|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Helo kobitki ;]
Wróciłam dzisiaj od dermatologa...i ta podniosła mnie jakoś na duchu że plamki z czasem znikną...ale nieważne...Chciałam się Was zapytać, czy lekarze przesadzają? Czy dziecko rzeczywiście musi rozwijać się wg. schematu? Dzisiaj ta doktor stwierdziła, jak chciała obejrzeć jej skórkę na plecach, że mała źle się rozwija, bo powinna już na wyprostowanych łapkach się podnosić na brzuszku....a oczywiście Shadee z ledwością sie podnosiła wogóle (ale to kwestia tego że była zmulona i chciała spać, no i to łóżko było jakieś dziwne/pod skosem)..... Mam to skierowanie do neurologa, ale znowuż kolejny lekarz..ja już na długi czas chcę odpocząc od białych kitli i nie mam zamiaru się denerwować... Czy to, że mała łapie sobie nóżki i próbuje przyciągać do buźki, że ściskając mięśnie brzucha próbuje się podnosić do siadu no i oczywiście jak ją trzymam za rączki to podnosi się bez problemowo...że łapie zabawki w obydwie rączki i przekłada z jednej do drugiej to za mało? Musi być cholerne leżenie na brzuchu, żeby uznać, że dziecko rozwija sie dobrze? Masakra jakaś...... ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Aha , piszecie o tych wózkach z przykrywami ![]() ![]() Tylko jeśli wózek jest z przykrywą, małej nie ubieram grubo ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata.
![]() 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki ![]() 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() extra wygladasz a chłopacy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2943 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja tam się nie martwię uwalonymi śliniakami, po to są :d Wiesz, włosy odrastają ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szczoteczkę też jutro kupię ![]() ![]() No wiesz, a co ci szkodzi chłopięce kupować? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pchaczów - ja nie chcę takiego tradycyjnego, natomiast u dziewczynek tę rolę genialnie spełni wózek dla lalek, są takie malutkie, dla rocznych i większych ciut dziewczynek ![]() Cytat:
No niestety musi ![]() ![]() A wiesz, nad morzem to się nie dziwię, my na zielonej szkole z dzieciakami byłyśmy w Mrzeżynie, koniec maja-początek czerwca, mimo naprawdę fajnej pogody wiało i dzieciaki trzeba było pilnować z konkretnym ubiorem. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22505538]Gratuluję
![]() ![]() Mój już często w 68 sie nie mieści,mam już w uzyciu pare na 74 ale cóz wszystko od firmy zalezy,ostatnio kupiłam body na metce 74 przymierzam w domu do body 68 i są identyczne musze isc wymienic ![]() Ja dziś zaopatrzyłam się w rosmanie w ten krem na zimno i wiatr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dokładnie. Tyle, że ja olewam i wchodząc do sklepu mówię: śpiochy, 68rozmiar, NIE różowe ![]() ![]() No i pięknie ![]() A ja tam się nie martwię uwalonymi śliniakami, po to są :d Wiesz, włosy odrastają ![]() ![]() Różne klocki ![]() ![]() Ja dzisiaj Oswalda oglądałam, ślicznie zrobiona bajeczka po angielsku ![]() Szczoteczkę też jutro kupię ![]() ![]() No wiesz, a co ci szkodzi chłopięce kupować? ![]() ![]() U nas dzisiaj mieszanie - słonko z chmurami, chłodno było bo wiało. Małża wysłalam na spacer, mala w rajstopkach, spodniach z grubszej bawełny, skarpetach, bodziaku, sweterku i bezrękawniku z takiego jakby polarka no i czapeczka. Zabroniłam przykrywać na słońcu, ew. gdy uśnie nakryć kocykiem. No i wróciła - łapki ciepłe, kark też, za to mąż zmarznięty jak szlag ![]() Fajna, mamy, moja mama na chrzciny zanabyła ![]() Co do pchaczów - ja nie chcę takiego tradycyjnego, natomiast u dziewczynek tę rolę genialnie spełni wózek dla lalek, są takie malutkie, dla rocznych i większych ciut dziewczynek ![]() No niestety musi ![]() ![]() A wiesz, nad morzem to się nie dziwię, my na zielonej szkole z dzieciakami byłyśmy w Mrzeżynie, koniec maja-początek czerwca, mimo naprawdę fajnej pogody wiało i dzieciaki trzeba było pilnować z konkretnym ubiorem.[/QUOTE] Ja córce dużo chłopięcych kupowałam, ok. 5 lat chciała wszystko rózowe, a teraz woli normalne. Diodam, ze Anka nie cierpiała nigdy i nie cierpi wózków dla lalek oraz lalek - dzidziusiów. Woli dinozaury i potwory ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Maksiu akurat pchacza takiego nie miał, ale ma taczkę, kosiarkę i wózek dla lalek- ![]() ![]() Nie raz do sklepu szlismy z lalką w wózku. ![]() Chrześniakowi TŻ-ta sprezentowaliśmy taki pchacz z chicco- dla niego to super zabawka, non stop za tym chodzi po podwórku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() djerba, skoro już masz skierowanie, to nie zaszkodzi się przejśc, będziesz spokojniejsza. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-10-05 o 19:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Rozeznanie
|
Wreszcie dostałam pakę z all i szczoteczka też tam była taka o:
http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...237576655.html i jest super. tym bardziej,że z pojemniczkiem- nie będzie mi się walać ![]() ![]() do tego śliniaczek taki z ceratki, smoki do TT i łyżeczki TT,no i grzechotko-gryzak-tez super, bo stronę do gryzienia ma ma taka gruba i miękką ![]() http://allegro.pl/canpol-grzechotka-...231715518.html no to jeszcze śliniak: http://allegro.pl/sliniak-z-kieszonk...232827110.html smoczki sobie daruję.. ![]() zmykam na tv, dobrej nocki baby ![]()
![]() |
#2948 |
Konto usunięte
|
A ja nad dwoma myślę, bo mała jednak ulewa bardzo, ja mi tak na kombinezon uleje...
![]() Aaaaa Kropka, Bratkab, Margoś - bo wy najbliżej - w K-cach jest genialny ciuchland z rzeczami dla dzieci, na Katowickiem, obok WSP TWP. Malutki, ale rzeczy boskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata.
![]() 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki ![]() 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() swietnie wygladasz! bardzo ladna ta grzyweczka u nas ciag dalszy urywania glowy przez wiatr ![]() ![]() co do rozmiarowki nasz wielkoludek juz wyrasta z 74! juz kupuje mu powoli 80-86, dzisiaj na sile dopinalismy spiochy 74 ![]() dziewczyny ile razy w ciagu doby wasze dzieciaki jedza mleko, u nas sie zmniejszylo do 4 ![]() kolo 4 rano, potem owocki kolo 10, potem kolo 11.30 mleko, spanie na dworzu, mleko o 3, potem kolo 4 po poludniu warzywka i mleko kolo 18,00, chcialam mu jeszcze troche wcisnac kolo 20 przed snem jeszcze troche to juz nie chcial ![]() dzisiaj cwiczylismy przewracanie na brzuszek i z brzuszka, leniuch jest z niego ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22507109]A ja nad dwoma myślę, bo mała jednak ulewa bardzo, ja mi tak na kombinezon uleje...
![]() Aaaaa Kropka, Bratkab, Margoś - bo wy najbliżej - w K-cach jest genialny ciuchland z rzeczami dla dzieci, na Katowickiem, obok WSP TWP. Malutki, ale rzeczy boskie ![]() dla mnie za daleko ![]() Szaja - idziesz na literaki? mam chwilę i wolnego kompa ![]() Kumkura - my też mamy tę czarodziejską różdżkę, ale za gruba jest i Ewcia nie potrafi jej jeszcze utrzymać w rękach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Konto usunięte
|
justin18061976, duży maluszek.
![]() ![]() My pijemy mleko 5 razy i raz coś ze słoiczka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tesciowej twej to słów mi brak.. dorosla kobieta, sama dzieci wychowala a wnuczki na siłę uszczęśliwia wieczorami przy herbatce ![]() Cytat:
ja rozumiem i naprawdę znam ten ból kiedy robisz co mozesz a dziecko glodne, jak ma sie najesc jezeli nie leci???? wiec czasem odlozyc na bok ambicję i podac tę butlę... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22505538] A wiesz, nad morzem to się nie dziwię, my na zielonej szkole z dzieciakami byłyśmy w Mrzeżynie, koniec maja-początek czerwca, mimo naprawdę fajnej pogody wiało i dzieciaki trzeba było pilnować z konkretnym ubiorem.[/QUOTE] mój mąż był tam w JW ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() [/QUOTE] My ostatni tydzień czy nawet dwa nie zakładaliśmy śpiochów wcale. A mały ma 68cm, tak wg mojego pomiaru, bez naciągania dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22507109]A ja nad dwoma myślę, bo mała jednak ulewa bardzo, ja mi tak na kombinezon uleje...
![]() Aaaaa Kropka, Bratkab, Margoś - bo wy najbliżej - w K-cach jest genialny ciuchland z rzeczami dla dzieci, na Katowickiem, obok WSP TWP. Malutki, ale rzeczy boskie ![]() A gdzieżeś Ty tam zawędrowała za tymi ciuchaczami ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |||||||
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495477] Oto nasz owocowy dinuś.[/QUOTE] no świetny ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22495661]Wkleję fotki z wesela mojego brata. 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki , te czarne byly tylko do kościoła). 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() super, ładnie ci w tej sukience, i w grzywce ![]() Cytat:
ja próbuje rozszerzać, ale dziś mniej chętnie marczewka + jablko poszło. też boję się kaszek bo Zosia do małych nie należy, waży już 6200. nie dam kaszek na razie, może tak w 5tym m-cu, jak dzis i jutro bedzie kiepska noc co to wieczorem spróbuje podać modyfikowane, moze sie najje(jak bedzie chciała je jeść rzecz jasna) bo mi się częściej budzi ostatnio...a tak to co tydzien to inny owoc/warzywko bede próbować dawać. aha i ładna zciebie kobietka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ekhem...moja już dawno 68 nosi ![]() Cytat:
![]() no wlaśnie, nie pomyslalam o wózku ![]() Cytat:
u nas noc znów nie teges - 3 karmienia, o mater. dobrze że mąż byl rano to zajął się córką i do 19tej pokimałam ![]() a ja myslałam o takim krzesełku do karmienia: http://allegro.pl/max-wyposazenie-kr...243877614.html nie wiem tylko czy nie kupie takiego co potem da sie z niego zrobic stoliczek z krzesełkiem ![]() a i tez sie pochwale - moja corcia leząc np w foteliku podrywa głowe góry ![]()
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy na wygnaniu. Zabrałam małego do dziadków. Będzie spał z babcią, ja tak na dystans bardziej. Mam anginę ropną.
![]() Mały dalej tylko katar i trochę kaszlu. Bez gorączki. Jutro zamiast na szczepienie idziemy na kontrolę do jakiejś innej lekarki, bo nasza jutro na "dzieciach zdrowych" jest i uprzedzono mnie, że nie przejdzie na "dzieci chore", bo szczepi i mogłaby komuś kuku zrobić... Jasna sprawa jak dla mnie. Osłuchać to nas może byle kto tam. Sprawdzimy czy się nie pogorszyło, czy płuca ok, czy gardło ok. I może ten Viburcol uproszę przy okazji, jak nie zapomnę. Tymczasem katar męczy, co odciągnę to znowu leci. Śluz taki charczący. Spływa mu do garła i młody się krztusi. Może stąd ten kaszel? Nawet jeść normalnie nie umie. Dziś zostawił o 18ej 60ml. A co dziwniejsze zostawił teraz kaszę, też 60ml. ![]() Babcia usypia i słyszę że już pada na pysk. Co ona dziecko na plecy, to ono na brzuch. No ale... chciała to ma. ![]() Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Kropka - choroby nie zazdroszczę... dobrze, że Danio jako tako się trzyma. szkoda, że jesteście tak blisko, a na spacerek się razem nie wybierzemy...
spadam spać, bo nie wiadomo ile mi Ewcia dziś pobudek urządzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=jamaicaP;22507543
wiesz, matka ktora ma pokarm nie zrozumie tej, ktora pokarm traci....i bedzie mowic karm karm ja rozumiem i naprawdę znam ten ból kiedy robisz co mozesz a dziecko glodne, jak ma sie najesc jezeli nie leci???? wiec czasem odlozyc na bok ambicję i podac tę butlę... [/QUOTE] ![]() U mnie właśnie tak było. Dziecko płakało,bo głodne,więc przystawiałam z nadzieją"im częściej ssie,tym więcej mleka cyce naprodukują" I co? Dupa! Cycuchy flaki,ledwo co leciało,dziecko płacz średnio co godzinę. Wszyscy dookoła mówili-dokarm mlekiem modyfikowanym,bo głodne.Ale ja w zaparte szłam.Aż posłuchałam rad.I po pierwszej butli dziecko mi spokojnie przespało 2h,obudziło się bez wrzasku. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Kropka zdrówka dla Ciebie i Dania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry.ja dziś będe chodzić na rzęsach.Mała budziła sie trzy razy w nocy.Napiła się trochę i odrazu usypiała.Chyba mocno cierpi i chce się do cycka przytulić.Dziś na noc dam jej nurofen.Muszę poprosic meza zeby kupił żel na dziasła.Na szczescie mała nie gorączkuje.
Do tego mnie choroba dopadła.Strasznie mnie boli gardło ![]() ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ---------- Cytat:
![]() ja wczoraj jadłam winogron i dała polizac małej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
u nas dziś pobudki o 23, 2.30 i 6. kurka, nie wiem, czemu się wybudza ostatnio tak szybko ten pierwszy raz, bo je tak samo jak zawsze wieczorem...
od 6 już nie spimy. przysypiała przy cycu, ale odłożona do łóżeczka się wybudziła i zaczęła rozrabiać. pobawiłyśmy się, przebrałyśmy, zeszłyśmy na dół i tu też jeszcze trochę zabawy było, ale była już zmęczona, więc w 4 minuty uśpiłam. ciekawe, ile pośpi. dziś u nas znów słonecznie. szkoda tylko, że akurat dziś plan, który miałam na wczoraj, nie bardzo mi pasuje. nie mogło wczoraj tak być?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień doberek ![]() Nocka w końcu super. Spanko od 19.30 do 1.20, potem pobudka o 7 ![]() Na zimę mam 1 kombinezon na polarku. Na teraz kurtkę, a jak jest słonecznie to zakładam Luizie kurtkę polarową. Bodziaki zakładam jej 68, ale jeszcze ze 2 tygodnie je ponosi, bo robią się przymałe. Rękawki się robią krótkie. Będzie miała ręce jak ja ( czyt. długie złodziejskie ![]() Od dwóch nocy Luiza śpi w śpiworku i są lepsze noce, a może to zbieg okoliczności ![]() ![]() Znowu słońce świeci, ale wieje mocno brrrrr
![]() |
#2965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam cycki flaki, nie mam napiętych, to nie jest oznaką braku poakrmu. Dziecko czasem płacze z innego powodu - nei jest głodne, ale chce np. cycka possać. Ja sama karmie piersia za wszelką cenę, pomimo kryzysów. Skoro dziecko dobrze przybiera na wadze, to wszystko jest ok. Takie jest moje zdanie. U starszej córki bardzo szybko sie poddałam i miałam potem przeboje z mlekiem modyfikowanym. Każdego nakłaniam, aby karmił piersią, takie zboczenie mam. ![]() Przyszła do mnei ostatnio położna. Powiedziałam jej, ze młody nei je co ustawowe 3 godziny. To ona mi doradziła, abym podała mleko modyfikowane. Tylko dlatego, ze syn czasami je co godzinę, mam zapzrepaścic karmienie. Wiem, ze niektórym tak jest wygodniej - nie potępiam tego. Ale kobieta - ze służby zdrowia - proponuje mi sztuczne mleko, kiedy u mnie z laktacją wszystko ok - to nóż mi sie w kieszeni otwiera. Jest bardzo duze lobby mlek modyfikowanych i całego pzremysłu butelkowego. Od razu zanzcazam - naprawde nikogo nie potępiam, jeśli nie karmi piersią. Ale jestem zdania, ze należy karmic mimo wszystko (pomijam skazy i inne ustrojstwa). W szpitalu już zbyt łatwo lekarze i pielegniarki chca pzrestawić na sztuczne mleko - sama to wiem z doswiadczenia - jak mi w szpitalu podstawiali butlę"abym sobie odpoczeła". I tu nie chodzi o ambicje, bo dla mnie to żadna gloryfikacja, ze karmie piersia. --------- U nas chyba cos sie z zębami dzieje, bo młody zachowuje sie ostatnio, jakby oszalał. ![]() Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-06 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
![]() jak tak czytam to powinnam sie załamac, oczy mam na zapałki podtrzymane,mięśnie odmawiają posłuszeństwa...,moj spał od 20 do 23:40 następnie 2:30,3:30 4:15 i tak do rana od 6 juz chciał wymusić zebym nie spała,ale ja wymusiłam na nim ,żeby poszedł spać smoczkiem,bo byłam nieprzytomna....zastanawi ałam się ponownie czy nie spróbować na noc podać mleka modyfikowanego,ale całe zamieszanie z tymi butelkami,muszę kupić jakąś inną bo z canpola nie chce pić,(smoczek był z canpola silikon i tez ten zwykły,ani z jednego ani z drugiego nie chce pic)myślałam nad tą butelką Lovi,macie jakieś pomysły ? ![]() Pozatym planowałam kiedyś ze karmienie zakończę po 6 miesiącu,ewentualnie w gre wchodził cycuś własnie do snu..ale juz sama nie wiem co zrobić,widzę,że nie do końca da się takie rzeczy zaplanować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | ||
Zadomowienie
|
![]() 1.2. dzień pierwszy-(potem buty zmieniłam na mega szpilki ![]() 3. tańce pod sceną. 4. 5. dzień drugi wesela.- ścięłam grzywkę. ![]() Leoś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze skazą też można karmić, tylko trzeba uważać co się je. No chyba, że jest taka meeeega, to wtedy mm.
![]() |
#2969 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22507109]Aaaaa Kropka, Bratkab, Margoś - bo wy najbliżej - w K-cach jest genialny ciuchland z rzeczami dla dzieci, na Katowickiem, obok WSP TWP. Malutki, ale rzeczy boskie ![]() A to sprawdzę. Niedaleko jest żłobek gdzie złożyliśmy podanie dla małego i szpital w którym się mały urodził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka życzę dla Was ![]() Cytat:
![]() U nas dziś śliczne słońce. Babcia do nas jedzie. Pójdziemy sobie w trójkę na spacerek. Właśnie się młody obudził z porannej drzemki to zmykam. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy.
![]() Cytat:
![]() Może jak przestanę zionąć. Ale do tego czasu ma się podobno pogoda spartolić. ____________ Wczoraj kupiłam Daniowi rękawiczki, jedne ze sznureczkiem w Reserved, drugie takie fest grubaśne w H&M. Niestety bez sznurka, czego nie zakumałam w sklepie, pewnie je szybko zgubi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.