutu hematologii... pieknie po prostu, na szczescie tylko 20 zastrzykow mam przyjac w ciazy tz mi zrobil ponad 60 no trudno
tak tak odciagam a w dzien go do cyca przystawiam bo on lubi ciumkac a mleko podaje mu bebiko1 w szpitalu tez je dostawal (gotowe mieszanki w sloiczku odrazu do spozycia tylko smoczek sie dokrecalo) i glupia nie wiedzac w domu dawalam mu nan i wtedy zaczely sie problemy ale znowu przeszlismy na bebiko i jest lepiej
sprobuj jeszcze tego rumianku o ktorym ci pisalam jak mi wczoraj polozna doradzila maly napoczatku sie krzywil i robil ten swoj odruch wymiotny ale nie chce go uczyc slodkiego pic i nie doslodzilam mu i w sumie dzisiaj juz bez skrzywienia sie ladnie pije i pierdki ladne ida nie takie wymuszone tylko tak lekko zobaczymy moze pomoze

balam sie nocy a moje dziecko jest zaskakujace jak zasnal na moim lozku to o 22 wzielam go do karmienia na spiaco musialam co chwile mu machac smokiem w buzi bo zapominal ciumkac ale jakos go nakarmilam obudzil sie po 3 i pozniej o 6.30 znowu zasnal i pobudka o 8.30 jak ja go kocham

jedziemy do mojej siostry do zielonej wiec uciekam nas pakowac trzymacie sie nie bedzie nas kilka dni

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

niezawsze wspolczuje tych zastrzykow!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:43   #2826
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
MAMUSIE PO CC:

Czy Wam też nad samą blizną na początku w dotyku wystawało zgrubienie? Taki jakby wałeczek? Bo w sumie nie wiem czy reagować, czy może to po prostu warstwy tkanek?
Ja też tak mam, podobno - wczoraj byłam u lekarki jeszcze przez kilka miesięcy tak będzie.- cóż trudno mnie dopiero teraz zaczyna pobolewać- ale to mojawina bo zatargałam cały wózek na 1 pietro - durna ja
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
nie martw się, ja codziennie jestem sama
tż pracuje codziennie po 12h na nocki, wraca do domu spać, wstaje, je coś i jedzie spowrotem do pracy a teraz jeszcze dostał kontrakt w Carlow - 100km od nas, czyli godzinę jedzie, 12h pracuje, godzinę wraca - zostaje mu 10 godzin na spanie, jedzenie i "bycie" (a raczej nie bycie) z rodziną
a ja wszystko muszę robić sama :/ niby daję radę, ale dom jest zapuszczony na maxa, bo już nie mam siły latać z odkurzaczem czy kurzy ścierać, czasem nie mam siły jeść sobie zrobić, a jak mały ma zły dzień to o herbacie mogę pomarzyć
no to się wyżaliłam
ale wierzcie mi, ciężko jest
Rozumiem Cię - jak mąż idzie do pracy to 25 godzin go nie ma a ja tu sama bez znajomych bez rodziny - czasami nawet nie mam kiedy napić się o jedzeniu nie wspomnę. A jak nie jest w pracy to zawsze ma tyyle rzeczy do zrobienia..... że tak na prawdę to ja cały czas zajmuję się małą.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

rozumiem cie bo ja tez jestem sama z Hubertem calymi dniami a na wiosce nawet za bardzo znajomych nie mam a nawet na glupi spacer nie bardzo gdzie mamy isc chodzimy po drodze przed domem
Widzę że podobną sytuację mamy - ja się tu przeprowadziłam po porodzie i nie znam nikogo... a na spacer to też nie bardzo mam gdzie iść...... chyba że w końcu wyschną te kałuże napolnych drogach.... a sie nie zanosi bo dziś pada cały dzień

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny, po jakim czasie po porodzie pozwolilyscie sobie na przytulanki ?? bo ja juz mam lekkie cisnienie, jeszcze troche i zapomne jak TO sie robi praktycznie rzecz biorac celibat mam od polowy ciazy heh. a w sumie od tygodnia nic ze mnie nie leci, a jestem 3 tyg. po porodzie...
Ja wczoraj byłam u ginki i kazała mi poczekać jeszcze do połowy września i od razu dała mi tabletki żeby nie było następnej dzidzi )
DZIDZIA Śliczna malutka)

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

A zapomniałam się przywitać) CZEŚĆ MAMUSIE)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:44   #2827
olakola
Zadomowienie

moja mama miała miesiac temu wyrostek robaczkowy wycięty, potem 2tyg leżała w szpitalu, potem 3 razy w tyg zmiana opatrunku w szpitalu i tak ją woziłam do szpitala, czekałam i przywoziłam, (no i jeszcze zwolnienie jej do pracy zawieźć, z komórka jej bo się zepsuła pojechać)
razem z Kubusiem oczywiście wszystko,
a ostatnio się wkurzyłam bo mały nie lubi czekać i się drze jak auto nie jedzie i powiedziałam, ze ma sama jeździć swoim autem, albo autobusem/taksówką, no i ona że dobrze, a wczoraj pyta czy ją zawiozę no i wymiękłam i mówię, że dobra
a dzisiaj 30 min przed wyjściem mi Kuba zasnął i powiedziałam jej przez telefon, że ma iść na taksówkę, bo ja Kuby przenosić teraz nie będę bo się obudzi i będzie syrena
tak sobie myślę, że ja to bym nie miała sumienia prosić kogokolwiek, żeby mnie woził z takim małym dzieckiem
wyżaliłam się
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 08:47   #2828
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak u was dziewczyny ( te co dostały już @) to wyglądało.
mnie zaczal strasznie bolec brzuch jak na @ ale duzo mocniej bo ja mialam zawsze prawie bezbolesne. no i od razu zaczela leciec krew troche z takimi skrzepami. ale nie jakos strasznie duzo. za to na drugi dzien byla masakra. lalo sie jak z kranu. teraz juz chyba zbliza sie ku koncowi wreszcie

Cytat:

Meldujemy, że już po pępuszku .

Cytat:

Ja po wizycie od hematologa i zasztrzyki welcome znowu dodatkowo dopler zyl i skierowanie do instytutu hematologii... pieknie po prostu, na szczescie tylko 20 zastrzykow mam przyjac w ciazy tz mi zrobil ponad 60 no trudno
o matko przykro mi ze znow musisz brac te wstretne zastrzyki
a co do tych kupek to moze ten bebilon comfort pomorze ale ja bym nie przechodzila calkiem na modyfikowane. my przez okolo 3 tygodnie meczylismy sie z kupkami strasznie a teraz na szczescie misiek daje rade nie wiem czy to zasluga przejscia na Bebiko (tak jak anoxa) czy poprostu juz miska brzuszek lepiej funkcjonuje

Cytat:
A to moje skarby wczoraj z rana
Załącznik 3363542
super skarby i jakie podobne do siebie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamusie
u nas nocka gooooood, teraz jakies marudzenie lekkie, ale karmien bylo kilka wiec mam nadzieje czas na sen.......
ale leje u mnie od rana nie pada poprostu leje masakra......
a co do maty ja mam taka, ale jeszcze w pudelku stoi bo Nadin 2 tyg wczoraj skonczyla i tak wsumie nie kapuje jeszcze swiadomie o co chodzi
siala---ja nie wiem co mi odpisalas na te litry piwka co ja Ci winna jestem aaaaaa tenkiu!!

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pr...191475384.html

tez fajna ta mata i lepszy jest dostep do dzidzi bo ma tylko 3 te ramiona a nie 4 jak nasza.

a ja dzis w nocy mialam akcje o 3 bo maly nagle zaczal dziwnie sie krztusic czy cos. nie mogl zlapac oddechu. ale sie wystraszylam. z lozka to wyskoczylam w sekunde. na szczescie zaraz zlapal oddech i spal sobie dalej. nie wiem o co chodzilo.
no i sie zorientowalam ze jest 3 w nocy a on jadl ostatnio o 19 zaczelam damiana budzic czy jemu nic nie bedzie no i misiek pospal jeszcze do 4. nie jadl 9 godzin!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:57   #2829
agravka
Wtajemniczenie

siala- mowisz o rzepach? bo ja rzepy sciskam jak najmocniej mozna... teraz zaczynam sie zastanawiac, czy malej od tego brzuszek nie boli... moze ja zle zakladam te pampersy? regularnie raz dziennie musze zapierac body i wszystko na czym siedzi moje dziecko robiac kupe ... masakra nawet zmiana pieluchy na wieksze nie pomoglo...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

anoxa-milego wypoczynku!
sylviasol-wspolczuje tego, ze jestes sama... ale niedugo dzidzia bedzie kontaktowac i bedziecie sie baaawic
olakola- dobrze zrobilas ze odmowilas, gdziez tak ciagac takiego maluszka...mama zrozumie napewno
niezawsze- wspolczuje zastrzykow
ania- to niezla nocka! moze teraz tak bedzie, ze bedzie tyle przesypial?
Stary 2010-08-27, 09:26   #2830
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ania- to niezla nocka! moze teraz tak bedzie, ze bedzie tyle przesypial?
no tylko niech sobie przestawi godziny on juz od paru tygodni raz wstaje w nocy i nie wazne o ktorej jadl ostatnio to budzi sie miedzy 2 a 4 zawsze.
Stary 2010-08-27, 09:32   #2831
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no tylko niech sobie przestawi godziny on juz od paru tygodni raz wstaje w nocy i nie wazne o ktorej jadl ostatnio to budzi sie miedzy 2 a 4 zawsze.
fajnie Ci, ze tylko raz w nocy wstajesz! ja dwa o 2 i ok 4 a potem ok 6 albo7
Stary 2010-08-27, 09:48   #2832
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie Ci, ze tylko raz w nocy wstajesz! ja dwa o 2 i ok 4 a potem ok 6 albo7
a no misiek tez wstaje kolo 6-7 ale to juz koniec nocy dla niego ja jeszcze dosypiam a damian z nim rano siedzi bo o 3-4 ja wstaje. podzielilismy sie bo w nocy ja nie mam problemu zeby wstac za to rano jestem nieprzytomna a damian wstaje o 6 bez problemu

a to jeden z niewielu usmiechow miska i chyba drugi ktory udalo mi sie zlapac na zdjeciu. sorki ze rozmazane ale bez lampy robilam a misio sie ruszyl
Stary 2010-08-27, 09:51   #2833
belunia1985
Raczkowanie

dzien dobry zaczelam dzien od zakupienia na all pasa pani teresa. trza sie wziąć za siebie, nie moge patrzec na tego mojego flaka. dziewczyny a czy ten pas dziala tez na skorę? bo mojaq na brzuchu jest strasznie rozciągnęta, na moje oko ciężko będzie, ale ja sie nie znam... kupilam jeszcze malemu kilka duperelek, kilka grzechotek. i czaje sie na chustawkę Siala, a twoj maly chetnie w niej siedzi?

maly spi. mam pytanko do mam z doswiqdczeniem. maly ma katarek, taki delikatny, ma strasznie duzo kóz w nosie, wyciagam mu aspiratorem, ale od dwoch dni charczy, tak pochrapuje, wiec chyba ma je bardzo gleboko, bo ich nie widze... czy ten sspray z soli morskiej pomoze?? przestraszylam sie wczoraj ze go przeziębila i nie kąpalam go. ale oprocz tego katarku nic mu nie jest.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:06   #2834
sylviasol
Rozeznanie

a moja ziecko zasneło wczoraj o 21 a wstało- ja obudziłam - o 6 zjadło i poszło dalej spać -wstało 10 minut temu zastanawiam sięczy wszystko z nią ok? i kupki nie robiła - wczoraj rano ostatnia była. Daje jej herbatkę koperkowa bączki idą sama zjadłam jogurt i sok jabłkowy i na razie nica widzę że się maleństwo męczy i spina......ale idą tylko bączki spała na brzuszku ..... nie wiem to chyba ta marchew którą jadłam przedwczorajjjjjjjjjjj... .zastanawiam się co robić

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

ta woda morska jest ok nam w szpitalu kazali podawać dziecku przed każdym jedzeniem bo mała strasznie warczy przy jedzeniu)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:08   #2835
olakola
Zadomowienie

jutro mamy 2 miesiące
patrzcie jak urosłem

Ania- ja się dzisiaj czaiłam na uśmiechy i same rozmazane zdjęcia, może w weekend się uda, bo 1 osoba musi robić a druga zagadywać Kubusia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 10:09   #2836
żabka19
Raczkowanie

vette musze dawac rade choc mam troszke pretensje bo teraz M. powinien wziac 10 tyg. tacierzynskiego ,ale nie wykorzystal tego bo teraz sezon w pracy ,wezmie w przyszlym roku.. Dobrze ,ze synek mi ulatwia zadanie i jest grzeczny ,nie ma kolek ,problemow z brzuszkiem ,juz teraz tez histerie minely (kiedys tak mial ,ze kilka sekund plakal normalnie np. bo mu zimno i jak sie odrazu go nie wzielo na rece to byl wrzask jakby go ze skory obdzierano)
agravka moze rzeczywiscie cos zle zakladasz te pieluchy ,musisz zwracac uwage na te falbanki po bokach co sa tam gdzie pachwiny,musisz je wyciagac na zewnatrz zawsze zeby wystawaly takie falbanki. My probowalismy tych 2 ,ale wtedy to za kazdym razem przeciekalo wlasnie tam gdzie nozki takze z 2 sie narazie wstrzymujemy.
aniaa22 moj ma to samo ,o ktorej by sie go nie polozylo to i tak wstaje 2.30 albo 3.30 nie wiem co za magiczne godziny

Zaraz szykuje malego do wyjscia ,idziemy do poloznej ,ma zbadac malego i zrobic zastrzyk. Standardowo prosze o kciuki!
W ogole musze juz spakowac ubranka na 56 bo maly juz wyrosl,ma 58 cm.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:10   #2837
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

to podziel sie swoja nowa dieta

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
j

tak tak odciagam a w dzien go do cyca przystawiam bo on lubi ciumkac a mleko podaje mu bebiko1 w szpitalu tez je dostawal (gotowe mieszanki w sloiczku odrazu do spozycia tylko smoczek sie dokrecalo) i glupia nie wiedzac w domu dawalam mu nan i wtedy zaczely sie problemy ale znowu przeszlismy na bebiko i jest lepiej
sprobuj jeszcze tego rumianku o ktorym ci pisalam jak mi wczoraj polozna doradzila maly napoczatku sie krzywil i robil ten swoj odruch wymiotny ale nie chce go uczyc slodkiego pic i nie doslodzilam mu i w sumie dzisiaj juz bez skrzywienia sie ladnie pije i pierdki ladne ida nie takie wymuszone tylko tak lekko zobaczymy moze pomoze
juz tz poinformowany co ma kupic w aptece
Cytat:
a co do tych kupek to moze ten bebilon comfort pomorze ale ja bym nie przechodzila calkiem na modyfikowane. my przez okolo 3 tygodnie meczylismy sie z kupkami strasznie a teraz na szczescie misiek daje rade nie wiem czy to zasluga przejscia na Bebiko (tak jak anoxa) czy poprostu juz miska brzuszek lepiej funkcjonuje
nie nie calkiem nie przechodze na mod tylko nocki, bo podobno ma dluzej przesypiac(ta jasne, dzis noc taka sama jak wczoraj) no i nie chce mi sie sciagac w nocy i dlatego 1 karmienie mlekiem mod jest.

Ania a Ty tego bebiko to w tych sloiczkach podajesz jak Anoxa czy w proszku?
A tak apropo bebilon comfort to musialam butle na awent zmienic, bo sie smok zapchal

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:12   #2838
żabka19
Raczkowanie

belunia ja uzywam Sterimar,moge polecic ,ulatwia wyciaganie tych glebszych babek

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:13   #2839
olakola
Zadomowienie

i w normalnym ubranku, rozmiar 68
Stary 2010-08-27, 10:16   #2840
scoobs
Rozeznanie

Siala, Olakola, Zabka - dziekuje za rady z brzuszkiem, poprobujemy. Teraz po karmieniu z 2 minutki przelezal, bede probowac czesciej

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Powiedz mi.. twoj synek jest jakos szczegolnie traktowany? Masz jakies skierowania na USG lub do neurologa?
-
Moja Amelka po kleszczach jak miala guza, tez nie miala zadnych nadprogramowych badan. Raz, jak sie zle czula i naczytalam sie o zapaleiu opon mozgowych to pojechalismy do szpitala i powiedzieli, ze guz to normalny po takim porodzie ,i ze trzeba obserwowac. Nigdy nie miala usg ani nic. Strasznie sie martwilam, bo dlugo go miala. Zreszta teraz wydaje mi sie, ze wyczwam cos tam na glowce. Ale u nas w Anglii lekarze wychodza z zalozenia, ze jesli nie ma jakis oczywistych problemow zdrowotnych to jest ok.
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

-

a jest taka?!! eozpuszczalna? gdzie ku[ilas?
o chyba, ze w Polsce nie ma, a myslalam, ze taka kawa to normalka.. Popatrz w Tesco, jest w takim samym sloiku, jak normalna nescafe , tylko, ze ma niebieska pokrywke i naklejke.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:23   #2841
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
dzidzia - super , ze jesteś z nami Maluszek śliczny

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
MAMUSIE PO CC:

Czy Wam też nad samą blizną na początku w dotyku wystawało zgrubienie? Taki jakby wałeczek? Bo w sumie nie wiem czy reagować, czy może to po prostu warstwy tkanek?
Jestem 5 tyg. po porodzie i cały czas mam takie zgrubienie.
Nie ćwiczę jeszcze ale chyba muszę zacząć

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:26   #2842
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jutro mamy 2 miesiące
patrzcie jak urosłem

Ania- ja się dzisiaj czaiłam na uśmiechy i same rozmazane zdjęcia, może w weekend się uda, bo 1 osoba musi robić a druga zagadywać Kubusia
jaki byczek wielki zmienil sie na buzce

Cytat:

Ania a Ty tego bebiko to w tych sloiczkach podajesz jak Anoxa czy w proszku?
A tak apropo bebilon comfort to musialam butle na awent zmienic, bo sie smok zapchal
ja daje w proszku bo on jest tylko na modyfikowanym. ale moze cos w tym jest ze po bebiko jest ok bo on tez w szpitalu bebiko dostawal. moze brzuszek sie przyzwyczail i dlatego. nie wiem.
Jeeezu napisalam pomoze przez "rz" ale ze mnie analfabetka

Cytat:
i w normalnym ubranku, rozmiar 68
jest superowy

u nas w przyszlym tygodniu 2 miesiace a dzien wczesniej michal idzie na impreze bo dostal zaproszenie na roczek taki maly a juz sie po imprezach wloczy

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

pada u nas i zimno ale maly dawno nie byl na spacerku wiec go opatulilam i spi na balkonie jakos nie moge sie dalej z nim wybrac na dwor caly czas sie boje ze za bardzo wieje albo ze zaraz bedzie padac i tak sie kisi w domu to dziecko biedne
Stary 2010-08-27, 10:32   #2843
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama miała miesiac temu wyrostek robaczkowy wycięty, potem 2tyg leżała w szpitalu, potem 3 razy w tyg zmiana opatrunku w szpitalu i tak ją woziłam do szpitala, czekałam i przywoziłam, (no i jeszcze zwolnienie jej do pracy zawieźć, z komórka jej bo się zepsuła pojechać)
razem z Kubusiem oczywiście wszystko,
a ostatnio się wkurzyłam bo mały nie lubi czekać i się drze jak auto nie jedzie i powiedziałam, ze ma sama jeździć swoim autem, albo autobusem/taksówką, no i ona że dobrze, a wczoraj pyta czy ją zawiozę no i wymiękłam i mówię, że dobra
a dzisiaj 30 min przed wyjściem mi Kuba zasnął i powiedziałam jej przez telefon, że ma iść na taksówkę, bo ja Kuby przenosić teraz nie będę bo się obudzi i będzie syrena
tak sobie myślę, że ja to bym nie miała sumienia prosić kogokolwiek, żeby mnie woził z takim małym dzieckiem
wyżaliłam się
współczuję ... może się przyzwyczaiła a ty się "nie skarżyłaś" więc uważała, że nie ma problemu.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
jutro mamy 2 miesiące
patrzcie jak urosłem
: love::l ove:

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 10:32   #2844
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

a to jeden z niewielu usmiechow miska i chyba drugi ktory udalo mi sie zlapac na zdjeciu. sorki ze rozmazane ale bez lampy robilam a misio sie ruszyl
slicznie

Cytat:

ale roznica!!!!!! zupelnie inne dziecko, rosnie pociecha

Agravka my 2 mamy i tz teraz kupil 3, bo sa od 4 kg a mala juz ma 4,5kg ok.

Zabka ja wczoraj pakowalam juz ciuszki dla mojej przyjaciolki, bo tez mala wyrosla. Mamy taki uklad, ze ona kupuje mi ciuuszki a ja jej oddam Mai(i tak bym jej oddala)

Moja malenska tfu tfu zasnela w koncu to i ja ide sie przespac

Maciuś
Stary 2010-08-27, 10:34   #2845
hd2005
Zakorzenienie

Byłam na Karowej odebrać "szkiełka i preparaty".
Boże ... jak to wygląda ...
W poniedziałek rano zawiozę do Instytutu Onkologii. Dzisiaj nawet udało mi się do nich dodzwonić

Stary 2010-08-27, 10:52   #2846
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

ja daje w proszku bo on jest tylko na modyfikowanym. ale moze cos w tym jest ze po bebiko jest ok bo on tez w szpitalu bebiko dostawal. moze brzuszek sie przyzwyczail i dlatego. nie wiem.
Jeeezu napisalam pomoze przez "rz" ale ze mnie analfabetka
tez czasami taki blad walne, ze szok i jak ktos mnie zacytuje to widze dopiero

to sobie pospalysmy , ale kupsztal przynajmniej jest, pierwszy raz taki gestrzy i ciemniejszy i teraz czy od bebilonu czy dlatego, ze dzien kupy nie bylo niestety mimo wszystko mala sie caly czas prezy

Maciuś
Stary 2010-08-27, 11:01   #2847
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Ja uzywam : papersa 3 i z lidla 3 sa bardzo dobre

Moja mala jak zasnela o 21 obudzila ja raczej mokra pielucha od kupy i siku o 3, butelka i spala do 7:30 jedzonko i spałyśmy do 9:30 aktywność jedzonko o 10:30 i spi na brzuszku
Ja ogarnalam szafy, poprasowalam zjadlam brzoskiwnki, pije 2 kawusie, pada wiec nici narazie z spacerku
Na obiadk zupa jarzynowa i pulpety w sosie pomidorowym, zapiekane z serem zoltym

ania - co do spacerkow, u nas wialo ostanio mocno, ale w budzie jest tak cieplutko, ubralam ja w czpeczke i bluze z kapturkiem, narylam cieplo i spala jak zapita...wozki naprawde chronia przed warunkami atmosferycznymi wiec nie boj sie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 11:03   #2848
entertete
Rozeznanie

hej,

czy do neurologa trzeba skierowanie jak się chce na nfz, czy chodzicie prywatnie? mojemu drży nóżka przy jedzeniu, może by sprawdził (usg główki było w szpitalu, jak miał spowolnione odruchy przy żółtaczce)

My na razie mamy jeść nan ha i smarować buzię emolium i czekać co się będzie działo. I też mialo być tormentiolem, ale poczytałam na necie i pie.przę nie będę smarowała, bo podobno absolutnie zakazany dla dzieci, a lekarze go nagminnie przypisują Szczepienie zniesliśmy dobrze, rośniemy, ale sama lekarka nie wydała mi się zbyt profesjonalna
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:17   #2849
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro mamy 2 miesiące
patrzcie jak urosłem

super, sliczny jestes!!!!!

[QUOTE=aniaa22;21662076
a to jeden z niewielu usmiechow miska i chyba drugi ktory udalo mi sie zlapac na zdjeciu. sorki ze rozmazane ale bez lampy robilam a misio sie ruszyl[/QUOTE]pieeeekny!!!

Cytat:
to podziel sie swoja nowa dieta

nie jem nic, co zawiera mleko, jaja zaraz sie zwaze
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
belunia ja uzywam Sterimar,moge polecic ,ulatwia wyciaganie tych glebszych babek
ja uzywalam sterimar, ale u mnie nie dawalo jakichs super rezultatow, frida musialam mocno ssac, a wczoraj dalam po kropelce soli fizjologicznej, dalam na brzuszek, fluczki splynely bardzo nisko po 1 sekundzie i frida doslownie raz leciusko pociagnelam i wszystko wyszlo
Stary 2010-08-27, 11:27   #2850
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
MAMUSIE PO CC:

tak, ja mailam nawet taki nawis, ale juz prawie go nie ma
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości