|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
dzien doberek!!! dzis przyjezdza do mnie mama, co prawda tylko na jedna noc, ale i tak sie ciesze!!!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- mala wlasnie uwalila kupe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- a i wczoraj byli u nas znajomi i dowiedzialam sie (nie wiem czy to prawda) ze jak kupa wycieka gora czy dolem pieluchy, to znaczy ze jest ona za mala. to prawda? do tej pory uzywalismy 1 ,ale wczoraj za jej rada przeszlismy na 2, ktore sa nie wiele wieksze. zaraz zobaczymy, bo to pierwsza kupa od zmiany pieluch |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że malutka się nie męczy kolkami.
![]() |
#2824 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() u nas nocka gooooood, teraz jakies marudzenie lekkie, ale karmien bylo kilka wiec mam nadzieje czas na sen....... ale leje u mnie od rana nie pada poprostu leje masakra...... a co do maty ja mam taka, ale jeszcze w pudelku stoi bo Nadin 2 tyg wczoraj skonczyla i tak wsumie nie kapuje jeszcze swiadomie o co chodzi ![]() siala---ja nie wiem co mi odpisalas na te litry piwka co ja Ci winna jestem aaaaaa ![]() http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pr...191475384.html ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- a i dzis mala spala cala noc z respisense pierwszy raz i o dziwo moj sen byl spokojniejszy o nia........ale tylko lekko tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sprobuj jeszcze tego rumianku o ktorym ci pisalam jak mi wczoraj polozna doradzila maly napoczatku sie krzywil i robil ten swoj odruch wymiotny ale nie chce go uczyc slodkiego pic i nie doslodzilam mu i w sumie dzisiaj juz bez skrzywienia sie ladnie pije i pierdki ladne ida nie takie wymuszone tylko tak lekko zobaczymy moze pomoze balam sie nocy a moje dziecko jest zaskakujace jak zasnal na moim lozku to o 22 wzielam go do karmienia na spiaco musialam co chwile mu machac smokiem w buzi bo zapominal ciumkac ale jakos go nakarmilam obudzil sie po 3 i pozniej o 6.30 ![]() ![]() jedziemy do mojej siostry do zielonej wiec uciekam nas pakowac trzymacie sie nie bedzie nas kilka dni ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- niezawsze wspolczuje tych zastrzykow!
![]() |
#2826 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() DZIDZIA Śliczna malutka ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- A zapomniałam się przywitać ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zadomowienie
|
moja mama miała miesiac temu wyrostek robaczkowy wycięty, potem 2tyg leżała w szpitalu, potem 3 razy w tyg zmiana opatrunku w szpitalu i tak ją woziłam do szpitala, czekałam i przywoziłam, (no i jeszcze zwolnienie jej do pracy zawieźć, z komórka jej bo się zepsuła pojechać)
razem z Kubusiem oczywiście wszystko, a ostatnio się wkurzyłam bo mały nie lubi czekać i się drze jak auto nie jedzie i powiedziałam, ze ma sama jeździć swoim autem, albo autobusem/taksówką, no i ona że dobrze, a wczoraj pyta czy ją zawiozę no i wymiękłam i mówię, że dobra a dzisiaj 30 min przed wyjściem mi Kuba zasnął i powiedziałam jej przez telefon, że ma iść na taksówkę, bo ja Kuby przenosić teraz nie będę bo się obudzi i będzie syrena tak sobie myślę, że ja to bym nie miała sumienia prosić kogokolwiek, żeby mnie woził z takim małym dzieckiem wyżaliłam się |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | |||
Zakorzenienie
|
mnie zaczal strasznie bolec brzuch jak na @ ale duzo mocniej bo ja mialam zawsze prawie bezbolesne. no i od razu zaczela leciec krew troche z takimi skrzepami. ale nie jakos strasznie duzo. za to na drugi dzien byla masakra. lalo sie jak z kranu. teraz juz chyba zbliza sie ku koncowi wreszcie
![]() Cytat:
![]() a co do tych kupek to moze ten bebilon comfort pomorze ale ja bym nie przechodzila calkiem na modyfikowane. my przez okolo 3 tygodnie meczylismy sie z kupkami strasznie a teraz na szczescie misiek daje rade ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ja dzis w nocy mialam akcje o 3 bo maly nagle zaczal dziwnie sie krztusic czy cos. nie mogl zlapac oddechu. ale sie wystraszylam. z lozka to wyskoczylam w sekunde. na szczescie zaraz zlapal oddech i spal sobie dalej. nie wiem o co chodzilo. no i sie zorientowalam ze jest 3 w nocy a on jadl ostatnio o 19 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Wtajemniczenie
|
siala- mowisz o rzepach? bo ja rzepy sciskam jak najmocniej mozna... teraz zaczynam sie zastanawiac, czy malej od tego brzuszek nie boli... moze ja zle zakladam te pampersy? regularnie raz dziennie musze zapierac body i wszystko na czym siedzi moje dziecko robiac kupe ... masakra nawet zmiana pieluchy na wieksze nie pomoglo...
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- anoxa-milego wypoczynku! sylviasol-wspolczuje tego, ze jestes sama... ale niedugo dzidzia bedzie kontaktowac i bedziecie sie baaawic ![]() olakola- dobrze zrobilas ze odmowilas, gdziez tak ciagac takiego maluszka...mama zrozumie napewno niezawsze- wspolczuje zastrzykow ania- to niezla nocka! moze teraz tak bedzie, ze bedzie tyle przesypial? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Wtajemniczenie
|
fajnie Ci, ze tylko raz w nocy wstajesz! ja dwa o 2 i ok 4 a potem ok 6 albo7
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to jeden z niewielu usmiechow miska i chyba drugi ktory udalo mi sie zlapac na zdjeciu. sorki ze rozmazane ale bez lampy robilam a misio sie ruszyl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() ![]() maly spi. mam pytanko do mam z doswiqdczeniem. maly ma katarek, taki delikatny, ma strasznie duzo kóz w nosie, wyciagam mu aspiratorem, ale od dwoch dni charczy, tak pochrapuje, wiec chyba ma je bardzo gleboko, bo ich nie widze... czy ten sspray z soli morskiej pomoze?? przestraszylam sie wczoraj ze go przeziębila i nie kąpalam go. ale oprocz tego katarku nic mu nie jest.
#2834 |
Rozeznanie
|
a moja ziecko zasneło wczoraj o 21 a wstało- ja obudziłam - o 6 zjadło i poszło dalej spać -wstało 10 minut temu zastanawiam sięczy wszystko z nią ok? i kupki nie robiła - wczoraj rano ostatnia była. Daje jej herbatkę koperkowa bączki idą sama zjadłam jogurt i sok jabłkowy i na razie nica widzę że się maleństwo męczy i spina......ale idą tylko bączki spała na brzuszku ..... nie wiem to chyba ta marchew którą jadłam przedwczorajjjjjjjjjjj... .zastanawiam się co robić
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ta woda morska jest ok nam w szpitalu kazali podawać dziecku przed każdym jedzeniem bo mała strasznie warczy przy jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
jutro mamy 2 miesiące
![]() patrzcie jak urosłem ![]() Ania- ja się dzisiaj czaiłam na uśmiechy i same rozmazane zdjęcia, może w weekend się uda, bo 1 osoba musi robić a druga zagadywać Kubusia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Raczkowanie
|
vette musze dawac rade
![]() ![]() agravka moze rzeczywiscie cos zle zakladasz te pieluchy ,musisz zwracac uwage na te falbanki po bokach co sa tam gdzie pachwiny,musisz je wyciagac na zewnatrz zawsze zeby wystawaly takie falbanki. My probowalismy tych 2 ,ale wtedy to za kazdym razem przeciekalo wlasnie tam gdzie nozki takze z 2 sie narazie wstrzymujemy. aniaa22 moj ma to samo ,o ktorej by sie go nie polozylo to i tak wstaje 2.30 albo 3.30 nie wiem co za magiczne godziny Zaraz szykuje malego do wyjscia ,idziemy do poloznej ,ma zbadac malego i zrobic zastrzyk. Standardowo prosze o kciuki! W ogole musze juz spakowac ubranka na 56 bo maly juz wyrosl,ma 58 cm.
![]() |
#2837 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ania a Ty tego bebiko to w tych sloiczkach podajesz jak Anoxa czy w proszku? A tak apropo bebilon comfort to musialam butle na awent zmienic, bo sie smok zapchal ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Raczkowanie
|
belunia ja uzywam Sterimar,moge polecic ,ulatwia wyciaganie tych glebszych babek
![]() |
#2839 |
Zadomowienie
|
i w normalnym ubranku, rozmiar 68
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Rozeznanie
|
Siala, Olakola, Zabka - dziekuje za rady z brzuszkiem, poprobujemy. Teraz po karmieniu z 2 minutki przelezal, bede probowac czesciej
Cytat:
o chyba, ze w Polsce nie ma, a myslalam, ze taka kawa to normalka.. Popatrz w Tesco, jest w takim samym sloiku, jak normalna nescafe , tylko, ze ma niebieska pokrywke i naklejke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
dzidzia - super , ze jesteś z nami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Nie ćwiczę jeszcze ale chyba muszę zacząć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeeezu napisalam pomoze przez "rz" ![]() ![]() jest superowy ![]() u nas w przyszlym tygodniu 2 miesiace ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- pada u nas i zimno ale maly dawno nie byl na spacerku wiec go opatulilam i spi na balkonie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Agravka my 2 mamy i tz teraz kupil 3, bo sa od 4 kg a mala juz ma 4,5kg ok. Zabka ja wczoraj pakowalam juz ciuszki dla mojej przyjaciolki, bo tez mala wyrosla. Mamy taki uklad, ze ona kupuje mi ciuuszki a ja jej oddam Mai(i tak bym jej oddala) Moja malenska tfu tfu zasnela w koncu to i ja ide sie przespac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Byłam na Karowej odebrać "szkiełka i preparaty".
Boże ... jak to wygląda ... W poniedziałek rano zawiozę do Instytutu Onkologii. Dzisiaj nawet udało mi się do nich dodzwonić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to sobie pospalysmy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mala jak zasnela o 21 obudzila ja raczej mokra pielucha od kupy i siku o 3, butelka i spala do 7:30 jedzonko i spałyśmy do 9:30 aktywność jedzonko o 10:30 i spi na brzuszku ![]() Ja ogarnalam szafy, poprasowalam ![]() ![]() Na obiadk zupa jarzynowa i pulpety w sosie pomidorowym, zapiekane z serem zoltym ![]() ania - co do spacerkow, u nas wialo ostanio mocno, ale w budzie jest tak cieplutko, ubralam ja w czpeczke i bluze z kapturkiem, narylam cieplo i spala jak zapita...wozki naprawde chronia przed warunkami atmosferycznymi wiec nie boj sie ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Rozeznanie
|
hej,
czy do neurologa trzeba skierowanie jak się chce na nfz, czy chodzicie prywatnie? mojemu drży nóżka przy jedzeniu, może by sprawdził (usg główki było w szpitalu, jak miał spowolnione odruchy przy żółtaczce) My na razie mamy jeść nan ha i smarować buzię emolium i czekać co się będzie działo. I też mialo być tormentiolem, ale poczytałam na necie i pie.przę nie będę smarowała, bo podobno absolutnie zakazany dla dzieci, a lekarze go nagminnie przypisują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=aniaa22;21662076 a to jeden z niewielu usmiechow miska i chyba drugi ktory udalo mi sie zlapac na zdjeciu. sorki ze rozmazane ale bez lampy robilam a misio sie ruszyl[/QUOTE]pieeeekny!!! ![]() nie jem nic, co zawiera mleko, jaja ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.