|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
anuszka -
oby z Igą nic się nie działo![]() Farminka - wiem, ze byla dlatego kupilam, choc uzywam na zmiane z lidlowskimi![]() Czekam na ten okres...niech juz przyjdzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
karolcia ale by były jaja jakbyś była w ciąży
Cieszyłabyś się??
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
OJ nic nie mow...chyba bym sie zabila...ja mialam problem z zajsciem w ta ciaze...to nie mozliwe...uwazalismy z TZ
mam nadzieje ze sie zaraz pojawi
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś kończymy 7 tygodni
wazymy 5 i pół kilo i mierzymy 58 cm Karolcia ale jaja ale moze po ciąży to mormalne ze okres nie przychodzi z zegarkiem w ręku?? |
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w takim razie jak nie chcesz to nie życzę ![]() Ja też bym nie była zadowolona gdyby tak się zdarzyło. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- linka jaki radosny bąbelek |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ale mamy fajne dzieciaczki na watku ![]() agravka smierc lozeczkowa dotyczy dzieci do 1 roku zycia papeteria za miesiacFraniaPirania ale potrafia cieszyc takie pierwsze slowka prawda? ![]() Xawmeli Twoja Nadinka przypomina mi moja Milenke !!! przesliczna jest Przyszlam sie pochwalic fotkami z wesela (aniaa pytalas chyba nawet Ostrzegam, ze jest ich mnostwo ![]() Przygotowania: Kosciol: Wesele: Plener: Jakosc zdjec zmniejszylam, bo inaczej ladowalabym do albumow kilka dni Moje ulubione sa z pleneru
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-08-28 o 18:39 |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
alguien na razie obejrzałam tylko kilka z kościoła, bo iga się obudziła. Ślicznie! Jakaś Ty chudziutkaaaaaaaaaa!!!!!! !!!!
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- edit: te nad Motławą też super ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- To kościół na Przymorzu??? |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alguien - slicznie ![]() Mala wstala po 5,5h je i ladnie nosek sie oczyscił
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
alguien - objeżałam z pleneru SUPER cudne
zdjęcie "tytanik" fajowe , w ogóle wszystkie udane, dobrego mieliście fotografaa chudzinka z Ciebie, nikt by nie powiedział, że jesteś młodą mamusią |
|
|
|
#2890 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
))Cytat:
)Cytat:
)jak skończysz to wklej zdjęcia )Nika też ma dziś Miesiąc ))))) Cytat:
))a na spacerku caaały czas spała ) u nas 23 stopnie ubrałam małą w dres butki skarpetki koszulkę z długim rękawkiem i bluzę dresową. i opaskę na uszy- jakoś nie mogę się po tym zapaleniu uszu pozbyć manii i ciągle jej wciskam coś na uszy. Nika była Bardzo zadowolona ze spaceru - dowodem była mega kupka na którą czkałam 27 godzin ))
|
||||||
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, ja juz tez jestem po
Moja dzidzia juz 2 tyg jest na swiecie, przyszla na swiat 12.08, opisalam wszystko na mamach lipcowo-speirpiowych Tez jestescie takie niewyspane? Jak Wasze maluchy w nocy sie zachowuja? Bo moja niunia 2 razy mnie budzi, ale czasem musze posiedziec z godz zeby przestala marudzic i zasnela Chce jest co 2-3h przez cala dobe I non stop robi kupy A dzis kupka az jej wyszla z pieluchy na kocyk ![]() Jak u Was z waga? U mnie jeszcze 7kg na plusie, nie przeszkadza mi to jakos starsznie, ale wkurza mnie brzuch ktory wyglada na 5 miesiac Nie mam w co sie ubrac!
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-08-27 o 16:21 |
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
My juz po szczepionce.. tylko podczas samego szczepienie maly darl sie bardzo , pozniej troszke kwekal jak polozylam go na stole,ale zabawialam go jakims zabawkami tam dostepnymi i nie bylo zle...po 10 minutach noszenia na rekach zasnal
wrocilismy do domu ,obudzil sie ,nakarmilam go i teraz dalej spi Bylismy tam godzinke ,glownie pogadanka ,nic nowego sie nie dowiedzialam .Zmierzyla tez glowke i stwierdzila ,ze wszystko ok. Maly wazy 4725 i mierzy 58 cm. Dzis skonczyl 7 tygodni papeteria to twoj mial b.duzo badan ,moj z tego co napisalas mial tylko badanie sluchu w szpitalu ,ale to przeciez jak kazdy noworodek. /Wszystkiego najlepszego dla malego! Super Ci sie rozwija jak zaczal sie usmiechac jeszcze przed skonczeniem 1 miesiaca. scoobs w No maja takie samo podejscie Linka wszystkiego najlepszego dla synka! ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- niezawsze mozliwe ,ze zmiana koloru tej kupki to przez zatwardzenie..Wczesniej czytalam troche o tych kolorach jak maly dostal lekkiej biegunki ,ale juz nie pamietam dokladnie. Musze Ci powiedziec ,ze ja wprowadzilam 1 butle modyfikowanego przed snem zeby moc troche dluzej pospac(egoistka) i ..nic nie pomoglo.. maly tak samo budzi sie co 3-4 godziny ,a o godz. 2.30/3.30 to juz obowiazkowo ,nie wazne o ktorej by zasnal. Dzis koncze z mod. bo Szymon juz 3 dzien nie moze zrobic kupki :/ Alguien jaaa ale piekne zdjecia!!! Poprosze namiary na fotografa na pw.!
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-08-27 o 16:41 |
|
|
|
#2893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez juz przestalam jest te produkty, najgorzej z chlebem , ale pocieszajacy jest fakt, ze szybciej schudneCytat:
![]() Cytat:
przeslicznie wygladalas i super suknia!!! A ja sie wam musze pochwalic a raczej moja core! Maja zrobila drugiego kupsztala!!!!!! Od razu inne dziecko!!!! i znow nie wiem czy moja dieta czy bebilon comfort czy po prostu ![]() Dobra znikam na zakupy a tz przejmuje mala czas relaxu dla mnie miedzy polkami sklepowymi
|
|||
|
|
|
#2894 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny . Tak sobie podczytuje Wasze forum od prawie 3 miesięcy – najpierw poczekalnię - z wypiekami na twarzy czytałam relacje z przychodzenia na świat waszych bobasów i masując się po brzusiu zastanawiałam się kiedy na nas przyjdzie pora
, a teraz odchowalnię – podziwiam maleństwa i staram się wykorzystywać wasze sposoby na okiełznanie mojej Zosi, która przyszła na świat, po średnio ciężkim porodzie, 13 lipca o 15.40. Nie wiem czy można się do Was przyłączyć, jeśli tak to będzie mi bardzo milo od czasu do czasu pochwalić się moją córcią, a czasem troszkę pożalić, no bo w końcu kto mnie lepiej zrozumie jak nie Wy drogie lipcowo – sierpniowe (a może nie tylko) Mamuśki...
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martwiłam się tym, dumna z synka byłam a teraz już mi mina zrzedła i sama nie wiem co robić ![]() no i jeszcze z tą nóżką.. też mu się zdarza, że czasem mu zadrży jedna stópka albo druga ale też się tym nie martwiłam.. teraz wychodzi na to, że wyrodna jestem i się dzieckiem nie przejmuję
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-27 o 17:20 |
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
kardia14 witaj
mozesz pisac, zalic sie, chwalic... etc prawda dziewczyny? ![]() ![]() prosze opis porodu ![]() Siala
Edytowane przez FraniaPirania Czas edycji: 2010-08-27 o 17:24 |
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
pytalam i to nie raz
![]() zdjecia naprawde super a ty slicznie wygladalas no i Milenka tez ![]() Cytat:
niewyspanie na poczatku to chyba norma ![]() Cytat:
pewnie ze mozna zapraszamy
|
||
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
Cytat:
Pruszcz Gd![]() zabka serio chcesz namiary? bo facet jest naprawde niesamowity! |
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
kardi14 witaj ! Zapraszamy!
Siala, niezawsze ostatnio czytalam co na temat napiecia miesniowego ma do powiedzenia P.Zawitkowski (jak znajde to wkleje) i on bardzo madrze sie o tym wypowiadal ,ze rodzice zamiast byc dumni ze swoich dzieci ,ze szybciej sie rozwijaja niz inne to chodza po lekarza ,a tamci rehabilituja nie raz zdrowe dzieci i teraz prawie kazde dziecko na zbyt slabe lub zbyt duze napiecie miesniowe,a te naprawde chore czekaja w kolejce. Moim zdaniem nie ma co przesadzac. U nas jest problem .. bo maly ciagle wygina sie do tylu i to moze byc jakis powod do obaw ,ale narazie konsultuje wszystko z lekarzem i baczniej go obserwuje i tyle. Znacie mnie jakbym byla w Polsce to przebadalabym malego szczegolowo ,tu jezeli nie ma wskazan to nie mam takiej mozliwosci ..wiec nie neguje tego ,ze ktos chce jednak zbadac dziecko bo wiem jak dobrze odetchnac po takiej wizycie ,ale tak jak mowie moim zdaniem powinnyscie sie cieszyc ,ze wasze dzieci tak szybko i ladnie sie rozwijaja!Alguien serio,serio Tez kiedys chyba mnie to czeka znaczy sie slub Matko ,ale to moje dziecko spi po tej szczepionce ,chyba jak nigdy az z odkurzaczem moglam troche polatac
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-08-27 o 17:43 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
kardia witaj
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane dziekuję za odpowiedzi w sprawie @. sama nie wiem czy to @ czy nie bo dalej plamie delikatnie.
Kurcze dziewczyny Sara chyba skazy dostała, tak nagle, wstała teraz o 17 i ma całą buźkę wysypana, wcześniej miała tylko potówki jakieś gdzieniegdzie, ale to co teraz ma to na bank skaza. Masakra.
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Byłaś tak blisko mnie
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- eleo tak nagle??? A może to jednak potówki? Kurcze... |
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dwa Robaki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie spia razem sliczna jest Igusia
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych rehabilitacji to ja jeśli już to pognam do neurologa, nie wiem jak wyglądają kolejki na NFZ ale jak nie tak to prywatnie i będę miała sumienie czyste, może rehabilitacja żadna nie jest potrzebna więc nie będę naciskać. Lekarka go badała i nie miała zastrzeżeń ale kazała rączkami pracować co mnie dziwi nieco bo chwilę potem zachwalała jak sam ładnie prostuje ręce i nogi.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
ale słodko
Kurde no same zobaczcie: Załącznik 3365432 Załącznik 3365433 Załącznik 3365434
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Na zdjęciach i tak jakieś blade wyszły w rzeczywistości są bardziej czerwone.
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm czyli co twój Misio ma z tymi krostkami?
|
#2910 |
|
Przyczajenie
|
to moze ja w skrocie (bez polskich liter bo mala wisi na cycu) opisze porod - no coz chcialam przetrzymac do 14 ale mala sie uparla i 13tego o 3rano poczulam meeega skorcz i juz wtedy wiedzialam ze na pewno dzidzia sama niespodziewanie nie wyskoczy spod sukienki (a nie ukrywam troszke na to liczylam
), pozniej zaczely sie skorcze mniej bolesne ale coraz bardziej regularne, o 8 z minutami bylismy w szpitalu (krakow, ujastek), badanie, pizamka i do sali przed porodowej. podpieta pod oxy "umilalam" sobie czas tanczac na pilce, przesiadujac w worku i szorujac sie pod prysznicem. przy 5 cm, wjechala pani anestezjolog z asysta i grozac mi paralizem kazali wygiac sie w pałąk i siedziec nieruchomo , no coz wlasnie podczas wkłucia nastal mega skorcz i chyba troche nie wyszlo bo znieczulenie wlazlo tylko w jedna noge ale lepszy rydz niz nic. i tak w polowicznym znieczuleniu doczekalismy slawetnych 10 cm. szybki marsz na porodowke, choc ja mialam wrazenie ze raczej powinnam sie udac do wc, bo zaraz mnie rozsadzi. 40 min na porodowce w 40 stopniowym upale, zakonczylo sie sukcesem i na swiat przyszla moja kochana coreczka oj nie powiem, ze ta ostatnia faza przyszla mi z latwoscia, no ale - bylo warto ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- aha wielkie dzieki za powitanie mnie (i Zochy ) na forum.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

oby z Igą nic się nie działo

Cieszyłabyś się??

za miesiac

,tu jezeli nie ma wskazan to nie mam takiej mozliwosci ..wiec nie neguje tego ,ze ktos chce jednak zbadac dziecko bo wiem jak dobrze odetchnac po takiej wizycie ,ale tak jak mowie moim zdaniem powinnyscie sie cieszyc ,ze wasze dzieci tak szybko i ladnie sie rozwijaja!