Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 11:52   #4891
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

śliczny maluch

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:57   #4892
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

partycja śliczne maleństwo gratuluje
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:02   #4893
gosikk_s
Zakorzenienie

Montii, to fakt, Wasz maluszek pewnie będzie długi Może się okazać że będzie mieć i 60 cm więc ja bym chyba raczej kupowała więcej ciuszków na 62. A dzieci rosną różnie, mój maluch urodził się mając aż 51 cm więc w ciuszkach na 56 tonął i starczyły mu na dłuuugo. Potem 62 to samo. Wasz może rosnąć szybko, sądząc po Waszym wzroście ale to też nie ma reguły.

Patrycja, na usg prenatalne już za późno, fakt, a PAPP-A to w ogóle jak dla mnie niepotrzebna. Chodziło mi tylko o tą kość, w końcu mamy ją przez całe życie więc na następnej wizycie znowu będzie można sprawdzić. Śliczna fotka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:03   #4894
patrycja_22
Rozeznanie

Jak ja się cieszę, że istnieje ten Wizaz - człowiek może się wygadać, wyżalić, poczytać opinie innych i pośmiać w doborowym towarzystwie

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:04   #4895
Montii
Zakorzenienie

gosikk wlasnie zastanawiam się, mam nielada zagadkę, widziałam śliczne kompleciki na lato, tak na lipiec, maluch bedzie mial 4 miesiace i za chiny nie wiem jaki rozmiar dopasować
ale kilka zwyklych kupie na 56 najwyzej bedzie na misie na pewno bedzie z 4 kg i ok 60 cm, taki kolos

[LEFT]
Stary 2010-09-02, 12:09   #4896
patrycja_22
Rozeznanie

Tak gosik tylko chodzi o to, że między 11 a 14 tygodniem u dzieci zdrowych zaczyna wykształcać się już kość nosowa a u dzieci z Zespołem Downa w tym czasie jeszcze się nie wykształca. Po 14 tygodniu kość pojawia się również u dzieci chorych więc na następnym usg kość będzie bo w tym czasie jest już u wszystkich dzieci więc nic mi to nie da. Jednak myślę, że są inne charakterystyczne objawy u dzieci chorych na ZD, które można zaobserwować na usg wtedy na pewno zwrócimy uwagę na to na następnej wizycie.

Montii ja uważam, że jak kupisz o rozmiar większe to nic się nie stanie bo zawsze można podwinąć rękawki a z takiego ubranka to dzidziuś chociaż troszkę czasu skorzysta.

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:11
Stary 2010-09-02, 12:14   #4897
wikakika
Rozeznanie

A co tu tak bojowo sie na forum zrobiloDziewczynki nie dajmy sie zwariowac, kazda ma z nas jakies obawy, a forum jest tez po to zeby sie wspierac
Wiec nie bojcie sie pisac o swoim strachu i obawach to normalne, szczegolnie jak jest sie w ciazy poraz pierwszy to czasami nie wiadomo jakie objawy sa normalne a jakie powinny byc niepokojace.
Dziewczynki czy to normalne ze pod koniec 9 tygodnia wywalil mi brzuch? na pewno nie przytylam bo prawie nic nie jem, wiec raczej waga mi leci w dol. Spytalam sie dzisiaj moje kolezanki to na mnie nawrzeszczala, ze sobie wymyslam bo to za wczesnie i ze przesadzam
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:16   #4898
Montii
Zakorzenienie

patrycja jasne u mnie też badał inne rzeczy po kilka razy, serduszko z każdej strony obsłuchał, czy pęcherz jest itp itd

jadę w tym tyg albo w przyszłym na zakupy dziecięce, jak tam wparuje to hohoh

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy to normalne ze pod koniec 9 tygodnia wywalil mi brzuch? na pewno nie przytylam bo prawie nic nie jem, wiec raczej waga mi leci w dol. Spytalam sie dzisiaj moje kolezanki to na mnie nawrzeszczala, ze sobie wymyslam bo to za wczesnie i ze przesadzam
ee to raczej wzdęcia itp itd, mi leci 14 tydzień a czasem mam brzuch jak 25, i to na pewno nie jest ciążowy
w 8-9 też miałam już większy ale to raczej nagazowany był i właśnie wzdęty

[LEFT]
Stary 2010-09-02, 12:24   #4899
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
A co tu tak bojowo sie na forum zrobiloDziewczynki nie dajmy sie zwariowac, kazda ma z nas jakies obawy, a forum jest tez po to zeby sie wspierac
Wiec nie bojcie sie pisac o swoim strachu i obawach to normalne, szczegolnie jak jest sie w ciazy poraz pierwszy to czasami nie wiadomo jakie objawy sa normalne a jakie powinny byc niepokojace.

heheh wywala wywala

mnie juz pod koniec 9 wywaliło a dzis w 12 nie umiem spodni zapiąć
wyjełam dzis szafy takie dzianinowe na wielki guzik i co brakło z 4 cm do zapięcia maz sie zaczął smiac i tylko krzyknął dawaj igielłke przeszywamy guzik

na szczescie maja szeroki pas i moge przesunąć guzik
ale o wiecej sie juz nei uda

no i co siedzial przedemną i przeszywał guzik co bym sie w brzuch nie kujnęła

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
patrycja jasne u mnie też badał inne rzeczy po kilka razy, serduszko z każdej strony obsłuchał, czy pęcherz jest itp itd

jadę w tym tyg albo w przyszłym na zakupy dziecięce, jak tam wparuje to hohoh

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

ee to raczej wzdęcia itp itd, mi leci 14 tydzień a czasem mam brzuch jak 25, i to na pewno nie jest ciążowy
w 8-9 też miałam już większy ale to raczej nagazowany był i właśnie wzdęty
no niekoniecznie wzdęcia ja nie mam ani wzdęc ani zaparć wiec u mnei brzuszek ciążowy jak najbardziej

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:30   #4900
diatoma
Zadomowienie

Ja też się cieszę że jest Wizaż i Wy kobietki
U mnie areszt domowy wciąż trwa, jakoś daję radę, za tydzień 8 września, mam wizytę, jestem w miarę spokojna, mdłości raz są, raz ich nie ma, piersi cały czas mam nabrzmiałe i obolałe, ale w związku z tym że już w 6 tyg słyszłam serduszko i widziałam, jakoś wytrzymuje ten czas do wizyty.
więcej dolegliwości nie mam, no może ta zgaga, dziś ból głowy, no ale co zrobić jestem dobrej myśli
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:31   #4901
gosikk_s
Zakorzenienie

Montii, ha, Aleks po czterech miesiącach to nosił chyba jeszcze bardziej 56 niż 62 Ale np córcia koleżanki, która urodziła się tylko o cm dłuższa po takim okresie miała już koło 70 cm długości...Kilka zwykłych nie zaszkodzi, lepiej mieć Nigdy nic nie wiadomo

Patrycja, ups...bo ja byłam pewna że przy ZD to nosy już zawsze są inne, przynajmniej wizualnie tak to wygląda...Ale skoro kość normalnie się pojawia to faktycznie bez sensu powtarzać. Pamiętam jeszcze że gin mi jeszcze sprawdzał pęcherz moczowy, powiększony ponoć też sugeruje ZD. No i często występują wady serca.

Stary 2010-09-02, 12:37   #4902
wikakika
Rozeznanie

w 8-9 też miałam już większy ale to raczej nagazowany był i właśnie wzdęty [/QUOTE]

No moze to i wzdecia...kurcze ostatnio co tylko zjem to siedzi mi na zoladku, tak mi jest ciezko, zaparcia mam takie ze doslownie ostatni raz w toalecie to bylam 5 dni temu
hheheheh..przepraszam, ze sie tak przy was otworzylam nie powinnam chyba o tym pisac

Patrycja..sliczny dzidzius...Gratulacje..pi ekne zdjecie

Edytowane przez wikakika
Czas edycji: 2010-09-02 o 12:38
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 12:38   #4903
patrycja_22
Rozeznanie

gosik na następnej wizycie powiem mu żeby sprawdził pęcherz no i dokładnie obejrzał i przesłuchał serduszko. Dziękuję Ci kochana za radę

Stary 2010-09-02, 12:45   #4904
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
gosik na następnej wizycie powiem mu żeby sprawdził pęcherz no i dokładnie obejrzał i przesłuchał serduszko. Dziękuję Ci kochana za radę

Stary 2010-09-02, 13:01   #4905
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Mój gin powiedział, że w I trymestrze nie powinnam łykać żadnych suplementów/witamin, itp prócz kwasu foliowego, ponieważ nadmiar witamin może powodować wady u dzidziusia, typu rozszczep wargi lub podniebienia. a witaminki przyjmuję i tak w formie naturalnych warzyw i owoców... więc nie wiem jak to jest. widzę, że większość z Was jednak coś łyka. jestem jedyna?
ja też tylko na "kwasku"

witaminy w swojej postaci łykam...

a wogóle

aż dwa dni mnie nie było i tyle do nadrobienia..

wczoraj byłam u lekarza i załamałam sie moją krwią.. a raczej jednym wyniczkiem. myślałam że problem z nerkami pożegnałam raz na zawsze- a tu zaskoczenie!
Stary 2010-09-02, 13:02   #4906
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
raz dwa i będziecie starać się o maluszka

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

tak się zastanawiam, ja mam 173 , TŻ 188, więc dzidek chyba mały nie będzie załóżmy że 57 cm, to wejdzie jeszcze w ciuszki 56? jak to jest z tą rozmiarówką? jak szybko rosną dzieci, 62 rozmiar do kiedy mu posłuży ?
Ja bym kupiła tylko pare tych małych (zawsze mozna dokupic)
Alan urodzil sie niby nie duzy 52 cm chociaz wydaje mi sie ze go
zle zmierzyli...... Tutaj wszystko mozliwe...
Bo ten pomiar to dopiero był przy wyjsciu ze szpiatal
czyli na 3 dobe......... No i robiony na szybko...
W kazdym badz razie po miesiacu młody tak skoczyl ze szok
i zaraz wyrósł z tych małych ubranek...........

No i jak jest rozmiar 56 czyli dobre jest na dzieciaczka tak mniej wiecej
od 52 - 56 cm czasami 58 cm jak dzieciatko chudziutkie..... te na 62 to tak własnie od 56-58 cm do 62-64 itd...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
gosica strasznie mi przykro nie poddawaj się i mam nadzieje że dasz nam znać jak znowu uda ci się zajść w ciążę

dziewczyny dajcie spokój już tej sytuacji Kellysss miała wczoraj zły dzień i już przeprosiła, ja też ostatnio jestem nie do życia bo albo płacze albo krzyczę po wszystkich i pewnie większość z was też ma od czasu humorki

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
gosik_s następną wizytę mam za trzy tygodnie i chyba nie ma sensu iść wcześniej na usg bo po 14tygodniu i tak te wyniki są niemiarodajne więc nic to nie da. W tym okresie chyba jedyną możliwością sprawdzenia czy dziecko nie ma wady genetycznej jest amniopunkcja bo na usg prenatalne i test PAPPA jest za późno jednak ja się raczej na amniopunkcję nie zdecyduję bo jest zbyt ryzykowna. Poza tym nie mam zaleceń od lekarza na takie badania. Staram się myśleć pozytywnie zwłaszcza, że lekarz powiedział, że wszytko jest dobrze
A to zdjęcie mojego maluszka

Cytat:
Tak tak............ Ja juz mam brzuch jak na 4 miechy

Stary 2010-09-02, 13:06   #4907
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
tak się zastanawiam, ja mam 173 , TŻ 188, więc dzidek chyba mały nie będzie załóżmy że 57 cm, to wejdzie jeszcze w ciuszki 56? jak to jest z tą rozmiarówką? jak szybko rosną dzieci, 62 rozmiar do kiedy mu posłuży ?
Oj z ciuszkami jest bardzo różnie, rozmiarówka ma taka rozpiętość, że szok. W jednych 56 Kalina się topiła a inne 62 były za małe

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 13:06   #4908
Jok3r
Zadomowienie

Kellys bardzo dobrze napisala co do objawow, bo laseczki Wy sobie weszlyscie te 2 tyg temu ( w tym czasie po malutku mozna bylo przeczytac cale forum, ale coz) i wyskakujecie z czyms co bylo walkowane x razy, wiec nie dziwcie sie, ze niektorym juz nerwy puszczaja, bo jesli sie nawija, nawija i nawija, a tu po ilus stronach znowu to samo to szlak czlowieka trafia. Ja rozumeim obawy itp, ale no skoro wszystko jest jak byk na forum tylko tzreba usiasc i poczytac to nie miejscie pretensji, ze sie nikomu juz odpisywac nie chce. Ja np przemilczalam te pytania, bo nie chce sie denerwowac, a jak czytam " jezu objawy mi zniknely na bank po dzieciaku, albo ratujcie, bo mnie kluje cos" no halo ciaza nie pojawia sie dzis i jutro znika tylko tak jak Kellys napisala organizm dostaje szalu i troche trwa zanim dojdzie ze soba do ladu. I nerwy czlowieka biora naprawde jak jednym przeszkadzaja objawy, a drugie panikuja , bo ich nie maja. Juz nawet Montii ostatnio napisal, ze jak juz nie ma sie do czego przyczepic to sobie niektore tetno wymyslily. No wiecie co wstyd, zeby zamiast cieszyc sie dzieckiem szukac na sile zlych rzeczy. Montii ma krwiaka, ja miesniaka obie ciaze wysokiego ryzyka, ale czy my ciagle piszemy co to bedzie? Troche optymizmu kobietki, bo te wasze dzieciaczki to klebkami nerwow niedlugo beda.

To sie wygadalam.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 13:28   #4909
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
ja też tylko na "kwasku"
ale to zabrzmiało hihih

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 13:29   #4910
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kellys bardzo dobrze napisala co do objawow, bo laseczki Wy sobie weszlyscie te 2 tyg temu ( w tym czasie po malutku mozna bylo przeczytac cale forum, ale coz) i wyskakujecie z czyms co bylo walkowane x razy, wiec nie dziwcie sie, ze niektorym juz nerwy puszczaja, bo jesli sie nawija, nawija i nawija, a tu po ilus stronach znowu to samo to szlak czlowieka trafia. Ja rozumeim obawy itp, ale no skoro wszystko jest jak byk na forum tylko tzreba usiasc i poczytac to nie miejscie pretensji, ze sie nikomu juz odpisywac nie chce. Ja np przemilczalam te pytania, bo nie chce sie denerwowac, a jak czytam " jezu objawy mi zniknely na bank po dzieciaku, albo ratujcie, bo mnie kluje cos" no halo ciaza nie pojawia sie dzis i jutro znika tylko tak jak Kellys napisala organizm dostaje szalu i troche trwa zanim dojdzie ze soba do ladu. I nerwy czlowieka biora naprawde jak jednym przeszkadzaja objawy, a drugie panikuja , bo ich nie maja. Juz nawet Montii ostatnio napisal, ze jak juz nie ma sie do czego przyczepic to sobie niektore tetno wymyslily. No wiecie co wstyd, zeby zamiast cieszyc sie dzieckiem szukac na sile zlych rzeczy. Montii ma krwiaka, ja miesniaka obie ciaze wysokiego ryzyka, ale czy my ciagle piszemy co to bedzie? Troche optymizmu kobietki, bo te wasze dzieciaczki to klebkami nerwow niedlugo beda.

To sie wygadalam.

Stary 2010-09-02, 13:30   #4911
Jok3r
Zadomowienie

Wlasnie sie zmierzylam. Hmm jestem w 15 tyg i 95cm w pasie i zastanawiam sie czy to tluszczyk czy juz kluska. Zabieram sie tz hmm za duzo powiedziane, przymierzam sie do zrobienia zdjec niektorych ciuszkow, ktore kupilam special for Kellys and Montii Ofc wszystkie mozecie ogladac hehehehe
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 13:35   #4912
Montii
Zakorzenienie

Jok3r rób rób, ja jak się obkupię w jakieś to też zrobie zdjęcia, chociaż obiecałam sobie,że po 20 tyg jak będę znać płeć ale co tam, kupie jakieś zółte czy zielone bo nie wytrzymam chyba. I kocyk widziałam fajny w smyku to może skocze po niego

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

w ogóle jak smarowałam sobie wczoraj tyłek oliwką to aż w szoku byłam jaki mam przeskok między tyłkiem a boczkami tak mi w boki poszło ,ze szok oponka się robi, mam nadzieje,ze to zapas tłuszczyku na później żeby skóra mi nie popękała hehe.

[LEFT]
Stary 2010-09-02, 13:37   #4913
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Ja zawsze jestem zmarzluchem, wiecznie mi zimno i marzłam calutką pierwszą ciążę i teraz też. Siedzę w pracy ubrana na cebulkę i dygoczę. A w nocy śpię pod grubą kołdrą i kocem TŻ się ze mnie nabija a ja najchętniej jeszcze włożyłabym gruby szlafrok

Lulka, tak, to nie ja pisałam o tętnie i płci I szczerze nie wierzę w powiązanie, to dla mnie jeden z przesądów

Wikakika, ja mam synka a jadłam słodycze, nie wypiękniałam choć i nie zbrzydłam, włosy miałam słabe jak zawsze a tętno dziecka było w okolicach 140. Ale i fakt że prawie nie miałam mdłości, niewielki brzuch, cycki bez zmian i mało przytyłam. Więc coś się zgadza A teraz mam mdłości i wymioty, jem bardziej pikantnie, cera na razie bez zmian. I nie mam pojęcia co będzie

Monikal, jeśli gin nic nie mówił to tętno widocznie było prawidłowe. To jest dość szeroki zakres normy, w 6 tc to ja poprzednio jeszcze w ogóle nie miałam słyszalnego tętna. Nie martw się

Kath31, zgadzam się Wiadomo że medycyna jest na coraz wyższym poziomie i potrafi pomóc w sytuacjach które dawniej były beznadziejne ale człowiek jest człowiekiem i jeśli jest możliwość ratunku nie mamy prawa dokonywać selekcji. Bo w takim razie po co byłoby w ogóle leczyć, niech przeżyją najsilniejsi. Skoro można trzeba pomagać. Ja urodziłam się jako wcześniak ważący 1 kilo, pewnie 10 czy 20 lat wcześniej nie miałabym żadnych szans. A jednak żyję i wbrew pozorom zawsze byłam bardzo odporna, niemal nie chorowałam i urodziłam już pięknego synka. A mój syn, gdyby nie pomoc lekarzy mógłby nie przeżyć porodu. Więc dla mnie sprawa jest jasna

Castia, trzymam kciuki

Marsylia, ja prawie do końca ciąży miałam robione usg i przez powłoki brzuszne i dopochwowo. Tylko dopochwowe pokazuje dokładnie długość i stan szyjki.

Agus87, ja poprzednio miałam bóle podbrzusza przez dłuuugie tygodnie, teraz czuję co jakiś czas ale to pewnie dlatego że w drugiej ciąży macica łatwiej się rozciąga. A Twoje wątpliwości są zupełnie naturalne, ja poprzednio stresowałam się wszystkim bo wszystko było zupełnie nowe. Teraz jestem spokojniejsza bo już jakieś tam mizerne doświadczenie mam ale i tak, jak wyskoczy cokolwiek innego zacznę schizować

Kaalinaa, trzymam kciuki
DZIEKUJE KOCHANA
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
co do tego usg właśnie oglądałam dzisiaj w tv o usg i się lekarz wypowiadał i uznał że nie chyba że by to długo trwało to usg a wiadomo że zazwyczaj to chwila jest a niektóre kobiety jak są jakieś komplikacje czy coś to nawet codziennie muszą nieraz mieć i nie jest to szkodliwe. i on sam powiedział że w polsce to się praktykuje 3 razy: w 10tc, w 20 i w 30 oczywiście jeśli się nic nie dzieje ale w niektórych krajach to się robi standardowo co miesiąc i co ciekawe wzmacnia to więź między rodzicami a dzieckiem bo rodzice bardziej się przywiązują do swojego dziecka jak je co miesiąc podglądną

Aguś 87 podobnie jak Tity ja biorę nos-pę jak mnie łapią takie lekkie skurcze macicy czy jajniki bolą. tak mi lekarz przepisał żeby brać doraźnie a w szpitalu to mi nawet codziennie podawali i było ok
BEDE MIEC NA UWADZE, 13 IDE NA WIZYTE TO SIE DOPYTAM Z TA NOSPA
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
po co te krzyki, drukowane litery milony kropek....
nei lepiej odpowiedziec, przeciez aga tylko zapytała i to bardzo grzecznie a ty na nia wyskakujesz z krzykiem,

sie dziewczyna martwi to sie pyta od tego jestesmy zeby sie wspierac a nie wydzierac po sobie

----------------------------------

ja jutro mam wizyte

niby powinnam sie cieszyc bo przestałam rzy****gac w niedziele ale jakos sie martwie.... tym ze przestałam

też na mnie nakrzyczysz?

za to ze sie poprostu martwie?
ojj dzieki kochana, za wstawienie sie za mna rozumie, ze wszystkim hormony szaleja, takze wybaczam jej :P

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam z rana

No przepraszam jak za ostro Ci powiedzialam
Naprawde ja to tak pól żartem pisalam
Nie chodzilo mi o krzyki na powaznie tylko
tak z przymrużeniem oka

Rozumiem ze z pierwsza ciaza ma sie pełno obaw...
(Z druga zreszta tez)

Chodzilo mi troszke o to ze juz było to pisane kilka razy...

No i wczoraj byłam tez jakas humorzasta...........:brz ydal:
hihihihihih
Chyba wybaczysz ciezarnej....

Nie ma za co

Mój młodzieniaszek na poczatku spał bez poduszki i przykrywalam
go kocykiem (takim wełnianym z dziurkami taki ze jak sie nim nakryje to
mozna oddychac) Jakos od 3-4 miesiaca zaczał strasznie ulewac i
dostał poduszeczke (taka specjalna dla noworodków jakby z gabki
i całe jest w dziurach jak ser żólty, tez jakby czasem dziecko sie nia nakryło to moze oddychac przez nia)
Kosmetyki tez nie ma sensu kupowac tysiace..........
Dla mnie najwygodniejsze było do kapania zwykłe mydelko i szmponik..
Chociaz na samym poczatku to tylko woda myłam bo szkoda mi było
tej delikatnej skórki.............Po kapaniu smarowalam chyba przez miesiac oliwka
i taka silkock base na zmiane (niewiem czy dostepne w PL) bo miał sucha skórke..
do pupcik sudocream.... który do tej pory uzywam bo jak dla mnie jest super...
odparzenie znika po 1 dniu
Oczywiscie nie smaruje pupki za kazdym przewijaniem....
Jak jest wszystko ok (bez podraznien to wystarczy wymycie)
Uzywany za czesto kremu do pupki pozniej nie dziala jak jest
odparzona bo skora sie przezwczaja......
Co do osłonek (baldachimu??)
To my nie mielismy......
Moja mama uzywala z moimi bracmi bo miala tv w pokoju i
jak to ona mówila ten baldachim osłania od promieni.........
Ja natomiast sie naczytalam ze jest to zbirorowisko kurzu i bakterii
no i dalam sobie z tym spokój

Nie...................... .
Juz przeprosiłam............. ........
I wytłumaczyłam............ ...
No i to nie był krzyk na powaznie
tylko pol serio i nie musisz brac tego
od razu do siebie....
Juz napisalam ze bardzo normalne se te obawy.......i martwienie sie...
Ja tez sie martwie ze nie mam objawow
Tylko ze non stop jest to samo pisane...................
No ale piszta co chceta................... ......................... .......
ok
Stary 2010-09-02, 13:44   #4914
lulka265
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

do pewnego momentu bardzo chetnie tu sobie Was czytałam i pisałam,ale chyba przestaje,bo to co sie teraz dzieje to jest jakiś obłęd!!
o nic nie można zapytac,niczego sie dowiedziec bo Wam się odpisac nawet nie chce...Moim zadniem nie takie powinno być założenie tego forum

jak ktoś jest na początku ciązy mam mnóstwo obaw i dziwnych pytan i ma prawo do tego,żeby je zadać i uzyskać na nie odpowiedz.
Swoimi głupimi tekstami ,że wiecznie sobie coś wmawiamy ,doszukujemy sie czegos dziwnego w naszym organizmie traktujecie nas jak wariatki,które specjalnie denerwują swoje dzieci!!

Bardzo gratuluje niektórym z Was super optymizmu i odwagi w ciązy,ja niestety nie posiadam tych cech daletgo dołączyłam sie do Was,ale niestety nie wszystkie dziewczyny potrafiły to zrozumiec
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 13:52   #4915
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

do pewnego momentu bardzo chetnie tu sobie Was czytałam i pisałam,ale chyba przestaje,bo to co sie teraz dzieje to jest jakiś obłęd!!
o nic nie można zapytac,niczego sie dowiedziec bo Wam się odpisac nawet nie chce...Moim zadniem nie takie powinno być założenie tego forum

jak ktoś jest na początku ciązy mam mnóstwo obaw i dziwnych pytan i ma prawo do tego,żeby je zadać i uzyskać na nie odpowiedz.
Swoimi głupimi tekstami ,że wiecznie sobie coś wmawiamy ,doszukujemy sie czegos dziwnego w naszym organizmie traktujecie nas jak wariatki,które specjalnie denerwują swoje dzieci!!

Bardzo gratuluje niektórym z Was super optymizmu i odwagi w ciązy,ja niestety nie posiadam tych cech daletgo dołączyłam sie do Was,ale niestety nie wszystkie dziewczyny potrafiły to zrozumiec
No ale ja juz napisalam ze was rozumie..........
I sama sie martwie.......i mam obawy.........
Po prostu jakby nie było tutaj nas optymistek to przeciez
sam smutek tutaj by był a nie radosc z dzidziolka.........
No i poraz 100 pisze ze mozecie przeciez pytac ile chcecie i pisac
wszystko co chcecie..........liczcie sie jednak z róznymi komentami i tyle........
No chyba to normalne................t o forum........
Cieagle wszystko w kólko sie powtarza sie powtarza sie powtarza......ihihihihih
Ile mozna trąbic jedno i to samo..................... .......

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Jok3r dawaj te fotki ubranek żeby zmienic temat na cos przyjemniejszego
niz tutaj sie spierac co mozna pisac , a co pytac itd...............

Stary 2010-09-02, 13:56   #4916
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

ja cie rozumiem i czuje dokładnie jak ty

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 14:04   #4917
Castia
Wtajemniczenie

Ojjj widzę że tu hormonki szaleją nieźle, mają pole do popisu oddychajmy głęboko

ja po wizycie, lekarz mówi że wszystko jest w najlepszym porządku więc jestem happy maluszek macha rączkami, nóżkami i ma się bardzo dobrze wyniki wszystkie mam dobre więc nic tylko się cieszyć
a o tętno to nawet nie zapytałam ani np o tą kośc nosową nawet o tym nie pomyślałam no ale jakby było coś nie tak to by mi powiedział chyba
jeśli wszystko będzie ok to ma iść dopiero za 5tyg na następną wizyte. zdjęcia maluszka już stoją w ramce na honorowym miejscu
i wbrew pozorom od poprzedniej wizyty przytyłam niecałe 2kg haha więc wszystko chyba sprawka wzdęć że jestem taka napompowana,no ale mówił że jakby mi dokuczały bardzo te wzdecia to moge sobie brac espumisan. no i zaczynam brac witaminki Feminatal N.
no i nic tylko się cieszyć, a juz myslałam że beda blizniaki bo moj brzusio taki duzy
idę coś szykować na obiadek.
nad morzem wcinałam non stop gofry i taka mam ochotę już od kilku dni że szok, kupiłam bitą śmietanę, dżemik i dzis na podwieczorek funduję sobie goferki i to własnej roboty ahhh już nie mogę się doczekać
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 14:08   #4918
*kaalinaa*
Zadomowienie

Castia ale mi narobiłaś smaka tymi goframi, daj jednego..

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 14:08   #4919
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Ojjj widzę że tu hormonki szaleją nieźle, mają pole do popisu oddychajmy głęboko

ja po wizycie, lekarz mówi że wszystko jest w najlepszym porządku więc jestem happy maluszek macha rączkami, nóżkami i ma się bardzo dobrze wyniki wszystkie mam dobre więc nic tylko się cieszyć
a o tętno to nawet nie zapytałam ani np o tą kośc nosową nawet o tym nie pomyślałam no ale jakby było coś nie tak to by mi powiedział chyba
jeśli wszystko będzie ok to ma iść dopiero za 5tyg na następną wizyte. zdjęcia maluszka już stoją w ramce na honorowym miejscu
i wbrew pozorom od poprzedniej wizyty przytyłam niecałe 2kg haha więc wszystko chyba sprawka wzdęć że jestem taka napompowana,no ale mówił że jakby mi dokuczały bardzo te wzdecia to moge sobie brac espumisan. no i zaczynam brac witaminki Feminatal N.
no i nic tylko się cieszyć, a juz myslałam że beda blizniaki bo moj brzusio taki duzy
idę coś szykować na obiadek.
nad morzem wcinałam non stop gofry i taka mam ochotę już od kilku dni że szok, kupiłam bitą śmietanę, dżemik i dzis na podwieczorek funduję sobie goferki i to własnej roboty ahhh już nie mogę się doczekać
Super ze dzidziolek slicznie rosnie !!!!
No a tymi goframi to mi smaka narobilas:lov e:

Stary 2010-09-02, 14:12   #4920
kath31
Przyczajenie

Dziewczyny jak stoicie z wagą? Ja jestem w 12 tyg i do tej pory schudlam 3,5 kg. Apetyt mi troche wrocil więc mam nadzieję, że teraz bede stopniowo przybywać. Wczoraj na wizycie u endokrynolog powiedziala mi ze miala pacjentke ktora w I trymstrze schudla 8kg! a do konca ciąży je odzyskala. Wszscy lekarze się dziwili, a dziewczyna miala super wyniki i urodzila zdrowe dziecko, także taka jej uroda była. Nie ma co się porównywac i stresować.'

Dziś idę na usg genetyczne, ale się boje...

Edytowane przez kath31
Czas edycji: 2010-09-02 o 14:13
kath31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości