|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Znikam laseczki, inaczej jutro będę na tym weselu wyglądać jak miś panda. Dobranoc. I zlitujcie się - do wtorku odcięta od komputera będę.
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma litości - maszeruj albo giń
![]() Spadam spać - jutro sobota dobranoc
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, co z Wami, piątek wieczór, a Wy spać idziecie o północy!?
świat się kończy ![]() A ja się uczę, uczę, uczę... i nie ubywa materiału
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Maya
i
|
#3096 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne
Jednak ja preferuję rozpuszczone włosy z bardzo lekki upięciem.Byłam dzisiaj w czytelni czasopism i wśród czasopism rosyjskich znalazłam tylko jeden artykuł do mojego tematu pracy i to jeszcze tak nie bardzo trafny w temat... ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Facet to facet ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
Latałam na konkursy matematyczne i na ortograficzne ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() malenka, fajne fryzurki. Najlepiej wyglądasz w kręconych, tak dziewczęco, a ja uwielbiam kręcone i chciałabym sama mieć loczki
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
||||
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
O ja pierniczę, właśnie miałam tak zakręconą rozmowę na temat tego, czego się teraz uczę, że sama się zastanawiam, JAK ja to zrozumiałam
aż Wam wkleję, kolega to informatyk ![]() Justyna 00:09:17 pa, jakie to jest debilne, przetłumaczę Ci część paragrafu (którą rozumiem w miarę): Jest to konsekwencją myślenia Peirce'a na temat elementów znaków w tej wczesnej fazie i zdaje się to wynikać z jego pomysłu, że interpretanty są zaliczane jako kolejne znaki, a znaki są interpretantami wcześniejszych znaków. Ponieważ każdy znak musi określać interpretant, aby być branym pod uwagę jako znak, a interpretanty same w sobie są znakami, niekończący się łańcuch znaków zdaje się być koncepcyjnie konieczny. X. 00:12:14 ojapie****e, to co napisalas teraz to mniej wiecej dokladnie to samo, co moja siostra mowila o najnowszych teoriach w genomice no nic, jeszcze mi podaj definicje interpretantu bo mi google nie dziala Justyna 00:13:27 to jest efekt wywierany przez znak na odbiorcy 00:14:03 Interpretant bowiem, w ujęciu Peirce’a, jest innym znakiem, na który dany znak jest przekładany, a nie jedynie osobą interpretującą i dokonującą operacji myślenia 00:14:11 tak leci to w necie X. 00:21:41 aaa, no po tym zdaniu sobie przypomnialem, ze tego skur**ela mielismy na teorii kompilatorow takie cus, ze sie jezyk zrozumialy dla czlowieka tlumaczy na to co przerobi maszyna chyba tam kiedys ostro chlal z jednym tworca pierwotnego komputera na korbke, bo jakby to wszystko wcielili w zycie, to by nic nie mialo prawa dzialac "Ponieważ każdy znak musi określać interpretant, aby być branym pod uwagę jako znak" - no to fizyke kwantowa tez opanowali no generalnie z tego co widze to chodzi o to, ze zgodnie z teoria tego danego skur**ela, jesli juz pojawi sie jakis znak, to konsekwencja tego jest to, ze istnieje jego interpretant, no bo bez interpretanta/u nie ma znaku/a.. no ale ten interpretant jest kolejnym znakiem, ktoremu przysluguje swoj interpretant, wiec lancuch sie na tej zasadzie moze rozszerzac w nieskonczonosc... no ale ten pierwotny znak, zgodnie z jego teoria, takze jest interpretantem jakiegos innego znaku, wiec lancuch nam sie rozszerza "wtecz", itd, ale to wszystko pod warunkiem, ze relacja miedzy znakiem i interpretantem nie jest zwrotna (tzn nie moze byc tak, ze jedno jest dla drugiego tego samego egzemplarza "i tym, i tym"), bo wtedy nam sie cala nieskonczonosc zamyka na jednej parzes 00:21:57 o kur..., duzo napisalem ![]() Justyna 00:24:51 ale wprowadził też (tadaaaam) pojęcie ostatecznego interpretanta, który jest interpretacyjnym wynikiem, do którego każdy interpretujący musi dojść, jeśli znak jest rozważony w dostatecznym stopniu. Jjest tym, do czego rzeczywista interpretacja zmierza, tym, co zostałoby ostatecznie uznane za interpretację prawdziwą, jeśliby sprawa tak się posunęła, że osiągnięto by ostateczną opinię 00:24:59 hie hie hie, ale zabawa ![]()
|
|
#3098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój wcześniejszy post z gratkami zaginął w trakcie wysyłania Naprawde pięknie!!! buziaki!!! |
|
|
|
|
#3099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() oj nie fajnie Tż sie zachował, przecież wiedział,że możesz sama wracać po ciemku i nie daj Boże coś by Ci sie stało ![]() znowu? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justyna ale miałaś rozmowe Maya cudowna relacja,aż sie wzruszyłam ![]() No i dzisiaj "Nasza " rocznica.. obudziłam sie rano i ogarneło mnie takie okropne uczucie,że przecież tyle dni sie już nie odzywamy a gdzie jeszcze tydzień,że on sie już zupełnie ode mnie odzwyczai i zapomni
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
Czyli jednak nie jestem tak do końca nienormalna B. musi delikatnie wybadać w domu co rodzice o tym sądzą i pewnie podziękujemy po błogosławieństwie a przed ślubem.Maya super relacja! Powiedz coś więcej o tym zespole, może być na pw Jesteśmy w trakcie szukania i każda wskazówka się liczy Jaką muzykę grał? Jak sobie radził z piosenkami anglojęzycznymi? Czy wy razem z przejęciem sali (bo kojarzę, że ktoś z te sali zrezygnował i wy ją przejęliście) przejęliście też fotografa i zespół? Anyway cudne wesele Czekam na więcej
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam was na bieżąco ale nie mam nawet czasu pokomentować bo właśnie wrócił TŻ codziennie chodzi rano po bułki dzisiaj zjem sobie z miodkiem; znaleźliśmy takie miniaturowe miodki, śliczne są a później mogę w nich rozrobić jakiś peeling wg Michelle Phan z youtube i tam trzymać
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustaliliśmy kilka szczegółów jak mają wyglądać oczepiny a oni nie za bardzo się do nich dostosowali - tu na mały minus, ale zabawy dały radę. nie pamiętam jak z obcojęzycznymi piosenkami - na pewno były ![]() Wesele było bardzo udane z takim nieco "swojskim" klimatem i o to nam chodziło Salę wzięliśmy oddzielnie, a ja w ciągu 2 dni musiałam znaleźć fotografa i zespół właśnie - tylko kwestia przypadku że tak nam się to zgrało wszystko w czasie. idę wybierać wczasy!! dzisiaj się na coś musimy zdecydować
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Niby można w niektórych salonach, ale jaka gwarancja, że dany rozmiar i fason będą idealne? i co wtedy, jak nie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja straszna wada - jak nie wiem co powiedzieć to mówię pierwsze co mi przychodzi na myśl, czyli całą prawdę A tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiecie przypadkiem jak wyglada wesele w Niemczech?
a tak w ogole dzien dobry :ziewa: |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Nic a nic nie zrozumiałam z tego, co tam było napisane w przytoczonej przez Ciebie, Justynko, rozmowie
Pięty mnie swędzą
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Naj trzeba było powiedzieć jak dzwonił czy dotarłaś, że nadal w pracy siedzisz i czekasz na niego. By się może szybciej ruszył
Wstałam o 10, ale najchętniej dalej bym spała. Coraz częściej myślę o kawalerce, bo mam już dość mieszkania z współlokatorami (zwłaszcza punk okazał się syfiarzem po prostu ). Ale wtedy odkładałabym mniej na wesele ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Maya gratulacje raz jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Maleńka ale Ty śliczna
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-09-04 o 10:54 |
|
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry wszystkim Dziś jadę do siostry, jutro chyba wyłączam się na kilka dni. Nie układa się najlepiej, chciałabym gdzieś pojechać, odciąć się od świata na kilka dni i przemyśleć to wszystko. ![]() Madzia, Elena, baw się dobrze na weselu! Odezwę się wieczorem dziewczyny, miłego dnia wszystkim
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
O masz nie widziałam wcześniej
Ale pięknie wyglądałaś!!! Makijaż jak najbardziej pasował, fryzurka też ładna. I uważam, że czerwone kwiaty też ślicznie wyglądają, bo zazwyczaj Panny Młode mają jakieś takie pastelowe kolorki (zazwyczaj- mówię tu o ślubach na jakich ja byłam a że to było dawno to możliwe że jestem nie na czasie) a czerwień... idealnie Cud, miód i malinki ![]() edit: Zapomniałam napisać. Ostatnio moje sąsiadki miały wypadek samochodowy. Tzn. córka i mama... Dziewczyna prowadziła, chciała skręcić w lewo więc zatrzymała się, bo z przeciwka jechały samochody. Wtedy dostały strzała w tył od dostawczego z DHLu, to je wepchnęło wprost pod samochód jadący z przeciwka na czołówkę. Żyją. Ale jaka sytuacja... 20 min za nimi jechała młodsza córka na motocyklu. Wyobrażacie sobie co musiała czuć jak zobaczyła swój samochód wyglądający jak harmonijka i jak do karetek na noszach pakują jej mamę i siostrę? Pełno krwi, potłuczone szkła... Masakra. Aż ciężko to sobie wyobrazić... ehh...
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-09-04 o 12:18 |
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Maya dziękuję raz jeszcze za relację
Gdzie planujecie podróż poślubną? Jakaś egzotyka czy raczej Polska? malenka chwila oddechu czasem bardzo pomaga, może faktycznie powinnaś wyjechać, skoro tu się dusisz... Olka nawet nie chcę sobie wyobrażać co musiała czuć ta młodsza siostra. Coś okropnego, strasznie im współczuję...
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-09-04 o 12:25 |
|
|
|
#3111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja wstałam przed 11... Taki śpioch ze mnie.
Cytat:
Nie obwiniaj się już.Hawwa, nawet nie wiesz jak się ucieszyłam jak to przeczytałam. Gratuluję i cieszę się Twoim szczęściem ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Data super i to już za 9 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() A pierścionek śliczny i jaki gruby ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- medeline, gratuluję zdania egzaminu! ![]() Właśnie doczytałam, że te pierniki niejadalne są... haha!
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." Edytowane przez Hajja Hawwa Czas edycji: 2010-09-04 o 12:44 |
||
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I faktycznie - naklady finansowe sa - paliwo, oplaty typu OC, przeglada, wymiana oleju, filtrow itp... Napraw nie licze bo np moje autko nie psuje sie praktycznie w ogole ... Cytat:
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero dzięki Hajji się zorientowałam, że Hawwa wrzucała fotki pierścionka!
szukałam dzielnie i znalazłam PIĘKNY!!!
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Olka o masakra
ale w jakim stanie są? Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać. Serce w gardle.---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- jeśli mogę wam coś polecić jeszcze z Biedrony, to nachos "Pancho" serowe - ok. 3,50zł, rewelacyjne A ja przytyłam okropnie trochę sobie odpuściliśmy z TŻtem i teraz są tego efekty... wylewam się ze spodni także dojem nachos i koniec ze słodyczami do Świąt, postanowione. I czekam z utęsknieniem na kartę multisport.
|
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Skimos dziewczyna ok, wszystko z nią w porządku. Mama w gorszym stanie, bo ma połamane kości twarzy... właściwie wszystkie- policzkowe, nos i żuchwę.
|
|
#3117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ile przytyłaś? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() Wypadek straszny
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zazwyczaj tak jest że pasażer z wypadku wychodzi mocniej pocharatany niż kierowca. Dobrze że żyją obydwie, ale ehh pewnie dziewczyna będzie miała traumę.Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi, zresztą nigdy nie odzwierciedla ona wyglądu mojego ciała. Tak na oko ok. 3kg w tydzień. Ehh jestem zła na siebie Do tego mam teraz kupować spodnie eleganckie, a potem jak schudnę to co, kolejne? |
|
|
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są jeszcze dżemiki z tej kolekcji![]() Cytat:
![]() Madzia,ech trzymaj się ciepło (bo zimno jak cholera:/ )ale jestem wykończona 4 godziny dzisiaj spałam... za to dzisiaj w końcu spędzę z tż więcej czasu niż 2 godziny
|
||
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się muszę za siebie wsiąść bo też mi przybyło ciałka. (na szczęście w biuście też, nie tylko w biodrach i udach)- ale pasuje się pozbyć trochę bo na październikowe wesele się w kieckę nie wcisnę.
Olka, wypadek straszny... Co do dziękowania rodzicom, to u mnie nie bezie gadania do mikrofonu jak bardzo im dziękujemy itd. krótko, treściwie i tylko do rodziców. Reszta niech widzi ze podziękowanie było. A co daliśmy i co powiedzieliśmy to tylko Rodziców i młodych sprawa ![]() Właśnie jechał sznur samochodów weselnych. No żeby to... Ja też chcę takim jechać. I to w pierwszym, najbardziej udekorowanym aucieeeee! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

świat się kończy 

i

Facet to facet
a potem to już 5...a przecież ze mnie bardziej humanistka niż ściślak

13.03.2008

szukałam dzielnie i znalazłam
trochę sobie odpuściliśmy z TŻtem i teraz są tego efekty... wylewam się ze spodni
(bo zimno jak cholera:/ )