|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
śliczny maluch
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
partycja śliczne maleństwo
gratuluje |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, to fakt, Wasz maluszek pewnie będzie długi
więc w ciuszkach na 56 tonął i starczyły mu na dłuuugo. Potem 62 to samo. Wasz może rosnąć szybko, sądząc po Waszym wzroście ale to też nie ma reguły. Patrycja, na usg prenatalne już za późno, fakt, a PAPP-A to w ogóle jak dla mnie niepotrzebna. Chodziło mi tylko o tą kość, w końcu mamy ją przez całe życie więc na następnej wizycie znowu będzie można sprawdzić. Śliczna fotka |
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja się cieszę, że istnieje ten Wizaz - człowiek może się wygadać, wyżalić, poczytać opinie innych i pośmiać w doborowym towarzystwie
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
gosikk wlasnie zastanawiam się, mam nielada zagadkę, widziałam śliczne kompleciki na lato, tak na lipiec, maluch bedzie mial 4 miesiace i za chiny nie wiem jaki rozmiar dopasować
ale kilka zwyklych kupie na 56 najwyzej bedzie na misie na pewno bedzie z 4 kg i ok 60 cm, taki kolos
|
#4896 |
|
Rozeznanie
|
Tak gosik tylko chodzi o to, że między 11 a 14 tygodniem u dzieci zdrowych zaczyna wykształcać się już kość nosowa a u dzieci z Zespołem Downa w tym czasie jeszcze się nie wykształca. Po 14 tygodniu kość pojawia się również u dzieci chorych więc na następnym usg kość będzie bo w tym czasie jest już u wszystkich dzieci więc nic mi to nie da. Jednak myślę, że są inne charakterystyczne objawy u dzieci chorych na ZD, które można zaobserwować na usg wtedy na pewno zwrócimy uwagę na to na następnej wizycie.
Montii ja uważam, że jak kupisz o rozmiar większe to nic się nie stanie bo zawsze można podwinąć rękawki a z takiego ubranka to dzidziuś chociaż troszkę czasu skorzysta. Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2010-09-02 o 12:11 |
|
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
A co tu tak bojowo sie na forum zrobilo
Dziewczynki nie dajmy sie zwariowac, kazda ma z nas jakies obawy, a forum jest tez po to zeby sie wspieracWiec nie bojcie sie pisac o swoim strachu i obawach to normalne, szczegolnie jak jest sie w ciazy poraz pierwszy to czasami nie wiadomo jakie objawy sa normalne a jakie powinny byc niepokojace Dziewczynki czy to normalne ze pod koniec 9 tygodnia wywalil mi brzuch? na pewno nie przytylam bo prawie nic nie jem, wiec raczej waga mi leci w dol. Spytalam sie dzisiaj moje kolezanki to na mnie nawrzeszczala, ze sobie wymyslam bo to za wczesnie i ze przesadzam
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
patrycja jasne
jadę w tym tyg albo w przyszłym na zakupy dziecięce, jak tam wparuje to hohoh ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
w 8-9 też miałam już większy ale to raczej nagazowany był i właśnie wzdęty
|
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh wywala wywala ![]() mnie juz pod koniec 9 wywaliło a dzis w 12 nie umiem spodni zapiąć wyjełam dzis szafy takie dzianinowe na wielki guzik i co brakło z 4 cm do zapięcia maz sie zaczął smiac i tylko krzyknął dawaj igielłke przeszywamy guzik ![]() na szczescie maja szeroki pas i moge przesunąć guzik ale o wiecej sie juz nei uda ![]() no i co siedzial przedemną i przeszywał guzik co bym sie w brzuch nie kujnęła ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
ja nie mam ani wzdęc ani zaparć wiec u mnei brzuszek ciążowy jak najbardziej
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się cieszę że jest Wizaż i Wy kobietki
![]() U mnie areszt domowy wciąż trwa, jakoś daję radę, za tydzień 8 września, mam wizytę, jestem w miarę spokojna, mdłości raz są, raz ich nie ma, piersi cały czas mam nabrzmiałe i obolałe, ale w związku z tym że już w 6 tyg słyszłam serduszko i widziałam, jakoś wytrzymuje ten czas do wizyty. więcej dolegliwości nie mam, no może ta zgaga, dziś ból głowy, no ale co zrobić jestem dobrej myśli
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, ha, Aleks po czterech miesiącach to nosił chyba jeszcze bardziej 56 niż 62
Ale np córcia koleżanki, która urodziła się tylko o cm dłuższa po takim okresie miała już koło 70 cm długości...Kilka zwykłych nie zaszkodzi, lepiej mieć ![]() Patrycja, ups...bo ja byłam pewna że przy ZD to nosy już zawsze są inne, przynajmniej wizualnie tak to wygląda...Ale skoro kość normalnie się pojawia to faktycznie bez sensu powtarzać. Pamiętam jeszcze że gin mi jeszcze sprawdzał pęcherz moczowy, powiększony ponoć też sugeruje ZD. No i często występują wady serca. |
|
|
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------
ee to raczej wzdęcia itp itd, mi leci 14 tydzień a czasem mam brzuch jak 25, i to na pewno nie jest ciążowy w 8-9 też miałam już większy ale to raczej nagazowany był i właśnie wzdęty [/QUOTE]No moze to i wzdecia...kurcze ostatnio co tylko zjem to siedzi mi na zoladku, tak mi jest ciezko, zaparcia mam takie ze doslownie ostatni raz w toalecie to bylam 5 dni temu hheheheh..przepraszam, ze sie tak przy was otworzylam nie powinnam chyba o tym pisac ![]() Patrycja..sliczny dzidzius...Gratulacje..pi ekne zdjecie
Edytowane przez wikakika Czas edycji: 2010-09-02 o 12:38 |
|
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
gosik na następnej wizycie powiem mu żeby sprawdził pęcherz no i dokładnie obejrzał i przesłuchał serduszko. Dziękuję Ci kochana za radę
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 | |
|
Lena
|
Cytat:
![]() witaminy w swojej postaci łykam... a wogóle aż dwa dni mnie nie było i tyle do nadrobienia.. wczoraj byłam u lekarza i załamałam sie moją krwią.. a raczej jednym wyniczkiem. myślałam że problem z nerkami pożegnałam raz na zawsze- a tu zaskoczenie!
|
|
|
#4906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alan urodzil sie niby nie duzy 52 cm chociaz wydaje mi sie ze go zle zmierzyli...... Tutaj wszystko mozliwe... Bo ten pomiar to dopiero był przy wyjsciu ze szpiatal czyli na 3 dobe......... No i robiony na szybko... W kazdym badz razie po miesiacu młody tak skoczyl ze szok i zaraz wyrósł z tych małych ubranek........... No i jak jest rozmiar 56 czyli dobre jest na dzieciaczka tak mniej wiecej od 52 - 56 cm czasami 58 cm jak dzieciatko chudziutkie..... te na 62 to tak własnie od 56-58 cm do 62-64 itd... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Oj z ciuszkami jest bardzo różnie, rozmiarówka ma taka rozpiętość, że szok. W jednych 56 Kalina się topiła a inne 62 były za małe
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Kellys bardzo dobrze napisala co do objawow, bo laseczki Wy sobie weszlyscie te 2 tyg temu ( w tym czasie po malutku mozna bylo przeczytac cale forum, ale coz) i wyskakujecie z czyms co bylo walkowane x razy, wiec nie dziwcie sie, ze niektorym juz nerwy puszczaja, bo jesli sie nawija, nawija i nawija, a tu po ilus stronach znowu to samo to szlak czlowieka trafia. Ja rozumeim obawy itp, ale no skoro wszystko jest jak byk na forum tylko tzreba usiasc i poczytac to nie miejscie pretensji, ze sie nikomu juz odpisywac nie chce. Ja np przemilczalam te pytania, bo nie chce sie denerwowac, a jak czytam " jezu objawy mi zniknely na bank po dzieciaku, albo ratujcie, bo mnie kluje cos" no halo ciaza nie pojawia sie dzis i jutro znika tylko tak jak Kellys napisala organizm dostaje szalu i troche trwa zanim dojdzie ze soba do ladu. I nerwy czlowieka biora naprawde jak jednym przeszkadzaja objawy, a drugie panikuja , bo ich nie maja. Juz nawet Montii ostatnio napisal, ze jak juz nie ma sie do czego przyczepic to sobie niektore tetno wymyslily. No wiecie co wstyd, zeby zamiast cieszyc sie dzieckiem szukac na sile zlych rzeczy. Montii ma krwiaka, ja miesniaka obie ciaze wysokiego ryzyka, ale czy my ciagle piszemy co to bedzie? Troche optymizmu kobietki, bo te wasze dzieciaczki to klebkami nerwow niedlugo beda.
To sie wygadalam. |
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie sie zmierzylam. Hmm jestem w 15 tyg i 95cm w pasie i zastanawiam sie czy to tluszczyk czy juz kluska. Zabieram sie tz hmm za duzo powiedziane, przymierzam sie do zrobienia zdjec niektorych ciuszkow, ktore kupilam special for Kellys and Montii
Ofc wszystkie mozecie ogladac hehehehe
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r rób rób, ja jak się obkupię w jakieś to też zrobie zdjęcia, chociaż obiecałam sobie,że po 20 tyg jak będę znać płeć ale co tam, kupie jakieś zółte czy zielone bo nie wytrzymam chyba. I kocyk widziałam fajny w smyku to może skocze po niego
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- w ogóle jak smarowałam sobie wczoraj tyłek oliwką to aż w szoku byłam jaki mam przeskok między tyłkiem a boczkami
|
#4913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() do pewnego momentu bardzo chetnie tu sobie Was czytałam i pisałam,ale chyba przestaje,bo to co sie teraz dzieje to jest jakiś obłęd!! o nic nie można zapytac,niczego sie dowiedziec bo Wam się odpisac nawet nie chce...Moim zadniem nie takie powinno być założenie tego forum ![]() jak ktoś jest na początku ciązy mam mnóstwo obaw i dziwnych pytan i ma prawo do tego,żeby je zadać i uzyskać na nie odpowiedz. Swoimi głupimi tekstami ,że wiecznie sobie coś wmawiamy ,doszukujemy sie czegos dziwnego w naszym organizmie traktujecie nas jak wariatki,które specjalnie denerwują swoje dzieci!! Bardzo gratuluje niektórym z Was super optymizmu i odwagi w ciązy,ja niestety nie posiadam tych cech daletgo dołączyłam sie do Was,ale niestety nie wszystkie dziewczyny potrafiły to zrozumiec
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sama sie martwie.......i mam obawy......... Po prostu jakby nie było tutaj nas optymistek to przeciez sam smutek tutaj by był a nie radosc z dzidziolka......... No i poraz 100 pisze ze mozecie przeciez pytac ile chcecie i pisac wszystko co chcecie..........liczcie sie jednak z róznymi komentami i tyle........ No chyba to normalne................t o forum........ Cieagle wszystko w kólko sie powtarza sie powtarza sie powtarza......ihihihihih Ile mozna trąbic jedno i to samo..................... ....... ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Jok3r dawaj te fotki ubranek żeby zmienic temat na cos przyjemniejszego niz tutaj sie spierac co mozna pisac , a co pytac itd............... |
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjj widzę że tu hormonki szaleją nieźle, mają pole do popisu
oddychajmy głęboko ![]() ja po wizycie, lekarz mówi że wszystko jest w najlepszym porządku więc jestem happy wyniki wszystkie mam dobre więc nic tylko się cieszyć![]() a o tętno to nawet nie zapytałam ani np o tą kośc nosową nawet o tym nie pomyślałam no ale jakby było coś nie tak to by mi powiedział chyba ![]() jeśli wszystko będzie ok to ma iść dopiero za 5tyg na następną wizyte. zdjęcia maluszka już stoją w ramce na honorowym miejscu i wbrew pozorom od poprzedniej wizyty przytyłam niecałe 2kg haha więc wszystko chyba sprawka wzdęć że jestem taka napompowana,no ale mówił że jakby mi dokuczały bardzo te wzdecia to moge sobie brac espumisan. no i zaczynam brac witaminki Feminatal N.no i nic tylko się cieszyć, a juz myslałam że beda blizniaki bo moj brzusio taki duzy ![]() idę coś szykować na obiadek. nad morzem wcinałam non stop gofry i taka mam ochotę już od kilku dni że szok, kupiłam bitą śmietanę, dżemik i dzis na podwieczorek funduję sobie goferki i to własnej roboty ahhh już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Castia ale mi narobiłaś smaka tymi goframi, daj jednego..
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a tymi goframi to mi smaka narobilas |
|
|
|
|
#4920 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak stoicie z wagą? Ja jestem w 12 tyg i do tej pory schudlam 3,5 kg. Apetyt mi troche wrocil więc mam nadzieję, że teraz bede stopniowo przybywać. Wczoraj na wizycie u endokrynolog powiedziala mi ze miala pacjentke ktora w I trymstrze schudla 8kg! a do konca ciąży je odzyskala. Wszscy lekarze się dziwili, a dziewczyna miala super wyniki i urodzila zdrowe dziecko, także taka jej uroda była. Nie ma co się porównywac i stresować.'
Dziś idę na usg genetyczne, ale się boje... Edytowane przez kath31 Czas edycji: 2010-09-02 o 14:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

gratuluje
więc w ciuszkach na 56 tonął i starczyły mu na dłuuugo. Potem 62 to samo. Wasz może rosnąć szybko, sądząc po Waszym wzroście ale to też nie ma reguły.
na pewno bedzie z 4 kg i ok 60 cm, taki kolos
Dziewczynki nie dajmy sie zwariowac, kazda ma z nas jakies obawy, a forum jest tez po to zeby sie wspierac

nie poddawaj się i mam nadzieje że dasz nam znać jak znowu uda ci się zajść w ciążę
Ofc wszystkie mozecie ogladac hehehehe