|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a o kontakt do dobrej krawcowej i ja poproszę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
![]()
hmm. chyba tak, tzn. w największej siedzieliśmy, w mniejszej był zespół, tańce i stół wiejski, na hollu były ciasta (wzdłuż okien) i jeszcze była taka mała salka po prawej stronie, jakby jakiś bufet/lada i stoliki, ale tam chyba było dla nas zamknięte, tego to już dokładnie nie pamiętam, bo nie korzystałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Często rozmawiam z właścicielem jednego bardzo ładnego i drogiego domu weselnego i on mówi, że jak ktoś zrezygnuje z niego i sam właściciel znajdzie kogoś na to miejsce to oddaje zaliczkę, bo w końcu dwóch wesel nie robi. Nie znasz mnie, więc nie wiesz czy bym oddała czy nie. Ja mam dobre serce i jeśli bym miala tyle kasy co ona, to co to dla mnie by była za różnica 200 zł? Widzę, że muszę skończyć udzielać się na tym wizażu, bo żadnego wsparcia tu nie widzę, tylko samą krytykę. Ciekawe czy Wy byście nie próbowały odzyskać pieniędzy będąc na moim miejscu. U mnie każdy grosz się liczy, bo mnie nie stać na czyjś sponsoring. Czasem mi brakuje na jedzenie. Checie to możecie kogos sponsorować Żegnam Was. Czasem było miło Edytowane przez urszulac1 Czas edycji: 2010-09-29 o 06:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() priva wysyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
![]() Wybrałam już salę ![]() ![]() Fotografa też już wybrałam dzięki wiadomości na prv bardzo dziękuję ;* Teraz mam pytanie co do sukni ![]() ![]() i szczerze to nie ma szans nawet żebym za tyle kupiła ;] Znacie jakieś dobre i w miarę tanie krawcowe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Tak zaczęłam czytać o salonach ślubnych i muszę powiedzieć, że mnie też zdenerwowali w niektórych... Do ślubu jeszcze trochę ale przecież to normalne, że chce się wiedzieć w czym się dobrze wygląda, ile na suknie się czeka no i jaka cena.. Więc tak: wybrałyśmy się z moją starszą na spacer po salonach. Zawędrowałyśmy najpierw do Vivien i tam chodzę o oglądam sobie, a ekspedientka zawzięcie rozmawia przez telefon. Znalazłam taką, którą chciałam przymierzyć więc mówię grzecznie do niej czy mogłaby mi ją z manekina zdjąć, a ona patrzy na mnie i mówi mi, że to nie jest rozmiar na mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście cieszę się, że jest to forum na którym wyrażamy swoje opinie zamiast tylko wszystkim przytakiwać. Taka wersja dużo bardziej mi odpowiada. Jeśli przedstawiam komuś jakąś sprawę do oceny, zalezy mi na ich prawdziwej opinii. Więc na forum mam zamiar pozostać bardzo długo, czasem jedynie podczytując,a czasem udzielając się aktywnie. A to dlatego, że wiem, że moje wesele będzie dużo fajniejsze przy wspariu innych PMek, nawet jeśli ich zdanie nie zawsze zgadza się z moim. Na Narutowicza jest salon Cymbeline, ale jest również salon Paris. Więc nie jest to ten sam. Chyba, że Cymbeline ma też nazwę Paris, ale chyba taką wewnętrzną, bo szyld na pewno jest Cymbeline. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
![]()
czekam na wiadomości o krawcowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. A kiedy masz ślub? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Ale znalazłam stronke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! mają zniżki na różne rzeczy i usługi!. Do końca dzisiejszego dnia jest zniżka na przedłużanie paznokci żelem lub spa dla dłoni i paznokci za 60 zł! Ja już zamówiłam sobie talon
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-09-29 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Nie ma już samego Cymbeline – jest Paris w którym mają suknie Cymbeline (a także inne). Dokładny adres Narutowicza 53.
#976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Osobiście wybrałam sukienke z Parisa, obsługa była fest i konkretna, co prawda szyłam u krawcowej, mogę polecić sprawdzona, jedna wizażanka też u niej szyła i była zadowolona.
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi cieknie ślinka na te super smakołyki ![]() Bianeczka, jak mozesz to daj mi numer jej na priva i opisz więcej jak wyglądała Twoja "przygoda" z nią. Dałaś jej zdjecie sukni i taka Ci uszyla, czy podobna była w salonie?
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Anetuniaa
w dawnym cymbeline na Narutowicza tam niedaleko Paris |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Widzę, że dyskusja zeszła na suknie ślubne
![]() Jeżeli chodzi o salony ślubne na Narutowicza, to ja też nie zostałam dobrze potraktowana w salonie Cymbeline (teraz już nosi inną nazwę ale szyld pozostał). Pani nie chciała mi dać do przymierzenia sukni z wystawy, pomimo iż ją o to prosiłam. Ostatecznie się zgodziła i sama przyznała, że najlepiej na mnie leży. Sądziłam, że miała gorszy dzień ale widzę, że nie tylko ja trafiłam na taki ![]() Salon Paris jest całkowitym przeciwieństwem b. salonu Cymbeline. Pani jest przesympatyczna i sama zachęca by przymierzyć każdą suknię, która tylko nam się podoba. Mówiła, że jeżeli tylko będzie taka potrzeba to można przychodzić do niej po kilka razy, bo to w końcu My mamy się dobrze czuć i wybrać najlepszy dla nas model. Niestety suknie w tym salonie są dość drogie więc zdecydowałam się na szycie i nie żałuję. Suknia jest lepiej dopracowana niż oryginał. Ale jak będzie się sprawowała to dopiero dowiem się w sobotę, chociaż właściwsze byłoby stwierdzenie JUŻ w sobotę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2010100201801830.png Edytowane przez scarlet18 Czas edycji: 2010-09-29 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||
Wtajemniczenie
|
No właśnie ale ja uważam ze Pani z Paris jest przesympatyczna i profesjonalna
![]() Ale już wyczytałam że kiedyś tam było Cymbeline i obsługa była straszna a teraz jest Paris gdzie mają ich suknie i obsługa super pod czym się podpisuję. Sama dzisiaj chyba pojadę się wymierzyć i wstępnie zarezerwować suknię. Tzn Pani z Parisa wyśle maila czy mają na stanach magazynowych rozmiar dla mnie lub troszkę większy bo mam zamiar zamówić z tych wyprzedaży magazynowych o których już tu pisałyśmy. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja byłam w trzech salonach i w każdym panie były miłe, nie było problemu żeby przymierzyć suknie, chociaż ślub dopiero w sierpniu 2011. Potwierdzam że pani z Paris jest wspaniała, sympatyczna i bardzo profesjonalna. Szczerze ten salon polecam. To był pierwszy do jakiego trafiłam z zamiarem przymierzenia jednego modelu. Przymierzyłam więcej, pani pokazała mi różne suknie i mogłam sie przekonać jak wyglądam. Podobnie było w Demi na Lubartowskiej, tam przymierzyłam chyba z 10, aż już nie miałam siły pod koniec ![]() Natomiast przystępne ceny są w salonie Estelle na Narutowicza blisko hotelu Victoria (tylko że po drugiej stronie ulicy). W Paris i Demi suknie niestety troche za drogie jak dla mnie Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki forum dowiedziałam sie bardzo wielu rzeczy przydatnych w organizowaniu ślubu i wesela i bardzo sie ciesze że tu jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- ostatnio polecałam kilku PMkom moją krawcową, wysyłam info na priva ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Tak Was poczytuję od jakiegoś czasu, w końcu chyba wypada się przywitać ![]() Również w planach mam ślub z moim, jak Wy to ładnie nazywacie, Tż-tem ![]() Termin ustalony na wrzesień 2011, więc już mniej niż rok. Oczywiście już pochłaniają mnie wstępne poszukiwania i przygotowania, dużo się uczę czytając Wasze wypowiedzi, perypetie, historie i przeżycia. ![]()
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Długo mnie tutaj nie było, ale dopiero wczoraj wróciłam z podrózy poslubnej- jednym słowem bosko bylo i ciepło
![]() Mam zaległą relacje ze ślubu- a więc wstałam dość późno, bo ok 9 i pojechałam na czesanie- salon Pro Arte na Spadochroniarzy. Fryzurka jeszcze lepiej wyszła od próbnej i trzymała sie całą noc i jeszcze poprawiny w niej przesiedziałam. Także polecam z całego serca ( a czesała mnie pani Iwona). Odebrał mnie tata od fryzjera i pojechalismy do mojego, juz nowego domu, gdzie miałam się malowac i ubierać. Pan Mlody cały czas był u swoich rodziców. Nie stresowałam się kompletnie- bawiłam się z kociakiem, coś tam zjadłam i czekałam na wizażystkę- przyjechała deczko spóźniona, ale poranna klientka zepsuła jej grafik.Nie miało to żadnego znaczenia, bo pani Ania ma taką dobrą ręke do malowania, że makijaż powstał w jakieś 40 min (oczywiście miałam tydzień wcześniej makijaż próbny, który na panieńskim spisał się idealnie). Także panią Annę Hajduk też w 100% polecam- malowała dodatkowo moją teściową, kóra tez wyglądała super. Podczas malowania przyjechała do mnie mama, już z dziadkami, by pomóc mi sie ubierać. Świadkowa tez dotarła na czas- hehe kupowała mi jeszcze błyszczyk po drodze, bo oczywiście zapomniałam sobie go wcześniej kupić. Mama przywiozła mi jeszcze rosołek, więc z wielką chęcią go zjadłam, bo już byłam głodna- a było po 14. Jeszcze dodam, że jak zobaczyłam przez okno moją mame to prawie padłam- wyglądała bajecznie w swoim stroju. Po makijazu dużo wolnego- trochę poleżałam, trochę pogadałam sobie z rodzinką, no i nadszedł czas ubierania się. W suknię szybko się wcisnęłam- była idealnie dopasowana, także moją krawcową z Puław także polecam ![]() Zapomniałam dodać, że w międzyczasie brat męża podesłał mi kwiaty- cudowne bukiety i butonierki, a kwiaciarnia mieści się koło aldika na braci wieniawskich. Zaraz po tym jak już byłam gotowa przyjechał po nas mój (jeszcze) przyszły mąż z bratem, który był jednocześnie świadkiem- ja mnie zobaczył, to zrobił wielkie oczy i powiedział "wow"...potem na osobności już mówił, że wyglądałam slicznie :p Pojechalismy na błogosławieństow do męża rodziców domu, gdzie była reszta rodziny i kamerzysta. Kamerzyste oczywiście też polecam- zresztą to sprawdzona firma, filmował ślub i wesele mojego brata- Edward Hajduk (mąż wizażystki ![]() No to pora jechać do kościoła...wsiedliśmy do pięknie wystrojonego samochodu- zasługa świadka i jego żony- i pomkneliśmy do kościoła. Przed kościołem jeszcze nie było wszystkich..my także jeszcze musielismy podejść do kancelarii podpisać dokumenty. Potem to juz wszystko poszło błyskawicznie- msza, przysiega, te najważniejsze słowa...i w zasadzie koniec mszy- naprawdę nie wiedziałam, że ten czas tak szybko mi upłynie. Podczas mszy byliśmy bardzo radośni, usmiechnięci- przy życzeniach każdy nam mówił, że nie widać było po nas zdenerwowania tylko raczej zadowolenie i radość. No i czas na wesele- willa Różana sprawdziła się w 100%- wszystko było pyszne, mnóstwo jedzenia, jeszcze nam zostalo na domowe poprawiny, a i tak nie poszła wiekszość- po prostu nie do przejedzenia. Dj- wg mnie był świetny- także polecam dj'a Strusia- bardzo skromny a zarazem kontaktowy człowiek- naprawde bylismy zadowoleni. O fotografie mam dobre zdanie- nie było go widać na weselu, ale zdjęcia będa później, na razie czekamy na ładna pogode by móc zrobić plener. Ciasta- hmm chyba były pyszne, bo niewiele co zostało. Tort dalismy po głównym daniu i zostało go naprawde niewiele- dobrze, że zamówiłam dla 10 osób wiecej niż było na weselu, bo mogłoby go zabraknąć. Cukiernia Zbyszek znowu spisała sie na medal. Tort był smietankowy malinowo- jagodowy a ciasta to był mix bankietowy tylko, że ja sobie sama wybrałam co w nim chcę mieć...zamówiłam podwójną porcję ptysi i ani jednego nie udało mi się zjeść ![]() Podziekowania dla rodziców też zrobilismy dużo wczesniej- od razu po torcie- nie było standardowej piosenki "cudownych rodziców mam" tylko "radośc najpiękniejszych lat" Anny Jantar- bardzo mi sie ona spodobała, w szczególnośći wersja z innymi gwiazdami- do znalezienia na youtube. Aha nic nie napisałam o naszym pierwszym tańcu- ![]() Muszę tez napisać, że garnitur dla męża kupowaliśmy w firmie Bytom w Olimpie- jak dla mnie jedyna fachowa obsługa jesli chodzi o garnitury w całym Olimpie, ale może to zależy od tego na kogo się trafi. Garnitur jak dla mnie bomba- dobry jakosciowo, cena przystępna i ładnie leży. No to chyba byłoby tyle...nie da sie tego wszystkiego co sie przezyło opisać w jednym poście. Także ja już moge "uciekać" do Żonek, ale oczywiście będe zaglądać, by wspomóc młodsze Pmki radą.
#985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
W związku z tym, że pojawiło się dużo nowych PM...
Podaje aktualną listę Ślubów na rok 2010 i 2011 Daty ślubów w 2010r PAŹDZIERNIK 9października ona888 bianeczkaa- godz 16.00; Parafia Urszuli Leduchowskie w Lublinie; wesele- sala weselna Dys 300 16 października iwonap79- wesele-Pod Kasztanami Daty ślubów 2011r KWIECIEŃ 30 kwietnia moni_ka.g- godz. 17.00; Parafia Matki Bożej Różańcowej; wesele- Hotel Focus Lublin MAJ 28 maja urszulac1 w Niedrzwicy Kościelnej CZERWIEC 25 czerwca osia86- godz. 15.00; Parafia pw. Zesłania Ducha św. w Krasnobrodzie; wesele: Karczma Gwarek w Krasnobrodzie LIPIEC 2 lipca Ona911- godz 17.00; Parafia Przemienienia Pańskiego w Garbowie; wesele- Katarzynka II amantas_amaentes- Parafia św. Boboli w Lublinie; wesele- BENSIP (Lublin, ul. Budowlana) Ashyshqa- godz 17.00; Parafia św. Rodziny w Lublinie; wesele-Dom Królewski na Abramowickiej 23 lipca moniczkar_- godz 17:00; Archikatedra Lubelska; wesele- Dom Weselny Paradis Lubartów 30 lipca ajak66- Parafia Dobrego Pasterza; wesele - Zajazd pod kasztanami SIERPIEŃ 6 sierpnia Magda_84- Parafia Matki Bożej Różańcowej w Lublinie; wesele- Dom Królewski Niunia2011- Parafia w Niedrzwicy Dużej 13 sierpnia tweetek86 AneczkaS Lotta_- Parafia pw. Andrzeja Boboli, wesele - Fiesta basik_4- godz 16.00; Parafia Św. Kingi w Świdniku; wesele- dom weselny Sonatina w Dominowie 20 sierpnia Ewa121 Mag89 kffiatusheq- wesele- Pałac Akropol gosiaczek20004 margolka1986- godz 17:45; Archikatedra Lubelska; wesele- Hotel Korona kobieta1987 - Parafia na Poczekajce; wesele- Bosman WRZESIEŃ 3 września -Olka_ - godz 16:00; Parafia Św.Krzyża w Lublinie; wesele- Niedrzwica Kościelna "Jaśmin 17 września cindi- godz 15:00; Archikatedra Lubelska; wesele- Dworek Graffa Tenaya24- godz 17:00; Parafia Św. Rodziny; wesele- Dom Królewski 24 września Tanitka- godz. 15.00; wesele - Bełżyce PAŹDZIERNIK LISTOPAD Chętne do wpisania na wizażową liste lub poprawienie danych proszę na PW
![]()
![]() ![]() Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2010-10-06 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
8mouse3, piękna relacja, widać, że do wszystkiego podeszłaś chyba na luzie i dobrze się bawiłaś w ciągu całej imprezy
![]() ![]() PS. A gdzie się wygrzewaliście w podróży poślubnej? Pochwalisz się? ![]()
#988 |
Raczkowanie
|
Co do salonu Paris to nie wspominam dobrze mojego poszukiwania sukni - po wejsciu chcialam zmierzyc jedna sukienke ktora mi sie spodobala. Pani ktora tam byla w bardzo bezposredni sposob mi powiedziala, ze tu sa suknie szyte dla elity (?) i mnie nie stac na ta sukienke a jej sie nie chce dla mnie jej zdejmowac z wieszaka skoro i tak jej nie kupie. Nie wiem skad taki wniosek...
Co do garnituru - nie polecam garniturow z sunset suit. Kupilismy mężowi garnitur za 1300zł, wełna z jedwabiem i co? i pierwsze założenie i kucnął w nim i materiał (nie szew!) poszedł na calym tyłku i spodnie są do wyrzucenia.
#989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekamy na foteczki ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A w podróży poślubnej byliśmy na Cyprze ![]() Teraz czeka mnie góra prania...tylko nie mam gdzie tego wszystkiego wieszać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.