|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() byłam dzis na spacerze po salonach... ale wszędzie odesłano mnie i kazano wrócić w styczniu-lutym.. tylko w 1dnym salonie na narutowicza Pani dała mi cokolwiek na siebie nalożyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Relacja ze slubu i wesela
![]() Nie stresowałam się nic. Na luzie, jakby to nie był mój ślub. Umowiona byłam do fryzjera na 9. Mialam malować włosy i układać te loki i taka fryzure jak kiedys zalaczylam zdjecie. Oczywiscie fryzura nie wyszla taka jaka miala byc - fryzjerka zrobiła mi loki i nie można bylo tego w ogole ulozyc w cos takiego ![]() ![]() Bizuterii zapomnialam kupić w końcu i miałam tylko kolczyki pożyczone od siostry. Agrafki kupiłam gdyby w razie czego cos mi sie urwało w sukni ale zapomnialam ich wziac. Slub - zamowilismy kwiaty u kobiety ktora zajmuje sie zdobieniem kosciola. W ten dzien bralismy slub my i jeszcze jedna para. Za ozdobienie kosciola wystarczylo dac po 50 zł za parę. My chcieliśmy róże, bo ja i tamta dziewczyna miąlyśmy je w bukiecie. Do tego miały być w ogole różowo-biale kwiaty, bo oczywiscie takie dodatki miałyśmy. Stres mnie złapal w tym momencie, kiedy u fryzjera moja świadkowa przyniosła mi czytanie, które ja mialam czytać w kościele. Od tego momentu zaczelam sie denerwowac ;D. Fryzura więc wyszła podobno ok ![]() Później o 12 makijaż - Berta Stępkowska - świetnie. Expresowo, rewelacyjnie i pięknie (tak mi mówili, ja się zdjęć nie mogę doczekać). Ale makijaż oczu i sztuczne rzęsy to mi się od soboty trzymają (szkoda mi zmyć, bo jest pięknie ![]() W międzyczasie znajoma fotografka strzelała zdjęcia - kupa smiechu ![]() Błogosławieństwo, kamerzysta przybył. Suknia - podobno ok, wzielam na sale na zmiane moją druga. Kościół - trafił nam się naprawdę świetny ksiądz - z poczuciem humoru, miły, naprawdę extra i zaczelismy się cieszyć, że to on prowadzi ![]() Wchodzimy do kościoła i patrzę na kwiaty - a tam BIAŁO-ŻÓŁTE! Myslalam w tym momencie, ze szlag jasny mnie trafi... Nie dość, że zapłaciliśmy kobiecie o 100zł więcej niż powinniśmy to coś takiego zrobiła... Druga sprawa - suknia. Wchodząc do kościoła nie patrzylam przed siebie tylko pod nogi bo suknia mi się zwijała i potykalam się o nią... Nie trzymałam również narzeczonego pod rękę bo musialam trzymać suknię... Niby została skrócona ale tak beznadziejnie się w niej chodziło... Trzecia sprawa - nagłośnienie w kościele - żaden z gości nie zrozumiał ani słowa z czytania,które przeczytałam - booo mikrofon "trzeszczał"! W ogole przerywał, włączał się co pare sylab i to było tak, że wszyscy dużo lepiej by słyszeli jakby nie było w ogole mikrofonu. Bo mikrofon na caly kościoł "trzask cie... trzask ko... trzask"... Nikt rowniez nie zrozumial kazania księdza... Zaden z gości nie zrozumiał naszej przysięgi... Tragedia... W kosciele zamiast się cieszyć to miałam ochotę krzyknąć na cały głość "CHOLERA JASNA, TAK MA WYGLADAC MOJ WYMARZONY SLUB? TE KWIATY? TO NAGLOSCIENIE?". Sala - to nie zawiodło. Było bosko i fantastycznie. Otoczenie piękne, jedzenia mnóstwo, stół wiejski wszyscy chwalili. Salę naprawdę polecam, wszystkim gościom smakowało. Goście - było takich dwoch chamskich typków od rodziny narzeczonego - dobierali się do wszystkich dziewczyn. Jedną historię poznalam dopiero dzisiaj - moja siostra przyszła z chłopakiem. Jeden z tych typków zaczal sie do niej dobierac. I to kilka razy mimo wyraznych słów mojej siostry, zeby sie odwalili... Az jej chłopak musiał ingerować i do jednego z nich, że jak sie nie odwali od ewy to wyjda na dwór i dostanie w ryj. Widziała to moja ciocia i bliska rodzina (i tylko ten moment) i az ciocia(!) zaczela przepraszac tego chama za zachowanie chłopaka siostry (sic!) i pozniej poszlo po rodzinie, że chłopak jest taki i taki... Siostra załamana bo zależało jej na opinii rodziny o chlopaku, bo pierwszy raz go pokazała a tu takie coś... Ja jestem mu wdzięczna, że stanał w jej obronie... Jak chcialam wyjasniac sytuacje to rodzina sie pokłóciła... Oni nie znali całości historii... Do tego musiała wcześniej wyjść przez ta cala sytuacje bo ten cham dalej sie dostawiał... A miala być do rana i mi pomóc... Jakbym sie o tym dowiedziała na weselu to tych dwóch by wyleciało z wesela na zbity pysk i za przeproszeniem, gowno by mnie to obchodzilo, że to rodzina męża i że jego rodzice źle by na mnie patrzyli. Do mojego wujka, którego żegnaliśmy i stalismy przy nim, jeden z nich podbił i na caly glos "TY CHUJU!". O tak o bez powodu... Moja babcia i rodzina była zdruzgotana a ja za niego oczami swieciłam... Wszedzie wstyd robili, symulowali seks ze wszystkimi dziewczynami, chodzili po sali i wyzywali ludzi... Najgorsze jest to, ze wiekszosci rzeczy ja sie dowiedzialam po weselu... Bylam zajeta bardzo goscmi moimi i rodzina, ze nie widzialam tego... A rodzina meza w ogole nie zwracala na to uwagi, chociaz to ich rodzina była... Nawet ich matka nic im nie powiedziała... Nie spotkałam się jeszcze z takim chamstwem... W ogole to sukienka ta z salonu - pourywaly sie te wszystkie fale, wszystko oklapło i musiałam ją zmienić bo wygladała fatalnie. Gorset ktory miałam na sobie był ok, fajnie modelował sylwetkę ale... Pod biustem z jeden strony jedna fiszbina zaczela wychodzic i nawet o tymnie wiedziałam wczesniej (bo nie bylam w stanie go zdjąć bo on był wiązany z tyłu, do tego wiązana sukienka) i po weselu jak sie rozbieralam zobaczylam,że wytarł mi w ciele ogromną ranę... I to mnie tak bolało... Aż do krwi zdarł skórę i spory siniak jest... Od 20 latałam po sali boso, bo buty tak piły. Normalnie wesele tragedia ![]() Wszystko co mialo pójść źle to poszło ![]() Uzupełnie relację jutro, razem ze zdjęciami ;D. Zalaczam narazie jedyne zdjecie jakie mam ![]() Byla wykonana z materiału, na to bardzo delikatny tiul, przy dekolcie kryształki, zbierana w pasie i rozchodząca się delikatnie ku dolowi i naprawde długi tren był, którego sie nie dalo podczepić. Ale byla duzo wygodniejsza od tej co szyłam. W ogole to kupiłam ją w ciuchu za 40zł a była firmy maggie sottero ;D. Ale oczywiscie co mialo pojsc nie tak to poszło. Miala być na sesje zdjęciową zamiast tej szytej. I co? i ktoś mi stanął na tren i poooszeeedł tiul na całych plecach... dziura okropna, nie da się tego zaszyć bo to tiul i będzie widać... Także, kolejne ziarnko do worka tragedii...
Znamy się od 02.09.2002 Jesteśmy razem od października 2003 Zaręczyliśmy się 29.10.2008 Ślub 25.09.2010 ![]() Edytowane przez trzykropek Czas edycji: 2010-09-27 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A gdzie mieliście swoje wesele?
![]() |
#934 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ze mnie też wszędzie się śmiano, że chce rok przed ślubem oglądać suknie, tylko w 1 salonie na Narutowicza, tam, gdzie najdroższe sukienki, Pani powiedziała, że to moja sprawa, kiedy oglądam i nikt nie ma prawa się ze mnie śmiać, bo mogę np. wyjeżdżać za granicę na rok. To było profesjonalne podejście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co, on nie interweniował bo on nie wiedział o niektorych sytuacjach tak jak i ja... Tak samo lataliśmy po gościach i o tych sytuacjach oboje dowiedzielismy sie po... On tez nie mogl w to uwierzyć... Ale że jego rodzina, która przy nich siedziała nie interweniowała to byłam zaskoczona.. Ale poznalam wytlumaczenie ich matki:"niech sie chlopcy bawią, młodzi są"... Wesele było w agroturystyka wilczopole. Bosko, naprawdę. Do tego pokoje na górze, świetne. Mimo tego, ze zapomnielismy z tego wszystkiego poprosić o śniadanie dla gości to przyszykowała właścicielka wszystko i ugościła ich następnego dnia. Do tego po weselu dostaliśmy wszystko ze stołów! Nawet sos i ziemniaki z obiadu. Byliśmy naprawde miło zaskoczeni obsługą i tym jak oni to wszystko nam zapakowali, rozdali itp.
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Trzykropek faktycznie ślub i wesele z przebojami... ale najważniejsze, że już jesteście razem
![]() co do mikrofonu - zdarzyło mi się być na ślubie, gdzie właśnie cały czas trzeszczał mikrofon ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem zszokowana zachowaniem tych chłopaków ![]() ![]() Bardzo mnie cieszy Twoje zadowolenie z pracy Berty, bo mnie też będzie malować na ślub ![]() Czekamy na dalszy ciąg relacji i fotosy ![]() I podziwiam za odwagę w malowaniu włosów w dniu wesela ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2010-09-27 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() swieżo upieczone PM czy mozecie mi jeszcze pomóc z suknią ![]() ![]() lub wiece gdzie jej szukac ![]()
Życie zdobywa wartość dzięki miłości. nasz ślub 10.09.2011 ![]() ![]() Edytowane przez Ani@1987 Czas edycji: 2010-09-27 o 21:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wesele było w tej dużej sali ?? mi jakoś dziś się umaniło myslenie nad kolorem przewodnim wesela czyli kolorem wystroju i dodatków... i jakoś nic nie moge dopasować do łososiowych i brązowych wnętrz tam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak możesz to napisz jeszcze w którym kościele braliście ślub, na Bursztynowej może, czy nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wesele niezapomniane ale ważne że w kościele mąż cię słyszał ![]() poprosimy o dokładniejszy adres gdzie szyłaś suknię żeby przypadkiem nie skorzystać ![]() współczuję przejść z "chamami" - chyba najgorzej jest dowiedzieć się po weselu wszystkich kwiatków ale na plus jest to że na weselu nie kłóciłaś się z debilami ![]() ![]() na pocieszenie - miałam suknię tiulową ![]() ![]() - polecam zszywanie białą nitką od pończoch albo zwykłą przyszywanie do materiału pod spodem...a jak nie - to sam tiul mozna wymienic lub naszyć ten z koronką na drugi nowy-tiul nie jest drogi - dobra krawcowa szybko to poprawi ![]() oj, minął nam już roczek od ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale dlaczego odsyłaja na styczen ![]() PMki ponawiam pytanie o porządną krawcowa, lub moze salon gdzie widzialyscie coś podobnego do Demettrios 914. Z góry dziękuej ślicznie ![]()
![]() |
#942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Demetrios 914 to widziałam podobną w jednym salonie na Narutowicza ale muszę się pozastanawiać jak on się nazywał bo skleroza mnie dopadła. To ten salon tuż przed Paris idąc w kierunku hotelu, nie wiem czy Ci to coś mówi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Rozeznanie
|
trzykropek gratulacje z okazji ślubu
![]() sytuacja na weselu ![]() Braliście ślub u Matki Bożej Różańcowej jak pamiętam ![]() Który ksiądz udzielał ślubu? Mnie też będzie Berta malowała. Fajnie że jesteś z niej zadowolona ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
Równo 8 miesięcy zostało do mojego ślubu, a jeszcze nie mamy z tych ważnych rzeczy świadków i godziny ślubu.
Dzisiaj miałam koszmarny sen: śniło mi się, że brałam ślub z koleżanką za którą nie przepadam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Ciasta zamówione
![]() Tort: Główny z 5 pięter, na pięknej szklanej paterze ![]() ![]() ![]() 2 Torty dodatkowe: Amaretto z napisem Karolina & Tomek Tiramisu z wiśniami z napisem Szczęść Boże Młodej Parze Ciasta: Sernik szwarwaldzki (czy jakoś tak) z rodzynkami Sero-makowiec na kruchym cieście Gosia (budyniowy z jabłkami) - powiedziała że nie warto brać szarlotki bo to bardzo ciężki ciasto i trzeba wtedy brać go dużo więcej Irysek (to takie karmelowe, bardzo dobre dostaliśmy dpo domu 1 kg do zjedzenia ![]() Torcik karpatkowy (wybłagałam, bo niby za wysoki ale zrobią specjalnie dla mnie niższą wersję ![]() Mini rolada kokosowa z galaretkami (podobno hit, była przy nas inna para już po weselu i tak ją zachwalali, że nic nie zostało) Tiramisu Czekoladowa wiśnia Ciasteczka: Mini babeczki malinowe Mini babeczki orzechowe Rurki adwokatowe Koniakówki Mini ptysie Najlepsze było, jak ustalamy te ciasta i pytam się tż czy ma jakieś specjalne życzenia, czy coś mu się mani, a on, tak, weż sobie te rurki zamów co tak lubisz ![]() ![]() ![]() JUTRO ODBIERAM SUKNIĘ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Bianeczko ciasta brzmią pysznie - przypomnij mi jaka to cukiernia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy pamiętacie moje przeboje z pierwszym zespołem. Mam dowe informacje.
Dowiedziałam się drogą pantoflową, że mąż wokalistki na chwilę przyjechał do domu z zagranicy i rozmawiali z moją kuzynką o nas. Mąż powiedział, że jak kogoś znajdą na nasze miejsce to żeby nam oddali zaliczkę, a ta JĘDZA powiedziała, że nie odda!!!! Reszta zespołu chce oddać, aby ona nie. Chyba chce na złość mi zrobić. Jeszcze bardziej mnie tym wkurzyła i większą wojnę chce chyba rozpętać, bo mój tata nawet się wkurzył i chce do niej iść zrobić jej awanturę. Poczekam jeszcze parę miesiący i zorientuję się czy kogoś znalazła na moje miejsce. Ze mną się nie zadziera ![]() Bianeczko, a gdzie ta cukiernia sie mieści? Edytowane przez urszulac1 Czas edycji: 2010-09-28 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
Bianeczko ale mi apetytu narobiłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny w jakich miesiącach w roku są jeszcze wyprzedaże sukni slubnych?cos mi sie obiło kiedyś o uszy ze w styczniu sa największe?? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dziewczyny powiedzcie jeszcze jak to jest cenowo, ile kosztuje uszycie takiej sukni u krawcowej która w salonie kosztuje np.ok.3000tys??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-09-28 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak bym była na ich miejscu, jeśli bym miała kogoś na ten termin, na pewno bym oddała. Jeśli bym nikogo nie miała, oddałabym chociaż połowę. W końcu wesele to duży wydatek. Nie mogliśmy od razu wybrać tego zespołu co teraz mamy bo wcześniej żeśmy ich nie znali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.