|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Wlasnie forum ma to do siebie, ze mozesz pisac co chcesz jednak trzeba pamietac, ze nie ma sie tez obowiazku odpisywac. Wiecie jak mnie potraktowano jak mi sie nie chcialo na innym forum czytac od poczatku, a zadawalam pytania, ktore laski juz omaiwaly nie raz? Taka byla odp" jak sobie poczytasz to sie dowiesz, mysmy juz to przerabialy po kilka razy i juz sie nam znudzilo wracac ciagle to poczatku. Jak sie nie podoba to szukaj innego watku." I co? Obrazilam sie? Nie, bo mialy dziewczyny racje. Na wszystkie Wasze pytania i watpliwosci sa odpowiedzi, jest ich multum, ale jak sie ma lenia i nie chce sie cofnac kilka stron czy nawet kilkanascie tylko lepiej walkowac zas od nowa to nic dziwnego, ze teraz takie bulwersy leca.Ilez mozna tez zapewniac, ze to jest normalne, ze kazda ciaza jest inna, jak masz naparwde jakies watpliwosci to idz lub zadzwon do gine. Tylko, ze lekarz pewnie tez by po ktoryms tel stracil cierpliwosc. Tu nie ma lekazy i tez nie na wszystkie pytania jest sie w stanie odpowiedziec. Poztym jesli lekarz na kolejnych wizytach mowi, ze wszystko ok, a tu nagle ktos pisze, ze mial inne tetno i na bank lekarz czegos nie powiedzial, albo nie zauwazyl itp. No i to nie jest wyszukiwanie na sile wszelkiego dziadostwa? Montii wczoraj bodaj napisala, ze sledzi tez inne podobne watki, ale tylko u nas sa ciagle jeki i narzekania. Wam sie nie chce czytac jak laski traca juz tu cierpliwosc?, a nam moze sie tez juz nie chce odpowiadac ciagle na te same pytania? To dziala w dwie strony. Wszystkie jestesmy w ciazy i wiekszosc w pierwszej, wiec dla nikogo tu nie ma taryfy ulgowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
ktoś nei doczytał regulaminu.... sprzedaż na wizażu jest surowo zabroniona....
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moooooże taka poduszka robi mi się powietrzna żeby mi się miękko siadało? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Raczkowanie
|
Nerwowo się zrobiło od wczoraj...
ja sobie kicnę z boku i poczekam, aż się zrobi miło i przyjemnie jak dotychczas... się nie mogę denerwować przeca, nie? ![]()
#4925 |
Zakorzenienie
|
Jok3r, ten obwód to pewnie raczej "wina" mięśniaka, możesz mieć przez niego duży brzuszek. Ja przed porodem miałam w pępku 93 cm, ciekawe o ile teraz to przekroczę.
Lulka, nie odchodź ![]() Castia, super że wszystko ok ![]() Kath31, ja parę dni temu miałam prawie kilo na plusie, dziś tyle co przed ciążą. Ale nie schudnę na pewno ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() moje serduszko mierzy już 7,23 cm olbrzym niesamowity hehe ![]() Lulka zostań z nami mamusiami ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-02 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
Przyszła teściowa, przyniosła mi obiadek
![]() ![]() dzisiaj pogoda chyba wariuje, bo głowa mnie od samego rana boli, ale ja twarda jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Wtajemniczenie
|
zapisalam sie na to genetyczne usg - 200zl
ale dopiero na 13.09 i to bedize dokladnie 1 dizen 13 tc to nie za pozno?? jak myslicie |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
eh
i to mozna by pomyslec, ze przeze mnie taka nerwowka bo spytalam sie tylko... |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Witam moje wizażanki!
![]() Wróciłam dzisiaj z tygoniowego urlopu w Polsce i chciałam podzielić się z Wami kilkoma informacjami ![]() Otóż...w poniedziałek byłam na swoim drugim USG i widziałam mojego małego krasnoludka ![]() ![]() ![]() Poza tym,zaczęłam we wtorek 14 tydzień,także kłania się II trymestr!!! Juuuuupi!!!!!!!!!!!!!!! ![]() A z tych mniej pozytywnych rzeczy... od kilku tygodniu strasznie pobolewał mnie dól pleców,razem z połdupkiem i nogą i jak się okazało mam rwę kulszową ![]()
![]() |
#4933 |
Zadomowienie
|
Porobilam zdjecia i przy okzaji posegregowalam i ulozylam wszystko ladnie i sie zmeczylam. W dodatku maz wstal po nocce i okupuje kompa, wiec zdjecia wkleje wieczorem na spokojnie. Teraz zjem dokladke obiadu i spac.
agus nastepnym razem spróbuj poszukac najpierw na forum co cie tam interesuje, albo po prostu nie odbieraj bardzo personalnie wszystkiego co sie pisze, bo wiesz Wam jest teraz przykro i smutno, bo sie pare lasek zdenerwowalo i wygarnelo co im na watrobie lezy, ale mamy takie samo prawo okazywac bulwers jak Wy zal. Byloby hipokryzja gdyby wam wolno bylo sie smucic, bo cos tam przeczytalyscie, a my z usmiechem na twarzy powinnysmy odpisywac, bo nam sie nie wolno zdenerwowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po to jest forum, zeby sie dowiedziec ![]() a wiec bede sie pytac ile pytan bede miala nie chcesz ne odpisuj znajdzie sie inna chetna kobieta do pomocy i odpisze, z wlasnego doswiadczenia i powie czy okej czy nie ja nie siedze na jednym watku bo mi sie hudzi i pisze wszystkie swoje zale itp poprostu mialam problem to sie spytalam odpowiedz uzyskalam, wiec dziekuje uprzejmie ![]() ztreszta ciekawy czy ciebie by nie irytowalo jakbym do ciebie pisala................... ....................... TAKIMI LITERMI.................. .................. Z TAKIMI KROPKAMI................. ................. KTORE NIE WIEM CO OZNACZAJA................ ..................... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki spokoj mi tutaj bo bede
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zadomowienie
|
dziewczyny uspokójcie się i nie prowokujcie się wzajemnie specjalnie
zaraz bedzie znowu kłótnia na 4 strony i po co? to wątek o CIĄŻY i nie chcę tu zaglądać czytając dogryzki i wypominania |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Raczkowanie
|
dzień dobry!!
![]() jak czytałam niektóre posty w pracy to miałam wysokie tętno ![]() ![]() ale co się nie robi dla Brzuszka ![]() właśnie wcinam paróweczkę z musztardką i sosikiem tatarskim.... ![]() zaraz będzie coś z kurczaczka w panierce i frytkaski i oj czekają chipsy ![]() i zupka dyniowa rany jaka głodna jestem po tej pracy ![]() pozdrawiam i wyluzujcie już Wszystkie ![]() mi przeszła wczorajsza panika jak widać ![]() a na jutro zamówiłam kopytka i pewnie będą z bułeczką na masełku i cukrem...
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2010-09-02 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
ja jestem przeciez spokojna
tylko delikatnie dalam do zrozumienia, ze kto pyta nie bladzi a tak swoja droga dzisiaj nie moglam sie powstrzymac ogladaniu wozkow ![]() szukamy autka elektrycznego to meza chrzesniaka no i przy okazji w tych samych sklepach sa wozki szok cud miod i orzeszki a ceny niektorych powalaja na kolana, 2,5 tysiaca za wozek, szok ![]() parowki ![]() ![]() ja robie w ciescie od dwoch dni ale zrobie na weekend ![]() ![]() ja zaraz salatke sledziowa bede wcinac z buleczka mmmmm Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-09-02 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
Wracam do Was bo niezby udanym urlopie. Mieliśmy nocleg do niedzieli ale w Zako tak leje i śnieg w górach że nie ma co. Zrobiliśmy jedną tylko taką porządną trasę na doline pieciu stawów zachaczając o morskie oko w drodze powrotnej. Na Kasprowy nie zdążyliśmy wejść bo napadał tam śnieg. Teraz już jesteśmy w domu. Wrócliśmy bo w pokoju zimno na zew deszcz porażka. Jutro jade na jakieś zakupy bo do moich spodni już się nie mieszcze. A obecnie siedze z gumką zamiast guzika ![]() ![]() Widzę że dużo napisałyście,więc będę Was powolutku nadrabiać. Myślał już ktoś nad nazwą na nową część wątku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Rozeznanie
|
A u mnie dzisiaj zupka ogórkowa
![]() ![]() Montti jak egzamin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile watek musi mieć postów aby go zamknąć? jakieś zasady są? może zrobimy głosowanie na nazwę nową wątku? kto będzie zakładał go - blackrose - Ty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Liczy się zawsze od daty OM , lakarz jak cie zapyta, czy połozna, to zawsze będa mieli na mysli, ze który to tydzień od ostatniej miesiączki, a nie wynikający z usg, chyba, że ktos nie zna daty ostatniej miesiączki ( np miał bardzooo długie i bardzo nieregularne cykle, jak np moja kuzynka, zdarzało sie ze miesiączka raz na 3 msce, a hormonów nie mogła brac ze wzgledu na inna chorbe)
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wspieram się nigellową kuchnią ale nie stosuję się w stu procentach, więc ostatnio był rosołek w niedzielę i to co zostało zostało przez sitko prócz marchewki wyjęłam. pokroiłam tak na oko trochę 3/4 średniej dyni (bez wierzchniej warstwy i pestek) w kostkę tak ok 500 dag i wrzuciłam do gotującego się rosołku. Jak się zagotowało zmniejszyłam ogień i tak się pomału gotowało ok 15 min do miękkości dyni... a że mój mąż jest na dukanie to było bez ziemniaków... potem wyłączyłam jak przestygło by można było zmiksować dodałam marchewkę i tez zmiksowałam.. przyprawy to oprócz esencji w rosole to pieprz, cynamon i gałka muszkatołowa... potem jak bardzo wystygła podgrzewam a jak nie to na stół i jak kto woli groszek ptysiowy albo grzaneczki ![]()
![]() |
#4945 |
Zadomowienie
|
monia dzięki
![]() jutro lecę po dynię ![]() lubie takie kremowe zupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tym, że tak naprawde każda firma szyje inaczej i rozmiar rozmiarowi nierówny ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogę założyć nowy wątek. Stary zawsze trwa do 5000 postów a więc niedługo ![]() U nas dzisiaj na obiadek panga, ziemniaczki i surówka. Nie mam pojęcia co zrobić na jutro? Może placki ziemniaczane? A na kolacje mam w planach chlebek z szyneczką i powidłami (ale osobno oczywście) chociaż już jestem głodna, ale jakoś do 18 przynajmniej postaram się wytrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo tak naprawde, to powinno być forum powiedzmy mamusie marcowe ( tak jest na GW) i już, a kwietniowe osobno, ale widze że na wizazu sie przyjęło, że jeden wątek jest na 2 msce, uwazam, że to wprowadza troche zamętu, bo marcowe tu juz np. 12-14 tydzień inne objawy, inny etap, usg prenatalne, a dołączają sie np z końcówki kwietnia, które dopiero będą miały 1 sze usg i poczatki objawów, no i taka wtedy rozbieznośc jest, jedne o tym, a inne o tamtym. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() patrycja zdałam! co dwie głowy to nie jedna widać i egzamin poszedł gładko ![]() ![]() a po zdanym egzaminie zafundowałam sobie hamburgera obleśnego ![]()
![]() |
#4950 |
Wtajemniczenie
|
też mam smaka, ale zrobić sobie sama. Tylko nie wiem gdzie kupić dobrego kotleta do niego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.