|
|
#2132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Cytat:
Ty to jednak jestes najlepsza w streszczeniach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kochana, Biała Perła juz sie tu kilka razy pojawiła. Ostatnio kupiłam siostrze na all za 40 zł. ( w aptece ok 80) są tam 2 tubki. wlasnie konczy 1. a uzywa juz dłuuugooo ( nie wiem, miesiac albo dwa) i WIDAC efekt. naprawde, bardzo! Zacznij od tego, bo to tanie i na wizazu czytałam duzo pochlebnych opini na ten temat...a jak nie bedzie działac, to bierz sie za cięższy ( drozszy) kaliber. Cytat:
)jak skoncze w poniedziałek juz z dentystą to tez zaczynam z białą perłą )eeeej dziewczyny moja hostka wrocila z PL do Szwajcarii we wtorek, ja lece we czwartek ...a ona sie nie odzywa. Nie powinna napisac do mnie? Czegokolwiek? Ostatnio to ja musiałam pisac do jej byłej au pair pytajac o jej nr tel zeby sie dowiedziec czy sie widzimy w krk czy nie, bo sama pewnie by mi nie napisała. Teraz znowu sie nie odzywa. Wcale mi to nie pomaga w walce z przedwyjazdowym stresem. ![]() Napisac do niej?
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Rucia,
![]() Ja tez chce manekina ![]() przynajmniej mialabym sie do kogo przytulic w nocy ![]() ![]()
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
lucy- nie dobijaj ruciaka dzis
![]() powiedz lepiej, gdzie hosci wyjezdzaja, bo znow zapomnialam?(nie potrafie sie skupic) i co bedziesz robic w tym czasie. zaplanowany tydzien masz? czy kilka dni? cieszysz sie? ![]() roux- ja uzywalam bialej perly. ja wiem,ze ona daje efekty, ale bolaly mnie dziasla, wiec uzywalam bardzo krotko. ale efekty byly, wiec kupujcie boje sie wiesz tej rany mojej- dentystka ominie mi po prostu rane, a tutaj jak naloze te nakladki to mi dziasla wyzre chyba. a poza tym jestem leniwa ![]() i wiem,ze to nie dla mnie, bo ja bym potrafila z tym caly dzien na zebach siedziec, wiedzac,ze to zle pisz koniecznie do hostki. zmartwilam sie troche tym,ze sie nie odzywa. powinna! chociaz ma jeszcze tydzien. moze ludzie nie kumaja tego wszystkiego tak jak my? dla nas oczywiste, by byc w kontakcie. moze u nich tak nie jest? mysl pozytywnie! ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ines- ale on zimny! ![]() umarlam w butach. mama przychodzi i mowi tak: karolina, a ja myslalam,ze on w spodniach nie ma nic, jak lalka. a on ma! no tak, bo jak spodnie reklamuje , to jak to bez niczego
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Ines, dostałaś mojego smsa ?
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Rucinko - jadą na tydzień do Chorwacji. Hostka dzis cały dzień mowila ze nie chce jechać
Ja sie ciesze ze nie jade bo mam tydzien wolny, posprzatam troche, mam mi napisac liste... i na miasto! Zostawili mi maseeee żarcia, dała mi jeszcze 40 Ł na jedzenie dodatkowo. A A A ale akcja, przyjechaly tez pozegnać sie mama i babcia S (babcia gaga i jej mama 90 lat!) Aż sie wzruszylysmy. kurde, szkoda wyjeżdżać. Ale wracam tu na kolejne wakacje! A Z gagą to juz sie umówilam ze ona przyjeżdża do pl na euro 2012 i idziemy razem na mecz![]() Ona tak fajnie do mnie mówi - Hello Moni ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Bożżżż smsy K666 mnie rozwalają
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze.
lucy- ale ucieszylas ruciaka teraz! docenili cie tam. madrzy ludzie pozdrow od ruciaka! ![]() a caly tydzien masz dla siebie- jaaaaa cie! szalej!
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
windy, dasz rade! nie zwracaj uwagi na bledy i mow duuzo! najgorsze jest, gdy bedziesz przytakiwala i kiwala glowa (ja mialam tutaj takie spotkania z rodzinkami i na poczatku tak robilam, a pozniej dostawalam emaila, ze boja sie o to, ze nie bede potrafic sie dogadac z dziecmi
) bedzie dobrze! wierzymy tutaj w Ciebie ![]() rucia, oooo! nie wiedzialam, ze manekiny maja cos w spodniach ![]() a tam zimny czy nie wazne, ze bede mogla mu sie wyzalac calymi dniami i nocami, ogladac komedie romantyczne, a on nie bedzie miec nic przeciwko! ![]() ![]() malenstwo, tak dostalam. niestety brak funduszy na koncie , ale odpisalam na facebooku ![]() lucy, a moglas jechac? ja to chyba wolalabym pojechac z nimi do tej Chorwacji ![]() Ja do wt wooolne mam! yeah!
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, caly tydzien dla siebie
Oczywiscie usze posprzatac, hostka ciagle mnie chwalila ze mam zmysl organizacyjny - bo mam I glownie cieszy sie ze jej zorganizuje szafki w kuchni Ale co to za praca wlacze sobie tv i moge układac wszystko ![]() Na spokojnie sie spakuje pod koniec tyg, oni wracaja w sobote, jade w pon rano... zrobie sobie pranie, uprasuje wszystko zeby sie lepiej upchnelo ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Nie bardzo mogłam, tzn S chciala zebym jechala bardzo, bo bym jej pomogla a ona chce bardzo odpoczac... no ale oni beda mieszkac u znajomych w jakiejs willi i nie jada tam sami tylko z tesciami i maja dla siebie tylko 1 pokoj - tzn beda razem z dziecmi, na co S najbarziej narzekala (i sie nie dziwie) Teściowie oczywiscie maja swoj A tesciow S nie bardzo lubie... tacy.. zimni jacyś. Malo sie interesuja małymi.. co jest ziwne, bo inną wnuczkę niesamowicie adorują...A ja tak srednio chcialam jechac w sumie bo: 1. nie moge sie opalac i tak teraz 2. nie mam kostiumu 3. nawet jak bym miala to jak ja w nim wyglądam?? 4. mam czas na spokojne jeżdżenie po LondynieA przynajmniej jeden dzien spedzę w V&A museum, rysując gołe rzeźby Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2010-08-27 o 22:42 |
|
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
Ja to zrobie sobie liste dzis, co musze koniecznie zobaczyc przed wyjazdem stad
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi Ines ciagle towarzyszy uczucie pod tytułem: spokojnie, jeszcze tu wrócisz! i ja jestem pewna że wróce. Kocham Londyn.
|
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez na pewno tu wroce (mam siostry 2 tu), ale chcialabym to wszystko zobaczyc, poki jestem niezalezna
i mam samochod do dyspozycji
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2144 |
|
Konto usunięte
|
lucy ja tez kocham
poszlam dzis i wydalalm 30L lol bez niczego na rzeczy co mi brakowalo jestem w domu umieram leb mi nawala ze szok |
|
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
Kacha, bralas jakies tabletki?
malenstwo, co tam dzieciak Twoj wyprawia takiego?
|
#2146 |
|
Konto usunięte
|
wzielam
|
|
|
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
co kupiłas Kacha, pochwal sie
![]() S wróciła, dała mi liste Spooooooko dam rade w 1-2 dni jak sie zbiorę do kupy (co sie chyba nie stanie ) Wyjeżdżają jutro o 8 pamparampampam
|
|
|
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pomocy! musze zadzwonic bardzo pilnie na Polskji numer komowrkowy z angielskiego domowego. co dodac na pocztaku? jak dodalam oo48 lub samo 48 to zglasza sie jakas angielska babaka. dodam,z e jeste po dwoch winach i trzeba do mnie jak do konia.
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
wymiotowała biedna w łóżeczku..
Dwa dni temu wymiotowała na moim łóżku i później na łóżku rodziców.. A że i wtedy i teraz byłam z nią sama to wiecie kąpanie, przebranie, wyczyszczenie łóżka.. Biedactwo moje małe
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
indy, wpisujesz 0048 i kierunkowy do Twojego miasta i nr
tak jest z domowego na domowy
Edytowane przez Ines131 Czas edycji: 2010-08-27 o 23:28 |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Ines,Ruciaku dziękuje Wam bardzo dziewczyny za wsparcie
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
aaa wybacz, zle doczytalam
powinno dzialac przy 0048 i nr kom mi zawsze dziala
Edytowane przez Ines131 Czas edycji: 2010-08-27 o 23:26 |
|
|
|
#2153 |
|
Rozeznanie
|
nie dziala, cholera :/ dziekuje Ines za pomoc
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
windy, dokladnie. Moga zle pomyslec o Twoim angielskim, nie popelniaj moich bledow
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- indy, ale wpisujesz 0048510999777? dziwne, ze nie dziala w ten sposob ![]() Ja jak dzwonie od nich do babci na domowy to zawsze wpisuje oo48(kierunkowy plus nr) i dziala i na komorkowy jak dzwonilam to w sposob jaki pokazalam wyzzej
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
pani mowi: blabla bla,(tak szybko ze nie koge zrozumiec) your call i dluuuugi bez przrw sygnal. a ja msuze zadzwonic!
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też tak robię Indy,dziwne że nie działa
![]() Ines i jeszcze mnie wywalą a tego bym już chyba nie przeżyła ![]() Malenstwo a jak tam po wspólnych wakacjach?
|
|
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
niestety nie wiem dlaczego tak jest.
![]() a moze ma ta osoba domowy nr? lub mozesz wyslac smsa z bramki? ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- windy, nawet tak nie mysl! oni juz sa nastawieni na Ciebie, zakonczyli swoje poszukiwania, wiec to spotkanie to i tak formalnosc jest zeby obgadac warunki, zebys mogla zapoznac sie ze wszystkim. znalezc nowa aupair wcale nie jest tak latwo a im tez na pewno nie chce sie od nowa szukac Moja rodzinka do tej pory nie znalazla zastepstwa za mnie, a szukaja juz od lipca... teraz tak intenstywnie szukaja i nic. szkoda mi ich no, ale ja nie moge zostac..
Edytowane przez Ines131 Czas edycji: 2010-08-27 o 23:41 |
|
|
|
#2158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem czy to ma znaczenie, ale ta osoba tez jest w UK. to cos zmienia?
|
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
indy, raczej nie. musisz i tak wpisac kierunkowy pl.
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

i bedzie szukac promocji na loty na swieta
i sni jej sie,ze wypadaja jej zeby
i nawet dobrze mi to idzie
)

bo mam tydzien wolny, posprzatam troche, mam mi napisac liste... i na miasto! Zostawili mi maseeee żarcia, dała mi jeszcze 40 Ł na jedzenie dodatkowo. A A A ale akcja, przyjechaly tez pozegnać sie mama i babcia S (babcia gaga i jej mama 90 lat!) Aż sie wzruszylysmy. kurde, szkoda wyjeżdżać. Ale wracam tu na kolejne wakacje! 

) bedzie dobrze! wierzymy tutaj w Ciebie